Dodaj do ulubionych

Rezydencja RENOIR przy Rosola

IP: *.acn.pl 10.01.04, 23:18
Proszę o wszelkie info na temat tej inwestycji i developera
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmen Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.03.04, 22:50
      i ja też się dołączam! Czy ktoś zna Szkołę Przymierza Rodzin która się mieści
      obok?
      • Gość: Tiger Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.04, 20:31
        Witaj Carmen,

jesli chodzi o Szkole, to podobno jest bardzo dobra, rodzice woza do niej
        dzieciaki z calej W-wy. Do tej szkoly chodzi syn moich sasiadow i zarowno on,
        jak i jego rodzice sa bardzo zadowoleni. Jest to szkola katolicka, ale bez
        przegiecia i z przyzwoitym czesnym ok. 750 zl. Jedyny problem, to zapisac
        dziecko, poniewaz pierwszenstwo ma rodzenstwo dzieci juz uczeszczajacych.
        Podobno w ciagu ostatnich dwoch lat nie przyjeto nikogo z "zewnatrz".
        Ewentualnie "rekomendacja" kogos z nauczycieli moze pomoc.

Co do tzw. Rezydencji Renoir to well, well, well, jakby to powiedziec -
        francuscy deweloperzy nie roznia sie od duzych francuskich sieci handlowych,
        jesli wiesz co mam na mysli. Nie chce, aby ktos mnie posadzil o szykanowanie
        dewelopera, wiec jesli masz konkretne pytania, to prosze zadaj je i ewentualnie
        podaj mi swoj prywatny adres, to Ci odpisze, a wiem duzo bo stety - niestety
        kupilam mieszkanie bez glebszego zastanowienia sie nad tym wczesniej.

Pozdro

Tiger
        • Gość: Yeti-wodz Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 10.03.04, 08:35
          Odsprzedaj mi to "niestety" kupię - bo ja mam juz miejscówke w Szkole!
          • Gość: Kot Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 22:54
            Yeti,

wrota Rezydencji stoja przed Toba otworem, w kazdym z trzech budynkow sa
            jeszcze wolne lokale, a w tym z widokiem na szkole najwiecej. 6000zl/m i jestes
            szczesliwym posiadaczem apartamentu.

Miau

Kot
            • Gość: Yeti Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 10.03.04, 23:20
              Miło Cie poznać, chyba kupię! poprostu podobają mi się budynki i otoczenie
              Ciao! do usłyszenia, może zobaczenia.
        • Gość: Iga Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: 217.153.29.* 11.03.04, 13:56
          Czee, ja jestem zainteresowana szczegółami tymi pozytywnymi tez więc prosze o
          info na edithrogow@poczta.onet.pl Licze że się odezwiesz
        • Gość: Andy Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 11.03.04, 17:54
          Właśnie zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Mógłbyś mnie wtajemniczyć.
          Nie chcę "przegiąć" mówiąc delikatnie. Mój mail theman1@wp.pl
          • Gość: Andy Re: Rezydencja Renoir IP: *.crowley.pl 16.03.04, 16:59
            Tyko podnoszę czekając na wypowiedź "Tygrysa"
            • Gość: Tiger do Andiego IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.03.04, 20:40
              Andy,

sprawdz swoja prywatna skrzynke, wiadomosc zostala przeslana w piatek.

Pa

Tiger
              • Gość: Andy Do Tigera IP: *.crowley.pl 17.03.04, 09:03
                Sprawdziłem. Niestety nic nie otrzymałem. Jeśli można prosić o przesłanie
                jeszcze raz będę wdzięczny. Na wszelki wypadek może jeszcze na ten adres:
                an26d@op.pl

Z góry dzięki
              • Gość: Iga Do Tigera IP: 217.153.29.* 17.03.04, 16:02
                Mogę prosić również o info :) też czekam, podaję jeszcze raz email:
                edithrogow@poczta.onet.pl; Będę wdzięczna
                Pozdrawiam

Iga
              • Gość: Andy Tiger - Prosimy o przesłanie jeszcze raz IP: *.crowley.pl 18.03.04, 16:52
                Tiger - Prosimy o przesłanie jeszcze raz. Poprzednie nie doszło
                • tigerpl Andy + Iga 19.03.04, 00:42
                  Poszlo, jesli nie to sprobujcie cos mi przeslac na moj gazetowy email,
                  aby "przetrzec szlak"

Pozdro

Tiger
        • nananne Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin 22.03.04, 13:00
          Tiger, bylabym wdzieczna gdybys podzielil sie wiedza o BI rowniez ze mna. Moj
          adres e-mail to nananne@gazeta.pl
          • tigerpl Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin 24.03.04, 22:18
            Droga Nananne,

wiadomosc w drodze, jesli nie dojdzie daj znac.

Pozdro

Tiger
            • Gość: aha Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.03.04, 08:28
              Tiger, ja też poproszę info na : mamainspe@gazeta.pl.
              Dzięki.Aha.
        • Gość: Maciek Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:50
          tez jestem zainteresowany ta Rezydencja - jesli masz jakies informacje na ich
          temat to daj mi znac - nie chce kupowac kota w worku - moj adres e-mail:
          maciekb@o2.pl z gory dzieki
    • Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 29.03.04, 12:23
      Nie wiem czy wiecie ale od dawna jest plan o którym zaczeło się mówić ponownie
      (piątkowe wiadomości) wybudowania autostrady na Ursynowie, przez Płaskowicką co
      prawda, ale blisko, cena tych mieszkan może nie być tak wysoka za kilka
      lat..Rzucam tez temat wykonczenia mieszkan, nabieraja wody w usta, kiedy ich
      zapytacie jaki jest koszt wykończenia mieszkań...nie są też chętni do
      zobowiązywania się do czegokolwiek jeśli chodzi o wykończenie..
      • Gość: kiss Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.acn.waw.pl 29.03.04, 22:56
        Bedzie to trasa w tunelu.Czy mieszkania koło tunelu przy bibliotece
        uniwersyteckiej stały sie mniej atrakcyjne?Chyba nie.
      • Gość: Mar Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.crowley.pl 30.03.04, 16:53
        Z checia bym uslyszal wszelkie przestrogi co do tej inwestycji. Iga mowisz o
        nabieraniu wody w usta jesli chodzi o standard wykonczenia.Dzisiaj bylam na tej
        budowie, pochodzilam dookola budynku i obejrzalam kilka miszkan. Oprowadzil
        mnie przemily mlody czlowiek, weszlismy do mieszkan, w ktorych akurat ukladano
        parkiety, widzialam wykonczone lazienki i wszytko wygladalo bardzo ladnie i
        ciekawie. Odnioslam wrazenie jakby nie ukrywano przede mna niczego. Do tego
        wszytkiego moje bardzo duze zaufanie wzbudzil fakt, ze mozna na biezaco
        obserwowac co sie dzieje na budowie-wejsc, popatrzec, zapytac. Jak rozmaiwam z
        moimi znajomymi to sa bardzo zdziwieni-oni kupujac mieszkanie podpisali umowe a
        nastepne co mogli zobaczyc i zrobic to wejsc juz do gotowego lokalu. Tutaj jest
        inaczej.
        • Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 30.03.04, 17:58
          Na mnie tez zrobil duze wrazenie mily Pan oprowadzajacy po budowie. I dokladnie
          dlatego bylam zainteresowana ta inwestycja...ba więcej cały czas się wacham, bo
          okolica jest fajna i wyglada to naprawdę fajnie - nie ma obawy jesli chodzi o
          samo oddanie tej inwestycji. Nie zrobia Cie na szaro jak inni developerzy. Ale
          placisz slone pieniadze za mieszkanie wraz z wykonczeniem. Przeczytaj najpierw
          umowe jaka kaza Ci podpisac fizycznie i porównaj z innymi. A wykonczenie
          mieszkania, pamietaj ze pokazuja Ci co chca, wez pod uwage ze sporo ludzi
          bogatych wzielo tam mieszkania i placa extra za luksus. A za co placa, o tym Ci
          juz nie mowia, pokazujac co sie robi. Pogadaj z Tiger, ona kupila tam
          mieszkanie, zapytaj co jest w standardzie tego luksusowego wykonczenia. Oferta
          z marketu budowlanego. Pokazują co innego a proponują co innego najtansza
          Mapisa i Saloni oraz polski Tubadzin. Dekory oraz ich ulozenie nie sa wliczone
          w cene. Bialy montaz, to jakas podstawowa kabina z Kola, umywalki i WC typu
          Nova Top. Geberit platny jest dodatkowo. Mówią o parkiecie Barlinek, a okazuje
          się ze klada Ci cos nieznanego pochodzenia. Najlepiej pojechać do sklepu,
          podaja adres i fizycznie zobaczyc, czy odpowidaja Ci elementy wykonczenia na
          tzw wysoki standard i cena, jaka placisz za nie. Pamietaj też, ze jesli
          zaplacisz za cos extra, to podnosi wartosc Twojego mieszkania a co za tym inne
          oplaty. Nie powiem, bardzo mi sie podoba ta Rezydencja...ale czy jest warta
          tych pieniedzy...a autostrada i owszem...bedzie w tunelu. Pod warunkiem, ze tym
          na gorze nic sie nie zmieni. Mam kolezanke ktorej wybudowali metro niedaleko,
          tez w tunelu i sprzedala mieszkanie, bo zaczely sie tzw ruchy tektoniczne. Nie
          twierdze ze bedzie to akurat na pewno tutaj, ale jest pewne zagrozenie...
        • tigerpl Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 30.03.04, 20:33
          Droga Mar,

napisz do mnie na priva, to opisze ci dokladnie na co mozesz liczyc, a na co
          nie, jesli chodzi o tzw. "wysoki standard wykonczenia pod klucz". Potwierdzam
          wszystko to co pisze Iga.

Czy sympatyczny pan z blaszanej budki pokazal Ci mieszkanie pokazowe, czy jedno
          z mieszkan juz kupionych. Jesli to drugie, to byc moze bylas np. w moim
          lokalu, ale ja musialam dolozyc ok. 50 000 zl, aby miec przyzwoite wykonczenie.

Pozdro

Tiger
          • Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 31.03.04, 09:47
            Wielkie dzięki Tiger...raz jeszcze. Otworzyłaś nam oczy na tę ładnie
            wyglądającą rezydencję...pozdrowienia.
            • Gość: mar Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.crowley.pl 31.03.04, 12:37
              Dzieki Tiger, dzieki Iga.
              Ja tez się waham-bardzo podoba mi się ten budynek i nawet mi się podoba
              standard wykonczenia. Fakt-jest tam bardzo wiele absurdow-jak np. bardzo dobre
              baterie do zwyklych tanich umywalek. Sa to wlasnie rzeczy, które powoduja, ze
              się waham lub nawet zrezygnowalam.
              Co do oprowadzania-oprowadzal czlowiek z budowy, któremu jest wszystko jedno
              czy mieszkania będą sprzedane czy nie. Duzo rozmawialismy nie tylko o tym, co
              jest widoczne dla mieszkanca ale także o konstrukcji, izolacjach, oknach itp.-i
              wlasnie ta rozmowa chyba najbardziej mnie zachecila. Parkiet jest na pewno z
              barlinka-sama widzialam kilkadziesiat zgrzewek parkietu z duzymi etykietami:
              BARLINEK. Jeśli chodzi o glazure i terakote to ja znalazlam taka, która mi się
              podoba i jest w standardzie. Chcialabym tylko zmienic bialy montaz i dorobic
              kilka gniazd. Ze wstepnych rozmow wyniklo, iż będzie to kosztowalo ok. 600PLN
              wiec wcale nie tak duzo.
              Oczywiście wiem, ze wybor glazury, terakoty nie jest duzy ale tez jak
              zobaczylam glazure w kilku mieszkaniach to bylam przerazona-a podobno
              kosztowala majatek! Odwiedzilam tez mieszkanie, które jako jedno z nielicznych
              jest jeszcze w stanie prawie surowym. To było przerazajace! Podobno mieszkanie
              projektowal projektant! To chyba najgorszy projektant jakiego można znalezc na
              swiecie-wielka sciana odgradzajaca WC od reszty lazienki, dziwne luki miedzy
              parkietem a terakota itp...coz wszystko jest rzecza gustu. Pisze to aby
              pokazac, ze wszystko jest rzecza gustu.
              Ostatecznie ja jednak chyba zdecyduje się na mieszkanie w zupelnie innym
              miejscu Warszawy i cale wykonczenie zrobie sama-jednak trzeba nad tym siedziec,
              tego dogladac bo pomysly wskakuja do glowy co godzina.A do tego niezbyt milo mi
              sie rozmawia z pania EB. Ostatecznie wiec chyba nie będziemy sasiadami.
              Pozdrawiam
    • bouler Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 24.05.04, 03:29
      Bardzo chętnie poznałbym informacje o wszelkich kruczkach "tkwiących w
      Rezydencji". Spodobało mi się jedno z mieszkań, ale nie wiem czy warto zapłacić
      za nie te niemałe w sumie pieniądze. Chętnie poznam opinie osób, które już
      podpisały umowę, jak również tych którzy z tego zrezygnowali.
      • tigerpl Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 26.05.04, 22:04
        masz wiadomosci na priv
        • t0nik Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 26.11.14, 18:32
          Dzień dobry!Wiem, że to wątek sprzed lat, ale właśnie teraz jestem zainteresowana zakupieniem mieszkania w Rezydencji Renoir na rynku wtórnym. Czy mogę uprzejmie zapytać o wrażenia po prawie 10 latach? Czy jest to miejsce godne polecenia dla rodziny z małymi dziećmi? Będę wdzięczna za opinie :) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka