marta19 23.02.04, 10:17 witam, czy ktoś z Was zna może developera SWISS HOME? chciałabym kupić od nich mieszkanie, ale niewiele wiem na ich temat. będę wdzięczna za informację. pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta19 Re: SWISS HOME 24.02.04, 10:08 Nikt nie chce mieszkać na Rakietników (Ursus) w budynku Swiss Home??? To taka fajna inwestycja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: SWISS HOME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 09:03 A co to za developer? Swiss Home Sp. z o.o. (poprzednio „Inwestycja Kabaty” Sp. z o.o.) Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 27.02.04, 14:40 no właśnie, co do za developer :) wszystko wygląda pięknie, korzystna umowa, pełna elastyczność, budynek rośnie aż miło. no i chyba zaryzykuję. szukam kogoś kto miał do czynienia z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leny Re: SWISS HOME IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.03.04, 13:12 ja tez chce sie czegos dowiedziec i ewntualnie zaryzykowac.ciekawe, ze na planie mieszkania jako inwestor wystepuje grupa inwestycyjna "sdis" sp. z o.o., a nie swiss home.a jak dalsze kontakty z firma? Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 29.03.04, 17:07 sdis rozpoczął inwestycję i zbankrutował. swiss home kupił to potem od nich, wziął kredyt 3.800.000 i kończy. ja zaryzykowałam i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. chociaz bardzo chciałam nie znalazłam zupełnie nic do czego mogłabym się przyczepić :) umowa napisana niemal wzorowo, bez oporów przyjeli moje zapisy. widziałam że juz wstawiaja okna, więc rzeczywiście powinni skończyć przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek76 Re: SWISS HOME IP: 62.29.248.* 07.04.04, 16:24 Ja tez zaryzykowalem, wiec bedziemy sasiadami... :) W umowie za duzo nie zmienialem (choc to co chcialem, zostalo zmienione). Mozna wiedziec, co ty zmienilas w umowie? Faktycznie informacji o tym developerze nigdzie nie znalazlem. Choc wspolpraca na razie w porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 08.04.04, 16:05 bardzo mi miło, Sąsiedzie :) też dużo nie zmieniałam. wrzuciłam zapisy dot. odpowiedzialności z tytułu naruszenia praw osób trzecich, rozszerzyłam siłę wyższą, wyrzuciłam z niej opóźnienia spowodowane przez dostawców, wydłużyłam termin płatności itp.:) nic o co chciałabym kruszyć kopię, ale chciałam sprawdzić jak na to zareagują, no i zareagowali tak jak trzeba :) wpłacałeś już coś poza opłatą rezerwacyjną? ja mam termin dopiero na koniec kwietnia i chętnie dowiedziałabym się czy wystawiaja faktury w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek76 Re: SWISS HOME IP: 62.29.248.* 08.04.04, 16:50 Opłatę rezerwacyjną zapłaciłem. Faktury jeszcze żadnej nie otrzymałem (opłata rezerwacyjna zostanie mi w całości zwrócona po wpłynięciu pierwszej transzy). Czekam na decyzje z banku w sprawie przyznania kredytu (biorę 100% kredytu w BPH za pośrednictwem Expandera). Jutro mam mieć odpowiedź. Wczoraj dzwoniłem podobno wstępnie rozpatrzyli mi go pozytwywnie. W ten weekend byłem na budowie zrobiłem cyfrówką kilka zdjęć. Przy okazji zapoznałem się z naprzeciwnym barem... Czasami może się przydać :). Budowa się posuwa elegancko do przodu... Okna już są. Chyba wszystko w porzo. Oby tak dalej. I mam jeszcze pytanko. Czy jest jeszcze w 2004 r. ulga budowalna (na zakup mieszkania)? Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 09.04.04, 11:23 ja dokładnie tak samo :) 100% i rezerwacyjna do zwrotu, tylko bez pośrednictwa expandera. dzisiaj się wybieram na budowę bo chce wywalić ścianę (mieszkam teraz na skoroszach więc gdybym sie uparła, to mogłabym sprawdzać codziennie :) z tego co mi wiadomo ulga budowlana juz nie dział. działa za to remontowa do końca 2005 i odsetkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek76 Re: SWISS HOME IP: 62.29.248.* 09.04.04, 11:06 Na www.skorosze.pl jest forum. Jako nowy watek został założony (z mojej inicjatywy) "Dom przy Rakietników". Jestem tam jako domek76. Może byśmy wszyscy zainteresowani tam wymieniali tam swoje uwagi? Już jest nas tam dwie osoby. Zanim się tam wprowadzimy już trochę się poznamy i wymienimy nasze doświadczenia i uwagi. Będzie to fajny wstęp do naszego wspólnego mieszkania w tym miejscu. Co o tym sądzisz/sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 09.04.04, 11:20 świetny pomysł :) do zobaczenia na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: SWISS HOME IP: *.inetia.pl 15.04.04, 07:42 Witam, Ja też kupiłam mieszkanie na Rakietników (miło, że ktoś jeszcze)tj. podpisałam akt notarialny-umowę przedwstępna, wpłaciłam 3000pln i ... czekam na fakturę i terminowe, albo przedterminowe(!)ukończenie inwestycji. Umowa jak każda inna - bezpieczna dla dewelopera. Hipoteka na działce - całkiem spora 3 800 000pln. Budowa na takim etapie, że w razie czego sami ją skończymy.Ale mam nadzieję, że SH okaże się jednym z nielicznych uczciwych. Nie uśmiecha mi się spłacać mieszkania, którego nie ma i do tego ta hipoteka. Ale trzeba być dobrej myśli. Będę dziś na "budowie" i jak coś mnie zaniepokoi to napiszę. Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domek76 Re: SWISS HOME IP: 62.29.248.* 15.04.04, 15:14 Jest nas coraz wiecej. Milo. Czekam (pewnie nie tylko ja) na kazde niusy. Mam nadzieje ze nie spotkaja nas zadne niemile niespodzianki. Poki co budowa wrze. Zaczynaja tynkowac. W sobote bede (najprawdopodobniej) to sprawdze osobiscie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: SWISS HOME IP: *.inetia.pl 16.04.04, 16:25 Cześć, Byłam wczoraj na "budowie". Chłopaki tynkują(nie tankują!)aż miło!. Wylewają najniższy poziom miejsc parkingowych i instalują niektóre balustrady balkonwe. Niestety "mojej" jeszcze nie. Wogóle w "moim" mieszkaniu to niewiele zmian.Chociaż pan J. w formularzu dla mojego banku wpisał:70% prac zrealizowanych.Na marginesie ja dostałam kredyt -ku mojemu zdziwieniu- w PKO SA, złotówkowy naturalnie. Podobno zostało jeszcze 15 mieszkań do sprzedaży. Troche sporo jak na oficjalny termin oddania we wrześniu i ich sumę (coś ok. 40). Ale staram się być dobrej myśli. Apropos "atrakcji" w pobliżu bloku jest jeszcze dość nieźle zopatrzony "nocny". Pozdrawiam i czekam na jakieś info, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marta19 Re: SWISS HOME 16.04.04, 16:32 pan J. to w ogóle jest optymista i potrafi nieźle kitować żeby sprzedać :) jest nocny, mocno obleśna knajpka i nawet pogotowie jeśli ktos sie tam zasiedzi :) Gosiu, może zalogujesz się na stronie: www.skorosze.pl i dalej: -> forum -> fora osiedlowe i ograniczone terytorialnie -> dom przy rakietników jest nas tam już kilka sztuk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrb Re: SWISS HOME IP: *.chello.pl 27.07.04, 21:47 wygląda na to, że i my tam zamieszkamy witam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś