Dodaj do ulubionych

Ulica Wiosenna/Poniatowskiego

26.02.10, 00:20
W zeszlym roku (2009) zwracalem sie do Birmistrza Zabek z zapytaniem
odnosnie ulic Wiosenna/Poniatowskiego.

uzyskana odpowiedz z 2 maja 2009:

W roku bieżącym nie są planowane żadne prace w wymienionych przez
Pana ulicach. W przyszłym roku prawdopodobnie będzie wykonana
nakładka asfaltowa na brakującym fragmencie ulicy Poniatowskiego
oraz zostanie wybudowana sieć wodociągowa w ulicy Wiosennej. Być
może również w przyszłym roku rozpocznie się budowa ulicy Wiosennej,
jest to jednak uzależnione od zakończenia innych prac m.in.
developerskich i związanych z budową wodociągu.

Pozdrawiam,
Burmistrz Miasta Ząbki,
Robert Perkowski.

Odpowiedz byla zamieszczona na stronie:
robertperkowski.netstrefa.pl/
2 tygodnie temu ponownie wyslalem maila z zapytaniem, narazie nie
mam odpowiedzi. Poprzednim razem czekalem okolo 6 tygodni.

Zachecam wszystkich do wysylania maili do burmistrza. Moze jak
dostanie ich odpowiednio duzo zacznie cos robic w tym kerunku.
adres: burmistrz@zabki.pl

Obserwuj wątek
    • misiek178_29 Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 26.02.10, 07:01
      Wydaję mi się, że dopóki będą trwały prace budowlane to asfaltu nie
      wyleją. Trzeba wystapić do urzędu miatsa o zgodę na utwardzenie
      czyli wysypanie jakiegoś gruzu. Pytanie brzmi kto będzie chciał za
      to zapłacić? O ile gruz czy inne tego typu rzeczy można uzyskać
      bezpłatnie to za transport i prace związane z rozrzuceniem tego
      trzeba już płacić. My tego nie zrobimy, bo nikt nie da gwarancji, że
      za 2 lata będziemy tam mieszkać.
      Proszę o podanie maila do burmistrza. Spróbujmy go poprosić o
      utwardzenie drogi.
    • extreme78 Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 28.02.10, 10:58
      Witam.
      Ja również pisałem maila do burmistrza z zapytaniem jakie są plany względem
      Wiosennej no i jak narazie czekam już chyba z 7 tygodni na odpowiedź. Popieram
      przedmówców, trzeba masowo pisać do burmistrza jaki i w przyszłości jakaś wizyta
      w UM przedstawicieli mieszkańców byłaby wskazana.
      • renata.joanna.anna Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 28.02.10, 15:52
        Ja myślałam juz wcześniej o tej ulicy Wiosennej. Ale zawsze wydawało
        mi się, że mieszkańcy skupieni wokół tej ulicy powinni wystąpić z
        jednym pismem w tej sprawie do Urzędu Powiatowego (czy do jakiegoś
        innego odpowiedzialnego za sieć dróg). Przy tej ulicy nie będziemy
        mieszkali tylko my. Wybudowanie drogi jest też w interesie
        mieszkańców osiedla Anłuka oraz z mniejszych domów. Oczywiście nie
        będziemy nikogo do tego zmuszać, ale myślę, że dobrze by było może w
        naszym zakresie zacząć myśleć o budowie drogi. Napisać pismo i
        zebrać podpisy? Czy realne byłoby zebranie takich podpisów
        internetowo? Ja już uczestniczyłam w takich apelach w sprawie
        reformy szkolnictwa wyższego, i zdało to egzamin, bo pod pisemem
        podpisywali się ludzie z całej Polski. Tutaj można by tylko zaprosić
        do współpracy lokatorów sąsiednich osiedli przy ul. Wiosennej oraz
        tych, którzy by byli zainteresowani. Można oczywiście bombardować
        tego pana z Urzedu Miasta pismami, oczywiście to zrobię, że napiszę
        do tego pana, ale można by pomyśleć o takim piśmie wspólnym. To nie
        jest mała uliczka i relatywnie dużo ludzi przy niej mieszka, czy też
        ma swoje biura - nie wiem, co tam jest w tych domach, i nie jest to
        ważne - ważne, byśmy mieli tę ulicę, a chociażby perspektywę jej
        budowy. Co Państwo Sąsiedzi o tym myślicie?
    • tk-1 Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 16.03.10, 11:00
      znalazłem na forum Anłuka - w kwestii ul. Wiosennej - Błotnej

Nie wiem czy to nas dotyczy (nie wyznaję się jeszcze dobrze w planie
      ząbek) ale
      20 marca o godz. 18.00 w Publicznym Gimnazjum nr 2, ul. Batorego 37
      odbędzie się
      spotkanie , "podczas którego zostaną omówione sprawy związane z
      budową dróg w
      północnej części ząbek, a w szczególności w ul. Piotr Skargi, Jana
      Pawła II, 11
      Listopada , Wolności i innych".
      Nawet jeśli w ww katalogu ulic nie bedzie wiosenne to moze i tak
      warto pojsc -
      na spotkaniu bedzie przewodniczacy rady miasta oraz burmistrz miasta
      ząbki,
      będzie może możliwość "zahaczenia" ich tez w naszej sprawie

pzdr
      p.s.info podaj za gazetką lokalną
    • gw-15 Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 12.08.10, 13:45
      Witam,
      2 września o godzinie 18:00 w Szkole Podstawowej nr. 1 jest
      spotkanie z burmistrzem w sprawie budowy dróg w Ząbkach, dobrze by
      było jakbyśmy się jak nawiększą grupą ludzi tam wybrali i zaczęli
      walczyć o naszą ulicę. Poniżej zamieszczam treść ogłoszenia
      burmistrza wraz z linkiem do źrodła:

"Spotkanie z mieszkańcami nt. remontu i budowy głównych dróg
      gminnych w Ząbkach.:
      Zapraszam mieszkańców na spotkania w sprawie "Kompleksowego remontu
      i budowy głównych dróg w Ząbkach oraz innych istotnych inwestycji
      miejskich".

2 września 2010r. - godz. 18.00, Szkoła Podstawowa nr 1, ul.
      Piłsudskiego 35 zwłaszcza inwestycje: ul. 3 maja, Langiewicza, Orla

7 września 2010r. - godz. 18.00, Szkoła Podstawowa nr 3, ul.
      Kościelna 2 (zwłaszcza inwestycje: ul. Sosnowa, Gajowa, Maczka,
      Kosynierów, Ks. Zycha, Powstańców)

9 września 2010r. - godz. 18.00, Szkoła Podstawowa nr 2, ul.
      Batorego 11 (inwestycje dot. północnej części Ząbek, zwłaszcza ul.
      Wolności, 11 Listopada, P. Skargi, Rychlińskiego i Jana Pawła II).

Burmistrz Miasta Ząbki,
      Robert Perkowski. "

• renata.joanna.anna Re: Ulica Wiosenna/Poniatowskiego 28.08.10, 11:29
        przypominam o spotkaniu w Szkole nr 1 przy ul. Piłsudkiego w sprawie
        ulic m.in. przy Orlej. Spotkanie jest w czwartek 2.09 o 18.00.
        Dobrze by było, byśmy przyszli na nie jak najliczniej, bo sami
        Państwo widzicie, jak wyglądają nasze warunki po wyjściu z naszych
        mieszkań, gdy tylko pogoda przestanie być przychylna. Uczestnictwo w
        spotkaniu z burmistrzem nic nie kosztuje, tylko trochę czasu,
        którego KAŻDY ma zawsze za mało. Chodzi o to, by każdy z nas nie
        pomyślał, że "jak akurat ja nie przyjdę, to nic się nie stanie".
      • mp_nl PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w SP1 02.09.10, 10:58
        PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w SP1 .
        • piotr2506 Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 02.09.10, 14:03
          Witam,
          Niestety dzisiaj pracuje do pozna i nie bede sie mogl pojawic.
          Inicjatywa jest jak najbardziej sluszna ale:
          Nasze osiedle nie zostało jeszcze oficjalnie oddane do uzytku. Oficjalnie nikt jeszcze nie mieszka, a
          tym bardziej nikt jeszcze nie jest zameldowany. Nie wiem jaka sytuacja jest na innych osieldach
          przylegajacych do ul Wiosennej. Pewnie mieszkaja juz tam "oficjalnie" i maja wiecej argumentow.

Narazie z tego co sie zdazylem zorientowac sytuacja wyglada nastepujaco:
          Przed wykonaniem ul. Wiosennej ma zostac przeprowadzona modernizacja targowiska. Został juz
          ogloszony przetarg, jednak został uniewazniony poniwaz nikt nie spełniał warunków finansowych.
          Moim zdaniem dlatego ,ze wymogiem bylo wykonanie prac w zaledwie 3 miesiace, co moim
          zdaniem jest nie mozliwe do zrobienia (za rozsadne pieniadze). Wymog jest podyktowany przez
          kupcow, ktorym chyba nie zalezy na wykonaniu targowiska skoro stawiaja takie warunki.
          Modernizacja miala sie zaczac w tym roku. Warto by zapytac burmistrza co dalej z targowiskiem?
          Osobiscie ja poparlbym inicjatywe likwidacji targowiska i zrobienie w tym miejscu parku (skweru).
          Napewno wyszłoby taniej a i na wykonanie ul Wiosennej by starczylo srodkow. Mozliwe ,ze po
          otwarciu Biedronki i innych sklepów w okolicy czesc sprzedajacych bedzie musialo zwinac interes i
          targowisko bedzie swiecilo pustkami (stanie sie nie rentowne). Jezeli osiedle zostanie w koncu
          oddane do uzytku, a sprawa targowiska nie bedzie jeszcze przesadzona proponuje zebrac podpisy
          pod wnioskiem o likwidacje targowiska i budowa skweru (parku) wraz z ulica Wiosenna.
          • mp_nl Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 02.09.10, 15:24
            Park jest juz w Ząbkach i utrzymanie kolejnego napewno by się nie opłaciło, zreszta to jest za maly
            plac na cos takiego.
            Nie wiem co przeszkadza panu te targowisko? Ja napewno sie podpisze sie pod zabraniem ludziom
            ich pracy tylko dlatego ze mam taki kaprys, jak juz bym sie pod czyms podpisal to pod likwidacja
            marketow ktore niszcza malych przesiembiorcow. Ciekawe gdzie pan pracuje to moze zaczniemy
            zbierac podpisy pod likwidacja pana miejsca pracy.... Albo lepiej pod likwidacja tego glupiego osiedla
            ktore buduje sie i wybudowac nie moze bo to jest wlasnie glowny powod tego ze Wiosenna
            wyglada jak poligon, rozjechana przez ciezarowki...
            • extreme78 Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 03.09.10, 10:58
              Czy może ktoś z Państwa był na wczorajszym spotkaniu z burmistrzem odnośnie
              remontu dróg?
              • el-team Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 03.09.10, 20:01
                Tak. Ja byłem. Spotkanie dotyczyło ul. Orla.Pokazana była makieta na której było widać TUNEL
                wraz z przejściem dla pieszych pod przejazdem kolejowym i dalej rondo. Po zadanym pytaniu Panu
                Burmistrzowi co z ulicą Wiosenną, otrzymałem odpowiedź, że na temat dróg będziemy rozmawiać
                ale to dalssza perspektywa, po czym wyszedłem. Moę później były jakieś inne informację. Może ktoś
                wytrwał do końca.
                • ki-ch Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 04.09.10, 00:26
                  no to lipa
                  • extreme78 Re: PRZYPOMINAM O DZISIEJSZYM SPOTKANIU O 18:00 w 17.09.10, 09:37
                    Jako, że miasto Ząbki nie planuje w najbliższym czasie żadnych inwestycji związanych z modernizacją ul. Wiosennej vel Błotnej pozostaje nam naciskać na naszego budującego z pasją pseudo dewelopera aby chociaż wysypali jakiegoś tłucznia na to bagno bo już tam się przejechać nie da niskim samochodem. Dodatkowo okazało się że nie będzie chodnika przy ulicy wzdłuż bloku L - nadal pozostanie błotko. Osobiście zamierzam przejechać się w tej sprawie do biura Dolcana przy Łodygowej i zasygnalizować im swoje "zadowolenie" z takiego stanu rzeczy.
                    • elzbietan1 Ślepa ulica 28.09.10, 16:33
                      A nie przeszkadza Wam to, że nasza ulica jest ślepa. Rano od strony bazarku jest zastawiona straganami :( ?
                      Zwracaliśmy się już w tej sprawie do UM, Strażaków "Miejskich" a nawet policji ale jak widać bezskutecznie...
                      • g_rzesiek Re: Ślepa ulica 29.09.10, 09:32
                        A ja raz byłem świadkiem jak s.miejska przeganiała Panią parkującą przy wyjeżdzie. Na prośbę straży żeby odjechać bo blokuje ulicę , Pani się spojrzała i powiedziała - to chyba dopiero będzie ulica (-:
                        • tk-1 Re: Ślepa ulica 29.09.10, 12:26
                          to trzeba se (jak zwykł mawiać Ferdek Kiepski) kurde normalnie piechotą chodzić, a wtedy zaparkowane samochody nie będą zawadzać
                          chodnik już jest, dolcan budował go z pasją prawie pięć lat, więc teraz nic tylko po nim chodzić dzień i noc z tej radości jak już jest
                          • mp_nl Re: Ślepa ulica 01.10.10, 08:23
                            Mam taka nieoficjalną informacje na temat naszej ulicy.
                            Z tego co się dowiedziałem jest możliwe, ze wraz z przebudowa bazarku, która ma mieć miejsce w przyszłym roku zostanie zrobiona nasza ulica i będzie jednokierunkowa, tak aby zrobić przy niej trochę miejsc parkingowych bo o to walczą właściciele sklepów z bazarku.
                            Wiec szansa jest ale przed nami wybory i jak się zmienią władze to te szanse spadną a i nie wiadomo ile w tym co mówią obecne władze kiełbasy przedwyborczej...
                            • kll777 Re: Ślepa ulica 06.02.11, 13:17
                              Co do drogi to mam wrażenie, że będziemy musieli powalczyć o nią co najmniej tak długo i wytrwale jak walczyliśmy o oddanie osiedla do użytkowania. Patrząc na to miasto nie mogę pojąć dlaczego tu tak niewiele się dzieje jeśli chodzi o infrastrukturę. Jakby nie było mieszkamy w centrum miasta i pomijając ul. Wiosenną inne drogi w centrum Ząbek są w fatalnym stanie, chodniki również. Pochodzę z miasta o podobnej wielkości. Tam z pieniądze unijne dosłownie wszędzie wylano nowy asfalt i położono drobniutką równą kostkę, centrum miasta jest bardzo zadbane.Mieszkam tu od niedawna i po prostu nie rozumiem co tu się takiego dzieje, że nie nie dzieje się nic!Te dziury w jezdniach w centrum miasta i ulica błotna nie wystawiają władzom Ząbek dobrego świadectw.
                              • extreme78 Re: Ślepa ulica 06.02.11, 13:30
                                W Ząbkach buduje się ulice...
                                Ale tylko tam gdzie mieszkają rodzina i znajomi burmistrza. W sezonie letnim sporo spacerowaliśmy po mieście i widziałem pięknie wybudowane ulice przy, której mieszka może 50 osób łącznie.
                                • insignia928 Re: Ślepa ulica 06.02.11, 14:46
                                  w tym roku,niestety, wykonanie ul. Wiosennej nie znalazło się w budżecie;dobrze, że przynajmniej wykonanie projektu ul. Wiosennej się znalazło.
                                  niestety, władza ząbkowska nie uważa nowe osiedla i dojazd do nich za priorytet, gdyż są przekonani, że mieszkańcy ci nie są zameldowani i Ząbkach oraz nie płacą tu podatków. rozwiązaniem moze być złożenie NIP-3 w UM Ząbki gdyż wtedy można będzie przedstawić jako argument na korzyść mieszkańców osiedli przy ul. Wiosennej.
                                  Korespondowałam z jednym z Radnych m. Ząbki, i On właśnie doradził żeby się zorganizować i przyjść na jedno z posiedzeń Rady Miasta w tym roku i przedstawić listę mieszkańców którzy się zameldowali lub złożyli NIP-3 (w naszym przypadku tylko NIP-3 jest możliwy, bo nie mamy jeszcze tytułów prawnych do naszych mieszkań).
                                  Należało by też poinformować pozostałych osiedli przy ul. Wiosennej:os. Wiosenna oraz os. Ciałbud, tak, żeby lista była dość okazała.
                                  • poildecarotte Re: Ślepa ulica 06.02.11, 18:55
                                    W skład Komisji do Spraw Gospodarczych i Komunalnych wchodzą:
                                    p. Agnieszka Ignaczak - Przewodnicząca Komisji (pełni dyżur w drugą środę m-ca w godz. 16.30 - 17.30, e-mail: radna.ignaczak@zabki.pl)
                                    p. Artur Murawski - Zastępca Przewodniczącego (spotkania z radnym umawia Biuro Rady Miasta Ząbki, e-mail: radny.murawski@zabki.pl)
                                    "Przedmiotem działania Komisji do spraw Gospodarczych i Komunalnych są sprawy z zakresu:
                                    1) utrzymania gminnej infrastruktury drogowej oraz organizacji ruchu drogowego;
                                    2) zbiorowego zaopatrzenia w wodę i kanalizację;
                                    3) utrzymania czystości i porządku oraz urządzeń sanitarnych;
                                    4) sprzątania miasta, wywozu śmieci, segregacji i unieszkodliwiania odpadów komunalnych;
                                    5) targowisk i placów targowych;
                                    6) porządku publicznego i bezpieczeństwa obywateli;
                                    7) utrzymania gminnych obiektów i urządzeń użyteczności publicznej;
                                    8) lokalnego transportu zbiorowego;
                                    9) zieleni gminnej i zadrzewień;
                                    10) cmentarzy gminnych
                                    11) geodezji i gospodarki nieruchomościami;
                                    12) ochrony środowiska i przyrody."
                                    umzabki.bip.org.pl/index.php?tree=413
                                    • poildecarotte Re: Ślepa ulica 06.02.11, 19:06
                                      Mnie osobiście wnerwiają zaśnieżone i oblodzone chodniki, a teraz, jak śnieg stopniał, brud, który widzę co rano, idąc na stację. W okolicy Urzędu Miasta jest znośnie (dziś byłam), ale okolice bazarku i stacji (już pomijam, że na stacji nie ma ławek i zegara) - masakra...
                              • extreme78 Re: Ślepa ulica 06.02.11, 15:54
                                No to współczuję sąsiada. Nie mieszkam w bloku E ale wiem o kogo chodzi bo charakterystyczna postać z tego Pana ;-)
                                • insignia928 Re: Ślepa ulica 06.02.11, 16:44
                                  to nie ten wątek;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka