Gość: Piotr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 00:34 Witam, szukam ludzi którzy zaufali Dolcanowi w jego kolejnej inwestycji. Ja po przeczytaniu opini nt. osiedla Szwoleżerów wciąż się waham... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Osiedle ORLA II (Dolcan) IP: *.lot.pl 10.02.04, 18:19 Hej!!! Nie zaglądają tu ludzie którzy kupili mieszkania na ORLEJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka791 Re: Osiedle ORLA II (Dolcan) 21.06.04, 18:32 czesc,szukam osob ktore decyduja sie na zakup mieszkania w Zabkach na osiedlu Orla II.Ja bylam do wczoraj zdecydowana ale wlasnie sobie troche poczytalam o firmie na forum i jestem ogromnie rozczarowana.Moze ktos ma jakies dobre wiadomosci o firmie dolcan?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Osiedle ORLA II (Dolcan) IP: 217.79.145.* 08.07.04, 09:00 Jedyna dobra wiadomośc o firmie Dolcan to taka, że jeszcze istnieje. Choć już pewnie nie długo, bo powstał Dolcan II... Jestem mieszkancem osiedla przy Szwolezerów. Prawie rok temu odebrałem mieszkanie, a w moim lokalu jest od groma niedorobek, a firma Dolcan nie interesuje się już teraz mieszkancami. Jak sie zdecydujesz na nich to się przekonasz. Wiśniewski teraz twierdzi, że jak chciałem wysoki standard mogłem sobe kupić mieszkanie apartamentowcach. Może i ma rację, ale to co ta firma wyprawia, to kpina. Minął prawie rok od odbioru pierszych mieszkań, a dopiero klika dni temu na osiedlu zostały zamontowane latarnie!!!! Z bloku odpada tynk!!!! Do dziś nie ma placów zabaw (oczywiście Wiśniewski powie, że już go zrobił, owszem postawił piaskownicę szt. 1 i ławki szt.2). Zgodnie z prawem budowlanym 25 % terenu powinny to być tereny "zielone". Przed oknami mamy betonowy parking i wąskie paski trawy dopiero niedawno pokryte trawą. Podczas wizyty Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego stwiedzono b.wiele uchybień: brak podjazdów na wózki, brak terenów zielonych, brak placu zabaw, brak wentylacji na klatkach, brak atestów na okna itd... Dolcan spóźnił się z oddaniem mieszkań 9 miesięcy!!!!!!!!! Z dla od nich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Osiedle ORLA II (Dolcan) 08.07.04, 09:25 Najlepsza jest wizyta w którejś ze zrealizowanych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Osiedle ORLA II (Dolcan) IP: 217.8.176.* 03.08.04, 12:38 Osiedle "Przy Ratuszu" - Rembertow: mieszkanie: - na 2m sufitu odchylka wysokosci wynosi ponad 1cm, - praktycznie wszystkie sciany pekaja, niektore, ze wzgledu na glebokie, skosne, pekniecia kwalifikuja sie do ponownego tynkowania, - instalacja elektryczna wykonana kablami 1,5 mm2 - "sztuczki" budowlancow, typu flaszki w rurach kanalizacyjnych, - WSZYSTKIE podejscia kanalizacyje wymagaly przebudowy, ze wzgledu na niechlujne wykonanie (oraz pozatykanie ich butelkami), - sciana w okolicach skrzynki elektrycznej ma glebokie nierownosci, budynek: - KRZYWE SCHODY na klatce schodowej (stopnie roznej wysokosci, nie trzymajace poziomu, - terakota na schodach w dwoch kolorach ulozona losowo, - klatka schodowa jest wyjatkowo niechlujna, jakosc wykonania terakoty ponizej wszelkich akceptowalnych zwyczajow, - brak najprostszej chocby lamperii, klatka pomalowana biala farba emulsyjna, - projektant instalacji budynku bardzo sie nie wykazal, dopiero po wielu nopomnieniach najgrubsze rury kanalizacyjne zostalu zasloniete, ciagle wiele rur pozostaje na korytarzach. TRZYMAC SIE Z DALA BO JAK NA OFEROWANY STANDARD, CENY (POZORNIE NISKIE) SA HORRENDALNIE WYSOKIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś