m.maska Re: House w Polsce 05.01.14, 17:34 Eeee a do mnie docierają wiadomości, że jest dobrze. Jestem wzglednie spokojna, moja mama od lat jest pod kontrola swietnego kardiologa, oczywiscie prywatnie Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 05.01.14, 18:42 m.maska napisała: > Eeee a do mnie docierają wiadomości, że jest dobrze. Może źródło zapodaj tych wiadomości. Ale przecież i tak wszystko to nie jest ważne. Smoleńsk jest najważniejszy... Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 05.01.14, 19:12 loczek62 napisał: > m.maska napisała: > > > Eeee a do mnie docierają wiadomości, że jest dobrze. > Może źródło zapodaj tych wiadomości. Ale przecież i tak wszystko to nie jest wa > żne. > Smoleńsk jest najważniejszy... > Zrodlo? WU... kiedys opublikowal linka na tekst z ktorego wynikalo, ze juz lada moment Niemcy beda przyjezdzac do Polski na leczenie i to bedzie plaga, bo jest tak dobrze... Smolensk?... jakos mnie ten temat nie rusza... samoloty spadaly i zapewne co jakis czas spadac beda a i tak pozostaja najbezpieczniejszym srodkiem transportu. Ale skoro chcesz dyskutowac na ten temat, to wyraze swoja opinie: nie narobiliby od poczatku balaganu, nie popodmienialiby zwlok, nie byloby tego wszystkiego. Jak cos jest niejasne, daje pole do popisu roznym spekulacjom i te beda sie ciagnely tak samo jak do dzisiaj ciagnie sie sprawa zabojstwa Kennedy'ego, bo gdzies cos nie zostalo wyjasnione do konca, nieoddane czarne skrzynki itd...itd... tyle, ze akurat nie interesuje sie tym. Od kilku lat nie ogladam prawie tv, nie mam polskiej tv i nie czytam zadnych artykulow na ten temat, nie wiem kto, co i jak... nawet jesli przypadkowo docieraja do mnie nazwiska kolejnych "specjalistow" z jednej czy z drugiej strony, to nie wiem o kogo chodzi a nawet po ktorej jest stronie. Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 05.01.14, 19:34 Nie chcę o tym dyskutować. To był sarkazm, który miał pokazać co czeka Polskę przy zmianie władzy. A co do służby zdrowia w "Lechistanie" to też ostatnio wymieniliśmy swoje uwagi. Z tym że ja swoje z pierwszej ręki Ty swoje z drugiej ręki. Dlatego zadałem pytanie bo poczułem się wyzwany do tablicy. Nie wspomnę o dawnym wpisie "Don Diego de la Vega" który to twierdził że głupoty wypisuję o zarobkach lekarzy w polskiej służbie zdrowia. Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 05.01.14, 19:37 A co do Niemców w polskiej opiece zdrowotnej. To nie jest wcale taki Sci-Fi scenariusz. Myślę że nie ominie nas zalew starszych (starych?) Niemców jako pensjonariuszy naszych polskich domów opieki.... Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 05.01.14, 19:43 loczek62 napisał: > A co do Niemców w polskiej opiece zdrowotnej. To nie jest wcale taki Sci-Fi sce > nariusz. Myślę że nie ominie nas zalew starszych (starych?) Niemców jako pensjo > nariuszy naszych polskich domów opieki.... Nie wypowiadam sie, bo nie wiem - nie jest dobrze tutaj pod tym wzgledem i nie wiem na ile lepiej pod tym wzgledem jest w Polsce. Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 05.01.14, 19:52 Ale nie jest istotą "czy lepiej czy gorzej" względy ekonomiczne wygrają... Odpowiedz Link
darima_ka Re: House w Polsce 05.01.14, 20:51 Tak,tak szczególnie chętnie będę przyjmowani ci bogaci: www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wlasciciele-domu-opieki-ukradli-podopiecznej-1-7-mln-zl,nId,1083974 Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 05.01.14, 19:47 loczek62 napisał: > Nie chcę o tym dyskutować. To był sarkazm, który miał pokazać co czeka Polskę p > rzy zmianie władzy. A co do służby zdrowia w "Lechistanie" to też ostatnio wymi > eniliśmy swoje uwagi. Z tym że ja swoje z pierwszej ręki Ty swoje z drugiej ręk > i. Dlatego zadałem pytanie bo poczułem się wyzwany do tablicy. > Nie wspomnę o dawnym wpisie "Don Diego de la Vega" który to twierdził że głupot > y wypisuję o zarobkach lekarzy w polskiej służbie zdrowia. Tak bywa, niektorzy pisza to co wykombinuja w swoich glowach albo co im sie wydaje, drudzy potrafia udokumentowac to co pisza - tylko ze wtedy jakos ci pierwsi udaja, ze tego nie zauwazaja... normalka... goebbelsowska prawda... Odpowiedz Link
darima_ka Re: House w Polsce 05.01.14, 20:42 Chcesz skserowanej kartoteki lekarskiej? Potrafisz czytać ze zrozumieniem??: "moja mama od lat jest pod kontrola swietnego kardiologa, oczywiscie prywatnie Czyli za pieniądze,bo do kardiologa kolejki kilkumięsieczne!! Zmieniasz temat z braku argumentów,co ma Smoleńsk do kolejek? Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 05.01.14, 20:48 darima_ka napisała: > Czyli za pieniądze,bo do kardiologa kolejki kilkumięsieczne!! Mam inne doświadczenia. > Zmieniasz temat z braku argumentów,co ma Smoleńsk do kolejek? Już wyjaśniłem swoją dygresję w tym samym wątku. Wystarczy przeczytać pozostałem wPiSy, Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 06.01.14, 01:12 loczek62 napisał: > darima_ka napisała: > > Czyli za pieniądze,bo do kardiologa kolejki kilkumięsieczne!! > > Mam inne doświadczenia. > Jesli chodzi o kardiologa? to moze gdzies indziej, w kazdym razie we Wroclawiu, jak juz wspomnialam, nawet u prywatnych juz sie czeka miesiacami, jesli sa dobrzy. Pozostaje jeszcze spoldzielnia lekarska, ale to tez prywatne - tam akurat nie wiem jak sprawa wyglada - w przychodni, kolejki sa tragiczne. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: House w Polsce 06.01.14, 08:31 loczek62 napisał: "Mam inne doświadczenia." To doskonale,że ty masz inne,bo premier też ma inne od twoich,widocznie żyjecie z premierem w innym świecie?: www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1007709,Tusk-jesli-Arlukowicz-nie-skroci-kolejek-przyjdzie-nowy-minister- www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131213/WARMIA_I_MAZURY/131219959 www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130831/REG00/130839982 I można by by tak w nieskończoność linkować ,tylko po co ,jak loczek wie lepiej od premiera i od innych pacjentów ,którzy nie mają znajomości i kasy by zapłacić!! Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 06.01.14, 10:35 Rena-ta49 jako argument w dyskusji podaje wypowiedź Premiera Tuska. Świat schodzi na psy. Jak żyć Panie Premierze.... PS. Gazeta Współczesna była ulubioną gazetą "papierową" mojej Ś.P. Babci Kasi. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: House w Polsce 07.01.14, 14:38 "Rena-ta49 jako argument w dyskusji podaje wypowiedź Premiera Tuska. Świat schodzi na psy. Jak żyć Panie Premierze.... " Rozumiem ,ze dla ciebie wypowiedź premiera nie jest żadnym argumentem , w takim razie może ten list otwarty do Prezydenta ,Premiera i do Min.Zdrowia napisany przez Prof. dr hab. Jacek Jassem Przewodniczący Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Onkologicznego przemówi? www.pto.med.pl/aktualnosci/list_otwarty_przewodniczacego_zarzadu_glownego_pto_18_12_2013 Nikomu źle nie życzę,ale może cośkolwiek zrozumiesz jak ktoś z bliskich poważnie zachoruje, a będzie musiał czekać na ratujące życie leki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
loczek62 Re: House w Polsce 06.01.14, 11:07 Odnoszę wrażenie że Ty wiesz lepiej od IPN kto jest "umoczony". A może to inny tok myślenia piszącego na forum upoważnia Ciebie do rzucania bezpodstawnych oszczerstw pod postacią insynuacji? Wdeptać w ziemię za wszelką cenę to Twoja metoda na inne poglądy? Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 06.01.14, 01:06 darima_ka napisała: > Chcesz skserowanej kartoteki lekarskiej? > Potrafisz czytać ze zrozumieniem??: > "moja mama od lat jest pod kontrola swietnego kardiologa, oczywiscie prywatn > ie > > Czyli za pieniądze,bo do kardiologa kolejki kilkumięsieczne!! > Zmieniasz temat z braku argumentów,co ma Smoleńsk do kolejek? Darimo... kiedys mama dostawala terminy co trzy miesiace, teraz co pol roku - niekiedy na 20:30 bo ci prywatnie tez sie nie nudza Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 06.01.14, 01:09 Moja przyjaciolka po operacji (w Niemczech) miala okropne bole, poszla do chirurga, dostala skierowanie do lekarza od bolu... Kiedy przyszla tam, zaproponowano jej termin za miesiac ale kiedy powiedziala, ze ma bole i to teraz dostala termin od reki i kolejne tez sie znalazly. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: House w Polsce 06.01.14, 16:23 Ja zawsze jako przykład podaję mojego brata i mnie. On - po operacji kręgosłupa w Szczecinie, dwa lata temu, dostał skierowanie na rehabilitację na rok 2015. Ja - złamane kolano, miałam rehabilitację już godzinę po zdjęciu gipsu. Odpowiedz Link
darima_ka Re: House w Polsce 06.01.14, 18:49 Żeby chorować trzeba mieć zdrowie i pieniądze,niestety. Odpowiedz Link
m.maska Re: House w Polsce 07.01.14, 15:06 Moja kuzynka, ktora jest od ponad trzydziestu lat lekarzem we Wrocku i jej maz, takze lekarz, oboje umocowani w srodowisku, kiedy jej matka ciezko zachorowala, zawiezli ja do szpitala na prowincje, bo tam mieli znajomego ordynatora, a we Wroclawiu, jak powiedziala musieliby jechac na pogotowie zalatwiac najpierw wielogodzinne formalnosci, skierowania i nie wiadomo w jakim szpitalu matka by sie znalazla i jaka mialaby opieke. Ona sama w ubieglym roku musiala poddac sie operacji, we Wroclawiu? alez nie, znowu na prowincji, bo tam mieli znajomosci i kontakty. Juz tak jest fajnie. Ja nie przecze, ze moga zdarzac sie wyjatki - ale o tym wiem i to nie z jakiejs propagandy z ust do ust, tylko od nich samych. Ale poza tym jako lekarze sa zadowoleni - to im widac nie przeszkadza, bo te odpowiednie kontakty maja. Odpowiedz Link
darima_ka Re: House w Polsce 06.01.14, 18:52 Mój znajomy po operacji prosto do sanatorium na rehabilitację został odtransportowany, u nas czekasz na sanatorium 18mieś. Odpowiedz Link