m.maska Re: Prezydent Polski 24.05.15, 22:31 Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawohl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 24.05.15, 22:35 Precz z postkomuna.................... https://youtube.com/devicesupport Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 24.05.15, 22:40 z dedykacja dla odchodzacego.... https://youtube.com/devicesupport Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prezydent Polski 24.05.15, 22:49 Nadchodzi młode i nowe. Stalinistyczne otoczenie gajowego wreszcie się wykruszy. Daj Bóg! Odpowiedz Link
m.maska R.Ziemkiewicz 24.05.15, 22:59 Rafał Ziemkiewicz 8 Min · "Straszny miał dzień towarzysz Szmaciak Ach, wprost odchodził od rozumu Kiedy uciekać musiał w gaciach Ścigany wyzwiskami tłumu..." Odpowiedz Link
leziox Re: Prezydent Polski 24.05.15, 23:14 Zakładając że obecny prezydent nie wprowadzi w nocy stanu wyjątkowego i nie osadzi Dudy w wyremontowanej na taką okazję Berezie Kartuskiej, to chyba jest się z czego cieszyć. Gdzieś tam wśród starych towarzyszy zaczyna szerzyć się panika. Pewnie paru z nich będzie musiało przyzwyczaić się do mniejszych apanaży, bo w więzieniach nie płacą za pracę zbyt wiele... Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 24.05.15, 23:32 Nareszcie miernoty moze opuszcza polityke... na jesieni wykopiemy reszte na smietnik historii.... Odpowiedz Link
leziox Re: Prezydent Polski 24.05.15, 23:36 Na jesieni trzeba się będzie liczyć z dzikim uporem tej reszty wgryzającej się zębami w stołeczki. Tusk wiedział co się święci i najmądrzej zrobił, wynosząc się jak najdalej. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Prezydent Polski 24.05.15, 23:41 Od jutra Lezio pełną parą ruszy przemysł pogardy i nienawiści tak wobec Dudy jak i w stosunku do opozycji. Nie sądzę jednak by rządząca sitwa i wspomagacze ugrali na tym tyle co ugrywali do tej pory. Przeciwnie, będą na tym tracić tak jak na kampanii nienawiści i prowokacji w stosunku do Dudy oraz straszeniu Kaczorem stracił Komorowski. "Pycha Michnika ukarana! Szef ?GW? u Lisa : ?Komorowski musiałby po pijanemu przejechać niepełnosprawną zakonnicę w ciąży, żeby nie wygrać? Dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Matka Kurka 25.05.15, 00:00 Wygraliśmy i to warto wykrzyczeć, że MY wygraliśmy! Niemożliwe stało się realne i tego już nic nam nie odbierze. Nie będzie żadnych cudów nad urną, PKW nie zmieni wyniku w drugą stronę, najwyżej skoryguje o marny procent. Udało się przełamać tę pieprzoną ośmioletnią niemożność i teraz trzeba zrobić więcej na jesieni. Miliony kłamstw, tysiące fałszerstw, dziesiątki prowokacji przegrały z potrzebą, co tu dużo mówić zmiany i nic innego nie można napisać. Nowy Prezydent Polski mówi, jak Polak do Polaków i tak na gorąco najzwyczajniej w świecie jestem więcej niż szczęśliwy, że podłość i marność przegrała. Pierwszy raz starałem się wlewać w siebie i wszystkich wcale nie taki nieuzasadniony optymizm, bo ile można biadolić? Bałem się, jak każdy, momentami czułem się bezsilny, ale nie mogłem znieść głupiego gadania, że i tak ruskie serwery załatwią wszystko. Przed nami jesień i dzięki Andrzejowi Dudzie szlak został przetarty. Spaliła się cała partia zgranych mechanizmów, ta machina się zatarła, nie da się już straszyć Macierewiczem, nie da się „znanymi i lubianymi” zapewnić głosów. Zupełnie nową definicję dostał obciach i całkiem inaczej wygląda „podpalanie Polski”. Przed chwilą odebrałem sms-a od Mamy, która w wieku 65 lat pojechała do Niemiec opiekować się 80- letnią Niemką. Nie, nie mam złudzeń, nie wrócą z Anglii polskie pielęgniarki i nie będą godnie zarabiać w polskich szpitalach. Powiem więcej, mnie w ogóle nie interesowały obietnice reform Prezydenta, mnie nie przekonały atrakcje i cukrowa wata, do mnie dotarło, że całe WSI i esbecja znalazły w jego życiorysie tylko urlop bezpłatny i „tłit” Wojciechowskiego. Na dziś tyle, no może jeszcze tylko dodam, że w swojej symulacji pomyliłem się o promile…. taka mała satysfakcja… kurde. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prezydent Polski 25.05.15, 00:05 Wypiłam szampana na cześć nowego prezydenta... i zwaliło mnie z nóg. Radośnie zwaliło Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 10:30 i nie tylko w kampanii prezydenckiej, ale i w zyciu a przede wszystkim w necie... polecam tym, ktorzy tach chetnie sami siebie obnazaja: "Czy Bronisława Komorowskiego i jego środowisko bardziej zgubiła pycha czy zwyczajna nieudolność? - Myślę, że było to oderwanie od rzeczywistości, niezrozumienie nastrojów społecznych. Jeżeli sztabowcy Platformy zaczęli mówić, że w Polsce działy się straszne rzeczy w latach 2005-2007, no to przecież nie mogli z tego typu przekazem trafić do ludzi młodych. Ludzie młodzi w wieku 18-25 lat najprawdopodobniej nie interesowali się wtedy w ogóle polityką. - Nigdy nie polecam stosowania czarnego PR-u. To jest jak bumerang. Jeżeli jedna strona rzuca czarnym PR-em, a druga strona nie odpowie tym samym, to ten czarny PR niejako wraca do tego, kto zaczyna. Sztabowcy PO już pod koniec kampanii przed pierwszą turą mogli się zorientować, że spot przeciwko Dudzie o in vitro zupełnie nie przyniósł oczekiwanego efektu, co potwierdziły wyniki pierwszej tury. Pomimo tego w czasie ostatnich dwóch tygodni znowu było kilka takich ataków albo ze strony sztabu, albo ze strony ludzi, którzy usilnie chcieli pomóc prezydentowi Komorowskiemu - mam tu na myśli pewnego redaktora telewizji publicznej o trzyliterowym nazwisku - co okazało się zupełnie nietrafione." Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-wyniki-wyborow-strachy-na-lachy-bronislawa-komorowskiego,nId,1810986#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link
m.maska Kukiz... 25.05.15, 10:40 wmeritum.pl/kukiz-ostro-o-zachowaniu-sztabu-komorowskiego-komunisci-mieli-wiecej-honoru/ Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 10:55 Pierwsze oficjalne wyniki... PKW: Oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z 20 okręgów 1 godz. 54 minuty temu Znamy już oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z 20 na 51 okręgów wyborczych. Według tych informacji, Andrzej Duda ma 55,29 procent głosów, a Bronisław Komorowski 44,71 procent. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-pkw-oficjalne-wyniki-wyborow-prezydenckich-z-20-okregow,nId,1811087#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 10:59 Oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z 28 okręgów 1 godz. 7 minut temu Znamy już oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z ponad połowy okręgów wyborczych. Na razie do PKW spłynęły dane z 28 na 51 okręgów. Według tych informacji, Andrzej Duda ma 53,76 procent głosów, a Bronisław Komorowski 46,24 procent. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-oficjalne-wyniki-wyborow-prezydenckich-z-28-okregow,nId,1811355#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox i ups.... to juz nie taki znowu drobiazg... oznacza tylko, ze postkomuna sie wykrusza... Odpowiedz Link
super.halusia Re: Prezydent Polski 25.05.15, 11:25 P.Lis już się wypowiedział:cytuję,dobry wybór,potrzebujemy radykalnej Polski,nagle zmienił zdanie? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prezydent Polski 25.05.15, 11:27 m.maska napisała: > Oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z 28 okręgów > 1 godz. 7 minut temu > > Znamy już oficjalne wyniki wyborów prezydenckich z ponad połowy okręgów wyborcz > ych. Na razie do PKW spłynęły dane z 28 na 51 okręgów. Według tych informacji, > Andrzej Duda ma 53,76 procent głosów, a Bronisław Komorowski 46,24 procent. > > > Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-oficjalne-wyniki-wyborow-prezydenckich-z-28-okregow,nId,1811355#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox > > i ups.... to juz nie taki znowu drobiazg... oznacza tylko, ze postkomuna sie wy > krusza... Ha, teraz będzie się dziać... i myślę, że wszystko wyjdzie Polsce na dobre. Odpowiedz Link
al-szamanka nieszczęście... 25.05.15, 11:36 ... sprawił Duda swoją wygraną Przecież zerro obiecywał, że do Polski Dudy nigdy nie wjedzie!!!! Wizja katastroficzna - jak Polska wytrzyma bez zerra? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: nieszczęście... 25.05.15, 12:30 m.maska napisała: > wg mnie jeszcze jedna wygrana dla Polski Ale nie dla tych, których paskudnie bluzgał... ci będą rozpaczać i tęsknić. Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:06 hahahaha..... boja sie ze Polska przestanie byc w roli wasala.... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17978005,Swiatowe_media_o_zwyciestwie_Dudy___Zwyciestwo_ultranacjonalisty__.html#Czolka3Img Odpowiedz Link
leziox Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:13 Biadolą skurczybyki ale żaden z nich nie przeanalizuje, dlaczego tak się stało. Może powinni więcej poczytać na temat rządów PBK i dlaczego naród w końcu się wkurwił. A co do roli wasala, to zgoda. Do dzisiaj psy wieszają na Węgrach że ośmielili się nieco uniezależnić od banksterskiej mafii i z Orbana robią niemalże narodowego zbrodniarza. Poczekamy, co zaczną robić z Dudą. Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:18 Ale od czasow objecia rzadow przez Orbana, zaczelo sie na Wegrzech gwaltownie poprawiac, z tego co czytam. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:27 m.maska napisała: > Ale od czasow objecia rzadow przez Orbana, zaczelo sie na Wegrzech gwaltownie p > oprawiac, z tego co czytam. I z tego co wiem, Orban może sobie pozwolić aby głośno powiedziec, że dopóki Ukraina robi z banderowskich morderców bohaterów, to on nie ma ochoty z nimi rozmawiać. Odpowiedz Link
leziox Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:36 Bo banksterzy mówią tak: im gorzej, tym lepiej, czyli w dowolnym przekładzie - im gorzej dla ludzi tym lepiej dla nich. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:51 m.maska napisała: > ... i będzie musiał wracać, bo jako nieużytecznego, prędzej czy później UE go wykopnie A tu będzie rozliczony. Odpowiedz Link
leziox Re: Prezydent Polski 25.05.15, 12:55 Nie wiem dlaczego akurat teraz nasunął mi się na myśl tytuł powieści W.Hugo pt. Nędznicy... Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 13:12 leziox napisał: > Nie wiem dlaczego akurat teraz nasunął mi się na myśl tytuł powieści W.Hugo pt. > Nędznicy... Doprawdy? nie wiesz dlaczego? Na ktorym rozdziale w ksiazce Sumlinskiego jestes? Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 13:36 KONSTANTY ILDEFONS GAŁCZYŃSKI BALLADA O TRZĘSĄCYCH SIĘ PORTKACH Posłuchajcie, o dziatki, bardzo ślicznej balladki: Był sobie pewien pan, na twarzy kwaśny i wklęsły, miał portek z piętnaście par ( a może i szesnaście) i wszystkie mu się trzęsły; włoży szare: jak w febrze; włoży granatowe: też; od ślubu: jeszcze lepsze! Marengo: wzdłuż i wszerz. Krótko mówiąc, w którekolwiek portki kończyny dolne wtykał, to trzęsły mu się one jak nie przymierzając osika. W ten sposób, przez trzęsienie, pan żywot miał bardzo lichy, bo wszędzie, gdzie wszedł, zdziwienie, a potem śmichy i chichy. W końcu babcia czy ciocia, już nie pamiętam kto, powiedziała do tego pana: "Chłopcze, ty uschniesz, bo nad portek sprawą przedziwną wylałeś trzy morza łez, a znowu nie jest tak zimno, więc spróbuj chodzić bez. Toć są materiały urocze. Toć są, kochanie. Toć. Ty kup sobie jakiś szlafroczek i w tym szlafroczku chodź; lub od razu na zadek kup sobie spódnic troszkę, a na wszelki wypadek parasolkę. I broszkę; też innych rzeczy mnóstwo, kociackie ochędóstwo, rzęsy z drutu, najlony - i już będziesz urządzony, a wąs sobie wyskub. I tak wyglądasz jak biskup". Kupił pan sobie szlafroczek, chodził w szlafroczku roczek, ale tylko w ciemności, bo i szlafroczek trząsł mu się cości; a portki schowane w kredensie też nie zrzekły się tych trzęsień; trzęsło się całe mieszkanko, kanapy i futryny, bo to był dom melancho i bardzo cyko ryjny. Tutaj się kończy ballada o portkach się trzęsących, z ballady morał gada, morał następujący: GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM. Odpowiedz Link
m.maska Re: I TO JEST TO !!! 25.05.15, 15:13 Dokladnie tak... Komorowski olal i przepuscil przez niszczarke petycje podpisana przez setki tysiecy ludzi... on wladca absolutny... najwyzszy czas zeby politycy zrozumieli, ze to oni sa na sluzbie narodu i kraju i ze spoleczenstwo moze nie zawsze ma te mozliwosc, ale przy kolejnych wyborach zbiora baty, jesli nie beda spelniac ich żądań a wylacznie pilnowac przyklejonych do tylka stolkow. Dziwnie jakos, bo w ostatnim tygodniu przed II tura nagle wsrod obietnic Komorowskiego pojawilo sie kilka referendow o ktore bez powodzenia apelowano latami... niech sie zabiera moznowladca. Odpowiedz Link
m.maska Jan Pietrzak wyjaśnia kiedy Polska będzie Polską. 25.05.15, 16:35 https://youtube.com/devicesupport Odpowiedz Link
m.maska Re: Prezydent Polski 25.05.15, 18:01 To już oficjalne! Prezydentem RP został Andrzej Duda - ogłosiła Państwowa Komisja Wyborcza. Andrzej Duda - 51,55 proc. głosów Bronisław Komorowski - 48,45 proc. Cały tekst: wyborcza.pl/1,107448,17975640,Wybory_prezydenckie_2015__Andrzej_Duda_prezydentem_.html?wall=1#ixzz3bAOnHVrt Odpowiedz Link
al-szamanka To ta "nowa" i "odrodzona" Polska? 25.05.15, 18:26 No cóż, zawsze można emigrować - to przecież wg p.Komorowskiej żaden dramat! Odpowiedz Link
m.maska Re: To ta "nowa" i "odrodzona" Polska? 25.05.15, 18:36 i ludzie to trzezwo widza... jeszcze nie wszystko sobie rozdali... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: To ta "nowa" i "odrodzona" Polska? 25.05.15, 18:53 Piękne to... rozważenie zapisania postulatu o nepotyzmie i kumoterstwie w kodeksie karnym. To koniecznie trzeba zapisać i egzekwować, ścigać jak najgorsze przestępstwo. Miejmy nadzieję, że za Dudy stanie się to realne. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: To ta "nowa" i "odrodzona" Polska? 25.05.15, 18:58 Nie mogę, w Macedonii i w Indiach.... no tak, bo tam wszystko inteligencja, żaden motłoch jak w Polsce. Odpowiedz Link