Dodaj do ulubionych

MTU- Legalna mafia

21.11.12, 08:47
Auta się kupuje ,sprzedaje,ale też kasuje.Na jedno z moich aut przyszedł czas kasacji. Zaświadczenie o recyklingu jest,wydział komunikacyjny załatwiony,pora wycofać ubezpieczenie OC ,jak bozia przykazała dwa dni przed upływem terminu końca umowy (sprawa prosta,czysta)
Okazuje się ,że jednak to nie może być proste bo miesiąc po wyrejestrowaniu pojazdu przychodzi mi upomnienie ,ze jestem im winien jeszcze stówkę ,dzwonie i pytam za co? pan w telefonie mówi ,że to pomyłka i nie jestem im nic winien ,ale znów za miesiąc przychodzi ponowne wezwanie do zapłaty z tego samego tytułu tyle ,że teraz strasz ą komornikiem.Wku...łem się i dzwonie jeszcze raz i informuje tego pajaca przy telefonie ,że oddaje sprawę do rzecznika ubezpieczonych .Reakcja natychmiastowa za dwa dni przychodzi pismo z oświadczeniem ,że nie mam żadnych zobowiązań wobec tej firmy i bardzo przepraszają za nieporozumienia.Olałbym to ,ale rozwiałem z kolega który miał podobną sprawę z tą firma .Wychodzi na to ,że to stała praktyka tej firmy ,jeśli macie podobny przypadek to walcie od razu do rzecznika ubezpieczonych.
Obserwuj wątek
    • robingut Re: MTU- Legalna mafia 21.11.12, 17:17
      Nie ma już kopalń nie ma już hut,
      Został po nich tylko smród.
      Dziś są banki, towarzystwa
      Z nimi bracie sprawa czysta.
      W nich spełniają się rodacy
      Jeden zbiera reszta płaci.

98% ludzi nie wie w jakim kraju żyje
      I że tak czy siak da głowę i szyję.
      Nic jeszcze nie wiesz Stefas. Nic.
      • strefas Re: MTU- Legalna mafia 21.11.12, 20:12
        V rozbiór Polski poprzez
        1)Watykan
        2)Szwajcarię
        3)Agentów KGB
        ;) ???
        • robingut Re: MTU- Legalna mafia 21.11.12, 21:18
          Najgorszym wrogiem jest wróg wewnętrzny, którego nie potrafisz zidentyfikować, bo mówi jak Ty, niczym się spośród innych właściwie nie wyróżnia i jest z Tobą zawsze. Nie myśl że cierpię na manie prześladowczą. Absolutnie. Ale patrzę. Co widzę. Wytłumaczę to tak:
          Kto chce tu być "konkurencyjny" jako przedsiębiorca, musi oszukiwać pracowników więcej, niz jego konkurent, bo inaczej się nie da konkurować.
          Jako producent musi stosować oszustwa większe lub drobne.
          Szara masa dla której nie ma pracy próbuje coś robić lub handlować, ale to idiotyzm, bo w gruncie rzeczy wszyscy konkurują o tę sama pulę pieniędzy. Wydzierają ja tylko innym, potem im ktoś jeszcze inny. Gdy nie da się legalnie, kantują, straszą, wymuszają.
          Takie towarzystwo może Cię cmoknąć, ale ilu się wystraszy tego komornika? Wielu i co to za kwota 100? Wiesz co trzeba wtedy zrobić? Nie żaden rzecznik tylko sąd.
          Nie wolno nikogo nękać. Wyjątek banki i skarbówka. Ze skarbówką jest łatwiej, bo ich możesz zaskarżyć do sądu.
          Zapamiętaj sobie przy okazji: 3 lata ma osoba prowadząca działalność gospodarczą na wyegzekwowanie długu od dłużnika jeśli dług powstał w związku z prowadzoną działalnością. Minie 3 lata - żegnaj dłużniku. By dostać nakaz płatniczy egzekwowalny przez komornika musisz wpierw dłuznika upomnieć. Gdy Ty uzyskasz nakaz, dostaje go też dłużnik i może się "z nim nie zgodzić", czyli wnieść sprzeciw. To wystarczy by nakaz stał sie nieważny i sprawa trafiła na normalne posiedzenie sądu. Inaczej jest z tymi "specyficznymi" których wymieniłem wyżej. Za duże im dano prawa. Ze skarbówka jest łatwiej, bo to urząd państwowy.
          • strefas Re: MTU- Legalna mafia 21.11.12, 21:54
            Robinie ,na pewno nie cierpisz na manie prześladowczą ,widzisz to co wielu stara się nie dostrzegać ,"samo wyparcie" to najbardziej rozwinięty wirus w Polsce /('samo wyparcie- to zaprzeczanie samemu sobie ,że coś się widziało lub słyszało )/Zakup towarów po "promocyjnej " cenie powinien być atestowany przez rzeczoznawcę,bo strach kupować coś za 80% ceny i nie móc potem tego czegoś wymienić na gwarancji :) na zakupy w markecie najlepiej zabrać ze sobą prawnika. Wpłacając kasę do banku nie mamy pewności ,że jutro będzie można ją wypłacić.W szkołach dzieci nie są gnębione za złe wyniki w nauce ,ale za nieopłacenie składki rodzicielskiej,sam byłem świadkiem jak nauczycielka powiedziała ,że p.dyrektor ma tamtą klasę za patologiczną bo większość uczni za nic nie płaci -Może człowiekowi "odjebać" od tych wszystkich przypadłości i to sprawia ,że człowiek we własnym kraju czuje się jak nielegalny emigrant.
    • korpaczek Re: MTU- Legalna mafia 22.11.12, 20:39
      Mam dwa auta ubezpieczone w Liberty,niby firma direct ale wszystko jak należy,formalności na mail i tel.Stawki sporo mniejsze od PZU MTU i innych "biurowych" kiedyś babka mi wymusiła i wjechała w landka kolo przyjechał pstrykną fotke i za 14 dni była kasa na koncie.
      • strefas Re: MTU- Legalna mafia 23.11.12, 19:28
        Kropku,likwidacja szkód a likwidacja polisy to nie to samo,ale masz racje ,że opłata polisy w Liberty jest dużo niższa niż w PZU,MTU,HDI -to wszystko przerabiałem i najlepiej współpracuje mi się z Generali (najlepsze opcje dla dostawczych i ciężarowych).Z takim chamstwem jak w MTU spotkałem się tylko w PZU.Kolega kupił auto ubezpieczone w MTU i do miesiąca miał czas na decyzje czy pozostanie w tej ubezpieczalni,wybrał inną ubezpieczalnie i z godnie z prawem zrezygnował z MTU po tygodniu przyszło wezwanie do zapłaty 100zł z groszami (na jakiej podstawie?) -to już trzeci taki przypadek o którym słyszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka