Dodaj do ulubionych

Lato ... lato ...

25.06.17, 11:19

krótko trwa, korzystać trzeba więc z takich dni jak dzisiejsza
niedziela. Słonecznie, ale zaledwie 19*C, czyli umiarkowanie
świetnie na wycieczki.
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Lato ... lato ... 26.06.17, 11:14

Poranek był słoneczny. Teraz od zachodu napływają ciemne chmury.
      Może być deszcz albo i coś więcej.

Dzień deszczowy też może być miły, czego życzę ... kiss
      • super.222 Re: Lato ... lato ... 27.06.17, 06:56
        Chmurzasto. Niestety.uncertain
        • super.222 Re: Lato ... lato ... 28.06.17, 11:08

Wczorajsza burza, błyskawice, gwałtowna ulewa, późnym wieczorem.

Dzisiaj poranek w słoneczku, błyszczy jak oczka dziecka po krótkim
          płaczu.
          https://s.babyonline.pl/i/5-miesieczne-dziecko-ARTICLE_V-76177.jpg

Miłego dnia big_grin
          • super.222 Re: Lato ... lato ... 29.06.17, 13:48
            Super Ekspres donosi, że nad Warszawą przechodzi teraz (13.45)
            burza. Powalone drzewa, ulice zalane wodą i komunikacyjny paraliż.

U mnie skwar, duszno, na niebie białe obłoczki.
            W takich momentach uświadamiam sobie jaka odległość .. ECH!
            • super.222 Re: Lato ... lato ... 30.06.17, 09:16

Ostatni dzień czerwca. Lato w pełni.
              Pogodnie, słonecznie, czysto.
              Dzieci wyjechały i zapanował spokój
              na osiedlu.

https://www.dom-kultury-wolczyn.eu/download//11169/lato-wakacje-2012.jpeg
              • super.222 Re: Lato ... lato ... 02.07.17, 09:18
                Pada deszcz.
                W taką niedzielę tylko leniuchować - rosołek, książka.
                http://s4.rimg.info/dc37f49f197d98443abea7afc47336b2.gif
                • super.222 Re: Lato ... lato ... 04.07.17, 08:00
                  Pada deszczyk.
                  Wczoraj wiało, dzisiaj pada.
                  Taki ten lipiec.http://s17.rimg.info/b8b55d89a7b305bcff86e332fcc3605e.gif
                  • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 04.07.17, 09:13
                    Kiedy pada tak upiornie
                    W moim sercu słońce świeci
                    I w ten sposób
                    Ten motylek z Twojej ręki
                    Tak wysoko sobie wzlecieć😄👍👙
                    • super.222 Re: Lato ... lato ... 04.07.17, 09:57
                      http://s17.rimg.info/4f6e2e2e0a3c8c46fcdca468c8400004.gif......http://s12.rimg.info/c7a344be98a7ff6a221293e94577f089.gif
                    • leda16 Re: Lato ... lato ... 04.07.17, 12:36
                      Och jak bym chciała, żeby polało porządnie w małopolskim. Roślinki ogrodowe mi usychają, ani kosić, ani przesadzać, znowu trzeba z wężem ogrodowym pogonić a tu ani czasu ani ochoty. O forsie w ziemię wylanej już nawet nie wspominam.
                      • super.222 Re: Lato ... lato ... 05.07.17, 07:40

Prześliczny słoneczny poranek.
                        Dzień dobry. big_grin
                        • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 05.07.17, 10:01
                          U mnie zachmurzenie, nie pozostaje nic innego jak czytać lub zająć się rabatami😀 Pozdrowionka
                          • super.222 Re: Lato ... lato ... 05.07.17, 11:08
                            ... rabatami z ... ogórkami? big_grin
                            • super.222 Re: Lato ... lato ... 05.07.17, 16:49

Był piękny poranek ... był.
                              Po południu - ale od strony zachodniej - zachmurzyło się bardzo.
                              Trochę popaduje z przerwami.
                              Czytanie już mnie *nudzi*. A ogródka nie mam crying

Może w małopolskim pada? Tam się na deszcz czeka. big_grin
                              • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 07.07.17, 09:27
                                Jest ciepło letnio i w ogóle chce się żyć😀😇😄
                                • super.222 Re: Lato ... lato ... 07.07.17, 17:29

I znów się zachmurzyło, a nawet siąpi drobny deszcz.
                                  http://s4.rimg.info/f43428ed93e29579bea2203340840117.gif
                                  • leda16 Re: Lato ... lato ... 08.07.17, 20:36
                                    Leje jak z cebra smile Przesadziliśmy hortensję variegata i hostę. Ale wieczorem już niebo błękitne , koniec deszczu , niedziela ma być piękna. Niestety jutro jedziemy do miasta w celach roboczych.
                                    • leda16 Re: Lato ... lato ... 08.07.17, 20:46
                                      Zdjęcia majowe: te kwiaty już przekwitły. W zasadzie w lipcu tylko rudbekie i hosty kwitną. Liliowce właśnie zaczynają.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/3SeSpBaA2TEeBHmTcB.jpg
                                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/FBRu2cB5TLyePmayAB.jpg
                                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/Jgcr1RxFzUDBILfcEB.jpg
                                      • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 09.07.17, 09:32
                                        Ile lat kosztuje wychowanie takich krzaczorów?😁
                                        • leda16 Re: Lato ... lato ... 10.07.17, 13:23
                                          Chyba z 10 lat mają, jednak do największych nie należą. Rosną bardzo powoli. Co jakiś czas są przesadzane z miejsca na miejsce, zgodnie z moją najnowszą wizją ogrodu. Dla malw już słońca brakuje. Jednak najwdzięczniejsze są byliny. Posadzić, oplewić i z roku na rok coraz większe.
                                          • super.222 Re: Lato ... lato ... 11.07.17, 09:20

To ... jak wczoraj wieczorem zagrzmiało, zabłyskało i polało ...
                                            wyrazić trudno. Akurat usiadłam przed telewizorem żeby
                                            zobaczyć wydarzenia w Warszawie, w tłumie dojrzałam głowę
                                            pierwszego, otoczoną wielbicielami ... i zaraz musiałam
                                            wyłączyć telewizor. Nie słyszałam przemówienia, nie widziałam
                                            stojącego na podeściku ...

Zachmurzenie spore i wszędzie mokro. big_grin
                                            • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 11.07.17, 09:27
                                              U mnie ledwie popadało na tyle mało, że musiałem wąż ogrodowy uruchomić, ale groziło uroczo😤 o właśnie tak a może i groźniej😱😀😀
                                              • super.222 Re: Lato ... lato ... 11.07.17, 14:16

A mi teraz słoneczko świeci. Drzewa i trawki zielone,
                                                wypłukane, podlane. Może wytrzyma do wieczora ?

big_grin
                                                • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 12.07.17, 09:04
                                                  E tam znowu bez słońca...😔
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 12.07.17, 09:12
                                                    A u mnie słońca peeełnooo!
                                                    Przesyłam promyczki. Dzień dobry.http://s12.rimg.info/65608ea58a700293011792b3a8daa268.gif
                                    • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 09.07.17, 09:31
                                      Ledwo macie malwy?
                                      • super.222 Re: Lato ... lato ... 13.07.17, 06:38
                                        Dzieje się za oknem:

szare niebo, wiatr wieje, po szybach spływają krople deszczu.
                                        Pogoda jesienna.
                                        • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 13.07.17, 15:46
                                          Przed godziną z okładem przestało lać,teraz świeci słońce, ciekawe jak długo się utrzyma.
                                          Choć jest jedną prawidłowość tego lata rozpogadza się zawsze przed zachodem😕
                                          • super.222 Re: Lato ... lato ... 14.07.17, 08:39

O pogodzie najlepiej pisać wieczorem *jaka była*. big_grin
                                            Na najbliższy weekend zapowiadane są burze i deszcze.
                                            • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 15.07.17, 09:47
                                              Akcja, miało padać, ale niemrawo świeci słońce 😃
                                              • super.222 Re: Lato ... lato ... 17.07.17, 11:44
                                                I znów pada od rana. Nie lubię wychodzić z parasolką na zakupy.
                                                A muszę ... jeść coś trzeba.

Wczoraj przy pięknej pogodzie spacer, kawiarenka pod parasolami
                                                i loooody ... czekoladowe i śmietankowe z polewą czekoladową. big_grin
                                                • super.222 Re: Lato ... lato ... 18.07.17, 08:14

Słonecznie bardzo. Na błękitnym niebie ani jednej chmurki.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 19.07.17, 11:27

W nocy i wczesnym rankiem padał drobny deszczyk
                                                    Wypłukał osad kurzu z trawników i chodników.

Teraz jest bardzo gorąco - 25*C.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 21.07.17, 13:52

Leje od rana.
                                                    Opustoszały place zabaw, Huśtawki smętnie zwisają;
                                                    Takie wakacje ...
                                                  • leda16 Re: Lato ... lato ... 21.07.17, 21:08
                                                    U nas lało od południa. A jeszcze rano podlewałam kwiaty sad
                                                  • leda16 Re: Lato ... lato ... 22.07.17, 18:31
                                                    Ostatnie kwiaty lata

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/DwGEBBEuCSFpHwWL3B.jpg
                                                  • superka.222 Re: Lato ... lato ... 06.08.17, 09:12
                                                    Pozdrawiam siostrzyczkę
                                                  • baska123 Re: Lato ... lato ... 19.08.17, 11:31
                                                    Superciu, dzisiaj u mnie pochmurno, wpadłam do Ciebie, drzwi otwarte, nikt mnie nie wita.
                                                    U Sagiego na dwie miesięcznice cisza. Nie mam kogo podglądać.
                                                    Do nieznajomych nie chadzam.
                                                    Pozdrawiam-JaBaśka.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 19.08.17, 13:57
                                                    Basiuniu!
                                                    Miło mi, że zechciałaś ... itd.

U mnie - pomimo paskudnej pogody - mycie okien i wieszanie
                                                    czystych firanek i zasłon. Jestem starej daty i firanki musowo
                                                    być muszą. Zatem porządki *na całego*.
                                                    Nie robię tego sama lecz *przy pomocy*, to termin odpowiedni
                                                    do wcześniej ustalonego i odwołać nie wypada.

U nas na forach spore zmiany i nie wiem, czy będzie
                                                    coś do podglądania big_grin.
                                                    Odpowiadam, bo nie wyobrażam sobie nie odpowiedzieć Tobie.
                                                    (Te dwa fora - raczej - uważać należy jako wysychające.)
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 22.08.17, 10:34

Zaledwie 13*C.
                                                    Chłód i chmurzasto.
                                                    Czy to koniec upałów?
                                                  • baska123 Re: Lato ... lato ... 22.08.17, 14:35
                                                    Może zgodnie z fragmentem wiersza " skończmy już te spory głupie, wnet i tak skończymy w zupie",
                                                    ludziska dały sobie (i mnie) spokój?
                                                    Jak nie ma tematu do awantury - to nie ma "twórczości".
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 23.08.17, 08:12

Nad polskim morzem zapanowała pustka, plażowicze wyjechali,
                                                    panujące: wiatr, deszcz i wysokie fale stały się utrapieniem.
                                                    Z dnia na dzień tak się zrobiło, bo przecież jeszcze kilka dni temu
                                                    parawany i leżaki stały tuż, tuż obok siebie.

Pamiątki nie schodzą, sprzedawcy mówią, że tylko parasole
                                                    i peleryny p. deszczowe, które stały się hitem lata ... big_grin
                                                    https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/2c/e3/599bf02ba935c_p.jpg?1503392733
                                                  • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 23.08.17, 08:54
                                                    Co ciekawe te peleryny były sprzedawane w Zakopanem już w 2012 roku. Byłem tam przynajmniej trzy ( od tamtego czasu) razy i nie widziałem ani jednej peleryny w sklepach i na straganach ani na osobach. Normalnie chętnie kupiłbym, choć to produkt szybko psujący się.😀
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 24.08.17, 08:17

Słoneczny, spokojny poranek. Na parapetach rosa.
                                                    Niebo niebieskie bez żadnych chmurek, nawet tych białych.
                                                    Dzień zapowiada się śliczny.http://s20.rimg.info/6179d5f1c3d1b0689c73c9997f9879b2.gif
                                                  • sagittarius954 Re: Lato ... lato ... 24.08.17, 09:34
                                                    A u mnie rosa na trawie, bo ja parapetów nie mam i też słońce wzdycha 😓
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 27.08.17, 09:05
                                                    "Ta ostatnia niedziela* sierpnia.
                                                    Słoneczna niedziela. Może na lody ? do ogródka kawiarni ?
                                                    Coś trzeba postanowić, bo ta sielska pogoda za kilka dni
                                                    zmieni się na początek jesieni. big_grin
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 28.08.17, 07:42

Bardzo słoneczny poranek.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 29.08.17, 08:27
                                                    Umacnia się przepiękna pogoda.
                                                    Na niebieskim niebie ani jednej chmurki.
                                                    Tak ma być - podobno - do czwartku.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 30.08.17, 09:03

Jak wyżej, to znaczy we wtorek.
                                                    Niebiesko, bezchmurnie, słonecznie.
                                                  • super.222 Re: Lato ... lato ... 31.08.17, 17:05

Żegnamy sierpień 2017 roku.
                                                    A jutro będzie już wrzesień.

Wiem, że nie jest to odkrywcze, lecz
                                                    niczego mniej pesymistycznego wymyślić
                                                    nie potrafię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka