Dodaj do ulubionych

Gazeta PISK

IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 10:30
Witam,

Otrzymal ktos ta gazetke Pisk??? czy moglbym mi ktos ja przeskanowac i
przeslac...

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • yasny Re: Gazeta PISK 30.12.02, 13:06
      a to jakas anty-ktostam, czy oficjalna np. naszych dobrodziejow radnych ?
      • Gość: Jonasz Re: Gazeta PISK IP: *.powernet.com.pl 30.12.02, 16:04
        Ta gazetka była kolportowana po osiedlach, a także pod kościołami!!!.
        Jest wyraźnie prohanyskowa, gdyż dostało się wszystkim - z Przymierza:
        Społecznego i Śląskiego oraz SLD - czyli tym, którzy nie chcą wejść w koalicję
        z Forum!
        Na dzisiejszej sesji Rady Miasta wszyscy członkowie ugrupowań odcięli się od
        autorstwa tej gadzinówki, poza szanownym już nieaktualnym burmistrzem- Piotrem
        H.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Forman Re: Gazeta PISK IP: proxy 30.12.02, 17:02
      Kiedyś przed wyborami kolportowano w centrum odezwę--list też wszystkim się
      oberwało.Język był na tyle wulgarny że nie odważono się tego puścic pod
      kościoły.Być może jest to pisane tą samą ręką,ale może bez przekleństw.Sam
      jestem ciekaw co w niej piszą.Popytam przyjaciół z centrum,może mają-to dam
      cynk.(patrz post LIST)
    • evek Re: Gazeta PISK 30.12.02, 17:11
      szkoda, ze autorowi tego nie starczylo odwagi zeby sie podpisac. choc i tak
      nieoficjalnie wszyscy wiedza kto to. moja rodzina odwiedza regularnie kosciol w
      niedziele i tez to przyniosla. moze ktos slyszal czy zamierzaja to wydawac jako
      tygodnik czy miesiecznik? ;O)
      pozdrawiam tajemniczych wydawcow!
      • Gość: Forman Re: Gazeta PISK IP: proxy 30.12.02, 22:51
        Możesz z grubsza naświetlić co tam piszą,jak wiesz mieszkam w sąsiedniej
        mieścinie a u nas w kościele nie kolportują tego. Jak chcesz zerknij na post
        LIST,jeśli cię to ciekawi to e-mailem możesz w całości go otrzymać.Porównasz
        czy jest tego samego autorstwa.
        • evek Re: Gazeta PISK 31.12.02, 11:41
          str. tytulowa:
          "Pierwsza sesja - kasa dla burmistrza": czyli o tym, ze na pierwszej sesji
          burmistrz sobie pensje w wysokosci 9685 zl ustalil i nie protestowal jak taka
          uchwalali. dodam, ze nic o zarobkach poprzedniego burmistrza nie ma.
          potem jest jeszcze notatka "Zabraklo tarnogorzan"- ze na stanowisko skarbnika i
          sekretarza powolal szczerba kobity z Piekar Sl i Bytomia
          dalsze str:"Maksymalne stawki podatkow i cen wody", potem "Komu nie zalezy na
          rozwoju miasta" - a tam z nazwiska kto jak glososwal za podwyzkami i komu nie
          podoba sie ze tesco bedzie.
          ostatnia stronka "Zabral sie za porzadki, zapomnial o sobie" - a tam, ze
          szczerba po wyborach nie posprzatal + zdjecie plakacikow.
          to w skrocie. oryginal moge zeskanowac i po nowym roku przeslac maile. dzis nie
          zdaze ;O)
          a list chetnie poczytam!
          pozdrawiam staro-noworocznie! ;O)

...::ewek
          evek@gazeta.pl
          • Gość: mgok Re: Gazeta PISK IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 14:50
            > to w skrocie. oryginal moge zeskanowac i po nowym roku przeslac maile. dzis
            prosze bardzo podaje maila mgok@poczta.onet.pl czekam na oryginal

do siego roku!

• Gość: Marc Re: Gazeta PISK IP: *.i-bud.pl 31.12.02, 00:30
      mam wierszyk... co prawda na inny temat (bo o Matysku) ale może sie przyda:

przyszła kryska na Matyska
      oderwali żłób od pyska
      lecz jest z tego taki zysk
      że wydał ostatni "Pisk"
    • loggy_ Re: Gazeta PISK 06.01.03, 08:34
      Z tego co piszecie Ekipa Hanyska nie zozyla broni i teraz bedzie robic krecia
      robote. Czyzby Hanysek chcial odzyskac "swoje rancho" jakim byly TG?
      L.
    • Gość: Forman Re: Gazeta PISK IP: proxy 22.01.03, 11:03
      Proszę o info czy to periodyk --jeśli tak, co ciekawego w kolejnym wydaniu czy
      też jednorazowe wydanie ??
      • evek Re: Gazeta PISK 22.01.03, 14:39
        ja tez z nadzieja w oczkach patrze na rodzine wracajaca w niedziele z kosciola,
        ale jak dotad nic nie przyniesli ;O) na razie trzeba sie numerem 1 zaczytywac
        ;O)

...::ewek
        evek@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka