Dodaj do ulubionych

Forum malkontentów!!

16.06.07, 17:41
Już od pewnego czasu, odkąd śledzę dyskusje na forum mam wrażenie, że jest to najbardziej narzekające i z niczego nie zadowolone forum w historii. Na dodatek forumowicze wszędzie weszą podstep, kryptoreklamę i oszustwo. Nie można wymienić poglądów dot. półkolonii, bo to, że poleci sie jakies miejsce oznacza kryptoreklamę, nie można się na coś poskarżyć, bo od razu dyskutanci zarzucają, że to nieuczciwa konkurencja szkaluje, nie można polecić sklepu rowerowego, bo się okazuje, że to oczywiście pracownik tego sklepu na pewno pisze... Grrrr, ale mnie to wkurza!! Od tego przecież jest forum, żeby wymieniać opinie, doświadczenia i poglądy, nie?? Niekoniecznie każde stwierdzenie, że tu jest taniej, a tu miła obsługa wiąże się z reklamą i oszustwem.
I jeszcze ciągłe narzekania na moderatora, tu że usuwa, tu że nie usuwa i że w ogóle się panoszy. Pewnie, bo każdy chce wiedzieć "gdzie można kupić tanio bryna" i najlepiej zostawić wszystkie wątki.
Obserwuj wątek
    • Gość: angol Re: Forum malkontentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:27
      Całkowicie się z tobą zgadzam!
      Najwięcej jest tu takich, co to na wszystkim i najlepiej się znają - tyle
      tylko, że potrafią bezpodstawnie krytykować i narzekac i ...nic więcej!
      Takie to MĄDRALE!!!
      Wychodzi często - niestety (a może nie niestety?) - na to, że najlepiej to
      podyskutować po staremu, czyli w knajpce przy kawie i drinku!:)
      ...ze sprawdzonymi i rzetelnymi dyskutantami!
      • Gość: kelnerka Re: Forum malkontentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:38
        Gość portalu: angol napisał(a):

> Wychodzi często - niestety (a może nie niestety?) - na to, że najlepiej to
        > podyskutować po staremu, czyli w knajpce przy kawie i drinku!:)
        > ...ze sprawdzonymi i rzetelnymi dyskutantami!

napisz w jakiej knajpie dyskutujesz,nie będziemy Ci przeszkadzać!
        • Gość: fric Re: Forum malkontentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 07:57
          Tak właśnie dyskutują tarnogórzanie. I potwierdza się to że TG to miasto palantów.
          • Gość: angol Re: Forum malkontentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:10
            To poproszę o dokładną definicję palanta - proponuję abyś posłużył się
            autobiografią...
          • hellyspring Fric.. 18.06.07, 15:07
            Ja także jestem ciekawa jak zdefiniowałbyś słowo palant, a przy okazji, co rozumiesz pod pojeciem "dyskusja". Bo chyba sie nie rozumiemy.
        • Gość: angol Re: Forum malkontentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:07
          Przykro mi - nie mam jednej wybranej, chodzę do wszystkich, oprócz typowych
          spelunek. Tam będziesz bezpieczna...
    • Gość: szamam Re: Forum malkontentów!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 22:23
      Teraz to już wiem wiele! Kiedy Ty narzekasz, to jest pozytywne utyskiwanie, a
      gdy inni, to malkontenctwo! ktoś widocznie noska Ci utarł w dyskusji i teraz
      pochlipujesz! Ogólnie nie jest źle, chamstwa jest już mało. Ludziom przecież
      może się wiele nie podobać! Taka jest natura ludzka, a tu gdzieś czytam, że to
      cecha tarnogórzan! Bzdury i tyle. Jeśli zachwalanie wielu miejsc nie jest
      kryptoreklamą, to niech mi na kalwiaturze kolce wyrosną! Rzuć wesoły temat sama,
      a z pewnością wielu się przyłączy!
      • hellyspring Re: Forum malkontentów!! 19.06.07, 07:58
        Wiesz, nie o samo narzekanie tu chodzi, bo czasem faktycznie są kwestie drażliwe, które w moim mniemaniu na forum warto poruszyć. Najbardziej dotkneło mnie właśnie to głupie przegadywanie się z moderatorką no i ten nieustanny cięg do lustrowania wszystkiego i wszystkich. Forum to wymiana opinii, a niestety rzadko mozna trafić na taką prawdziwą dyskusję. Zachwalanie miejsc w moim odczuciu nie jest kryptoreklamą lecz właśnie wymianą opinii. Gdy ktoś pyta gdzie mozna coś kupić (niekoniecznie bryna:)) a ja wiem z doświadczenia że w miejscu, w którym się w daną rzecz zaopatruję jest towar sprawdzony, to dlaczego mam się ta wiedza nie podzelić?
        • Gość: szamam Re: Forum malkontentów!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 17:35
          Masz sporo racji, czasem na forum zabierają głos ludzie, którzy chcą się
          powygłupiać, na kimś anonimowym odreagować, a inny forumowicz chce traktować
          wszystko poważnie. Takie jest smieszne to życie nie tylko w intenrcie. Są tacy,
          którzy wygłaszają opinie i generalizują na całe grupy społeczne - przykładem
          jest święto koljarzy. Znam tylu ludzi z bany, którzy są fajni. Może nie tak
          powinna wyglądać fiesta, ale czy to jest powodem, żeby ubliżać czyjejś matce? A
          jak traktować KRZYCZĄCĄ, że jest jej potrzebny zaraz ginekolog? Niech zadzwoni
          na pogotowie! A Ty się dziwisz, że moderatorka coś cenzuruje. Myślę, że chce
          zrobić jakiś ład, działa jak policjant w tłumie wrzeszcącego tłumu. Nie może
          wnikać w to, co kto chciał powiedzieć, ale uspakaja emocje. Zboczeniec -
          ekshibicjonista jest obsceniczny, ale nie zgwałci. Należy raczej sprawę
          wyciszyć, żeby zboczenieca złapać. Oczywiście nie wyciszyć w znaczeniu dać
          spokój, ale chyba wiesz, co mam na myśli? Inna sprawa - myślisz, że jest mi
          przyjemnie czytać inwektywy na temat Ślązaków? Na temat gwary? Co mam zrobić,
          kiedy po dokładnym przeczytaniu wymiany mysli widać niezbicie, że opluwacze nie
          odrózniają chamskiego bełkotu od prawdziwej ślążczyzny? Nawet nie zabieram
          głosu, bo ręce opadają. W końcu myslę sobie, że głupek też człowiek, co mu będę
          robił przykrość. Może mam mu nie dała na loda? Może dziewczyna wyśmiała, a ja
          teraz będę mu udawadniał debilizm i jeszcze się chłopak potnie nicią do zębów w
          łazience! Zastanawiałem się kiedyś, czy nie zaproponować kodyfikacji dzięki
          której ludzie z "dołem" na forum będą nietykalni przez złośliwców i chamów. No,
          ale to nie moja broszka! Niech się gazeta i moderatorka zastanowią!
          • hellyspring Re: Forum malkontentów!! 21.06.07, 19:02
            Zgodzę się z Toba w 99%:)) Mnie do założenia tego wątku zobligowały 2 posty: 1 dotyczył właśnie wieszania psów na moderatorce, z czym się całkowicie nie zgadzam, bo uważam, że dobrze wykonuje powierzone jej zadanie (w koncu po to na kżdym forum moderator) drugi zaś letnich półkolonii, gdzie ktoś znowu węszył kryptoreklamę (moim zdaniem całkiem bezpodstawnie). Co do wątków ginekologicznych to w moim odczuciu były po prostu żałosne, a na temat "miasta goroli" sie nie wypowiadałam, bo ręce opadają (jak ktoś podpisujacy się jako "gorol" może wypowiadac się na temat śląskiej mowy??)
            Natomiast nie wiem, czy zauważyłes, acz dyskusja dot. kolejarzy powędrowała w całkiem dobrym kierunku:))
            Żałuję natomiast, że ograniczona jest liczba forów dotycząca naszego miasta, bo wówczas, zrobiwszy porównianie, możnaby faktycznie pewne rzeczy wyeliminować. Lecz nie oszukujmy się, zawsze znajdą się panny w potrzebie szukające akurat na forum auta na ślub (mimo iż w "Gwarku" co tydzień 3 ogłoszenia:)))

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka