Dodaj do ulubionych

Trollem być

28.07.11, 22:14
Masko
Masz najpiękniejsze forum jakie zdało mi się widzieć.
Twoja nieprzejednana walka z trollami wzbudza entuzjazm i niesie chęć
włączenia się z pomocą.
Pomoc wydaje się być niezbędna, bo im bardziej walczysz tym jeszcze więcej trolli przybywa.
To nie równa walka Masko i zdaje sobie sprawę, że chciałbym pomóc, ale nie mam Twojej
wiedzy a ja nawet nie pamiętam co było wczoraj na obiad.
Masko jesteś godna pióra Cervantesa, bo ważny jest cel w życiu a nie ważne jaki.

Twój wierny Sancho Pansa

Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 22:17
      big_grinbig_grinbig_grin
      • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 22:20
        Kichonor.... my wcale pomocy nie szukamy...po co nam ona?

Malo kto jest w stanie wylapac die zusammenhänge, bo to sie zaczelo jeszcze w Troi i trwa...trzeba byloby poznac nie tylko Odysejade ale takze cale tlo historyczne na ktorym to sie rozgrywalo...
    • al-szamanka Re: Trollem być 28.07.11, 22:18
      chciałbym pomóc, ale nie mam Twojej
      wiedzy a ja nawet nie pamiętam co było wczoraj na obiad

Jak nie masz wiedzy i nie wiesz o co chodzi to po co w ogóle się produkujesz.? Poza tym pomocy nie potrzebujemy.
    • al-szamanka Re: Trollem być 28.07.11, 22:21
      Twierdzisz, że jesteś wiernym Sancho Pansa. Czy też tak wyglądasz?....malutki, okrąglutki i na osiołku?
      • kicho_nor Re: Trollem być 28.07.11, 22:37
        No tak Masko
        Jak już wszystkie trolle polegnięte będą to se zrobimy grilla.
        Grill , grillem, ale życie straci sens.
        • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 22:46
          Kichonor, ja mam tylko nadzieje, ze jestes swiadomy tego, ze nie wiesz o czym piszesz... zreszta nie pierwszy raz przeciez...

My wiemy kto ukrywa sie tchorzliwie za jednodniowymi nickami.... i to jest wlasnie zabawne big_grin
          dowod na to, ze punkt widzenia zmienia sie wraz z punktem siedzenia....big_grin
          • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 22:52
            p.s. jak juz powiedzial Dionizjusz z Halikarnasu - Styl to człowiek.
            A jesli kogos zna sie od kilku lat, zna sie tez jego styl - to jak odciski palcow big_grinbig_grinbig_grin
            • kicho_nor Re: Trollem być 28.07.11, 23:10
              No dobrze Masko
              Ale tak spokojnie zapytam co Ci to przeszkadza ,że ktoś ma trzydzieści sześć nicków.
              Chińczycy za Mao chodzili w jednakowych kombinezonach.
              Jeśli jesteś zwolenniczką Kuomintangu, to wycofuję pytanie.
              • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 23:18
                Kichonor... czy Ty naprawde masz problem ze zrozumieniem prostych slow?

W poscie otwierajacym watek do trolli, jest taki fragment:

... to czy dana nautka wystepuje jako mezczyzna, a nauta jako kobieta - to ich problem, byc moze nawet glebszy, moze to kryzys tozsamosci, w niektorych wypadkach nawet mnie to nie dziwi i to problem tylko tych z ktorymi te postaci komunikuja, ale jesli ktos zaczyna ublizac innym i wysylac obrazliwe, wstretne obrzydliwe posty, ktore takze i mnie dotykaja - to juz moj problem...

czy potrzeba to co wytluszczone jeszcze rozkladac na czynniki pierwsze, bo moze rzeczywiscie to za trudne jest... to napisz.
                • kicho_nor Re: Trollem być 28.07.11, 23:42
                  No dobrze Masko
                  Albo furtka, skobel, kłódka, pies na łańcuchu, albo dom otwarty.
                  Przychodzą sfrustrowani a Ty ich opierdalasz (przepraszam)
                  • m.maska Re: Trollem być 28.07.11, 23:54
                    Kto tutaj przychodzi sfrustrowany?
                    Tutaj wszedl lopez w kilku postaciach, jetka i jentka.... w celu? rozmowy? czy chcialo to rozmawiac z nami o polityce? o sztuce? o podrozach? o muzyce? o filmie? o ptaszkach? kwiatkach czy moze o pogodzie? shock chyba nie zauwazylam... to chcialo sie wtracac w nasza rozmowe o naszych prywatnych sprawach...
                    To tak jakbys siedzial w restauracji przy stoliku i przysluchiwal sie rozmowie "obcych" ludzi, "nie wiedzial" o czym rozmawiaja ale chcial wrzucic swoje trzy grosze.... co za maniery?
                    • m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 00:04
                      te wszystkie lopezy i archiwa to ci "odwazni" ktorzy zza wegla wala kamieniami, zeby sobie nie ubrudzic image'u... faceci - szkoda gadac.... zenujace to jest, ze nie maja odwagi wystapic pod wlasnym nickiem.... juz kiedys to przezylam na innym forum, kiedy to kobieta, ktora zgnojono weszla odwaznie na wlasnym nicku i stala na srodku a w nia rzucano ze wszystkich stron kamieniami, bo dawni "przyjaciele" nie mieli odwagi wyjsc i pokazac wlasnej "twarzy"..... teraz nie bylo inaczej.... i to jest najlepszym dowodem na to, ze maja to we krwi, robili to od dawna - wiec nie bardzo jest sie czemu dziwic.
                      Niestety, nie kazdemu tego rodzaju stan falszu, obludy, ciumkania, wazeliniarstwa sie podoba - niektorzy wola wiedziec z kim maja do czynienia.... jesli ktos na moich oczach kogos niszczy, bez zadnej przyczyny, to nie bede sie temu spokojnie przygladac na zasadzie "nie moje malpy nie moj cyrk" bo moge byc pewna, ze ktos taki wczesniej czy pozniej zrobi to po raz drugi a wtedy bede to byc moze ja... no mam niestety swoje zasady - "przyjazn" to nie jest tylko puste slowo - ono ma ladunek.
                    • kicho_nor Re: Trollem być 29.07.11, 00:09
                      Zostawmy na chwilę maniery
                      Z tym stolikiem to zły przykład, sądzisz ,że do naszej tu rozmowy nikt nic
                      nie powinien wtrącić?

Przywracając maniery: dobranoc

• m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 00:29
                        Powiem Ci jedno, roznica miedzy nami a tymi trollami jest jedna - gdyby to bylo dla mnie istotne i gdyby mi na tym zalezalo, moglabym natychmiast wprowadzic 100 nickow i pojsc tam skad te trolle przychodza i wyciagnac im kilka niezbyt wygodnych watkow... wlasnie na tym polega roznica, ja mam kregoslup i nie bede sie chowac za jakimis lopezami... tym bardziej dowodzi to wlasnie tego co robili... te wampiry, te lopezy, te archiwa... smiechu warte to juz
                        tylko....
                        A wiesz co ci "bochaterowie" by zrobili? myslisz, ze pozwoliliby mi pisac? zamkneliby natychmiast swoja cenna furtke i czym predzej prawde zamietliby pod dywan... bo to sa tacy prawdziwi "bochaterowie", ktorzy ponoc kiedys tam walczyli z cenzura, po to tylko zeby dzisiaj miec wladze nad tym klawiszem "kasuj"... smile i to jest wlasnie nasz triumf... bo kazdy z nich tutaj moze szalec do woli - a jesli cos ocenzurowalam, to glownie siebie, bo nie moglam patrzec na te teksty, ktore przynioslam z tamtego forum - a jesli to ocenzurowalam, to reakcja trolla przestawala miec sens... ale jesli troll sobie tego zyczy - to ja prosze bardzo, jeszcze moge uzupelnic o dodatkowe informacje.... tylko ze ten kto byl sprawca tego zamieszania, juz pod swoim nickiem nie wroci, juz ma nowy....mial ich zreszta tysiace.
                        • m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 00:31
                          dobranoc...
                          • sakral Re: Trollem być 29.07.11, 00:35
                            nowy dzień nam nastał.

a może warto,Masko,otworzyć nowy dzień w Kalejdoskopie ?
                            • m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 00:53
                              A prosze bardzo Sakral... tamten watek napecznial.... otwieraj smile kto pierwszy ten lepszy - Twoj pomysl, masz pierwszenstwo big_grin przed wczesnowstajacym Zorro... smile
                    • jetkajednoniowka Re: Trollem być 29.07.11, 09:56
                      Ooo, ja sobie stanowczo wypraszam insynuację, jakobym miała być sfrustrowaną jętką! Dowodem jest choćby to, że wciąż żyję wink
                      Nie zwykłam wtrącać się bez zaproszenia do tematu, który jest mi obcy. A tu dostałam imienne! (patrz tytuł wątku "Do trolli, jętek...".
                      Masko, mówi się: gość w dom, Bóg w dom. Nie zauważyłam żeby Archiwum, Lopez, czy Vampire zabrakło manier, a jednak nazywasz ich trollami. Mnie zresztą też. No to jak to jest z Tobą?
                      Zapraszasz imiennie gości, a potem wyzywasz, bo Ci się nie podoba ich zdanie?
                      Bo nazwanie kogoś trollem tylko dlatego, że zabiera głos na forum jest dla niego obrazą.
                      Orwell zdumiałby się czytając kalejdoskopowe tablice.
                      Zapamiętaj sobie jedną rzecz - pisząc na otwartym forum o sprawach prywatnych (bo tak nazwałaś wasze zaszłości forumowe) musisz się liczyć z różnymi komentarzami. Nie wszystkie będą ci się podobać, ale nie jest to powód, żeby obrażać piszących mianem trolli. A do rozmów o sztuce, czy choćby kwiatuszkach i jętkach, trzeba posiadać choćby elementarną wiedzę, której próżno szukać na Kalejdoskopie. Bywa, że nawet jej twórcy nie mają zbyt dobrze poukładane w głowach.
                      Pozdrowienia dla wszystkich jętek, którym udało się przeżyć więcej, niż jeden dzień suspicious
                      12 groszy.
                      • 1zorro-bis Re: Trollem być 29.07.11, 10:04
                        jak sie bedziesz grzecznie zachowywac - czytaj: nie bedziesz chamska i wulgarna - to zdejmiemy z Ciebie tego "TROLLA"....big_grin
                        Bedziesz za to "jetka - wielodniowa"...O.K?big_grinbig_grinbig_grin
                        • jetkajednoniowka Re: Trollem być 29.07.11, 11:18
                          Czyli rozumiem, że profilaktycznie wszyscy goście Kalejdoskopu dostają miano trolla? Jętka nie była ani chamska, ani wulgarna, więc dlaczego mówisz o zdjęciu za mnie nazwy trolla? Jednak według Was jestem trollem? Dlaczego?
                          • 1zorro-bis Re: Trollem być 29.07.11, 11:40
                            jakbys tutaj myszko weszlapod swoim prawdziwym "nickiem" to nikt by Ciebie o "TROLLOWANIE" nie posadzal. A tak widzisz....tchorzostwo nie poplaca...big_grinbig_grin
                            A i tak wiemy skad "pochodzisz"....cool
                            • m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 12:08
                              Wiesz Zorro to jest pomysl, nie bedziemy ich nazywac trollami, to prawda - bo "niby" nie trolluja - bedziemy ich nazywac "tchorzami".... a tchorz - to o ile dobrze pamietam takie zwierzatko, ktore ma tez inna nazwe "skunks" - zeby nie bylo pospolicie...
                              • 1zorro-bis Re: Trollem być 29.07.11, 12:11
                                ...czyli...to beda "nasze skunksy"?big_grin
                                Dobre....big_grinbig_grin
                                • jetkajednoniowka Re: Trollem być 29.07.11, 14:58
                                  Do tej pory, na żadnym z forów Gazety, nie spotkałam się z takim przyjęciem, z jakim powitano mnie na Kalejdoskopie. Na dzień dobry nazwano trollem, a potem w drodze łaski obiecano nazywać tchórzem, bądź skunksem. I Wy wymagacie od innych kultury zachowania? W głowie się nie mieści.
                                  To nawet dla jętki za wiele.
                                  • al-szamanka Re: Trollem być 29.07.11, 15:01
                                    A na jakich to forach podejmowano tak ciebie pod nogi jentko? Podaj, chętnie poczytamy.
                                    • jetkajednoniowka Re: Trollem być 29.07.11, 15:15
                                      Oczywiście, że Ci nie podam gdzie bywam, mademoiselle Al. Zatrulibyście te miejsca oparami złości i pomówień. Wystarczy, że kocioł Kalejdoskopu zasmradza kolejne fora nienawistnym smrodkiem. Daliście swoimi wypowiedziami wystarczające świadectwo o sobie, żeby inni nauci omijali Was z daleka, jeśli nie chcą być uwikłani w kolejne teorie spiskowe, tworzone przez chorą na urojenia Maskę.
                                      Pa smile
                                      • m.maska Re: Trollem być 29.07.11, 15:19
                                        pa..... smile
                                      • 1zorro-bis Re: Trollem być 29.07.11, 15:20
                                        Pa ! PA! Myszko....pozdrowienia na Piotrkowska!big_grinbig_grinbig_grin
                                      • al-szamanka Re: Trollem być 29.07.11, 15:23
                                        Przestań bełkotać, jentka, w tej chwili masz całych 11 postów na forum, nie widziałam aby noszono cię na rękach.
                                        Paaaaaa....i nie wracaj, już znudził mi się ten nick
                                  • 1zorro-bis Re: Trollem być 29.07.11, 15:19
                                    myszko....Bo jakbys przyszla jak czlowiek dobrze wychowany i powiedziala : "dzien dobry" forumowicze.....- to bysmy Ciebie jak czlowieka a nie jak TROLLA potraktowali....A tak...?big_grinbig_grinbig_grin
                                    Ale....zawsze sie mozesz na LOZOWNI i Podworku na nas poskarzyc.cool
                                    Tam chetnie tego wysluchaja....big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka