Dodaj do ulubionych

KochanyJuventus

08.12.04, 20:34
Ludzie poczytajcie tych słow:
Dlaczego ponad 90% lokatorom zwłaszcza z bloku B na ten przyklad Nagawski
jest przeciwko ochronie? Co ona wam zrobiła?
Zastanowcie się nad tym bo kolejna ochrona(inna firma) ktora przyjdzie na
osiedle z waszej inicjatywy bedzie pracowała duzo gorzej.
Są tego przykłady na innych osiedlach bo mam tam znajomych.
Myslałem ze ludzie, moi sasiedzie chcą mieszkac lepieej .... a wyglada na to
ze nie. Zastanowcie sie drodzy sąsiedzi.
Obserwuj wątek
    • zzrobert ale o co chodzi? 08.12.04, 21:08
      Czego konkretnie oczekujesz, a czego i dlaczego się boisz?
      • sc77 Re: ale o co chodzi? 08.12.04, 21:30
        A czy w A był taki sondaż ???
    • zzmarcin Re: KochanyJuventus 09.12.04, 09:36
      Jeżeli każda zmiana ochrony będzie wiązała się z pogorszeniem ich pracy, tak
      jak to ma miejsce obecnie, to sytuacja w istocie przestanie być śmieszna.

Ludzie mieli straszny żal do poprzedniej ekipy o źle zaparkowane auta. Może to
      moje subiektywne wrażenie, ale teraz non-stop pod B stoją auta i nikt o nie
      hałasu nie robi. Jak przy "starej ochronie" postawiłem na chwilę samochód pod
      klatką, to zanim zdążyłem wysiąść stał przy mnie ochroniarz. Jak przjeżdżali
      goście, DJ Notes leciał i pokazywał gdzie mają zaparkować.

Może się mylę, ale z moich obserwacji wynika, ze nowym nie chce się specjalnie
      ruszać. Przyklad? Jakiś czas temu przyjechał do mnie gość. Ochroniarz kazał mu
      zaparkować "na pierwszym wolnym", więc mój kolega stanął na miejscu jakiegoś
      biedaka. Po trzech godzinach zadzwoniła do mnie ochrona, że mój gość zastawił
      komuś miejsce i żeby przeparkować na inne (tu padł numer miejsca). Cóż było
      robić poleciałem przeparkować. Oczywiście czekał na mnie wkurzony właściciel, a
      wskazane przez ochronę przez domofon miejsce było zamknięte, więc stanąłem pod
      klatką. Przez następne trzy godziny nikt się nawet nie zainteresował
      samochodem. I tak jestem pod wrażeniem, że ochrona spisała sobie numer
      mieszkania. Innego razu wjechałem na osiedle służbowym samochodem bez karty,
      wszedłem do otwartej klatki, pierwszą napotkaną przeze mnie barierą były moje
      własne drzwi. I co sądzić o takiej ochronie?

• zz_beatka Re: KochanyJuventus - Marcinie 15.12.04, 16:36
        mój gość ostatnio został źle potraktowany przez ochronę, skutkiem tego znowu są
        wolne miejsca gościnne a wzdłuż B kończy się parkowanie. Czekam na pisemne
        wyjaśnienie od Juventusa dlaczego ochrona 8 grudnia źle potraktowała mojego
        gościa a ze mnie próbowała zrobić idiotkę (tak samo potraktowali wcześniej parę
        osób - miałam w tym temacie skargi, gdy problem dotknął mnie osobiście
        uwierzyłam w to co trudno mi było wcześniej uwierzyć).

DLACZEGO NA TEREN WPUSZCZANE SĄ OBCE OSOBY? nie cierpię żebraków i
        pseudokolędników a także roznoszących życzenia w postaci kalendarzy za co łaska.
        Dlatego zamieszkałam na zamkniętym osiedlu. Kto wpuszcza tych ludzi? Po co?

A ja ostatnio bawię się w fotografa i zbieram fotki do albumu może ktoś opracuje
        zz stronkę z informacją jak nie powinno parkować się na zz, co ZNACZĄ ZNAKI
        POZIOME I PIONOWE i do czego służy trawnik.

Ze zdjęć napewno będzie zadowolona Straż Miejska - tyle pieniędzy wpłynie do
        kasy gminy z zz-mandatów.
        • sc77 Re: KochanyJuventus - Marcinie 15.12.04, 17:04
          Dolaczam sie jako chetny do roli fotoreportera smile
          Moze nie bede fotografowal tylko zle parkujacych, ale takze najciekawsze
          miejsca na naszym osiedlu...
          Moze wrzucimy je potem na jakas strone ?
          • zzrobert Re: KochanyJuventus - Marcinie 15.12.04, 22:26
            hmm jak tylko fotografować bez dalszego ciągu zmian to szkoda Twojej fatygi.
            Zarządca i ochrona leje na to a mieszkańcy też tylko narzekają ale nic
            konkretnego nie zrobią by zmienić ten stan.
        • klejmanm Re: KochanyJuventus - Marcinie 16.12.04, 08:26
          Ups,
          Ja też myslalem ze to zamkniete osiedle, to problem lazacych zebrajacych i
          wciskajacych kalendarze zniknie. Zaskoczony jestem ze ochrona wpuszcza takich
          ludzi na teren osiedla. Chyba rzeczywiscie warto by bylo cos z taka ochrona
          zrobic...
          • zzmarcin Re: KochanyJuventus - Marcinie 16.12.04, 08:54
            No to jak tak sobie psy na ochronie wieszamy to dorzucę jeszcze w sprawie
            żebraków - ostatnio wjeżdżając minąłem wchodzącego (uwaga!!) między szlabanami
            gościa z siatką i w obdartym sweterku (jestem może tutaj nietolerancyjny, bo
            pozory mogą mylić, ale wygląd nie wskazywał na jego przynależność do jakiejś
            ciekawej subkulutry młodzieżowej, tylko na miejsce zamieszkania - pod mostem).
            Facet przelazł i wszedł na teren osiedla. Żaden z siedzących w budce
            ochroniarzy nie zareagował. No i co się potem dziwić, że przychodzi facet pod
            drzwi i wciska kalendarze.

Żeby nie być stronniczym i marudnym - są też pozytywne aspekty pracy ochrony, o
            których trzeba pisać - zdaje się, że chłopcy mimo chłodu częściej wychodzą z
            budki na teren osiedla. Jak już zdążyłem niestety sprawdzić, dość skutecznie
            pomagają rozprawić się z hałasującymi po 22.00 sąsiadami. Czyli są też plusy.

• mania2424 Re: KochanyJuventus - Marcinie 16.12.04, 15:46
            Niestety z tymi żebrakami to jakaś plaga, nie dalej jak dwa dni temu, jakiś
            gość sprzedawał opłatek.
            Przepraszam bardzo, ale jeżeli kto sobie życzy robić zakupy to sobie kupi w
            ogólnie do tego dostępnym miejscu.
            Nie po to mieszkam na zamkniętym osiedlu, żeby ciągle odprawiać od drzwi
            domokrążców, pseudokolendników któży żebrali już na początku listopada, itp.
            • zz_nowy Re: KochanyJuventus - Marcinie 16.12.04, 16:26
              strasznie pogardliwie wypowiadacie się o tych ludziach. ŻEBRACY... co najmniej
              jakbyście mówili BRUDASY, FASZYŚCI, MORDERCY, ZŁODZIEJE... Tak to odbieram...
              Być może przesadzam... Tak mi się nasunęło.

Żeby było jasne: nie pochwalam tego, że ochrona wpuszcza ich na osiedle bo po
              to jest ono ZAMKNIĘTE i CHRONIONE, żeby nie było tego typu przypadków (przecież
              każdy może się przebrać za... ekhm... żebraka...)
          • zz_beatka mnie również wkurzają żebracy 05.01.05, 17:53
            jak mogę pomagam biednym i nie znoszę aby ktokolwiek obcy szwendał się pod moimi
            drzwiami pukając z prośbą o pomoc
        • mooj Re: KochanyJuventus - Marcinie 16.12.04, 09:15
          jak znajdziesz miejsce w sieci to podrzucę Ci kilka foteksmile
    • mlody8010 Re: KochanyJuventus 09.12.04, 10:01
      Zamiast ochrony macie przedszkole i dzieciaków grających na grach.Mam nadzieje
      ze tego chcieliśćie.
      • aktywista13 Wyłaczyć im w budce ogrzewanie 06.01.05, 09:22
        to nie będą tak chętnie tam siedzieć. Bo w paskudny dzień to w ogóle nie chcą
        chodzić po terenie, wychodzą tylko po to, żeby odbić karty. Chyba że kogoś
        wyślą na karniaka
        • liss1 Re: Wyłaczyć im w budce ogrzewanie 06.01.05, 09:35
          najlepiej w ogóle zlikwidować budkę, wtedy nie będą mieli wyjściasuspicious
          • zzrobert Wystarczy wyłaczyć w budce telewizor. 06.01.05, 21:52
            A przynajmniej TVN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka