Dodaj do ulubionych

Jak nas widza....

03.12.03, 12:13
tak i o nas pisza. Oto skromny link, ktory przeslala mi Asia (pozdrowienia
dla Asi). I co wy na to?

users.skynet.be/fa106143/Polska.doc
Obserwuj wątek
    • izakop Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 14:47
      U mnie sie ten link w ogole nie otwiera...
      • marialudwika Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 15:23
        Nie chce sie otworzyc.A,choc wiem,ze ciekawosc to pierwszy stopien....,umieram
        z ciekawosci!!!!Pozdrawiam
        ml
        • 3eti Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 15:41
          a u mnie otworzylo sie w 'Word' bez problemu,
          przerazajace,nie bede nawet komentowala,
          swoja droga,Polska zupelnie nie potrafi sie promowac,a wielka szkoda,bo moze to
          zapobiegalo by tego typu 'informacjom',
        • grzegorz_gajowniczek Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 16:05
          jesli nie otwiera sie bezposrednio, to moze uda sie, jak zapiszecie sobie na
          dysku... dokument jest niestety w wordzie co nie czyni go zbyt przyjaznym
          uzytkownikowi internetu.
    • brita5 Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 16:55
      Nie jest zle. Przynajmniej nie jest napisane, ze w zimie po ulicach chodza
      niedzwiedzie polarne a jak jest cieplo to blakaja sie kury. Pamietam jak mnie
      ktos w Belgii pytal (8 lat temu) czy mamy w PL kuchenki mikrofalowe;-))
      Odpowiedz brzmiala:' nie, a co to jest'.
      I tym optymistycznym akcentem ide do domu.
      pa
      • 3eti Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 17:14
        mnie nikt nigdy nie zadawal glupich pytan,jedyne z czym sie spotkalam,to
        opinia,ze w Polsce jest zimno(ale o to pytali nie tylko w Belgii,w innych
        krajach Europy tez,hmm),i jedna osoba byla bardzo zdziwiona,ze Polska ma dostep
        do morza,ale to juz z opowiadan meza;)
        • chanelek Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 17:31
          no prosze ... to jest dopiero reklama !!!!
          straszne co pokazuja i co pisza !!!
          ach, szkoda slow !!

Chanelek
    • ka_en Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 19:06
      Rzeczywiscie wybor zdjec i komentarze sa od czapy. Przypuszczam, ze w Enkarcie
      znajduje sie wiecej takich kwiatkow dotyczacych innych mniej znanych w Europie
      Zachodniej i Ameryce panstw. Nie dziwi mnie to. Czy irytuje? Kiedys tak, teraz
      coraz mniej, po prostu przyzwyczailem sie do tego, ze musze wytlumaczyc slabo
      zorientowanemu rozmowcy, ze nie wszystko, co opowiada sie o Polsce jest
      prawda. Wymaga to oczywiscie troche cierpliwosci i samozaparcia. Nie zawsze
      tez przynosi oczekiwane efekty, ale na to juz nie mam wplywu. Z drugiej strony
      wiele folderow promujacych Polske (i takze wydawanych w Pl) w 80 procentach
      dotyczy tej wlasnie "swojskiej, sielskiej, zacofanej" krainy z tragiczna
      przeszloscia, doslownie - zubry pasace sie przy drutach kolczastych
      ogradzajacych Auschwitz. Czasami mysle, ze sami Polacy przyczynili sie do
      powstania tego typu stereotypow. Pamietacie jeszcze Expo w Hannoverze sprzed 2
      lat? - polskie stanowisko bylo po prostu wiejska chata z obowiazkowym bocianem
      na dachu. To wlasnie Polska miala do zaoferowania turystom na miedzynarodowych
      targach promujacych turystyke. Bezsprzecznie sa w Polsce drewniane chaty na
      ktorych siedza bociany. Ale nie tylko to - i tutaj przychodzi kolej na Polaka
      zagranica, ktory moze wytlumaczyc, ze nie do konca bociany, chaty, Walesa i
      Auschwitz, ale tez pare innych rzeczy, dla ktorych warto odwiedzic Polske, no
      i przede wszystkim przestac zadawac pytania w rodzaju: - Czy piles kiedys
      zubrowke z bialym niedzwiedziem? albo inne rownie sensowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka