01.11.25, 15:40
Dzis 1 listopada, na przestrzeni tych wszystkich lat pamietam jaka byla pogoda tego dnia w roznych latach.
W latach 70-ych pamietam siebie podczas odwiedzania grobow, w lekkim plaszczu, bylo slonecznie i piekna kolorowa jesien, ale pamietam tez jak lezal snieg i bylo tak zimno, ze skrzypial pod butami i kazdy zmierzal pod krzyz zeby ogrzac sie przy palacych sie zniczach.
Dzisiaj u mnie niiby nie zimno bo 17°, ale caly dzien pada.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Listopad 01.11.25, 19:22
      Też pamiętam czasy, kiedy na cmentarz 1 listopada chodziło się w futrze i kozakach.Nie dało się dłużej postać przy grobach bliskich.
      Od kilku lat mamy 1 listopada ciepły jesienny dzień,nie inaczej było dzisiaj. 17 st słonecznie. Naprawdę piękny dzień.
    • m.maska Re: Listopad 13.11.25, 13:51
      Ach ten listopad, bujam sie teraz... wczoraj schowalam do szafy lekka kurtke, pod reka mam juz te cieple zimowe, a tu prosze bardzo 17°, czyli chwilowy powrot cieplej jesieni. A na jutro przewiduja nawet 18°. Ale to tylko krotki epizod, podobno w przyszlym tygodniu juz tyllko 5°
      • rena-ta49 Re: Listopad 14.11.25, 19:15
        m.maska napisała:

> Ach ten listopad, bujam sie teraz... wczoraj schowalam do szafy lekka kurtke, p
        > od reka mam juz te cieple zimowe, a tu prosze bardzo 17°, czyli chwilowy powrot
        > cieplej jesieni. A na jutro przewiduja nawet 18°. Ale to tylko krotki epizod,
        > podobno w przyszlym tygodniu juz tyllko 5°
        >

U mnie w słoneczny dzień,to max 12 st.Noce to 4-5 st.
        W prognozach na przyszły tydzień dalsze ochłodzenie ,nawet śnieg z deszczem?
      • al-szamanka Re: Listopad 19.11.25, 21:28
        Dzisiaj przed wyjazdem do pracy skrobalam szyby samochodu. Jak ja tego nie znosze!!!
        • al-szamanka Re: Listopad 23.11.25, 09:05
          Bardzo slonecznie od samego rana, ale brrrrrrrrr, zimno, -4
          • rena-ta49 Re: Listopad 23.11.25, 18:08
            al-szamanka napisała:

> Bardzo slonecznie od samego rana, ale brrrrrrrrr, zimno, -4
            >
            U mnie spadł pierwszy śnieg. Telefon mi przypomniał ,że rok temu było to dzień wcześniej.
            Na noc zapowiada się mróz -7 st.
            • al-szamanka Re: Listopad 26.11.25, 08:25
              Szaro, buro i mokro, ale przynajmniej minusow jeszcze nie ma.
              • m.maska Re: Listopad 26.11.25, 13:27
                al-szamanka napisała:

> Szaro, buro i mokro, ale przynajmniej minusow jeszcze nie ma.
                >

A ja mam ciagle nadzieje, ze tak jak w ubieglych latach kiedy snieg padal w listopadzie, to juz do konca zimy bialo nie bylo.
                • al-szamanka Re: Listopad 30.11.25, 13:20
                  "A ja mam ciagle nadzieje, ze tak jak w ubieglych latach kiedy snieg padal w listopadzie, to juz do konca zimy bialo nie bylo"

I oby nie bylo!
                  Spojrzalam przypadkowo na mape pogody w Shanghaiu, wczoraj bylo tam 21°C... ach, zeby tak sie bylo mozna teletransportowac, zaraz bym tam poleciala i to nie tylko dla pogody.
                  • m.maska Re: Listopad 30.11.25, 18:14
                    No to mam juz 2/3 trasy do Polski za soba. Wrednie bylo, szare mgly, ponuro a w koncu jeszcze zaczal padac deszcz. Dobre i to, umyl mi samochod przynajmniej.
    • m.maska Re: Listopad 02.12.25, 17:02
      Juz po raz trzeci nocuje w tym samym hotelu, ale poniewaz jest to tym razem dluzej z ciekawosci wlaczylam telewizor i co? nie ma polsatu, nie ma tvn-u, ale jesr Republika i wPolsce24 - no i od razu wiem gdzie jestem. u mnie dodatkowy plus na stronie hotelu.
      • al-szamanka Re: Listopad 07.12.25, 08:17
        Lekko siapi i 8°C, taka zime to ja lubie, oby tak nadal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka