Dodaj do ulubionych

błędna diagnoza

09.04.11, 20:00
mówisz że nie ma moderatora
otóż jest
Korpaczek odszedł bo kasował jego posty, choć pamiętam go jako osobę ważącą słowa i nie chamską ( w przypiętym wątku "pytania uwagi spostrzeżenia" można znależć jego prośby o uzasadnienie przez moderatora powodów usuwania postów)

moderator kasuje także moje posty choć nie sa chamskie (cały wątek szkoleniowy dla aloisa z cyklu jak zmienić adres ip i wiele innych)

chamskie posty aloisa i patrioty1939 pozostają

to że forum umiera to wina MODERATORA
Obserwuj wątek
    • bulczanka Re: błędna diagnoza 09.04.11, 20:37
      Nie masz racji. Wątki patrioty1939 są systematycznie kasowane. Tu powody są oczywiste: obrażanie, spam, wątkotok, przekleństwa, znieważanie a czasem i nakłanianie do przestępstwa (bicie psów). Co do reszty to nie wiem. Jeżeli chodzi o mnie to ostatnim moim wątkiem który seractil skasował był topik pt. "cioty". Tu też sprawa jest jasna. Wątek poleciał za sam tytuł. Na drugi dzień założyłem wątek o identycznej treści ale innym tytule ("prawdziwi mężczyźni) i był spokój. Moderatora lubię bo kiedy go poproszę to reaguje. Czasem jednak nie kumam jego zachowania. Wiem jednak że lubi przesadzić. Rozchodzi się o to że każdy z nas inaczej interpretuje regulamin. Jego punkty są zbyt ogólne i mało konkretne przez co każdy czyta je inaczej. To co dla ciebie jest normalne dla niego obraża uczucia. Może jego a może wydaje mu się że kogoś innego. Seractil wyraźnie lubi dmuchać na zimne. Nie lubi nadmiernej intensywności poszczególnych userów. Nie lubi userów monotematycznych. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby forum odwiedzało więcej ludzi.
      Nie wiem wdch_po czemu tobie kasuje topiki. Może niepotrzebnie się pochwaliłeś swoimi umiejętnościami w zarządzaniu siecią (zmiana IP, proxy, mac itp).
      • net.kielonek Re: błędna diagnoza 09.04.11, 20:42
        Mnie nie kasuje, grzeczny jestem, piję za swoje i u siebie.
        To zadziwiające, ze jeszcze nikt nikomu nie naubliżał w tym wątku.
        Kto będzie pierwszy?
        Zdrowie na spokoju budowie!
      • wdch_po Re: błędna diagnoza 09.04.11, 20:47
        bulczanka napisał:

> Nie masz racji. Wątki patrioty1939 są systematycznie kasowane. Tu powody są ocz
        > ywiste: obrażanie, spam, wątkotok, przekleństwa, znieważanie a czasem ...

Systematyczność to pochlebstwo dla moda, prawda jest taka że patriota najpierw pisał
        przez ponad tydzień bez reakcji moderatora

> Nie wiem wdch_po czemu tobie kasuje topiki. Może niepotrzebnie się pochwaliłeś
        > swoimi umiejętnościami w zarządzaniu siecią (zmiana IP, proxy, mac itp).

ale nie da się tego uzasadnić, a wtedy każdy powód jest dobry
        i jakimś zbiegiem okoliczności korpaczek był pro pis i ja też jestem
        i obu nam usuwano posty
        • net.kielonek Re: błędna diagnoza 09.04.11, 20:50
          Nikt nikomu nie naubliżał, ale podteksty polityczne już są.
          Ponure to i beznadziejnie polskie myślenie.
          Wszędzie i zawsze można doszukać się polityki, wszystko jest kwestią interpretacji faktów.
          Szkoda słów.
          • wdch_po Re: błędna diagnoza 09.04.11, 21:18
            to w imię wolności słowa
            za to mogę wypić!
        • bulczanka Re: błędna diagnoza 09.04.11, 20:55
          Nie doszukiwał bym się po stronie seractila stronniczości politycznej. To po pierwsze. Po drugie - czasem żałuję że modek nie może sprawdzać tego forum codziennie regularnie. Pochlebiam mu by dostać to co chcę. Postawa egoistyczna ale takim trzeba być by inni ci na łeb nie weszli.
          Reszta to kwestia interpretacji regulaminu. Masz uwagi to opisz je w stosownym miejscu.
          • wdch_po Re: błędna diagnoza 09.04.11, 21:37
            stronniczość polityczną w tym wypadku raczej okresla kierunek i linia gazety wyborczej
            ale jest wielu co nazywa ją gazetą wybiórczą
            w takim razie jest już gotowe wytłumaczenie
            kogo usuwa się częściej
            tylko gdzie tu internetowa wolność słowa?
            • bulczanka Re: błędna diagnoza 09.04.11, 21:47
              Ja póki co nie doświadczyłem usunięcia "za nic". Przeważnie zawsze był powód:P
              Napisz do seractila. Zagnij go znajomością kodeksu karnego i wykroczeń. Zasyp paragrafami. Niech koleś się do nich odniesie i wyjaśni dlaczego wyj...ł ci wątki. Tylko czy pamiętasz które to były wątki i czy faktycznie nikt nie złamał tam regulaminu.
              Wiesz, z udowodnieniem modkowi winy jest jak z udowodnieniem pracodawcy mobbingu. Jest to praktycznie niemożliwe nawet przy dużej liczbie świadków. Powodem są niespójne i mało konkretne przepisy oraz brak katalogu działań które (w przypadku mobbingu) można by podpiąć pod tzw. nękanie. Z modkiem na forum będzie podobnie.
              Trzymaj się regulaminu, nie używaj kilku ników/kont/IP przede wszystkim a będzie dobrze.

A może alois notorycznie zgłasza adminowi twoje topiki do usunięcia? Nie pomyślałeś o tym? Chce być tu panem więc nie zdziwiłbym się.
              • wdch_po Re: błędna diagnoza 09.04.11, 22:21
                bulczanka napisał:

> Ja póki co nie doświadczyłem usunięcia "za nic". Przeważnie zawsze był powód:P
                > Napisz do seractila. Zagnij go znajomością kodeksu karnego i wykroczeń. Zasyp p
                > aragrafami. Niech koleś się do nich odniesie i wyjaśni dlaczego wyj...ł ci wątk

Jakos korpaczek wyjaśnień sie nie doczekał
                mozna to sprawdzic w wątku "pytania uwagi..."

Nie mając zamiaru kopać się z koniem
                niektórzy po prostu odchodzą

> Trzymaj się regulaminu, nie używaj kilku ników/kont/IP przede wszystkim a będzi
                > e dobrze.

To nieprawda, bo opisywanie technicznych słabości sieci ethernetowych
                i mozliwości zmiany ip zostało tu usunięte. to był wątek czysto techniczny

> A może alois notorycznie zgłasza adminowi twoje topiki do usunięcia? Nie pomyś
                > lałeś o tym? Chce być tu panem więc nie zdziwiłbym się.

Pomyślałem. Ale dalej dochodzimy do momentu w którym trzeba stwierdzić ze
                posty tu usuwa się bez żadnych zasad, jak modowi pasuje
    • patriota1939 Re: błędna diagnoza 09.04.11, 21:52
      bulczanka, idź na spacer bo pieprzysz głupoty i za duzo piszesz
    • bulczanka Re: błędna diagnoza 09.04.11, 21:52
      Mamy to na uwadze.
    • wdch_po Re: błędna diagnoza 22.04.11, 22:16
      a co z tym wontkiem
      też wont nie?
      • pink-alois Re: błędna diagnoza 22.04.11, 22:19
        Aż tak daleko nie chciało mi sie szukać :D:D:D
        • pink-alois Re: błędna diagnoza 22.04.11, 22:36
          bulczanka napisał:
          . Po drugie - czasem żałuję że modek nie może sprawdzać tego forum codzie
          > nnie regularnie. Pochlebiam mu by dostać to co chcę. Postawa egoistyczna ale ta
          > kim trzeba być by inni ci na łeb nie weszli.
          > Reszta to kwestia interpretacji regulaminu. Masz uwagi to opisz je w stosownym
          > miejscu.
          • ciul_alois Re: błędna diagnoza 23.04.11, 06:38
            i jak będzie chciał to dostanie :)
      • ciul_alois Re: błędna diagnoza 23.04.11, 06:41
        wdch masz racje całkowita komuna
        sekretarz alois wszystko psuje
        • pink-alois Re: błędna diagnoza 07.05.11, 10:52
          taaa, każe wam wypisywać te bzdury:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka