18.10.06, 12:46
czy ktoś z Was jest może we Florencji?
Obserwuj wątek
    • ilecka Re: Florecja 18.10.06, 19:08
      Jest. Niestety... albo stety
      • woda6 Re: Florecja 19.10.06, 01:27
        Oj, jest az tak zle?
        Ja niedawno sie wlasnie tu przeprowadzilam. Na szczescie mam juz za soba
        biurokratyczne batalie i teraz spokojnie moge sie oddawac urokom tego miasta.
        Moze polecisz mi jakies ciekawe miejsca, kluby, ale tez mercati, na ktorych
        moglabym doposazyc swoje mieszkanko?
        Pozdrawiam
        • elsaa Re: Florecja 19.10.06, 15:30
          to niestety czy stety to bardzo obrazuje rowniez moj stan ducha:) florencja jest
          malutka wiec jesli jestes z duzego miasta to po dluzszym czasie entuzjazm mija,
          oczywiscie zalezy od tego z jakiego powodu tu jestes:)

jesli chodzi o mercato jest duzy w kazdy wtorek rano w parku Cascine gdzie
          znajdziesz naczynia, reczniki, koldry itp. (oczywiscie oprocz jedzenia i
          ciuchow) jesli o meble chodzi to raczej trudno o korzystne cenowo, zostaje ikea
          i emouse (albo jak to sie pisze- jeszcze nie dojechalam ale slyszalam ze mozna
          znalezc piekne antyki za nieduza kwote), mozesz zajrzec tez do sklepu (to chyba
          jest siec) Stefan.

kluby to ja niebardzo, bo tutejsze mi sie nie podobaja a ze znajomymi widujemy
          sie najczesciej w restauracji...

milego zadomowienia we florencji:)
          • woda6 Re: Florecja 20.10.06, 18:16
            Dziekuje Ci bardzo za inf :)
            To prawda, Florencja jest mala. W Polsce mieszkalam w Warszawie, pozniej w
            Rzymie, tak wiec od razu odczulam roznice w wielkosci (porownujac ja do obu tych
            miast) :) Ale mimo padajacego przez ostatnie dwa dni deszczu, jak na razie nie
            narzekam :)
            A na mercato, ktore mi polecilas, na pewno sie wybiore. Pozdrawiam!
    • melei Re: Florecja 13.12.06, 18:40
      Witam!
      Jestem zupełnie nową forumowiczką choć czytam Was od jakiegoś czasu.
      Prawdopodobnie niebawem Florencja stanie się moim domem z racji serca, które
      jak wiadomo nie sługa... Jednakże we Włoszech byłam tylko raz jak dotąd, uczę
      się języka i - naprawdę nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy żeby osiadać
      właśnie w tym kraju. Bardzo proszę zatem o kilka słów więcej o życiu we
      Florencji, najlepiej takich zachęcających :D
      Pozdrawiam serdecznie!!!
      • polski0001 .........Ja......... 13.12.06, 20:42
        Ja tez jestem z Florencji :-))
    • konkursowe Re: Florecja 01.04.07, 22:28
      pomozcie prosze, bede w czerwecu 4 dni we Florencji pierwszy raz, czy mozecie
      poprowadzic mnie odrobinke bo choc moj przewodnik pelen jest zabytkow i
      zwiedzanie mam zaplanowane to po babsku chcialabym pochodzic tez po sklepach,
      czy polecicie jakies, co warto kupic, czy jest duzo drozej niz u nas> I jakies
      mile nie za drogie knajpki jesli mozecie
      bede bardzo wdzieczna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka