mamalgosia 28.07.04, 13:31 czy jest takie imię w języku włoskim? jeśli tak, to jak brzmi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorrit Re: Margherita. n/txt 29.07.04, 08:59 Np. Marghe, innych nie slysze, w ogole znam tylko jedna osobe o tym imieniu. Odpowiedz Link
bellasnella Re: Margherita. n/txt 29.07.04, 13:35 Zingarelli podaje jeszcze zdrobnienie Rita Odpowiedz Link
marghe_72 Re: Małgorzata 29.07.04, 14:05 hehe na mnie mówili Maggie.. bo MArgherita jest dosc "archaicznym" imieniem Odpowiedz Link
maggie-c Re: Małgorzata 30.07.04, 10:31 ja tez jestem tutaj Margherita i wiekszosc przyjaciol i znajomych mowi na mnie Maggie (pisane czesto przez nich Meghi Meggy Maghi) ale rowniez Marghe, Marghi, Ostatnio to imie wrocilo ze zdwojona sila i znam niejedna Margherita a spotkalam nie raz dzieci o tym imieniu. Uwazam ze to wyjatkowo fajne imie w wersji wloskiej glownie ze wzgledu na zdrobinienia a najbardziej sie mecze kiedy w formalnych sytuacjach musze uzywac mojego polskiego Malgorzata wymawianego po wlosku 'malgordzata'...brzmi tragicznie! Odpowiedz Link