gostek1974 22.12.09, 14:13 Witam, Mam zamiar być szczęśliwym posiadaczem mieszkania w bloku B. Zaglądają tu przyszli sąsiedzi? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 22.12.09, 15:37 I będziesz w miare szybko bo tempo budowy mają super szybkie. Myślę że oddadza przed czasem. A więc witam sąsiada. A która klatka i które piętro. Ja klatka od strony budynku A i 1 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula153 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.futuro.pl 22.12.09, 16:10 Witam przyszłych sąsiadów. Mam nadzieję, że szybko skończą Naszą inwestycję. Pozdrawiam. Sąsiadka z ostatniego piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
gostek1974 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 23.12.09, 13:31 No ja też mam taką nadzieję i liczę na to. Martw mnie jednak to czy wokół zaraz nie rozpoczną się kolejne budowy... Pozdrawiam już niebawem z trzeciego piętra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 23.12.09, 13:34 Więcej bloków nie bedzie budowanych. Aktulanie projektuja nowe osiedle niedaleko tego - ale tu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 25.12.09, 10:51 Jest już zaprojektowane osiedle na działce od strony elektrociepłowni, także niedługo po wprowadzeniu będziemy mieli budowę pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.elblag.vectranet.pl 25.12.09, 14:22 Kupując mieszkanie chyba wiedziałeś że kupujesz na nowym osiedlu które powstaje a nie które jest już wybudowane więc nie rozumie w czym problem. A swoją drogą to działka od strony elektrociepłowni nie należy do Targfotu więc masz coś chyba nie świeże informacje - chyba że nie piszesz o tej działce tylko o jakiejś innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula153 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.futuro.pl 25.12.09, 16:37 Witam. Na tej działce, która nie należy do Targfortu mają powstać jakieś bloki. Właściciel działki ma podobno pozwolenie na budowę, ale kiedy ruszą z budową nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper.8 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 25.12.09, 19:12 Witam sąsiadów. Ale Wy jesteście naiwni.Jeszcze nie wiecie jaki Was koszmar czeka z tym pseudo deweloperem. Otworzą Wam się oczka jak zobaczycie swoje wymażone M w standarcie jakim proponuje deweloperek.To co mówia i piszą to bzdura. Przejdzcie sie po naszym bloku i zobaczcie w czym będziecie mieszkać. Po czym będziecie chodzić i jak będziecie wjeżdzać do garażu. A co do trzeciego bloku to ma być na naszym tymczasowym parkingu, obok Was. Nasz wspólny sąsziad ma budować małe bloki od strony elektrociepłowni. Pozdrawiam i współczuję sobie i Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.elblag.vectranet.pl 27.12.09, 23:24 Domyślam się że ty właśnie to przechodzisz. Skoro jesteś ze wszystkiego tak niezadowolony a widziałeś jak budują (osiedle obok) to domyśl się co to oznacza.. że jesteś tak samo inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper.8 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 28.12.09, 11:48 Coś mi się wydaje że i na tym forum są pracownicy deweloperka ALEX jesteś zdemaskowany !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 28.12.09, 23:39 > Kupując mieszkanie chyba wiedziałeś że kupujesz na nowym osiedlu które powstaje > a nie które jest już wybudowane więc nie rozumie w czym problem Wiedziałem i dzielę się tą wiedzą z gostkiem, którego nadzieje na spokój w domowym zaciszu swoim postem rozwiałem. > A swoją drogą to działka od strony elektrociepłowni nie należy do Targfotu więc > masz coś chyba nie świeże informacje - chyba że nie piszesz o tej działce tylko > o jakiejś innej. Pisałem o tej właśnie działce i nigdzie nie wykazywałem że działka należy do Targfortu, tylko że tam jest zatwierdzony projekt więc można się spodziewać że w niedługim czasie będziemy mieli budowę po sąsiedzku. Co za róznica czyje koparki i młoty pneumatyczne zakłucają spokój gostka. Chyba w Targforcie powinni więcej płacić za lojalność, może przyciągnęłoby to ludzi bardziej kojarzących do tej firmy, samo poczucie misji to jednak czasem za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakak a coz to za nagonka na ten SYF IP: 85.222.87.* 28.12.09, 13:17 widze ze deweloper nie jest w stanie sprzedac tego syfu i rozpoczyna nachalna nagonke - raptem znajduja sie sasiedzi :))) PALANCIE ZAMIAST NAGANIAC NA TE SYFIASTA INWESTYCJE zacznij budowac w wawie, przywozite inwestycje, a nie jakis syf nie wiadomo gdzie, skad do wawy sie jedzie kilka godzin o ile w ogoe sie dojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF 19.07.10, 14:01 o Targforcie jest forum, wszystko zostało napisane. kazdy mogl wejsc i poczytac i kazdy mogł wejsc do naszego bloku i zobaczyc kazdy z kupujacych widział jakosc drogi i ogrodzenia np i nie piszcie ze nei czytaliscie tamtego forum czy mysleliscie, ze ludzie bajki wypisują ot tak dla zabawy z nudów? niestety wszystko co zostalo napisane to prawda. pasowało Wam jak kupowaliscie bo zlapali Was na cene , ze nizsza niz na rynku, a Polaczek to taki madraczek- cena jedynym wykladnikiem zakupu mieszkania a potem zal dupsko scisnie bo ta nizsza cena odbije sie czkawką przy Waszym bloku droga juz sie zapada ha ha ha Targfort przeniosł sie z całym majdanem budowlanym obok - Ci co maja mieszkania od strony pólnocnej beda sobie z okien ogladac zaplecze budowy ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF IP: *.era.pl 20.07.10, 10:51 i w czym ci to przeszkadza..? Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF 20.07.10, 11:32 zaplecze budowy- mnie w niczym, mam okna na druga stronę. Ale moze komus to przeszkadzac. Ludziom rozne rzeczy przeszkadzają. A to piesek, kotek, sąsiad bąki puszcza glosno, dzieci glosno bawia sie w piaskownicy itd itd przeszkadzją drobiazgi, głupoty i powazne problemy Odpowiedz Link Zgłoś
lokator-b21 Re: Targofort Modlińska blok B - internet i TV 19.07.10, 13:34 Witam, Szukam dostawcy internetu i TV... Macie jakiś pomysł? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32A Re: Targofort Modlińska blok B - internet i TV IP: *.era.pl 19.07.10, 14:03 Wejdzie zaraz JMDI i dostarczy internet, nie wiem czy ma TV ale jeśli nie ma to satelitek jest duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszkan 04.08.10, 12:21 tak więc naciskajcie na akty abyście mieli do konca roku bo VAT idzie z 7% na 8% niby 1 % to nie jest duzo ale zawsze parę złotych jest dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka IP: *.jmdi.pl 04.08.10, 23:07 Nie mogą podnieść bo budynek jest już wybudowany. Potwierdza to dzienniki budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka 05.08.10, 09:36 nie masz racji co z tego , ze wybudowany? formalnie, według prawa stajesz sie włascicielem nie w momencie umowy przedwstepnej, nie w momencie , kiedy blok wybudowany, nie w momemncie kiedy nawet sie zameldujesz ale w momencie , kiedy podpisujesz akt notarialny i jezeli akt notarialny podpisujesz w dniu np 20 styczen 2011 to w tym roku obowizuje VAT 8% i taki Vat musi byc odprowadzony. Vat 8% to Vat od zakupu mieszkania. A zakupujesz w dniu podpisania aktu. Takie jest prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka IP: *.era.pl 05.08.10, 10:06 ale developer z tytułu podwyższonego VATu nie ma dodatkowych kosztów więc na drodze sądowej jesteś wygrany. Może cie obciążyć jeśli wykaże, że z tytułu podwyzszonego VATu miał wyższe koszty budowy. Nie jest w stanie tego udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka 05.08.10, 15:46 mozliwe, ze masz rację ale w moim bloku to na bank wszyscy zdaża z aktem bo juz są od jakiegos czasu podpisywane i może zreszta juz wszyscy podpisali ale blok B to nie wiem czy bedziecie miec akty w tym roku i to dobrze sie dowiedziec jak to beda urzedy skarbowe interpretowac to tylko sugestia zeby potem się nie zdziwic ale moge sie mylic jak to z tym Vatem bedzie a zachlannosc skarbowki jest ogromna na kasiorke Odpowiedz Link Zgłoś