Dodaj do ulubionych

Kwintet Wilanów

IP: 89.72.89.* 18.10.09, 18:02
Mam kilka propozycji wśród których jest Kwintet, gdzie rozważam zakup
mieszkania. Deweloper z Lublina (Zana) podobno dopiero zaczyna na stołecznym
rynku.

Byłem raz, ale wygląda że biuro sprzedaży nie przeżywa oblężenia. Właściwie
pusto mimo że obniżyli ceny dopiero co, a na budowie nic się nie dzieje oprócz
tego że wstawiane są okna. Trochę dziwne, bo mieszkania mają być oddane około
czerwca 2010. Czy to możliwe że zdążą biorąc pod uwagę że idzie zima ?

Ktoś interesuje się tą inwestycją lub kupił już tam mieszkanie??
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • wallace29 Re: Kwintet Wilanów 18.10.09, 22:36
      Witam,
      Ja tez jestem zainteresowana tą inwestycją. O developerze nic nie
      wiem, nie byłam jeszcze w biurze sprzedaży ale bedę wdzięczna za
      informacje jaka jest cena za m2.
      • Gość: guest Re: Kwintet Wilanów IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.09, 14:27
        parter od 7490pln za m2
        • Gość: gosc Re: Kwintet Wilanów IP: 77.79.194.* 19.10.09, 16:05
          Budowę tę obserwuję z własnych okien - nie posuwa się ona zbyt
          szybko. Prawdę powiedziawszy budynki w stanie surowym straszyły
          niemalże przez rok, dopiero w tym roku w sierpniu coś się zaczęło
          dziać (i dzieje się bardzo wolno). Z informacji w biurze sprzedaży
          wynika że ceny są uzależnione od piętra - od 8,1 tys za parter.
          Radziłbym dobrze zapytać się o kwestie wody w tej inwestycji..
          • Gość: guest Re: Kwintet Wilanów IP: 89.72.89.* 19.10.09, 17:54
            Czy dobrze myślę ze zamieszkujesz w Apartamentach Gracja ?
            Pamiętam, że był tam problem z dostępem do miejskiego wodociągu ?
            Jak jest teraz ? czy deweloper wykopał własną studnie ?
            • Gość: gosc Re: Kwintet Wilanów IP: 83.143.161.* 19.10.09, 19:50
              Nie, mieszkam po drugiej stronie w Ogrodach Wilanowa. Deweloper
              musiał wybudować studnię, jak i we wszystkich nowych inwestycjach na
              Zawadach.
              • Gość: 123 porażka IP: *.aster.pl 22.10.09, 11:17
                ta inwestycja ciągnie się nie rok a co najmniej 2 lata. Poprzedniej
                zimy mury stały niezabezpieczone, deweloper wyraźnie goni w piętkę i
                nie ma kasy na skończenie inwestycji. Świadczy o tym m.in.
                desperacka reklama na wiosnę. Ale i na to kasy zabrakło. Jeśli
                chcesz kupuj, szaNSA na mieszkanie samemu i ogrzewanie całego
                budynku za własne dość wysoka.
                • Gość: j Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.09, 11:04
                  a ja się zdecydowałem zarezerwować tam mieszkanie.

Otrzymałem odpowiedzi na wszystkie zadane pytania, obsługa miła, w sobotę sporo
                  ludzi było.
                  Tych murów, mój drogi gościu nie trzeba było zabezpieczać - żelbet zabezpieczać?
                  Gdzieś Ty się chował ;)
                  Oczywiście nie omieszkałem zapytać dlaczego osiedle stało puste przez tyle czasu
                  - odpowiedź jest na tyle prosta że nawet w nią wierzę - chcieli przetrzymać
                  kryzys i nie sprzedawać mieszkań po 5000 za metr. A to że przetrzymali i
                  utrzymali budowę przez 2 lata, mając jednocześnie kilka rozpoczętych świadczy
                  wręcz bardzo dobrze o deweloperze i jego zdolnościach finansowych.
                  Co do wody i studni nie wiem, bo na to nie wpadłem. Zadzwonię zapytać zaraz
                  przez telefon i wam napisać jak to wygląda.

czy mogę prosić o wyjaśnienie co to jest desperacka reklama na wiosnę (i do tego
                  jeszcze na to kasy zabrakło podobno) ?

pozdr,

j.
                  • ben333 Re: porażka? wręcz przeciwnie! 27.10.09, 11:21
                    Dobre :)
                    • Gość: jedru Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 11:41
                      ja tez jestem zainteresowany tym osiedlem. mnie centrum zana przekonuje -
                      wystarczy odwiedzic/sobie poczytac o ich osiedlach w lublinie. nie bardzo kumam
                      o co chodzi z tymi oknami. czy to nie jest tak ze jak sie wstawia okna, to sie
                      wstawia jedynie okna i nic innego nie robi na budowie? chyba dopiero po tym jak
                      sa uzbrojone stawia sie rusztowania i pojawiaja sie robotnicy...
                  • steady_at_najx Re: porażka? wręcz przeciwnie! 27.10.09, 11:57
                    Jak tam dzien w biurze sprzedazy ? Kawka juz szumi ?

Musicie byc bardziej wiarygodni w udawaniu klientow.

chcieli przetrzymać
                    > kryzys i nie sprzedawać mieszkań po 5000 za metr. A to że
                    przetrzymali i
                    > utrzymali budowę przez 2 lata,

To kryzys mamy juz 2 lata ? To pewnie musieli zaczac sprzedawac te
                    mieszkania ze 3 lata temu skoro juz 2 lata temu zaczeli budowe. No
                    no w 2006 mieli problemy ze sprzedaza powiadasz ?

Poprawcie sie w tym wciskaniu ciemnoty.
                    • Gość: j Re: trochę rozsądku ;) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.09, 12:35
                      Kolego, parafrazując Twojego bloga:
                      "Wiadomo że krytyka jest łatwiejsza i szybsza niż rzetelna analiza."

To w zasadzie mogłoby rozpocząć i zamknąć mojego posta.
                      Mi niestety brakuje tak złożonej wiedzy merytorycznej, jak Tobie. Prowadzę
                      jedynie bloga z recenzjami muzycznymi ;)

Ad rem:
                      - szczerze nie wiem ile trwa kryzys, ale borykałem się przez ostatnie dwa lata
                      ze sprzedażą dwóch mieszkań po-rodzinnych w tym samym budynku (na saskiej
                      kępie). Jedno sprzedałem po 11 tys. za metr a drugie po 8,5 tys ponad rok później.
                      Na tej podstawie mogę stwierdzić iż rozumiem chęć zamrożenia budowy na jakiś
                      czas i wcale mnie ona nie dziwi.

A czy w 2006 mieli problemy ze sprzedażą to nie wiem - ja otrzymałem informację
                      że sprzedają od ok. miesiąca. Jak byłem rok temu interesować się Zawadami to
                      było tu na głucho zamknięte i niewiele zabrakło żebym został klientem pro urby.

Czy będę klientem Centrum Zana, czy tylko go przez jakiś czas poudaję (mając tam
                      zarezerwowane mieszkanie) to nie wiem, bo nie wiem czy nie znajdę jakiejś innej
                      odpowiadającej mi oferty.

Bo widzisz - Kwintet Wilanów to po prostu zwykłe normalne mieszkania.
                      I nuży mnie dyskusja o tym czy są ekstra, czy są do bani. One po prostu są ;)
                      Architektura i kolory ok, ceny zwykłe, wykończenie jak wszędzie i blisko na
                      motocross. Ja niewiele więcej potrzebuję.

a kawy nie pijam ;)
                      • Gość: Miki Mouse Re: trochę rozsądku ;) IP: *.gemini.net.pl 28.10.09, 11:24
                        Ten cały Wilanówmi się jakoś nie za bardzo
                        podoba :/ Niby jest to jedno z najlepszych miejsc w Warszawie, podobno, ale
                        robią w nim tak naprawdę taką trochę chałę budowlaną. Dla mnie to jakieś
                        strasznie schizofreniczne osiedle - niestety, ale sporo nowego budownictwa jest
                        tak budowane, żeby developer wyszedł na swoim, a potem żeby ludzie zaglądali w
                        okna przeciwnego bloku... :/
                      • Gość: 123 Misiu, ogarnij się IP: *.aster.pl 12.11.09, 17:50
                        Budowa ledwo zipie co widać od lat. Skoro idzie tak dobrze, dlaczego
                        dachy robione były na raty? Odtęp między pierwszym a ostatnim to
                        półtora roku. Co to jest desperacka reklama na wiosnę? Ano tablice
                        na przyczepach na rogu Vogla i Przyczółkowej i pomalowany bok
                        starego autobusu zaparkowanego w tymże miejscu. Low budget,
                        nieprawdaż? I przestań udawać klienta.
                        • Gość: hasek pomyliłeś osiedla, specjalisto ;) IP: 212.76.37.* 14.11.09, 18:14
                          więc bez komentarza ;)
                          • Gość: alan podobna ch..jnia, tylko głośniej IP: *.aster.pl 29.01.10, 19:00
                            dramat, szkoda gadać. ale rzeczywiście ktoś opisywał to śmieszne
                            blokowisko na południe od pgr-u:)
                  • Gość: Antoni Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.europe.hp.net 09.11.09, 14:07
                    Do osoby - j.

Też interesuję się tą inwestycją, ale na razie nie otrzymałem
                    podstawowej odpowiedzi na pytanie, które zadałem po przeczytaniu
                    forum dot. inwestycji Pro-Urba obok, tj. czy także w tej inwestycji
                    wystąpią problemy z wodą. Na pewno nie będę podpisywał umowy w
                    przypadku gdy w umowie nie będę miał zagwarantowanego, iż inwestycja
                    będzie podłączona do miejskiej wody - no chyba, że przed podpisaniem
                    umowy podłączą.

A przy okazji jeśli ktoś czyta te formu z inwestycji Pro-Urba to czy
                    mógłby podzielić się infromacją
                    1)jaki mają teraz u siebie czynsz za m2,
                    2) czy są jakieś problemy z wodą ze studni?

Skoro deweloper budujący Kwintet Wilanów czyta także niniejsze forum
                    to sugeruję zmianę formy płatności za mieszkanie i ustalenie jej na
                    zasadzie 10/90.

Pozdrawiam
                    • Gość: h20 Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.ovh.net 11.11.09, 12:15
                      moze to Cie zainteresuje:
                      www.mojezawady.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=26
                      www.mpwik.com.pl/1/24913.html
                    • Gość: gosc Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: 77.79.194.* 16.11.09, 14:28
                      W Ogrodach Wilanowa problemów z wodą nie mamy - oprócz tego, że jest
                      mocno doprawiana różnymi solami, żeby była zdatna do użytku, no i
                      moim zdaniem pić się jej nie da. A co do czynszu - to chyba nie ma
                      znaczenia dla Kwintetu, w końcu każdy ma innego administratora.
                      • Gość: ewik Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.aster.pl 18.11.09, 20:22
                        Interesuję się tą inwestycją i wiadomości , które uzyskałam na budowie są
                        całkiem rzeczowe:roboty idą z harmonogramem-grafik,nie przewidują żadnych
                        osów,na dokończenie budowy firma dostała 12 mln kredytu -widziałem decyzję, jest
                        kanalizacja a woda z wodociągu. Na skraju jarej i sytej stoi już przedszkole w
                        stanie surowym a jedynym mankamentem jest kiepska komunikacja miejska.Ogólnie
                        mnie się tam podoba i raczej kupię tam mieszkanie.Deweloper wygląda na wiarygodnego.
                        • Gość: h20 Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.ovh.net 24.11.09, 15:38
                          ewik - z tego co widziałaś jakie prace przewiduje grafik do konca roku ? kiedy
                          rozpoczynaja sie prace wewnatrz budynkow ?
                          • Gość: ewik Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.aster.pl 24.11.09, 18:18
                            Odpowiadam h20. Do końca roku - izolacje kondygnacji,balkonów i tarasów.
                            listopad 2009-styczen 2010 -instalacja gazowa i kotłownia, listopad 2009-luty
                            2010- instalacje elektryczne i pokrewne wewnętrzne i instalacje sanitarne
                            wewnętrzne.Równiez do lutego 2010 instalacja wentylacji mechanicznej.Mamy cały
                            harmonogram budowy i staramy się to śledzic. Oni zresztą zapraszają na budowę
                            mozna oglądac.Przewidują oddanie na czerwiec najpóźniej lipiec 2010 roku.
                            • Gość: MARKUS Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 12:48
                              Mam pytanie,ile udało się Wam wynegocjować rabatu od ceny zakupu m2
                              mieszkania oraz za jaką kwotę można zakupić miejsce postojowe?
                              Interesuje mnie mieszkanie około 50m2
                              • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 05.12.09, 16:31
                                Oni mają ceny już tak ustalone ze nie dają rabatu, jest to cena taka jak ta po
                                rabacie. Od nowego roku własnie podnoszą cenę mieszkań żeby móc dawac rabaty,
                                ale podobno że to i tak już będą wyższe ceny niż teraz.Na miejsca garazowe mają
                                jakąs obniżke bodajże 2 za 35 tys zł a jedno za 25 albo 30 dobrze nie pamietam.
                                • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 21:16
                                  Mam pytanie,czy już kupiłaś tam mieszkanie? Słyszałem,że są problemy
                                  z wodą i brzydkimi zapachami z oczyszczalni oraz zagrożeniem
                                  powodziowym podczas ulewnych deszczów (widziałem zdjęcie na którym
                                  facet pływał kajakiem po Sytej)
                                  Interesuję się mieszkaniem około 50m2 i nie wiem jaki budynek
                                  wybrać.Czy wiesz kiedy będą oddawać pierwsze budynki i w jakiej
                                  kolejności?
                                  Tak się przyglądam rezerwacjom i ilościom sprzedanych mieszkań i
                                  doschodzę do wniosku,że nie cieszą się zbytnim powodzeniem.
                                  • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 05.12.09, 21:51
                                    Z tą woda to jest tak że podobno kiedyś były problemy ale że teraz jest ok.Tak
                                    mówią. Pytaliśmy tez ludzi którzy już tam mieszkają to potwierdzają że nie ma
                                    problemów.O zapachach z oczyszczalni nie słyszałam.Jeśli chodzi o kupno
                                    mieszkania to jestesmy na etapie załatwiania różnych spraw.Zamierzamy do końca
                                    roku podpisac umowę.Dzisiaj byliśmy na budowie i trochę zainteresowanych było
                                    ale narazie wszyscy rezerwuja.Rozśmieszył mnie ten facet na kajaku na ulicy
                                    Sytej tez o tym nie słyszałam ha ha.Moja znajoma tam mieszka już 6 lat i nic
                                    takiego nie opowiadała.
                                    • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 77.252.226.* 19.12.09, 11:38
                                      Na stronie developera widać jak kiepsko sprzedają się mieszkania.Coś
                                      mi sie wydaje,że cena jest zbyt wygórowana a usłyszane od nich
                                      hasło,że będą podnosić ceny po nowym roku to tylko trick
                                      marketingowy:-)Pachnie tu obniżką cen,bo jak tak dalej pójdzie to
                                      mieszkać tam będzie sam developer:-)
                                      • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 19.12.09, 15:11
                                        No faktycznie tak powiedzieli że podniosą cenę. Jak będzie zobaczymy???
                                        Zdecydowaliśmy sie na kupno i trudno ryzyk fizyk najwyżej będziemy załowc ,
                                        czego bym oczywiście nie chciała(pieniądze spore). Z tego co do tej pory
                                        ogladaliśmy w róznych miejscach ta propozycja jest najlepsza, cena taka w miarę.
                                        Ale fakt faktem mieszkania ciężko sie sprzedają.Trochę to jest obawiające.Myśli
                                        Pan że to za drogo????
                                        • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 77.252.226.* 21.12.09, 16:27
                                          Jestem pewien,że jest zbyt drogo ponieważ w Miasteczku Wilanów można
                                          kupić mieszkanie 53 m2 wraz z garażem i to już oddane (czyli
                                          pewniak) za 420.000,00 tyś, a to jest taniej niż oferuje Centrum
                                          Zana.Oni sprzedają mieszkanie 51 m2 za 399.000,00 zł a za garaż
                                          sobie życzą od 20-30 tysięcy a inwestycja jeszcze w powijakach.
                                          • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 21.12.09, 21:55
                                            No coś za coś , ja np nie chciałabym mieszkac w miasteczku wilanów istny
                                            kołchoz!!!Blokowisko! .Wydostac sie stamtąd napewno będzie niesamowicie trudno.
                                            Tutaj cicho, kameralnie, nie ma porównania.Co kto woli. Nam się wydaje że ceny
                                            już nie spadną .Przecież nie będzie im się to opłacac, a standard wykończeń chcą
                                            utrzymac dobry.
                                            • Gość: A Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 94.75.253.* 22.12.09, 00:13
                                              ewik, teraz cicho i kameralnie, niedługo kolejna budowy po sasiedzku w strone
                                              walu plus dwujezdniowa ulica (polecam siskom).
                                              obnizka cen chyba przyciagnie klientow, a z tego co widac mieszkania sie nie
                                              sprzedaja.
                                              dlaczego ma sie nie oplacac ? ilez to moze kosztowac budowa 1 m2

jeszcze nie zdecydowalam ale raczej poczekam na nowe inwestycje ktore rusza na
                                              zawadach w 2010.
                                              z ciekawosci, ktore kupilas ?
                                              • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 77.252.226.* 22.12.09, 06:11
                                                Myślę,że cena optimum w tej okolicy (Zawady) dla klienta to ok
                                                7000,00 zł za m2 i płatność 10-90.Na Saskiej Kiepie DOMDVELOPMENT
                                                sprzedaje mieszkania po 7500m2.Fakt,że mieszkanie będzie gotowe za
                                                1,5 roku ale miejsce i cena godne uwagii.Na Zawadach stoi mnóstwo
                                                pustych mieszkań,bo co niektórym się cenniki poprzestawiały:-)
                                                • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 22.12.09, 15:32
                                                  Dowiadywałam się na Saskiej Kepie , gdzyż tam pracuje właśnie i cena takiego
                                                  mieszkania które nas interesowało czyli ok 100 metrów i dogodne piętro z lepszym
                                                  widokiem to niestety ale nie 7500 tylko już wiecej ok 8 tys. A jak narazie
                                                  ziemia nie ma nic, takze ryzyko jest. Oddanie planuja na koniec 2011, trochę
                                                  odległy czas.
                                                • Gość: A Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 94.75.253.* 22.12.09, 23:02
                                                  MARKUS, w In Art na rogu Sytej i Zasciankowej sa mieszkania po 7tys za m2, ale
                                                  sa i minusy jak wszedzie
                                              • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 22.12.09, 15:35
                                                Kupiłam to 98 metrów na parterze z ogródkiem.
                                                • Gość: j Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 212.76.37.* 23.12.09, 00:30
                                                  No to zdaje się Ewik, że będziemy sąsiadami :)

Ja do tych wszystkich opinii z forum podchodzę w miarę na luzie
                                                  i chociaż niektóre były niepokojące to pozbyłem się uprzedzeń.
                                                  Wiadomo, jak by się uprzeć to znalazłbym niedoróbki, jak to ja.

Ale widziałem inne inwestycje tej firmy i wiem jedno;
                                                  Nie budują za nasze pieniądze, więc są stabilni.
                                                  Co więcej - budynki stoją, widzę co kupuję.
                                                  Jasne - to nie będą apartamentowce klasy Lux, z basenami i kortami tenisowymi
                                                  pod budynkiem.
                                                  Możemy oczekiwać przyzwoitej klasy średniej, wyróżniającej się
                                                  w miarę sensowną architekturą i wykończeniem.
                                                  Porównywanie cen mieszkań warto robić równolegle z porównaniem standardów
                                                  technicznych i podejścia danej firmy do klienta, czego ewidentnie tutaj parę
                                                  osób nie zrobiło. Wiadomo - cena ważny czynnik.
                                                  Ale pewnych wyborów powinno dokonywać się bardziej świadomie.

Ja w to wierzę ;)

• Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 23.12.09, 16:28
                                                    Witaj j ! Miło że będziemy sąsiadami , mam podobne zdanie na temat mieszkań jak
                                                    Ty. A które mieszkanie kupiłeś pytam z ciekawosci???
                                                  • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 77.252.226.* 23.12.09, 20:59
                                                    Podziwiam wasz optymizm lecz zycie jest brutalne a fakt małego
                                                    zainteresowania przyszłych nabywców mówi sam za siebie.Wystarczy
                                                    poczytać to forum i policzyć ile osób na nim dokonuje wpisów.
                                                    Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów:-)
                                                  • Gość: j Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.09, 00:42
                                                    MARKUS - to nie optymizm. Przynajmniej nie z mojej strony.
                                                    To po prostu czysta kalkulacja.
                                                    Nie bardzo wiem również, dlaczego życie ma być brutalne akurat w tym przypadku.
                                                    Widzę jedynie, że z uporem maniaka próbujesz mi (lub nie wiem, nam?) przekazać
                                                    swoje, nie do końca trafne spostrzeżenia. Pytanie po co pozostawię Tobie, gdyż
                                                    nieznane mi są bliżej Twe motywacje ;) Lub też udam że są mi nieznane ;)

Życzę wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku wszystkim :)

ps. ewik - ja zdecydowałem się na to z ogrodem zimowym. 89m
                                                  • Gość: MARKUS Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:57
                                                    Chyba będziecie tam mieszkać sami z developerem :-) Wszyscy obniżają
                                                    ceny a on podnosi i to z 7700,00 na 8200,00!!! Co jak co ale
                                                    handlować to oni napewno nie potrafią:-)
                                                    Ps.Ja kupiłem mieszkanie na Pradze Płd za 7400,00 za metr i to w
                                                    kameralnej inwestycji (tylko 16 lokali) która właśnie dostała
                                                    pozwolnie na użytkowanie.Mam spokój,cisze,pewny lokal i kilka
                                                    złotłówek w kieszeni:-)
                                                    Pozdrawiam Was i życzę powodzenia:-) bo chyba będzie Wam potrzebne:-)
                                                  • Gość: interesant Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.aster.pl 11.01.10, 18:04
                                                    Pytanie do j ???
                                                    Chciałem zapytac czy przy podpisaniu umowy miałes jakies zastrzeżenia??? Czy
                                                    konsultowałeś umowę z jakimś np prawnikiem? Czy wszystko wydawało Ci sie ok?
                                                  • Gość: j Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 02:09
                                                    cześć

umowy z prawnikiem nie konsultowałem - wszystko było dla mnie w miarę zrozumiałe.
                                                    Zastrzeżeń większych, jako takich w zasadzie też nie miałem. Najbardziej
                                                    zależało mi na połączeniu harmonogramu wpłat z harmonogramem budowy, lekkim
                                                    przesunięciu wpłat następnych rat i bezpłatnym wyburzeniu niepotrzebnej mi
                                                    ściany. Dostałem też mały (mieliście rację) rabat. Reszta to już kosmetyka -
                                                    tego trochę było.
                                                    Ostatnio nie mam czasu się nawet w plecy podrapać, ale obiecuję zerknąć na umowę
                                                    pod koniec tygodnia i w razie czego poinformować o pozostałych zmianach, jakie
                                                    mogły mi wylecieć z głowy.

j.
                                                  • Gość: mmm sąsiedzi? IP: 212.87.25.* 25.01.10, 21:43
                                                    ja kupiłam w budynku a2, a udzielający się tu Sąsiedzi, w którym?
                                                    Nawiązując do całego watku, mi się tam bardzo podoba:) mam nadzieję,
                                                    że wyrobią się z wykończeniem, z resztą w umowie jest deadline.
                                                    ostatnio tam byłam, robią instalacje, będę stawiać ścianki między
                                                    komórkami lokatorskimi, ciągle coś się dziej mimo mrozów. pozdrawiam
                                                    przyszłych sąsiadów:)
                                                  • Gość: JP Re: sąsiedzi? IP: *.centertel.pl 27.05.10, 23:38
                                                    Pozdrawiam sąsiadow, kupiłem trzypokojowe na 1 piętrze w drugim budynku.Dla
                                                    uspokojenia paniki powiem,że sam mieszkam 100metrow dalej już 50 lat i wiem że
                                                    Zawady pod względem zalania są bezpieczne,wały
                                                    podwyższane,poszerzane,zagruzowane w środku jeszcze przez Niemców nie
                                                    przepuściły na wysokości Zawad i Kępy Zawadowskiej nawet litra wody.
                                                    Jeszcze raz pozdrawiam i gratuluje wyboru.
                                                • Gość: marlena Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 08:07
                                                  to dziwne bo ja bylam w biurze sprzedazy i to mieszkanie jest przedstawiane jako
                                                  lokla pokazowy developera ? powiedz ewik jak to mozliwe ?
                                                  • Gość: :) Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.chello.pl 26.01.10, 14:09
                                                    przeciez tam nie ma lokali pokazowych :)
                                                  • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 212.160.114.* 27.01.10, 14:45
                                                    Który lokal jest przedstawiony jako pokazowy??????? Nie rozumiem.....
                                                  • Gość: ewik Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 212.160.114.* 27.01.10, 14:46
                                                    Mnie też sie wydaje ze tam nie ma lokali pokazowych.
                                                  • Gość: interesant Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: 212.160.114.* 27.01.10, 14:47
                                                    Który lokal jako pokazowy?????
                                                  • Gość: j Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 16:30
                                                    kochani.
                                                    nie dożywiajcie internetowych trolli.
                                                    wszędzie znajdzie się mnóstwo ludzi,
                                                    co nic do powiedzenia nie mają.
                                                    nie ma co podnosić rękawicy i tracić na nich czasu ;)
                                                  • Gość: s Re: Jaki można uzyskać rabat od m2 IP: *.chello.pl 28.01.10, 20:43
                                                    witam, dolaczylem do grona przyszlych mieszkancow :)

powstalo forum, zapraszam wszystkich zainteresowanych
                                                    bruzdowa100a.website.pl
                                                  • niebo-rak Opinia aborygena 09.02.10, 11:43
                                                    Witam wszystkich. Jestem tzw. aborygenem, który mieszka na Zawadach ponad 30
                                                    lat. Przeglądam sobie różne fora aby pośmiać się z 'rzeczowych i prawdziwych'
                                                    opinii piszących. Zwłaszcza tych, co nigdy tu nie byli, ale wiedzą najlepiej.
                                                    Fajna sprawa z tym kajakiem na Sytej. Możliwe, że tak, ale kiedy płynął, to nie
                                                    było jeszcze aparatów fotograficznych. Ostatnia powódź była tu w 1936 roku i
                                                    wylała Wilanówka a nie Wisła. Nawet moi dziadkowie nie pamiętali aby Wisła
                                                    kiedykolwiek wylała. Wały usypali Niemcy zamieszkujący te tereny w okresie 2
                                                    wojny. Zapachy z oczyszczalni? owszem, Ogrody Wilanowa mają je na codzień
                                                    (pewnie stąd i ta woda taka wzbogacona-to żart), ale nigdzie poza tym. Większy
                                                    problem to wysypisko popiołów (jakoś nikt nie zauważył?). Od Kwintetu daleko
                                                    (1,5 km), ale po drugiej stronie Zaściankowej to już nie bardzo. Woda już jest,
                                                    niestety wzbogacona przez miejską, a było tak dobrze... Kochani, piszcie dalej
                                                    swoje 'uwagi' o tym terenie. Chętnie się rozweselę.
                    • Gość: konsument Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.aster.pl 11.02.10, 21:24
                      Istotnie, od pewnego czasu również jestem zainteresowany tą inwestycją i jedno
                      jest pewne, obsługa jest amatorska. Projekt umowy nie odzwierciedla
                      profesjonalizmu co na dość dużym rynku warszawskim jest prostactwem i nie jest
                      wielkim problemem porównać inne oferty w tym także warunki sprzedaży. Miejsce
                      spokojne ale to za mało aby "wejść" w tą inwestycję. Oferta cenowa nie jest
                      czymś nadzwyczajnym. Tym bardziej, że sąsiednia prourba mieszkania sprzedaje od
                      trzech lat a mieszkanie można kupić na dużo lepszych warunkach i już gotowe, bez
                      konieczności zamrażania kapitału i ponoszenia dodatkowych kosztów z tego tytułu.
                      • Gość: mieszek Re: porażka? wręcz przeciwnie! IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.10, 21:58
                        To ciekawe! O jakości prac i wykonawcy świadczy jakość umowy? Ja
                        zawsze myślałem, że umowa, to rzecz umowna, którą można zmienić i
                        dopasować. Dużo trudniej zmienić jakość wykonania domów. Mój
                        prawnik jednak nie wniósł istotnych uwag do treści merytorycznej.
                        Trochę mnie zaniepokoiłeś. Może jakieś szczegóły? A co do Prourby,
                        też się interesowałem. Wiem już dlaczego sprzedają 3 lata i pewnie
                        kolejne 5 zajmie sprzedaż reszty. Znajdź ich forum i poczytaj.
    • Gość: pikot2 Re: Kwintet Wilanów IP: *.chello.pl 22.05.10, 18:15
      oferta Kwintet zyskuje na atrakcyjności. Słyszałem, że w ramach promocji mają
      oferować basen na działce...
      • Gość: Życzliwy Re: Kwintet Wilanów IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.10, 20:53
        Zamiast basenu niech zafundują wam nowy wał przeciwpowodziowy,bo jak
        kupicie tam mieszkania to co jakiś czas będziecie je ramontować po
        powodzi.
        • niebo-rak Kolejna wypowiedź Idioty 25.05.10, 10:05
          A widziałeś chociaż trochę wody na tym terenie? Więcej niż w swojej wannie?
          Jeśli nie to zamknij gębę. Mam nadzieję, ze nie kupisz tu nigdzie mieszkania.
          Takich jak Ty tu nie potrzeba.
          • Gość: pikot2 Re: Kolejna wypowiedź Idioty IP: *.chello.pl 25.05.10, 22:22
            Ale dlaczego tak nieuprzejmie? Widziałem Twój wcześniejszy post bagatelizujący
            zagrożenie powodzią i widziałem te przejęte twarze mieszkańców Zawad, którzy
            wspinali się parę dni temu na wał wyglądać poziomu Wisły. Faktem jest, że są to
            tereny zalewowe, najbardziej zagrożone zalaniem w Warszawie. Warto się
            zastanowić czy nie lepiej nabyć nieruchomość w innej lokalizacji i nie drżeć co
            parę lat czy nas zaleje.
            • Gość: j eee nie przesadzajcie :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.10, 12:19
              pikot2, a co byś polecał w innej lokalizacji? :)
              bo brzmisz tak, jakbyś miał jakiś ciekawy produkt w gotowości, hehe.

Z tego co zrozumiałem to nieborak tu mieszka od paru lat - zakładam że
              bagatelizowanie powodzi wzięło się stąd, że parę ich tu przeżył, a żadna go
              jakoś nie zalała, kajakiem też nie pływał (co próbował mu imputować jakiś
              kolejny mądry).

Ja to chyba jestem leń i olewus, bądź też bezgranicznie wierzę w swoje szczęście :)

Baseny na osiedlu i teksty o Wiśle na Zawadach, generalnie rzecz biorąc można
              wsadzić między bajki, lub też utyskiwania kwintetowej konkurencji. Z tego co
              widziałem to faktycznie - podbiło gruntówki w ścisłej bliskości Wału i w
              zasadzie to chyba tyle. Garaż suchy - sprawdziłem. Na terenie budowy wody brak,
              chyba że mamy na myśli tą po deszczu lub ze szlauchów.
              Sąsiedzi podobno są mokrzy w garażach - Kwintet przeżył bez uszczerbku. To w
              zasadzie potwierdza tylko moje przekonanie o dobrym wyborze mieszkania.
              Co do terenów zalewowych - no nie wiem, ale chyba wiadomo że skoro kupuje się
              mieszkanie w obecności wału, to oznacza że to teren zalewowy. Czy są to tereny
              zalewowe, najbardziej zagrożone zalaniem w Warszawie (jak to napisał kolega
              wyżej) - nie mi oceniać, bo specjalista ze mnie żaden. Niemniej jednak warto
              wspomnieć że to Saska Kępa, Praga, Gocław i Wawer trzęsły portkami i się
              zawalały, a na Zawadach Wał nie puścił w ani jednym miejscu.
              I to mi wystarczy.

A do tych, co jak ja już kupili - kochani, przeżyliśmy powódź stulecia! :)
              Okazało się, że najbardziej zagrożony powodzią teren niemalże wcale nie został
              nią dotknięty. To raczej dobrze wróży na przyszłość.
              • Gość: opus_dei Re: eee nie przesadzajcie :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 16:16
                w całej sprawie nie chodzi o panikę, ale o realne zagrożenie. widziałam zalane domy i zaskoczonych tym faktem mieszkańców . jeśli uważasz, że nie grozi to warszawie, to jesteś albo naiwny, albo głupi. developerzy mają w dupie, czy Cie zaleje, czy nie - chodzi o to, że budują na nie swoim gruncie, gruncie zagrożonym zalaniem itd. mały wkład, wysoki zysk. od nas zależy, czy damy sobie wcisnąć coś, co ma realnie niższą wartość z racji "kilku niedogodności" za cenę nieruchomości, która jest warta tych pieniędzy. wybrzydzajmy i stawiajmy pytania ... a nie łapmy tzw. okazję. pozdrawiam nerwowych
                • Gość: j Re: eee nie przesadzajcie :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.10, 12:48
                  1. Czy widziałaś zalane domy i zaskoczonych tym mieszkańców NA ZAWADACH?

2. Uważam że grozi to Warszawie, ale Zawady były nietknięte - czy umiesz czytać
                  ze zrozumieniem? Pisałem że miło mieć świadomość iż inni zostali zalani a mój
                  teren nie.

3. Jestem naiwny albo głupi - całe życie to słyszę. Tylko dlatego, że nie ufam
                  medialnej panice, a lubię sam wysnuwać wnioski. Przejedź się na zawady i popatrz
                  na szkody po powodzi stulecia - brak. To nie jest naiwność - to szczęście
                  mieszkańca, który przeżył test bojowy swojego terenu.

4. Oczywiście, że developerzy mają w dupie - to Ty jesteś konsumentem i powinnaś
                  być świadoma co kupujesz. Jeśli byłaś na zawadach, to myślałaś że do czego jest
                  ta sympatyczna górka za osiedlem? Do zjeżdżania na sankach? Szczęśliwie spełniła
                  swoją rolę.

5. Tutaj muszę zaprotestować. Wypraszam sobie, żebyś wypowiadała się za mnie
                  (zwłaszcza, że widać, iż o kwintecie masz marne pojęcie) na temat "realnej
                  wartości" mojego mieszkania. To że publikujesz tutaj swoje fantazje mi zupełnie
                  nie przeszkadza - niejeden fantasta już się tu wypowiadał i jestem
                  przyzwyczajony do lekkiego bełkotu. ALE NIE MÓW MI PROSZĘ że moje mieszkanie ma
                  niższą wartość ze względu na położenie. Wtedy np. cała saska kępa powinna być
                  sprzedawana po 2tysiące z metra, bo zagrożona jest jeszcze bardziej. Czujesz
                  absurd i bzdurę w swojej "opus deicznej" wypowiedzi?

Co więcej - porównanie do saskiej kępy nie jest nietrafione - myślę że to
                  kwestia ok. 10 lat, żeby Zawady osiągnęły taki klimat jak Kępa. Coraz więcej tu
                  ludzi mediów, polityków i innych tego typu. Kwestia budowy odpowiedniej
                  infrastruktury i naprawdę będzie tu malutka enklawa inteligencji.

Nie wszyscy muszą to rozumieć i mieć wyobraźnię, żeby to dostrzec. Nie wszyscy
                  muszą tego chcieć.....dlatego jest jeszcze mnóstwo wolnych i tańszych mieszkań
                  na Białołęce :)

tym optymistycznym akcentem pozdrawiam serdecznie panikarzy i defetystów ;)
                  • Gość: Adam Maciejewski parę prawdziwych słów odnośnie powodzi, paniki itp IP: *.loreal.com 02.06.10, 18:18
                    "Trzeba wiedzieć, że Wał na Zawadach jest solidnie wybudowany. Jest
                    wysoki a podstawę ma szeroką (...) Podstawę wałów wzmacnia szeroki
                    nasyp ulicy Wał Zawadowski na odcinku od Siekierek aż po kraniec
                    Warszawy do góry parkowej po składowisku popiołów. To jakby trzy
                    wały obok siebie. Dlatego na Zawadach przesiąków nie było. (...) Na
                    niektórych polach przy Wale w obniżeniach terenu wybiła trochę woda
                    gruntowa. Woda w tych miejscach stagnuje również po intensywnych
                    opadach. Pojawiła się też w niektórych piwnicach. Starzy mieszkańcy
                    uspokajali nowych, że to zjawisko normaln e i niegroźne."

"Politycy usprawiedliwiają zaistniałą sytuację, mówiąc że jest to
                    najwyższa woda od 150 lat. To bzdura. Jestem mieszkańcem Zawad od 30
                    lat. Widziałem już wyższą wodę w 1980r, 1997r, w 2001r a ci co
                    mieszkają tu dłużej widzieli jeszcze wyższą. (...) Nie przesadzajmy
                    jednak, bo poziom wody był niższy od korony wału o ok 2.5m, tj.
                    przekroczył ledwie połowę jego wysokości."
                    • Gość: Adam Maciejewski Re : LINKI IP: *.loreal.com 02.06.10, 18:35
                      Sorry zapomnialem dodac linkow:

img138.imageshack.us/i/powodz1.jpg/
                      img69.imageshack.us/i/powodz2.jpg/
                      img143.imageshack.us/f/powodz3.jpg/
                      img686.imageshack.us/img686/120/clx31702010060216225400.jpg
                      • Gość: j Re: Re : LINKI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.10, 17:06
                        dzięki :)

Hehe, jakież było moje zdziwienie jak wszedłem na forum a tu brak nowych wpisów
                        od małych burzycieli, o tym jak to toniemy w wodzie, na Zawadach pływają kajaki
                        a premier Tusk modli się o cud dla mieszkańców Kwintetu.

Cóż. Osiedle przeżyło zimę stulecia i powódź co najmniej dwudziestolecia.
                        Jestem dobrej myśli :)
                        • Gość: pikot2 Re: Re : LINKI IP: *.chello.pl 18.06.10, 22:36
                          alleluja i do przodu. do kolejnej powodzi. można czerpać radość z tego, ze tym
                          razem mnie nie zalało na terenie zalewowym, ale rozsądniej jest nie kupować na
                          takim terenie. chyba, ze ktoś potrzebuje takich małych radości.
                          • Gość: j Re: Re : LINKI IP: *.aster.pl 21.06.10, 17:55
                            to już robi się nudne....

Moim zdaniem kto ma zrozumieć - zrozumie.
                            Wały nie przerwały, zagrożenia nie było, Wilanów podsiąkł gruntówką.
                            Zalało Ursynów, osunęły się skarpy, Piaseczno i inne dzielnice w Wodzie.
                            Na Zawadach sucho.

Jak dla mnie fakty przemawiają.

Dlatego już daruję sobie dyskusje i dywagacje. prawda jest taka, że to co nas
                            nawiedziło to jednak nie reguła a katastrofa.
                            Jest dobrze. tyle z mojej strony.

pozdr,
            • Gość: kajakarz Re: Kolejna wypowiedź Idioty IP: *.ip.netia.com.pl 27.05.10, 18:42
              Wcale się nie dziwię nieborakowi. Jak czytam te brednie to i mnie pusty śmiech
              ogarnia. Kto widział wylaną z rzeki wodę na terenie Zawad ręka do góry. Czekam
              na zgłoszenia z ostatnich 50 lat. Najbardziej boją się ci, co tu nie mieszkają,
              nic nie wiedzą o wodzie, terenie itp a "wiedzę" czerpią z paniki w TVN. Jakby
              wierzyć TVN to Zawady już utopiłyby się 3 razy po 10 piętro. Najlepiej to było
              widać po zachowaniu mieszkańców w ub. tygodniu: nowi stali na wałach i drżeli ze
              strachu, klękali, układali worki z piaskiem wokół swoich domów (jeszcze leżą np.
              ProUrba). Starzy spokojnie zaglądali i szli do domów. Woda gruntowa była tu
              zawsze przy wysokiej wodzie na Wiśle (zjawisko występuje zawsze blisko rzek). A
              wystarczyło zapytać "aborygenów" zamiast panikować i wypisywać brednie na forum.
              • Gość: Realista Re: Kolejna wypowiedź Idioty IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.10, 23:02
                Przyjdzie dzień,że popłyniesz a wtedy chciałbym zobaczyć Twój
                optymistyczny post a nie napis "POMOCY RATUNKU" dla powodzian!!! z
                dopiskiem takiej targedii to nikt tu nie widział ani się nawet nie
                spodziewał.
                Ciesz się tylko,że wał wytrzymał i dziękuj za to Bogu, bo jakby było
                inaczej dryfowałbyś po Siekierkach z myslą,że domku już nie masz
                tylko jakiś podtopiony barak do remontu - chojraku!!!
                • niebo-rak Re: Kolejna wypowiedź Idioty 30.05.10, 19:42
                  Realisto, skoro tak realistycznie patrzysz na życie, to jazda samochodem stanowi
                  dużo większe ryzyko i prawdopodobieństwo wypadku jest wielokrotnie większe niż
                  możliwość zalania. Logicznie rzecz biorąc rozumiem, że samochód już sprzedałeś,
                  aby nie ryzykować możliwości uszkodzenia pojazdu, zostania rannym lub nawet
                  śmierci. Ja "ryzykuję" mieszkanie na tym terenie dłużej niż Ty żyjesz (jak
                  sądzę), stąd sugeruję, abyś mnie nie pouczał w sprawach, o których tak naprawdę
                  nic nie wiesz. Zgadzam się z Kajakarzem, że cała panika została sztucznie
                  stworzona przez TVN. Brałem udział wraz z kilkoma innymi "starymi" mieszkańcami
                  w nagrywaniu "na żywo" programu o zagrożeniu powodziowym przez TVN24, ale
                  dziwnym trafem 90% wypowiedzi zostało wyciętych. Nie pasowały do worków wokół
                  siedziby ITI. Dla mnie sprawa jest prosta: Masz wątpliwości? Nie zamieszkuj tu z
                  pożytkiem dla innych. Szukaj domu w górach, Lanckorona czeka na nowych mieszkańców.
                  • Gość: uchachany TVN??? IP: *.mgsp.pl 02.06.10, 08:54
                    w naszej firmie ma byc strajk. ktos z zalogi zadzwonil do TVNu poinformowac o
                    tym wydarzeniu. odpowiedzieli, ze przyjada pod warunkiem, ze strajkujacy beda
                    podpalac opony. inaczej bedzie figa
    • Gość: Sebastian. Re: Kwintet Wilanów IP: *.home.aster.pl 22.11.10, 22:20
      A ja chciałem zapytać z innej beczki.
      Czy ktoś z was wie jak będzie przebiegać połączenie Południowej Obwodnicy Warszawy (węzeł zawady) wraz z Czerniakowską Bis.
      Chodzi mi konkretnie o przebieg ulicy od węzła zawady na POW do Trasy mostu na Zaporze, oraz czy będzie ona biegła w okolicy budynku B
      - wzdłuż wału zawadzkiego ?
      - w jakiej odległości od inwestycji ?
      Starałem się to wyszukać na SISKOM ale nic konkretnego nie mogę znaleźć,
      Na dodatek jest jakaś nieścisłość bo Czerniakowska Bis jest dokładnie opisana, ale nie dochodzi w rejon Zawad, w innym miejscu Wał Zawadowski na odcinku od Trasy mostu na Zaporze do POW jest nazywany Czerniakowską BIS.
      • Gość: jacek dobry dojazd do pracy to wazna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 07:59
        tutaj bedzie sie szybko smigac przez lacznik do autostrady a potem na warszawskim ringu ktory buduje Pani Gronkiewicz (za co jej bardzo dziekuje bo te kaczorskie katole to nic nie robily)

ja sam by sie decydowal zeby wejsc w tak dobrze skomunikowana inwestycje ale niestety nie stac mnie jeszcze na takie piekne mieszkanka
        • Gość: Sebastian Re: dobry dojazd do pracy to wazna sprawa IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 22:39
          Wszystko pięknie dopóki pół Wilanowa i pół Wawra nie jeździ Ci pod oknami do pracy. Ponawiam pytanie czy ktoś wie coś więcej na temat przebiegu czerniakowskiej bis ?
          Gdzieś wyczytałem że mają być 2x2 pasy, niestety nic tam nie było na temat ekranów dźwiękoszczelnych.
          • Gość: jacek ot wieski chca ploty poustawiac jak u siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 07:24
            chlopie ulica 2x2 to normalna waska ulica w miescie

ogarnij sie, zzuj gumiaki i zacznij zyc jak warszawiak

jak tez tak mialem przez pare lat jak do miasta przyjechalem ale juz sie przyzwyczailem i teraz lubie ten szum motorow pod moimi oknami

jeszcze bardziej lubie samoloty co smigaja mi nad glowa bo sa naprawde piekne maszynki
            • Gość: Sebastian Re: ot wieski chca ploty poustawiac jak u siebie IP: *.home.aster.pl 28.11.10, 13:16
              mama zawsze mi mówiła że jestem niepoprawnym optymistą i chybia miała rację ... nadal liczę na merytoryczną wypowiedź ;)
              • Gość: j Re: czerniakowska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.10, 17:57
                z tego co wiem, to developer jest w posiadaniu działki dochodzącej do samego Wału,
                więc trasa nie może przechodzić obok B.
                Byłeś w UD Wilanów? Może tam coś wiedzą?
                Jak by coś to proszę o podzielenie się informacją :)
    • Gość: gosc Re: Kwintet Wilanów IP: 89.187.142.* 28.11.10, 16:40
      Wystarczy obejrzeć wcześniejsze inwestycje dewelopera i posłuchać opinii
      mieszkańców.
      Jedyny deweloper w Lublinie którego inwestycja częściowo zawaliła się
      przed upływem 2 lat od oddania do użytku, wilgoć w piwnicach i garażach,
      grzyb na ścianach w mieszkaniach mech na elewacji. Deweloper przez 2
      lata unikał odpowiedzialności i zwlekał z usuwaniem usterek, efektem
      czego było zapadanie się chodników i przewracanie murów.
      Nie wszystkie usterki są usuwane, właściciele są ignorowani i traktowani
      z góry.
      Taką relację uzyskałem od znajomego któremu udało się już sprzedać
      mieszkanie w Lublinie.
      Dla mnie ważniejsza jest wysoka jakość niż wysoki standard na pokaz.
      • Gość: Marcin Re: Kwintet Wilanów IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 17:52
        No ja na przykład zrobiłem tak jak mówi kolega.
        Obejrzałem wcześniejsze inwestycje i poznałem opinie ich mieszkańców.
        A także przyjrzałem się developerowi, jego projektom, nagrodom
        i podejściu do obsługi klienta.
        Nie mam uwag w tym temacie :)

Odbierając mieszkanie do wymiany miałem klamkę w oknie i do zaszpachlowania pęknięcie tynku. Nie działał też jeden kontakt. Ściany równe, podłogi także, tynki bez zarzutu. Woda jest, kaloryfery grzeją. Wszystko wysprzątane i niemalże lśniące. Garaż też nietypowo wykończony i ładniutki.
        No kurcze, nie mam się do czego przyczepić i jestem zadowolony z dobrego wyboru.

Otrzymałem również informację w biurze, że przez 11 lat działalności firma nie weszła w sądowy spór z żadnym niezadowolonym klientem.
        W sumie mi wystarczy, jeśli porównać to np. z dorobkiem JW Construction ;)

W ogóle kolega zabawnie brzmi.
        Może zazdrości, że kupiłem mieszkanie w Kwintecie, a nie w jego inwestycji?
        no przyznaj się.... :) Tu sami swoi przecież.... :)
        • Gość: gosc Re: Kwintet Wilanów IP: 89.187.142.* 01.12.10, 18:49
          Widzę, że Centrum Zana również czyta to forum :)

Postaram się odszukać link do zdjęć usterek, który kolega kiedyś mi przysłał, z tego co wiem była jakaś wynajęta osoba, która odwiedzała mieszkania i robiła opis i zdjęcia wad i usterek, całkiem sporo tego było.

Przed zakupem polecam jednak zapytać mieszkańców Brzozowego Parku i Jodłowego Parku, fora można łatwo odszukać w Internecie, warto poznać więcej niż 2 opinie.

Pozdrawiam
          • Gość: Marcin Re: Kwintet Wilanów IP: *.centertel.pl 02.12.10, 04:42
            Chopie,

opanuj sie ;)

Tu nie trzeba Centrum Zana,
            zeby widziec, ze Twoje informacje bazuja na
            podanych przez Ciebie samego forach, a nie
            zwierzeniach kolegi :)
            Ja tez zbombardowalem te fora,
            a potem skrzynke Kwintetu pytaniami,
            z prosba o wyjasnienie moich watpliwosci.
            Otrzymalem na wiekszosc z nich dosyc
            szybkie i zadawalajace odpowiedzi.
            Wiec podpisalem umowe.

Ciebie firma nie przekonuje? To nie kupuj,
            ale nie siej fermentu.
            Zaufaj innej, w ktorej tez beda wieksze lub mniejsze
            niedorobki. Zawsze sa. Masz 20lat,ze nie wiesz? :)
            Szkoda tylko,ze probujesz mi obrzydzic zamieszkanie
            w moim miejscu,nie wiadomo czemu chcac cos udowodnic.

Co Toba kieruje? Nie znasz osiedla,w Lublinie kupil jakis Twoj
            kolega, nie jestes personalnie zwiazany z firma.
            Nie rozumiem skad takie zaangazowanie? :)

W szczegoly nie chce mi sie nawet wchodzic,
            bo w sumie dyskusja tutaj niewiele przyniesie.
            Mam troche dosyc rozmowy z ludzmi,
            ktorzy probuja mi wmowic ze moje mieszkanie jest
            zle,chociaz ekipa od odbiorow je pochwalila.
            Takie madrosci mi sie przejadly,bo do niczego
            nie prowadza.

Najlepszego zycze!

• Gość: kewita Re: Kwintet Wilanów IP: 178.73.50.* 16.12.10, 15:20
              My też odbieralismy mieszkanie w Kwintecie z bardzo dobrym inspektorem . Bardzo pochwalił całosc wykonaną przez dewelopera!!!! Ma porównanie gdyż zajmuje sie odbieraniem mieszakań na duzą skalę. A usterki wiadomo jakieś drobne znajdą sie wszędzie. Ja też czytałam fora mieszkańców w Lublinie i jestem zdziwiona tym co "Gosć" pisze.
              • Gość: bassiaa Re: Kwintet Wilanów IP: *.static.vip-net.pl 17.04.11, 10:13
                a jaka jest wysokosc czynszu w Kwintecie Wilanow?
                • Gość: kurowa Re: Kwintet Wilanów IP: *.noblebank.pl 17.06.13, 13:12
                  Podbijam :)
                  Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w Kwintecie. Pytanie do mieszkańców - jak Wam się mieszka? jakie są realne możliwości negocjacji ceny z deweloperem? Jaka jest wysokość czynszu? Czy po kilku latach mieszkania pojawiły się jakiekolwiek problemy techniczne? O co warto pytać tego konkretnego dewelopera? Patrzymy na mieszkanie na 2 piętrze w budynku B :)
    • pocahontas10 Re: Kwintet Wilanów 18.09.13, 13:30
      Witam,
      Dawno nic konkretnego sie nie działo na tym forum :)
      Jakiś czas temu podpisaliśmy umowę przedwstępną z deweloperem, w tej chwili czekamy na decyzje z banku, mam nadzieje, że to kwestia formalności :)
      W związku z tym chciałam zapytać mieszkańców jak się Wam mieszka w Kwintecie? Czy jesteście zadowoleni z wyboru? Jak z dojazdami do centrum w godzinach szczytu? Czy w lecie komary są bardzo uciążliwe? Nie martwicie się, że planowana Czerniakowska Bis zakłóci cisze i spokój jaka panuje na Zawadach? Może macie jakies inne ciekowostki związane z Kwintetem atmosferą panującą na osiedlu, którymi moglibyście się podzielić? :)
    • Gość: Kancelaria Re: Kwintet Wilanów IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 18:37
      Kancelaria Prawna Warszawa Wilanów

Rejestracja Spółek z o.o.
      Rejestracja Fundacji
      Rejestracja Stowarzyszeń

• Gość: tomkill411 Re: Kwintet Wilanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.14, 11:11
      Witam,
      Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy przy kredycie proszę o info na doradca411@gmail.com
      nie pobieram od nikogo kasy za doradztwo
      Pozdrawiam
    • Gość: Inproro Interiors Re: Kwintet Wilanów IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 14:13
      Witam serdecznie Wszystkich Państwa,
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozostaję w kontakcie i liczę na nawiązanie współpracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka