Dodaj do ulubionych

Dąbrówka Wiślana I

IP: *.idea-mc.pl 14.02.02, 16:05
Wszyscy rozpisują się na temat DW 3 i 4. Czy ktos z Was ma informacje o
budynku z numerkiem 1? - ostatni budynek od Niemodlinskiej. Gdy dzwonilam
ostatnio do kierownika budowy otrzymalam informacje, ze przekazanie czesci
mieszkan z tego budynku ma sie odbyc do dnia 15 lutego. Oczywiscie chodzi tu o
przekazanie mieszkan do TBM Batory. Poza tym otrzymalam rowniez informacje, ze
obecnie sa wykonywane prace przy budowie drog pomiedzy blokami. Dalszym etapem
bedzie podciagniecie tych drog do glownej. Czy ktos ma moze swiezsze
wiadomosci?
Obserwuj wątek
    • tommekk Re: Dąbrówka Wiślana I 15.02.02, 10:12
      Cześć,
      Też jestem z I, ale ten kierownik troche naciągnął prawde,może miał na mysli 15
      marca? Dzis jest 15 luty jutro będe na budowie i zapytam go czy tak sie stało .
      Z tą kostką miedzy blokami to prawda, a postep w wykończeniu mieszkań jest
      spory, mam mieszkanie na I piętrze i tam w ciągu tygodnia sporo zrobili m.in.
      pomalowali barierki, wstawili wypełnienia , posprzątali, umyli okna.
      • Gość: pawel Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.it.pl 18.02.02, 08:59
        Witam,
        też zwiedzałem ostatnio moje mieszkanko w DWI (drugie piętro), wygląda całkiem
        fajnie (pewnie dlatego mi się tak podoba, że już za 20 lat będzie moje... :-)
        jak spłacę kredyt...), dość solidnie, dobrze zrobione tynki i wszystko raczej
        trzyma kąty i jest proste, widoczne minusy to: kiepskiej jakości okna (słabej
        jakości plastik, nie wszystkie okna są uchylno-otwieralne) i bardzo wąskie
        parapety ... uwaga, by dostać do środka trzeba przebrnąć przez morze błota.
        Zaprzyjaźniony człowiek z JW powiedział, ze realny termin odbioru to połowa
        marca a droga dojazdowa ostatecznie zostanie zrobiona dopiero w na początku
        maja... :-( ponieważ tzw. ciężki sprzęt dopiero wtedy przestanie być używany
        do pracy przy kolejnych DWx.

p.s.
        - czy ktoś wie coś na temat dostępności komunikacji miejskiej? Pierwszy
        przystanek w stronę W-wy to „dąbrówka szlachecka”.... !
        - czy słyszeliście jakieś informacje o kablówce a może o dostępie do Internetu?

pozdrawiam sąsiadów z DWI

pawlicja@wp.pl
        • Gość: AZA Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.idea-mc.pl 18.02.02, 10:19
          O kablowce chyba nie pomysleli, poniewaz w mieszkaniach nie ma do niej
          gniazdek...
          Odnosnie komunikacji mielismy w sobote wstepne spotkanie (kilka osob z forum)
          Wszyscy stwierdzili, ze trzeba przeniesc przystanek Dabrowka Szlachecka blizej
          naszego osiedla - to raz, dwa - wprowadzic dodatkowa linie, ktora dochodzilaby
          do petli tuz za naszym osiedlem. W tym celu nalezy systematycznie nekac gmine
          podaniami.
          P.S. Droga pomiedzy osiedlami nie martwi mnie tak, jak szambo wykopane
          pomiedzy blokiem nr 1 i 2...
          • Gość: Bracia SZAMBO Dąbrówka Wiślana I IP: 212.51.202.* 18.02.02, 13:39
            to macie problem z szambem, a tak wogóle to firma która buduje to sie mi z nim
            kojarzy.
          • Gość: amelka Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 18:47
            DO AZY
            Bardzo chetnie rozpoczne korespondencje nt. komunikacji z URZEDEM GMINY, tylko
            podpowiedz, gdzie i do jakiego wydziału pisac. Czy którys z uczestników
            spotkania o którym wspominasz, juz takowe pismo wystosował?
            I ja dzisiaj otrzymałam zawiadomienie o odbiorze z data 04.03.02(DW III).
            • Gość: AZA Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.idea-mc.pl 19.02.02, 14:01
              do Amelki
              Jesli otrzymam kontakt do osoby, ktora powinna otrzymywac od nas takie pisma,
              na pewno podam go na forum. Poza tym przy odbiorze mieszkania warto byloby
              zmusic JW do zlozenia pisemnego oswiadczenia, iz do konca czerwca podlacza nas
              do kanalizacji. Takie sprawy nie powinny sie przeciagac, tym bardziej, ze
              umowa kupna mieszkania wyraznie mowi, ze w momencie odbioru mieszkania, bloki
              beda podlaczone do kanalizacji, a nie do szamba. Nie wiem tez jak beda
              przedstawiac sie koszty wywozu szamba. Przeciez to sa naprawde bardzo duze
              pieniadze!!! Kto bedzie za to placil - my?
              Otrzymalam rowniez informacje, ze windy zostana uruchomione w momencie
              zasiedlenia blokow w 80% - to jakis nonsens - nie wyobrazam sobie wnoszenia
              mebli na VII pietro...
            • Gość: Eryk Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 19.02.02, 15:30
              amelka,
              jaki jest twoj adres e-mail, bo ten z poland.com nie dziala.
              pozdr,
              Eryk
              p.s.
              moj to: elosik@interia.pl
              • Gość: pawel Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.it.pl 25.02.02, 08:48
                Witam,
                bylem w sobote w naszym DWI, jak zwykle nasz blok w przeciwienstwie do
                numeracji jest najbardziej opozniony... :( w moim mieszkaniu byli elektrycy i
                zakladali gniazdka (strasznie przy tym nabrudzili i podziurawili tynk.. jakby
                mieli klopoty z trafianiem...)
                humor mi sie poprawil gdy na klatce spotkalem czlowieka, ktory juz wnosil do
                siebie glazure a jeszcze bardziej gdy potem spotkalem sasiada, ktory juz wnosil
                lozko... :-)
                a wiec ludzie zaczynaja juz u Nas mieszkac!!!
                p.s. ciekawe czy to, ze bezkrytycznie sa odbierane klucze nie opozni budowy
                drogi czy podlaczania Nas do kanalizacji?

pozdrawiam sasiadow.
                • Gość: AZA Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.idea-mc.pl 25.02.02, 09:31
                  Pani Wiceprezes poinformowala mnie, ze do kanalizacji podlacza nas w maju. Do
                  tego tez czasu firma musi uporac sie z droga dojazdowa i drogami wewnatrz-
                  osiedlowymi. Miejmy nadzieje, ze tak tez sie stanie.
                  W chwili obecnej czesc mieszkancow Dabrowki Wislanej rozpoczelo "atak" na ZTM,
                  celem zorganizowania przystanku autobusowego przy ulicy Aluzyjnej. Wszystkich
                  zainteresowanych tematem prosze o podanie mi swojego adresu e-mailowego na
                  ktory moglabym przeslac wzor pisma do ZTM wraz z adresem, pod ktory owo pismo
                  nalezy wyslac.
                  Moj e-mail:
                  aza@2com.pl
                  • Gość: RAFAŁ Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.cst.tpsa.pl 25.02.02, 11:43
                    W sprawie przystanku przy Aluzyjnej
                    podaję maila
                    rafkorn@hoga.pl
                    (na końcu to R i N ! RAFKORN )
                    POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW.
                  • Gość: michal Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 12:28
                    Jak wyżej.

michald@klub.chip.pl

Pozdrawiam
                    • Gość: bola Re: Dąbrówka Wiślana I IP: *.lot.pl 25.02.02, 13:58
                      j.wyzej

b.skowronska@lot.pl
                      • paulla Re: Dąbrówka Wiślana I 25.02.02, 15:13
                        jak wyżej:

paulla@poczta.gazeta.pl

Dzięki
                      • Gość: Poziomka Re: Dąbrówka Wiślana I IP: 195.136.122.* 25.02.02, 15:17
                        jak wyżej:
                        poziomka1@interia.pl

pozdrawiam wszystkich z DW
                        • Gość: AZA Re: Dąbrówka Wiślana I - forum IP: *.idea-mc.pl 25.02.02, 17:38
                          Zapraszam na forum zalozone przez naszego kolege i sasiada Lukasza.
                          Ponizej link
                          eff.atra.pl/threads.php?grp=Osiedle+DW
                          Mysle, ze to jest wlasnie to czego nam potrzeba :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka