1zorro-bis 13.01.12, 07:37 zabobonne spiochy lepiej niech nie wstaja! Dziendoberek! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza_anna Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 09:12 Ty już wstałeś Zorro, i powklejałeś. Kiedy Ci się znudzi kopiowanie, to takie dziecinne! Eh! Dzień dobry Wszystkim! Miłego dnia! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 10:35 nie znudzi mi sie. Kopiowanie to przestepsstwo? Nie wiedzialem.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 09:49 Piątek, trzynastego...niektórzy nie lubią tego dnia. Zobaczymy co dzisiejszy dzień nam przyniesie. Pogoda ładna, słońce mocno świeci, zapowiada się ładny dzień. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 10:54 Witajcie! U mnie nowy koci problem.Od kilku dni za szybą tarasu pojawia się biało-czarny kot i żałośnie miauczy.Miskę przeznaczoną dla Albina opróżnia w kilka sekund.I w dodatku wygnał starego Albina z budy.Nasz Piksel zrywa sobie gardło - próbując odgonić intruza.Bazyl - jedyny "prawdziwy" samiec chowa się w tym czasie pod łóżko. Niesamowite,śnieg pada! Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 11:23 Klaro... wlasnie przeczytalam... Ósmy chce sie wprowadzic?... bedzie parzyscie Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 12:02 O wprowadzaniu nie ma mowy.Jest za to dzika awantura.Piksel tak się wkurzył,że atakuje kotki i nawet mnie dziabnął pazurem w rękę.Kocia wojna trwa. Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 12:43 Pamietam jak przed laty pojechalam na urlop do Rowow... Moja Mama z kotem i Junior... warunki wtedy jeszcze spartanskie... balkonik konczyl sie niewiele ponad ziemia - kot pers, spokojnie wylegiwal sie na balkonie, zreszta nigdy nie byl specjalnie ruchliwy - nie po to w koncu ma taki wyglad, zeby uganiac sie za czymkolwiek... nie po to codziennie poddaje sie zabiegom pielegnacyjnym(szczotkowanie) zeby sobie siersc zmierzwic. Tak jak to bywa na terenie kazdego osrodka i tam swoj rewir miala kotka - wypatrzyla to dziwne dla niej futrzane stworzenie lezace na balkonie... Ktoregos dnia, wlasnie wychodzilismy, drzwi na balkon zostaly zamkniete i... akcja ktorej bylam swiadkiem zmrozila nam wszystkim krew w zylach. Nigdy przedtem ani potem nie widzialam kota Mamy w takiej akcji. Na balkon wpadla kotka, rzucila sie na drzwi balkonowe chyba na wysokosci 1,5 m... a nasz pers, "leniwy i niemrawy" zachowywal sie jakby nagle wstapil w niego szatan... rzucaly sie oba z dwoch stron szyby... odbijaly sie jak pilki od sciany. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 12:49 Inaczej to widzę - kotka była w potrzebie,a pers to świetnie wyczuł.Kotki zachowują się w ten sposób tylko w rui.Wyczuła dobre geny Odpowiedz Link
izydor88 Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 12:55 Z takiego mezaliansu pochodzi zapewne Bazyl.Ruszam do pracy. Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 12:58 izydor88 napisała: > Inaczej to widzę - kotka była w potrzebie,a pers to świetnie wyczuł.Kotki zacho > wują się w ten sposób tylko w rui.Wyczuła dobre geny Niezupelnie... miala wlasnie mlode w nieopodal polozonej szopie(ok. 80m) - jeszcze slepe byly - raczej miala stracha, ze jakis "futrzany" drapieznik sie pojawil Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 11:21 Witam - w zasadzie nie rozrozniam miedzy dniem tygodnia i weekendem... albo rzonica jest niewielka... jesli zlecenie splynie w piatek, to i tak weekend moge sobie zawiesic na haku. Jest 13-ty? no to jasne, ze to sie tak musialo zaczac - a obiecalam sobie nie zagladac na poczte przed 12.... ufff Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 15:44 Jest piatek... tak wiec, musze pomyslec o zaopatrzeniu lodowki....do popisania Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 16:56 piekne. To cos dla .....Czarka?! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 19:07 Dobry wieczór Gdybym nie jechała jutro z Felixem do Wiednia, miałabym czterodniowy weekend, a tak muszę się w pociągu telepać. W każdym bądź razie przygotowałam już notes, bo czasami bardzo się opłaca zapisywać, co Feilix mówi. A ja taka zmęczona jestem Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 19:19 Może nie będzie tak źle, i w pociągu odpoczniesz? Witaj! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 19:35 zuza_anna napisała: > Może nie będzie tak źle, i w pociągu odpoczniesz? Witaj! > Tyle, że się wysiedzę, ale Felix będzie przez całą drogę opowiadał swoje historie, trzepie je jak z rękawa Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 19:38 Czas szybko Ci zleci, dzięki Feliksowi Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 13.01.12, 19:45 Ale on myśli, że pomogę mu w Wiedniu poszukać narzeczonej.....bo marzy mu się małżeńskie łóżko z telefonami na nocnych szafkach (po obu stronach łoża). Oczywiście najważniejsze są w tym wszystkim telefony Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 14 styczen.....Sobota......! 14.01.12, 06:56 Koszmary senne miałeś, Zorro, że tak wcześnie....? Ja tez wstałam i jadę, cały dzień jestem z Felixem, to będzie przeżycie!!!! Do napisania Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 14 styczen...sobota... ;) 14.01.12, 07:45 Dzień dobry Wszystkim! Wstałam wcześnie, bo zaraz zabieram się za pierogi, a muszę ich zrobić dużo, bo muszę obdzielić starsze sąsiadki. One nie mają siły, stać i lepić pierogi, a lubią je jeść Zdrowego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral 14 styczen..kartka 14.01.12, 08:29 kartka z kalendarza sobota wykaz świętych na dole kartki czytania 1Sm 9,1-4.17-19,10,1a;Psalm 21;Marek - 2,13-17 kursy USD - 3,4323 EUR - 4,4040 CHF - 3,6376 GBP - 5,2711 Dzięki,Jezus,za to jedzenie Proszę bardzo Odpowiedz Link
izydor88 Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 10:09 Witajcie! U mnie kwitną krokusy. Trzyłapka ma problem z podrapaniem się za prawym uchem i muszę jej pomagać. Zuza,to Ty dobrym Duchem w tym Kalińcu jesteś!Nie wiem,jak Twoje sąsiadki,ale moja kaliniecka Babcia nie znała ruskich pierogów.I ja też nie.Pierogi robiło się tylko na słodko - z serem lub owocami. Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 10:35 dobrze wspominam bary mleczne i pierogi z twarogiem,posypane cynamonem pamiętam bar na Długiej i na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 11:23 na wieki,wieków z naszym Kościołem i całą resztą (link) niech tylko ktoś sobie nie myśli,że jest poza naszymi w serce umiłowanymi biskupami ja z Kościoła nie występuje bez podziału majątku (jak w małżeństwie) moi dziadowie od ca.1000 lat budowali kościoły,modlili się, grabili i gwałcili w imię budowy jedynego słusznego Kościoła w Polsce. bez odprawy materialnej nie odejdę a jak mnie abp Michalik ekskomunikuje to będę składał apelację i tak mi dopomóż Bóg Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 11:56 na odprawe materialna czekasz?.... zapomnij Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 11:59 1000 late temu? To moi po stepie za zwierzyna sie uganiali..... Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 12:50 m.maska napisała: > na odprawe materialna czekasz?.... zapomnij --------------------------------------------------------- a z czego pałace,służba,papu i stroje dla Jego Eminencji/Ekscelencji przy pustych kościołach ta grupa zawodowa zawsze będzie miała dobrze w razie kontroli ulicznej wszystkie papiery na katolika mam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 10:52 a ja pamietam pierogowe studenckie jadlodajnie w Krakowie.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 10:51 u mnie je sie przede wszystkim pierogi z miesem i cebula albo z grzybami..... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 11:00 Zorro,krakowskie jadłodajnie pierogowe mają się dobrze i nadal karmią studentów. Poznańskie bary mleczne również wspominam dobrze.Zwłaszcza pierogi z płuckami po zajęciach w prosektorium... Ale za to bułka z twarogiem i kakao po basenie ( 6.00.) smakowały wybornie. Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 12:02 A moze wlasnie dlatego, ze jest wolny rynek.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 12:20 izydor88 napisała: > Witajcie! > U mnie kwitną krokusy. > Trzyłapka ma problem z podrapaniem się za prawym uchem i muszę jej pomagać. Bidulka... no tak, o tym nikt nie pomyslal... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 15:50 Klaro, tutaj dużo osób z Wrocławia mieszka, i nie tylko. Wiem, że tutaj jedzą pierogi z serem, ja raz spróbowałam, nigdy więcej...niedobre! Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 16:22 Mysle, ze Sakral pisal o pierogach leniwych te serwowano z cukrem i cynamonem... to bardziej kluski sa, takie puchate - dobre byly... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 17:34 Nie wiem,o jakich pierogach mówił Sakral.Moja Mama i Babcia lepiły pierogi z twarogiem+żółtko+cukier,polane masłem z cynamonem.Dla mnie i NL - pychota! Krakowskie pierogarnie mają się świetnie.Są tańsze od pizzerii,a wybór niesamowity.Trafiliśmy kilka razy na Festiwal Pierogów - z makiem,wszelkimi możliwymi owocami,marchewką,no z wszystkim,co jest jadalne i da się wsadzić w pieroga Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 19:01 W takim razie nic tylko trzeba jechac do Krakowa... Nasza Basia Kochana jest krakowianka... a ja juz sie czuje zaproszona musimy sie jeszcze tylko znowu kiedys zjechac w kraju... We Wroclawiu kroluja pizze i kebaby... zamiast zrobic wlasnie cos takiego... Odpowiedz Link
sakral 14 styczen..kartka 14.01.12, 19:15 kol.Maska ma rację to były pierogi leniwe i rano bułka z serem,twarożek i kefir na kaca najedzony zaczynałem dzień pracy o 8:30 musiałem wykonać dużo nikomu nie potrzebnej pracy zadowolony i zmęczony po 18 udawałem się do najbliższej knajpy omawialiśmy trudną problematykę społeczeństwa w okresie nasilonych reform i innych cudów Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 19:33 Sakral, nie przejmuj sie... ja trzy lata pracowalam w komorce, ktora w tym czasie byla tez nikomu niepotrzebna... masa ludzi z wyzszym i pomaturallnym wyksztalceniem, wynagradzani wg taryfikatora... tylko brakowalo projektu, bo Akademia Ekonomiczna z tym nawalala, tam zapewne tez byly przyczyny niezalezne od nich i "sie czekalo"... po trzech latach, obowiazkowego podpisywania listy o 7:15 a potem obijania sie do 15:15, podziekowalam serdecznie i przenioslam sie do dzialu konstrukcji... a tam dalej trwal marazm... potem juz sie wcale nie pracowalo, tylko politykowalo....i strajkowalo... Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 14.01.12, 20:40 czas pracy nieograniczony nie było granicy pomiędzy pracą zawodową,a życiem prywatnym z kolegami z którymi pracowałem,to z tymi piłem (dziewczyny robiły za ozdobę stolika) omawialiśmy w naszym gronie problematykę niewiary społeczeństwa w świetlaną przyszłość nie chcieli uwierzyć tzn. to społeczeństwo Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 15.01.12, 00:17 m.maska napisała: > i... jak sie okazalo mieli racje ---------------------------- kto miał rację ? dziewczyny przy stoliku ? ładne były,i co najważniejsze ładnie się uśmiechały i ubierały (Moda Polska) od ważnych buców można było załatwić kasę na tzw.kulturę masową a ja i koledzy w trudzie i znoju upowszechnialiśmy co było do upowszechnienia PS. masa nigdy nie ma racji rację ma Fakt i Bild mówię Wam,samo dziadostwo Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen..kartka 15.01.12, 00:40 Sakral napisal: omawialiśmy w naszym gronie problematykę niewiary społeczeństwa w świetlaną przyszłość nie chcieli uwierzyć tzn. to społeczeństwo Odpowiedz Link
sakral Re: 14 styczen..kartka 15.01.12, 08:08 Masko to była stara świetlana przyszłość dlatego masy nie chciały uwierzyć potem masy domagały się wolności słowa bułka z masłem i szynką to oczywistość ale masy nie mogły znieść wakacyjnej (lato) przerwy w wydawaniu Kultury (paryskiej) i domagały się zwiększenia nakładów miesięczników "Twórczość","Dialog" i innych ekscytujących pisma dla szerokich mas masy od 1 miliona w górę na spotkaniach z Janem Pawłem II na terenach zielonych uwierzyły,zobaczyły i powąchały swoją moc Jan Paweł II odszedł,moc też a to co do wąchania, pozostało. z uwagi na artykuł 196 Kodeksu karnego o uczuciach religijnych, i tzw.poprawność polityczną na chwilę zamykam dziób Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen...sobota... ;) 14.01.12, 12:00 A jesli juz 14-ty...to dobrze... 13-ty niczym nadzwyczajnym sie nie charakteryzowal... Witam Kalejdoskop - mam, mam Kalejdoskop moge przez niego popatrzec przez okno, slonce swieci tak przerazllwie, ze obazy beda wyjatkowo barwne... noc byla bezchmurna, gwiazdy mozna bylo na niebie liczyc i ziiiiiiiiiiiimno.... idzie zima? Odpowiedz Link
m.maska Re: 14 styczen...sobota... ;) 14.01.12, 12:21 zuza_anna napisała: > Dzień dobry Wszystkim! Wstałam wcześnie, bo zaraz zabieram się za pierogi, a mu > szę ich > zrobić dużo, bo muszę obdzielić starsze sąsiadki. One nie mają siły, stać i lep > ić pierogi, a > lubią je jeść Zdrowego dnia. Pozdrawiam A Ty masz? to niech siedza.... > Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 14 styczen...sobota... ;) 14.01.12, 15:56 Cześć Maseczko. Nie, nie mają sił, i ręce mają chore. Robię dla siebie, to nic mi zaszkodzi. że zrobię parę więcej Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 14.01.12, 20:05 Wróciłam z mojej wyprawy, jestem nieludzko zmęczona, nieludzko....i obolała, chyba będę musiała jutro podjechać do szpitala wypadkowego A Felix był cudowny, zrobił sensację na cały wagon Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 14.01.12, 20:31 Felix jest boski on wie więcej,niż my wiemy sami o sobie AL tradycyjnie już pozdrowienia dla Felixa i całego Towarzystwa Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 14.01.12, 21:38 sakral napisał: > > Felix jest boski > on wie więcej,niż my wiemy sami o sobie Jest wyjątkowy przykład: Na trasie Salzburg-Wiedeń pociąg jedzie przez około dziesięć tuneli, krótszych i długich. Felix nieco poirytowany, lecz nadziejnym tonem - Także tunel ma swój koniec Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 14.01.12, 21:43 Także tunel ma swój koniec Po niemiecku brzmi to jednak o niebo bardziej "filozoficznie" Auch ein Tunnel hat sein Ende Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 14.01.12, 23:47 AL odpowie Ci jutro... bo juz udala sie na spoczynek nie tylko Felix mial dzien pelen wrazen, AL - takze Z tego co slyszalam, Felix posiada nawet jakis spiewnik - sama jestem ciekawa odpowiedzi... Odpowiedz Link
sakral 15.01. niedziela 15.01.12, 00:07 kartka z kalendarza prawda czasu,prawdą internetu (rysunek) o świętych i błogosławionych dzisiaj nie będzie są ważniejsze sprawy na świecie i w Kalejdoskopie Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 00:14 Noooo tak... ale dzisiaj jest Izydora - patrona internetu wlasnie... Odpowiedz Link
sakral Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 00:21 Masko i reszta naszego Całokształtu to może się przydać w barze---------- Odpowiedz Link
sakral Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 07:18 Masko za mało komunikatywne więcej skromnej elegancji PS. ale też ładne mam nadzieję,że przy Twojej bratniej pomocy wejdę w arkana grafiki komputerowej PS tylko za dużo mnie nie ucz ja jestem bardzo skromnym człowiekiem,i mogę w czasie późniejszym namaścić się na najważniejszą osobą na forum.pl tak to z masami członkowskimi już jest --------------------------------------------- i to jeszcze muszę zrozumieć - jestem na etapie czytania tekstu z zrozumieniem Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:18 Przy mojej pomocy ... wolne zarty - sama sie ucze wlasnie... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 08:59 m.maska napisała: > Co myslicie o takim logo? Za duże i za jaskrawe kolory. Mi, nie podoba się. Dzień dobry Wszystkim. Zdrowej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 10:20 Zorro zaspał?Może Żona wyjechała i Zorro odsypia nieprzespane noce? Logo piękne,ale wali po oczach. Z życia naszej kociej rodziny.Obcy nie opuszcza miejsca za szybą tarasu.Karmię go,bo widać,że głodny.Nazwałam go Rychu-Oprychu,bo ma na nosie i uszach ślady licznych bójek.Najgorsze,że Rychu zaanektował budę Albina.Skończę chyba jak Violetta Villas. Odpowiedz Link
sakral Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 10:44 wracając do problematyki baru mlecznego i maślanki o porannej porze (link) Klaro, nie skończysz jak pani V.V śpiewasz w innej tonacji coś koło takiego Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 10:59 A wiesz Sakral,że jeszcze mam ich płytę I jeszcze jedno,ja nie śpiewam.Nawet jak śpiewałam kołysanki,to Dziecko prosiło - nie psiewaj mama nie psiewaj. No chyba,że jesteśmy w trasie.Wtedy NL prosi - pośpiewaj mi,bo zasnę.I tu mogę sobie poszaleć Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 11:20 Wracając do barów mlecznych - poznańscy studenci mieli i mają jeszcze jedną opcję - pyzy drożdżowe z sosem,który się szumnie nazywał myśliwski. Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:25 izydor88 napisała: > Zorro zaspał?Może Żona wyjechała i Zorro odsypia nieprzespane noce? > Logo piękne,ale wali po oczach. > Z życia naszej kociej rodziny.Obcy nie opuszcza miejsca za szybą tarasu.Karmię > go,bo widać,że głodny.Nazwałam go Rychu-Oprychu,bo ma na nosie i uszach ślady l > icznych bójek.Najgorsze,że Rychu zaanektował budę Albina.Skończę chyba jak Viol > etta Villas. Klaro... podajesz niepelne informacje - co to znaczy zaanektowal bude Albina? a gdzie teraz sypia Albin?... Wczoraj powiekszylam kocia rodzine, chociaz tylko na fotce... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 14:33 Nie wiem,kto gdzie śpi,bo buda stoi za rogiem domu.Rychu okupuje miejsce na tarasie i siedzi z nosem przylepionym do szyby.Jest czarny z białym podwoziem.Wygląda jakby usiadł w kałuży mleka Odpowiedz Link
m.maska [...] 15.01.12, 14:40 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 14:42 Widac chce sie wprowadzic...nie sadze, zeby to sie obylo bez walki. Moja kuzynka mieszka na obrzezu miasta... miala jednego stolownika, ktory w dzien chodzil po cudzych ogrodkach, ale na kolacje "splywal na chate" i nocowal w domu - w sasiedztwie mnozyly sie koty, ktore potem przychodzily do niej na stolowke... stolowka stala przed drzwiami, bo osiedleniec jesli byl w domu, zadnego kota tam nie wpuszczal. Potem kot domownik, gdzies przepadl i wprowadzila sie Sabina... Sabina, jako dochodzaca zostala przez moja kuzynke juz wczesniej zawieziona do doktora, zeby jej juz dodatkowego potomstwa nie sprowadzila... Najzabawniej jest, kiedy mieszkancy wracaja z pracy do domu, a przed schodami lezy chyba "z wdziecznosci" przyniesionych upolowanych kilka zwlok myszy... Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:20 zuza_anna napisała: > m.maska napisała: > > > Co myslicie o takim logo? > > Za duże i za jaskrawe kolory. Mi, nie podoba się. > Dzień dobry Wszystkim. Zdrowej niedzieli życzę. > Skonczy sie zima i tak zrobi sie kolorowo... Wg mnie i tak za duzy jest ten obrazek... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 19:00 > > m.maska napisała: > Skonczy sie zima i tak zrobi sie kolorowo... > Wg mnie i tak za duzy jest ten obrazek... Stanowczo za duży. Do tej pory robiłaś bardzo ładne szaty graficzne, i wierzę, że coś ładnego wymyślisz Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:17 Niedzielne Dzien Dobry... zimno jakos na zewnatrz... zima przyszla Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:26 No to fajnie, właśnie wróciłam ze szpitala wypadkowego. Obrentgenowali mnie z każdej strony, plus krew i siusiu: mam rozległe Rippenprellung (nie wiem jak to jest po polsku), w każdym bądź razie gorzej boli niż złamane żebra. Obwiązali mnie specjalną przepaską uciskową, przepisali różne maści i tabletki przeciwbólowe, zwolnienie do środy, a po kontroli zobaczymy czy nie dłużej...i do dłużej najbardziej mnie wnerwia, bo bez mojej pracy jestem po prostu nieszczęśliwa Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:31 stluczone.... A skad Ty wiesz jak bola polamane?.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 13:57 m.maska napisała: > stluczone.... > A skad Ty wiesz jak bola polamane?.... Lekarz powiedział Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 14:29 Stłuczenie żeber.Czy to nowa kontuzja,czy skutki poprzedniej? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 14:42 m.maska napisała: > AL za szybko biega... Fakt, nie potrafię normalnie chodzić.....zupełnie jak pekińczyk, ten tez zamiast chodzić to biegnie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 14:39 izydor88 napisała: > Stłuczenie żeber.Czy to nowa kontuzja,czy skutki poprzedniej? Niestety nowa , przenoszona od środy wieczorem....bo myślałam, że będzie lepiej, a tu tak się pogorszyło, że oddychać ledwie mogę. Właśnie wzięłam tabletkę i trochę się położę....z tym, że nie wiem jaką pozycję przybrać, bo w każdej piekielnie boli Odpowiedz Link
izydor88 Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 15:11 Ale pociesz się,ilu chorób nie masz,a mogłabyś przy tych objawach mieć - zapalenie opłucnej,zapalenie nerek,kolka nerkowa itd. Stłuczenie boli,ale mija,no chyba,że cierpisz na urazowość przewlekłą W takim przypadku zalecałabym takie coś,co Felix miał na głowie.Tylko na klatę Odpowiedz Link
m.maska Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 15:28 A ja sobie wlasnie pochodzilam po "dworcu" wyszukalam godziny odjazdow pociagow na lotnisko...i z lotniska... wprawdzie chcialam przy okazji kupic bilet na dojazd do lotniska i powrot przy okazji wylotu do kraju - ale okazalo sie, ze najwczesniej moge dokonac zakupu na 92 dni przed data na jaka bilet jest wystawiony... jeszcze musze poczekac. Na dojazd i powrot z lotniska przy okazji wylotu na Cypr i tak dostane bilety z biura podrozy, wiec o to sie martwic nie musze... tylko o ten tydzien pozniej, kiedy bede leciala do kraju... to jest pomieszanie z poplataniem, bo bilet w tamta strone moglabym juz kupic, tyle, ze powrotnego to jeszcze nie...... Ach Klaro i przewracam te przewodniki - mam juz trzy... jeden po polsku i dwa po niemiecku. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 19:27 zuza_anna napisała: > Delikatnie , i zdrowia życzę > AL! > Łoj, Zuzanko, mnie nawet delikatnie nie można, muśniecie jedwabną nitką odczułabym chyba jak uderzenie łopatą Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 19:38 Współczuję AL, kiedyś miałam połamane żebra, i wiem co to za ból. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 15.01. niedziela 15.01.12, 19:49 zuza_anna napisała: > Współczuję AL, kiedyś miałam połamane żebra, i wiem co to za ból. > Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 14:16 sakral napisał: > > AL > jaką muzykę lubi Felix ? hmm, hmm Najbardziej lubi pieśni patriotyczne. Hymn Austrii bardzo mu odpowiada, śpiewa to często, a wczoraj musiałam sporo się natrudzić, aby go powstrzymać, by nie zrobił tego w pociągu. A śpiewa głośno, z mocno zaznaczonym errrrrr Odpowiedz Link
sakral 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 19:46 muszę zacząć pozytywnie myśleć mam już wszystkiego dość, a to dopiero początek odnowienia mojego przytuliska już jest: 1.lodówka 2. i takie biurko,czy raczej miejsce nauki i rozrywki - coś w tym typie , i kilka cm krótsze (cena 200) jest to duże,wiem,szafki pod blatem,oszczędzę miejsca w pokoju 3.drzwi i futryny wymalowane (jak nowe,na tamtych było widać czas palenia tytoniu ) tapeta chyba coś takiego,i na wszystkie ściany a/ i jakąś raufazę na sufitach trzeba wymalować b/ firany,zasłony - i te listwy na czym to wisi c/ nowe pułki na książki (typ jak biurko) d/ włączniki i kontakty z prądem e/a w przedpokoju wieszak jak kiedyś w fryzjera usunąć starą kuchnie a nowa na samym końcu dobrze,że zam takiego jednego silne i dużo nie gada dałem sobie czas do końca luty/marzec Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 20:03 sakral napisał: > > > muszę zacząć pozytywnie myśleć Ależ Ty już pozytywnie myślisz W Twoich opisach urządzania się jest tyle radości (pewnie uśmiechasz się nawet pod wąsem...o ile go masz). Tapeta elegancka Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 20:22 a jutro będzie lampa stojąca typ światła led 15 wat x 6 daje 90 - to sufit i na biurko 5 wat x 6 = 30 firma wofi PS. nie mam za dużo pieniędzy, ale muszą to zrobić raz,a dobrze nie stać mnie na tanie rzeczy ja też każdy grosz muszą oglądać z dwóch stron nie traktujcie tego,że jestem majętnym człowiekiem rachunek jest prosty byłem nałogowym palaczem,teraz 0 kosztów nie piją a w barze/domu whisky na dwa dzioby to było mało i z tego mam na urządzenie mojego przytuliska, książki i inne ważne rzeczy Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 20:28 ..... wiem po sobie ile kasy zostaje jak sie rzuci tylko palenie... nie wiem ile kosztuje whisky na "dwa dzioby" bo stoi tego tutaj pelno, nie kupowane totez i niepite... Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 20:53 Jasia W. znam w dwóch kolorach czerwony - tańszy, czarny - droższy boska Pani Ewa śpiewa Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:01 sakral napisał: > > Jasia W. > znam Dla mnie Jasie nie istnieją.....wole sakralowatych > boska Zaprawdę.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:05 Nie siegam po nic co ma wiecej niz madera, porto, sherry tzn. do 20%... zadne koniaki, whisky, tudziez gin czy rum mnie nie dotycza... Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:34 alkohol jest alkoholem zabija wolę i radość życia a czy to dziadostwo jest ładnie opakowane,i pięknie się nazywa nie ma znaczenia ----------------------- sprawdź swój PC dns-ok.de (mój jest czysty) Odpowiedz Link
m.maska Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:42 Co mam sprawdzic w moim kompie?.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:45 sakral napisał: > > alkohol jest alkoholem > zabija wolę i radość życia A jaką dopiero miałbyś radość życia gdybyś został wegetarianinem...wiem coś o tym Oczywiście na nic nie namawiam, ale pomyśl: nie musiałbyś już spoglądać na klopsiki Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:55 AL jak mieszkanie będzie już gotowe to liczę na Twoją pomoc ale najpierw regularne posiłki a ja jadam tylko kiedy jestem głodny to II kwartał a w III kw. sport Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 22:02 sakral napisał: > ale najpierw > regularne posiłki > a ja jadam tylko kiedy jestem głodny To podobnie jak ja!!! Z tym, że ja jadam, gdy mi się przypomni > > > Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:25 dziękuję Koleżankom już mam lepszy humor jeszcze raz,dzięki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 21:56 A wiesz co, Sakral, tak mi przyszło do głowy, że i ja mogę mieć jakiś wkład do tego Twojego Przytuliska, wiec proszę, darowuję Tobie to, co poniżej, aby Ci zupełnie przytulnie, cieplutko i milutko było Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 22:18 A teraz coś na wyciszenie, pozbieranie się...bo Człowiek, to jest to ...prawda, Sakralu? SILENCIO Odpowiedz Link
sakral Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 22:21 dziękuję za piosenką zaraz przesłucham, a teraz trochę muszę poczytać kolorowych snów Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 13 styczen.....PIATEK! 15.01.12, 22:36 sakral napisał: > > dziękuję za piosenką > > zaraz przesłucham, > a teraz trochę muszę poczytać > > kolorowych snów Tobie też kolorowych. Dobranoc Odpowiedz Link