grzegorz_gajowniczek 03.12.03, 12:13 tak i o nas pisza. Oto skromny link, ktory przeslala mi Asia (pozdrowienia dla Asi). I co wy na to? users.skynet.be/fa106143/Polska.doc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izakop Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 14:47 U mnie sie ten link w ogole nie otwiera... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 15:23 Nie chce sie otworzyc.A,choc wiem,ze ciekawosc to pierwszy stopien....,umieram z ciekawosci!!!!Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
3eti Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 15:41 a u mnie otworzylo sie w 'Word' bez problemu, przerazajace,nie bede nawet komentowala, swoja droga,Polska zupelnie nie potrafi sie promowac,a wielka szkoda,bo moze to zapobiegalo by tego typu 'informacjom', Odpowiedz Link
grzegorz_gajowniczek Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 16:05 jesli nie otwiera sie bezposrednio, to moze uda sie, jak zapiszecie sobie na dysku... dokument jest niestety w wordzie co nie czyni go zbyt przyjaznym uzytkownikowi internetu. Odpowiedz Link
brita5 Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 16:55 Nie jest zle. Przynajmniej nie jest napisane, ze w zimie po ulicach chodza niedzwiedzie polarne a jak jest cieplo to blakaja sie kury. Pamietam jak mnie ktos w Belgii pytal (8 lat temu) czy mamy w PL kuchenki mikrofalowe;-)) Odpowiedz brzmiala:' nie, a co to jest'. I tym optymistycznym akcentem ide do domu. pa Odpowiedz Link
3eti Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 17:14 mnie nikt nigdy nie zadawal glupich pytan,jedyne z czym sie spotkalam,to opinia,ze w Polsce jest zimno(ale o to pytali nie tylko w Belgii,w innych krajach Europy tez,hmm),i jedna osoba byla bardzo zdziwiona,ze Polska ma dostep do morza,ale to juz z opowiadan meza;) Odpowiedz Link
chanelek Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 17:31 no prosze ... to jest dopiero reklama !!!! straszne co pokazuja i co pisza !!! ach, szkoda slow !! Chanelek Odpowiedz Link
ka_en Re: Jak nas widza.... 03.12.03, 19:06 Rzeczywiscie wybor zdjec i komentarze sa od czapy. Przypuszczam, ze w Enkarcie znajduje sie wiecej takich kwiatkow dotyczacych innych mniej znanych w Europie Zachodniej i Ameryce panstw. Nie dziwi mnie to. Czy irytuje? Kiedys tak, teraz coraz mniej, po prostu przyzwyczailem sie do tego, ze musze wytlumaczyc slabo zorientowanemu rozmowcy, ze nie wszystko, co opowiada sie o Polsce jest prawda. Wymaga to oczywiscie troche cierpliwosci i samozaparcia. Nie zawsze tez przynosi oczekiwane efekty, ale na to juz nie mam wplywu. Z drugiej strony wiele folderow promujacych Polske (i takze wydawanych w Pl) w 80 procentach dotyczy tej wlasnie "swojskiej, sielskiej, zacofanej" krainy z tragiczna przeszloscia, doslownie - zubry pasace sie przy drutach kolczastych ogradzajacych Auschwitz. Czasami mysle, ze sami Polacy przyczynili sie do powstania tego typu stereotypow. Pamietacie jeszcze Expo w Hannoverze sprzed 2 lat? - polskie stanowisko bylo po prostu wiejska chata z obowiazkowym bocianem na dachu. To wlasnie Polska miala do zaoferowania turystom na miedzynarodowych targach promujacych turystyke. Bezsprzecznie sa w Polsce drewniane chaty na ktorych siedza bociany. Ale nie tylko to - i tutaj przychodzi kolej na Polaka zagranica, ktory moze wytlumaczyc, ze nie do konca bociany, chaty, Walesa i Auschwitz, ale tez pare innych rzeczy, dla ktorych warto odwiedzic Polske, no i przede wszystkim przestac zadawac pytania w rodzaju: - Czy piles kiedys zubrowke z bialym niedzwiedziem? albo inne rownie sensowne. Odpowiedz Link