Gość: waha IP: *.chello.pl 14.02.10, 12:16 Jak w temacie: orientuje się ktoś w cenach mieszkań na tym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.chello.pl 14.02.10, 17:27 ja sie orientuje. 3 razy za duze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 09:07 tylko tyle znalazłem - nigdzie nie podają cen tylko trzeba dzwonić rynekpierwotny.com/i/pokaz/breevast-development/osiedle-tulipany/?what=flat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.spray.net.pl 14.02.10, 17:28 większość 6600 za metr... sorki ale to bardzo dużo jak na Tarchomin, ceny od 6,3 do 8,1 (partery z dużą działką) rozkłady znakomite, przy 63 metrach są 3 oddzielne pokoje z oddzielną widną kuchnią i dodatkową toaletą na wizualizacjach też wygląda super, 2-3 lub 4 piętrowe kameralne bloczki nie znam dewelopera, ale gdyby to było skończone i cena ok. 5000 to bym się poważnie zastanawiał, pomimo że nie pasuje mi ta dzielnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dnk Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 18:01 Z tymi znakomitymi rozkladami to byla ironia? 63 metry i 3 pokoje + kuchnia + 2 toalety? Ciekawe jakiej wielkosci sa te pokoje i czy wersalka i tv sie zmiesci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: 80.50.231.* 03.03.10, 09:25 taaaak... szczególnie świetny jest ten odstęp pomiędzy blokami którym będzie wiodła droga do garaży podziemnych... działka tej inwestycji jest wąska i długa a dev zaplanował trzy długie bloki z minimalną możliwą przerwą między nimi. Rewela !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
someona Re: osiedle "Tulipany" - ceny 30.03.10, 13:28 Ceny od 6099 zł/m2 w promocji, wejdz na stronę www.osiedletulipany.pl, odleglość między 3 blokami jest ponad 15 m, rzeczywiscie nie za duża, ale nie żyjemy już w czasach gdzie każdy sobie w okna zaglada, zresztą od czego są rolety?? Pozostałe 3 budynki są ciut dalej połozone i tam tez można kupić mieszkanie (są już gotowe do obejrzenia, łącznie z mieszkaniem pokazowym, więc będzie najlepiej jak ktoś osobiście sie pofatyguje na budowę i sam zadecyduje czy chciałby tu kupić mieszkanie. Do odbiorów juz nie dużo zostało bo najpozniej we wrzesniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: 217.98.20.* 30.03.10, 13:40 > większość 6600 za metr... sorki ale to bardzo dużo jak na Tarchomin, pewnie, że za dużo chcą można kupić na woli za 6,7tysiaka od m2 2pokojowe (viz wątek o aukcji) a gdzie rzym a gdzie krym ps. za chwilę rumun_naganiator ogłosi, że rok temu tam za 5tys. sprzedawali i nie było chętnych ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek osiedle "Tulipany" - czy to bloki komunalne? IP: *.chello.pl 30.03.10, 20:57 jak je zobaczyłem to myslałem ze pomyliłem adresy i przyjechałem na budowe domów komunalnych. tragedią jest kupic tam cokolwiek, zasunac rolety zeby nie patrzec co sasiad ma na obiad, słuchawki na uszach zeby nie słyszec sunacych limuzyn pod oknem do garazu. developer powinien to gminie sprzedac moze jacys biedni ludzie zgodzili by sie tam zamieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: osiedle "Tulipany" - czy to bloki komunalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 11:36 Zdecydowanie sie z Toba nie zgadzam!! Osiedle sklada sie z 6 blokow tylko 3 sa ulozone w tzw ciągu, mozna kupic w bloku gdzie nie ma widoku na blok, 3 małe bloczki sa polozone nieco dalej, standard wykonczenia mieszkań porządny. Mieszkancy zalozyli swoje forum pod adresem: www.tulipany.fora.pl/ - mozna ich zapytac o zdanie na temat osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: osiedle "Tulipany" - czy to bloki komunalne? IP: *.chello.pl 31.03.10, 20:12 a co bys napisał swiezo po inwestycji? co mysla naprawde to dowiesz sie jak im sie uda wyjsc z tgo biznesu. jedyny plus lokalizacji to ze blisko do myjni samochodów. tylko 3 na 6 jest w ciągu. w tych 3 zdecydowana wiekszosc mieszkan. i za to na tarcho zapłacici tyle kasy. gratulacje dla działu sprzedazy developera ze ktos to kupił od nich w tej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: osiedle "Tulipany" - czy to bloki komunalne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 11:00 Za osiedlem (minutka drogi)znajduje się nowo wybudowany Państwowy żłobek, po drugiej stronie przedszkole, za nim gimnazjum, szkoła podtawowa po przeciwnej stronie ulicy,liceum przystanek dalej, wszystkie sklepy pod nosem. A do tego blisko nad wisłę, gdzie mozna pospacerowac, napić sie piwa nad wałem i posiedziec na koncercie :) Że niby zła lokazlizaja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVR Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.jmdi.pl 31.08.11, 10:03 Sorry ale wola teraz to dzielnica starych lumpów stojących z piwem pod sklepem albo dresiko-cwaniaczków. Niezbyt kulturalne towarzystwo. Tarchomin jest dużo dalej od centrum ale jest tu dużo przestrzeni i zieleni z której z przyjemnością się korzysta. Poza tym sporo inwestycji, które poprawią niedługo i tak nie najgorszy dojazd (buspasy, blisko metro) co powoduje, że mieszkania raczej tu zyskają, a nie stracą. Mieszkałem na woli i obserwuje, że ta dzielnica raczej się degraduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reload Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 00:32 Nie ma to jak prosta ocena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stryjenk osiedle "Tulipany" IP: 217.153.140.* 19.08.10, 11:22 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Macie jakies doświadczenia z tym deweloperem? Dobre i złe. Jest to ich pierwsza inwestycja w Polsce ale może już ktoś może coś powiedzieć np. o elastyczności ceny, propozycji umowy z deweloperem, standardu wykończenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf22 Re: osiedle "Tulipany" IP: *.home.aster.pl 21.08.10, 19:30 Ja kupiłam tam mieszkanie-polecam! Dział sprzedaży bardzo miły, fachowy, bardzo pomocni we wszystkim! Cenę negocjowaliśmy i trochę się udało:)Za przemówiła przede wszystkim okolica, zieleń, super rozkład mieszkań -funkcjonalny, prosty bez żadnych bezużytecznych 2cm wnęk, jak w wielu mieszkaniach na innych osiedlach gdzie byliśmy, a cena uważam, że w porządku jedna z tańszych na białołęce, np. osiedle leśnej polanki nie dość, że daleki termin oddania to chcieli 7200 za m2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: osiedle "Tulipany" IP: 194.169.228.* 21.08.10, 19:43 > Ja kupiłam tam mieszkanie-polecam! Dział sprzedaży bardzo miły, fachowy, bardzo > pomocni we wszystkim! No to jest argument, za zadłużeniem sie na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf22 Re: osiedle "Tulipany" IP: *.home.aster.pl 22.08.10, 11:40 takie życie-niestety w dzisiejszych czasach własne m kosztuje- w końcu coś za coś: własne m za kredyt lub brak m bez kredytu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 11:48 to m banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf22 Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.home.aster.pl 22.08.10, 15:27 tyle tylko, ze to m bedzie twoje w przyszlosci, ale twoje. Robisz sobie w nim co chcesz jak chcesz nikogo o pozwolenie nie pytasz (np. tesciow, rodziców, wynajmującego)i taka ja tu widze roznice-choc wiem, ze kazdy ma wlasna opinie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: 109.243.237.* 22.08.10, 17:06 Bardzo ładna prezentacja na stronie. Warto zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.spray.net.pl 22.08.10, 18:44 szokują mnie ludzie kupujący mieszkania na Tarchominie/Białołęce powyżej 4,5k za metr swoją drogą kupiłem tam mieszkanie na Mehoffera za 3,4k (2005-2007) i sprzedałem za >7 ( I kw. 2009) takim łosiom jak wy kupujta bo zabraknie, Europa pogrąża się w kryzysie, rośnie dług publiczny (jakieś 45k na każdego pracującego), rośnie deficyt budżetowy, nadchodzą podwyżki podatków i minimum spowolnienie gospodarcze a w tym kraju dalej są miszczowie, którzy kupują mieszkania po rekordowych cenach (drożej za metr w relacji do średnich zarobków jest chyba w Rumunii i gdzieś tam jeszcze na południu Europy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesława Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 09:11 A więc z tego co mówisz sam jestes mega łosiem ;p Po co sie udzielasz na tym forum jak nic ciekawego nie wnosisz swoja osoba? Ja mieszkam na tarchominie od 17 lat i nie wyobrazam sobie mieszkac gdziekolwiek indziej, bardzo mi sie tu podoba, wszystko co potrzebne mam pod nosem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sova Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.tzf.com.pl 26.08.10, 09:05 Ja mieszkam na Tarchominie od 26 lat i też bardzo mi się tu podoba, mam zamiar w przyszłości kupić tu kolejne mieszkanie, co jednak nie oznacza że mam zamiar płacić za nie wg chorych stawek jakich życzą sobie budujący tu ostatnio deweloperzy. Akurat wspomniana inwestycja będzie stała niedaleko kilku podobych, a na dodatek zbudowana będzie na wąskim pasku terenu przeciętym (o ile mnie oczy zerkając na plan nie myliły) drogą! W związku z czym cena "od 6099" wydaje mi się mocno wygórowana... Ciekawe czy będzie tu miała miejsce sytuacja podobna do niedalekiego "osiedla pod dębami" gdzie ludzie mocno chwalili inwestycję, a obecnie spora część z tych mieszkań jest na sprzedaż;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.10, 09:46 podwójny błąd logiczny jak mogę być megałosiem skoro nie zapłaciłem kosmicznych cen za mieszkanie na Tarchominie - ma pani odwrotne myślenie wnoszę do tematu opinię o wysokości cena dla naiwnych idiotów a nie nic, nic nie wniósł pani wpis, bo cóż to za informacja/opinia że ktoś tam gdzieś mieszka od 17 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.merck.de 27.08.10, 11:35 Byles losiem kiedy kupowales - wtedy za porownywalne pieniadze mozna bylo kupic w lepszym miejscu. Wtedy na inwestycji zarobilobys kilkadziesiat procent wiecej:) Poza tym na wplyw cen nie miales ZADNEGO wplywu wiec nie udawaj cfaniaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.spray.net.pl 27.08.10, 16:11 nie zarobiłbym nigdzie więcej, inne dzielnice które rozważałem (w zasięgu cenowym) dawały niższą stopę zwrotu "argument" "na wpływ cen nie miałeś ZADNEGO wpływ" poza błędem stylistycznym jest debilizmem roku ludzie inwestujący na giełdzie (99,99%) nie mają żadnego wpływu na kształtowanie cen i jeśli dobrze zainwestowali to dobrze o nich świadczy (lub mieli szczęście), a przekonanie że jest to sukces tylko wtedy jeśli oni kreowali ceny cen jest w istocie godne debila kupiłem to mieszkanie inwestycyjnie nigdy w nim nie mieszkałem (nawet 1 nocy) i po 1,5 roku sprzedałem wszystkim pozostałym też życzę dobre timingu i sprzedaży dóbr na górce... po górce to już nie jest inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
smurfetka4 Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to 27.08.10, 12:27 > swoją drogą kupiłem tam mieszkanie na Mehoffera za 3,4k (2005- 2007).... przepłaciłeś, to przez takich jak ty bańka zostła nadmuchana > i sprzedałem za >7 (I kw. 2009)... No to szykuj kaskę dla fiskusika, albo kupuj szybko następne ( i nie pluj się,że drogo), bo ci 2 latka niedługo miną. Chyba,że już kupiłes (ponownie przepłacileś) i teraz naganiasz na wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.spray.net.pl 27.08.10, 19:30 matołku już rozliczyłem się dawno z fiskusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.spray.net.pl 27.08.10, 19:32 Polska kraj debili: - kupiłem za 3,4 k z metra i sprzedałem za 7 przepłaciłeś - mieszkania za 6,5-7-8-9 k z metra kupujta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.182.71.66.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.08.10, 22:19 zobaczcie ile studzienek( osadników ) w kazdym ogródku ...woda w garazach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piks Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: 195.117.37.* 19.08.11, 13:59 woda jak najbardziej - przecież wisła obok a ci co kupią na parterach w promocji dostają pontony i worki na piach. Jak wał kiedyś pęknie no to wtedy mamy Kozanów bis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: wlasne m to za wlasna kase, m za kredyt to IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.03.11, 21:18 Czemu łosiu nie kupowałeś na Wilanowie a na Białołęce?taki mądro głupi jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollop Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.spray.net.pl 15.10.10, 18:54 Mieszkania na w/w osiedlu nie są warte żadnej ceny. 1. Niewłaściwy projekt wobec warunków lokalnych. Woda gruntowa jest wyżej jak przywidziano. Podczas wiosennej i letniej powodzi (bardzo wysoka woda w Wiśle oddalonej o około 500 m) garaż był zalany. Ze względu na niską jakość wykonania izolacji przeciwwilgociowej mury są nasiąknięte wodą. W garażach pleśnieją tynki i zabudowa z GK do wysokości 1,5 m. Wilgoć wychodzi również na parterze (na klatkach schodowych). Pomiędzy częściami A i B znajduje się rów melioracyjny. Jest to przypuszczalnie jedna z dawnych odnóg Wisły. Poziom wody w nim określa rzeczywisty poziom wód gruntownych. 2. W garażu nie zaprojektowano i nie wykonano odwodnienia (istniejące studzienki w węzłach ciepłowniczych nie będą wydolne). Tylko przy rampach zjazdowych do garaży jest odwodnienie liniowe. Nie będzie ono wydajne w przypadku nawalnego deszczu. Dodatkowo odwodnienie nadziemnych tarasów jest realizowane instalacją zaprojektowaną do odprowadzania wód deszczowych z dachów (mogą zapychać się wpusty a dalej przewody). Jest ryzyko zalania garażu do znacznej głębokości poprzez wody opadowe. 3. Do czasu przedłużenia ulicy Stefanika do Mechoffera / Talarowej wyjazd z budynków B (z tyłu osiedla) będzie możliwy tylko przez garaż podziemny większej części osiedla (obiekty A). 4. Na przeciwko osiedla znajduje się pompownia ścieków. Latem generuje ona niemiłe zapachy. Pomijam kwestię wysokiej ceny wobec lokalizacji oraz umiejscowienie budynków (w środkowych mieszkaniach nie widać niczego poza ścianą sąsiadów). Przestrzegam przed zakupem mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: 212.160.172.* 10.06.11, 17:07 Cena około 6500 zł za m/2- i ta cena jest najczęściej spotykaną ceną za metr mieszkania od dewelopera na Tarchominie. Czasem można znaleźć tańsze mieszkania, w miejscach oddalonych od autobusu czy na parterze. Deweloper utrzymuje cenę na takim samym poziomie od dłuższego czasu - i czasem tylko organizuje promocje typu drugie miejsce garażowe gratis. Pewnie dlatego że żadna nowa inwestycja na Tarchominie nie jest tak blisko pętli szybkiego tramwaju przy Mehoffera i deweloper liczy że jak skończony będzie most ceny ogólnie na Tarchominie nieznacznie wzrosną. Ja sam mam mieszkanie do sprzedania w okolicy ale wstrzymuje się ze sprzedażą - czekam jak będzie tramwaj i wyższa cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqaz Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:22 buahahaha czekaj czekaj - bedzie tramwaj to ceny zrobia sie jak na Mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZONA Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.centertel.pl 11.09.11, 08:39 A propos: w maju 2008 (słaby okres, bo "na górce") zakupiłam 46m2 + 2 m.park. w rejonie płn. Nowodworów, całość za 327k. Sprzedałam w sierpniu br. - 350k (podobno dzięki inwestycji Mostu Północnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: osiedle "Tulipany" - ceny 11.09.11, 09:42 To teraz policz odsetki od 327 tys na 5% ~ 16 tys rocznie. Niech bedzie 4 lata to mamy 64 tys bez stresu urzadzania itp i tyle w temacie super inwestycji ynwestora z nowodworow :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec F Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.11, 10:07 w Biurze Sprzedaży wyjaśnili mi kilka rzeczy - 1) w garażu przecieka i grzyb, ale coś poprawili, 2) zapach z oczyszczalni czasem jest, ale nie wszędzie i ludziom nie przeszkadza, 3) mieszkania mają 2 m 50 cm - w minie najniższe na Tarchominie, 4) na Osiedlu Tulipany nie ma tulipanów, a nazwa pochodzi od kraju pochodzenia inwestora. Ponieważ na Osiedlu Tulipany nie ma tulipanów, a są za to zalane garaże, pleśń w piwnicach, i niskie sufity proponuję zwrócić się do władz dzielnicy o oficjalną zmianę nazwy z Osiedle Tulipanów na Osiedle Frajerów. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaska Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.jmdi.pl 25.01.12, 18:09 sam jesteś frajer... garaże nie są zalane, pleśni jakoś też nie widzę... a niskie sufity rzeczywiście mogą przeszkadzać ale tylko tym co mają powyżej 2.20 wzrostu !! (ale tym to wszędzie będzie nie za wygodnie... :)) sama mierzę 175 cm i jakoś nie narzekam. Poprzednio mieszkałam w wysokim domu i powiem szczerze, że zimą ekonomiczne to to nie było... całe ciepło wędrowało powyżej 2.5 m i nagrzać pomieszczenia wcale nie było łatwo i tanio. Zależy co komu pasuje.... Zapach z oczyszczalni... rzeczywiście sporadycznie coś czuć... ale wolę już to niż permanentne wdychanie np. spalin. całkiem zadowolona mieszkanka - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec F Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.12, 08:29 Aaaska - garaże zalane teraz faktycznie nie są, ale były. "Purchle" poprawili, więc pleśni rzeczywiście teraz nie widać, ale kto jej nie czuje i nie wie, że niedługo "zakwitnie" na ścianach ten Frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weer Re: osiedle "Tulipany" - ceny IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 11:48 nie miałem pojęcia, że w dzisiejszych czasach buduje się mieszkania o wys. 2,5 m! myślałem, że to przeżytek wielkiej płyty i początków nowej technologii... moim zdaniem 2,75 m powinno być standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 10:24 Ostrzegam, że w mieszkaniach na parterze i na klatkch schodowych jest grzyb. Forum mieszkańców, założone na tulipany.fora.pl jest cenzurowane. Wątki o grzybie, zalewaniu wodą podziemnego parkingu, czy o kradzieżach na osiedlu - są przesuwane do ukrytego katalogu "Wspólnota" (dostępnego tylko dla sprawdzonych mieszkańców), tak, by nikt z zewnątrz nie dowiedział się o prawdziwej sytuacji osiedla. Chodzi o to, by ceny mieszkań w tej lokalizacji nie spadły, gdy właściciele będą chcieli się ich pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keukenhof Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 10:27 czy na osiedlu zakwitły już Tulipany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corddian Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: 193.0.242.* 07.05.12, 16:55 Każde osiedle ma swoje "ukryte" forum... to nic nowego... na forach rozmawiają o problemach "swoich" i dlatego nikt nie chce aby coś wyszło dalej... mieszkam na osiedlu blisko rok czasu i nie wyprowadzę się mimo problemów, a mieszkam na parterze... grzyb w garażu w moim przekonaniu był - zroblili co mogli i wg mnie nic tam nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.home.aster.pl 14.06.12, 00:49 Witam, jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu, czy mogę prosić o informację jaki jest aktualny stan garaży oraz problemu z wilgocią? Czy są jeszcze jakieś inne usterki? Dziękuję i pozdrawiam P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieska2 Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: 31.178.124.* 14.08.12, 22:26 My również jesteśmy zainteresowani zakupem mieszkania na tym osiedlu. Mamy tylko jeszcze jedno pytanie. W lokalach są podwójne drzwi balkonowe. Jak one się sprawdzają w zimę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.12, 13:55 więcej śniegu przez nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia L Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.13, 16:59 Witam, ja równiez chciałabym zakupić mieszkanie na tym osiedlu. Czy są jakies problemy z mieszkaniami (mieszkanie którym jestem zainteresowanie jest na parterze). Byliśmy oglądaliśmy nie ma śladów wilgoci i grzyba. Czy są jakieś problemy z developerem czy wręcz przeciwnie są Państwo zadowleni z zakupionych mieszkań. Proszę o szczere odpowiedzi :) Dziękuję i Pozdrawiam S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.jmdi.pl 26.12.13, 17:20 Witam Mieszkam na tym osiedlu od 2 miesięcy narazie nie zauważyłam grzyba a mieszkam na parterze. Póki co jest ok. Osiedle jest czyste i ciche. Polecam KINGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.jmdi.pl 19.02.14, 21:39 A dla nas kupno mieszkania na tym osiedlu okazało się porażką. Niestety potencjalny kupiec jest oszukiwany przez biuro sprzedaży a na forum nie ma możliwości poczytania o grzybie w garażu i mieszkaniach, o braku cyrkulacji, o braku wentylacji w mieszkaniach i o tym że mieszkańcy wnieśli pozew przeciwko developerowi- gdyż te watki są dostepne tylko dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiędnięty tulipan Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.jmdi.pl 18.03.14, 20:02 W biurze sprzedaży i tak powiedza że te złe rzeczy wypisuje konkurencja >:) Prawda jest taka że developer zrobił mieszkańców w jajo. Teraz to oni zfinansują przyszłe naprawy garażu, kominów, zaworów wody itd. W wielu mieszkaniach też usterki będą musieli usunąć własciciele bo developer (Breevast) jak już się kupi mieszkanie to ma wszystko w nosie. Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: osiedle "Tulipany" - ostrzeżenie! IP: *.jmdi.pl 07.05.14, 11:14 [b]A MY KUPILIŚMY I JESTEŚMY ZADOWOLENI! Jeżeli chodzi o cenę jest przystępna, już to nasze 3 mieszkanie bo zawsze gdzieś nam nie pasowało, więc co do deweloperki mamy pojęcie. Zresztą nasz fachowiec od remontów (bardzo dobry) po analizie mieszkania powiedział, że robił na ul. Oczary i był gorszy stan wykonania niż na osiedlu tulipany. Do tego wszystkiego czego się spodziewać w przystępnych cenach, a mianowicie cena akurat jest dobra jak za tą jakość. Mieszkaliśmy bliżej centrum i tam deweloperzy wołają chore sumy za metr, a mieliśmy "tekturowe ściany", że słyszeliśmy kupe sąsiada wpadającą do wc heh ale taka prawda :) Zresztą cały tarchomin jest ryzykowny jeśli chodzi o wody gruntowne i zalania, ze wszystkim na rynku jest tak, że nawet jak jest super marka to nie wiadomo do końca czy nie będzie posiadało wad. Co tu dużo pisać, przeważnie ludzie chcieli by jak najtaniej i jak najlepiej a tak się nie da! Można ewentualnie coś wypośrodkować, cóż taka natura większości... Przed zakupem mieszkania trzeba porównać ilość minusów do plusów, tak samo ma się to do komentarzy w internecie. Można pojechać zapytać tych co już mieszkają, co się dzieje lub rozejrzeć się czy ludzie już sprzedają bo jest im tak źle... POLECAM PODEJŚCIE CZYSTO ROZSĄDKOWE! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jula1974 Re: osiedle "Tulipany" - ceny 17.08.12, 11:49 no właśnie ja tez zainteresowana ........ Odpowiedz Link Zgłoś