Dodaj do ulubionych

DSD..droga dolina!

IP: *.strong-pc.com 25.11.06, 10:39
Chciałbym poruszyć temat pobytu Tarnogórzan w DSD Sportowej Dolinie w Bytomiu.
Mamy blisko bo zaledwie 5km,ale jeśli chodzi o ceny karnetów są porównywalne z
cenami w kurortach narciarskich!!!!Rozpoczyna sie sezon i.....
Dla dorosłego karnet godzinny to wydatek 17zł.a dwu godzinny 29zł. !To woła o
pomstę do nieba,gdzie tu logika za 20sek jazdy na dół?.
Mamy w okolicy Park Wodny,ludzi mnóstwo ale i ceny są chyba trochę
inne,bardziej skalkulowane,ktoś pomyslał ze zrobi kase na ilości ludzi a nie
na cenie za bilet!.
Mogli by oto zadbać w DSD,tym bardziej że śniegu nie ma a osrodek musza
utrzymac..ale nie kosztem ludzi!Troche pomyslunku!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jolka.7 Re: DSD..droga dolina! IP: *.wieszowa.pl 25.11.06, 20:03
      Ja się z Tobą zgadzam w 100%. Byłam tam ale obeszłam się bez zjeżdżania, bo ceny
      ho, ho. Pozdrawiam.
    • Gość: ktoś Re: DSD..droga dolina! IP: *.aster.pl 26.11.06, 21:04
      w basenie ceny są też rekatywnie niewiele niższe, tłok na szafkach i pośpiech
      żeby zdązyć przed upływem godziny...
    • Gość: sonytg Re: DSD..droga dolina! IP: *.strong-pc.com 02.12.06, 11:44
      Podobno 1.12.06. w DSD był dzień za friko! Ktos tam był?
    • Gość: Smakosz Re: DSD..droga dolina! IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.06, 20:51
      Ty sonytg jestes chyba zwolennikiem dawnych czasow. W kapitalizmie kazdy
      wyznacza ceny wedlug wlasnego uznania!
      Jako konsument wole wyzsze ceny i mniej ludzi niz masowe i kilka zlotych taniej.
      Nikt nie kaze Ci korzystac z ich uslug.
      • Gość: sonytg Re: DSD..droga dolina! IP: *.strong-pc.com 05.12.06, 15:09
        Jeśli jesteś takim kapitalistą to w zbliżające się ferie świąteczne zafunduj
        bilety grupie dzieciaków których rodziców nie stać na DSD a chciały by spróbować
        jak się jeździ na nartach......
        Po za tym rozumiem iż jako Kapitalistę nie interesuje cię jazda w takich
        warunkach jakie proponuje Sportowa Dolina! bo są mizerne...
        Więc jeśli masz tylko tyle do powiedzenia to proponuję wyjazd do Cortiny dam
        Pezzo,bądz Hintertux...ale mniemam że mogą tam być więksi Kapitaliści od Ciebie.
        A jeśli chodzi o moje prywatne zdanie to nawet temu mniej zasobnemu człowiekowi
        powinno umożliwić się to i owo.
        Ja przynajmniej staram się zwrócię na to uwagę ale zawsze znajdzie się ktoś kto
        czuje się lepszy i woli wyższe ceny!Mała rada!!!Wynajmij stok dla
        dzieciaków..napewno będą się cieszyc!...Kapitalisto!
        • Gość: Smakosz Re: DSD..droga dolina! IP: 83.238.171.* 05.12.06, 17:39
          Helikoptery tez sa za drogie!!! Kazdego powinno byc stac na wozenie dzieci
          helikopterem!!
          • Gość: sonytg Re: DSD..droga dolina! IP: *.strong-pc.com 05.12.06, 22:27
            Nooo!Smakoszu? :-) argument iście kapitalistyczny,jak na Kapitalistę przystało
            portfel masz może i pełny ale za to co innego masz puste...
            Wiesz co! żal mi takich ludzi jak Ty,za pieniądze nie kupisz sobie inteligencji
            ani rozumu,jedynie przychylność ludzi podobnych do Ciebie..sory jeżeli cię
            obraziłem..pozdrawiam!!!
            • Gość: ktos Re: DSD..droga dolina! IP: 193.108.194.* 06.12.06, 12:07
              nie rozumiem czego ty oczekujesz? DSD to PRYWATNE przedsiewzięcie w które
              wlaściciel zaangazował zarówno swoje środki jak i obce które niechybnie musi
              oddać. I ma prawo oczekiwać że na przedsięwzięciu zarobi bo po to je
              organizował. Kłania się kolego prosty rachunek ekonomiczny który musi się
              zamknąc co najmniej minimalnym zyskiem aby cała ta impreza miała sens. Inaczej
              wlaściciel spakuje biznes i papa. Jesli chcesz aby bilety były tańsze i bardziej
              dostepne może powinienieś złozyć inicjatywę do UM Bytom/UM Tarnowskie Góry o
              dofinansowanie wypoczynku tych ktorych na to nie stać po cenie rynkowej?
              • Gość: sonytg Re: DSD..droga dolina! IP: *.strong-pc.com 06.12.06, 14:38
                Niekoniecznie! jak będą tańsze bilety to będzie więcej ludzi,można również zarobić
                na ilości sprzedanych biletów a nie na ich cenie faktycznej,więcej ludzi większy
                obrót w barach itd.to chyba ma związek z szeroko pojętą ekonomią.
                • jako_tako Re: DSD..droga dolina! 06.12.06, 15:47
                  Sonytg, ty masz swietne pomysly!

Proponuje zebys zalozyl swoja doline, jak na niej zarobic juz wiesz.
                  • Gość: sonytg Re: DSD..droga dolina! IP: *.strong-pc.com 06.12.06, 16:13
                    Ludzie! co się z wami dzieje!pracujecie tam czy jak?
                • Gość: ktos Re: DSD..droga dolina! IP: *.aster.pl 06.12.06, 19:38
                  z DSD ten jest problem że ograniczona jest przepustowość. Obniżając cenę
                  owszem, skusisz większą ilość narciarzy, ale na krotko, bo nawet za cenę niższą
                  nikt nie ma zamiaru stać dłużej w kolejce niż jechać. A o to w DSD nietrudno :)
                  Podobny wyciąg jest w Warszawie gdzie generalnie (pomimo większej odległości od
                  gor i relatywnie wyższych zarobków) przedsięwzięcie jest deficytowe. Zważywszy
                  na długosc sezonu i polski klimat ja sam nie zainwestowałbym w wyciąg
                  narciarski na terenach nizinnych.

PS. Nie pracuję w DSD, jedynie obserwuję z zaciekawieniem co tam się dzieje
                  • jako_tako Re: DSD..droga dolina! 06.12.06, 19:41
                    Swiete slowa!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka