loggic 10.09.05, 20:37 Czy bardziej się opłaca jechać od nas do Zakopanego przez Jordanów, Czarny Dunajec, Chochołów, Kościelisko czy przez Kraków i 'Zakopianką'? L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościu Re: Pytanie do Frmana!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:30 sie nie czepiam ale zjadłeś "o" u Formana :P Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Pytanie do Frmana!!! 13.09.05, 08:42 Może zbyt póżno piszę,ale właśnie wczoraj pokonałem tę trasę. Autostradą i zakopianką możesz być szybciej.Ta druga jak na razie jest otwarta ale ruch tam jest spory. Wybierając trasę przez Jordanów jedż do Skomielnej i dalej Zakopianką.Przez Czarny Dunajec i Zawoję jechałem z Zakopca w ostatni dzień wakacji by uniknąć korków i stresów.Jest to trasa spokojna i malownicza,ale czasowa. Nie ma sensu jechać z Nowego Targu przez Czarny Dunajec do Zakopanego. Ostatnie moja marszruta tej trasy: Bytom obwodnica-Siemianowice-Mysłowice-Imielin-Bieruń-Oświęcim- Zator-Wadowice- Skomielna-Zakopane.Czasem z Imelina jadę przez Chełmek-Babice-Zator by ominąc Oświęcim. Jazda autostradą (płatną)i zatłoczoną bądż remontowaną Zakopianką nie pociąda mnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Pytanie do Frmana!!! 13.09.05, 13:27 Dzięki. Własnie mi wyszło ostatnio, że droga A4+Zakopianka wcale nie jest krótsza niż Oświęcim-Jordanów-Czarny Dunajec-Zakopane. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Pytanie do Formana!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:11 Jest jeszcze inna alternatywa - przez Bielsko,Zywiec i na południe do granicy ze Słowacją.Po jej przekroczeniu - Nowe Mesto,kilka mniejszych miejscowości,nasza granica i wyjezdża się w Chochołowie,Witowie itd.Trasa spokojna,niezwykle malowmicza (przepiękne krajobrazy Tatr Słowackich)i chyba tak samo długa,jak pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Pytanie do Formana!!! 14.09.05, 21:39 Gość portalu: Zosia napisał(a): > Jest jeszcze inna alternatywa - przez Bielsko,Zywiec i na południe do granicy > ze Słowacją.Po jej przekroczeniu - Nowe Mesto,kilka mniejszych > miejscowości,nasza granica i wyjezdża się w Chochołowie,Witowie itd.Trasa > spokojna,niezwykle malowmicza (przepiękne krajobrazy Tatr Słowackich)i chyba > tak samo długa,jak pozostałe. To fakt,brat z Zakopanego do Bielska jeżdzi przez Słowację ! Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Pytanie do Frmana!!! 14.09.05, 21:38 loggic napisał: > Dzięki. > Własnie mi wyszło ostatnio, że droga A4+Zakopianka wcale nie jest krótsza niż > Oświęcim-Jordanów-Czarny Dunajec-Zakopane. Ale z Jordanowa to już lepiej przez Nowy Targ niż przez Czarny Dunajec.Zakopianka na Obidowej ma 2 pasy(sam Leszek Miller wstęgę przecinał),dalej niezła obwodnica Nowego Targu,a na wysokości stacji Orlen na Ustupie w Zakopanem skręcasz na Olczę i miniesz czasem zakorkowany wjazd do miasta.Na Bystrem wyjedziesz z grugiej strony niemal pod skocznią ~! Policja często stoi w Chabówce przed dwupasmówką i Nowym Targu przed obwodnicą.Dalej mogą mierzyć w Białym Dunajcu na całej długości obszaru zabudowanego. Odpowiedz Link Zgłoś