Dodaj do ulubionych

Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów

22.12.09, 14:13
Witam,

Mam zamiar być szczęśliwym posiadaczem mieszkania w bloku B.
Zaglądają tu przyszli sąsiedzi?

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 22.12.09, 15:37
      I będziesz w miare szybko bo tempo budowy mają super szybkie.
      Myślę że oddadza przed czasem.
      A więc witam sąsiada.
      A która klatka i które piętro.

Ja klatka od strony budynku A i 1 piętro.
      • Gość: agula153 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.futuro.pl 22.12.09, 16:10
        Witam przyszłych sąsiadów. Mam nadzieję, że szybko skończą Naszą
        inwestycję. Pozdrawiam. Sąsiadka z ostatniego piętra.
        • gostek1974 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 23.12.09, 13:31
          No ja też mam taką nadzieję i liczę na to.

Martw mnie jednak to czy wokół zaraz nie rozpoczną się kolejne
          budowy...

Pozdrawiam już niebawem z trzeciego piętra ;-)
          • Gość: xx Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.era.pl 23.12.09, 13:34
            Więcej bloków nie bedzie budowanych.
            Aktulanie projektuja nowe osiedle niedaleko tego - ale tu nie będzie.
            • Gość: Przemek Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 25.12.09, 10:51
              Jest już zaprojektowane osiedle na działce od strony
              elektrociepłowni, także niedługo po wprowadzeniu będziemy mieli
              budowę pod oknami.
              • Gość: Alex Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.elblag.vectranet.pl 25.12.09, 14:22

Kupując mieszkanie chyba wiedziałeś że kupujesz na nowym osiedlu które powstaje
                a nie które jest już wybudowane więc nie rozumie w czym problem.
                A swoją drogą to działka od strony elektrociepłowni nie należy do Targfotu więc
                masz coś chyba nie świeże informacje - chyba że nie piszesz o tej działce tylko
                o jakiejś innej.
                • Gość: agula153 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.futuro.pl 25.12.09, 16:37
                  Witam.
                  Na tej działce, która nie należy do Targfortu mają powstać jakieś
                  bloki. Właściciel działki ma podobno pozwolenie na budowę, ale kiedy
                  ruszą z budową nie mam pojęcia.
                  • kacper.8 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 25.12.09, 19:12
                    Witam sąsiadów.
                    Ale Wy jesteście naiwni.Jeszcze nie wiecie jaki Was koszmar czeka z
                    tym pseudo deweloperem. Otworzą Wam się oczka jak zobaczycie swoje
                    wymażone M w standarcie jakim proponuje deweloperek.To co mówia i
                    piszą to bzdura. Przejdzcie sie po naszym bloku i zobaczcie w czym
                    będziecie mieszkać. Po czym będziecie chodzić i jak będziecie
                    wjeżdzać do garażu.
                    A co do trzeciego bloku to ma być na naszym tymczasowym parkingu,
                    obok Was. Nasz wspólny sąsziad ma budować małe bloki od strony
                    elektrociepłowni.
                    Pozdrawiam i współczuję sobie i Wam.
                    • Gość: Alex Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.elblag.vectranet.pl 27.12.09, 23:24
                      Domyślam się że ty właśnie to przechodzisz.
                      Skoro jesteś ze wszystkiego tak niezadowolony a widziałeś jak budują (osiedle
                      obok) to domyśl się co to oznacza.. że jesteś tak samo inteligentny.
                      • kacper.8 Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów 28.12.09, 11:48
                        Coś mi się wydaje że i na tym forum są pracownicy deweloperka
                        ALEX jesteś zdemaskowany !!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Pozdrawiam
                • Gość: Przemek Re: Targofort Modlińska blok B - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl 28.12.09, 23:39
                  > Kupując mieszkanie chyba wiedziałeś że kupujesz na nowym osiedlu
                  które powstaje
                  > a nie które jest już wybudowane więc nie rozumie w czym problem

Wiedziałem i dzielę się tą wiedzą z gostkiem, którego nadzieje na
                  spokój w domowym zaciszu swoim postem rozwiałem.
                  > A swoją drogą to działka od strony elektrociepłowni nie należy do
                  Targfotu więc
                  > masz coś chyba nie świeże informacje - chyba że nie piszesz o tej
                  działce tylko
                  > o jakiejś innej.

Pisałem o tej właśnie działce i nigdzie nie wykazywałem że działka
                  należy do Targfortu, tylko że tam jest zatwierdzony projekt więc
                  można się spodziewać że w niedługim czasie będziemy mieli budowę po
                  sąsiedzku. Co za róznica czyje koparki i młoty pneumatyczne
                  zakłucają spokój gostka.
                  Chyba w Targforcie powinni więcej płacić za lojalność, może
                  przyciągnęłoby to ludzi bardziej kojarzących do tej firmy, samo
                  poczucie misji to jednak czasem za mało.
    • Gość: kakakak a coz to za nagonka na ten SYF IP: 85.222.87.* 28.12.09, 13:17
      widze ze deweloper nie jest w stanie sprzedac tego syfu i rozpoczyna
      nachalna nagonke - raptem znajduja sie sasiedzi :))) PALANCIE
      ZAMIAST NAGANIAC NA TE SYFIASTA INWESTYCJE zacznij budowac w wawie,
      przywozite inwestycje, a nie jakis syf nie wiadomo gdzie, skad do
      wawy sie jedzie kilka godzin o ile w ogoe sie dojedzie
      • ocet-to-ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF 19.07.10, 14:01
        o Targforcie jest forum, wszystko zostało napisane.
        kazdy mogl wejsc i poczytac i kazdy mogł wejsc do naszego bloku i zobaczyc
        kazdy z kupujacych widział jakosc drogi i ogrodzenia np i nie piszcie ze nei
        czytaliscie tamtego forum
        czy mysleliscie, ze ludzie bajki wypisują ot tak dla zabawy z nudów?
        niestety wszystko co zostalo napisane to prawda.
        pasowało Wam jak kupowaliscie bo zlapali
        Was na cene , ze nizsza niz na rynku, a Polaczek to taki madraczek- cena jedynym
        wykladnikiem zakupu mieszkania a potem zal dupsko scisnie
        bo ta nizsza cena odbije sie czkawką
        przy Waszym bloku droga juz sie zapada ha ha ha

Targfort przeniosł sie z całym majdanem budowlanym obok - Ci co maja mieszkania
        od strony pólnocnej beda sobie z okien ogladac zaplecze budowy ha ha ha ha

• Gość: ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF IP: *.era.pl 20.07.10, 10:51
          i w czym ci to przeszkadza..?
          • ocet-to-ja Re: a coz to za nagonka na ten SYF 20.07.10, 11:32
            zaplecze budowy- mnie w niczym, mam okna na druga stronę.
            Ale moze komus to przeszkadzac. Ludziom rozne rzeczy przeszkadzają.
            A to piesek, kotek, sąsiad bąki puszcza glosno, dzieci glosno bawia sie w
            piaskownicy itd itd
            przeszkadzją drobiazgi, głupoty i powazne problemy
    • lokator-b21 Re: Targofort Modlińska blok B - internet i TV 19.07.10, 13:34
      Witam,

Szukam dostawcy internetu i TV... Macie jakiś pomysł?

Pozdrawiam,
      • Gość: 32A Re: Targofort Modlińska blok B - internet i TV IP: *.era.pl 19.07.10, 14:03
        Wejdzie zaraz JMDI i dostarczy internet, nie wiem czy ma TV ale
        jeśli nie ma to satelitek jest duży wybór.
        • ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszkan 04.08.10, 12:21
          tak więc naciskajcie na akty abyście mieli do konca roku bo VAT idzie z 7% na 8%
          niby 1 % to nie jest duzo ale zawsze parę złotych jest dodatkowo.
          • Gość: ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka IP: *.jmdi.pl 04.08.10, 23:07
            Nie mogą podnieść bo budynek jest już wybudowany.
            Potwierdza to dzienniki budowlane.

• ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka 05.08.10, 09:36
              nie masz racji
              co z tego , ze wybudowany? formalnie, według prawa stajesz sie włascicielem nie
              w momencie umowy przedwstepnej, nie w momencie , kiedy blok wybudowany, nie w
              momemncie kiedy nawet sie zameldujesz ale w momencie , kiedy podpisujesz akt
              notarialny
              i jezeli akt notarialny podpisujesz w dniu np 20 styczen 2011 to w tym roku
              obowizuje VAT 8% i taki Vat musi byc odprowadzony.
              Vat 8% to Vat od zakupu mieszkania. A zakupujesz w dniu podpisania aktu. Takie
              jest prawo.
              • Gość: ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka IP: *.era.pl 05.08.10, 10:06
                ale developer z tytułu podwyższonego VATu nie ma dodatkowych kosztów
                więc na drodze sądowej jesteś wygrany.
                Może cie obciążyć jeśli wykaże, że z tytułu podwyzszonego VATu miał
                wyższe koszty budowy.
                Nie jest w stanie tego udowodnić.

• ocet-to-ja Re:0d stycznia 2011 wchodzi wyzszy Vat na mieszka 05.08.10, 15:46
                  mozliwe, ze masz rację
                  ale w moim bloku to na bank wszyscy zdaża z aktem bo juz są od jakiegos czasu
                  podpisywane i może zreszta juz wszyscy podpisali ale blok B to nie wiem czy
                  bedziecie miec akty w tym roku i to dobrze sie dowiedziec jak to beda urzedy
                  skarbowe interpretowac

to tylko sugestia zeby potem się nie zdziwic
                  ale moge sie mylic jak to z tym Vatem bedzie
                  a zachlannosc skarbowki jest ogromna na kasiorke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka