Dodaj do ulubionych

Trudne tematy

16.04.13, 21:53
Re: "Żydzi byli sami sobie winni"
Autor: sorel.lina 16.04.13, 18:24
Dodaj do ulubionych
Odpowiedz cytując Odpowiedz
"Żydzi sami są winni swojego losu". Taaaak...
Zgwałcone kobiety też są winne temu, co je spotkało - krótkie spódniczki, dekolty, no i to obnoszenie się ze swoją urodą!
Daleka analogia? Być może. Jednak analogia.

Jak długo jeszcze będzie się usprawiedliwać katów?!
A to, że trauma, a to, że zaprzeszłe krzywdy, a to, że nieszczęśliwe dzieciństwo, a to, że bieda, a to, że niesprawiedliwość, a to, że apodyktyczna matka, a to, że pijący i bijący ojciec, a to, że nałóg jakiś i... długo by tak można wyliczać.
Jak długo będzie się obwiniać ofiary?!
A to, że miały lepiej, a to, że zbyt dobrze im się powodzilo, a to, że się obnoszą ze swoim dobrobytem, szczęściem, urodą... A to, że akurat znalazły się nie tam gdzie powinny i nie wtedy, kiedy powinny...
Eeeeeh!

Przepraszam że tutaj ale tam mam bana. Powody polityczne. Nienawidzą mnie tam za krytykę III RP Założyciel.

Sorrelino odwrócę pytanie. Dlaczego użalasz się nad Żydami /z całym szacunkiem dla Nich/ a nie nad nad Polakami. Czemu nad Polakami nie wylewasz łez, nad naszą hekatombą !!! no czemu powiedz. Córko nieodrodna.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Trudne tematy 16.04.13, 22:58
      Czarek... mnie sie wydaje, ze ten ban, to jednak inne powody - co i jak potrafisz to wiemy i to nie byly powody polityczne, bo na Salonie nikt nikomu nie narzuca przekonan, ale bana dostales zapewne za swoje obrazliwe posty w stosunku do innych nautow...
      Tobie sie wydaje, ze jesli na kogos nawrzeszczysz (tzn. pisemnie mu naublizasz) to on zmieni poglady - a to niestety tak nie jest... im wiecej ktos wrzeszczy, tym mniej jest przekonujacy...
      I nie przekona mnie, ze Tusk czy Kaczynski czy inny X bedzie mogl cos zmienic... nalezaloby zmienic mentalnosc...

M.in. dlatego od tej pory olewam to co wkleja k.karen czy to bedzie na temat Jugendamtu, Urzedu Zatrudnienia, niemieckich Sądów, autostrad, jedzenia, picia, pogody, kwiatkow, łąk i pól... widac potrzeba im tego, zeby mogli poczuc sie lepiej - no to na zdrowie... u Was Murzynow nie bija i juz jest idylla...
      • czarek_sz Re: Trudne tematy 17.04.13, 08:35
        Tam założyciel prowadzi swoje gierki. Ma swoich przydupasów którzy kadzą Mu /wiesz kto/ i Ci mają tam szeroką drogę. Ci po innej linii odwrotnie. Czy mam przytaczać jak zarzucano mi kłamstwa bez ich udowodnienia, pastwiono się nad moim Starym, że kłamca ? Z jednym myślę że masz rację Masko, że to nie z przyczyn politycznych. Po prostu. Nie kadzę to jest jak jest. Z bezsilności ban. Marcin Krzyś i Morfi żywym przykładem zapiekłej nienawiści onego do nie kadzących mu. Pasie się tym i niech ma. Nieszczęśliwy człowiek. Pzdr.
      • al-szamanka Re: Trudne tematy nie dla kakaki 17.04.13, 10:47
        m.maska napisała:

> M.in. dlatego od tej pory olewam to co wkleja k.karen czy to bedzie na temat Ju
        > gendamtu, Urzedu Zatrudnienia, niemieckich Sądów, autostrad, jedzenia, picia, p
        > ogody, kwiatkow, łąk i pól... widac potrzeba im tego, zeby mogli poczuc sie lep
        > iej - no to na zdrowie... u Was Murzynow nie bija i juz jest idylla...

Możesz olewać, tym bardziej, że przychodzi kosmita i dokładnie rozwala jej optymistyczne tabelki.
        Chociaż należy czasami zwrócić uwagę na pisaninę tej osoby, bo potem zabawnie jest obserwować jak dostaje amoku i serwuje coraz to większe głupoty.
        • m.maska Re: Trudne tematy nie dla kakaki 17.04.13, 10:53
          Propaganda sukcesu z okresu PRL-u dobrze sie ma.... to bardzo podbudowuje przekonanie o wlasnej wspanialosci.... big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Kiedy przekracza sie granice smiesznosci... staje sie juz tylko zalosna... niech sie stara, moze jeszcze znajdzie w necie jedno czy drugie...
          • m.maska Re: Trudne tematy nie dla kakaki 17.04.13, 10:57
            Jednak jak widze towarzyszka k.karen do tej pory nie zrozumiala, ze dobrobyt jest kwestia uwarunkowan czesto zewnetrznych, moze byc w danym kraju dobrze, zle, gorzej, lepiej, ale wazne jest jacy sa ludzie, jaka jest mentalnosc, no coz, tym co robi, najlepiej udowadnia, jaka ta mentalnosc jest... wlasnie taka....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka