Dodaj do ulubionych

Telewizja Republika

22.02.16, 12:57
Relacjonuje live udostepnienie dokumentow w IPN...

15 grudnia 1970, Walesa wyprowadzil ludzi pod kule... ma krew na rekach...
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Telewizja Republika 22.02.16, 13:25
      Bardzo sie emocjonuje tym udostepnieniem, a nie mam mozliwosci obserwacji bo w pracy jestem.
      Ta pierwsza informacja.... uffffff... a sam stanal dla przykladu naprzeciw luf karabinowych, czy z bezpiecznej odleglosci komende wydal?
    • m.maska Re: Telewizja Republika 22.02.16, 14:12
      Rozplochowski.... w koncu ktos mowi Cioskowi, ze stal po stronie zbrodniarzy
      • m.maska Re: Telewizja Republika 22.02.16, 14:16
        Ciosek prowadzil z Walesa negocjacje i nie wiedzial, ze byl agentem... hahaha... wyslali go na negocjacje i nie powiedzieli mu, ze maja haki - i kto mu w to uwierzy.... wyslali go na negocjacje i nikt mu nie powiedzial z kim bedzie negocjowal.
        • rena-ta49 Re: Telewizja Republika 22.02.16, 14:18
          Nie wiem czy to ważne ale Wałęsa przecież poświadczył nieprawdę przed sądem lustracyjnym. Zgodnie z KK powinien być skazany. Kapuś i oszust!
    • rena-ta49 Re: Telewizja Republika 22.02.16, 14:21
      Nie mam w swoim pakiecie "Republiki",
      ale słucham TVP INFO ,gdzie pokazują wszystkie
      udostępnione dokumenty, w tym pokwitowania
      • m.maska Re: Telewizja Republika 22.02.16, 15:27
        rena-ta49 napisała:

> Nie mam w swoim pakiecie "Republiki",
        > ale słucham TVP INFO ,gdzie pokazują wszystkie
        > udostępnione dokumenty, w tym pokwitowania

Ja tez nie mam... ja w ogole nie mam polskiej tv, ale Telewizja Republika "otworzyla okno" w necie... wink live.telewizjarepublika.pl/otwarte-okno
        • m.maska Re: Telewizja Republika 22.02.16, 15:28
          W tym tygodniu, od poniedzialku do piatku w godzniach 9:00 - 15:00
          • rena-ta49 Re: Telewizja Republika 22.02.16, 19:49
            m.maska napisała:

> W tym tygodniu, od poniedzialku do piatku w godzniach 9:00 - 15:00
            >
            Dziękismile
    • rena-ta49 Ofiary donosów Bolka: 22.02.16, 14:23
      https://pbs.twimg.com/media/Cbw4w-eW8AAfQJC.jpg
      twitter.com/Cenckiewicz/status/701498057469329408?lang=pl
      • rena-ta49 Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 14:38
        w Info: Jestem wstrząśnięty, porażony. Widziałem dziesiątki doniesień (...) Porażająca skala doniesień.
        • rena-ta49 Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 14:42
          Cenckiewicz:" zakres współpracy Wałęsy z SB jest gigantyczny, a materiał porażający"
          twitter.com/tvp_info/status/701763766493573120?lang=pl
          • leziox Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 18:40
            No dobra. Pewnie większość materiałów nie jest nawet sfałszowana.
            Tylko dlaczego akurat teraz?
            Komu zależało dokładnie na tym terminie ukazania się tych akt?
            Chyba nie sądzicie że wszystko to intryga Kiszczakowej, bo jakoś nie chce mi się wierzyć.
            • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 19:18
              leziox napisał:

> No dobra. Pewnie większość materiałów nie jest nawet sfałszowana.
              > Tylko dlaczego akurat teraz?
              > Komu zależało dokładnie na tym terminie ukazania się tych akt?
              > Chyba nie sądzicie że wszystko to intryga Kiszczakowej, bo jakoś nie chce mi si
              > ę wierzyć.

Moze "wspomnienie" Jaroszewiczow... tego zapewne sie nie dowiemy...
            • al-szamanka Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 19:43
              leziox napisał:

> No dobra. Pewnie większość materiałów nie jest nawet sfałszowana.
              > Tylko dlaczego akurat teraz?
              > Komu zależało dokładnie na tym terminie ukazania się tych akt?
              > Chyba nie sądzicie że wszystko to intryga Kiszczakowej, bo jakoś nie chce mi si
              > ę wierzyć.

A wyobrazasz sobie co by bylo, gdyby Kiszczakowa zglosila to do IPN podczas rzadow PO?
              NIKT, dokladnie nikt by sie o tym nie dowiedzial.
              • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 19:45
                "Resort przypomina: nie ma takich teczek, które przysłoniłyby blask Legendy Solidarności. Donoszenie, podpisywanie kwitów - to wszystko był element walki z odwiecznym wrogiem ludzkości - kaczyzmem."
                • rena-ta49 Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 19:51
                  m.maska napisała:

> "Resort przypomina: nie ma takich teczek, które przysłoniłyby blask Legendy Sol
                  > idarności. Donoszenie, podpisywanie kwitów - to wszystko był element walki z od
                  > wiecznym wrogiem ludzkości - kaczyzmem."

Kim są obrońcy Wałęsy? To m.in agenci PRL-owski słuzb, komuchy,resortowi i b.funkcjonariusze służb... Przypadek?
                  • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 20:35
                    rena-ta49 napisała:

> Kim są obrońcy Wałęsy? To m.in agenci PRL-owski słuzb, komuchy,resortowi i b.fu
                    > nkcjonariusze służb... Przypadek?

Tego nie wiem, ale Cenckiewicz mial powazne klopoty ze strony Tuska i Komorowskiego... hmmm.... sama sobie odpowiedz.

S.Cenckiewicz
                    " Szykany, pomówienia, brutalne ataki ze strony najwyższych władz Polski z prezydentem Komorowskim i premierem Tuskiem na czele, działania prawne i operacyjne ABW, nękania przez prokuratury cywilne i wojskowe, wykluczanie z cechu historyków, apele o odebranie stopni naukowych, naciski a nawet zmuszenie do odejścia z pracy w IPN we wrześniu 2008 r. są już dzisiaj jedynie przykrym doświadczeniem i ceną za walkę którą - często samotnie, ale konsekwentnie - prowadziłem.

Prowadziłem tę walkę nie dla własnej chwały, bo tej nie doświadczyłem, ale z myślą o bohaterach Grudnia '70, których Wałęsa zdradził. Kierowałem się zawsze obowiązkiem historyka wobec Prawdy, wobec Polski, wobec ofiar haniebnych donosów "Bolka" - zwłaszcza ś.p. Henryka Lenarciaka, Jana Jasińskiego, Szczepana Chojnackiego, Józefa Szylera, Henryka Jagielskiego i wielu innych cichych bohaterów naszej walki o niepodległość."
                    • al-szamanka Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 20:52
                      m.maska napisała:

> Cenckiewicz mial powazne klopoty ze strony Tuska i Komorowsk
                      > iego...

Bo zaprzeczal klamstwom, bo byl w stanie doszukac sie materialow kompromitujacych i tych manipulantow.
                      To chyba tylko cud, ze Cenckiewicz nie zdazyl popelnic "samobojstwa"... moze za bardzo sie pilnowal.
                      • rena-ta49 Re: Cenckiewicz teraz: 23.02.16, 15:05
                        Cenckiewicz nie zdążył popełnić samobójstwa bo można było wtedy tłumaczyć ,że to wszystko są podróbki SB-eków. Bolek swoją teczkę wyczyścił dokładnie i nie spodziewał się,
                        ze oryginały są u Kiszczaka.
                        • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 23.02.16, 15:17
                          To nie tak... Bolek wyczyscil teczki jakie byly w WSI z okresu pozniejszego, jak mozna sie domyslac...
                          • czarek_sz Re: Cenckiewicz teraz: 24.02.16, 16:50
                            Od WSI na pewno teczek nie dostał. To co robił Wałęsa w latach 70 tych to pikuś wobec tego czego 'dokonał' w latach 80 tych i 90 tych. I tu jest chyba pies pogrzebany. Rzucona została teczka Wałęsy z początków jego działalności agenturalnej /choć mówi się że już w wojsku został zwerbowany przez WSW/ a najważniejsze akta nadal są nieujawnione. Wałęsa od początku strajku w stoczni w 80 tym pracował dla sb /m.in już po kilku dniach próbując wygasić strajk co uniemożliwiły Anna Walentynowicz i Alina Pieńkowska/ a w Arłamowie był szkolony i przygotowywany do tego co później. Nie ma innej opcji po prostu nie ma.
                            • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 24.02.16, 17:39
                              Te pozniejsze akta osobiscie wyczyscil... w latach 1970-1980 szkodzil pojedynczym ludziom... potem szkodzil calej Polsce, konfident, na ktorego sa haki nigdy nie bedzie samodzielny i uczciwy, najlepszym dowoedm jest fakt, ze zablokowal lustracje, doprowadzil do obalenia rzadu Olszewskiego i zawetowal ustawe, ktore odbierala przywileje bylej SB-ecji - no i wyszedl z tego taki kadlubek, karykatura demokracji o ktora teraz walcza popluczyny tamtego systemu.
                              • czarek_sz Re: Cenckiewicz teraz: 24.02.16, 18:03
                                Nie wiemy co wyczyścił będąc prezydentem wiadomo tylko o teczce którą oddał niekompletną i bez mikrofilmów których było dość sporo. Czy to była teczka kopia /tej którą miał Kiszczak/ o co wystąpił w 80 tym gen Ciastoń czy inna teczka tego nie wiem. Myślę że Wałęsa donosił także na JP2, zdawał relacje ze spotkań.
                              • al-szamanka Re: Cenckiewicz teraz: 24.02.16, 18:32
                                m.maska napisała:

> Te pozniejsze akta osobiscie wyczyscil... w latach 1970-1980 szkodzil pojedyncz
                                > ym ludziom... potem szkodzil calej Polsce, konfident, na ktorego sa haki nigdy
                                > nie bedzie samodzielny i uczciwy, najlepszym dowoedm jest fakt, ze zablokowal l
                                > ustracje, doprowadzil do obalenia rzadu Olszewskiego i zawetowal ustawe, ktore
                                > odbierala przywileje bylej SB-ecji
                                - no i wyszedl z tego taki kadlubek, karykat
                                > ura demokracji o ktora teraz walcza popluczyny tamtego systemu.

>

Gdyby wtedy nie został w sposób spiskowy obalony rząd Olszewskiego, nie byłoby takiego Tuska, Michnika, Niesiołowskiego, KODu... no i oczywiście Wałęsy, który mógłby spokojnie być nadal elektrykiem, albo niespokojnie siedzieć w wiezieniu za donosy.
                                • rena-ta49 Kapuś, a na starość PAJAC 24.02.16, 19:06
                                  Nic więcej na tę chwile nie mogę o nim napisać!
                • al-szamanka Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 20:05
                  m.maska napisała:

> "Resort przypomina: nie ma takich teczek, które przysłoniłyby blask Legendy Sol
                  > idarności. Donoszenie, podpisywanie kwitów - to wszystko był element walki z od
                  > wiecznym wrogiem ludzkości - kaczyzmem."

Hmm, rzeczywiscie, musil to robic, z ciezkim sercem ale musial, ale nie korzystal z brudnych pieniedzy... przekazal je na walke z analfabetyzmem w rodzinnej wsi.
              • leziox Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 19:45
                Osobiście wolę sobie więcej już nic nie wyobrażać, bo w naszym kraju dzieją się takie rzeczy, że i najlepszy na świecie pisarz science-fiction nie potrafiłby czegoś podobnego wymyśleć.
                • m.maska Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 20:50
                  W kontekscie tego co teraz wyplywa, Smolensk juz zupelnie inaczej sie zaczyna jawic - szczegolnie, ze wszelkie "haki" byly i sa w Moskwie... polityka i "demokracja" IIIRP byly podporzadkowane teczkom, dlatego zawsze twierdzilam, ze w Polsce nie bylo prawdziwej demokracji - wystarczylo sie tylko przygladac temu co sie dzialo, jak wyprzedawano kraj.
                  Ciekawe kto teraz trzesie portkami...
                  • al-szamanka Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 21:05
                    m.maska napisała:

> W kontekscie tego co teraz wyplywa, Smolensk juz zupelnie inaczej sie zaczyna j
                    > awic - szczegolnie, ze wszelkie "haki" byly i sa w Moskwie... polityka i "demok
                    > racja" IIIRP byly podporzadkowane teczkom, dlatego zawsze twierdzilam, ze w Pol
                    > sce nie bylo prawdziwej demokracji - wystarczylo sie tylko przygladac temu co s
                    > ie dzialo, jak wyprzedawano kraj.
                    > Ciekawe kto teraz trzesie portkami...
                    >

Na pokładzie tego samolotu znajdowało się bardzo wiele osób, których śmierć była konieczna sad
                    • leziox Re: Cenckiewicz teraz: 22.02.16, 21:22
                      A o Bronku K. nic na razie nie słychać?
                      Jeszcze na wolności?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka