IP: *.wieszowa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:29
Jestem ciekaw jakie macie zdanie o Powiatowym Urzedzie Pracy w TG ? Wedlug
mnie tego typu instytucje istnieja tylko po to by kilku urzedasow mialo prace.
Od 2 lat jestem tam zarejestrowany i jakos w najmnijszy sposob ta instytucja
niepomogla mi w znalezieniu pracy. UP w Bytomiu od czasu do czasu funduje
swoim bezrobotnym kursy i inne szkolenia , dlaczego w TG tego nie ma ?
Obserwuj wątek
    • loggic Re: PUP w TG 28.05.05, 22:24
      PUP trzeba zlikwidować!
      Zostawić tablicę ogłoszeń, gdzie każdy będzie mógł przyjść i zamieścić
      ogłoszenie.
      Zostawić też kasę - skoro takie są wymogi odgórne. Reszta - RAUS!
      L.
    • Gość: Bezrobotny-1 Re: PUP w TG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 22:24
      To jest jeden wielki szwindel. Na wszystko są pieniadze za wyjątkiem
      bezrobotnych ,jakies pozyczki czy dotacje dla znajomków.... Już o tym w
      Dzienniku Zach. pisali, czy ktoś sie tym zajmuje aby to wyjasnić, czy dalej
      wszyscy udają że nic się nie wydarzyło???.Żydek ma się w każdym razie dobrze i
      podobno będzie kandydował....
      • loggic Re: PUP w TG 30.05.05, 08:03
        Nie od dziś wiadomo, że tzw. pieniądze publiczne to pożywka dla przekrętów,
        bolesnych błędów i wypaczeń.
        L.
        • Gość: bezrobotny-2 Re: PUP w TG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 22:03
          Loggic lub jelonek zobacz co sądzą o PUP w Tar.Górach czytelnicy piątkowego
          artykułu p.t."Bezrobotny na zbyciu"(03.06)w DZ.Zach.na Forum Nasze Miasto
          (wp.pl).Może w końcu ktoś ich pociągnie do odpowiedzialności....Tylko kto?;
          musi znależć się taki co nie boi się dyr.PUP bo jest czysty jak łza. Skąd
          takiego wziąść???A nuż Żydek zostanie posłem,a wtedy przechlapane...
          • loggic Re: PUP w TG 07.06.05, 08:06
            Czyści jak łza się nie pchają w politykę, bo nie chcą się pławić w szambie. Ale
            to nie jest chyba najszczęśliwsze rozwiązanie.
            L.
    • loggic Re: PUP w TG 14.06.05, 23:42
      Ostatnio w GW był artykuł o bezrobotnym, któremu w Urzędzie Pracy powiedzieli,
      żeby nie brał pracy bo straci zasiłek...
      To się nazywa fachowa porada ;D
      L.
    • Gość: kolo Re: PUP w TG IP: *.wieszowa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:43
      A w Gwarku napsiali :)

Odwołany dyrektor

Tarnowskie Góry. Starosta Józef Korpak podjął w ubiegły wtorek decyzję o
      odwołaniu Andrzeja Żydka ze stanowiska dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy.
      Decyzja wymaga zaopiniowania przez Powiatową Radę Zatrudnienia oraz Radę Miejską
      w Piekarach Śląskich, której Andrzej Żydek jest radnym. Jednocześnie cofnięto mu
      wszystkie pełnomocnictwa w zakresie dysponowania Funduszem Pracy i wydawania
      decyzji administracyjnych.

Jak nas poinformowano w Starostwie Powiatowym, powodem odwołania są wyniki
      kontroli, którą przeprowadzono w urzędzie. W protokole pokontrolnym napisano, że
      kontrolerzy znaleźli nieprawidłowości w gospodarowaniu Funduszem Pracy. Dotyczą
      m. in. udzielenia pożyczek na podstawie niekompletnych wniosków, braku pisemnych
      powiadomień o udzieleniu bądź odmowie udzielenia pożyczki. PUP zgadzał się na
      wykorzystanie środków przekazanych na stworzenie miejsc pracy czy podjęcie
      działalności gospodarczej na inne cele, np. przeprowadzenie remontu. Zdarzało
      się, że udzielono pożyczki w kwotach wyższych niż wnioskował pożyczkobiorca.

Moze nareszcie cos sie w urzedzie zmieni !

• Gość: były klient Re: PUP w TG IP: 213.186.95.* 04.07.05, 14:14
      Czy ktoś wie co się dzieje w Urzędzie Pracy w T.G.? Miały tam być podobno
      jakieś zmiany,miejmy nadzieję że na lepsze.Jeżeli nie to cale szczęście,że nie
      jestem już jego klientem... bo mam robotę!!!!!
      • Gość: gostek Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:50
        ni wie ktos cos?
    • Gość: hihi Re: PUP w TG (ogólnie 0 profesionalizmu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 16:48
      Jeżeli ktos mysli ze znajdzie prace przez PUP to chyba żartuje....
      Sam tam sie niedawno zarejestrowałem, większośc odpowiedzi
      brzmiała "niema" "musi Pan szukać samemu "...... (chociaz na to pytanie znałem
      już odpowiedź przed jego zadaniem)
      Jak jeszcze nie skierują mnie na szkolenie to sie zdenerwuje.....
      tam jest o 60% zadużo urzędników, wystarczy rejestracja, szkolenia......
      reszta tylko siedzi i nic nierobi... wystarczy w ich miejsce powiesić tablicę
      informacyjną oraz zatrudnić informatyka na ćwierć etatu z podstawami html-a

na moje pytanie czy sa oferty z dla osób z moim wykształceniem
      usłyszałem "prosze szukac na tablicy ogłoszeń" bez jaj ludzie ja rozumie ze
      teraz poziom kształcenia jest niski ale czytac ucza już w podstawówce....

Pozatym jak urząd chce znaleśc dla mnie prace notując moje informacje w kratce
      o rozmiarach 10 na 3 cm, cud że zmieściło sie tam moje imie , nazwisko i zawód
      w jakim chce pracować.

Wiedziałem że i tak PUP nie znajdzie dla mnie pracy ale bez jaj mógłby chociaż
      pomóc w szukaniu, podac największe firmy wojewódctwa z mojego sektora,
      najlepsze strony internetowe z ofertami pracy, podać nazwy biur pośrednictwa
      pracy, poinformowac o szkoleniach.

• Gość: bezrobotna Re: PUP w TG (ogólnie 0 profesionalizmu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:10
        Zgadzam się z Toba hihi,
        i uważam, że to brak dobrej woli aby coś zrobić.
        Zerknij na tg.net.pl do serwisu praca.
        Znajdziesz tam linki do baz w sieci, artykuł jak szukać pracy w sieci,
        a także trochę więcej niz 10 cm na 3 cm aby zamieścić swoje ogłosznie.
        Paru moich znjomych znalazło już, korzystając z tego sereisu, pracę
        Możesz też zaprenumerować biuletyn informacyjny z nowymi ofertami zatrudnienia
        Powodzenia
        • lena.a Re: PUP w TG (ogólnie 0 profesionalizmu) 25.10.05, 20:11
          W każdym takim urzędzie powinien wisieć duży szyld:
          "Szanujemy bezrobotnego, bo jest naszym chlebodawcą!"
          Przecież to prawda!
          • kasicaaa Re: PUP w TG (ogólnie 0 profesionalizmu) 25.10.05, 20:19
            też polecam serwis praca na www.tg.net.pl
    • Gość: dj_ktoś Re: PUP w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:58
      dokładnie zgadzam sie z tą opinią !! święta racja !! jeśli chodzi o mnie to powinni tą instytucje zliwdować !! stata piniędzy !!
      • Gość: Edi Wrocław Re: PUP w TG IP: *.os.kn.pl 17.11.05, 21:01
        Witam!!!
        Może sprawa mnie nie dotyczy w 100%, bo jestem z innego woj., ale tak sie składa, że zakres poszukiwań pracy zwiększyłem, włączając do niego Górny Śląsk i właśnie m. inn powiat tarnogórski. Co do opinii o PUP w TG to w większości zgadzam sie z przedmówcami, jednakże chciałbym w potoku negatywnych wydać jedną taką małą - pozytywną opinię: w przeciwieństwie do PUP we Wrocławiu sprawy zarejestrowania sie w samym PUP-ie w TG są lepiej rozwiązane niż we wrocławskim urzędzie, gdzie system jest tak skomplikowany, że proces rejestracji trwa około 3 do 4 tygodni:( Rozumiem, że Wrocław jest "nieco" większy od TG:) i możnaby tym to usprawiedliwiać, jednak PUP we Wro do najmniejszych nie należy i pracuje tam naprawdę sporo urzędników. A mimo to opieszałość zobowiązanych do wykonywania "jak najrzetelniej i jak najszybciej mając na względzie dobro petenta" (patrz: ustawa o służbie cywilnej z dnia 18.XII 1998 oraz Kodeks Etyki Służb Cywilnychz dnia 11.X. 2002r.) urzędników po prostu świadczy o Ich stosunku do pracy, którą im powierzono. Wracając do meritum sprawy jeśli o mnie chodzi to byłem pozytywnie zaskoczony w jakim tempie przyznali mojej kochanej frelce ten "upragniony" status bezrobotnej. Wszystko załatwiła w jeden dzień! Więc może by tak i we Wro wskoczyli na obroty:/ A co do misji Urzędów pracy, tak jak wspomniał już ktoś powyżej, nie starają się dać jakiś wkład,żeby pomóc szukającemu pracę, właśnie na tym zarabiają i z tego żyją i co ciekawe w jakimś sesnie to My - bezrobotni jesteśmy dla nich pracodawcą:) Niestety takie myślenie jest jeszcze pozostałością po "beztroskich" czasach tamtej epoki i jedyną drogą wyplenienia spuścizny tamtejszej mentalnosći jest gruntowna restrukturyzacja kadry urzędniczej. Thx. :) Zyczę Wam i sobie owocnego poszukiwania pracy i upragnionego etatu w miejscu o którym marzycie. Pozdrawiam
    • Gość: Zoriętowany Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:19
      Dla tych co maja pracę, jest oczywiste że PUP jako instytucję należy zlikwdować
      bo po co ma istnieć, jeżeli ja już ją (pracę) mam. Należałoby jednak pamiętać,
      że w większośći, bo ponad 75% bezrobotnych to ludzie bez żadnego wykształcenia,
      bez zawodu, zagubieni, nie potrafiący odnależć się w realiach rynku pracy. Im
      głównie pomaga PUP.Jelonek jak sam się nazwał jest za młody aby to pojąć.A na
      dziesiątki różnych kursów nie ma chętnych, bo potem trzeba iść do pracy. A tym
      najmniej są zainteresowani......sami bezrobotni.Byle 6-mcy, a potem znowu na
      zasiłek i byle do wiosny...Błędne koło i paranoja, ale takie są realia.A tak na
      marginesie to w TG zarejestrowanych jest ok. 8500 bezrobotnych, a zatrudnionych
      w PUP ok.30-tu pracowników, łatwo wyliczyć proporcje: ok. 300:1.
      • Gość: zdezoriĘtowany Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:01
        I co z tego, że 300:1 ?
        bezrobtny ma obowiązek raz na miesiąc pokazać się w PUP, taka wizyta to 5 - 10
        minut. Może policzysz sobie ile czasu na to miesięcznie poświeci pracownik?
        Kursy ? Człowieku jakie kursy? To co proponuje PUP to kpina ! Piniądze unijne
        leżą na ulicy, wystczy się schylić, ale po co? Wystaczy, to że pracownicy
        ciagle korzystają z jakiś szkoleń. I nie uogólniaj, że większośc bezrobotnych
        to ludzie, którzy nie chcą podjąć pracy. Margines był i będzie, jedank 75%
        ludzi zarejestrowanych w PUP SZUKA PRACY ! I to fnatstyczne, co mówisz, że są
        kursy po których trzeba iść do pracy. Czyli tak robię kurs i praca na mnie
        czeka. To trzeba opatentować. Jak jesteś tak zorientowany to podaj jakie
        szkolenia w ciągu ostatniego kwartału zrobił PUP? I pokaz mi działania, które
        są własną inicjatywą PUP w kierunku bezrobotnych ?
      • Gość: renia Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:12
        nie no człowieku obraziłeś mnie tymi bzdetami które tu napisałeś, życzę Ci bys
        doświadczył bycia bezrobotnym i przekonał sie na własnej skórze jak to jest
        Póki co ciesz sie ze jesteś urzedasem pierdzącym w stołek
        • Gość: Zoriętowany Re: PUP w TG IP: 213.186.95.* 23.11.05, 11:00
          Tak się składa, że moje "zoriętowanie" nie wynika z "urzędasowania" ale z tego,
          że jestem klientem PUP,lecz jako pracodawca, który poszukuje pracowników bo
          taki jest wymóg. Na temat rodzaju i liczby przeszkolonych w br. przez
          tarnoórski PUP, pisze DZ w dzisiejszej wkładce "Bilans Samorządowy".To nie jest
          fikcja, że kilkuset bezrobotnych objęto kursami,z czego ponad połowa dostała
          robotę.Nie potrafię wyjaśnić dlaczego "obrażona renia" nie załapała się na
          którykolwiek z nich, a "nieZoriętowanemu" polecam pierwszą lepszą gazetę z
          ogłoszeniami "dam pracę.
          • Gość: renia Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:18
            takie statystyki to można sobie wsadzić w pewne miejsce a i ono nie jest godne
            tego poniżenia. życie jest bardziej brutalne niż jakies banały z DZ pisane pod
            dyktano. A za ten stołek przepraszam co nie zmienia mojego zdania na ten temat
            • Gość: gargamel Re: PUP w TG IP: *.strong / 82.160.178.* 27.11.05, 15:32
              Moim zdaniem te wszystkie pozytywne wyjaśnienia płyną ze Starostwa
              Powiatowego-przecież to jest ich podmiot-starostwo musi bronic tego burdelu bo
              to ich dziecko no i wiadomo w którym pionie się znajduje !!!!
              • Gość: bezrob. na kursie Re: PUP w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:13
                "Gargamela" chyba trochę trochę pogieło, bo jezeli " Zorietowany" jako
                pracodawca pisze o tym co mozna normalnie wyczytac z gazet lub z Forum, nie
                należałoby go osądzać, że to on produkuje jakieś" pozytywne wyjaśnienia na
                zamówienie" bo i po co?.To że w PUP jest burdel to powszechnie wiadomo i że bez
                układów nie masz żadnych szans na konkretną pracę. Pytanie tylko, co zrobic
                aby ten burdel należałoby zreformować, tak aby nam , bezrobotnym dał konkretną
                robotę. Nie chcemy łaski za 550,00zł netto ,tylko konkretnej propozycji umów na
                czas nieokreślony lub z jakimiś szansami na przyszłość...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka