Dodaj do ulubionych

Polka i Turek

08.01.07, 13:10
Hej jestem ze wspanialym mezczyzna ktory jest Turkiem. Poznalismy sie w Polsce
poniewaz studiowal w moim miescie z wymiany Socrates erasmus. Byl tutaj przez
rok. Jestesmy razem juz 12 miesiecy. Aktualnie on jest w swoim kraju i odrabia
sluzbe wojskowa 5 miesiecy. Wczeniej spedzalismy praktycznie caly czas razem
takze zdazylismy sie dobrze poznac. Jest cieplym troskliwym mezczyzna ktory mi
gotuje dba o mnie i zrobil by wszystko. Pozwala mi na wszystko nieczego nie
zabrania ale moze dlatego ze nie jest religijnym muzulmaninem. JEst bardzo
inteligentny i nauczyl soe polakiego w 4miesiace. Wiem ze teraz jest trudny
uklad on ttam ja tutaj ale wiem ze moge mu ufac i on mi tez. Wiem ze w Polsce
tez sa tacy mezczyzni ale jakos jestem akurat z nim. Poznalam jego rodzine i
wogole Turcje! mam nadzije ze znajdzi sie kts kto tez jest w takiej sytuacji i
tez opowie. Ciekawa jestem tylko czy nam sie to uda??? Ale nie ma rzeczy
niemozliwych.! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aska_ou Re: Polka i Turek 10.01.07, 08:36
      A ja jestem już żoną muzułmanina i jestem przekonana że sytuacja zmieni się po
      ślubie. Turcy są znani ze swojej agresji w stosunku do innych religii ( mord na
      Ormianach, zamordowanie księdza po wypowiedzi Papieża na temat Islamu itd ) Moj
      mąz jest wspaniały i nigdy niczego mi nie zabraniał ale po ślubie jako żona masz
      pewne ograniczenia.Jesteś bardzo narażona że ktoś pomówi Cię o romans z innym
      facetem tylko dlatego że przez dłużej niż 2s patrzyłaś na niego w sklepie, nie
      będziesz mogła tak poprostu rozmawiać z mężczyzną, tam jest się albo białym albo
      czarnym a wg muzułmanów chrześcijanie-europejczycy są rozpuszczeni a dziewczyny
      to dziwki - jeśli nie jesteś dziewicą i już z nim współżlas to podświadomie już
      ma o Tobie taką opinię, ja zachowałam czystość przedmałżeńską i może dlatego mąż
      ma do mnie szacunek. Choćby Ci wmawiał co innego, choćbyście byli narzeczeństwem
      przez 10 lat to po ślubie Ty i tak będziesz jego własnością i gwarantuje że
      sytuacja się zmieni. NIekoniecznie na najgorsze ale nie będzie już tak samo jak
      jest teraz. Zresztą decyzja należy do Ciebie i z perspektywy czasu przyznasz mi
      rację.

Pozdrawiam i życzę wyborów, których nie będziesz żałowała w przyszłości.

Joanna
      • canimbenim Re: Polka i Turek 10.01.07, 17:13
        Jejku zaskoczylas mnie na maxa! Moze Twoj maz jest kurdem ze wschodu? Ja bylam u
        niego i widzialm jego rodzine i obserwowalam relacje miedzy nimi i jest lepiej
        nawet niz u mnie w domu! No nie mogli wszyscy w kolo udawac! Zreszta jakby tak
        bylo to nie wytrzymal by mojego zachowania bo specjalnie prowokowalam go w
        roznych sytuacjach i przeginalam a on nic! Znam te opinie i moze masz racje bo w
        wiekszosci tak jest ale nie zawsze. Ja nie wiem czy chce za niego wyjsc ale jak
        sie dalej bedzie tak staral to kto wie. Jak narazei to ja studiuje wiec jestem
        mloda i tudno mi powiedziec. A Toj maz jest ze wschodu czy zachodu Turcji?
        • aska_ou Re: Polka i Turek 11.01.07, 08:09
          Moj mąż jest Marokańczykiem, znam jednak wielu Turków, ale to nie jest argument.
          Argument jest taki,że mieszkałam przed ślubem 2 razy w Maroku a potem po ślubie
          i moi też byli cudowni przed. Potem nie będziesz mogła tego robić co teraz (
          zwłaszcza prowokować ) ponieważ będziesz żoną a to ogromnaaaaa różnica. Zona to
          nie dziewczyna albo narzeczona ( w islamie nie ma takiego pojęcia "chodzenie" z
          dziewczyną )Jak dobrze pamiętam to w Turcji kobieta nie może się nawet pocałowac
          w miejscu publicznym ani chodzić za rękę z chłopakiem bo może mieć kłopoty,
          zostać spisana przez policję. Zresztą cokolwiek bym nie powiedziała, Twój
          narzeczony odeprze z pobłażliwym uśmiechem te zarzuty a Ty mu uwierzysz.Tak to
          jest niestety. Uważaj jednak i pomieszkaj tam trochę, poobserwuj jak żony się
          zachowuja wobec mężów, w ich obecności. A z jakiego miasta jest Twój narzeczony?
          • canimbenim Re: Polka i Turek 11.01.07, 20:04
            heheheh jeszcze nie narzeczonysmile jest z Adany ja widzilam jak tam jest widzialm
            jego dziadkow!! normalni ludzie wcale babcia nie siedila po cichu ani nic nawet
            farbuje wlosy na blond. Jego kuzynki chodza w spodnicach i jedna ma nawet
            kolczyk w nosie a jego kuzyn w uchu! On ma bardzo postepowa rodzine i lubia mnei
            wlasnie za to ze jestem biala! i bardzo by mnei chcieli w rodzinie swojej. Jego
            amma krzyczy po mezu bylam sama tego swiadkiem!! Spedzilam tam miesiac i z moim
            spacerowalm ze reke. Moze na zachodzie tak jest ale tam gdzie ja bylam to nic!
            Opalalam sie nawet z rozpietym stanikiem i nikomu to nie przeszkadzzalo! Mysl ze
            az tak nie mozna udawac! Ale wszyscy mi tak mowia ze to sie zmieni ale i tak w
            to watpie bo znam dobzre mojego chlopaka i nie zmienisie niema szans! Swoja
            droga ale topodstepne bestie jak tak potrafia doskonale grac. Zreszta zobacze co
            bedzie w przyszlosci. Jak narazie jest ok. Pozdrawiam.
          • kochanije Re: Polka i Turek 12.09.08, 21:39
            Co za bzdura!! Przed slubem turcy też prowadzają się ze swoimi
            dziewczynami i całuja w miejscach puclicznych!! Może nie tak jak w
            polsce ale jednak!! Zachodnia części Turcji nie różni się aż tak
            bardzo od Europy. A Maroko to zupełnie co innego niż Turcja!! Ja
            mam męża turka, który jest tak samo "zepsuty" jak ja i nigdy nas
            policja nie spisała i nie mieliśmy problemów, a on powala mi na
            wszystko.... czasemmoże jedynie sie trochę złości lub smuci ale nic
            się w jego zachowaniu nie zmieniało.
            • kugu47 Re: Polka i Turek 13.12.08, 20:28
              To prawda, ja bylam w Turcji z mojm facetem u jego rodziny, i nikt
              na ulicach nie spisuje za trzymanie sie za rece..,
      • kugu47 Re: Polka i Turek 13.12.08, 20:22
        dgo juz jestes mezatka? ja jestem z Turkiem od roku, mieszkamy razem
        i jest ok, ale w Uk a jak by bylo w jego kraju... tego nie wiem,
        wiem napewno ze jest mikkim czlowiekiem
      • kugu47 Re: Polka i Turek 13.12.08, 20:23
        i gdzie mieszkacie , w jakim kraju?? jesli moge spytac?
        • mascia Re: Polka i Turek 01.11.09, 01:03
          nie wiem czy to pytanie jest skierowane do mnie, ale mieszkamy w Italii, i przy
          okazji - minelo troche czasu, od mojego ostatniego posta , jestesmy razem i jest
          nam super razem. coraz lepiej.
      • mloda-1986 Re: Polka i Turek 20.05.09, 05:26
        czesc szukam kogos kto moglby mi pare sprwa powiedziec na temat
        turkow czy moglabys sie ze mna skontaktowac na SKYPE:elizabeth50364
        bardzo prosze o kontakt.
      • mascia Re: Polka i Turek 26.08.09, 22:05
        widze to wszystko w moim zwiazku z moim chlopakiem, Turkiem. Kocham
        go bardzo, ale zaczynam sie tego bac, niewiem co bedzie za pare lat,
        jak narazie ejstesmy ze soba zaledwie rok, a juz rozmawiamy o
        slubie, i musze przyznac, ze troche odnajduje sie w tym co Pani
        pisze, np to,ze kochalam sie zanim poznalam jego, wypomina mi to
        kiedy tylko moze, az z przesada, czasami;/ jest mily kochany
        wspanialy, jeszcze nigdy nie poznalam takiego faceta, ale zacyznam
        sie bac, klocimy sie, jak wszyscy, ale przechodzi nam w momencie gdy
        to robimy. ale czy tak bedzie zawsze? kocham go bardzo mocno a
        zarazem bojse sie strasznie, a nie chce go stracic. Jest bardzo
        zazdrosny, i sam mowi mi, ze po slubie nie bedzie tak jak jest teraz
        ze moge wybic sobie z glowy, to,ze np bede wychodzila z
        przyjaciolkami, niewiem obracam to w zart, i smieje sie z nim z
        tego, ale teraz zastanawiam sie, moze on nie zartuje? nie
        chcialabym, byc jego niewolnica, nie chcialabym uslyszec kiedys a
        nie mowilem Ci.. ze tak bedzie?, boje sie strasznie bo naprawde gdy
        jestem z nim jestem bardzo szczeslwia, i choc oboje jestesmy mlodzi,
        to gdy planujemy nasza przyszlosc, planujemy ja naprawde, i razem.
        niewiem co mam myslec.
      • joannabe11 Re: Polka i Turek 12.08.15, 09:44
        Aska_ou ma 100% racje życie z Turkiem do najłatwiejszych nie należy a z czasem sytuacja zmienia sie diametralnie kazdy ma prawdopodobnie taka sama taktykę zdobyć kobieta na własność a pozniej powoli powoli przykręcać kurek z niezależnością chca zrobić z kobiety kurę domowa nieświadoma niczego co robi jej maz po wyjściu z domu dzięki Bogu ze mój maz trafił na mnie na kobietę o silnym charakterze która sie nie poddaje innej kobiecie prawdopodobnie zniszczył by życie ale życie w ciągłej wojnie czy to dobra opcja na całe życie chyba nie warto marnować sobie życia i narażać siebie na ciągły stres
        • kasiaa117 Re: Polka i Turek 18.12.15, 04:08
          hej jestem w związku z turkiem , opisuje to na moim blogu www.polka-i-turek.blog.pl na który bardzo serdecznie zapraszam smile
    • klara998 Re: Polka i Turek 11.01.07, 19:53
      Dziewczyno, czytam te wypowiedzi na forum gazety i obawiam się, że niczego
      konkretnego się tutaj nie dowiesz. Poszukaj raczej forum gdzie będą osoby od
      lat pozostające w takich związkach i mające bardziej wyważone spojrzenie na
      sprawę. Chyba że lubisz horrory, opowieści fantastyczne itp. historie.
      To czy spotkałaś dobrego człowieka statystycznie jest tak samo prawdopodobe
      jak spotkanie złego. To Twoje życie nikt nie wie niczego o nim więcej niż Ty
      sama i nikt nie jest tu jasnowidzem.
      • canimbenim Re: Polka i Turek 11.01.07, 20:07
        He smile Dzieki ale ja i tak sie nie przejmuje tym co ludzie mowia tylko sama
        sprawdzam. Wiec ja sobe tylko czytam i tyle! Warto poczytac ale i tak samemu
        wyciagnac wnioskismile Pozdrawiam
        • aska_ou Re: Polka i Turek 12.01.07, 08:22
          Moja rada była tylko taka, żeby dziewczyna pojechała, pomieszkała, zobaczyła i
          zadecydowała. To wszystko.

Pozdrawiam i życzę szczęścia smile

Joanna
          • canimbenim Re: Polka i Turek 12.01.07, 19:06
            Wiem dzieki. Wiem ze w wielu wypadkach jest tak jak mwisz szczegolnie jak sie
            mieszka w kraju tego chlopaka wiele razy tak slyszalam Ale slyuszalm tez o
            barzdo udanych malzenstwach nawt jedno znam. Ale dzieki bardzo. Pozdrawim i
            zycze powodzenia.
            • kiranna Re: Polka i Turek 20.01.07, 01:55
              canimbenim, zapraszam na forum "polonia w turcji". asi wspolczuje znajomych
              turkow, pewnie miala do czynienia z gastarbeiterami w niemczech, przyjezdnymi
              ze wschodnich wiosek wink
              mieszkam w stambule od kilkunastu lat, jest tu calkiem spora polonia, i taka,
              co mieszka tu ponad 100 lat i ta, co przyjechala kilka miesiecy temu.
              zdecydowana wiekszosc zadowolona i ma sie bardzo dobrze. turcja pod wieloma
              wzgledami jest bardziej swieckim krajem niz polska, chyba ze trafisz na gleboka
              prowincje albo do bardzo tradycyjnej lub niewyksztalconej rodziny. z tym, ze
              tradycyjni turcy rzadko kiedy akceptuja malzenstwo z cudzoziemka lub
              innowierczynia, zas niewyksztalcona jest najczesciej biedota i tych po prostu
              nie stac na slub z cudzoziemka i na zapewnienie jej europejskiego standartu,
              taka jest prawda.
              skoro poznalas rodzine meza i masz o nich dobre zdanie, nie ma sie co bac.
              gwarancji na udane malzenstwo nikt i tak ci nie da, to juz musicie sobie
              wypracowac z mezem sami.
              adana jest duzym miastem na pd-wsch turcji, ale stacjonuja w tamtych okolicach
              wojska nato i bardzo wiele jest malzenstw mieszanych, glownie amerykansko-
              tureckich. na pewno znajdziesz bratnia dusze smile

uwaga! nie polecam tego forum. jego zalozyciel na innym forum "zwiazki
              mieszane" dal sie poznac z najgorszej strony, prezentujac swoje rasistowskie
              poglady, z ktorych co najmniej polowe moderatorka musiala pousuwac. tu masz
              probke jego mentalnosci (zmienil literke w nicku wink):
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28377&w=50101447
              przykre sad
              • gr.st.germaine Kiranna 20.01.07, 13:22
                kiranna napisała:
                ja kiranna ciebie nie polecam - jedno co potrafisz to hurra-mahometanizm i
                nienawisc do Polakow ( zwlaszcza plci meskiej), sporo chamstwa i brak
                tolerancji dla pogladow chociazby troche innych.Forumu twoje to forum
                nietolerancji i cenzury.Wstydze sie za ciebie!
                • canimbenim gr.st.germaine 22.01.07, 21:58
                  hehehhehe ale klutnia ale kto ma racje hehehhe. Powiem Ci ze to ni oto chodiz ze
                  ja sie raz obudzilam i se pomyslam wow bede z Turkiem tak wyszlo i tyle i jest
                  nam dobrze dba o mnei bardzo choc nie mowie ze nie ma tkaich w Plsce bo sa
                  napewno!!! Ale nikt nie nakazal ze jezeli jestem polka to amm byc z polakiem i
                  tyle! Moze mi ogolnei polska nie odpowiada??? Jestem mloda nie wiem c sie
                  wydarzy ale jak skoncze studia to chce zarazbiac pieniadze a nie ochlapy!!! A
                  polsk karmi swoich resztakami i tyle!!! Jak ktos nie szanuje mnei to ja nie
                  szanuje jego! albo unikam. Przyznaje patriotka nei ejstem nigdy nei bylam i
                  nigdy nie bede!!! bo zeby byc patriota trzeba cos tez od kraju otrzmac z nie
                  tylko lekcje cwaniactwa dbania o siebie i walki o byt!!
                  • canimbenim Re: gr.st.germaine 22.01.07, 22:03
                    pozatym te Twoje przypadki to masz te wykreowane przez media a w mediach tylko
                    to co jest zle pokazuja bo tylko to ludzie chca ogladac nikt nie bedzie
                    pokazywac ze jestem w udanym zwiazku z muzulmaninem bo to niejest
                    interesujace!!! Pozatym wszedzie sa dobrzy i zli ludzi tak jak i tam!!! Tutaj
                    sie jeszcze gorsze tragedie rozgrywaja ze zabijaja dzieci bez pwodow!! Wiec nie
                    lub z ludzi potworow! skoro ich nie znasz!1 przypadek nie jest regola!!!
                    • hugo43 Re: gr.st.germaine 22.02.07, 20:09
                      czesc!jestem zona turka od miesiaca.slub wzielismy po 1.5 roku znajomosci.i
                      jestem b.szczesliwa.bo wiedzialam,ze nie wychodze za fajtlape z polski,tylko za
                      faceta z temperamentem,ktory troche inaczej reaguje na pewne sytuacje.np.teraz
                      gdy oglada fenerbache i drze sie na caly blok!!!!to najwazniejsze.i nie mysl,ze
                      przerobisz go na nasza modle.musicie byc cierpliwi,otwarci,a uda sie na
                      pewno.łajfuś aga(jak mówi askim).jak chcesz to pisz na priv,pozdro
                      • crunch4 do hugo43 20.03.07, 10:37
                        Fajtłapa z polski? czyli twoj ojciec, brat , kuzyn to tez fajtłapy? Spojrz
                        prawdzie w oczy najwieksza jestes ty! Wyszlas za muzulmana , dajesz soba
                        pomiatac i lubisz jak ktos ci mowi co masz robic. W glowie pustka a gdzie maz-
                        pan popchnie tam stoisz. Czytałas watek kolezanki wyzej? Nie patrz na innego
                        mezczyzne dluzej niz 2s bo to juz romans i twoj pan cie srogo ukarze.
    • anitgo Re: Polka i Turek 23.08.07, 18:28
      no troche pozno ale odpowiadam..Jestem od 9-ciu lat z Turkiem,od 7-miu lat
      jestesmy malzenstwem.Bardzo sie kochamy ,ale o przetrwanie naszego zwiazku
      musielismy bardzo ciezko walczyc.Mimo naszej obopulnej tolerancji i akceptacji
      ,zdarzaly sie momenty w naszym zyciu,w ktorych nie moglismy ,albo nie chcielismy
      znalezc kompromisu...
    • nataly.1 Re: Polka i Turek 14.01.08, 17:37
      cześćsmile ja też jestem w chłopakiem pochodzenia tureckiego.Tyle
      tylko,że on jest w Stanach(tam też się poznaliśmy)a ja do niedzieli
      jestem tutaj.Tęskni,ja też.Ale jednak jestem pełna obaw.Czy pokonamy
      różnice kulturowe?Wcześniej byłam w długoletnim związku z
      Polakiem,ale nic z tego nie wyszło,po czasie dowiedziałam się,że za
      moimi plecami dość poważnie sprawdzał szanse u innych dziwczyn,nie
      raz naszych wspólnych koleżanek.Ale to było,minęło.Teraz jestem z
      Nim.Jest wspaniałym,ciepłym czlowiekiem,bardzo opiekuńczym.Mam
      nadzieję,że pokonamy uprzedzenia mojej rodziny.
    • viola.ates Re: Polka i Turek 15.03.08, 15:27
      ja takze wyszlam za maz za turka; ale ja nie moge tego samego powiedziec co
      inni; oczywiscie bywaly i bywaja momenty gdzie nie mozemy sie porozumiec bo
      jednak jestesmy z dwoch roznych swiatow kulturalnych i religijnych, ale nigdy
      moj maz nie zmuszal mnie do bycia muzulmanka, powedzial, ze to moj wybor i nie
      moge tego zrobic ze wzgledu na niego, bo to bezsens; moge normalnie rozmawiac
      zarowno z kobietami jak i z mezczyznami; przed subem wspolzylam z moim mezem i
      pomimo wszystko szanuje mnie nadal; moge rowniez wychodzic sama, oraz czasem
      wychodze z kolezankami na dyskoteke i nie ma zadnego problemu; to nawet ja
      bardziej jestem zazdrosna czy zaborcza; jego rodzina rowniez jest cudowna
      zarowno ta mieszkajaca w holandii/zapomnialam dodac ze mieszkamy w holandii/ jak
      i w Turcji; moj maz ma swoje wady i zalety jak kazdy mezczyzna, jak kazdy
      czlowiek, ale ani nie pije, ani nie bije i bardzo mnie kocha; czy jestem jego
      wlasnoscia? Narazie tak, on dla mnie tez, bo dopoki jestesmy malzenstwem
      nalezymy do siebie nawzajem; to wszystko zalezy od tego jaki ma charakter dany
      turek, bo niektorzy sa typowo tacy sami jak poglad, ktory panuje o turkach w
      Polsce, a niektorzy normalnismile ja bardzo kocham mojego meza i na dzien
      dzisiejszy uwazam, ze to moj najtrafniejszy wybor
      pozdrawiam
      • hugo43 Re: Polka i Turek 06.04.08, 23:26
        witam ponownie!!!!minal rok,jak miesiac.czy cos sie zmienilo?mnostwo
        rzeczy. moje szczescie jest coraz wieksze.jestem strasznie spelniona
        w malzenstwie.nie wyobrazam sobie bym mogla trafic lepiej.zmienilo
        sie nastawienie moich rodzicow.na poczatku nie byli zbyt szczesliwi
        z powodu mojego wyboru.teraz to ja jestem ta zla,a ziec to ich oczko
        w glowie.na dodatek mamy wlasny interes,prosperuje niezle,wiec czego
        chciec wiecej????pozdrawiam
        • laurka21 Re: Polka i Turek 01.09.08, 15:45
          aska-ou, twoj maz jest marokannczykiem, a nie Turkiem, nie myl
          prosze Turkow z Arabamiwink
    • ajakiel para miedzynarodowa - WAZNE! 21.03.09, 14:35
      Witam serdecznie!
      Szukam małżeństw, partnerstw lub par spotykających się, z których obie osoby
      pochodzą z innych krajów!!
      Jestem studentką V roku i piszę prace magisterską na temat: Język w komunikacji
      małżeństw (par) międzynarodowych i robię badania.
      Badanie obejmuje 3 testy dot. komunikacji (ogólnie z ludźmi i takiej
      partnerskiej). Pytania są przyjemne, nie dot. sfery intymnej. Badanie jest
      anonimowe, trwa ok. godziny.
      Oczywiście istnieje możliwość wglądu do swoich wyników, otrzymania odpowiedzi
      zwrotnej, zainteresowanym przedstawić mogę wyniki badań!!
      Z góry dziękuję wszystkim chętnym!!!
      (Muszę przyznać, że ciężko zgromadzić tak specyficzna grupę badanychsmile, więc za
      każdy e-mail gorąco dziękuję!!
      Proszę pisać na mój adres: a.jakiel@op.pl
      prześlę ankiety!
      Pozdrawiam,
      Agnieszka Jakiel
      PS. W razie dodatkowych pytań, równiez proszę spokojnie pisać, chętnie opowiem
      więcej!
      • laurka21 Re: para miedzynarodowa - WAZNE! 21.03.09, 21:48
        mozesz przeslac na maila gazetywink
    • aleyna Re: Polka i Turek 18.11.13, 09:49
      Hej , mam męża turka, mieszkam w TUrcji i nic po ślubie sie nie zmieniło. Prowadzę normalne zycie bez zakazów smile u boku fajnego faceta. I co wyszło z Twoim? Bo widzę ze post to już wiekowy, tym bardziej jestem ciekawa jak podziałał na Was czas?smilepozdrawiam
    • magdalenaw3 Re: Polka i Turek 23.04.15, 09:38
      Wyszłam za maż za muzułmanina turka 5 lat temu. To byla najlepsza decyzja w moim zyciu. Mąż jest bardzo opiekunczy i wspanialy. Wychowujemy razem 3 letnią córeczkę. Ahmed sprawdza sie w kazdej roli. Jest przykladnym ojcem, dba o nas i stara sie by niczego nam w zyciu nie zabraklo. Bardzo sie stara. Nigdy nie byl agresywny. Czasem mamy drobne klotnie,ale to zazwyczaj ja jestem bardziej niemila niz on. Mieszkamy razem w turcji i wiem,ze jestem tam bezpieczna. Maz spedza wiele czasu z naszym dzieckiem. Duzo rozmawiają a coreczka jest bardzo z nim zwiazana. Nie musze sie dopasowywac do kultury muzulmanskiej, maz daje mi duzo wolnosci i swobody. Tak samo jest z corka. Nie upieral sie by byla wychowana w wierze islamu. Zalezalo mi by zostala ochrzczona i mąz nie stawiał oporów. Jestesmyd la siebie przyjaciolmi. Wiem, ze lepiej nie moglam trafic. Kochamy sie i to jest najwazniejsze. Jestem dumna,ze moja corka ma takiego ojca a ja męza. na nic nie moge narzekac. w wielu obowiazkach pomaga nam tez rodzina meza, wszyscy nas toleruja i wspieraja. maz nawet sam czasem gotuje czy cos uprasuje sobie do pracy. Nie kazdy muzulmanin jest zly, nie sugerujcie sie kilkoma krytycznymi historiami.
      • magser3 Re: Polka i Turek 22.10.15, 14:28
        hej mogę prosić jakiś kontakt do ciebie? mam kilka pytan smile bardzo prosze
        pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka