Gość: Jerry IP: *.punkt.pl 10.05.02, 13:17 Przeprowadzam sie wkrótce do TG.Decyzje już podjąłem Chciałbym tylko zapytać mieszkańców tego miasta-czy to dobry pomysł? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.punkt.pl 10.05.02, 13:24 Chodzi mi o takie niuanse życia typu: bezpieczeństwo,praca,rozrywka,ceny mieszkań i to co NAJWAŻNIEJSZE czyli oczywiście ludzie:))),jacy są???.Wiadomo,że te i wiele innych czynników decyduje o tym,czy mieszka sie w danym miejscu dobrze czy żle. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców TG raz jeszcze i proszę o możliwie wiele rzeczowych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy SKAD????? IP: *.wbp.zabrze.pl 10.05.02, 13:49 Skad sie przeprowadzasz? "Wybacz im bo nie wiedza co czynia" ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: SKAD????? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 09:05 Gość portalu: loggy napisał(a): > Skad sie przeprowadzasz? > > "Wybacz im bo nie wiedza co czynia" ;) > > L. Z Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: SKAD????? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 13.05.02, 09:15 No jak z Opola to na pewno bedziesz mial taniej ;) Tanszy czynsz, zarcie i w ogole zycie. Co do osady Jana to jest to dosyc niebezpieczne miejsce aczkolwiek do Opolskiego ZWMu sie nie umywa ;) Z drugiej strony dojazd stamtad jest dosyc dobry i do centrum i do Bytomia i w ogole. Do centrum blisko ale nie licz na to ze sie bedziesz ukulturalniac tak jak w Opolu. Bo w kinie np. poslizgi sa dosyc spore. To tyle tak na szybko. Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COBRA4 Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 14:26 a dokad dokladnie w TG chcesz sie przeprowadzic? centrum czy jakas dzielnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 09:07 Myślałem o Osadzie Jana,w TG nie ma zbyt wielu atrakcyjnych miejsc do zamieszkania (jesli kogos uraziłem tym stwierdzeniem, to przepraszam). Osada Jana jest chyba najlepsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COBRA4 Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 21:17 osada jana? hmm to zwykle blokowisko PRLowskie...jakby jeszcze w domkach jednorodzinnych albo w kamienicy w centrum... ale w bloku na osadzie jest tasamo jak w kazdym innym bloku w polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 13.05.02, 09:17 Gość portalu: COBRA4 napisał(a): > osada jana? hmm to zwykle blokowisko PRLowskie...jakby jeszcze w domkach > jednorodzinnych albo w kamienicy w centrum... ale w bloku na osadzie jest > tasamo jak w kazdym innym bloku w polsce... przynajmnmiej masz spokoj z ogrzewaniem i ciepla woda. a to juz cos... ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 23:34 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Przeprowadzam sie wkrótce do TG.Decyzje już podjąłem Chciałbym tylko zapytać > mieszkańców tego miasta-czy to dobry pomysł? > Pozdrawiam facet! bez cienia zwatpienia pakuj manatki i przyjezdzaj do nas. cool city! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acheront Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.tgory.pik-net.pl 20.05.02, 20:10 Ja mieszkam w TG już 20 lat. Jest to spokojne miasto. Mieszkam w Lasowicach na osiedlu,tam polecam sie przeprowadzic,jest spokój,nie ma chamstwa,jest fajna szkoła,blisko do lasu i wogóle uważam że to najlepsza dzielnica w TG.Do centrum też jest blisko. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 21.05.02, 09:47 Co do najlepszej dzielnicy TG to bym sie moze nei zgodzil, ale faktycznie charakter miasta i miejskich osiedli jest diametralnie inny od innych miast GOPu. Z osiedli blisko jest do pol i lasow, a i do centrum niedaleko. No moze poza Strzybnica ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Jak sie ZYJE? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 17.06.02, 08:41 I jak Ci sie mieszka? Przeprowadziles sie juz? Pewnie nie masz internetu... coz w TG jest to mozliwe ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Jak sie ZYJE? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 23:11 Gość portalu: loggy napisał(a): > I jak Ci sie mieszka? Przeprowadziles sie juz? > Pewnie nie masz internetu... coz w TG jest to > mozliwe ;) > > L. nie odzywa sie... moze nie zyje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jak sie ZYJE? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 15:11 Żyję:-) Internet mam w pracy,ale ostatnio jakoś nie zaglądałem na Forum. Moje odczucia co do TG Niestety nie są pozytywne. To miasto jest STRASZNIE zaniedbane.Co się dzieje z forsą na remonty budynków i dróg? Na pewno jestem obiektywny twierdząc,że Opole jest nieporównywalnie ładniejsze i zadbane i nie ma to nic wspólnego z tym,że jest to miasto 130-tysięczne. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców TG i czekam na odpowiedż:))) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Jak sie ZYJE? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 19.06.02, 15:18 No coz... moge sie tylko z toba zgodzic. Opole jest bardziej zadbane! Choc przejazd kolejowy na ul.Czestochowskiej(??) jest FATALNY !!! ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jak sie ZYJE? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 07:54 Gość portalu: loggy napisał(a): > No coz... moge sie tylko z toba zgodzic. > Opole jest bardziej zadbane! > Choc przejazd kolejowy na ul.Czestochowskiej(??) jest > FATALNY !!! ;) > > L. To prawda:-( I faktycznie jest to ul.Częstochowska. Ale nie jest gorszy od przejazdu w Strzybnicy:-) Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Jak sie ZYJE? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 20.06.02, 09:01 Gość portalu: Jerry napisał(a): > To prawda:-( I faktycznie jest to ul.Częstochowska. > Ale nie jest gorszy od przejazdu w Strzybnicy:-) Hmmm.... - TG nie zalewa powodz ;) - w TG nie ma parkometrow i tak nachalnych pobieraczy haraczow jak w Opolu ;) - Aquapark w TG jest lepszy niz Akwarium w Opolu ;) - Os. Przyjazni jest ladniejsze niz Opolski ZWM ;) - park w TG jest moze mniejszy niz Bolko w Opolu ale przynajmniej jest w centrum miasta ;) - nie smierdzi Ovita-Nutricja jak w Opolu ;) - ceny sa zdecydowanie nizsze ;) - do nas tez przyjechali Ich Troje ;| ale przynajmniej juz nie wroca ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jak sie ZYJE? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 09:09 Gość portalu: loggy napisał(a): > Gość portalu: Jerry napisał(a): > > > To prawda:-( I faktycznie jest to ul.Częstochowska. > > Ale nie jest gorszy od przejazdu w Strzybnicy:-) > > Hmmm.... > - TG nie zalewa powodz ;) > - w TG nie ma parkometrow i tak nachalnych pobieraczy > haraczow jak w Opolu ;) > - Aquapark w TG jest lepszy niz Akwarium w Opolu ;) > - Os. Przyjazni jest ladniejsze niz Opolski ZWM ;) > - park w TG jest moze mniejszy niz Bolko w Opolu ale > przynajmniej jest w centrum miasta ;) > - nie smierdzi Ovita-Nutricja jak w Opolu ;) > - ceny sa zdecydowanie nizsze ;) > - do nas tez przyjechali Ich Troje ;| ale przynajmniej > juz nie wroca ;) > > L. Przyjażń jest ładniejsza niż ZWM??? Z całym szacunkiem-ZWM to nie jest może marzenie Opolan,ale...to osiedle jest duuuużo ładniejsze. Kiedy byłeś ostatnio na ZWM-ie?? Ja na Przyjażni-wczoraj.Poza kilkoma bloczkami TBS-u-porażka kompletna:-( Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Jak sie ZYJE? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 20.06.02, 11:33 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Przyjażń jest ładniejsza niż ZWM??? > Z całym szacunkiem-ZWM to nie jest może marzenie Opolan,ale...to osiedle jest > duuuużo ładniejsze. > Kiedy byłeś ostatnio na ZWM-ie?? > Ja na Przyjażni-wczoraj.Poza kilkoma bloczkami TBS-u- porażka kompletna:-( Eeeee... na ZWM bylem 2 tygodnie temu! To przeciez totalna pustynia! Gdyby chociaz tam mieli drzewa ;) A tak na marginesie - co jest marzeniem Opolan? Zaodrze? ;) Pozdrav L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jak sie ZYJE? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 13:32 Myślę,że marzeniem Opolan jest domek na bliskich peryferiach Opola,np. Górki,Winów,Chmielowice,Chróścina Op. itp. Autem 10 minut do miasta,cisza i spokój. A co do miasta-na Zaodrzu też bywają przyjemne miejsca do zamieszkania.Ja mieszkałem tam prawie 30 lat i sobie chwalę:-) Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Jak sie ZYJE? IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 20.06.02, 15:21 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Myślę,że marzeniem Opolan jest domek na bliskich peryferiach Opola,np. > Górki,Winów,Chmielowice,Chróścina Op. itp. > Autem 10 minut do miasta,cisza i spokój. Ale powiedz sam jaki jest rynek pracy w Opolu??? Slaby. Choc, to prawda, sa ludzie ktorzy codziennie dojezdzaja z Glubczyc czy Prudnika. > A co do miasta-na Zaodrzu też bywają przyjemne miejsca do zamieszkania.Ja > mieszkałem tam prawie 30 lat i sobie chwalę:-) No coz... Lewy brzeg Odry ;) - prawie Niemcy ;) A jak tam wygladalo po powodzi? I ile wynosza ceny za wynajem mieszkan? L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Jak sie ZYJE? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 14:54 Kawalerka ok.700 zł,2-pokojowe ok.800-900 zł. Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: Jak sie ZYJE? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 00:12 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Żyję:-) Internet mam w pracy,ale ostatnio jakoś nie zaglądałem na Forum. > Moje odczucia co do TG Niestety nie są pozytywne. To miasto jest STRASZNIE > zaniedbane.Co się dzieje z forsą na remonty budynków i dróg? > Na pewno jestem obiektywny twierdząc,że Opole jest nieporównywalnie ładniejsze > i zadbane i nie ma to nic wspólnego z tym,że jest to miasto 130-tysięczne. > Pozdrawiam wszystkich mieszkańców TG i czekam na odpowiedż:))) > J. rzeczywiscie jest jak napisales... to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hn Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: 212.244.101.* 22.06.02, 18:26 Nie najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: 213.227.76.* 26.06.02, 17:53 Facet co Ty robisz najlepszego??? Ja własnie w tym roku opuszczam ten zasyfiały Śląsk a Ty się tu pchasz... Pomysl troszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 12:26 Gość portalu: abc napisał(a): > Facet co Ty robisz najlepszego??? Ja własnie w tym roku opuszczam ten zasyfiały > Śląsk a Ty się tu > pchasz... Pomysl troszke. Do TG przyjechałem tylko dlatego,iż poznałem wspaniałą dziewczynę z tego miasta. Teraz juz chyba rozumiesz... Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: 213.227.76.* 27.06.02, 17:12 To trzeba było tak od razu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mccornic Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry 16.08.02, 11:52 Z Opola??? Hmmmm... ja tam wole moje Opole. Ale jesli masz lepsza robote niz w Opolu to czemu nie? Opole drogie jest... :( McCornic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 11:40 Ja też wolę Opole,ale...mam nadzieję,że i TG zmienią się na lepsze:-) Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.Szpak Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 11:52 Och Jery daj juz spokoj z tym Opolem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNKa Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 12:12 Drogi Jerry, obiecuje zrobic wiele bys czul sie dobrze w TG, przesylam gorace pozdrowienia i CCMKKBM:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: 195.136.60.* 21.08.02, 13:20 ostatnio odwiedził mnie kolega z lat szkolnych który opuścił Tarnowskie Góry jakiś czas temu. Zaznaczam że jest on rodowitym tarnogórzaninem, bardzo przywiązanym do swojej małej ojczyzny. Jego opinia którą wyraził w tym roku lekko mną wstrznąsneła, lecz po wnikliwej analizie przyznałem mu niestety rację. Facet nie mówił tego złośliwie lub żeby nam dopiec, po prostu stwierdził pewne fakty, obiektywnie i na chłodno. 1)Miasto jest coraz bardziej zaniedbane. Nie zmieniło się w nim nic na korzyść na przestrzeni ostatnich kilku lat (nowe budynki, drogi, aranżacja ścisłego centrum, witryny sklepowe, fasady kamienic). To co zostało zrobione to absolutne minimum, nic poza tym. Osoba przyjeżdżająca z zewnątrz może wcale nie poczuć tej "atmosfery", obserwuje natomiast dziurawe chodniki i brudne, odrapane domostwa. Brak infrastruktury turystycznej stoi w sprzeczności z deklaracjami i chęcią przyciągnięcia większej ilości odwiedzających. 2)Brak nowych inwestycji w mieście. Istniejące firmy chylą się ku upadkowi, zwalniani są ludzie, na ich miejsce nic nowego się nie tworzy. Kilka uruchamianych rocznie małych firm rodzinnych nie rozwiązuje problemu. Miasto staje się powoli sypialnią, zdolni młodzi i wykształceni ludzie szukają szczęścia w innych miastach (tam płacąc podatki i dając zarabiać obcym firmom). Dlaczego miasto nie przyciąga dużych inwestorów, nawet zagranicznych oferując korzystne warunki i dając tym samym miejsca pracy? 3)Niestety same walory przyrodnicze tak szeroko wszędzie pokreślane nie przyczynią się do rozwoju miasta. 4)W przeciągu kilku następnych lat (o ile nie zmieni się sytuacja) społeczeństwo miasta zestarzeje się na skutek migracji młodzieży w poszukiwaniu pracy i innego rodzaju stylu życia. Grozi nam wypadnięcie na margines głównych wydarzeń w życiu kraju. Brzmi to strasznie smutno niestety, ale dużo w tym prawdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 23.08.02, 10:43 1,2,3 - zgoda - rodzi sie natomiast pytanie co z lezy w gesti miasta a co w gesti mieszkancow 4 - tu zaprzecza niejaki Jerry ktory sie sprowadzil ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:41 Słyszałem,że w TG będzie otwarty sklep "Komfortu" a i "Tesco" chce tu zainwestować. I o to chodzi,niech się w końcu zacznie coś dziać w tym mieście:-) Wiem,że dla wielu osób powstanie "Tesco" będzie nie na rekę ale..."Minimal" wg mnie jest słaby. Znależć w tym sklepie koszyk (nie wózek)to wielka sztuka,podłoga przy dziale warzywnym jest wiecznie brudna itp.Kto chce kupować lepiej i taniej i tak jedzie np. do "Reala". Może konkurencja w postaci "Tesco" sprawi,iż w "Minimalu" będzie przyjemniej robić zakupy? Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 23.08.02, 14:15 Konkurencji nigdy dosyc! Rynek sie nasyci to najslabsi upadna - prawa rynku! Jak za duzo upadnie i ktorys zacznie monopolizowac rynek pojawia sie inni konkurencyjni. Byle tylko nie koncesjonowac tego wszystkiego bo to tylko zaburza dzialanie praw rynku. A i tak po chleb czy mleko nikt specjalnie nie pojedzie do Tesco skoro moze skoczyc do "sklepiku na rogu". L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.akk.net.pl 23.08.02, 19:28 tu nie chodzi już o handel i przysłowiowe "hipermarkety" - miałem na myśli inne przedsięwzięcia wytwarzające wartość dodaną, korzystające z usług małych firm z okolicy, kooperujące z nimi a nie koniecznie konkurujace. Jest to oczywiście potencjalnie niebezpiecznie (przykład Nysy i Daewoo, Tychów i Fiata)ale mozna wejśc w inny biznes, np. IT, telekomunikacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 21:41 Chyba zakochałem się w Magdzie z TG, która zauważa tylko kopalnię?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 10:50 Gość portalu: loggy napisał(a): > No coz... moge sie tylko z toba zgodzic. > Opole jest bardziej zadbane! > Choc przejazd kolejowy na ul.Czestochowskiej(??) jest > FATALNY !!! ;) > > L. Przejazd na Częstochowskiej jest juz zrobiony:-) P.S.Wygląda po remoncie lepiej niz ten w Strzybnicy. J. Odpowiedz Link Zgłoś
gwahir Re: Nowe miejsce-Tarnowskie Góry 23.05.03, 12:43 Dzisiaj sprawdzałem w dawnym województwie katowickim najwyższe ceny wody i scieków są w Tarnowskich Górach (nie liczę Jaworzna). I niestety z uwagi na brak oczyszczalni ścieków z prawdziwego zdarzenia - będą jeszcze wyższe. nie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś