bachatka 22.11.03, 05:42 Czy ktos jest w sieci przez Scarlet? Mam pytanie, ale nie bede sie rozpisywac jak nikt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachatka Re: Tak, ja n/t 22.11.03, 18:11 Moze mozesz mi cos poradzic. Czy korzystasz z adresow e-mail w ramach Twojego providera? My w ramach internetu mamy 5 kont e-mail'owych. Nigdy z tego nie korzystalismy, ale teraz chcielismy. No i pojawil sie nastepujacy problem. Maile ktore wysylamy przychodza do odbiorcow z ('naszego') nastepujacego adresu ...@scarlet.be. Natomiast jezeli ktos chce do nas wyslac mail, musi pisac na ...@planetinternet.be. Belgijska paranoja. Tak wiec nikt, kto otrzyma od nas e-mail nie jest w stanie uzyc najprostszej funkcji 'REPLY', bo wtedy wysyla list nie do nas, ale donikad. A my nie mozemy niczego wyslac ze PI, bo @scarlet.be pojawia sie automatycznie... Oczywiscie wysylalam maile do Scarleta, ale ich obsluga klienta jest najwyzazniej rownie beznadziejna jak wczesneiej PlanetInternet. Tez miales ten problem? Z gory dzieki i pzdr B Odpowiedz Link
vico1 Re: Tak, ja n/t 22.11.03, 18:53 Nowi abonenci dostaja adres scarlet, starzy maja jeszcze wciaz swoje adresy planet. Tak jeszcze bedzie przez kilka miesiecy. Scarlet zapowiadal te zmiane w swoich gazetkach. Dostaniemy instrukcje jak to zrobic. Najwazniejsze, ze my mozemy odpowiadac automatycznie na listy :) Scarlet ma te zalete w porownaniu z innymi, ze jest szybszy. Placi sie mniej wiecej tyle samo ;( Nie warto do nich pisac, maja zbyt duze zaleglosci. Odpowiedz Link
bachatka Re: Tak, ja n/t 22.11.03, 19:04 Dzieki za info. Zupelnie mnie taki uklad nie urzadza, bo to jest internet firmowy i nie mozesz klientowi (nawet belgijskiemu) wyslac mail'a z info w stopce 'prosze nie uzywac funkcji 'reply' tylko pisac na nasz inny adres bla bla bla'... Jak sie za pare tygodni nie wyjasni to sie do nich przejade w Vilvoorde i zrobie pikiete przed recepcja ;) Odpowiedz Link
bachatka Gazetki? 22.11.03, 19:06 W jakich gazetkach podawali takie informacje? Ja zadnych gazetek nie dostaje (tylko rachunki), a w mail'u od nich takiej informacji nie bylo. Odpowiedz Link
vico1 Re: Gazetki? 22.11.03, 19:17 Sorry, musialem wyjsc. Wydawalo mi sie, ze wszyscy abonenci scarlet dostaja regularnie gazetki. Tak bylo tez za czasow planet. Moim zdaniem, jesli osobiscie sie pofatygujesz, moze uda sie Tobie zmienic adres na nowy. Mozesz wstepnie zadzwonic. Odpowiedz Link
bachatka Re: Gazetki? 22.11.03, 20:00 Dzieki Vicusiu :) telefonowac chyba nie bede, bo 1) pamietam nasze telefony do PI. Polaczenie, automatyczne info 'prosze sie nie rozlaczac' + muzyka, po 40min. przelaczenie do dzialu technicznego, to samo info i nagle... rozmowa sie rozlaczyla. W tym stylu kilka razy. 2) Nie mam numeru do Scarlet. Na stronie nie podali, tylko adres w Vilvoorde. Masz gdzies ich tel° ? pzdr, B Odpowiedz Link
bachatka Re: Gazetki? 24.11.03, 19:15 Dziekuje, masz u mnie/nas piwo przy najblizszej okazji :) Odpowiedz Link
vico1 Re: Gazetki piwne 24.11.03, 23:42 Podaj namiar, moze to miec sens :) Moze wpadne z corka dla obnizenia sredniej wieku :) Odpowiedz Link
bachatka Re: Gazetki piwne 24.11.03, 23:53 Podalam namiar na PI. Scarlet ;) Jakby wiecej chetnych na to piwo to sie publicznie oglosze ;) Odpowiedz Link