Dodaj do ulubionych

Obciach.pl

17.08.11, 18:17
Tak od wielu lat twierdzą zagraniczni (i nie tylko) "specjaliści" d/s mody i wizerunku (w tym politycznego). Źle dobieramy stroje, za mało się myjemy, nosimy skarpety do sandałów i mamy zaniedbaną jamę ustną.
Nie uprawiamy sportów. Jeśli wypoczywamy to przeważnie biernie (browar, grill i leżak). Nie dbamy o sylwetkę.
Z babeczkami nie jest źle ale polscy faceci to tragedia. Wielu nadal nie wyobraża sobie życia bez wąchola i długich baków. Nienawidzimy również korzystnych zmian (np. kontakty zamiast grubych, szpetnych szkieł itp).
Czy wy też tak uważacie?
Co to znaczy wyglądać dziś dobrze?
Obserwuj wątek
    • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 18:20
      Sorry pierwsze zdanie mi znikło.
      Brzmiało "Polacy są bardzo niechlujni i fatalnie ubrani".
      • vinoespumoso Re: Obciach.pl 17.08.11, 19:00
        Zgadzam się. Stanowczo lepiej wyglądają męzczyźni żonaci, ale o schludny wygląd męża dba jego kobieta : ) Taka to prawda !
        • strefas Re: Obciach.pl 17.08.11, 19:23
          80% Polaków ubiera się w "Lumpeksach" czyli ubieramy się na tyle na ile nas stać
          Po za tym styl to nie moda tylko koncepcja na swój wygląd,ja lepiej się czuje w ubraniu roboczym niż w garniturze itp.co do jamy ustnej weź się umów z dobrym dentystą na termin który tobie pasuje ....prawie nie możliwe .
          • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 20:21
            Ja też czasem kupuję w lumpeksach.
            Rzeczy są tam gatunkowo lepsze niż dziady ze sklepów. Nie rozrywają się, nie kurczą i nie blakną. Na zachodzie szyją lepiej.
            • vinoespumoso Re: Obciach.pl 17.08.11, 20:30
              Ale niechlujność różni się od fatalnego ubrania : ) Różni się mężczyzna w niewyprasowanych spodniach, koszulce przepoconej i po prostu brudnej, śmierdzący papierochami od zadbanego, ogolonego, pachnącego i odprasowanego - nawet w rzeczach z lumpeksu. Też tam kupuję : )
              • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 20:37
                Bo co z tego że masz na sobie super modne i drogie ubranie skoro śmierdzisz albo nosisz je np. niewypracowane;)
                Estetykę i schludność trzeba mieć w głowie. To powinien być nawyk. Odruch bezwarunkowy.

Z tym że tu też nie można przesadzić by nie popaść w metroseksualizm.
                • vinoespumoso Re: Obciach.pl 17.08.11, 20:44
                  Tylko tak mało jest mężczyzn z tym odruchem bezwarunkowym ... Ale faceta, który spędza czas w gabinecie kosmetycznym też bym nie chciała : )
                  • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 21:04
                    Bo nie można popadać ze skrajności w skrajność. Grunt to złoty środek.
                    Brudasów w sumie mamy coraz mniej.
                    Przybywa natomiast (co mnie niepokoi) chłopów zniewieściałych. Paznokietki, opalenizna, fluid, żel, pomadka, obcisłe szmaty, kilka godzin w łazience, trzy razy dziennie prysznic (przy braku pracy fizycznej) itd.
                    Martwi mnie też że powoli rośnie liczba "facetów" w stylu M. Szpaka i Madoxa. Lans i szokowanie też mają granicę.
                    • strefas Re: Obciach.pl 17.08.11, 21:07
                      ło...ciul ...są tacy ?
                      • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 21:10
                        Niestety.
                        To już nie faceci.
                        Zobacz se filmiki z kolesiem o ksywie "Luntek".
    • bulczanka Re: Obciach.pl 17.08.11, 21:19
      daria24.wrzuta.pl/film/a69bhUV4iTV/luntek_reklamuje_swoje_kosmetyki
      • strefas Re: Obciach.pl 17.08.11, 23:13
        podobny do "oryginała "
        • bulczanka Re: Obciach.pl 18.08.11, 13:54
          Hehehehe;D

Takich ciot przybywa. Najgorsze jest to że niektórzy im przyklaskują.
          • matrix_30 Re: Obciach.pl 19.08.11, 09:28
            A ja nie rozumiem co macie przeciwko temu, żeby facet korzystał z usług kosmetyczki??? ;-))
            • bulczanka Re: Obciach.pl 19.08.11, 14:16
              Do kosmetyczki nic nie mam.
              Boli mnie jedynie to że rośnie liczba facetów którzy źle się czują w swojej skórze i ze swoją płcią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka