sakral 16.01.12, 01:54 kartka z kalendarza poniedziałek święci na końcu czytanie 1 Sm 15,16-23;Psalm 50,Ewangelia Marek 2,18-22 kursy USD - 3,4323 EUR - 4,4040 CHF - 3,6376 GBP - 5,2711 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: 16 stycznia 16.01.12, 02:18 A ja poprosze zeby cena euro utrzymala sie do polowy kwietnia... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 16 stycznia 16.01.12, 10:24 m.maska napisała: > A ja poprosze zeby cena euro utrzymala sie do polowy kwietnia... Ja bym wolała, aby jeszcze wzrosła i utrzymała się do 23-ego kwietnia ...do tego dnia mam urlop, który spędzam w Polsce Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 16 stycznia 16.01.12, 10:36 Dzień dobry (oczywiście jak dla kogo) Jestem bardzo, bardzo wkurzona, moje stłuczone do maximum żebra nie pozwalają na właściwy mi sposób poruszania się. Po raz pierwszy w życiu jestem po prostu ślamazarna, wszystko robię w tempie ślimaka lub bardzo leniwego leniwca...to jest nie do wytrzymania i gdyby nie ból, to bym chyba sama z siebie wyskoczyła Klaro, mój gorset na"klatę" jest subtelnym, białym gorsecikiem na rzepy, ma mi niby pomagać, ale na razie to tylko mnie wkurza, no bo w tym stanie wszystko mnie wkurza. Jestem strasznie niecierpliwą pacjentką, prawdziwą zmorą dla lekarzy...czy pomimo tego jeszcze się kiedyś do mnie uśmiechniesz? Odpowiedz Link
sakral Re: 16 stycznia 16.01.12, 10:44 AL to na dzisiejszy poranek,uśmiechnij się(link) a to do poczytania jak i dlaczego (link) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 16 stycznia 16.01.12, 11:03 sakral napisał: > > AL > miechnij się To, zes jestem WKURZONA!!!! nie znaczy, że się nie uśmiecham. Praktycznie jestem zawsze uśmiechnięta, nawet wtedy, gdy śmieję się z własnego bólu > a to do poczytania....badania:szczesliwi-zyja-nie-tylko-lepiej-ale zdecydowanie-dluzej Zupełnie się zgadzam z moimi kolegami po fachu. Nie zawsze dłuższe życie, ale jego jakość na pewno Jestem szczęśliwa, a Wy? Odpowiedz Link
al-szamanka Szczescie 16.01.12, 11:25 Lubię mówić o szczęściu. Co to jest? Wiadomo, znowu emocja Czasami ma się szczęście, np. wygrana w totolotka, wolne miejsce w tramwaju, gdy nogi właśnie boleć zaczęły ...ale odczuwać szczęście.... (chwilowe) odczucie bezgranicznej radości, przyjemności, euforii, zadowolenia, upojenia, (trwałe) zadowolenie z życia połączone z pogodą ducha i optymizmem; ocena własnego życia jako udanego, wartościowego, sensownego (za wiki) Gdy jestem w pracy, to tych chwilowychjest bezgranicznie dużo, nakładają się wręcz jedno na drugie, w rezultacie oceniam moje życie jako wyjątkowo sensowne. Nie tylko praca: uszczęśliwia mnie uśmiech przypadkowo mijanego przechodnia, kolorowa chmura na widnokręgu, lepki cukierek w zaciśniętej piąstce dziecka, pierwszy, wiosenny fiołek, zapach rześkiego powietrza w lesie, urok porannej mgły i babiego lata, i to, że jestem wegetarianką. To są momenty - potrafić je w ogóle dostrzec jest dla mnie szczęściem dodatkowym Odpowiedz Link
sakral Re: Szczescie 16.01.12, 11:48 AL ja w moim życiu robią przemeblowanie jest taki etap wóz albo przewóz ubiegły rok był udany i najważniejsze nie wspominać czas przeszły na zasadzie a jak ja miałem lat xx to byłem młody,piękny i bogaty cieszyć się dniem dzisiejszym i nie słuchać "dobrych rad" (moich też nie) ja umiem cieszyć się z małych rzeczy nie potrzebuję mercedesa z czerwoną kokardką,małe i skromne też cieszy Kalejdoskop jest dla mnie (dla nas) przyjaznym środowiskiem i to jest bardzo ważne doborowe z nas towarzystwo jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Szczescie 16.01.12, 12:00 sakral napisał: > i najważniejsze > nie wspominać czas przeszły > na zasadzie > a jak ja miałem lat xx > to byłem młody,piękny i bogaty > cieszyć się dniem dzisiejszym O niczym innym nie piszę > ja umiem cieszyć się z małych rzeczy > nie potrzebuję mercedesa z czerwoną > kokardką,małe i skromne też cieszy O niczym innym nie piszę ...bo gdy się chce, to życie może być śliczne > Kalejdoskop jest dla mnie (dla nas) > przyjaznym środowiskiem > i to jest bardzo ważne > doborowe z nas towarzystwo > jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej Oczywiście, że tak, bo jesteśmy nieco normalni, nieco zwariowani, mocno wrażliwi i najczęściej uśmiechnięci PS. Moj samochód to 11-astoletni, nieco pordzewiały fiacik punto, którego ochrzciłam mianem Wacuś Zieliński, razem dobrze nam się jeździ Odpowiedz Link
m.maska Re: Szczescie 16.01.12, 12:47 Szczescie?... to takie fajne uczucie - chociaz nie kazdy potrafi sie cieszyc kiedy sie pojawia - to jak pisze Sakral: "male rzeczy tez ciesza" - chociaz tak ma niewielu. Wieczne nienasycenie objawia sie na kazdym kroku i co slabszych wciaga w ten wir: miec wiecej, wiecej, wiecej.... a to jest bledne kolo........bo zawsze jest ktos kto ma jeszcze lepiej, jeszcze wiecej, jeszcze ladniej i niemoznosc osiagniecia tego pulapu wywoluje u nich frustracje, depresje, chandre. A teraz to ja wcale nie jestem taka znowu szczesliwa", bo mimo, ze pogoda przecudowna, to jest tam jednak zimno a ja jechac musze... do popisania Wam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Szczescie 16.01.12, 19:16 Grzebiąc w necie znalazłam właśnie cytat, który wyjątkowo mi się podoba... Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. (Albert Schweitzer) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 16 stycznia 16.01.12, 10:26 Dzień dobry Wszystkim! A gdzie Nasz Zorrek, czyżby wyjechał? A może układa kafelki, po za domem? Zdrowego dnia życzę, przede wszystkim Naszej AL! Pozdrawiam Odpowiedz Link
m.maska Re: 16 stycznia 16.01.12, 12:40 Witam Panstwa...dzien przerazliwie sloneczny, noc byla tak rozgwiezdzona jak juz dawno nie - mozna bylo gwiazdy liczyc... na zewnatrz 0°......tu jeszcze sniegu nie bylo Zorrrrrrrrrrrro... wpadl wczoraj rano, napisal dzien dobry i dowidzenia i chyba Go gdzies wynioslo... jak przez mgle mi sie przypomina, ze cos wspominal (chyb) o wyjezdzie na kilka dni - ale moge sie mylic.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 16 stycznia 16.01.12, 14:37 Podpisuję się pod wszystkimi Waszymi definicjami szczęścia - mam tak samo Co do ceny euro - nie ma zgody.Niech stanieje do 23 kwietnia,bo wtedy wyruszamy do Hiszpanii. U mnie mały mrozik i sypie śnieg.Przed chwilą karmiłam Rycha i próbowałam go odwrócić do góry dnem,żeby sprawdzić,czy nie zagraża naszej głuchej.Rychu stwierdził,że to jeszcze nie ten etap znajomości i mam teraz na klacie znak Zorro.Wydrapany przez ciuchy! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 16 stycznia 16.01.12, 15:42 Do całkowitego szczęścia, jeszcze trochę mi brakuje... ale podpisuję się pod Waszymi słowami! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 16 stycznia 16.01.12, 19:01 A ja jestem ciekawa, jak na znak Zorro na klacie zareaguje NL...może będziesz się musiała tłumaczyć, Klaro, że to nie akcja jakiegoś LL Odpowiedz Link
izydor88 Re: 16 stycznia 16.01.12, 19:39 To LL tak drapią ?! Rychu nie jest dziki,raczej wstydliwy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 16 stycznia 16.01.12, 19:58 izydor88 napisała: > To LL tak drapią ?! Nie mam pojęcia, tak tylko palnęłam > Rychu nie jest dziki,raczej wstydliwy Uroczo kocie.... Odpowiedz Link
sakral 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 00:18 kartka z kalendarza wtorek XV Dzień Dialogu z Judaizmem w Kościele katolickim abp Józef Michalik znowu pokarze swoje zakłamanie i będzie słodko mówił Przewodniczący Episkopatu jest winny odrodzenia się antysemityzmu w Polsce czytania 1 Sm 16,1 -13;Psalm 89;Ewangelia Mk 2,23-28 Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 00:41 piosenka Gotye Somebody warto jeszcze raz odsłuchać ------------------------------------------------ Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 01:06 sakral napisał: > > > kartka z kalendarza > wtorek > > XV Dzień Dialogu z Judaizmem w Kościele katolickim > > abp Józef Michalik znowu pokarze swoje zakłamanie > i będzie słodko mówił > > > [b]Przewodniczący Episkopatu jest winny odrodzenia się antysemityzmu w Polsce[/ > b] > > > czytania > 1 Sm 16,1 -13;Psalm 89;Ewangelia Mk 2,23-28 No nie wiem... na tym polu Ojciec Dyrektor tez ma ogromne zaslugi...i jeszcze kilku swieckich takze... A KOGO nalezy obwinic za to w USA?... Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 01:27 o.Rydzyk mówi to co mu karzą a włodarzem w Kościele jest żydoznawca abp Józef Michalik a jak jest w Ameryce to nie wiem Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 01:46 A widzisz, w USA, rasizm i antysemityzm kwitnie i neonazim, lepiej niz kiedykowiek przedtem forum.gazeta.pl/forum/w,101385,132239641,132239641,Amerykanska_siec_terroru.html chyba jednak ci ktorzy nakrecaja to w Kosciele nie zdaja sobie nawet sprawy, ze trudno powstrzymac raz w ruch puszczona maszyne.... Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 02:34 m.maska napisała: > Sakral!... a kursy walut?.... ----------------------------------- Masko,to wszystko przez tego Józefa Michalika EUR kupno - 4,4100;sprzedaż 4,4150;kurs - 4,4035 Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 02:48 Ty sie tak nie koncentruj na tym Michaliku... bo tu nam walute jeszcze obniza... mnie w kraju czekaja niezle wydatki i wolalabym, zeby to euro mialo jakas cene... Odpowiedz Link
zuza_anna 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 08:30 Cichutko mówię dzień dobry, bo Wy na pewno jeszcze śpicie. W końcu do nas zima zawitała, na dworze przymrozek, drzewa ładnie wyglądają. Zdrowego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 09:27 Zuza ja już o 5 na nogach ------------------------ Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 10:07 Sakral,to takie prawdziwe... NL potrzebował zaświadczenia z parafii,żeby zostać ojcem chrzestnym. - Kolędy pan nie przyjmował,ale to można uzupełnić - dobrodziej - Ile? - NL Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 10:26 Cześć Sakral, i Klaro! W piątek chodzi u mnie ksiądz po kolędzie, przyjmę, ale czy dam mu kopertę z forsą, to się zastanowię. Chyba nic nie dostanie. Bo niby dlaczego? Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 11:44 A czas leci - za dwa miesiace o tej porze bede na Cyprze i bardzo bym chciala, zeby bylo cieplo... bo nagle zrobilo sie tutaj lodowato.... sniegu nima, co to za zima? Witajcie... musze jednak popracowac, trzeba zarobic... jakas nowa moda pewnie jest - trzeba kupic jakies ciuchy... i jakies wygodne butki do latania. A przede wszystkim solidnie wczytac sie w przewodniki... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 11:46 AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaL...a co z Toba?.....no przeciez odezwij sie, jak po dzisiejszej nocy u Ciebie? to niepokojace jest.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 13:28 Juz jestem. Wybrałam się za granicę, bo miałam ochotę na świeżą bułeczkę, a tam, z pewnego sklepu smakują mi najbardziej. Musiałam tez ruszyć się z domu, bycie na zwolnieniu chorobowym jest straszliwie jednostajne i zasiedziałe, zupełnie nie dla mnie. Słonecznego dnia PS. Kręcąc kierownicą w prawą stronę pięknie sobie powrzaskiwałam....no łupie w tych żebrach porządnie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 19:33 A teraz jestem taka jakaś rozleniwiona, że najchętniej obejrzałabym jakąś filmowa szmirę Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 19:50 Obejrzałam ostatnio dwa filmy,które mogę polecić,ale to nie jest szmira: 1."Miasto ślepców" wg prozy Jose Saramago. 2."Kret" - filmowy debiut Rafaela Lewandowskiego urodzonego i wychowanego we Francji."Solidarność",lustracja,nic nie jest takie,jakim się wydaje - ciekawe i dobrze zrobione. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:04 izydor88 napisała: > Obejrzałam ostatnio dwa filmy,które mogę polecić,ale to nie jest szmira: > 1."Miasto ślepców" wg prozy Jose Saramago. Wyguglalam, sadząc z opisu musi być interesujący > 2."Kret" - filmowy debiut Rafaela Lewandowskiego urodzonego i wychowanego we Fr > ancji."Solidarność",lustracja,nic nie jest takie,jakim się wydaje - ciekawe i d > obrze zrobione. i to jest dobre, żeby zamieszać i zasiać zwątpienie Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:23 > i to jest dobre, żeby zamieszać i zasiać zwątpienie Nie wiem,czy to jest dobre,ale na pewno nic nie jest czarne,albo białe.Lubię wszystkie odcienie szarości Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:30 izydor88 napisała: > > .Lubię wszystkie odcienie szarości Jasny antracyt to jest to Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:41 al-szamanka napisała: > izydor88 napisała: > > > > > .Lubię wszystkie odcienie szarości > > Jasny antracyt to jest to > > Zdecydowanie tak Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:55 Czy Wy moze planuejcie zrobic KOGOS na szaro? Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:18 .... ja tam szarego nie lubie - szary czlowiek w szarym ubraniu - kolorowo ma byc Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:39 Kiedyś lubiłam kolor morelowy.Za późnego Gierka miałam taką sukienkę,buty i apaszkę.....-morela mawiał mój ówczesny ukochany - malarz-poeta.Studiował filologię polską,a potem ASP. Poszłam w tym stroju na egzamin z farmakologii. - Ten kolor?Na egzamin? - pytali zgorszeni koledzy. Jako jedyna dostałam A - najwyższą ocenę. Pan Profesor też chyba lubił kolor morelowy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:46 A do antracytu pasuje zieleń w każdej odmianie i to najbardziej mi w antracycie odpowiada Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:51 Nie kombinuj AL - zielen pasuje do kazdego koloru, nawet jesli nie pasuje to i tak pasuje - pomysl o kwiatach - zawsze pasuja im zielone listeczki.... Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:08 AL to arcydzieło filmowe warto jeszcze raz zobaczyć Roma reż.Fellini (link, ca.10 minut) PS. z dziadostwa i szmiry mam tylko przemówienia abp.Michalika Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:17 sakral napisał: > PS. > > z dziadostwa i szmiry > mam tylko przemówienia > abp.Michalika > Sakral...ale to przeciez nikonczaca sie powtorka Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:20 Sakral,cały Fellini jest świetny. A jak pokazujesz oblicze mojego ulubionego brzydala (Woody Allen) to jest bosko. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:26 Dla mnie bosko brzydki był zawsze Fernandel, super jako Don-Camillo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:19 sakral napisał: > > AL > > to arcydzieło filmowe > warto jeszcze raz zobaczyć > > Roma reż.Fellini Ten pokaz mody pokazujesz już chyba dziesiąty raz, zawsze śmieję się jak szalona ....dzisiaj bardzo ostrożnie, bo żebra. Najbardziej podoba mi się to pierwsze zakutane i z gromnicą, cóż za posuwisty trucht!!! i to wykończenie przycupem!!! Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 20:39 proszę wesołego i szalonego Koleżeństwa z Kalejdoskopu jak słyszę Jego Ekscelencje Józefa Michalika (i jemu podobnie ubranych) to ze mną jest tak (link) Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:11 m.maska napisała: > i tak bez konca?.... ------------------------------------------- bez końca,tak,jak zwykle masz rację Masko i to tak leci(link),a że mam skłonności masochisty to to czytam ubóstwiam, po pijaku tyle głupot nie nagadałem co Nasz Ukochany Pasterz (to o Michaliku) Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:21 sakral napisał: > i to tak leci(link),a > że mam > skłonności masochisty > to to czytam > > ubóstwiam, > po pijaku tyle głupot nie nagadałem > co Nasz Ukochany Pasterz (to o Michaliku) Sakral... to wyglada naprawde na samobiczowanie... moze zaczekaj z tym do Wielkanocy... gdzies w Azji, to dosyc popularne jest - chodza z biczami po ulicach nawet Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:26 sakral napisał: >Posiedzenie_Rady_Stalej_Konferencji_Episkopatu_Polski_w_Warszawie "Biskupi wydali dwa oświadczenia. Jedno z nich dotyczy Telewizji Trwam i jej starań o koncesję na nadawanie cyfrowe, drugie jest ostrzeżeniem dla wiernych przed ideami suspendowanego ks. Piotra Natanka. Protestuję, mam medalik poświęcony przez p.Natanka...do tej pory naprawdę mi nie zaszkodził Odpowiedz Link
m.maska [...] 17.01.12, 21:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:43 tez mam... poswiecony w czasie wykonywania przez ks.Natanka egzorcyzmow - jest OK - nie szkodzi - lezy gdzies tam... i nawet mi chyba szczescie przyniosl komp sie sam naprawil i z praca jakos nadazam.... mimo, ze bylam praaaawie odcieta od piatku do wtorku - a i staruszek komp tez jakos sie przez te dni przeczolgal Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:03 jutro koniecznie muszę zamówić Daniel Passent stron 450 Politykę od "dziecka" zawsze zaczynałem od felietonu Daniela Passenta a Tygodnik Powszechny od Kisiela w domu mam całego Kisiela,raczej wszystkie teksty a najlepsze "Dzienniki" Stefan Kisielewski (lata 1968-80) Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:16 Politykę zawsze zaczynam od Mleczki i Tyma,Passent zaraz potem .Tygodnik Powszechny zaczynam od Mariana Stali,lubię też recenzje filmowe Anity Piotrowskiej. Książkę Passenta kupię na pewno.Ma fajną córkę Agatę.Z Agnieszką Osiecką. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:29 Gdy jeszcze byłam w liceum lubiłam słuchać wypowiedzi Passenta w telewizji, mowilam o nim "Pan z Wysokim Czołem" Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:36 AL nie wiem czy wiesz jak mówią o arcybiskupie Józefie Michaliku Jego Ekscelencja z miedzianym czołem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:43 sakral napisał: > AL > > nie wiem czy wiesz > jak mówią o arcybiskupie Józefie Michaliku > > Jego Ekscelencja z miedzianym czołem Zaprawdę, tego nie wiedziałam. Hmm, miedź potrafi śniedzieć na brzydki zielonkawy kolor. Czy przechodzi to też na to, co pod miedzią jest? Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:33 Klara wspominała tego sympatycznego Pana potrzebuję dramatycznie zmiany w moim życiu ----------------- to też zobacz urocze k o t e k( link) Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:47 Kotek uroczy - troche jak skrzyzowanie kota i surokatki...i te polozone po sobie male uszka... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:50 Z tym kotkiem,to zmyła.Polędwicę wołową przygotowuję w zamkniętym pomieszczeniu,bo boję się,że mogłyby mnie zjeść. Woody Allen - mam całą jego filmografię,książki i biografie.Annie Hall mogłabym oglądać bez przerwy. Klara Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:03 izydor88 napisała: > Annie Hall mogłabym oglądać bez przerwy. Pamiętam, że przez cały rok próbowałam się kiedyś ubierać jak Annie Hall Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:13 Ja też Zwłaszcza w koszule z krawatami.Kultowe fragmenty: o krawatach babki i jamniku. Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:28 A ja nie.................zadne krawaty......... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:32 izydor88 napisała: > Zwłaszcza w koszule z krawatami. Krawaty bardzo krótko, bo jakoś do twarzy mi nie pasowały. Koszule owszem. Właśnie dzisiaj kupiłam sobie męską flanelową w kratę biało-szafirowo-zielono-liliową. Mieli rozmiar S na bardzo drobnego pana, ale rękawy i tak będę musiała podwijać. Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:07 al-szamanka napisała: > ....a czego to się śmieje?. a bo mi sie skojarzyl rozmiar S... moze nawet SS?... pisalas, ze to meska?...hmm... Jozio? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:12 m.maska napisała: > al-szamanka napisała: > > > ....a czego to się śmieje?. > > a bo mi sie skojarzyl rozmiar S... moze nawet SS?... pisalas, ze to meska?...hm > m... Jozio? Jeżeli już to XS, Józiami raczej nie bywali esesmańcy Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:24 aaaa... nie znam sie na tych rozmiarach - sama korzystam z M a na spodnie, niestety L... niestety, bo sa zwykle dluzsze o 8 cm i od razu drozsze o 25-35 €... buuuuuuu... A SS skojarzylo mi sie z Super Small.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:48 Uwielbiam,nie,uwielbiamy całą rodziną męskie flanelowe koszule. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:52 izydor88 napisała: > Uwielbiam,nie,uwielbiamy całą rodziną męskie flanelowe koszule. No proszę Lubię, gdy te koszule są ciut przyduże, dopiero wtedy można prawdziwie docenić ich walory Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 21:52 sakral napisał: > urocze k o t e k Niesamowite, on rzeczywiscie siedzi słupkiem. Cudny!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:43 ha ... to chyba naprawde skrzyzowanie z surykatka - wydanie specjalne www.youtube.com/watch?v=qs3HBZC-AY8&feature=related Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:46 Specjalna rasa kotow "siedzacych".... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 22:49 A tutaj sowy....www.youtube.com/watch?vNVVilKIM9s&feature=related Odpowiedz Link
sakral 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:05 tylko proszę na mnie nie krzyczeć dobrze ? taka lampa stoi obok mojego biurka PS. taniej kupiłem Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:10 Hihi... konstrukcja identyczna jak moja... tylko Fluter - ma ksztalt lodki.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:17 sakral napisał: > > > tylko proszę na mnie > nie krzyczeć > dobrze ? No co Ty, Sakral. Krzyczeć za to, że wyraźnie się cieszysz każdym następnym krokiem w urządzaniu się? Hurrrra!!! (takie cichutkie, w żadnym wypadku krzyk). Sakral ma lampę!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:25 I to taka pasujaca kolorystycznie do biurka... swoja tez dobieralam kolorem Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:45 dziękuję Koleżankom za zrozumienie a radość ma wielka później mam problem z firanami,zasłonami i na czym to ma wisieć -------------------------------------------- a co do finansów lampa jest droga ale 30 dni w miesiącu razy jedna paczka HB równa się ca.180 € i jest na nową lampę Masko Ty jesteś dobra i grzeczna dziewczynka rzuć Ty te cholerstwo Odpowiedz Link
sakral Re: 17 stycznia - wtorek 17.01.12, 23:51 Masko a jak rzucisz palenie to w nagrodą już nigdy nic nie powiem o abp.Józefie Michaliku ja wiem,rzucić palenie to problem a co ja mam biedny powiedzieć ? Michalik też jest nałogiem a każdy nałóg jest szkodliwy Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 18.01.12, 00:09 Drogi Sakralu... ja rzucanie mam za soba i wiem jak to sie robi... nawet dobrze mi poszlo kiedys - 6 lta nie palilam - i kiedy sie wkurze, to rzuce... poniewaz nie pale w domu - to... no wlasnie - im bardziej wciagnie mnie praca, albo zabawa, tym mniej pale - pale mniej wiecej pol paczki dziennie... w lecie jest gorzej - w kazdej chwili mozna wyjsc do ogrodu i nie marznie sie I uwierz mi, ze rzucilam wtedy nagle i niespodziewanie, nawet dla siebie samej - zupelnie nieplanowane to bylo... pewnego niedzielnego sierpniowego popoludnia po obiedzie siegnelam po papieroa i byl to ostatni w paczce(w torebce mialam oczywiscie zapas na weekend) i w tym momencie powiedzialam, to jest ostatni i byl... na 6 lat... jak poczuje potrzebe, nie bedzie problemu Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 stycznia - wtorek 18.01.12, 00:11 A palilam chyba najmocniejsze co mozna bylo wtedy... Bensony... oczywiscie wykluczam i tak Gauloises Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 stycznia - wtorek 18.01.12, 15:39 m.maska napisała: > ... jak poczuje potrzebe, nie bedzie problemu No, no, ja tę Twoją potrzebę doskonale wyczułam w Paryżu....a właściwie mój nos ją wyczuł. Jako nigdy niepaląca wołam do Ciebie, Maseczko....RZUĆ TO PASKUDZTWO, POCZUJ POTRZEBĘ!!!!! Odpowiedz Link