Gość: KOT IP: *.acn.pl 10.01.04, 23:18 Proszę o wszelkie info na temat tej inwestycji i developera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Carmen Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.03.04, 22:50 i ja też się dołączam! Czy ktoś zna Szkołę Przymierza Rodzin która się mieści obok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.04, 20:31 Witaj Carmen, jesli chodzi o Szkole, to podobno jest bardzo dobra, rodzice woza do niej dzieciaki z calej W-wy. Do tej szkoly chodzi syn moich sasiadow i zarowno on, jak i jego rodzice sa bardzo zadowoleni. Jest to szkola katolicka, ale bez przegiecia i z przyzwoitym czesnym ok. 750 zl. Jedyny problem, to zapisac dziecko, poniewaz pierwszenstwo ma rodzenstwo dzieci juz uczeszczajacych. Podobno w ciagu ostatnich dwoch lat nie przyjeto nikogo z "zewnatrz". Ewentualnie "rekomendacja" kogos z nauczycieli moze pomoc. Co do tzw. Rezydencji Renoir to well, well, well, jakby to powiedziec - francuscy deweloperzy nie roznia sie od duzych francuskich sieci handlowych, jesli wiesz co mam na mysli. Nie chce, aby ktos mnie posadzil o szykanowanie dewelopera, wiec jesli masz konkretne pytania, to prosze zadaj je i ewentualnie podaj mi swoj prywatny adres, to Ci odpisze, a wiem duzo bo stety - niestety kupilam mieszkanie bez glebszego zastanowienia sie nad tym wczesniej. Pozdro Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti-wodz Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 10.03.04, 08:35 Odsprzedaj mi to "niestety" kupię - bo ja mam juz miejscówke w Szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 22:54 Yeti, wrota Rezydencji stoja przed Toba otworem, w kazdym z trzech budynkow sa jeszcze wolne lokale, a w tym z widokiem na szkole najwiecej. 6000zl/m i jestes szczesliwym posiadaczem apartamentu. Miau Kot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 10.03.04, 23:20 Miło Cie poznać, chyba kupię! poprostu podobają mi się budynki i otoczenie Ciao! do usłyszenia, może zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: 217.153.29.* 11.03.04, 13:56 Czee, ja jestem zainteresowana szczegółami tymi pozytywnymi tez więc prosze o info na edithrogow@poczta.onet.pl Licze że się odezwiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.crowley.pl 11.03.04, 17:54 Właśnie zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Mógłbyś mnie wtajemniczyć. Nie chcę "przegiąć" mówiąc delikatnie. Mój mail theman1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Rezydencja Renoir IP: *.crowley.pl 16.03.04, 16:59 Tyko podnoszę czekając na wypowiedź "Tygrysa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger do Andiego IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.03.04, 20:40 Andy, sprawdz swoja prywatna skrzynke, wiadomosc zostala przeslana w piatek. Pa Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Do Tigera IP: *.crowley.pl 17.03.04, 09:03 Sprawdziłem. Niestety nic nie otrzymałem. Jeśli można prosić o przesłanie jeszcze raz będę wdzięczny. Na wszelki wypadek może jeszcze na ten adres: an26d@op.pl Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Do Tigera IP: 217.153.29.* 17.03.04, 16:02 Mogę prosić również o info :) też czekam, podaję jeszcze raz email: edithrogow@poczta.onet.pl; Będę wdzięczna Pozdrawiam Iga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Tiger - Prosimy o przesłanie jeszcze raz IP: *.crowley.pl 18.03.04, 16:52 Tiger - Prosimy o przesłanie jeszcze raz. Poprzednie nie doszło Odpowiedz Link Zgłoś
tigerpl Andy + Iga 19.03.04, 00:42 Poszlo, jesli nie to sprobujcie cos mi przeslac na moj gazetowy email, aby "przetrzec szlak" Pozdro Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
nananne Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin 22.03.04, 13:00 Tiger, bylabym wdzieczna gdybys podzielil sie wiedza o BI rowniez ze mna. Moj adres e-mail to nananne@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tigerpl Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin 24.03.04, 22:18 Droga Nananne, wiadomosc w drodze, jesli nie dojdzie daj znac. Pozdro Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.03.04, 08:28 Tiger, ja też poproszę info na : mamainspe@gazeta.pl. Dzięki.Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Rezydencja Renoir + Szkoła Przymierza Rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:50 tez jestem zainteresowany ta Rezydencja - jesli masz jakies informacje na ich temat to daj mi znac - nie chce kupowac kota w worku - moj adres e-mail: maciekb@o2.pl z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 29.03.04, 12:23 Nie wiem czy wiecie ale od dawna jest plan o którym zaczeło się mówić ponownie (piątkowe wiadomości) wybudowania autostrady na Ursynowie, przez Płaskowicką co prawda, ale blisko, cena tych mieszkan może nie być tak wysoka za kilka lat..Rzucam tez temat wykonczenia mieszkan, nabieraja wody w usta, kiedy ich zapytacie jaki jest koszt wykończenia mieszkań...nie są też chętni do zobowiązywania się do czegokolwiek jeśli chodzi o wykończenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiss Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.acn.waw.pl 29.03.04, 22:56 Bedzie to trasa w tunelu.Czy mieszkania koło tunelu przy bibliotece uniwersyteckiej stały sie mniej atrakcyjne?Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.crowley.pl 30.03.04, 16:53 Z checia bym uslyszal wszelkie przestrogi co do tej inwestycji. Iga mowisz o nabieraniu wody w usta jesli chodzi o standard wykonczenia.Dzisiaj bylam na tej budowie, pochodzilam dookola budynku i obejrzalam kilka miszkan. Oprowadzil mnie przemily mlody czlowiek, weszlismy do mieszkan, w ktorych akurat ukladano parkiety, widzialam wykonczone lazienki i wszytko wygladalo bardzo ladnie i ciekawie. Odnioslam wrazenie jakby nie ukrywano przede mna niczego. Do tego wszytkiego moje bardzo duze zaufanie wzbudzil fakt, ze mozna na biezaco obserwowac co sie dzieje na budowie-wejsc, popatrzec, zapytac. Jak rozmaiwam z moimi znajomymi to sa bardzo zdziwieni-oni kupujac mieszkanie podpisali umowe a nastepne co mogli zobaczyc i zrobic to wejsc juz do gotowego lokalu. Tutaj jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 30.03.04, 17:58 Na mnie tez zrobil duze wrazenie mily Pan oprowadzajacy po budowie. I dokladnie dlatego bylam zainteresowana ta inwestycja...ba więcej cały czas się wacham, bo okolica jest fajna i wyglada to naprawdę fajnie - nie ma obawy jesli chodzi o samo oddanie tej inwestycji. Nie zrobia Cie na szaro jak inni developerzy. Ale placisz slone pieniadze za mieszkanie wraz z wykonczeniem. Przeczytaj najpierw umowe jaka kaza Ci podpisac fizycznie i porównaj z innymi. A wykonczenie mieszkania, pamietaj ze pokazuja Ci co chca, wez pod uwage ze sporo ludzi bogatych wzielo tam mieszkania i placa extra za luksus. A za co placa, o tym Ci juz nie mowia, pokazujac co sie robi. Pogadaj z Tiger, ona kupila tam mieszkanie, zapytaj co jest w standardzie tego luksusowego wykonczenia. Oferta z marketu budowlanego. Pokazują co innego a proponują co innego najtansza Mapisa i Saloni oraz polski Tubadzin. Dekory oraz ich ulozenie nie sa wliczone w cene. Bialy montaz, to jakas podstawowa kabina z Kola, umywalki i WC typu Nova Top. Geberit platny jest dodatkowo. Mówią o parkiecie Barlinek, a okazuje się ze klada Ci cos nieznanego pochodzenia. Najlepiej pojechać do sklepu, podaja adres i fizycznie zobaczyc, czy odpowidaja Ci elementy wykonczenia na tzw wysoki standard i cena, jaka placisz za nie. Pamietaj też, ze jesli zaplacisz za cos extra, to podnosi wartosc Twojego mieszkania a co za tym inne oplaty. Nie powiem, bardzo mi sie podoba ta Rezydencja...ale czy jest warta tych pieniedzy...a autostrada i owszem...bedzie w tunelu. Pod warunkiem, ze tym na gorze nic sie nie zmieni. Mam kolezanke ktorej wybudowali metro niedaleko, tez w tunelu i sprzedala mieszkanie, bo zaczely sie tzw ruchy tektoniczne. Nie twierdze ze bedzie to akurat na pewno tutaj, ale jest pewne zagrozenie... Odpowiedz Link Zgłoś
tigerpl Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 30.03.04, 20:33 Droga Mar, napisz do mnie na priva, to opisze ci dokladnie na co mozesz liczyc, a na co nie, jesli chodzi o tzw. "wysoki standard wykonczenia pod klucz". Potwierdzam wszystko to co pisze Iga. Czy sympatyczny pan z blaszanej budki pokazal Ci mieszkanie pokazowe, czy jedno z mieszkan juz kupionych. Jesli to drugie, to byc moze bylas np. w moim lokalu, ale ja musialam dolozyc ok. 50 000 zl, aby miec przyzwoite wykonczenie. Pozdro Tiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.passus.pl / 217.153.29.* 31.03.04, 09:47 Wielkie dzięki Tiger...raz jeszcze. Otworzyłaś nam oczy na tę ładnie wyglądającą rezydencję...pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola IP: *.crowley.pl 31.03.04, 12:37 Dzieki Tiger, dzieki Iga. Ja tez się waham-bardzo podoba mi się ten budynek i nawet mi się podoba standard wykonczenia. Fakt-jest tam bardzo wiele absurdow-jak np. bardzo dobre baterie do zwyklych tanich umywalek. Sa to wlasnie rzeczy, które powoduja, ze się waham lub nawet zrezygnowalam. Co do oprowadzania-oprowadzal czlowiek z budowy, któremu jest wszystko jedno czy mieszkania będą sprzedane czy nie. Duzo rozmawialismy nie tylko o tym, co jest widoczne dla mieszkanca ale także o konstrukcji, izolacjach, oknach itp.-i wlasnie ta rozmowa chyba najbardziej mnie zachecila. Parkiet jest na pewno z barlinka-sama widzialam kilkadziesiat zgrzewek parkietu z duzymi etykietami: BARLINEK. Jeśli chodzi o glazure i terakote to ja znalazlam taka, która mi się podoba i jest w standardzie. Chcialabym tylko zmienic bialy montaz i dorobic kilka gniazd. Ze wstepnych rozmow wyniklo, iż będzie to kosztowalo ok. 600PLN wiec wcale nie tak duzo. Oczywiście wiem, ze wybor glazury, terakoty nie jest duzy ale tez jak zobaczylam glazure w kilku mieszkaniach to bylam przerazona-a podobno kosztowala majatek! Odwiedzilam tez mieszkanie, które jako jedno z nielicznych jest jeszcze w stanie prawie surowym. To było przerazajace! Podobno mieszkanie projektowal projektant! To chyba najgorszy projektant jakiego można znalezc na swiecie-wielka sciana odgradzajaca WC od reszty lazienki, dziwne luki miedzy parkietem a terakota itp...coz wszystko jest rzecza gustu. Pisze to aby pokazac, ze wszystko jest rzecza gustu. Ostatecznie ja jednak chyba zdecyduje się na mieszkanie w zupelnie innym miejscu Warszawy i cale wykonczenie zrobie sama-jednak trzeba nad tym siedziec, tego dogladac bo pomysly wskakuja do glowy co godzina.A do tego niezbyt milo mi sie rozmawia z pania EB. Ostatecznie wiec chyba nie będziemy sasiadami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bouler Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 24.05.04, 03:29 Bardzo chętnie poznałbym informacje o wszelkich kruczkach "tkwiących w Rezydencji". Spodobało mi się jedno z mieszkań, ale nie wiem czy warto zapłacić za nie te niemałe w sumie pieniądze. Chętnie poznam opinie osób, które już podpisały umowę, jak również tych którzy z tego zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerpl Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 26.05.04, 22:04 masz wiadomosci na priv Odpowiedz Link Zgłoś
t0nik Re: Rezydencja RENOIR przy Rosola 26.11.14, 18:32 Dzień dobry!Wiem, że to wątek sprzed lat, ale właśnie teraz jestem zainteresowana zakupieniem mieszkania w Rezydencji Renoir na rynku wtórnym. Czy mogę uprzejmie zapytać o wrażenia po prawie 10 latach? Czy jest to miejsce godne polecenia dla rodziny z małymi dziećmi? Będę wdzięczna za opinie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś