mgm13 13.02.04, 10:27 Czy ktoś miał kontakt z Amabudem? Znalazłam oferty mieszkań tego developera - dosyć ciekawe, natmiast nie wiem co to firma? Budują na Piaskowej, koło Ronda Babka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala011 Re: Amabud developer 13.02.04, 15:55 My kupilismy u tego dewelopera i polecam.Co wazne ze oddali na czas i moglismy sie potargowac o cene.Mieszkania sa cieple.Chcesz wiecej wiedziedz napisz do mnie na poczte gazety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejściowe ? IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 26.04.04, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejściowe ? IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 26.04.04, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Re: Amabud developer 25.03.04, 14:16 Sam kupiłem mieszkanie przy Piaskowej. Z przeprowadzonego wywiadu wynikało, że są rzetelni (budują z własnych środków, terminowo i bez większych usterek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 25.03.04, 14:57 Mam rezerwację do soboty i bardzo się gryzę z tym wszystkim. Umowa jest "bardzo ciekawie" skonstruowana. Np. rok po oddaniu administrowaniem budynku zajmuje się AMA-BUD a później róbta co chceta, cena może się zmienić i to bardzo (VAT od sprzedaży mieszkań , od gruntu). A swoją drogą to mieszkanie bardzo mi się podoba zwłaszcza ilość okien ;-)) na trzy strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kahori Re: Amabud developer 25.03.04, 17:55 ja też mam rezerwacje i też sie waham ze względu na formę udziału w gruncie: użytkowanie wieczyste a nie własność, co na pewno podnosi koszty użytkowania wraz ze wzrostem Vat-u na grunt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Amabud developer IP: 157.25.177.* 26.03.04, 07:58 Dlaczego tak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kahori Re: Amabud developer 29.03.04, 11:14 To wynika z niejasno sprecyzowanych zapisów w ustawie o VAT. Odsyłam do artykulu "Wieczyste kłopoty z VAT" z 27-28 marca. Wejscie do Unii i fakt, że tam instytucja uzytkowania wieczystego nie istnieje jest marnym pocieszeniem, bo troche czasu upłynie nim prawo unijne realnie zafunkcjonuje w polskiej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 26.03.04, 11:21 Zrobiłam rozeznanie co do gruntów i okazuje się że 90% gruntów w tzw. centrum ma wieczyste użytkowanie. W gruncie rzeczy to nie ma większego znaczenia bo po 01.05.2004 będzie musiała zajść zmiana gdyż w UE nie ma takiej formy własności. Jutro jadę do nich negocjować umowę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 29.03.04, 09:34 czy ktos ma informacje o planach zabudowy terenu wokól inwestycji przy Piaskowej? Wczoraj bylismy na budowie i widok od strony pólnocnej na warsztaty, fabryczki i wysypiska jest lekko przygnebiajacy. Są jakies szanse na zmiany? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.03.04, 11:19 Ponoć wykupili teren na którym znajduje się drukarnia ma być dzidziniec i drugi budynek. Kierownik budowy coś w tym stylu mówił. Jutro podpisuję umowę z nimi i mam strasznego pietra, nie mogę się skupić na niczym. Obłęd niech to się skończy ! Okolica owszem taka trochę "dziwna", ale wczoraj byłam w Wilanowie obejrzeć apartamenty Marysieńki i osobiście wolę Piaskową niż sąsiedztwo tego wielkiego kościoła co go tam dalej budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 29.03.04, 15:52 O, to już lepiej, miejmy nadzieje, że to bedzie zielony dziedziniec. Bądź dzielna west :) mysle, że to dobra inwestycja. Ja mam zarezerwowane mieszkanie na 5 pietrze od strony poludniowej, ale jest kiepsko rozplanowane i dlatego zastanawiam sie, czy nei zdecydowac sie jednak na polnocna strone, tyle, że tam zostaly juz niskie pietra, no i ten widok mnie przerazał. Albo zdecyduje sie jednak na rynek wtorny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 30.03.04, 09:22 NIestety za poźno się zdecydowałam i w mertażu jaki mnie interesował były dwa na 1 i 2 piętrze, zdecydowałam się na drugie. Mieszkanie nr 38 w aranżacji dwupokojowej. Jest śliczne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 13.04.04, 22:13 No to witam sąsiadkę z drugiego piętra w Parku Piaskowa:) Ja z żoną i synkiem (który jeszcze jest "w drodze") będziemy mieszkać pod 10 i już nie możemy się doczekać przeprowadzki. Cieszę sie, że wreszcie znalazłem na jakimś forum ludzi z Piaskowej 4. Co do okolicy to strona północna jest rzeczywiście przygnębiająca, ale z pewnych źródeł wiem, że "ruch inwestycyjny" w tej okolicy dopiero się zaczyna: po pierwsze ze względu na otwieraną w tym roku Arkadię po drugie na nowe osiedla. Jest więc nadzieja, że się to zmieni. Co do strony od Powązkowskiej to wiem, że stragany z kwiatami i zniczami mają się przenieść w dalszą część tej ulicy... A może wiesz coś na temat pomieszczeń gospodarczych, które będzie można nabyć do każdego mieszkania? cena, jakieś szczegóły? Pozdrawiam wszystkich z "Piaskowej" i ... odzwywajcie się sąsiedzi:) paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 14.04.04, 08:58 Witam sąsiada !!! Niestety na temat pomieszczeń gospodarczych nie wiem nic konkretnego ;-( Już jest trzecie pietro !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Amabud developer IP: 193.201.167.* 14.04.04, 16:51 Ja oczywiście miałam na myśli sąsiadkę nie sąsiada! Pozdrawiam sąsiadke "west" i czy to sąsiadka bylą z męzem i czy to sasiadke namawialam do kupna miszkania i czy rozmawialismy o oknach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Re: Amabud developer 14.04.04, 10:48 Witam sąsiadów. Ja z żoną kupiliśmy mieszkanie 15 na 3 piętrze. Jeśli chodzi o pomieszczenia gospodarcze to jest kilka (było jeszcze przynajmniej jak ja podpisywałem umowę pod koniec grudnia) na pierwszym poziomie garażu. Cena 1500 zł/m2. Jak ktoś ma szczęście to gdzieniegdzie na klatce schodowej jest wygospodarowane takie pomieszczenie. Mnie szczęście nie dopisało, więc zadowoliłem się tym na poziomie garażu. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika-żona Pawła Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 14.04.04, 15:53 witam sąsiadów! Bardzo się cieszę że możemy się poznać choćby wirtualnie, zanim jeszcze się wprowadzimy do naszych mieszkań. Tak jak Paweł pisał rzeczywiście Ama-bud prawie wykupił juz ziemie na której stoi drukarnia- będzie tam budowany podobny do naszego apartamentowiec a pomiędzy nimi ma być stworzony przez Ama-bud pas zieleni. Poza tym na przeciwko będzie się likwidował ten 24h parking i w planach zagospodarowania zielenią widnieje projekt parku z miejscem zabaw dla dzieci - tak się dowiedzieliśmy od współwłaściciela Ama-budu. Czy planujecie zmieniać układ ścianek działowych? serdecznie pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud developer 14.04.04, 16:29 Cześć sąsiedzi, czy byliście ostatnio i sprawdzaliście stan budowy? Jutro chyba płacimy kolejną ratę??? B.S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 18.05.04, 19:44 Szuwax odezwij sie w zwiazku ze zmianami ktore mamy w kuchni jak sie na to zapatrujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA [...] IP: *.chello.pl 01.10.04, 11:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud handlowiec IP: 195.116.161.* 01.10.04, 11:39 A nawet jeśli jest, to co z tego ? Jeśli ta tematyka jest ci w jakiś sposób bliska zajrzyj na inne fora, to nie jest miejsce na omawianie preferencji seksualnych pracowników AMA-BUD. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Amabud handlowiec IP: *.chello.pl 04.10.04, 07:28 to się bierz za Niego pedziu bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_powiem Re: Amabud handlowiec IP: 212.160.172.* 04.10.04, 10:07 Czyzbys cos mial na sumieniu realisto, chyba tak bo inaczej bys sie tak nie zachowywal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pejotl Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 15.02.05, 21:32 Witam , sasiada , Nasze mieszkanko to 11 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: mieszkanko 11 17.02.05, 15:28 Witamy. Jak kolega spod 11 to pewnie mieszkanie juz odebrane? Moze juz nawet wykonczone? :-) Moze chcialbys sie podzielic swoimi doswiadczeniami z tymi ktorzy dopiero beda odbierac i wykanczac? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Amabud developer IP: 193.201.167.* 14.04.04, 16:22 kolego! Jestem Twoja sasiadka z góry, mieszkanie 42, Czy to Ciebie i Twoja dziewczyne widzialam przed budowa z miesiac temu i rozmawialismy o oknach??? basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 14.04.04, 17:38 Hej !!!! Tak to my byliśmy na budowie (biały ologowany Fiat Siena). Zdecydowaliśmy się na kupno tego mieszkania i umowa już prawie dopięta (jednego z prezesów nie było i nie było mozliwości jej sfinalizować). Pozdrawiamy Beata i Robert Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud developer 14.04.04, 18:52 Czesc Beata, Bardzo sie ciesze, ze sie zdecydowaliscie!!! Teraz bedziemy musieli walczyć zeby nam nic nie postawili przed okanami, w planach sa podobno 2 budynki, ale dzialka pod drukarnia ciagle nie kupiona. Dzisiaj byłam na podłodze w waszym mieszkniu (scian jeszcze nie ma) i slonce fajnie swiecilo, tam, gdzie bedzie balkon :-) Pozdrawiam Was serdecznie, Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika-żona Pawła Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 14.04.04, 16:43 my bylismy 2 tygodnie temu i stalo 4pietro pierwszej klatki i zaczeto obmurowywac pierwsze pietro byl ktos niedawno na budowie? dzis poszla nasza kolejna transza wiec trzymamy kciuki zeby wszytsko to doszlo do szczesliwego konca Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud developer 14.04.04, 16:54 Ja pojadę jutro rano-zdam relację i tez trzymam kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Amabud developer IP: 62.111.226.* 16.04.04, 15:57 no i jak tam postępy na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 16.04.04, 16:16 Jutro wybieramy się na oględziny po południu ;-)) W poniedziałek napiszę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika-żona Pawła Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 17.04.04, 10:42 czesc wszystkim Bylismy wczoraj wieczorkiem na budowie -ale to bedzie wielkie!!! jest juz czwarte pietro, na pierwszym juz sa sciany wewnetrzne a na drugim sa w trakcie budowy stalismy juz w naszym mieszkaniu i powiem Wam ze wydaje sie wszystko mniejsze niz myslalam no i male niemile zaskoczenie - za oknami mamy widok na podworza budynkow ktorych istnienia sie nie spodziewalismy bo z dolu przeslanial je mur, ktory maja przeciez wyburzyc no ale mam nadzieje ze krajobraz jeszcze sie zmieni pozytywna rzecz to to ze w piatek o 19:00 jeszcze budowa tetnila zyciem i pracowali robotnicy pozdrawiam wszystkich sasiadow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 17.04.04, 14:54 a widac cos z tego ostatniego budynku? ja tam kupuje mieszkanko i ciekawa jestem czy tam tez cos robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 17.04.04, 14:54 monika, a wasze mieszkanko jaki ma miec metraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 17.04.04, 16:03 prawie 63m2, wiec nie ma co narzekac - mam nadzieje ze jak postawia sciany dzialowe to stanie sie bardziej realne - bez scian dzialowych moja reakcja byla taka ze sie bardzo ucieszylam jaki mamy ladny salon , na co Pawel mi odpowiedzial ze to nie salon a suma trzech pokoi i przedpokoju i troche mnie to zbilo z tropu:) natomiast widok z drugiego pietra od strony poludniowej rzeczywiscie wyglada zupelnie inaczej niz "z dolu" - sadzilam ze bedziemy miec widok na kosciol i przestrzen generalnie, a tu komin i okna niemalze na przeciw i to bardziej budynków wygladajacych na rudery niz mieszkania+zaniedbane podworka - jednak trzecie pietro i wyzej to bylaby rozsadniejsza decyzja - poza tym nasze okna widac z ulicy co oznacza ze bedziemy "na widoku" dla przechodniow - to tez niefajnie no ale trzeba byc pozytywnie nastawionym bo to w koncu nasze wlasne mieszkanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 17.04.04, 21:05 my bedziemy miec mniejsze 52,9 m kw ale na szczescie wzielam V pietro bedzie sloneczne strona poludniowo zachodnia z zawiajanym balkonem tylko ze najwczesniej w czerwcu 2005 ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.ch.pw.edu.pl 19.04.04, 09:52 czesc agnieszka, troche jestem zaskoczona faktem, ze zamierzasz odebrac mieszkanie w czerwcu 2005 - to oznacza ze poszczegolne klatki beda oddawane w roznych terminach(bo my mamy miec mieszkanie pod klucz juz w koncu grudnia) - to znaczy ze np. pierwsza klatke beda otynkowywac, a ludzie beda wieszac firanki podczas gdy nad trzecia klatka bedzie fruwac jeszcze betoniarka?Jakos pomysl wydaje sie abstrakcyjny, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 19.04.04, 15:21 hmmm.... agnieszko, czy mogłabys wyjasnić skąd ten dziwny termin. Na początku myślałam, że piszesz o Teklinku, ale tam budynki mają być oddane w 2004, tak jak Piaskowa. Więc skąd nagle ten czerwiec 2005? czy to wynika z twojej indywidualnej umowy o przejęciu mieszkania, czy wiesz coś o czym my nie wiemy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 19.04.04, 15:39 Mi się wydaje że Agnieszka kupuje mieszkanie na Teklinku bo odnalazłam ją w wątku odnośnie tamtej budowy. Też się trochę wystraszyłam ;-((( Ale może jeszcze sama zainteresowana się określi w którym miejscu kupuje mieszkanie ? Bo my spać nie będziemy mogli, dziś mi się śniło że AMA-BUD miał siedzibę w jakimś bunkrze i jak do nich przyszłam to oświadczyli mi że sprzedali połowę jakiegoś atrakcyjnego miejsca garażowego. Mojej drugiej połowie też śnią się jakieś dziwne rzeczy związane z budową ;-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 19.04.04, 15:49 West :))))), jak ty dotrwasz do konca budowy, jak już teraz takie koszmary cie nawiedzają. Na pocieszenie powiem, że bunkry ostatnio zyskują na wartości. Co prawda jako atrakcja turystyczna, a nie siedziba firm deweloperskich, ale w razie upadłości będzie ich można korzystnie sprzedać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 19.04.04, 15:55 hmm..... strasznie się przejmuję tym wszystkim, choć mój dzisiejszy sen był pierwszym z serii "AMA-BUD", moja druga połowa znacznie gorzej to znosi i ma "różne" sny co raz częściej (cóż to tylko facet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 19.04.04, 16:19 rozumiem, że się przejmujesz, bo jakby nie było to jest inwestycja życia. Ale Ama-bud jako deweloper ma raczej stabilną pozycję. Poza wypisami z KRS, pozwoleniami i tego typu dokumentami budowy, sprawdzalam ich wyniki finansowe w Monitorze Polskim B, - mają się dobrze. Dodatkowym zabezpieczeniem jest fakt, że budują z funduszy własnych (oczywiście w znacznej częsci wspomaganych wpłatami klientów). W razie (odpukac - puk, puk) kłopotów finansowych, mają otwartą drogę do kredytu, a przecież większość deweloperów od niego zaczyna, dla Ama-budu to ostateczność. To naprawde mocny argument. Poza tym mają dobrą opinie, oddają mieszkania w terminie, usterki usuwają niemal od ręki. Jest dobrze. Jedyna kontrowersyjna sprawa dla mnie to najbliższe otoczenie budynku i dlatego nie podpisalam jeszcze umowy. Ciągle brakuje mi czasu, żeby sprawdzić w urzedzie miasta plany zagospodarowania terenu. W likwidacje parkingu i budek kwiaciarek jakos nei wierze, bo one po prostu musza tam byc. Na końcu Piaskowej już stoi jakiś nowy blok, więc ewidentnie okolica się rozkręca ale warto by sprawdzić jakie są dalsze plany zagospodarowania. Za każdym razem, kiedy jestem na Piaskowej, podoba mi się coraz bardziej. Sama uliczka jest chyba jedną z najcichszych w W-wie. A teraz kiedy zaczynają zieleniec drzewa, robi sie tam naprawde przyjemnie. Tylko mnie ten czerwiec 2005 roku zastanawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 19.04.04, 17:53 Jesli chodzi o plany zagospodarowania terenu w urzedzie miasta to zycze ci Marto duzo szczescia, bo ja wisialam na telefonie dobrze ponad godzine zeby sie dowiedziec ze jak w czeskim filmie nikt nic nie wie tylko metoda spychologii przelacza pod inny numer. W ramach informacji z Zarzadu dróg miejskich a propos modernizacji powazkowskiej dowiedzialam sie o planie przeniesienia budek w glab powazkowskiej w rejony nowszej czesci cmentarza. Bo w jakis mglistych planach jest poszerzanie i modernizacja powazkowskiej. Co do parku zamiast parkingu i likwidacji drukarni to te informacje zdobylam od kierownika budowy i rownoczesnie wspolwlasciciela Ama-budu. Ale nie moglam tego w zadnym urzedzie potwierdzic. Jesli tylko czegos sie dowiesz koniecznie daj znac na forum trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 20.04.04, 10:07 i tak a propos "nowego bloku na koncu Piaskowej" - to nie jest wbrew pozorom nowy blok bo powinien byl byc oddany w polowie 2003 roku jesli nie wczesniej ale gmina nie ma pieniedzy na skonczenie inwestycji - jest to typ mieszkan socjalnych ABS dla biedniejszych mieszkancow sponsorowany czesciowo przez gmine podobno Ama-bud kryl ten budynek "dachem" przed zima zeby to co juz wybudowali zupelnie do szczetu nie zmarnialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 20.04.04, 10:39 Oj Monika Monika ;-))) To raczej jest TBS niż ABS. Dziś na szczęście nie miałam żadnych snów. Mam wyciąg z Ksiąg Wieczystych jeśli ktoś z was chce oglądnąć to mogę przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Amabud developer IP: 195.117.230.* 20.04.04, 10:49 Jak byś był tak miły, to mail-nij do mnie wyciąg na adres rabidurbian@pf.pl Pozdraiwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 20.04.04, 11:19 Wysłałam, gdyby były jakieś problemy to proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud developer 08.06.04, 10:43 hey West - czy możesz mi przesłać ten wyciąg?? :) finalizuję umowę i jakoś stres mnie łapie :) Najlepiej na: tjoanna@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 20.04.04, 16:12 no to nie powiem, że mnie tą wiadomością zachęciłas do zakupu mieszkania... Sąsiedztwo Tbs-ow to nei jest coś, na czym mi szczegolnie zalezy. Zwłaszcza, że ja traktowałam ten zakup bardziej jako inwestycje pieniedzy, niż mieszkanie dla siebie. Hmm... teraz to dopiero mam twardy orzech do zgryzienia. Wydawało mi się, że w tamtym rejonie jest szansa na ciekawe klimaty, okolice Burakowskiej, sąsiedztwo Powązek to moim zdaniem całkiem sensowna alternatywa dla blokowisk Ursynowa i zatłoczonego Centrum, oczywiście jesli tereny zostaną z pomysłem zagospodarowane. A może wiesz, co znajduje sie w takim starym 4-5 pietrowym budynku z czerwonej cegły z nadbudowanym bardzo wysokim oryginalnym poddaszem ze szkła i metalu od strony południowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 20.04.04, 19:32 a wiem i nie poprawi ci to humoru (chyba ze lubisz czarny humor) Jest to uwaga! karawaniarnia i w dodatku nie do ruszenia bo jest to zabytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Amabud developer IP: *.man.polbox.pl 21.04.04, 10:33 czyli memento mori z pełną obsługą ;)) A jako zabytek jest bardzo ciekawie unowocześniony. Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud developer 21.04.04, 15:44 Wydaje mi sie,ze to byla kiedys fabryka koronek, a karawaniarnia to ten mniej unowoczesniony budynek, W kazdym razie wchodzac do hupalo nie czujesz sie jakbys zwiedzala muzeum, chociaz to zalezy od klientek :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Amabud developer IP: *.atlanta-04-05rs.ga.dial-access.att.net 20.04.04, 23:36 W drugim czerwonym budynku od Burakowskiej jest droga ekskluzywna fryzjerka jaga (baba)i drogi sklep z meblami, moze to Cie zacheci? B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 28.04.04, 14:17 ale wam namąciłam sorki zupełnie nieświadomie ja oczywiscie teklinierzem bede a nie piaskowcem wiec sie nie martwcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 19.04.04, 09:16 Witam sąsiadów z Piaskowej ! Byliśmy w sobotę ok 15 na budowie i praca trwała a nawet przyjechała "grucha" z betonem ;-))) Niepokoję się trochę tym że może im się nie udać wykupić terenu na którym jest drukarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejściowe ? IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 26.04.04, 09:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 28.04.04, 16:16 "drzwi wejściowe-jednoskrzydłowe antywłamaniowe, pełne, gładkie z ryglem wielopunktowym GERDA C" A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.04.04, 09:20 a pytam dlatego,że byłam w sobotę na Nowodworskiej i stały tam na ekspozycji drzwi. Zapytałam czy takie będą na Piaskowej i jeden z pracowników powiedział że to są drzwi izraelskie i takie będą na Piaskowej.Po czym ja powiedziałam że w załączniku mamy wpisane drzwi Gerda jego odpowiedź była taka że widocznie kolega pomylił się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: 195.117.230.* 29.04.04, 09:47 A czy o tych drzwiach powiedział ci może taki pan w okularach i z dużą ilością złota na rękach? Ten cżłowiek czy był jakby trochę nieśmiały? Jeżel to on, to nie wież w to co on mówi. Mnie też kiedyś źle poinformował, ale wtedy był prezes przy tym i zaraz sporstował. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.04.04, 10:22 Młody był to jest pewne, okularów nie miał i złota nie zauważyłam. Strasznie nie lubię jak ktoś co chwila mówi co innego i dlatego okupuję ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: *.chello.pl 29.04.04, 19:38 jesli wam zamontuja drzwi inne niz w zalaczniku do umowy to trzeba ich potem hurtowo poinformowac ze zadnego aneksu zmieniajacego umowe nie macie a wciskanie kitowatego ospreztowania w wasze nowe mieszkanka to nic innego jak przekret wiec walta ludzie do nich ze gorzba ze do sądu pojdziecie....zapewniam ze bedziecie mieli takie jak w zal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANDLOWIEC Re: Jakie macie wpisane w załączniku drzwi wejści IP: *.chello.pl 02.05.04, 09:47 WIYTAM WSZYSTKICH. DRZWI GERDY TAK JAK W ZAŁĄCZNIKU. POZDRAWIAM WSZYSTKICH OBECNYCH I PRZYSZŁYCH MIESZKAŃCÓW AMA-BUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Amabud developer IP: 195.117.230.* 30.04.04, 11:23 Witam cieplutko :) Właśnie byłem na budowie Teklinka i panowie kończą zamykanie budynku B1 Bis, tzn. szóste piętro stoi już całe, a robotnicy przy mnie wylewali dach :) Oznacza to, że jak narazie mają opuźnienie rzędu 1 tygodnia (mniemam że zamknięcie budynku tyle im zajmie). Oby tak trzymać panowie ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 30.04.04, 11:35 hmmmm...... Łukasz, byłeś na Teklinku czy na Piaskowej ? Moja druga połowa też dziś była na budowie o 8.30 i potwierdza co piszesz. Obliczyliśmy że jedno piętro robią dwa tygodnie. Oczywiście mam cały czas na myśli Piaskową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Amabud developer IP: 195.117.230.* 30.04.04, 12:22 byłem na Teklinku po 10. Faktycznie z Piaskową się bardzo śpieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 30.04.04, 19:40 czesc lukasz, a czy budynek b1bis u dalej wygląda jak pole pelne wystajacych z ziemi drutów? ;-) czy moze sie choc troszke cos zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 02.05.04, 16:05 bylam dzisiaj na budowie przelazlam pod bramą no i obejrzalam sobie takie mieszkanko jak moje , wrazenia spoko , podoba mi sie , ladna duza kuchnia no i ten fajny balkon, rozklad tez niczego sobie, bede z niecierpliwoscią czekala jak bedzie wztrastal moj budynek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 04.05.04, 09:45 Byłam w sobotę na Piaskowej i widać że budowa idzie do przodu, byli nawet jacyś pracownicy (1 maja ok 15) czym byłam troche zdziwiona. Wiecie coś na temat ewentualnej budowy drugiego budynku na miejscu obecnej chyba drukarni, troche mnie to niepokoi że tak może zostać ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 04.05.04, 11:43 witam wszystkich piaskowcow, dzis bylam na budowie i z nowosci to dowiedzialam sie ze w klatce A , ktora juz ma piec pieter (nie liczac parteru) rozpoczyna sie w tym tygodniu budowa scian dzialowych - zatem ci ktorzy maja jeszcze jakies plany zmian scian dzialowych powinni sie pospieszyc. Szef budowy powiedzial tez, ze plany instalacji elektrycznej i hydraulicznej beda na dniach do wgladu. Cmentarz powazkowski "wybuchl" zielenia drzew i teraz okolice piaskowej wygladaja naprawde atrakcyjnie! pozdrawiam wszystkie pisakowe ludki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Amabud developer IP: *.mofnet.gov.pl 06.05.04, 10:52 Witam wszystkich sasiadow. Ciesze sie, ze mieszkancy - powstajacego jak na razie - domu przy Piaskowej maja juz swoje forum. Ja jednak z innej beczki nieco. Chcialbym zobaczyc jak wyglada moje wymarzone mieszkanie od wewnatrz, ale zeby wejsc na budowe trzeba sie umowic z kierownikiem. A mnie na nieszczescie wcielo do niego numer komorkowy. Tak wiec, jakby ktos mial go pod reka, to bylbym wdzieczny za umieszczenie na "naszym" forum. Pozdrawiam wszystkich tych, ktorzy zdecydowali sie mieszkac przy Piaskowej Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Amabud developer IP: 195.117.230.* 06.05.04, 10:58 Witajcie. Nie wiem jak to wygląda na Piaskowej, ale na Teklinku wystarczy w dniu w którym chce się obejżeć mieszkanie, przyjść do kierownika budowy i mu o tym powiedzieć. Wtedy on zakłada kask i idzie gdzie chcecie. Tak to przynajmniej wygląda na Teklinku. Nie trzeba się wcześniej umawiać ani żadne takie tam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Amabud developer IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 06.05.04, 11:33 Czesc Piotrze, Tez zgubilam numer do kierownika, ale jak go jeszcze mialam i dzwonilam to on nie odbieral, potem z nim rozmawialam na budowie i mowil ze nie slyszy telefonu bo tak tam glosno jest :-) Ale jest bardzo mily i na pewno Cie wpusci do Twojego mieszkania. Napisz ile pieter juz jest! B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Amabud developer IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.05.04, 14:48 Odpowiadajac na postawione przez siebie pytanie, spiesze doniesc wszystkim sasiadom, ze nie trzeba sie specjalnie umawiac, po prosttu w godzinach pracy mozna przyjsc pokazac sie kierownikowi budowy i juz mozna ogladac swoje mieszkanie (albo jego wyimaginowany zarys w przestrzeni). Ja bylem w zeszlym tygodniu i w I klatce buduja wlasnie piate pietro. Jak zauwazylem ruch jest tez w innych klatkach. Przy okazji zwracam wszystkim uwage, ze architekci wprowadzaja dosyc istotne zmiany (to nie tylko szersze okna balkonowe, ale tez przesuniecie ogrodow zimowych, zmiana ukladu okien itp.) wiec wszyscy zainteresowani powinni sie kontaktowa z Amabudem. Warto, bo jesli zmiany sa wbrew intencjom lokatora mozna sporo wywalczyc. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 18.05.04, 18:46 witam wszystkich, wlasnie przyjechalam z budowy i mam nowe informacje: 1. pierwsza klatke pokrywa juz "dach" czyli kryja szoste pietro 2. w zadnym z mieszkan z pierwszej klatki nie postawili jeszcze scian dzialowych - kierowniczka budowy mowi, ze jeszcze wlsciciele nie doniesli projektów zmian scian dzialowych i w jej imieniu mam ponaglic wszystkich mieszkancow zeby przywiezli projekty jak najszybciej!!!! 3. wg Pani kierowniczki drukarnia zostanie wykupiona przez Ama-Bud i stanie tam blizniaczy budynek na 95% - jest juz podobno po zawarciu umow wstepnych A teraz UWAGA!! zle wiadomosci: Architekt wniosl bez powiadomienia nikogo bardzo nieciekawe zmiany w planach mieszkan UWAGA! OKNO W KUCHNI OD STRONY WSCHODNIEJ ZOSTALO ZMNIEJSZONE ZE 162CM DO 90CM !!! ODLEGŁOŚĆ POMIEDZY POLNOCNA SCIANA KUCHENNA A TYM OKNEM ZOSTALA ZMNIEJSZONA Z 97CM NA 60CM (mierzylam sama metrem i sprawdzalam "uaktualnione i ostateczne" plany u kierowniczki budowy) DRODZY SASIEDZI MIESZKAJACY W TYM PIONIE! (sa to mieszkania nr5, nr 10, nr 15, nr 20, nr 25, nr 30) DAJCIE ZNAK JAK SIE NA TO ZAPATRUJECIE, BO TRZEBA DZIALAC POKI NIE JEST JESZCZE ZA POZNO!!! Ktos najwyrazniej chce zaoszczedzic na cenie i liczbie okien, ktore mielismy gwarantowane w umowie, wiec trzeba cos z tym zrobic!!!! pozdrawiamy sasiedzi spod 10 Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Re: Amabud developer 19.05.04, 10:20 Hej, Pozdrawiam sasiadow z dolu, mam mieszkanie 15 czyli juz wiem kogo bede zalewac ;-). Ale powazniej. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym oknem w kuchni. Bylismy na budowie i mamy okno w kuchni na poludnie (w wystepie) a nie na wschod (chociaz tez by sie przydalo). Co prawda nie mierzylem wielkosci okna czy raczej dziury na nie ale na oko wydaje sie byc zgodna z projektem. Z innych zmian to ucieszylo mnie tylko powiekszenie drzwi balkonowych. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud developer IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 19.05.04, 10:45 witam sasiada Bartka z gory czyli juz wiem do kogo beda docierac nasze kuchenne zapachy:) jak widac z rzutow mieszkan zamieszczonych w internecie przez Ama-bud,jednak na trzecim i czwartyn pietrze jest inny ksztalt kuchni niz na pozostalych - wczesniej tego nie zauwazylam - my nie mamy zadnego wystepu natomiast okno w projekcie mamy wschodnie,znacznie wieksze no i inaczej ulozone Apeluje o kontakt innych sasiadow z naszego pionu!!!! pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
szuwax Re: Amabud developer 06.05.04, 16:35 Jak poszedłem na budowę to nie było kierownika, zapytałem jakiegoś błąkającego się murarza czy nie ma nic przeciwko wdrapaniu się na 3 piętro i wszedłem ;-). Pozdr. Z ciekawostek jakie zauwazylem to to, ze zamiast pojedynczych drzwi balkonowych beda podwojne - przynajmniej na takie zostawili dziure w scianie :-) Pozd Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Amabud developer IP: *.chello.pl 06.05.04, 18:04 a ja bylam w niedele specjalnie zeby bylo pusto przelazlam pod brama i sobie do woli zwiedzalam w ciszy i spokoju hihi ;-) rewelacja i taką forme polecam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_t Re: Amabud developer 25.05.04, 11:57 Witam wszystkich. Jestem poważnie zainteresowany budową Park Piaskowa, śledzę jej losy od jakiegoś czasu, jednak dopiero wczorajsza wizyta na budowie przekonała mnie, że może jednak rzeczywiście ten budynek stanie :-) Przecież 1,5 miesiąca temu to ledwo z ziemi wychodził, a na budowie mówiono, że mieszkania sprzedają się fatalnie... Myślę o lokalu ok 53 m2, okna na południe, najwyżej jak się da. Mam parę pytań do starych wyjadaczy tej inwestycji ;-): 1) czy ktokolwiek z Was wierzy, że budynek będzie oddany na czas (do końca 2004)? 2) czy sąsiedztwo budowy centrum handlowego Arkadia może mieć jakieś negatywne znaczenie? póki co nonstop kursują Piaskową ciężarówki na tamtą budowę, ciekawe czy Piaskowa nie stanie się jakąś dojazdówką do tego centrum, albo coś w tym stylu? 3) jak szły Wam negocjacje z Amabudem, a zwłaszcza uzależnienie wpłat od postępów budowy? Pozdrawiam wszystkich, i proszę ewentualnie o kontakt mailowy: johnny_t@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 25.05.04, 12:52 A niby czemu mają go nie ukończyć przed kończem roku ? Też byłam wczoraj na budowie i martwi mnie trochę że nie jest do końca doprowadzona sprawa działki na której znajduje się drukarnia ;-(( Mam mieszkanie na drugim piętrze od strony północnej i raczej nie chce patrzeć na ten mur. Kierowniczka budowy powiedziała że na 95% ta sprawa jest załatwiona. Kurde matrwie się tym . Co zaś do obaw że Piaskowa stanioe się dojazdową do Arkadii to bym się nie obawiała bo ruch raczej będzie na Burakowskiej. Co zaś do negocjacji dotyczących warunków umowy są dość elastyczni ;-)))) szymanska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Amabud developer IP: 62.111.226.* 25.05.04, 14:18 Cześć, 1. Czy masz już zarezerwowane jakieś konkretne mieszkanie, bo z tego co ja wiem to zostały już tylko pojedyncze mieszkania 35 i 90 metrowe:( 2. Co do terminu to po pierwsze nic nie wskazuje na opóźnienie, a po drugie na poprzednich inwestycjach, jesli nawet były opóźnienia w to w ramach rekompensaty czynsz na początku był mniejszy. 3. Co do Arkadii to są raczej same plusy niż minusy - np. większość starych budynków w poblizu inwestycji ma zostać zlikwidowana (ew. przeniesiona) właśnie ze względu na nowych inwestorów i podniesienie atrakcyjności miejsca przez Arkadię. 4. Negocjacjacje z develop. były u mnie konkretne i realne z obu stron - ok. pozdrawiam, paweł Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_t Re: Amabud developer 25.05.04, 16:54 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Dziś rozmawiałem z biurem sprzedaży i jest jeszcze sporo mieszkań wolnych, z mniejszych nie ma tylko tych ok. 44 m2. Natomiast zarówno 36 m2 jak i 53 m2 są po kilka sztuk. Wkrótce rozpocznę negocjacje :-) Rzeczywiście, ten mur wygląda póki co fatalnie, ale myślę, że da się coś z nim zrobić, pod warunkiem że się dogadają. Co do terminu, to jak to jest: będą oddawać to w całości (wszystkie 3 klatki / części), czy najpierw będzie oddawana ta od strony Piaskowej, a dopiero później te w głębi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud developer 27.05.04, 14:33 Czesc wszystkim! Ja również ostatnio ostro wzięłam się za poszukiwania mieszkanka i inwestycja Piaskowa bardzo mnie interesuje. Byłam 2 dni temu na budowie i rzeczywiście o godzinie 19-ej nikogo tam nie było i można samemu zobaczyć każdą cegiełkę postawioną :) Wg informacji od Marka Lewandowskiego z Ama-Bud - jest jeszcze parę mieszkanek 52-54m2 na różnych piętrach, bo potem to dopiero 72m2 Jeśli chodzi o stronę południową na którą wychodzą te ~53m2 mieszkania - to niestety zostanie ta 2-pietrowa kamienica - reszta terenu ma być zagospodarowana. Moje pytanie jest następujące: NA ILE MOŻNA POZWOLIĆ SOBIE W NEGOCJACJACH CENOWYCH I JAK NAJLEPIEJ TO UCZYNIĆ? Nie ukrywam - jestem świeżak w tym temacie i potrzebuję HELPu :-) Dzięki i pozdrawiam wszystkich ewentualnych sąsiadów :) joahana@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 27.05.04, 15:34 Trzeba zdać się na intuicję ;-)))) Najwyżej się nie zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud developer 29.05.04, 13:40 kurcze.. chociaż moja intuicja mnie nigdy jeszcze nie zawiodła to nie chciałabym przesadzić w tych negocjacjach :) ale dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Amabud developer IP: *.dz.euro-net.pl 16.07.04, 12:10 Witam Drogich Sąsiadów, podpisałam umowę na mieszkanie o nr 59 B trzecia kondygnacja od strony północnej, trochę mnie martwi ze tak nisko, ale miejmy nadziję ze będzie tam za jakis czas jekis miły dzidziniec :) A poza tym za taką cenę i tak blisko centrum to chyba nie ma co narzekać. Mieszkania u innych developerów po drugiej sronie ronda babka oscylują w granicach 5 -5,5 tys za metr, okolica jest tam wprawdzie ładniejsza, ale cena z kosmosu. Pozdrawiam wszystkich, moze na jakies piwo byśmy się umówili, zeby nawiązac sąsiedzkie kontakty przed odbiorem mieszkań? Kwestię zostawiam do omówienia na forum, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 16.07.04, 13:51 Witam sąsiadkę :) ja podpisałam umowę na mieszkanko 48, w klatce B od strony południowej - piętro piąte :) a pomysł z nawiązaniem kontaktów sąsiedzkich - całkiem trafiony !! My się z West już zaczęłyśmy nawet umawiać, ale jakoś czasowo zgrać się nie możemy :) Co powiecie na przyszły tydzień? może wtorek 20:00, w Lolku na Polach Mokotowskich?? pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 16.07.04, 14:14 spotkam sie bardzo chetnie, wtorek pasuje b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 62.111.226.* 16.07.04, 15:55 Bardzo chętnie - przyjdziemy razem z żoną. Cieszę się, że powoli mieszkańcy z Piaskowej zaczynają się organizować. Warto, bo wymiana uwag tylko na forum na pewno nie zastąpi bezpośredniego spotkania. Lolek, wtorek 20.07, g.20.00 pozdrawiamy, Paweł&Monika&Adam(jeszcze w brzuszku) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 19.07.04, 08:38 Super!! :-) Lolek, wtorek 20.07. godz. 20:00 spotykamy się przed wejściem - jakoś trzeba sie rozpoznać i zlokalizować. na spóźnialskich czekamy 10min :) w razie czego mój nr tel: 0-504 114 232 do zobaczenia Asia i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 19.07.04, 10:31 Hello! Witam wszystkich Piaskowców, zwłaszcza tych z klatki B! Od piątku jestem szcześliwą posiadaczką lokalu 44 i chętnie przyjdę na okazanie do Lolka:) Pzdr, Ania i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 20.07.04, 01:15 42 pietro III, przybede do zobaczenia!!! Basia Odpowiedz Link Zgłoś
adept3 Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 20.07.04, 08:33 Hej wszystkim, W piątek podpisaliśmy umowę na lokal 44 (klatka B). Chętnie się dziś spotkamy z sąsiadami. Jak najlepiej dojechać do "Lolka"? Pozdrawiamy Ania i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 20.07.04, 08:54 cześć ! :) też miałam na "oku" ten lokal, ale w końcu zdecydowaliśmy się na piętro wyżej tj 48 :) także mam nadzieję że nie będziecie narzekać na sąsiadów z góry :) A skąd będziecie jechać?? chyba najlepiej dojechać po prostu metrem i wysiąść przy SGH - sama za bardzo nie wiem bo poruszam się samochodem. A jeśli też przyjedziecie samochodem to najlepiej wjechać od ul.Żwirki i Wigury i podjeżdża się praktycznie pod samo wejście Lolka :) Jakby co to dzwońcie - 0-504 114 232 Pozdrawiamy Asia i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 20.07.04, 10:15 Dzięki Asiu za wskazówki, bo my z Krzysiem jesteśmy napływowi:) Od siebie załączam dla ewentualnych innych niezorientowanych link do mapki ze stron internetowych LOLKA www.lolekpub.pl/mapa.htmPzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 62.111.226.* 21.07.04, 08:39 Witam, dziękujemy sąsiadom za wczorajsze spotkanie i mamy nadzieję na następne za jakiś czas. Powiem Wam, że jakby pozostali mieszkańcy byliby tak otwarci i chętni do działania jak Wy to jest nadzieja, że Park Piaskowa nie będzie osielem takim jak większość warszawskich, na których ludzie się nie znają i znać nie chcą, a jak trzeba coś zrobić wspólnie to preferują opcję "a dlaczego ja? niech robi to ktoś inny". Wierzę u nas będzie inaczej. W kontekście następnego spotkania apeluję do ludzi z klatki "A" o aktywniość!, bo na wczorajszym spotkaniu jedynie ja z moją żoną reprezentowaliśmy "A", pozostali byli z "B". pozdrawiam, Paweł p.s: Asiu, jak chcesz to prześlij mi plik z waszym projektem mieszkania (ten, którego nie możecie otworzyć). Mam nowego AutoCAD-a i nie powinienem mieć problemu z otworzeniem go. Przekonwertuję Ci go do jakiegoś sesnownego formatu i odeślę. e-mail: Pawel@FTeam.strefa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 21.07.04, 09:13 Witam wszystkich! my również dziękujemy za spotkanie i podzielamy zdanie Moniki i Pawła - mamy szansę stworzyć fajne osiedle, gdzie sąsiedzi się znają i wspólnie mogą działać, spotykać się itp Wczoraj się okazało że jest to naprawdę możliwe :) Bardzo się cieszę że się spotkaliśmy i liczę na kolejne takie inicjatywy :) Pozdrawiam wszystkich sąsiadów! Asia Ps. Paweł - wysłałam, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
adeptb Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 21.07.04, 10:37 Dziękujemy za spotkanie i czekamy na następne. Mam prośbę - czy możecie przesłać mi telefon do architekta budynku przy Piaskowej? Wczoraj zapomniałem go zapisać. Ania i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 62.111.226.* 21.07.04, 10:52 jasne, ale podaj swój e-mail, paweł Odpowiedz Link Zgłoś
adeptb Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 21.07.04, 15:43 Przepraszam, podaję: adeptb@gazeta.pl Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 193.201.167.* 21.07.04, 11:43 Ja tez dziekuje wszystkim za spotkanie, Ciesze sie ze bede miala przyjemnosc mieszkac z wami w jednym bloku. W tym tygodniu mam spotkanie z architektem, takze na nastepnym naszym spotkaniu juz tez bede miala rozplanowane gniazdka, kontakty, rury, wentylacje i inne stworki itd :-) pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 193.111.166.* 22.07.04, 11:04 Moi drodzy, jako ze powinnismy wspolnie dzialac na rzecz naszego osiedla, to proponuje taka rzecz, majaca na celu wspolne bezpieczenstwo na osiedlu, a mianowicie moze wystapimy do ama-budu z wnioskiem o zainstalowanie video- domofonow - bedzie to pewnie odrobine drozej ale korzysci na przyszlosc sa znaczne! Rosnie i bezpeiczenstwo i prestiz osiedla!!! Co Wy na to??? Zglaszajcie swoje ewentualne poparcie na forum!!!! pozdrowienia Inwestor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 193.201.167.* 22.07.04, 11:11 POPIERAM INWESTORA, videodomofony to bardzo praktyczna i dajaca wieksze poczucie bezpieczenstwa rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA 22.07.04, 11:55 hmm.. z jednej strony - fajna sprawa, ale z drugiej strony... taki video-domofon kosztuje ok 600-1000zł za sztukę + montaż w całym budynku. Osiedle i tak będzie ogordzone i chronione, a okolica jest bardzo spokojna - mieszkałam ulicę dalej przez 25 lat. Także uważamy że to będą niepotrzebnie wydane pieniadze !!! Tego wniosku nie popieramy, sorry. Pozdrawiam Asia i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: SPOTKANIE SĄSIADÓW - PIASKOWA IP: 193.111.166.* 22.07.04, 15:43 Moze wyjasnilbym te kwestie dokladniej - po pierwsze i tak placimy za montaz zwyklych domofonow - wiec ten koszt i tak bedzie poniesiony, po drugie i tak placimy za domofony - wiec doplata nie byalaby taka duza - przy hurtowym zakupie doplata nie przekroczylaby 300 zlotych - a korzysci kolosalne. Zwroccie uwage, ze praktycznie caly dzien - do godz 20.00 teren osiedla bedzie dostepny dla kazdego ze wzgledu na planowane palcowki handlowe na parterze. Wiec ochrona przy wjezdzie do garazy niewiele tu zdziala, wejdzie na teren osiedla kazdy kto chce!!!! A po drugie, gdy ruszy Arkadia i handel na parterze to nie wiadomo, jak bedzie z bezpieczenstwem w okolicy, a 300 to nie majatek, a osiedle zyskuje znaczaco na tym. Prosze tez innych o glosy! Inwestor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Video - domofony IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 22.07.04, 21:45 Witam, jeśli rzeczywiście byłby to koszt do 300 PLN to jestem za. Więcej za taki luksus bym nie dał. Wydaje mi się, że ochrona i kamery na osiedlu wystarczają, a jak ktoś bardzo chce wejść to i tak wejdzie o dowolnej godzinie. warto jednak w AmaBud zapytać o możliwość takiego rozwiązania(stawiam jednak na to, że już dawno mają zakupione domofony:) pozdrawiam piaskowiczów, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Video - domofony 23.07.04, 08:41 Cześć! rozeznanie trzeba zrobić, bo jeśli doliczą to do czynszu to chciałabym znać konkretne kwoty. Natomiast zastanawiam się czemu "Inwestor" tak bardzo namawia na ten luksus.. czy ma w tym jakiś interes??????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Video - domofony IP: 193.111.166.* 23.07.04, 09:40 Hi, hi, hi!!! Ale sie ubawilem!!!! Joahana mnie rozgryzla - jestem producentem videodomofonow i mam partie felernych, ktore postanowilem upchnac w nowym budynku na Piaskowej!!! Ale chyba nie powolacie komisji sledczej na te nowa VideoGate??? OK. Dosc zartow o tym...luksusie(?)!!! Mowiac powaznie - gdyby kazdy mial mozliwosc wyboru miedzy d-f a vd-f to nie zawracalbym bym Wam glowy tylko zamontowal sobie vd-f, bo kazdy moze robic co chce, ale niestety tak nie jest, gdyz panel wejsciowy musi byc inny dla vd-f-ow. Dwa - co maja doliczac do czynszu???? I tak bedzie doliczona konserwacja d-f w kwocie 2-3PLN, czy to bedzie vd-f czy d-f. Z kolei odpowiadajac na argumenty Pawla - skad wiesz, ze maja byc kamery???? Pierwsze o tym slysze. Oczywiscie prawda jest, ze jak ktos chce wejsc to wejdzie, chociazby wykorzystujac nieuwage jakiegos mieszkanca, lecz gdy zalozymy, ze wpuszczamy do domu tylko osobe identyfikuajca sie przez vd-fon, to juz jestesmy bardziej bezpieczni. To tyle. Moze na koniec tylko uwaga - wg mnie jest to drobiazg przy koszcie calego mieszkania a zwlaszcza jego wykonczenia (niektorzy pewnie wiecej zapalca za metr glazury niz te 300 PLN), lecz znacznie podnosi to prestiz osiedla i dziala odstraszajaco na wszelkich lobuzow!!!! Pozdrawiam wszystkich!!! Inwestor (nie produkuje videodomofonow i ich nie montuje, ani nie serwisuje nai tym podobne!!!!) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Video - domofony 23.07.04, 09:56 Ja uważam że jest to zbędne. Z tego co wiem od Amy to będzie ochrona i monitoring na osiedlu. W tej chwili też mam tak rozwiązane "zabezpieczenia" i jeśli ktoś do mnie przychodzi to ochrona dzwoni domofonem bezpośrednio do mnie. Poza tym mam doświadczenia związane z video-domofonami i wcale nie jest to taka rewelacja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Video - domofony IP: 193.201.167.* 23.07.04, 16:00 Sasiedzi, Mysle, ze powinnismy dac Inwestorowi mozliwosc sprawdzenia z amabudem kosztow faktycznych instalacji i uzytkowania videofonu. Dodatkowe 300PLN przy koszcie naszych mieszkan to nie jest duzo. Ja osobiscie czulabym sie bezpieczniej posiadajac videofon. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Video - domofony IP: 193.111.166.* 26.07.04, 16:15 No coz! Wyszlo chyba na to, ze poparcie mojego pomyslu jest mizerne, bo aby przekonac ama-bud do czegos to trzeba jednak miec wiecej niz trzy glosy. Z praktycznej przewagi video-f moge jeszcze wspomniec, ze potencjalnego goscia widzimy w monitorku i mozemy nie odpowiadac na jego dzwonek, co w przypadku domofonu zawsze zmusza nas do odezwania sie, czy to nie przyszedl do nas jakis znajomy, kolezanka czy rodzina. Aha, oponenci moga zapomniec o monitoringu i zglaszaniu przez ochrone gosci w godzinach 6-20, gdyz wtedy caly teren bedzie dostepny bez zadnych ograniczen, ze wzgledu na placowki handlowe. Gratuluje Wam!!! Podejrzewam, ze ewentualne przyszle inicjatywy uatrakcyjnienia naszego osiedla, od razu mozna wyrzucic do kosza, bo pewnie znowu koszt bedzie za duzy... Pozdrawiam sasiadow i dziekuje za zyczliwe opinie I Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Video - domofony 27.07.04, 10:16 Droga Koleżanko.. nie wiem skąd Ty bierzesz takie informacje... parokrotnie rozmawiałam z Amą, z prezesem, pytałam na budowie i wg informacji jakie ja posiadam (jeszcze dzisiaj je uaktualniłam) nasze osiedle bedzie zamknięte, monitorowane a ochrona będzie całodobowa. Jeśli chodzi o biura to prawdopodobnie pracownicy bedę mieć przepustki i oddziely domofon dla swoich gości. Jeśli chodzi o sklep to jest przewidziany tylko dla mieszkańców Piaskowej. Ja nie jestem przeciwnikiem video-domofonów, ale po prostu uważam że jest to zbędne. Dzisiaj w Amie mi powiedziano, że trzeba zebrać podpisy wszystkich mieszkańców, aby taki pomysł zrealizować. I kto się tym miałby zająć? Na pewno nie Ama, bo nie mają w tym żadnego interesu ani pewnie czasu na to. Tak jak przedmówcy - byłabym w stanie zapłacić dodatkowe 300zł ale jakoś nie zmotywował mnie ani Twój post, ani nie ton w jakim został napisany. Pozdrawiam sąsiadkę. Ps. a'propos - które mieszkanko należy do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Video - domofony IP: 193.111.166.* 28.07.04, 10:15 Coz, wyciagajac trupa z szafy (videodomofon) moge tylko spytac, jaki to bedzie sklep, ktory utrzyma sie tylko sprzedajac mieszkancom czterech klatek??? A siegajac po proste porownanie - videofon i domofon - to jak telewizor i radio - czy masz w domu tylko radio? jesli tak, to nie zarzucaj videofonowi, iz jest zbedny, bo ma niezaprzeczalne zalety, w porownaniu z domofonem, wystarczy spojrzec na telewizor - ma obraz!!! A jego jedyna wada to ... w tym przypadku cena, tylko. Co do tonu, to ja nikomu nie zarzucam "interesu" w jakiejs sprawie... P.S. Na razie zadne mieszkanko nie nalezy do mnie...Czekam az wybuduja!!! Takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Video - domofony IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 28.07.04, 10:26 Proponuję skanery tęczówki oka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Video - domofony 28.07.04, 10:59 a mi się już nie chce kontynuować tej dyskusji.. najlepiej zróbmy ogrodzenie z drutu kolczastego i nie wychodźmy poza mury... a jeśli ktoś nie jest jeszcze "sąsiadem" to nie wiem po co robi zamieszanie na forum... Miłego dnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Video - domofony IP: 193.111.166.* 28.07.04, 11:17 Z tym drutem kolczastym to znakomity pomysl!!! Wyjdzie jeszcze taniej (moze nawet nam zwroca po 50zl!). Dla nieuwaznych czytelnikow - sasiadem to chyba jeszcze nikt nie jest, co? (Jesli ktos juz mieszka to niech sie ujawni na forum jak sobie radzi bez pradu/wody/okien/videofonu). A wlasnosc potwierdza akt notarialny, a nie umowa z ama!!! Droga west - orientujesz sie w cenach skanerow teczowek...chyba nie. Trzeba by doplacac po 900zl i dodatkowo pamiec dla naszych wzorow. Pozdrawiam milych przyszlych sasiadow (chyba ze ama splajtuje :-( ) I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Inwestor czy Iwona ? IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 28.07.04, 12:04 Iwona rozpętała burzę o ścianki działowe, jak się okazuje bez podstaw bo ścianki są ok. Później pojawił się Inwestor który zaczął namawiać na te nieszczęsne domofony. Iwona jak i Inwestor mają mają ten sam numer IP, piszą więc z jednego komputera. Jak to jest z Tobą Iwono-Inwestorze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: Inwestor czy Iwona ? IP: 193.111.166.* 28.07.04, 13:46 West okazuje sie jest budowlancem z zamilowania i zna sie na sciankach, jak i na skanerach teczowek oraz sledzeniu numerow IP - mania przelsadowcza czy bezrobotny oficer ABW(MO?)? Wspolny nr IP - o czym to swiadczy? Czekam na zgloszenia (z pewnoscia nie jestem talibem z Klewek - aby ulatwic) z niecierpliwoscia!!!! Ze mna jest OK, nie jestem Hydem (niestety?). Hej sasiedzi! II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Inwestor czy Iwona ? IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 28.07.04, 17:18 Za to Ty Inwestorze jesteś wybitnym specjalistą od instalacji domofonów. Co do skanerów tęczówek była to aluzja do Twoich poprzednich wypowiedzi. Myślę że doskonale wiesz co oznacza taki sam numer IP ;-) Co do ścianek, ich grubość będzie taka jak w dołączonym do umowy załączniku i jest to ZGODNE z obowiązującymi normami i przepisami. Pojawiasz się w tym wątku jak meteor, zachwalając próbujesz nas namówić na zakup videodomofonów. Nie wierzę w takie zbiegi okoliczności. Z pluskwami nie można postępować w sposób dżentelmeński, trzeba je rozgniatać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor A jednak Inwestor IP: 193.111.166.* 29.07.04, 09:57 West Twoje podejrzenia sa zalosne, choc przyznaje bardzo smieszne. Rozmumiem, iz nie wiesz, co oznacza numer IP ani jak jest zbudowany. Widac rowniez, iz nie potrafisz czytac planow budowlanych, a Twoja wiedza jest pobiezna, jak widac w kazdym temacie. Namawiam, na to co uwazam za dobre, a Ty potrafisz tylko rzucac komentarze, zwykle nic nie wnoszace - gratuluje!!! Aha - rozgniec sie sama na poczatek!!! I Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: A jednak Inwestor 29.07.04, 10:16 Słuchaj - znikaj z tego forum bo nam śmiecisz niepotrzebnie. a co do numerów IP to nie bądź taki(a) do przodu! albo to ten sam komputer albo w tej samej sieci także zabyt dużym zbiegiem okoliczności byłaby obecność tutaj kogoś z tego IP.. daj już sobie i innym spokój, co? znajdź sobie dziewczynę tudzież faceta i wtedy może bedziesz miał(a) inne rzeczy do roboty albo znajdziesz ujście swoich frustracji :) bo chyba "coś" ci do mózgu uderza ! Twoje komentarze są żałosne i tylko robią zamieszanie - to ty nic nie wnosisz tutaj, nie jesteś mile widziany(a) i nie mamy ochoty na dalsze dyskusje!!! Żegnam (pewnie w imieniu reszty też) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: A jednak Inwestor IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 29.07.04, 11:09 Przygladam sie tej ostrej wymianie zdan i jest mi przykro, ze dotad przyjaznie nastawione do siebie przyszle sasiedztwo zamienia forum w pole bitewne-nie o to chyba chodzi, zeby obrzucac sie inwektywami i zlosliwosciami Inwestorze! Nawet jesli masz racje to i tak nie wejdziesz z nikim w konstruktywny dialog jesli bedziesz taki agresywny. Przeciez wygodne i bezpieczne zycie na Piaskowej 4 lezy w interesie wszystkich uczestnikow forum, nieprawdaz? serdecznie wszystkich pozdrawiam i ponawiam prosbe Pawla, aby ujawnili sie przyszli mieszkancy klatki A - chetnie poznamy blizej naszych najblizszych sasiadow:)) Monika z Adasiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Adaś IP: 193.201.167.* 29.07.04, 11:25 Monika! Jak sie czuje Adaś? Głodny cały czas? Napisz coś! na forum albo: baha@poczta.onet.pl Buziaczki dla malucha Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Adaś IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 29.07.04, 11:36 czesc Basiu! piszac "Monika z Adasiem" wziaz mam na mysli Adasia....w brzuchu:)) co nie przeszkadza mu byc glodnym tzn. jego mamie:)) mamy sie razem pysznie i zdrowo a szczesliwy dzien rozwiazania ma byc za poltora tygodnia tj 8. sierpnia takze trzymaj za nas kciuki!! swoja droga to ciekawa jestem czy nasz synek bedzie pierwszym "piaskowym" dzieckiem? piaskowe mamy laczcie sie!!!:)))) buziaczki dla ciebie Basiu do uslyszenia i zobaczenia jak tylko adas sie da sfotografowac, to ci przesle mailem jego zdjecie Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Adaś i Monika IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.07.04, 11:48 Z obserwacji innych osiedli mogę wysnuć tezę że szybko będzie miał kolegów i koleżanki. Dość często odwiedzam budowę i zazwyczaj spotykam ludzi ok. 30 lat, chyba to najbardziej optymalny wiek by mieć potomstwo. Ściskam mocno i pozdrawiam Beata z Robertem Żeby nikt na forum nie miał wątpliwości nowe osiedla obserwuję w drodze do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: A jednak Inwestor IP: 193.201.167.* 29.07.04, 11:36 Inwestorze, Wyluzuj, na prawde kupiles mieszkanie w naszym bloku? Nie rób sobie wrogów juz na samym poczatku, na Piaskowej 4 ma byc miło i przyjemnie :-) Mam nadzieję, ze wszystkie przyszłe spory będziemy rozwiązywac bazując na kulturalnych wymianach poglądów. Pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika grubosc scianek dzialowych IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 29.07.04, 11:51 tak a propos scianek dzialowych w naszym mieszkaniu wszystkie sciany dzialowe sa na 6,5cm. Po otynkowaniu maja troche ponad 10cm, a z tego co wiem jeszcze dojdzie gladz tynkowa, takze w konsekwencji bedzie jeszcze wiecej cm. Nie jest tak zle, my tez pytalismy sie znajomego architekta o te scianki i powiedzial, ze tak sie teraz robi. Choc architekt z Piaskowej z grupy 5 rzeczywiscie w planach umiescil sciany dzialowe na 12cm. Ale jak sie sam wyrazil, o tym jakie sa ostatecznie stawiane sciany decyduje developer, a my mamy w umowach podane grubosci scian i 12cm i 6,5cm, wiec moga stawiac jak im sie podoba. Ale naprawde te 6,5cm nie wyglada tak zle po otynkowaniu! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: grubosc scianek dzialowych IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 29.07.04, 12:00 Nam architekt powiedział to samo, choć jak pierwszy raz zobaczyłam je w Waszej klatce to omal nie zemdlałam. Ściany działowe mają być na tyle grube aby bez problemu można było osadzić drzwi, w 10 cm uda się to bez problemu. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwestor Re: A jednak Inwestor IP: 193.111.166.* 29.07.04, 13:57 Do Basi, Tak, kupilem. Jestem agresywny, moze... Znajomi mieli przygody z developerem, ktory obiecywal wiele, ale jak przyszlo, co do czego to zrobil tylko, to co podpisal w umowie,a tam nie bylo szczegolow. Moze dlatego... Znikam z forum ku uciesze wszystkich! Zycze powodzenia w inwestycji az do aktow not. I Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: A jednak Inwestor 29.07.04, 15:27 nie chodziło o uciechę.. tylko o normalną rozmowę i wymianę opinii.. Każdy z nas obawia się współpracy z developerem, bo wkładamy w to nie tylko duże pieniądze ale też poświęcamy czas i nerwy.. a wszyscy przecież wiemy że w tych kwestiach nie ma sentymentów.. niestety.. dlatego czasem tak żywiołowo reagujemy jak coś jest nie tak.. mnie też poniosły nerwy.. jak widać jednak można mnie z równowagi nawet przez internet wyprowadzić.. Poza tym łatwo być agresywnym kiedy się jest "incognito" - większość ludzi z tego forum poznało się niedawno w realu i zupełnie inaczej się teraz postrzegamy.. a Ty nawet swojego imienia nie zdradzasz.. bawisz się w kotka i myszkę.. drażnisz.. w jakim celu?? Powodzenia również.. może spotkamy sie kiedyś w windzie :P Joahana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 16.07.04, 14:52 Pozdrawiam sąsiadkę z piętra ;-)) Owszem mogłoby być wyżej ale nie jest źle. Najbardziej martwił mnie ten mur, ale już się wyjaśniło że w przyszłym roku zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukwych UWAGA!!! 01.06.04, 11:16 Wielka prośba do wszystkich mieszkańców klatki "A" na Piaskowej. proszę o jak najszybsze (góra do piątku) dostarczenie rzutu ścian działowych i projektów instalacji do pani Renatki (tel. 0-608-013-276). No chyba, że ktoś chce odebrać mieszkanie w czerwcu 2005 jak na Teklinku!!! A tak na serio, to wstrzymujecie rozpoczęcie prac wewnątrz lokali. Do tej pory mamy zmiany tylko w 10 lokalach i to bez instalacji. Jeśli ktoś nie dokonuje zmian to też prosimy o kontakt i potwierdzenie. Pozdrowienia dla wszystkich Piaskowców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: UWAGA!!! IP: 62.111.226.* 01.06.04, 12:18 A od kiedy są dostępne schematy elektryki i hydrauliki?, bo ja od marca nie mogę się ich doprosić? (czy w ogóle są?) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: UWAGA!!! IP: 62.111.226.* 01.06.04, 15:29 Przed chwilą się dowiedziałem, że schematy elektryki i hydrauliki dla Parku Piaskowa będa dostępne pradwopodobnie w piątek(5.06.2004). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: UWAGA!!! do Pawła i nie tylko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 04.06.04, 14:00 No to prawdopodobnie nie ma tych planów ;-(( W biurze powiedziano mi że nie wiadomo kiedy będą skierowano do Jaczewskiego. Jutro wybieram się na budowę. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west dobre wieści IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 07.06.04, 08:16 Witam ! Co prawda wcześniej wymienianych planów nie ma ale dowiedziałam się że AMA-BUD jest już właścicielem działki na której znajduje się drukarnia i za rok zaczną wyburzanie tej nieruchomości. Przerażała mnie wizja widoku z okna na ten mur ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
joahana UMOWA - Ama-bud 08.06.04, 10:31 Witam w przyszłym tygodniu podpisuję umowę z Amą (Piaskowa) - przeczytałam dokładnie umowę, znajomy z banku również ją przejrzał i nie widzę jakiś duzych uchybień. Czy ktoś ma może konkretne uwagi do tej umowy? czy mogę ją podpisać ze spokojnym sercem? :-) bardzo dziękuję za pomoc !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: UMOWA - Ama-bud IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 08.06.04, 11:53 Gratulacje ! Z początku umowa wydawała mi się podejrzana ale po konsultacjach z lepiej zorientowanymi okazało się że jest ok. Ze zmian to pamiętam że zastrzegliśmy sobie odbiór w świetle dziennym w obecności osoby trzeciej wskazanej przez nas. Na które mieszkanko się zdecydowałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: UMOWA - Ama-bud 08.06.04, 13:43 dzięki za info! obgryzam pazurki z nerwów :) mieszkanko od strony południowej, ok 53m2 - jeszcze tylko nie wiem na którym piętrze - ale 48/49A/44 - te numerki wchodza w grę :-) Czy wiesz coś na temat formy udziału w gruncie?? mają użytkowanie wieczyste czy własność?? ale fajnie tak sobie pogadać z przyszłymi sąsiadami :) pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: UMOWA - Ama-bud IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 08.06.04, 14:35 Z gruntem jest wszystko ok, mam wypis z Księgi Wieczystej. AMA-BUD jest wieczystym użytkownikiem a właścicielem jest Gmina Centrum.Dział V (o obciążeniach)jest czysty ;-)) Nasze mieszkanko ma numer 38. O wszystkie te dokumenty możesz poprosić przed podpisaniem umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: UMOWA - Ama-bud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 15:45 Czy możecie mi napisać jaka jest cena za 1m na tej inwestycji bo chyba są tam jeszcze wolne mieszkania? Będę bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: UMOWA - Ama-bud IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 08.06.04, 15:48 3800 PLN a więcej dowiesz się jak zadzwonisz do nich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: UMOWA - Ama-bud 08.06.04, 16:07 no to super :) muszę się do nich wybrać w poniedziałek i dogadać szczegóły :) myślisz że wyrobią się w terminie z oddaniem? moja mama mieszka niedaleko i za każym razem jak jestem u niej to zaglądam na budowę - prace idą, ale nie tak szybko jak myślałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: UMOWA - Ama-bud IP: 212.160.235.* 08.06.04, 16:13 Joanna bez takiej euforii. Zapytaj ich o problemy z aktami notarialnymi dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka VAT PCC? IP: 212.186.80.* 08.06.04, 21:38 czesc w zwiazku ze zmiana przepsiów dot VAT jak sie ma sprawa z vatem od udzialu w gruncie??? no i jak to wszystko sie ma do podatku od czynnosci cywolnoprawnych.? mi jakos wyszlo ze podatku placic nie bede bo place vat??? jak to jest do ch... bo juz sie generalnie pogubilam ;-(, moze ktos z was sie na tym zna? Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: UMOWA - Ama-bud 09.06.04, 09:27 nikt nie jest idealny :) ale na poważnie to w umowie jest zapis który to reguluje (3mies od odbioru mieszkania) Może trzeba jeszcze zastrzec sobie co w wypadku gdy po 3 mies nic się nie zadzieje?? ale ja jestem optymiską... najwazniejesze żeby cała reszta była w porządku i budowa skończyła sie o czasie! Wczoraj wieczorem tam byłam i jest już ostatnie piętro w klatce B kończone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: UMOWA - Ama-bud IP: 212.186.80.* 08.06.04, 21:42 dokladnie popytaj czemu są takie zwłoki jesli chodzi o akty notarialne, na innej ich inwestycji ludzie bardzo dlugo czekają co siłą rzeczy moze budzic pewne wątpliwości i obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: UMOWA - Ama-bud IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 09.06.04, 08:17 Niestety wszędzie są obsuwy z aktami notarialnymi,AMA-BUD w tym temacie nie przegina ani w jedną ani w drugą stronę ;-)) W umowie jest zawarte że w ciągu trzech miesięcy mają być akty, jeśli nie będzie to wtedy będę się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: (nie)dobre wieści IP: 62.111.226.* 18.06.04, 10:52 Od paru dni elektrycy kładą instalację w pierwszej klatce na piaskowej. Jako ciekawostkę podam, że każdy dodatkowy punkt instalacji kosztuje 50 PLN, dla porównania w Teklinku było to 30 PLN. pozdrawiam, paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: (nie)dobre wieści IP: 193.111.166.* 21.06.04, 13:56 Czy ktos byl moze ostatnio na Piaskowej i wie jak wyglada postep robot? Czy postawili juz scianki dzialowe w pierwszej klatce? Bede wdzieczna za informacje. Co to jest ten punkt dodatkowy? A co z hydraulika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: (nie)dobre wieści IP: 62.111.226.* 21.06.04, 14:24 Co do hydrauliki to jeszcze nie teraz jest robiona, ale kiedy nie wiem. Punkt dodatkowy to każde dodatkowe gniazdko/włącznik w stosunku do pierwotnego projektu elektryki - czyli jeśli w pokoju masz wg. planu dwa podwójne gniazdka, a z jakiś powodów chcesz mieć 4 to dopłacasz za dwa dodatwowe 100PLN. Ścianki działowe są na pewno do 2 piętra - to sam widziałem. Z drugiej strony wydaje się, że skoro już weszli elektrycy to są one zrobione już w całym pionie. pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: (nie)dobre wieści IP: 193.111.166.* 24.06.04, 12:19 Bylam we wtorek na Piaskowej, i z tego, co widzialam to scianki stoja tylko na drugim pietrze i nigdzie indziej (na niektorych pietrach nawet sciany zewnetrzne nie sa do konca zrobione). Faktycznie na drugim pietrze zaczeto robic elektryke. Od kogo mozna wziac plany elektryki i hydrauliki??? Drugie pytanie - czy ktos sie orientuje, dlaczego na II pietrze scianki stawiane sa z cegly na sztorc - czyli szerokosc scianki TYLKO!!!! 6.5cm!!!! Zgodnie z planami, ktore ama-bud udostepnial scianki wewnetrzne maja 12cm szerokosci (cegla na plasko). Czy ktos moze cos wie w tym temacie? Moze na drugim jest inny standard??? Jesli nie to trzeba chyba interweniowac - nie wyobrazam sobie, aby na 6.5cm sciance mozna bylo cokolwiek zawiesic, nie wspominajac o slabej dzwiekochlonnosci takiej sciany!!!! Prosze o glosy w tej sprawie!!!! Pozdrawiam sasiadow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Ama-bud, amabud Park Piaskowa IP: 193.111.166.* 02.07.04, 11:07 Halo Sasiedzi!!! Cos to forum umilklo? Czyzby wszyscy byli na wakacjach? Prosze o opinie i komentarze dotyczace Parku Piaskowa i mojej poprzedniej wiadomosci - grubosc scianek dzialowych. Pozdrowienia I Odpowiedz Link Zgłoś
joahana ścianki działowe i klatka B Piaskowa 06.07.04, 14:36 Witam sąsiadkę ! nie wiem czy nie-stety, czy "stety" ale grubość ścianek działowych to rzeczywiscie około 10cm (6,5cm cegły + otynkowanie). Wg informacji z Amy jest to w tej chwili standard. Nie będzie problemu z zawieszeniem półek czy obrazków. Do tego plusem jest to że pokoje się nie zmniejszą tudzież będą większe. Czy wiecie może jak liczą metraż mieszkania? przed czy po otynkowaniu?? Noi i najważniejsze: mieszkania z ogrodem zimowym - można zamienić drzwi balkonowe na okno, lub odwrotnie - ale tylko od strony ogrou zimowego. Do 18 lipca najpóźniej trzeba dostarczyć plany mieszkań z rozrysowanymi ściankami działowymi, miejscem na gniazda elekryczne oraz gdzie, co i jak ma być w łazience i kuchni. Pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów. Joahana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 193.111.166.* 09.07.04, 11:01 Witam! Dzieki za informacje, ale guzik mnie obchodzi co mowi ama-bud odnosnie standardu, gdyz na planach, ktore od nich otrzymalam wyraznie zaznaczono scianki 12cm!!! I przy takich sciankach powinni planowac powierzchnie mieszkan, ktore nam sprzedaja. Nie uwazacie??? Jesli chodzi o obmiar powierzchni to norma przewiduje obmiar z tynkami i ama- bud nie ma tu nic do powiedzenia!!! Cos mi sie wydaje, ze budowa sie opoznia, gdyz do konca sierpnia zgodnie z zapisem w umowie ma byc gotowy stan surowy zamkniety na calym budynku, a nie wydaje mi sie by zdazyli. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁukaszB. Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 195.117.230.* 09.07.04, 11:06 Witaj. Nie wiem co wyrabia Ama na Piaskowej, ale na Teklinku grubość ścian to szerokość cegły plus tynki. Wogóle jak czytam co się dzieje na Piaskowej, a widzę co się dzieje na Teklinku to dwa różne światy. Na teklinku też mieli opuźnienie ze stanem zamkniętym, ale oni nie stawiają budynku równomiernie, tzn. np. na dolnych poziomach mieszkania już są wytynkowane, z elektryką i rurami na wodę i ogrzewanie oraz mają okna, a na ostatnich piętrach dopiero co postawili ścianki działowe. Najważniejsze wydaje mi się jest to, żeby zbudowali mieszkania na czas, oraz by były dobrze wybudowane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 09.07.04, 13:18 Stan zamknięty ma chyba być do końca lipca. Wydaje mi się że mają sporą nadkładkę na prace wykończeniowe i może nie będzie opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 12.07.04, 11:16 Cześć Iwona ! Możesz napisać które ścianki masz 12 cm ? W standardzie wykończenia mam dwie grubości 6,5 i 12 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 193.111.166.* 12.07.04, 15:16 Czesc! Jesli chodzi o scislosc to na planie pietra wszystkie scianki wewnetrzne tzn. miedzy pokojami/kuchnia/lazienka maja grubosc 12 cm i tego sie trzymam. Odnosnie zas stanu zamknietego budynku (z oknami) to dotyczy to calego budynku nie tylko klatki A, wiec wydaje mi sie, ze maja malo czasu Pozdrawiam sasiadow Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 13.07.04, 08:31 Hey! ja też mam w swoim standardzie wykończenia grubość ścianek wewnętrznych 6,5 oraz 12cm - nie wyobrażam sobie żeby mogły być ścianki mieędzy pokojami itd cienkie na 6,5cm - skąd oni to wzieli ?? wczoraj pomierzyłam w obecnym mieszkaniu i tam mam 10cm - w sumie to wystarcza. Dzisiaj do nich dzwonię i wypytam się o wszystko. pozdrawiam sąsiadów Joaśka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 193.111.166.* 13.07.04, 11:01 Czekam niecierpliwie na informacje jak sie czegos dowiesz. I Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 13.07.04, 13:44 a więc tak: ścianki wewnątrz lokalu mają mieć grubość po otynkowaniu 12cm (jakoś dziwnie gruby ten tynk) Moim zdaniem będzie max 10cm po otynkowaniu. natomiast dowiedziałam się że na życzenie klienta (czyli własne) można poprosić o postawienie grubszych ścianek. Natomiast zmniejszy się powierzchnia mieszkania na pewno o te zmiany. Muszę to jeszcze sama naocznie sprawdzić, ale wydaje mi się że 10-12cm to jest już OK. Co myślicie?? Joahana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 193.111.166.* 13.07.04, 15:37 Czesc Joahana! Czy mozesz powiedziec z kim rozmawialas na ten temat w ama-budzie? Czyli komu moznaby zglosic taka prosbe??? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 14.07.04, 10:33 Hey! rozmawiałam z Michałem Jaczewskim - jeden z prezesów. Natomiast uważam że te ścianki będą miały wystarczająca grubość jak dla mnie. 10cm po otynkowaniu jest OK. za dużo tynku to też nie jest dobrze bo potem trudno cokolwiek przybic czy wywiercić. Poza tym dowiadywałam się trochę i rzeczywiście jest to standard u innych developerów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 13.07.04, 23:55 1. Architekt zaplanował w całym budynku ścianki działowe 12 cm! 2. Wytłumaczenie, że będzie 6 cm ! tynku:) (tak wynika z maila na który odpisuję) jest tak niaciągane, że aż śmieszne. Proszę się zapytać o to dowolnego architekta, ew. budowlańca. 3. Moim zdaniem wynika to z oszczędności prowadzonych na budowie! (i to nie jedynych...) 4. Osobiście bardzo mi się to nie podoba i aktualnie badam sprawę u ekspertów. Za niedługi czas dam znać jak można temu przeciwdziałać. 5. Jeśli komuś ta sprawa również "śmierdzi" i chce coś z tym zrobić zanim będzie za późno proszę o odpowiedź na ten post(w ilości siła(przekonywania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 14.07.04, 08:33 Byłam wczoraj na budowie, tynkowane są ścianki w klatce A. Niestety nie miałam ze sobą miarki (grrrrrr) ale po otynkowaniu wyglądają na przynajmniej 10 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 14.07.04, 10:42 Witaj sąsiedzie :) przyznaję ci całkowitą rację - 6cm tynków to przesada- dlatego zamierzam to wyjasnić.Oszczędności sa na każdej budowie - jeśli chcesz mieć grubsze ścianki - po prostu zgłoś się do Amy i oni to zrobią. Chętnie natomiast posłucham jak skończyło się twoje dochodzenie :) jeśli coś jest nie tak - trzeba interweniować ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 14.07.04, 23:04 ZGADZAM SIE Z SĄSIADEM I PODGRZEWAM DO DZIAŁANIA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa IP: 193.111.166.* 15.07.04, 13:18 Popieram inicjatywe przeciwdzialania przekretom na Piaskowej!!!! Pzdr I Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 11.07.04, 20:12 na planie mieszkania masz podane dwa metraze jeden na górze to jest przed otynkowaniem a pod spodem w ramce po otynkowaniu pozdr agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek pomiary powierzchni 11.07.04, 20:14 ten w ramce metraz jest oczywiście mniejszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: ścianki działowe i klatka B Piaskowa 20.07.04, 09:13 Moi drodzy, byłam w sobotę na budowie. W klatce B jest już wszystko przygotowane do stawiania ścianek działowych. Wszyscy mieszkańcy są proszeni o dostarczenie planów jak najszybciej (sami się wczoraj z tym męczylismy) Co do ścianek działowych - cegła ma 6,5 cm - po otynkowaniu będzie ok 10cm Można (jak pisałam wcześniej) poprosić o postawienie grubszych ścianek, natomiast będzie to też kosztem mieszkania. Wczoraj byłam na budowie u mojej przyjaciółki (też ma odbiór w grudniu, buduje Pekao). Stoją już u niej ścianki i ma zrobioną elektrykę - grubość ścianek taka jak u nas. Pytałam sie tam inżyniera i powiedział mi że to jest obecnie standard. Natomiast zastanawia mnie czy Ama wyrobi się z terminem oddania..... Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Droga Agnieszko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 09.06.04, 08:44 Zawsze mozesz kupić mieszkanie od JW Construction czy Dom Development, wtedy dopiero na własnej skórze przekonasz się co to są problemy z deweloperem. Znajoma szósty rok chodzi po sądach z JW i końca sprawy nie widać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Droga Agnieszko IP: 212.160.235.* 09.06.04, 10:23 West wyluzuj, Nie chodzi o to aby patrzec na oszustów ale samemu sie nie dac oszukac. Piszecie ze akty notarialne 3 mies po odbiorze przez gmine. A co jesli ten odbior nie nastąpi? Np z winy developera? Nie mowie ze tak moze byc z winy developera. Ale trzeba sie zabezpieczyc przed tym zapisem, ze jesli opoźnienia sa z winy developera(np. niedostarczenie jakiegos papierka) to konsekwencje ponosi developer. Na tarchominie ludzi wodzą sie z Aktami nie pamietam 6 czy 9 miesiecy. Do tego czasu nie przyjła budynku gmina. To chyba troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Droga Agnieszko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 09.06.04, 11:50 Jestem wyluzowana. Nie można też wpadać w paranoję z powodu tego że na Teklinku były czy są nadal problemy. Jak będą to wtedy będę się martwić ;-)))) Jeśli Tobie nie podoba się AMA-BUD to idź gdzie indziej, może jakąś fajną spółdzielnię znajdziesz ;-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Droga Agnieszko IP: 212.160.235.* 09.06.04, 13:26 Do west, Co masz przeciwko spółdzielniom?? Bardzo mie to zastanawia czy jestes totalna przeciwniczką spółdzielni. I troche martwi mnie olewcze podejscie do Aktów notarialnych. Ale mam nadzieje ze wszystko, bedzie ok? Tak przy okazji to jestes zadowolona ze współpracy z Ama-Budem. Sam zastanawiam sie nad Teklinkiem. Ale troche przeraza obsów z Aktami notarialnymi. A spółdzielnie teraz dostały po tyłku wraz z nową Ustawą o VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Droga Agnieszko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 09.06.04, 13:37 Spółdzielnie to twór który powinien zniknąć z powierzchni ziemi ;-) co nie oznacza że deweloperzy są kryształowi. W różnych okolicznościach miałam do czynienia ze spóldzielniami i ich pracownikami i takiego dziadostwa to daleko szukać. Łapówka goni łapówkę ! Kto da więcej w łapę ten wykonuje usługi czy dostarcza materiały a to nie wpływa chyba korzystnie na całokształt wykonania inwestycji.Spóldzielnie też zwlekają z aktami jak tylko się da bo boją się wydzielenia wspólnoty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Re: Droga Agnieszko IP: 195.117.230.* 09.06.04, 14:31 Posłuchajcie. Nie mylcie dwóch spraw. Akt notarialny, to prawne przekazanie na własnośc nabytego lokalu. Pod taki lokal można brać zastaw itp. Natomiast nie ma to nic wspólnego z odbiorem bud. przez gminę i możliwości zamieszkania w nim. Po to jest protokół odbiorczy, który najpierw podpisują odpowiednie urzędy (straż p. pożarowa, gmina itd.) następnie lokatorzy po odbiorze swoich lokali. Jeżeli chodzi o odbiory mieszkań i zamieszkania w nich, to nie słyszałem na szczęście, na razie nic o jakichkolwiek problemach z Ama-Budem. Mam nadzieję że będzie tak dalej. Powiem tylko, że mam znajomego który odebrał klucze w grudniu 2003 roku i jak do tej pory takrze nie otrzymał aktu. Miał go otrzymać takrze po 3 m-cach od otrzymania kluczy, a tu nic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Droga Agnieszko IP: 212.160.235.* 06.07.04, 09:19 Agnieszko czasem piszesz bzdury, ze Spółdzielnie boja sie wydzielenia wspolnoty dlatego nie przystępują do Aktów Notarialnych. Wyobraz sobie ze są w Wawie spółdzielnie w których za 50m2 mieszkanie placi sie 290 PLN czynszu. Dla porównania Dom development 400 PLN na Derbach. Czy z takiej spółdzielni chciałabys uciekac. I czy jako Prezes tej spółdzielni pracować przez całe zycie w tejze Spółdzielni za 5-6 tys. PLN. Czy Za 20 tys. PLN przez rok, będąc złodziejskim prezesem. Ludzie zaczynaja nawet w spółdzielniach myśleć. W ostatnich dwóch latach wiele sie zmieniło w spółdzielczości. Narki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl Re: Droga Agnieszko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:54 W jakich spółdzielniach płaci się 290,-zł za 50m2 mieszkanie?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Droga Agnieszko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 06.07.04, 12:22 Z ochroną i miejscem w garażu ? Chętnie się przeprowadzę ;-)) Za 35m w "SM Służew nad Dolinką",zameldowane 2 osoby płacę 320 PLN , za 38 m w "SM Politechnika" zameldowana jedna osoba 250 PLN. Oczywiście w obu przypadkach bez ochrony i garażu. Mam przykładowe rozliczenie kosztów na Teklinku za mieszkanie chyba coś trochę ponad 40 m i własciwie to na to samo wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek Re: Droga Agnieszko 11.07.04, 20:10 ooo to widze zes ty sąsiad bo ja wlasnie z sm słuzew nad dolinką....pozdrawiam agnieszka vel y ;-) ps. a na jakiej ulicy mieszkasz? ja z bacha... Odpowiedz Link Zgłoś
yogulek Re: Droga Agnieszko 11.07.04, 20:09 tez sie zastanawiam gdzie sa takie spoldzielnie , moze w ostrołęće?bo w wawie to na pewno nie, no chyba ze tak jak w bankach najpier przez rok 290 zł a potem dowalaja 500 zeta albo i wiecej... pozdrawiam agnieszka vel y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Droga Agnieszko IP: 212.160.235.* 12.07.04, 13:54 W Warszawie tez sa takie Spółdzielnie. W zasadzie nie wiem co chcesz mi udowodnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Droga Agnieszko IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 12.07.04, 14:27 Nie mam zamiaru niczego udowadniać ;-) Piszesz bzdury i tyle. Oczywiście te spółdzielnie w tej "cenie" oferują ochronę, monitoring, garaż itp ? Czemu nie chcesz powiedzieć które to spółdzielnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA drogi west(cie) IP: 212.186.80.* 09.06.04, 17:13 to ze ama-bud jest w miare wporzo to wiem o ile o jakimkolwiek deweloperze mozna tak powiedziec... obawy mam i mam do tego podstawy poniewaz na teklinku (tez ich inwestycja jak zapewne wiesz) ludzie czekaja na akty i sie doczekac nie mogą. poza tym firma jakis czas temu zmienila zapis w umowie juz nie ma wspomnienia o tym ze w terminie 3 m-cy od oddania inwestycji powinny byc akty....i z tego co wiem to nie tylko w mojej umowie tak jest a podpiywalam ja w formie aktu not jakos w marcu ale w kazdej po tym terminie nie ma takiego zapisu... o czyms to świadczy, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: drogi west(cie) IP: *.dz.euro-net.pl 16.07.04, 11:42 czesc! ja podpisywałam akt w tym tygodniu (13 licpa) i mam zapis, ze podpisanie aktu nastąpi w ciągu 60 dni (negocjowałam to)jesli umowa przedwstępna jest w formie aktu notarialnego i zobowiązują sie do ustanowienia odrębnej własnosci lokalu, to jesli nie będą tego chcieli zrobic to zrobi to sąd orzeczniem, ale mam nadziję ze takiej koniecznosci nie bęzie i wszystko pojdzie dobrze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: drogi west(cie) IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 16.07.04, 11:47 Gratuluję ! Na jakie mieszkanko się zdecydowałaś(eś)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: drogi west(cie) IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 16.07.04, 11:48 przepraszam nie zauważyłam że jesteś przedstawicielką płci pięknej ;-) Piątki i poniedziałki powinny być ustawowo dniami wolnymi od pracy !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joahana WIECZYSTE UŻYTKOWANIE 14.06.04, 10:43 czy wiecie coś w tym temacie?? czy to ma się zmienić? ile lat przewidują taka formę użytkowania, a jeśli się zmieni to kiedy i ile to nas będzie kosztowac?? i czy działka na Piaskowej jest obciążona hipotecznie czy nie??? pozdr joahana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: WIECZYSTE UŻYTKOWANIE IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 14.06.04, 10:56 Hipoteka Piaskowej jest czysta ;-) przynajmniej na razie. Co do kosztów wieczystego użytkowania to nie wiem jakie są koszty i kiedy to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: WIECZYSTE UŻYTKOWANIE 14.06.04, 10:59 to chociaż tyle dobrego :-) nad tym użytkowaniem wieczystym to się zastanawiam.. bo w UE nie ma takiego tworu jak ten.. i pewnie przyjdzie czas że będą to zmieniać na inną formę własności.. ja za bardzo nie jestem zorienowana jesli chodzi o prawne aspekty tego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: WIECZYSTE UŻYTKOWANIE IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 14.06.04, 11:16 Widząc zapał naszych polityków to chyba nie prędko doczekamy się zmian w tym temacie, nie widziałam jeszcze nawet projektu ustawy to zmieniającej. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: WIECZYSTE UŻYTKOWANIE 14.06.04, 11:21 :-))) no właśnie też tak myślę ale wiesz jak to czasem bywa - lepiej się porozpytywać na ten temat :) a tak w ogóle to właśnie wysłałam mój wzór umowy do A-B i ciekawa jestem czy zaakceptują. Chciałabym podpisać umowę w tym tygodniu i ruszyć z kredytem... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz B. Akty notatialne :) IP: 195.117.230.* 18.06.04, 12:04 Witam. Mam dobre wieści dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą. Byłem dziś w Ama-Budzie i okazało się że zaczęto już podpisywanie aktów notarialnych budynku A2 Bis. Akty o dziwo, nie będą tak drogie jak to wykazują różne kalkulatory w sieci. Mi dla mojego mieszkania (63,5 m2) wychodziło jakieś 8500. Rozmawiałem z panem Markiem i on zaprzeczył jakoby opłata aktu miała tyle wynieść. Potwierdził że kwota nie przekroczy 5000 złotych. Sprawa aktów wygląda tak, że pierwsza osoba która będzie miała podpisywany akt, podpisze tylko na mieszkanie. W tym czasie Ama- Bud wystąpi do sądu o załorzenie księgi wieczystej na garaże. Gdy księga już będzie, każdy kto ma wykupione miejsce w nim, dostanie jakąś tam część całości, np 1/100 całości i będzie dopisany do księgi wieczystej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west komunikacja w związku z Arkadią IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 15.07.04, 11:53 Polecam dzisiejszą Rzeczpospolitą str 10 część A , jest artykuł o rozwiązaniu komunikacyjnym w związku z Arkadią , na szczęście Piaskowa nie będzie dojazdową drogą do tego molocha. Jako dojazdowa z "naszej" strony będzie Burakowska. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: komunikacja w związku z Arkadią 21.07.04, 08:25 hey podaję linki na ciekawostki związane z "naszą" okolicą :) sn.tradepress.com.pl/default.asp?thdid=5069&bid=5066 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_040715/warszawa_a_5.html?k=on; Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 21.07.04, 12:05 Hej ! My również pozdrawiamy przyszłych sąsiadów !!!! Bardzo się cieszę że zdecydowaliśmy się tą lokalizację. Mam nadzieję że będzie nam wsystkim dobrze się mieszkało. Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Piaskowa -- prosba o rozwianie wątpliwosci 28.07.04, 14:13 Witam potencjalnie przyszlych sasiadow. Zarezerwowalismy wczoraj mieszkanie 73A (V pietro od poludnia) i mamy tydzien na zdecydowanie sie. Ale mamy pare (drobnych w sumie) watliwosci. Moze ktos juz sie nad tym zastanawial? 1) czy nie jest tam za glosno (wiem, ze jest to centrum Wa-wy; mieszkalem przy pl.Bankowym przez rok i wiem, ze halas czasami utrudnia zycie, w szczegolnosci spanie:-)? 2) doprecyzowanie kwestii halasu - czy w tym kosciele na przeciwko, czy nie ma tam zwyczaju dzwonic w niedziele o 6:30 rano, jak to ma miejsce w niektorych innych lokalizacjach? 3) czy nie mozna zrezygnowac z ogrodu zimowego w umowie z developerem? 10000zl za oszklony w czesci balkon wydaje sie pewna zbedna rozkosza 4) czy nie bedzie przeszkoda brak instalacji gazowej? o ile podraza to wyposazenie kuchni i miesieczne koszty? Bedziemy bardzo wdzieczni za podpowiedzi! Jak rowniez inne pkty na ktore ew. warto by bylo zwrocic uwage podejmujac decyzje nt strony poludniowej. Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Piaskowa -- prosba o rozwianie wątpliwosci 28.07.04, 15:05 witam! ja podpisałam umowę równiez na mieszkanko od południowej strony. 1) w moim odczuciu nie jest tam głośno - tzn nie dochodzi szum ulicy. Ogólnie okolica spokojna 2) kościól.. hmm.. sama się zastanawiam jak to będzie z tym dzwonem :) ale myślę że nie bedzie tak źle - mam okna centralnie na kościól - widok fajny.. ale co do dzwonu.. nie wiem.. 3) też mam ogród zimowy ale ja go chciałam mieć.. także to kwestia wyboru mieszkania - zrezygnować nie można - nie można zmieniać elewacji budynku ! Jeśli masz mozliwość weź mieszkanie bez ogrodu po prostu.. 4) też jestem zmartwiona brakiem inst. gazowej.. gotujemy dużo na woku i niestety do tego jest potrzebny gaz.. jakoś trzeba będzie sobie radzić :) koszt wyposażenia kuchni (w płytę) jest trochę wyższy i koszty użytkowania pewnie też, ale nie jest to zabójcza kwota.. z tego co wiem to w nowych budynkach praktycznie nie ma już inst. gazowych.. także zostaje rynek wtórny.. Strona południowa.. będzie słoneczko w ciągu dnia.. poza tym nie postawią już żadnego budynku przed oknami bo stoi tam zabytek (ten z cegły) którego nie można wyburzyć.. widok na drzewa.. nie ma wjazdu do garażu.. to tyle co mogę powiedzieć i co mi przychodzi teraz do głowy :) pozdrawiam Joahana Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Piaskowa -- ogród zimowy 29.07.04, 12:08 Asiu, dzieki za odpowiedzi! Ogród zimowy sam w sobie nie jest chyba taki zly (tylko, ze nie wiem jeszcze jak sie go urzadza, gdyz z tego, co zrozumialem zima i tak sie nie da tam trzymac kwiatkow ze wzgledu na zimno :-). Dwie rzeczy ktore mnie w zwiazku z nim zastanawiaja to: - czy 10000zl nie jest za duzo za oszklenie kawalka balkonu? - nie bedzie innego wejscia na czesc otwarta balkonu jak przez sypialnie (co moze byc troche niewygodne, gdy ktos ze znajomych np. chce wyjsc na balkon zapalic) Pozdrawiam, Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Piaskowa -- ogród zimowy 29.07.04, 12:17 Z tego co ja wiem to kwiaty będzie można trzymać nawet zimą.. ale w takim razie muszę się dopytać jakie szyby tam będą :) ja zapłaciłam 12,5tys za ogórd zimowy - widzę ze ceny spadły :) a na część otwartą jest wejście też z pokoju - mam mieszkanie dokładnie takie jak twoje. W sumie w całym mieszkaniu są przewidziane tylko drzwi balkonowe.. w salonie są dwie pary pojedyńczych drzwi i jedne dwuskrzydłowe - te bliżej sypialni wychodzą na balkon - reszta na ogór zimowy. jest jeden dodatkowy plus ogordu zimowego - możesz sobie jedno skrzydło balkonowych drzwi zamienić na okno - ja tak zrobiłam - nie narusza się elewacji budynku, bo zasłania to ogród ziomy :)) pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Doswiadczenia z kredytami? 28.07.04, 14:16 Moze ktos, kto juz przez to przechodzil w wypadku kupna mieszkania od Ama-bud'u moglby podzielic sie swoimi doswiadczeniami z zalatwianiem kredytu? Ja mysle nt. mPlanu w mBanku, zlotowkowym lub w CHF... Dziekuje, Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Doswiadczenia z kredytami? IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 29.07.04, 11:26 czesc witaliku!witamy na nasyzm forum! my z mezem bralismy kredyt mieszkaniowy i powiem ci ze wybor banku jak i waluty zalezy od tego na ile lat chcesz wziac kredyt i na jaka sume ma ten kredyt opiewac generalnie z tego co sie orientuje na okres do 10lat warto brac kredyt w zlotowkach-tak prorokuja specjalisci powyzej 10lat bezpieczniej jest jednak brac kredyt w CHF - moze nie zyskasz wiecej ale z pewnoscia nie stracisz na tym a to przeciez chodzi! oczywiscie lepiej jest brac kredyt w ratach malejacych z mozliwoscia bezplatnej opcji wczesniejszej splaty kredytu przy zawieraniu umowy dokladnie sprawdz ile wynosi: oprocentowanie, prowizja banku, ile wynosi ubezpieczenie pomostowe (do czasu spisania aktu notarialnego) i ile beda cie kosztowac "odwiedziny" banku na budowie i u inwestora banki robia super promocje w oprocentowaniu na pierwsze lata splaty kredytu a potem nawet podwajaja jego wartosc-takze uwazaj i dokladnie sie wczytaj w warunki umowy ZYCZE POWODZENIA I DOKONANIA DOBREGO WYBORU!!! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 31.07.04, 00:43 Czy w przypływie euforii nie zastanowiliscie sie Drodzy forumowicze nad konsekwencjami mieszkania - co tu dużo mówic - przy drugim co do wielkosci cmentarzu w Warszawie? Owszem mieszkania niczego sobie ale widok na cmentarz kazdego dnia chyba nie ma dobrego wpływu na psychikę. Poza tym jest tam całkowita pustynia "mieszkaniowa". Mając dzieci gdzie one sie mają bawic - na cmentarzu ???? Owszem kiedyś moze tam bedzie miasto ale na razie to magazyny, hale, domy pogrzebowe, firmy produkujące płyty nagrobkowe. Sam tam chciałem kupic mieszkanie ale otoczenie jest niestrawne dla normalnego człowieka. Idąc codziennie powązkowska raczej łapał bym dołka psychicznego niż cieszył się życiem (widząc karawan pogrzebowy). O słabej lokalizacji świadczy fakt że do oddania zostało 5 miesięcy, a wybór baaardzo duży w lokalach - co przy tej lokalizacji jest podejrzane i powinno jednak wzbudzic podejrzenia. pozdrawiam all Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 31.07.04, 18:02 Drogi Robpaine, A po co Ty to piszesz? Jezeli nie kupiles mieszkania na Piaskowej to dlaczego interesuja Cie nasze przyszle przez Ciebie wyimaginowane problemy? Prosze wypowiadaj sie na forum tej spóldzielni czy developera od którego mieszkanie kupiles. Dziekuje i Pozdrawiam, B. Odpowiedz Link Zgłoś
robpaine Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 31.07.04, 23:22 sateen napisała: > Drogi Robpaine, > > A po co Ty to piszesz? Bo mam taką ochotę i prawo wypowiedzi. > Jezeli nie kupiles mieszkania na Piaskowej > to dlaczego interesuja Cie nasze przyszle > przez Ciebie wyimaginowane problemy? Wyimaginowane wolne żarty - chcialem tam kupic i mnie to nurtowalo więc sie podzieliłem. Może ktos myśli podobnie. Twoja ksywka swiadczy ze to może jest wymarzone wprost miejsce dla Ciebie. > Prosze wypowiadaj sie na forum tej spóldzielni > czy developera od którego mieszkanie kupiles. Czy jesteś pracownikiem developera?? Drażni Cie ze mam inne zdanie i nie chce wielbić tej inwestycji? Wyluzuj. Jest weekend. A wypowiadać sie bede tam, gdzie bedę chciał. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 02.08.04, 11:38 ROBPAINE, TAK, JESTEM WIELBICIELKA CMENTARZY, WIERZE ZE TY KIEDYS TEZ JE POLUBISZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 01.08.04, 10:51 Witam, na list Pana robpaine'a odpowiem tak: ludzie mają fobie na różne rzeczy: jeden nie jest w stanie mieszkać przy cmentarzu(pomimo, że nie jest on czynnym cmentarzem, tylko zabytkiem), inny nie będzie mieszkał przy wielkim hipermarkecie, bo się nimi brzydzi, jeszcze inny nie zamieszka w centrum miasta, bo jest za głośno, a on prowadzi ciche i spokojne życie. Ja też mam fobie: np., zdecydowanie nie mógłbym mieszkać w blokowisku(np. ursynowskim, kabackim, czy tarchomińskim), bo ta ikość ludzi i betonu mnie przygniata. Mam fobię przed długimi (ponad 30min.) dojazdami do pracy/uczelni, więc nie mógłbym mieszkać na obrzeżach miasta. Innymi słowy Park Piaskowa NIE JEST uniwersalnym domem dla wszystkich. Mieszkanie tam ma swoje plusy i minusy. Ja się dobrze nad nimi zastanowiłem i akurat dla mnie i mojej rodziny wybór ten jest niemal idealny. I jeszcze odpowiem: >Poza tym jest tam > całkowita pustynia "mieszkaniowa". I super!!!, jak Pan widzi niektórym to odpowiada. > Sam tam chciałem > kupic mieszkanie ale otoczenie jest niestrawne dla normalnego człowieka Zdecydowanie prosestuję przeciw takiej generalizacji - a kto to jest normalnym człowiek, ja, czy Pan? - bo przecież tak bardzo się różnimy. Na tej samej zasadzie mógłbym napisać: "jak normalny człowiek może mieszkać w centrum miasta" albo: "jak normalny człowiek może mieszkać na obrzeżach miasta"?. A gdzie mieszkają nienormalni ludzie? > O słabej lokalizacji świadczy fakt że do oddania zostało 5 miesięcy, a wybór > baaardzo duży w lokalach - co przy tej lokalizacji jest podejrzane i powinno > jednak wzbudzic podejrzenia. Co do tej ilości wolnych lokali to chyba Pan przesadza, ja mam całkiem inne dane na ten temat. Natomiast co do samej lokalozacji to powiem tylko tyle, że na pewno na tej inwestycji nie zamierzam w dłuższej perspektywie czasu stracić. Stosunek wartosci tej lokalizacji do ceny jest według mnie znacznie wyższy niż dla innych, podobnych inwestycji. Na pewno Pana nie przekonałem do tej inwestycji, ale i przekonywać do zamieszkania tam nie zamierzałem. Mnie też nikt by nie przekonał do zamieszkania np. na kabatach. Ma Pan swoje fobie, więc może Pan szukać mieszkania gdzie indziej. W sumie nie chciałbym narzekających i żałujących takiego zakupu sąsiadów. I jeszcze powiem ogólnie: na "naszym" forum jest Pan już drugą osobą, która niegrzecznie, prowokująco, a nawet wręcz agresywnie zadaje pytania, albo głosi jakieś tezy. Bardzo mi się to nie podoba, ale mam też świadomość, że forma wypowiedzi jest anonimowa, a jak ktoś może schować się za anonimowością to pisze co mu ślina na język przyniesie. Także następnym razem proszę o przynajmniej poprawność językową. podrawiam, Paweł p.s: właśnie siedzę w domu i robię stronę WWW z inwestycji park piaskowa: aktualne zdjęcia, co nowego, może tam nowe forum?. pod koniec tygodnia dam link do niej. Jak już będzie można ją obejrzeć to będę prosił o Wasze komentarze, i czy to ma sens. Może Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_t Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 01.08.04, 12:55 Świetny pomysł z tym osobnym serwisem www, Paweł. Daj znać jak tylko coś z tym wypali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Amabud (nie)Cmentarny klimat IP: *.chello.pl 01.08.04, 14:57 czesc, wtrące sie do jednego wątku. otóz cmentarz , jak to określiles "zabytek", nie jest zabytkiem , caly czas sa na nim chowani, grzebani czy jak to okreslic, ludzie, wiec slowo zabytek nijak sie ma o niego.nawet moj prezes tam sobie lezy...... lokalizacja jest dla mnie do kitu, cena w stosunku do lokalizacji nie jest zadną rewelacja ale zawsze twierdzilam ze mamy prawo wyboru wiec jak ktos chce to spoko i nie ma co sie czepiac. tak czy siak to wole teklinek od piaskowej , tam przynajmniej spokoj , ceny na szczescie ida caly czas w gore wiec to na przyszlosc dobrze rokuje jakby sie chcialo za lat kilka sprzedaz mieszkanko, jest rezerwat zieleni, jest miejsce na grillowanie nad wisła, obwodnica jesli powstanie bedzie szla trasa trounska wiec duzo dzuo wczesniej , bedzie, mam nadzieje most polnocny wiec wsio ok. kolo cemntarza nei chcialabym mieszkac bo mam tak teraz wiec nic fajniego to nie jest, ale wolny wybór, jak ktos chce to nie ma co sie wtracac.aczkolwiek uwazam ze jesli ktos ma spostrzezenia nawet odbiegajace od innych to jak najbardziej ma prawo sie wypowiadac na tym forum, czy to sie komus podoba czy nie. pozdrawiam wszystkich piaskowców ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Amabud (nie)Cmentarny klimat IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 01.08.04, 15:27 >otóz cmentarz , jak to > określiles "zabytek", nie jest zabytkiem , caly czas sa na nim chowani, > grzebani czy jak to okreslic, ludzie, wiec slowo zabytek nijak sie ma o > niego.nawet moj prezes tam sobie lezy...... 1. Część powązek przy parku piaskowa jest formalnie zabytekiem - jest pod kuratelą konserwatora zabytków (zresztą pare innych obiektów w pobliżu cmentarza też) - nie bez przyczyny więc użyłem tego słowa ZABYTEK. 2. Rzeczywiście są tam nadal chowani ludzie: ale są to ludzie sławni i zasłużeni, albo mający(ich rodziny) odpowiednią ilość pieniędzy, żeby kupić tam miejsce. Stąd pogrzebów takich jest kilka, kilkanaście na rok (rozmawiałem o tym z mieszkańcem kamienicy przy parku piaskowa). pozdrawiam piaskowców i teklinowców, Paweł p.s: a ja wolę jechać w góry niż nad morze:), a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud (nie)Cmentarny klimat 02.08.04, 11:21 Pawle, Ale przeciez tylko nienormalni ludzie jezdza w gory :-) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Amabud (nie)Cmentarny klimat IP: 212.160.235.* 04.08.04, 11:11 Tak czytam te Wasze wypowiedzi i czytam. Czy nie chcesz Pawle co do swoich przekonań naklonić Wszystkich wokół? A może wyjaśnisz w kontekście swojej wypowiedzi, do której się odnosze, czym się różni dół bogatego od biednego i czy ciała bogatych rozkładają sie inaczej? Tarchomin ma swoje uroki i Piaskowa teź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Amabud (nie)Cmentarny klimat IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 04.08.04, 11:52 dol bogatego na Powazkach rozni sie od dolu biednego ze ten pierwszy chowany jest w zabytkowym grobowcu wsrod zielonych alejek, co nie napawa takim przygnebieniem jak morze plyt grobowych ulozonych jedna przy drugiej na olbrzymiej przestrzeni ale skonczmy juz ten temat gusta nie podlegaja dyskusji, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Amabud (nie)Cmentarny klimat IP: 62.111.226.* 04.08.04, 12:16 >A może wyjaśnisz w kontekście swojej > wypowiedzi, do której się odnosze, czym się różni dół bogatego od biednego i > czy ciała bogatych rozkładają sie inaczej? Na tak sformułowane pytanie można odpowiedzieć tylko jedno - niczym. A nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi to zachodzi prosta implikacja: jeśli nie wszysktich stać na "dół bogatego" na Powązkach to jest tam mniej pogrzebów.(jak pisałem wcześniej kilka, kilkanaście w roku). I nic więcej nie chciałem przez to powiedzieć. > Czy nie chcesz Pawle co do swoich > przekonań naklonić Wszystkich wokół? Nie, dlaczego? W żadnej mojej wypowiedzi nikogo do niczego nie nakłaniałem. Podawałem tylko suche fakty, albo wyrażałem osobistą opinię. Skąd takie przekonanie? >Tarchomin ma swoje uroki i Piaskowa > teź. Pozdrawiam Tak jak i wyjazd w góry i nad morze. I tu się zgadzamy :). Również pozdrawiam. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: (nie)Cmentarny klimat + Teklinek vs Piaskowa 03.08.04, 10:27 Jednym zdaniem: naleze do tych dla ktorych Powazki to zabytek a cmentarz. A w kwestii sporu wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia na Wielkanoca (czyli Piaskowa czy Teklinek czy cos innego), to sie ciesze ze jest roznorodnosc mysli gdyz inaczej wszyscy hurtem bysmy padli na jedna inwestycje. A tak mamy zapewniony rozklad (w miare) rownomierny. Na przyszlosc (jak juz wszyscy zamieszkamy w swoich miejscach), to proponuje mecz pilki noznej (siatkowki plazowej, paintballa czy nawet szachow ;-) Teklinek - Piaskowa. Co wy na to? Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Teklinek vs Piaskowa + siłownia/fitness club IP: 193.201.167.* 03.08.04, 11:15 A moze nawet zapasy? ha! Powiedzcie co myslicie o osiedlowym fitness klubie vel siłowni? basia Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Teklinek vs Piaskowa + siłownia/fitness club 03.08.04, 11:31 hey! ja jestem ZA !! siłownia jak najbardziej :) a fitness? hmm.. można czasem poskakać :) najlepiej jakby basen mógł tam się znaleźć :) ale pewnie się nie da... miłego dnia Asia Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: siłownia/fitness club 03.08.04, 11:42 >Powiedzcie co myslicie o osiedlowym fitness klubie vel siłowni? Pomysl zacny, jeno jak go zrealizowac? Zagospodarowac jedno z niesprzedanych mieszkan? ;-) W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: siłownia/fitness club IP: 193.201.167.* 03.08.04, 11:57 hmmm, moze niesprzedane garaze/ komórki lokatorskie? Chyba Ama-bud nie pomyslal o naszym zyciu towarzyskim i nie zaplanował "swietlicy"? chlip chlip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: siłownia/fitness club/grill na dachu IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 03.08.04, 14:05 pamietajcie o tym ze na parterze ma byc tzw. uslugówka - kto wie czy jakiegos lokalu ktos nie wykupil akurat na silownie czy jakas odnowe biologiczna-warto sie o to zapytac szeryfow Ama-budu - nasze zainteresowanie tematem moze zmotywowac przeciez jakiegos inwestora fitness jesli juz jestesmy przy temacie rekreacji, to chcialabym tez poruszyc na forum temat obudowanego miejsca na grilla na.. dachu budynku i w ogole zaprojektowania dachu jako miejsca towarzyskiego - poruszalismy ten temat w czasie spotkania w "Toli", moze spodoba sie tez i pozostalym uczestnikom forum nalezaloby obudowac dach, tak by nikt z niego nie wylecial i zrobic ze dwa miejsca na grile co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
joahana DACH i OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 16:06 Moi drodzy, sprawa dachu - jesteśmy jak najbardziej ZA. Można spróbować rozmawiać z Amą :) to jest pozytywna sprawa. Mam natomiast pytanie do sąsiadów którzy zakupili mieszkania z ogrodem zimowym: czy sprawdziliście jaką rolę mają spełniać te ogrody wg Amy? szyby są zwykłe, nie trzymają ciepła i ogólnie uzyskałam odpowiedź że mogę sobie iglaki tam postawić. Według ogólnie przyjętych wzorców– ogród zimowy powinien posiadać izolację termiczną oraz akustyczną. Jak sama nazwa wskazuje, ogrody zimowe mają służyć i pozwalać na utrzymanie tam roślinności również w okresie zimowym. Jeśli ogrody zimowe nie spełniają takich warunków - dlaczego mamy płacić takie kolosalne pieniądze za zwykłe przeszklenie? czekam na odzew !!! pozdrawiam Asia i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 16:15 Oplata za ogrod zimowy zastanawia mnie najbardziej. Zeby bylo smieszniej kierowniczka budowy nie mogla za duzo powiedziec nt. tych ogrodow (chociaz gdy zapytalem czy bede mogl tam trzymac rosliny zima, odpowiedziala, ze raczej nie), w biurze AMA-Bud'u mi nie mogli nic powiedziec nt. konstrukcji owych ogrodow i odeslali do architekta (p.Mariusz Jasinski). Architekt zas teraz jest na urlopie do 16.08. Umowilismy sie na jutro z p. Michalem Jaczewskim na budowie i jedno z moich pytan jest wlasnie o ten ogrod. Gdyz jezeli faktycznie jest to tylko oszklenie kawalka balkonu, to jest to za drogo. W. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 03.08.04, 16:31 ja rozmawiałam na ten temat z p. Renatą i z p. Jaczewskim dzisiaj- moge iglaki tam trzymać, tak powiedzieli. Szyby będą z PCV. Wydaje mi się że architekt w tej kwestii niewiele pomoże - to jest sprawa developera - architekt tylko zaprojektował budynek (elewacja z ogrodami zimowymi) a zbudowanie tego to inna bajka. Ja kupiłam to mieszkanie właśnie dla ogordu zimowego i teraz się okazuje że to zwykłe przeszklenie.. Tylko jak to z nimi wyjaśnić jak metoda spychologii widze obowiązuje wszędzie :-( Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.226.* 03.08.04, 16:33 1. W sprawach wątpliwych i niejasnych u naszego developera niestety preferowana jest metoda spychologii -> kończy się zwykle na p. Jaczewskim. Ja też już tą drogę przeszedłem. 2. Co do rozmowy z p. Jaczewskim to dam jedną radę (niektórzy o tym już wiedza, bo opowiadałem na ostatnim spotkaniu): nic z tym Panem nie załatwiejcie na przysłowiowa "gębę". Jeśli coś ustalacie, że ma być zrobione to koniecznie musi być na to jakiś papier! My już się na tym Panu przejechaliśmy i od tej pory mamy ograniczone zaufanie i do niego i do developera. Mieliśmy coś obiecane, a jak przyszło do konkretów to zostaliśmy potraktowani jak "ścierwa-klienci"(przez p.Jaczewskiego). Dopiero po spotkaniu z drugim prezesem i architektem dopieliśmy swego. powodzenia, paweł p.s: a, i spytajcie się jeszcze, czy od czasu podpisania umowy architekt nie zmienił "trochę" planu waszego mieszkanka. Nam się to właśnie zdażyło - dowiedzieliśmy sie o tym przez zupełny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 04.08.04, 09:14 Witalik - daj znać co udalo ci się załatwić z Jaczewskim. Mnie już ręce opadają... kupuje się ogród zimowy a dostaje przeszklony balkon :( Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 04.08.04, 22:07 Asiu, nie mam czym sie pochwalic. Przede wszystkim ogrod zimowy dla nas nie byl dla nas kryterium. Raczej po prostu go "dostalismy w zestawie", gdyz jest to ostatnie mieszkanie na V pietrze z tym metrazem od strony poludniowej. I ono akurat ma ogrod w planie elewacji i nie da sie tego zmienic. Co do wykonczenia, to to co wiemy, ze ogrod bedzie przeszklony od gory do dolu, oprocz kawalka (nie wiem jak to nazwac poprawnie po budowniczemu :-), ktory nie bedzie przeszklony ale bedzie w kolorze "starej sosny". Calosc bedzie plastikowa, a szklo bedzie grube. (Sam bym nie chcial czytac tego, co napisalem) Co do samych ogrodow zimowych to nie znam sie na nich za bardzo. Jedyne, co przeczytalem to www.muratordom.pl/6917_1307.htm Ale z tego, co sie dowiedzialem, to jedna z klientek (od strony polnocnej) zarzyczyla sobie nawet dwa takie ogrody zimowe na jednym balkonie w roznych koncach. To by bylo na tyle. Ale jezeli podpiszemy umowe, to moze bedziemy mieli okazje za pol roku dzielic sie wiekszym doswiadczeniem w uprawianiu igliakow na balkonie :-) Pozdrawiam, - Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 05.08.04, 08:46 hey dzięki za info. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć. Ja wiem że ogród będzie przeszklony od góry do dołu, że te okna będą przesuwane i że będzie zabudowany drewnem od strony sąsiadów. Zastanawia mnie tylko to co napisałeś "całość będzie plastikowa" - chodzi o konstrukcję?? wg wszelkich informacji które są dostępne na rynku w 99% ogrody zimowe mają konstrukcję aluminiową.. może rzeczywiście Ama na wszystkim robi oszczędności? :-( Ostatnio był z nami na budowie znajomy, który zajmował się budowa domów w Niemczech.. powiedział że u nas "odwalają fuszerkę", że w Niemczech takiego stanu budynku nikt by nie odebrał.. no cóż.. może po prostu jesteśmy w Polsce.. Mam pytanie: ile płacicie za ten ogród? bo coś mi się wydaje że ja i tak przepłacam.. Dzięki i pozdrawiam sąsiadów :) Asia i Sebastian. Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: OGRODY ZIMOWE !!!!!!!!!!!!!! 05.08.04, 10:03 Co do konstrukcji, to dowiedzielismy sie, ze to beda jak okna plastikowe, tylko na cala wysokosc. Szczerze nie wiem, czym sie rozni konstrukcja plastikowa od aluminiowej... Co do ceny - nie udalo nam sie nic wynegocjowac w tym temacie. Co do odbioru, to z tymi z Niemiec bym nie przejmowal (a moze musze sie przejmowac?). Po pierwsze, wiele osob uwaza, ze w Niemczech wszystko jest lepsze z zalozenia. Po drugie, niewatpliwie "nasze" mieszkania sa tansze za m2 niz te niemieckie ze wzgledu na inne oczekiwania+mozliwosci. Pozdrawiam serdecznie, - Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana stan budowy - Piaskowa 05.08.04, 11:19 chyba się sama wybiorę do nich, bo przez telefon to nic się nie załatwi :( a te ogrody zimowe po nocach mi się już śnią :) a tak z innej beczki: jakie jest opóźnienie na budowie? wie ktoś może? do 31 lipca miał być stan surowy zamknięty.. pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: siłownia/fitness club/grill na dachu 04.08.04, 22:12 Silownia/fitness to super. Ale (sorki za pesymizm) nie wiem, czy wszyscy mieszkancy chcieliby pokryc koszty adaptacji jednego mieszkania w tym czy nowym budynku do tego typu lokum. Co do dachu - chyba jest on czescia projektu zatwierdzanego przez sluzby miejskie, i znowuz, moze byc problem z jego adaptacja. Co do miejsca na grill - moze by sie udalo go ulokowac gdzies w rogu posesji?To jest super miejsce na wlasnie spotkania towarzyskie mieszkancow. Pozdrawiam wszystkich, Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 02.08.04, 11:57 Paweł! czekamy z niecerpliwością na Piaskową stronkę :) a ja nie będę się już przejmować "zaśmiecaczami" tego forum - nich sobie wypisują - jak ktoś nie ma konstruktywnych uwag to po co się wdawać w niepotrzebne dyskusje (ten etap mam już za sobą) :-) Pozdrawiam Asia ps. a jak się Monia czuje?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: IP: 62.111.226.* 02.08.04, 15:37 > ps. a jak się Monia czuje?? :) Do godziny "0" zostało juz tylko kilka dni - 8 sierpień, także trzymaj kciuki:) pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: 02.08.04, 16:14 trzymamy trzymamy :) pozdrów Moniczke od nas :) pa Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 02.08.04, 20:25 czuje sie pozdrowiona:)) i dziekuje za psychiczne wsparcie:)) tez Was pozdrawiam buziaki :* ciezarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł NOWY PIASKOWICZ IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 09.08.04, 01:18 Jest!!!, właśnie się urodził nasz synek!!! 08.08.2004, g. 23.00 -> Adam !!! waży 3.300 i ma 55cm, dostał 10 punktów !!! i jest po prostu niesamowity.. Uczestniczyłem przy porodzie i czuję się tak jakbym to i ja się jeszcze raz narodził -> cud narodzin człowieka jest czymś niemożliwym do opisania. Życzę każdemu, żeby mógł coś takiego przeżyć:) pozdrawiam, Paweł&Monika&Adam(już z nami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: NOWY PIASKOWICZ IP: 193.201.167.* 09.08.04, 13:03 Moniko, Pawle! Gratuluje gratuluje, kawał chłopa z tego Adasia, bardzo sie wzruszylam, tym co Paweł napisał, jak tylko bedziecie mieli jakies zdjecia to ja bardzo chetnie zobacze! Pozdrawiam całą trójkę! BASIA Pozdrawian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: NOWY PIASKOWICZ IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 09.08.04, 15:42 no to zapraszam tu: www.fteam.strefa.pl/Adam/frames.htm pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: NOWY PIASKOWICZ IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 09.08.04, 21:00 Jest po prostu CUDOWNY, i oczka ma takie duze i paluszki malutkie i wloski dlugie. Jakbyscie chcieli sobie pobyc we dwoje to wiecie na III bedzie opiekunka :-) Juz nie przeszkadzam, przeciez musicie sie soba nacieszyc, Pozdrawiam was i sciskam maluszka Basia Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: NOWY PIASKOWICZ 10.08.04, 13:11 Pawle, Gratulacje! Zdjęcia małego są wspaniałe i aż sie czuje że fotograf zaangażowany:) Pozdrów Monikę. Ania i Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: NOWY PIASKOWICZ 11.08.04, 08:27 GRATULACJE !! dopiero wróciłam po paru dniach urlopu i dlatego z takim opóźnieniem :) strasznie się cieszymy że wszystko dobrze i wszyscy zdrowi :) Ucaluj Monikę i Adasia !! Buziaki Asia i Sebek Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Zdjecia na strone WWW? 03.08.04, 10:08 Pawel, Zrobilem troche zdjec w ostatnia sobote. Jak chcesz moge Ci podeslac. Co prawda wiekszosc z nich to sa nasze zdjecia w miejscu przyszlego mieszkania, ale mam tez pare widokowych - co prawda nie NA budowe, tylko Z budowy na okolice :-) Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zdjecia na strone WWW? IP: 62.111.226.* 03.08.04, 10:17 Cześć, no to podsyłaj: Pawel@FTeam.strefa.pl - na pewno coś się wybierze. W przyszłości mam nadzieję, że strona będzie redagowana przez nas wspólnie. Cieszę się z odzewu od Was. Tak jak już wspominałem dam link do strony pod koniec tygodnia. pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Zdjecia na strone WWW? 17.08.04, 08:49 hey Paweł! jak się czuje Moniczka? i jak się miewa nasz pupilek Piaskowy? :) na pewno radość ogromna ;)ucaluj Adasia koniecznie ! czy miałeś może wolną chwilę na naszą stronkę? jeśli tak to prześlij mi linka na mejla.. Pozdrawiam i buziaki dla rodzinki :) Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: Zdjecia na strone WWW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.04, 22:17 Cześć! Kupujemy mieszkanie na Piaskowej - klatka A, kondygnacja 6, okna na Powązki. Czytam właśnie Wasze rozmówki i zobaczyłam wzmiankę o stronie internetowej i jakimś spotkaniu - może chodzi o spotkanie przyszłych sąsiadów? Czy planujecie coś takiego? Byłoby fajnie poznać osobiście sąsiadów, od których w razie potrzeby będzie można pożyczyć sól albo mąkę ;) Chciałabym się włączyć w "piaskowe towarzystwo". Pozdrawiam serdecznie tym razem tylko Monika :) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Zdjecia na strone WWW? 18.08.04, 11:07 Hey Monika ! a jakie mieszkanko? ile metrów? my kupilismy w klatce B, tez na 6 kondygnacji (fizycznie to jednak 5 piętro) :) okna tez na Powązki i 53m2 spotkanie przyszłych sąsiadów juz było, ale na pewno jeszcze coś zorganizujemy. Moge ci powiedzieć że bardzo sympatyczne z nas "piaskowe ludki" :) Stronkę internetowa robi Paweł (który został niedawno tatusiem, więc trzeba mu dać wolną rękę gdyż nowe obowiązki są teraz priorytetowe) :) tak czy inaczej - witam wśród Piaskowców :) Pozdrawiam Asia (i Sebastian) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: Zdjecia na strone WWW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 22:55 Cześć Asiu, bardzo mi miło, czytając Wasze rozmówki doszłam właśnie do wniosku, że fajne z Was "ludki". Kupujemy 66m2, mieszkanko ma numer 25, widok bliski - dom przedpogrzebowy, widok dalszy Powązki. Czekam na nowinki w sprawie spotkania i strony. A tak z ciekawości? spotkaliście się na Piaskowej czy w jakimś pubie na piwku? ;) Pozdrawiam Monika (i Łukasz) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Zdjecia na strone WWW? 19.08.04, 08:23 Moniczko, spotkaliśmy się na piwku (tudzież coca-coli) :) w knajpie. Było bardzo sympatycznie i na pewno jeszcze powtórzymy ten "wybryk" :) No bo jako przyszli sąsiedzi chcemy się poznać i wspierać w każdy możliwy sposób w bojach z developerem czy udzielać wskazówek albo sugestii z własnych doświadczeń :) My podpisalismy umowę na mieszkanie 48 w klatce B (53m2) Widok jest całkiem OK - na Powązki, a że 6 kondygnacja to nie widać już tego co na dole :)) Teraz trzeba przypilnować ścianke działowych (nie wiem jak u was, bo w klatce A chyba już jest wszystko postawione) Pozdrawiam i do zobaczenia pewnie :))) Asia (i Sebastian) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: Zdjecia na strone WWW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 15:49 Hey! Właśnie Witalik podchwycił pomysł i proponuje spotkanie w Lolku. Bardzo chętnie przyjdziemy. W poniedziałek wieczorem wracamy znad morza więc proponuję spotkanie w środę lub w czwartek o 19,00 lub 20,00 - nie wiem o której kończycie pracę. My już faktycznie mamy ścianki działowe. Czekam na odzew. Monika i Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Spotkanie 2? Nastepny tydzien w Lolku? 19.08.04, 12:27 Jako nowi "Piaskowicze" podtrzymujemy propozycje spotkania sie! Milo bedzie poznac przyszlych sasiadow i podzielic sie doswiadczeniami. Moze w srodku nastepnego tygodnia w Lolku? Pozdrawiamy, B.&W. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud Piaskowa Cmentarny klimat 02.08.04, 12:03 powiem tak: my się zdecydowalismy na to mieszkanie właśnie ze względu na lokalizację.. mam widok z okna praktycznie na "park" - ja Powązek nie postrzegam jako normalny cmentarz.. jest to jedyne takie miejsce gdzie wejdę bez strachu po zmierzchu :-) to jest kwestia nastawienia.. a poza tym tam jest chyba więcej zieleni niż samych grobów.. a może po prostu my nie jesteśmy normalni? :D tylko w jakiej skali czy wg jakiego wzorca to mierzyć? pozdrawiam serdecznie Joahana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karl Teklinek pozdrawia Piaskową !! IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 03.08.04, 07:52 Witam, Nie przejmujcie się frustratami, to najczęściej nieszczęśliwi i niedowartościowani ludzie. Nasze bloki porównywali do wykopanych z ziemi bunkrów Hitlera w Gierłoży, a to tylko dlatego, że zasłaniają one słoneczko niektórym niskim domkom w okolicy. I co z tego ? Zupełnie nic !! Najważniejsze że mieszka się extra, czego i Wam życzę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mitia22 Re: Amabud developer 17.08.04, 17:55 Cześć Jestem tu nowa, jutro chcę oglądać mieszkania na Piaskowej (podobno jeszcze jakieś zostały, ale i tak na pewno najlepsze już wykupiliście). Będę wdzięczna za wszelkie sugestie: jak negocjować umowę, na co zwracać umowę przy wyborze mieszkania i przy rozmowach z deweloperem. Podzielcie się proszę doświadczeniami. Czy mają sens negocjacje cenowe? Czy komuś udalo się zbić cenę na 3600? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 18.08.04, 08:20 Witaj Mitia22 ! Każde negocjacje mają sens, zwróć uwagę na to kto będzie płacił jeśli przy ostatecznym pomiarze mieszkanie okaże się mniejsze lub większe niż jest planowane. Nie słyszałam żeby komuś z mieszkańców udało się aż do tej kwoty wynegocjować cenę, ale kto wie. Nam bardzo poszli na rękę z terminami wpłat. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud developer 18.08.04, 11:11 Hey z tego co wiem co zostało jeszcze ok 25 mieszkań - ogólnie jest 120 w całym budynku. Wszystko zależy od metrażu, bo wiem że parę całkiem dobrych jeszcze jest :) Ja kupiłam od strony południowej (okna na Powązki) Ama jest elastyczna jeśli chodzi o zapisy w umowie, tak samo z haromonogramem wpłat.. natomiast jeśli chodzi o cenę - cięzko coś wynegocjować (niestety) Może uda ci się coś z garażem załatwić.. ale i tak patrząć pod katem lokalizacji to ceny maja dość atrakcyjne :) Powodzenia i walcz jak lew! :) pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 18.08.04, 11:52 W drugim budynku ktory powstanie na działce gdzie teraz jest drukarnia ceny będą znacznie wyższe. Wczoraj na budowie był architekt który będzie dla nas zmieniał aranżację mieszkania (ponoć jedna ze sław w tym zawodzie) stwierdził że to bardzo dobra lokalizacja i w przyszłości przy sprzedaży będzie mieszkanie będzie miało dobrą cenę. Pozdrawiamy Beata i Robert spod 38 Miała mieszkać z nami nasza królinia, ale odeszła niespodziewanie na zawsze w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
sateen Re: Amabud developer 20.08.04, 17:22 Hey Ja wracam 28 sierpnia, damy rade troche przesunac termin spotkania? WEST daj znac do kiedy musisz dostarczyc projekty scianek! Pzdr, basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Amabud developer IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 20.08.04, 17:36 Witaj Basiu !!!! Nad naszymi ściankami w tej chwili pracuje architekt, do ama damy je jak skończy. Pod nami jest już mieszkanie wybudowane według propozycji Ama-Budu i nam nie bardzo to się podoba, strasznie dużo proporcjonalnie do reszty mieszkania przypada na przedpokój. W przyszłym tygodniu architekt ma nam przedstawić swoje propozycje, ciekawa jestem co wymyśli. Pozdrawiam Beata Oczywiście nie obeszło się bez małej awantury z powodu tych ścianek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Sateen !!!!!! IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 23.08.04, 14:00 Cześć Basiu ! Ama-Bud strasznie nas gnębi o te ścianki, lepiej mniej je przygotowane jak wrócisz z urlopu bo jeszcze postawią Ci jak im pasuje !!! Postaraj się zaglądnąć do skrzynki. Pozdrawiamy Beata i Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Amabud developer IP: 61.94.189.* 24.08.04, 17:56 Czesc Beatko, Dziekuje za troske, Sprawe ze sciankami juz chyba zalatwilam dzisiaj ekspresowo, dostalam e-mailem projekt i sie na niego zdecydowalam, architektka mi obiecala ze go dostarczy, hmmm ale czy dostarczyla? :-) W/g projektu bede miala duza lazienke z oknem, a garderobe nie wiem czy mi gdzies wepchnela, bo nie widzialam koncowego projektu. Wracam w sobote i dalej pije :-))) Buziaki Basia Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Amabud developer 26.08.04, 09:10 Moi drodzy! okrez wakacyjny prawie za nami (choć jeszcze przede mna ;) więc myślę ze w przyszłym tygodniu możemy zorganizować spotkanie.. jakie propozycje??? Chciałam przy okazji zwrócić waszą uwagę na ścianki, które są stawiane w tej chwili w klatce B. Byłam ostatnio na budowie, zrobiłam zdjęcia nawet - ścianki są: 1. krzywe 2. wykorzystana jest każda cegła, nawet pęknięta czy kawałek 3. są takie dziury między cegłami, że naprawdę chyba na zaprawie muszą oszczędzać - wszystko mam na zdjęciach - prześwity takie że można oglądać mieszkanie obok.. Trochę mi już siły brakuje żeby wyjaśniać to z Ama.. albo jestem przewrażliwiona i tak wszędzie budują ????????? czekam na jakiś odzew.. Asia (i Sebek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Strona WWW IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 31.08.04, 03:05 Witam, wreszcie udało się "wyskrobać" stronę naszej inwestycji. Popatrzcie, pomyślcie i skomentujcie. Przepraszam, że tak długo to trwało, ale ostatnio wolny czas mam tylko w nocy:) adres: www.FTeam.strefa.pl/Piaskowa pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Strona WWW IP: 5.5R* / *.nokia.com 31.08.04, 11:07 Witam Sąsiadów, Paweł wielkie dzięki za stronę - super pomysł i jaki wkład pracy. Już jakiś czas temu dołączyłam do grona Piaskowców, ale do tej pory tylko biernie uczestniczyłam w życiu tego forum. Moje mieszkanie (a raczej mieszkanko, bo to maleństwo) to 61B w klatce "C". Popieram bardzo pomysł spotkania. Aha, co do cmentarnego klimatu (bo taki wątek tez się przewinął) to trafnie skomentowali to moi znajomi, ze przynajmniej będziemy mieli święty spokój (i to jak dosłownie:-) Pozdrawiam, Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: Strona WWW 31.08.04, 12:44 Pawle, Dzięki za kawał dobrej roboty, którą wykonałeś z myślą o nas wszystkich, że też Ci się chciało...:) Pozdrawiam wszystkich Piaskowców: starych i "nowych" też! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Strona WWW + Spotkanie 31.08.04, 14:17 Pawel, dzieki! Super pomysl, super wykonanie. Co do spotkania, to tym razem my jestesmy na urlopie (serdeczne pozdrowienia z Zielonej Ukrainy!!), i proponujemy nastepny tydzien. Basia i Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Strona WWW + Spotkanie 31.08.04, 14:41 :( w przyszłym tygodniu my jesteśmy na urlopie :( wracamy 12 września - może poczekacie na nas z tym spotkankiem?? ;) a stronka oczywiście rewelacyjna i przy obecnym pochłaniaczu czasu jakim jest Adaś - gratulacje Paweł i wielkie dzięki za wytrwałość i pomysłowość :) a i efekty są, bo co raz więcej i więcej nas tam jest :) Asia & Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Spotkanie IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 31.08.04, 22:11 To może rzeczywiście poczekać do tego tygodnia po 12 września -> i sezon urlopowy definitywnie się już skończy i moży do tego czasu zbierze się więcej piaskowiczów? My jesteśmy właśnie za tym rozwiązaniem. paweł&monika&adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: Spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 12:06 Strona jest super Pawle, wpisałam ją już do swoich ulubionych :) Proponuję wszystkim zarezerwować sobie wstępnie czas na spotkanie w środę 15.09, i tak pewnie nie wszyscy dadzą radę przyjechać, a myśl o konkretnej dacie będzie nas wszystkich mobilizować! :))) Pozdrawiam Monika (i Łukasz) Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Spotkanie 01.09.04, 13:35 SUPER - wielkie dzięki za uwzględnienie naszych planów urlopowych! termin nam pasuje oczywiście :) tylko gdzie tym razem się spotkamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Spotkanie IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 02.09.04, 23:35 Proponuję tak jak wcześniej "Lolka", czy generalnie knajpkę na polach mokotowskich, ok.? paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: Spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 09:26 Jestem(śmy) za. Umawiamy się na 15.09 w Lolku, godzina (uwzględniając pracę na zmiany itd. itp. :) 19.00. Będzie Wam pasować? Ktoś będzie musiał trzymać różę w zębach... Tylko Kto? ;) Pozdrawiają Monika (i Łukasz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west mam nadzieję że na "naszym" osiedlu tak nie będzie IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 03.09.04, 13:30 Dla rozluźnienia w to piątkowe popołudnie proponuję lekturę artykułu z dzisiejszej Rzeczpospolitej, w formie papierowej strona 16 części A. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_040903/warszawa_a_12.html Pozdrawiam Wszysstkich i do zobaczenia 15 września bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Łukasz Re: mam nadzieję że na "naszym" osiedlu tak nie b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 17:11 Na szczeście ( ;) ) u nas nie ma przewidzianej fontanny, samoloty nie latają, zamiast tego dzwony będą dzwonić o 6,00 rano (tego jeszcze nie sprawdziłam, ale we Wróżkę się bawię :)), jeżdżą pociągi (tory są, ale czy pociągi też?) Zamiast kotów demolujących ogródkiszybciej w centrum znajdziecie szczura albo łasicę (może to była tchórzofretka - nie przyjrzałam się). Tym, którzy przewidują już teraz, że będą się bardzo denerwować hałasem spowodowanym "tupaniem czterech nóżek", rzuconymi na trawnik niedopałkami, czy śmierdzącym gruzie w kontenerze proponuję już teraz rozpocząć kurację relaksacyjną: harbatka z melisy na noc, neo-spazmina na dzień dadzą rewelacyjne skutki. Czas zacząć ćwiczyć tolerancję moi drodzy - oczywiście bez przesady! - no bo jak można tolerować "wpuszczenie karetki na patio" kiedy sąsiad w mieszkaniu obok miał właśnie zawał albo niemowlę dostało 40-sto stopniowej gorączki... Pozdrawiam serdecznie - na razie tolerancyjna :) Monika P.S. (chyba zaraz wezmę wit. C żeby nie zachorować na tę "chorobę osiedlową") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: mam nadzieję że na "naszym" osiedlu tak nie b IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 06.09.04, 08:37 Witaj Monika ! Z informacji jakie mam od Prezesa Jaczewskiego, wiem że u nas ma być fontannta, między naszym budynkiem a tym którego budowa ma się zacząć w przyszłym roku. Przeraził mnie ten artykuł, w sumie to nie ma rozwiązań doskonałych, w starym budownictwie są jedne problemy a w nowym drugie. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
xxl8 Śmierdząca sprawa :-( 06.09.04, 09:53 Witam Przyszłych Mieszkańców !!! Byłam w sobotę na budowie i postanowiłam pooglądać sobie mieszkania w klatce A, nie wchodziłam zbyt wysoko gdyż nie chciałam przeszkadzać Panom którzy tam pracują. Oglądałam mieszkania na drugim piętrze, będąc w jednym z nich omal nie zemdlałam gdyż w pomieszczeniu (chyba kuchnia) unosił się zapach uryny !!!!!! Zdaję sobie sprawę że może być problemem upilnowanie wszystkich pracowników ale do jasnej cholery niech nie leją w naszych kuchniach, pokojach, łazienkach !!!!! Wiem że pracownicy AMA-BUDU czytają te wpowiedzi i mam nadzieję że zareagują w odpowiedni sposób. Pozdrawiam Przyszła Mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Śmierdząca sprawa :-( IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 16:24 Witam również wszystkich przyszłych sąsiadów! Niestety na "naszej" budowie co raz więcej jest takich niepokojących sygnałów. Pomijając fakt opisany poniżej ja chciałbym zwrócić uwagę na "fuszerkę" oraz bałagan panujący na budowie. Cegły z których buduje sie ściany są w opłakanym stanie, nie wspominając o samej jakości stawiania tych ścian. Poza tym wszędzie walają się śmieci. Zdaję sobie sprawę iż na developer będzie się zasłaniał tym, że tak samo jest na innych budowach. Natomiast nie na wszystkich. Dlaczego mamy generalizować taki stan rzeczy? To jest tylko jeden niewysoki budynek. Czy tak trudno przypilnować pracowników ????????? Ciekawe co na to wszystko powiedziałby inspektor nadzoru.. chyba nie zdaje sobie sprawy co tam się dzieje. Nie wiem czy wspólnie można zareagować czy po prostu AMA-BUD przeczyta i sam coś z tym wszystkim zrobi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Śmierdząca sprawa :-( IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.09.04, 03:23 > Nie wiem czy wspólnie można zareagować czy po prostu AMA-BUD przeczyta i sam > coś z tym wszystkim zrobi. Myślę, że na początek poprosimy o komentarz kierowniczkę, Panią R.(jak pisałem już wcześniej, wiem, że czyta nasze forum) -> na naszym forum, prywatnie na maila, lub telefonicznie -> czekamy na komentarz pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Śmierdząca sprawa :-( IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.09.04, 03:10 Mnie też to strasznie wkurza, a wynika z jedej strony z niechlujstwa i braku szacunku pracowników do nas -> przyszłych mieszkańców, z drugiej strony z niedopilnowania przez kierownika budowy. "Mentalność przeciętnego polaka" - nie moje to mogę robić z tym co chcę. Niestety w Polsce takie zachowania uważa się za normy, na zachodzie -> cos takiego jest nie do pomyślenia. Jeszcze trochę nam do tego poziomy brakuje. Ale wcale nie oznacza to, że jest to walka z wiatrakami: dlaczego u nas nie może być normalnie? Dlatego też w pierwszym kroku apeluję do kierowniczki buduwy (sympatycznej pani R. - wiem, że czyta to forum), żeby zwróciła uwagę pracownikom, że potrzeby fizjologiczne załatwia się w specjalnych miejscach zwanych toaletami, lub po prostu kiblami, a nie tam, gdzie akurat potrzeba taka człowieka złapie. A może pracownicy, którymi Pani kieruje mają już taką wiedzę?:) drugiego kroku jeszcze nie wymyśliłem, może coś zaproponujecie pozdrawiam, paweł&monika&adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: mam nadzieję że na "naszym" osiedlu tak nie b IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.09.04, 02:33 Przykre to co przeczytałem, ale chyba zawsze jest i będzie jakiś niewielki procent mieszkańców na osiedlu, którym będzie przeszkadzać wszyskto -> i jest to chyba sprawa ich charakteru, bo pewnie jeśli mieszkaliby sami, gdzieś w domku jednorodzinnym to i tak znaleźliby jakieś "ale". Mam nadzieję, że na Piaskowej odsetek takich ludzi będzie niewielki (chodź zdaję sobie sprawę, że jakiś będzie). pozdrawiam, Paweł&Monika&Adam pozdrawi Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Spotkanie 03.09.04, 14:47 nam też pasuje 15.09. o 19-ej pod Lolkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Spotkanie IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.09.04, 02:18 Ok., rezerwuję czas. a co do róży w zębach to po prostu zróbmy tak jak poprzednio -> czekamy przed wejściem do Lolka do 19.15 (no chyba, że będzie padać to wtedy w środku, ale też przy wejściu). Poprzednio z rozpoznaniem się nie mieliśmy żadnego problemu... pozdrawiam, Paweł&Monika&Adam Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Spotkanie 13.09.04, 12:04 Witam wszystkich po urlopie !! jak to czasem bywa pewne sprawy nawarstwiły się i niestety w środę/czwartek musimy załatwiać pewne prywatne sprawy :( Także na spotkanie przyjedziemy, ale tylko na godzinkę - dobre i to !! Pozdrawiam Asia i Sebek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Spotkanie IP: 5.5R* / *.nokia.com 15.09.04, 09:45 Witam, Spotkanko dzisiejsze aktualne, prawda? Do zobaczenia, Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Spotkanie IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 15.09.04, 10:02 Jesteśmy umówieni przed Lolkiem lub w środku. Poznasz nas po wyjątkowo sympatycznych obliczach ;-)) Do zobaczenia bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Spotkanie IP: 62.111.226.* 15.09.04, 10:06 Oczywiście aktualne, pomimo nie sprzyjającej pogody... Nie mam jeszcze Twojego e-maila, a wysyłałem wszystkim emaila-przypominajkę. Wyślij swój e-mail na Pawel@FTeam.strefa.pl pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trium7 Re: Spotkanie IP: *.mofnet.gov.pl 15.09.04, 14:23 My niestety dziś nie będziemy mogli przyjść, ale pozdrawiamy wszystkich spotykających się, Beata i Robert mają nasz głos, przekazany na budowie:) Mam nadzieję, że napiszecie co ewentualnie uradziliście! Ania i Krzysiek (44) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -BASIA Re: Strona WWW IP: 193.201.167.* 31.08.04, 16:45 Ja juz sie wpisałam i jestem pod ogrooooomnym wrażeniem zaangażowania Pawła. Mysle że dał nam dobry przykład :-) Pozdr, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Strona WWW IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 31.08.04, 22:05 Witam, nie da się ukryć, że daliście mi dzisiaj duuużo satysfakcji i motywacji do dalszego rozwoju tej strony. Cieszę się, że wam się spodobało. Postaram się, żeby były częste aktualizacje. Jeśli ktoś będzie w najbliższym czasie na budowie to niech skrobnie parę zdań - umieścimy na WWW(może z jakimiś aktualnymi zjęciami?). Ja będę pewnie dopiero w piątek, albo w sobotę... pozdrawiamy, Paweł&Monika&Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Strona WWW i nowi wirtualni mieszkańcy IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 07.09.04, 03:38 Minął tydzień od zawieszenia nszej strony. Jak przeglądałem statystki jest kilkadziesiąt wejść dziennie, ale zarejestrowało się 8 mieszkań (rodzin). Widzę, że jest to "żelazny skład" naszego forum. Z jednej strony to dużo, ale z drugiej niewiele. Jest 120 mieszkań, zakładając, że ok 20 jest jeszcze nie sprzedanych, że ok 70% przyszłych mieszkańców interesuje się w ogóle budową i powiedzmy, że z pozostałym też ok. 70% ma dostęp do internetu -> to daje 50 mieszkań !!!. To w takim razie gdzie są pozostali?: albo tylko obserwują nasze forum - w takim razie bardzo, bardzo proszę ich o wpisanie się do księgi mieszkańców -> wiedziałbym w końcu ile nas jest, albo po prostu nigdy jeszcze nie odwiedzili forum w GW i nic nie widzą o stronie. pytanie do Was: jak i gdzie możnaby rozreklamować stronę tak, żeby wszyscy mieszkańcy się o niej dowiedzieli ? co proponujecie? pozdrawiam, Paweł i jeszcze raz przypomnę adres: www.FTeam.stefa.pl/Piaskowa następna aktualizacja (zdjęcia, nowy artykuł i parę dorobiazgów - najprawdopodobnie w środę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Strona WWW i nowi wirtualni mieszkańcy IP: 217.11.151.* 07.09.04, 11:15 Najprościej chyba byłoby umieścić taką informację na budowie, np. na bramie, poniżej tablicy developera, oczywiście po konsultacji z Amabudem. Zobaczyłby ją każdy "zwiedzający" swoje przyszłe mieszkanie. Mialby namiary na forum i stronę www. Pozdrawiam wszystkich Krzysiek (44) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Zagospodarowanie działki i plac zabaw IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 08.09.04, 11:32 1.Czy ktoś z Was drodzy forumowicze wie kiedy po oddaniu budynku będzie oddany plac zabaw dla najmłodszych ? 2.Czy ktoś miał okazję widzieć przestrzenny plan zagospodarowania "naszej" działki ? Na takim planie powinny być np. zaznaczone chodniki ich szerokość, długość, owa fontanna. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Strona WWW i nowi wirtualni mieszkańcy IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 10.09.04, 00:46 aktualizacja strony, zapraszam na www.FTeam.strefa.pl/Piaskowa pozdrawiam, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West Dobra rada ! IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 10.09.04, 13:06 Mam dobrą radę dla wszystkich u których nie zostały jeszcze wymurowane ścianki działowe, postarajcie się ustalić kiedy owe ścianki będą stawiane w Waszym mieszkaniu, wziąć urlop i na krok nie ruszać się z budowy. Ścianki mimo dokładnego rysunku są stawiane "na oko", z tej okazji mam wnękę na szafę w której będę mogła trzymać dziecięce ubrania !!!!!!!!!!! bs Chyba kupię kałasza ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Dobra rada ! 13.09.04, 12:06 hmmm... Ja dzisiaj jadę na budowę (zaraz wyruszam). Podobno już u nas tynki robia - ciekawe jak się maja ścianki do planu który oddalismy.. bo kuchnię i łazienkę mamy zaprojektowaną "na styk" i nie przewiduję takich róznic jak napisała Beti. Pani Renata twierdzi że wszystko jest OK. Swoje obserwacje opisze jak wrócę. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Amabud developer i negocjacje pieniezne 19.08.04, 12:18 Witaj, My wczoraj podpisalismy z AMA-Bud'em umowe. Co do negocjacji cenowych, to faktem jest to, co pisza pozostali - z ceny za metr nie da sie zejsc. Jedyne, co mozecie sprobowac, to cena za miejsce postojowe (jezeli macie dobre argumenty :-) Faktem natomiast jest to, ze byli sklonni na przesuniecia w harmonogramie splat, tak zebysmy sie nie zajechali z zalatwianiem kredytu :-) Pozdrawiamy, Basia i Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 17.09.04, 10:43 Jestem zaskoczona, że tak będzie wyglądał nasz budynek z drugiej strony. Mam nadzieję, że od tej pory kiedy ten rysunek powstał panowie architekci wymyślili coś na plus. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 62.111.226.* 17.09.04, 11:31 Raczej na kolory nie trzeba zwracać uwagi, bo jestem przekonany, że będą inne; ale pierwszy raz widzę jak ten budynek będzie wyglądał w całości od ulicy Powązkowskiej. pozdrawiam, Paweł www.fteam.strefa.pl/Piaskowa/images/piaskowa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 17.09.04, 12:16 Oby te różowe ścianki okazały się chwilą słabości ;-) Przeglądając inne realizacje tych architektów można wysnuć wniosek, że panowie lubią jasne kolory i te budnynki są całkiem całkiem. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia 17.09.04, 13:07 Skąd wiadomo że to ma tak wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 17.09.04, 13:18 To zdjęcie z katalogu Muratora z 2002 roku (Monika która będzie mieszkała w mieszkaniu nr 25 jest właścicielką tego katalogu). Może od tamtej pory coś zmienili, z naszej strony budynek też będzie wyglądał inaczej niż na wszystkich dostępnych wizualizacjach. Jednak główny zarys pozostaje ....... Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
trium7 Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia 17.09.04, 14:06 Dzięki za podanie źródła, mam jednak nadzieję, że ostatecznie to będzie wyglądało inaczej (trzeba będzie jakoś dopytac Amę), bo w tej wersji to jest szaro-różowy koszmarek (nie żebym miała coś przeciw kolorowi różowemu, przeciwnie - bardzo go lubię w ciuchach, ale niekoniecznie na swoim własnym balkonie, bo tak akurat wypada) Zastanawiają mnie też te jaśniejsze pola balkonowe, ciekawe co to za kolor:)? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 17.09.04, 14:32 Cześć Aniu ! To zdjęcie było na pewno w Muratorze co do podanego wcześniej roku nie jestem pewna. Zapewne ostatecznie ta strona będzie wyglądała inaczej, północna elewacja też będzie wyglądać inaczej niż ta która jest na wszystkich znanych nam zdjęciach ale jednak bardzo podobnie. Może ten róż to była chwila słabości. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aruss Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.04, 16:24 Kolor elewacji na wizualizacji jest tylko przykładem. Różowe łączenia to tylko wizja. Nie patrzcie na kolory tylko na kształt budynku. Kolor elewacji nie może być w takim kolorze chociażby ze względu na najważniejszy cmentarz w Polsce na przeciwko Piaskowej... Pozdrawiam aruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* / 195.116.161.* 17.09.04, 16:29 Co ma sąsiedztwo cmentarza do koloru elewacji budynku ? Owszem "nasz" budynek jest blisko Powiązek ale nie graniczymy bezpośrednio. Aruss, jesteś naszym przyszłym sąsiadem ? bs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 20:30 Aruss, Czy to Ty projektowales budynek? Pytam, gdyż zdanie identyczne słyszałam, od mojej architektki :-) Ujawnij sie! ;-) B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 212.160.172.* 24.09.04, 10:02 zastanawiam sie nad kupnem mieszkania przy Piaskowej, termin realizacji i cena interesujace, ale 3 miesiace na dokonczenie inwestycji to chyba nie realistyczne - prosze Was o info. czy nalezy wierzyc deweloperowi???? Dzisiaj musze dac odp. wiec prosze o pilna opinie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 195.116.161.* 24.09.04, 11:15 1. Cena bardzo ok, następny etap będzie droższy. 2.Termin nawet jeśli się trochę obsunie to i tak uważam że jest ok, do tej pory na Teklinku były przesunięcia o dwa tygodnie, co przy takiej inwestycji jest pikusiem. 3.Deweloper sprawdzony i można wierzyć ale WSZYSTKO warto mieć na piśmie. 4.Doglądać budowy w miarę często. To tyle z mojej skromnej strony, jedno jest pewne możesz mieć przesympatycznych sąsiadów ;-)Które mieszkanko jest w kręgu zainteresowań ? Pozdrawiam BS Najwyżej wszystko będzie na mnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 212.160.172.* 24.09.04, 15:53 co do mieszkanie to jest takie jedno z widokiem na "przyszłosc", dzisiaj byłem u nich - probuje troche ponegocjowac, zobaczymy co z tego wyjdzie, a ostateczna decyzje podejme chyba w srode. milego week-endu pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Basia Re: Południowa elewacja-mieszane odczucia IP: 193.201.167.* 24.09.04, 16:30 Paweł! Pospiesz sie, bo namawiam wszystkich znajomych na kupno mieszkania w tym bloku! Po co mam do nich jezdzic jak moga byc na miejscu ;-) Pozdrawiam przyszłego sąsiada Basia Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Stan budowy - pajacyki 27.09.04, 10:22 Moi kochani sąsiedzi! nie wiem czy to ja jestem taka "upierdliwa" a może pedantyczna, a może po prostu chciałabym odebrać w pełni funkcjonalne mieszkanie.. w sobotę byłam po raz kolejny na budowie naszego "apartamentowca" W klatce A robią już wylewki podłóg i wstawiają okna, natomiast klatka C a o D to już nie wspomnę - są w lesie.. czy rzeczywiście tak, jak mi ostatnio mówił Prezes M.J. klucze będą rozdawane po świętach? Moim zdaniem to poślizg gwarantowany.. ale cóż - zobaczymy.. Natomiast ja chciałabym poruszyć inny temat. W naszym mieszkaniu zauważyłam niepokojące nas rzeczy: - kąty między niektórymi ściankami nie są niestety kątami prostymi !!! - ściana w salonie w miejscu gdzie zostały wyprowadzone kable - PĘKA i to pęknięcia raczej posuwają się dalej.. - otynkowane ściany są tak brudne - tzn są takie plamy że chyba trzeba będzie 10 razy malować.. albo z założenia położyć gładź - czy wiecie w jakim stanie jest to oddawane ??? - sprawa kaloryferów - podobno maja mieć grubość 22cm (SZOK) ale Prezes M.J. twierdzi że max 10cm - gdzie leży prawda ??? Pozdrawiam i czekam na wasze komentarze. Asia (bardzo zła kobieta po sobotnim pobycie na Piaskowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Stan budowy - pajacyki IP: 62.111.226.* 27.09.04, 11:29 Witam, powiem tyle, że jeśli nie teraz to później musi to być wszystko poprawione. Jeśli chodzi o tynki to wydaje mi sie, że będzie jeszcz dodatkowa głaź, więc chyba nie będzie tak źle. Co do pęknięć - do poprawy najlepiej teraz, bo jak na to pójdzie gładź to przy odbiorze pęknięcia na jakiś czas znikną - a później się pojawią... co do kaloryferów to jeszcze nie wiem Jadę we wtorek na duży rekonesans na budowę -> podzielę się obserwacjami... pozdrawiam, paweł p.s: jest nowa aktualizacja strony Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Stan budowy - pajacyki 29.09.04, 17:02 Witam, z tego co dzisiaj się dowiedziałam od Pani Renatki - niestety na ścianach nie będzie kładziona gładź - zostaje to co jest - po wyschnięciu powinno być białe (hmmmm). Poza tym powiedziała mi że krzywe ściany, kąty i pęknięcia będą poprawione bo tynki są odbierane przez inspektora budowy - trzymam kciuki że on to wszystko zauważy bo inaczej ja takiego lokum nie odbiorę i będą poprawiać później. Z tego co jeszcze usłyszałam to podobno klucze mają być rozdawane w styczniu (tylko czy na początku czy na końcu - tego nie wiem) Moja uwaga: znajomy mi powiedział aby rury od kaloryferów, które idą pod podłogą powinny być zaizolowane (nie wiem jak to jest robione na Piaskowej w praktyce), gdyż później ciepło może powodować wybrzuszanie się parkietu. Prosze o komentarze moich wspaniałych sąsiadów ;) Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: Stan budowy - pajacyki IP: 212.160.172.* 30.09.04, 13:53 Witaj, jeśli chodzi o konstrukcje i o wykonanie to nie jest tak zle - postepuja zgodnie z zasadami budowlanymi - obiektywnie stwierdzone. mam natomiast pytanie do osob ktore zakupily mieszkanie podobne do mieszkania 82 A, czy ma ktos ciekawe rozwiazanie jak zmienic uklad wewnetrznych scianek - bede widzieczny za podsuniecie pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Stan budowy - pajacyki 01.10.04, 09:33 Witaj James, my mamy podobne mieszkanko - ale nasz układ jest specyficzny :) Najlepiej jak pójdziesz na budowę i pooglądasz - np w klatce B - jest wiele ciekawych rozwiązań. Nasze jest na V pietrze, nr 48 Ale wszystko też zależy od tego gdzie masz piony - bo ja mam kuchnię tam gdzie ty garderobę... Jeśli masz pytania to moje GG 2977998 pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
adeptb Re: Stan budowy - pajacyki 01.10.04, 12:05 Hej James, Mamy już meble, więc musieliśmy do nich dostosować układ mieszkania. Mam tylko jedną sugestię - zamknięcie kuchni od strony przedpokoju i przesunięcie drzwi wejściowych "w stronę" łazienki daje MNÓSTWO miejsca w przedpokoju - można wstawić trzydrzwiową szafę, wieszak i jeszcze szafka na buty się zmieści... Pozdrawiam wszystkich Krzysiek, (przyszłe)B 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: Stan budowy - pajacyki IP: 212.160.172.* 01.10.04, 13:06 jesli chodzi o kuchnie to raczej chcialbym calkiem ściankę od przddpokoju zlkiwidować , wszedlem do jednego z mieszkań juz ze ściankami - chyba za dużo ścian i kantów na wejściu , co nie daje miłego wrażenia. Myślałem nad zmniejszeniem sypialni o 1,3 m i zrobieniu tam garderoby- na mój gust i potrzeby duża sypialnia jest zbędna - jeszcze trochę a ze zmianami wejdę do sąsiedniego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Stan budowy - pajacyki 01.10.04, 14:04 hey no to właśnie opisałeś (prawie) nasze mieszkanie :) co prawda ściankę dzieląca przedpokój z kuchnią mamy (jakies 120cm) ale jest OK. Przedpokoju praktycznie nie ma - natomiast przesunelismy drzwi wejściowe w stronę łazienki co też zmniejszyło przedpokój :) Do sypialni wchodzi się z salonu (podwójne suwane drzwi) a w sypialni dzieki temu będzie właśnie garderoba na 1,3m :) pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Stan budowy - pajacyki IP: 62.111.226.* 27.09.04, 11:32 :) A krzywe ściany w klatce D widać nawet z ulicy Burakowskiej - czyli na moje ok. z odległości ok. 100 - 150m. :) Odpowiedz Link Zgłoś
west_bs Kaloryfery 27.09.04, 12:08 W naszych mieszkaniach będą kaloryfery firmy VNH Fabryka Grzejników Sp. z o.o. z Wałcza. Będą różnej grubości (na przykładzie własnego) 6cm, 7,2 cm i 9,2 cm (jedno i du płytowe), na korytarzach będą trzypłytowe. Widziałam na własne oczy te kaloryfery u przedstawiciela tej firmy i mogę stwierdzić że wyglądają całkiem przyzwoicie. Sprzedawca zapewniał że są lepsze od Purmo. Okna CDM Majewski, ponoć niezła marka, firma Majewski już dawno upadła ale "ktoś" kupił tą firmę z nazwą i produkcja trwa. Pozdrawiam bs Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Południowa elewacja - ogrody 01.10.04, 16:27 Też nie lubię różu na budynkach. Ale jest jeszcze jedna rzecz, która mi nie pasuje. Zgodnie z tą wizualizacją przy naszym mieszkaniu nie ma ogrodu zimowego. A za niego zapłaciliśmy :-) Pozdrawiam wszystkich Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: Południowa elewacja - ogrody 04.10.04, 16:41 wydaje mi sie że ta wizualizacja to była robiona dawno temu i mam nadzieję ze od tamtej pory zrobili to porządnie :) ale próbowałam się dowiedzieć w różnych miejscach i ciężko na ten temat uzyskać info.. co do ogrodu zimowego - radzę się nie przejmować - na pewno ogród zimowy będzie skoro za niego zapłaciliście :) Ja mam natomiast inne uwagi co do tych nieszczesnych ogrodów.. ale poczekam z nimi jak zobaczę jaka będzie finalna ich wersja.. jeśli będzie np jakaś metalowa barierka (bo teraz mam taką na całej długości balkonu) to nie zamierzam płacić takich pieniędzy.. ogród zimowy to ogród zimowy a nie zwykłe przeszklenie balkonu.. za takie przeszklenie płaci się ok 3tys zł.. więc o czym my rozmawiamy.. ale cierpliwie czekam.. i nie odpuszczę.. pozdrówka J. :) Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: Południowa elewacja - ogrody 05.10.04, 13:35 A co do ogrodów, to chyba to bedzie faktycznie kawalek przeszklonego balkonu o przepustowosci takiej samej jak pozostale okna/drzwi balkonowe. Ta metalowa barierka tez nas zastanawia. Chyba beda ja wycinac w miejscach ogrodow?? Pozdrawiam serdecznie, Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
witalik 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania 01.10.04, 16:42 Witam Piaskowiczów I mam 2 praktyczne pytanka (może ktoś wie): - Czy kibelek w łazience można odciągać od rury na więcej niż metr? Ktoś nam mówił że nie, ale chcialibyśmy go postawić w innym rogu, niż oryginalnie projektowany. - Czy coś specjalnego trzeba projektować na planie elektryki, jeżeli chce się mieć oswietlenie punktowe w wielu miejscach na suficie, a nie jeden żyrandol? Do końca następnego tygodnia mamy oddać plan ścianek i elektryki... A nie jesteśmy w tym specjalistami... Dzięki! Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
joahana Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania 04.10.04, 16:44 Odnośnie kibelka - można próbować go przesuwać w ramach 1 m - tak mówiła mi pani Renata - spróbuj bezpośrednio na budowie z hydraulikami pogadać.. z tego co wiem to jednak najlepiej zostawić przy pionach... Odnośnie oświetlenia.. hmm cięzko mi doradzać, my też sami robiliśmy ten projekt, natomiast zrobiliśmy jedno wyjście i najwyżej będziemy rozdzielać na kilka punktów.. z tego co mówi pani Renata to na ścianach tych otynkowanych nie będzie już kładziona gładź, więc można sobie samemu coś pokombinować i potem położyć gładź gipskową.. ale to tylko mówię ja - laik :-) pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania 05.10.04, 13:28 Dzieki za podpowiedzi. Tez sie dopiero uczymy. Wczoraj znalazlem, ze duzo porad nt. remontu mozna znalezc na: dom.gazeta.pl/dom/0,50786.html i www.muratordom.pl/7816.htm Ale nie mam czasu na dokladne przeczytanie :-// W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania IP: 217.153.97.* 05.10.04, 10:27 czesc mam nadzieje podpisac jutro umowe z amabudem, mieszkanie na piaskowej klatka c, co do Twoich pytan: - rura kanalizacyjna od wc powinna miec min.3% spadku (3cm na 1m), jezeli wiec chcesz go odsunac dalej popros zeby przylacze do pionu zrobili Ci jak najnizej -co do punktow swietlnych, to wszystko zalezy czy chcesz miec halogeny -12V czy oswietlenie na 220V, przy halogenach robisz jedno wyjscie bo i tak musisz podlaczyc je do transformatora, bedziesz tez musial wtedy wykonac sufit podwieszony pozdrawiam Kacha Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania 05.10.04, 13:25 Hej Dzieki za podpowiedzi. Widze, ze sie znasz na tematyce :-) Bo ja dopiero sie ucze... Ktore mieszkanie kupujesz? My jestesmy tez w C, na V p. - 73A. Ma 53 m2, wiec jezeli nie kupujesz na VIp, to mamy bardzo podobny uklad mieszkan. Pozdrawiam serdecznie, - Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania IP: 217.153.97.* 05.10.04, 14:33 Hej jesli wszystko pojdzie dobrze, to bede mieszkac dwa pietra pod Toba - IIIp. 65A zazdroszcze mieszkania na V p.! ten widok! moj kadr z okna bedzie zachaczal juz o te niezbyt ladne rudery, ktore sa nizej. Ale i tak mi sie podoba! co do barierek w ogrodzie zimowym to obawiam sie, ze zostana, wg przepisow w budownictwie mieszkaniowym przy przeszkleniach musza byc barierki na wys. 110cm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witalik Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania IP: *.zcce.compaq.com 06.10.04, 14:27 Gdy kupowaliśmy, bylo to ostatnie mieszkanie na Vp. Jedyne, co moge powiedziec, ze z VIp widok jest jeszcze lepszy :-) Tylko, ze tam juz jest 90m2 mieszkanie. Z tego, co slyszalem, to nad nami z kolei bedzie mieszkal architekt, ktory ten budynek projektowal. Pozdrawiam, Witalik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel2 Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania IP: 212.160.172.* 11.10.04, 11:55 co do architekta, to pewnie dostanie mieszkanie w rozliczeniu, ale mieszkal tam nie bedzie - czesto wlasnie w taki sposob firmy rozliczaja sie z architektami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: 2 pytania odnośnie projektowania mieszkania IP: 195.116.161.* 11.10.04, 11:59 Piony za to w jego mieszkaniu są proste jak spod brzytwy. Przypadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
west_bs Oszczędności ? 11.10.04, 13:03 Uwagi po sobotniej wizycie na budowie. 1.Okna montowane są na dwie kotwy z boku i jedną na górze, powinno być z boku co najmniej 3 i po 2 na górze i na dole. 2.Drzwi (jw. oszczędności)z boku mają po 2 kotwy a na górze po jednej a powinno być: z boku co najmniej 4 i po 2 na górze i na dole. 3.Nadal w wielu mieszkaniach pracownicy urządzają sobie toaletę (widziałam również ślady po nieżycie żołądka).Nie przekonują mnie argumenty że tak jest na wszystkich budowach, pracownicy wyglądają na sprawnych fizycznie i chyba powinni zdążyć do toalety. Pozdrawiam BS Co myślicie o kolejnym spotkaniu ? Może za 2-3 tygodnie, w miejscu gdzie będziemy mogli swobodnie porozmawiać i słyszeć nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ OGRODY ZIMOWE !!!! PILNE !!! IP: 213.17.181.* 13.10.04, 14:39 WSZYSCY MIESZKAŃCY KTÓRZY ZAKUPILI MIESZKANIA WRAZ Z OGRODEM ZIMOWYM - BARDZO PROSZE O PILNY KONTAKT !!!! SPRAWA BARDZO WAŻNA!!! 0-604 234 784 Odpowiedz Link Zgłoś
west_bs Lektura o montażu okien 11.10.04, 13:17 Montaż okien opisany w sposób lekki, łatwy i zrozumiały. www.republika.pl/mieszkaj_lepiej/twoje_okna.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Spotkanie IP: 195.116.161.* 12.10.04, 12:21 Proponuję spotkanie 26.10.2004 ok 19 w Czarnym Kocie przy Okopowej. Może wspólnie uda nam się ustalić sposób egzekwowania pewnych rzeczy od wykonawcy budynku. Jeśli ktoś ma inną propozycję co do miejsca, proszę o wpis, warunkiem jest żeby nie było zbyt głośnej muzyki i mało kłopotliwy dojazd dla niezmotoryzowanch. bs Odpowiedz Link Zgłoś
witalik CH Klif - co stanie się z nim po otwarciu Arkadii 12.10.04, 13:55 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_041011/nieruchomosci_a_14.html#2 Ale w sumie nic nowego nie powiedzieli... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś