Dodaj do ulubionych

Jadowitym piórem

09.06.10, 09:22
Od jakiegoś czasu na łamach Gwarka ukazują się felietony z cyklu Jadowitym piórem. Pisze je Kamil Łysik, ze zdjęcia wygląda na młodą osobę. Felietony są ostre i złośliwe. Ostatnio napisał o sobie, że powienien przestać już pisać te felietony. Co o nich sądzicie? Czy w prasie lokalnej jest miejsce felietony tego rodzaju?
Obserwuj wątek
    • oryginal23 Re: Jadowitym piórem 09.06.10, 21:09
      A na co według Ciebie jest miejsce w lokalnej prasie?
      23.
      • tarnowitzer Re: Jadowitym piórem 10.06.10, 11:17
        Mam wątpliwości czy aż tak polityczne felietony powinny być w lokalnych mediach,
        nie wiem, zastanawiam się

oryginal23 napisał:

> A na co według Ciebie jest miejsce w lokalnej prasie?
        > 23.
        • oryginal23 Re: Jadowitym piórem 10.06.10, 21:59
          Polityka to część naszej rzeczywistości, dlaczego ma być nieobecna
          w lokalnej prasie?
          Nikt nie może zabronić(nawet Gwarkowi)popierania jakiejś politycznej
          opcji.
          23.
          • esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 22.06.10, 13:34
            I co pleciesz, synku? Co ma piernik do wiatraka? On pytał o sens publikowania
            takich ostrych felietonów w lokalnej prasie, a ty mu odpowiadasz pytaniem na
            pytanie a na dodatek idiotycznym. Co mają felietony do popierania opcji
            politycznych? Jaką opcje popierają felietony łysika?

oryginal23 napisał:

> Polityka to część naszej rzeczywistości, dlaczego ma być nieobecna
            > w lokalnej prasie?
            > Nikt nie może zabronić(nawet Gwarkowi)popierania jakiejś politycznej
            > opcji.
            > 23.
            • najlepszy-bolus Re: Jadowitym piórem 22.06.10, 20:17
              Nie kupuję tego badziewia, które poza reklamami dorównuje Faktowi i
              tym podobnym periodykom.

Po rządach PIS-u i oglądania tej gazety w kioskach chcę przejść do
              normalności i nie mam najmniejszego zamiaru polemizować z kimś, kto
              ma na pewno problemy z sobą.

Wypisując dyrdymały w tym sz......cu, bo inaczej tego nie mogę
              nazwać jest w nim cała masa reklam czy opisów, co się dzieje w
              ościennych miejscowościach w sytuacji pisania o naszym mieście tyle,
              co kot na płakał.

Więc kij w oko temu autorowi.
              • esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 22.06.10, 20:38
                Haha Fakt pomimo swojego poziomu (albo własnie dlatego) jest jednym z
                poczytniejszych gazet w tym kraju i przez to bardzo opiniotwórczych i politycy
                się z nim liczą.
                Koleś-ja też jestem krytycznie nastawiona do tej gazety ale potrafię to
                uzasadnić właśnie tym że nie jest odważna w swoich tekstach. No i z tego powodu
                pytanie o felietony Jadowitym piórem mnie ciekawi. Uzasadnij też swoją wypowiedz
                a nie tylko rzucaj epitetami bo to nie sztuka tak robić zwłaszcza anonimowo.
                pozdrawiam wszystkich niezależnych!!

najlepszy-bolus napisała:

> Nie kupuję tego badziewia, które poza reklamami dorównuje Faktowi i
                > tym podobnym periodykom.
                >
                > Po rządach PIS-u i oglądania tej gazety w kioskach chcę przejść do
                > normalności i nie mam najmniejszego zamiaru polemizować z kimś, kto
                > ma na pewno problemy z sobą.
                >
                > Wypisując dyrdymały w tym sz......cu, bo inaczej tego nie mogę
                > nazwać jest w nim cała masa reklam czy opisów, co się dzieje w
                > ościennych miejscowościach w sytuacji pisania o naszym mieście tyle,
                > co kot na płakał.
                >
                > Więc kij w oko temu autorowi.
              • hans-klops Re: Jadowitym piórem 22.06.10, 20:45
                Ty taki głupi jesteś od urodzenia czy po specjalnej szkole?

• esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 23.06.10, 12:58
                  Pięknie powiedziane ale konkretnie też potrafisz?

hans-klops napisał:

> Ty taki głupi jesteś od urodzenia czy po specjalnej szkole?
                  >
                  • hans-klops Re: Jadowitym piórem 23.06.10, 17:21
                    "Mądrej głowie dość..." ale skoro się domagasz tak usilnie to pewnie, że potrafię.
                    Zdanie pierwsze - „Fakt” jest dziennikiem, „Gwarek” tygodnikiem. To różnica.
                    Poza tym, zdanie jest źle sformułowane.
                    Zdanie drugie -– nie wiadomo o jaka gazetę chodzi; co mają z jedną lub drugą
                    wspólnego rządy PISu, kiedy to oglądał je w kiosku(sic!); wiadomo z kim nie chce
                    autor komentarza polemizować, ale nie wiadomo, kto go o to prosił; nie
                    przedstawił się jako psychiatra, a wydaje diagnozę dotyczącą psychiki innego
                    autora. Zdanie też jest źle sformułowane.
                    Zdanie trzecie - nie wie czym się różni dziennik od tygodnika, jaka jest
                    różnica w celach i zadaniach prasy lokalnej, i krajowej oraz nie wie, że Gwarek
                    jest tygodnikiem powiatowym, a nawet wychodzi poza (Piekary, Lubliniec), nie zaś
                    wyłącznie tarnogórskim, czyli miejskim. Zdanie też jest źle sformułowane.
                    Zdanie pierwsze , drugie i trzecie – oglądał w kiosku gdy rządził PIS, ten nie
                    rządzi już dwa lata, on nie kupuje, ale wie że badziewie i że tam piszą dyrdymały.
                    Krytykuje więc to, o czym nie ma pojęcia, albo jasnowidz.
                    No to kij mu w oko. Albo od razu w oba, jeśli jasnowidz.
                    Pasuje Ci JudytoEstero, czy mam coś dodać? Na pewno nie Holofernes, a
                    prawdopodobnie osiołek. Pozdrowaśki.

• esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 23.06.10, 18:25
                      Teraz pasuje, wreszcie w miarę logiczna wypowiedź ;-)
                      • esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 01.07.10, 10:38
                        Nowy wpis o jadowitym piórze na nowym blogu:
                        jestemoryginalna.blogspot.com/2010/06/jadowite-klawisze.htmlPolecam!
                        • esteraijudyta Re: Jadowitym piórem 01.07.10, 10:38
                          jestemoryginalna.blogspot.com/2010/06/jadowite-klawisze.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka