Dodaj do ulubionych

Ustronie Wiślane

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:18
Witam, czy ktos z Was interesuje sie kupnem mieszkanka na tym osiedlu w wawie
na Tarchominie i moglby podzielic sie informacjami, wrazeniami i w ogole...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:28
      również szukam infa o nich i tej inwestycji...
      • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:38
        - A widziales ich umowe, jak dla mnie jest nie do przyjecia...
        - nie znaja terminu zakonczenia calej inwestycji /a tylko I etapu/ - budowa
        moze trwac wiec i z 10 lat...
        • Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 23:05
          fakt umowa nadaje sie do poprawy, myślę, że w środę będę wiedział coś o tej
          firmie; oddałem umowę z moimi sugestjami do znajomych prawników - zobaczymy co
          da się wymyślić; poza tym cena miejsca parkingowego (garażu) to już jakaś
          przesada - chyba trzeba bedzie parkować przed budynkiem, poza obszarem
          strzeżonym :-(( i te 30% w gotówce :-(( oraz zgoda na wystawianie faktur bez
          podpisu :-(( ...
    • araronia Re: Ustronie Wiślane 01.03.04, 22:18
      No cześć. Ja jestem zainteresowana od kilku tygodni tą nieruchomością. Mieszkam
      blisko niej i od początku obserwują rwące tempo budowy. Wkrótce wybieram się do
      pani Prezes Asbudu by omówić szczegóły umowy... przygotowałam tyle zmian, że
      chyba kilka dni będę negocjować... Coż poradzę, że proponowana umowa słabo dba
      o interes klienta.
      Dodam, że po emocjonującej lekturze strony internetowej Przylesia ostudził się
      mój entuzjazm do Asbudu. Dzisiaj byłam na budowie (tego developera)w
      Konstancinie, wypytywałam o wszystko.
      • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:40
        Moze wymienimy uwagi co do developera i umowy oraz podzielimy sie informacjami
        juz zdobytymi. Ja po duzym "zapaleniu" sie na M w Asbud ostudzilem sie czytajac
        umowe i widzac osiedle przy czerniakowslkiej /min.jedna z klatek/. Proponuje
        dzielic sie uwagami na forum by inni tez sie dolaczyli i poczytali jak rowniez
        droga mailowa i GG
        moj mail to: rg@x.wp.pl
        GG: 1350751
        Mam wizyte u prezes w czwartek i do tego czasu naniose poprawki co do
        umowy /niestety sam bez prawnika/ i zobaczymy jacy sa elastyczni. Na moj gost
        niektore punkty sie wykluczaja a juz napewna niektore sa bardzo niekozystne dla
        Klienta.
        Araronia moze podzielisz sie wiedza na temat Konstancina, mnie jeszcze nie
        udalo sie z uwagi na brak czasu tam dojechac, jakie masz uwagi co do umowy.
        Czarku jak zlustrujesz umowe tez prosze podziel sie o niej info i infoem o
        developerze.
        Ja dzis dzwonilem po Izbach...itd ale nie udalo mi sie do nikogo dodzwonic i
        nic dowiedziec...
        pozdrawiam
        • Gość: KZ Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 02.03.04, 11:17
          Witam
          rowniez interesuje sie ta inwestycja, na spotkanie umowilam sie w przyszlym
          tygodniu.
          jesli bede miala jakies info, to rowniez sie chetnie podziele.

co do Konstancina, to slyszalam, ze nie wywiazali sie z warunkow umowy dot.
          budowy osiedla. Zamiast 4-pietrowych blokow wybudowali 2 molochy jednoczesnie
          nie zwiekszajac powierzchnii parkingowej..

pozdrawiam
          • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 11:31
            moze dzis uda mi sie podjechac do tego konstancina, wypytam ludzi o ich odczucia
            pozdr
        • Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 13:01
          Dziś dowiedziałem sie wstępnie po przeczytaniu umowy przez prawników, że są
          one zrobione pod Developera, a nie pod klienta, praktycznie kupujesz
          "wirtualne mieszkanie", mam spotkanie w czwartek z prawnikiem, to będę
          wiedział więcej, będę miał również jakieś dane o ASBUDzie...
          jesli Ty posiadasz jakieś info to również poproszę...
          pozdrawiam.
          • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 02.03.04, 15:25
            Witam, tu mówię ja - Rabarbar
            Oczywiście trzeba być ostrożnym, ale nie bądźmy pesymistami. Wirtualne
            mieszkanie według mnie to takie, gdzie trzeba płacić kasę za same fundamenty
            albo tylko ogrodzony plac budowy. A u nas stoją już wszystkie kondygnacje a
            majstrowie coś tam dłubią codziennie.
            Jak mniemam wszyscy jesteśmy nowicjuszami w dziedzinie kontaktów z developerami
            jak również laikami w kwestiach prawnych. Ja przynajmniej takim jestem. Może
            więc mój plan ma jakieś luki i niedociągnięcia. Niemniej jednak uważam, że
            trzeba działać systematycznie. Proponuję stworzyć listę zagadnień, które są
            istotne i które wymagają rozstrzygnięcia. Ktoś wybiera się do prawnika na
            dniach. Ja być może będę w przyszłym tygodniu. Nasza lista może być
            systematycznie uzupełniania. NIektóre punkty są już jasne, ale dla porządku po
            kolei:
            1. Pozwolenie na budowę.
            2. Przeznaczenie działki i warunki zagospodarowania.
            3. Przeznaczenie działek sąsiednich (to chyba już wyjasnione).
            4. Podwykonawca (jego referencje, dokonania).
            5. Kondycja finansowa Asbudu.
            6. Czy Asbud na pewno ma prawo zmuszać nas do kupowania garaży (pewnie tak ale
            zbadać nie zawadzi).
            7. Jakie zabezpieczenia daje nam zawarcie umowy w formi aktu notarialnego.
            8. Czy (a jeśli tak to jak) zakończyła się sprawa Przylesia.

Jest zapewne jeszcze sporo kwestii. Proszę dopisywać (o ile podoba się Wam taka
            formuła) kolejne lub zamieszczać wyjaśnienia już postawionych.
            • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:32
              Mysle ze pomysl dobry, ja bede mial jutro wiecej info po spotkaniu z Prezes i
              mysle ze na p-kty 1,2 4-8 bede w czwartek mial odpowiedzi.
              ... Wiecej wieczorem lub @
        • araronia Re: Ustronie Wiślane 02.03.04, 17:25
          W Konstancinie jest inny podwykonawca "dzieła" Asbudu i rzeczywiście kiedyś
          wcześniej byli to „fachowcy” ze wschodu...ale szybko zniknęli jak na jaw
          zaczynało wychodzić ich partactwo.
          Jeżeli chodzi o jakość budynku, to chyba jest najważniejsze dla nas jako
          zainteresowanych mieszkaniem przy Świderskiej, że firma budująca budynek dla
          Asbudu na Tarchominie nazywa się „Gawrosz” i z tego co czytałam na ich stronie
          internetowej, to chyba dobrze budują (mam nadzieję, że ściany nie będą tak
          pękać jak na Czerniakowskiej!!!). Wybudowali przecież Urząd Dzielnicy
          Białołęka, budynek Policji, szkoły podstawowe itd. to o czymś świadczy. Zresztą
          można poczytać referencje www.gawrosz.com.pl (jeśli ktoś ma odmienne zdanie to
          niech mnie uświadomi-będę wdzięczna).
          Inna sprawa dotyczy usuwania wszelkich usterek – to jest chyba
          najpoważniejszy zarzut wobec tego developera, że nie jest w tym słowny i wcale
          nie spieszy mu się z usuwaniem wad (mówi to wiele osób).Co nie znaczy, że nie
          poczuwa się do odpowiedzialności – kiedyś tam naprawi to co się popsuło w
          mieszkaniu klienta, ale trzeba bardzo długo czekać. I co WY na to? Czekam na
          wszelkie informacje.
          Zaraz siadam do umowy i nanoszę przygotowane poprawki:( wcale mnie nie cieszy
          taki wieczór.
          • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 17:39
            widac podobnie spedzimy wieczor, ja dzis wieczorem /czytaj: noca - z braku
            czasu/ tez bede nanosil poprawki do umowy, wiec mozemy sie pozniej wymienic
            notatkami :)
            • Gość: Aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:27
              Czy ktoś z zainteresowanych ma już pomysł na to, jak pozbyć się beznadziejnego
              punktu umowy: paragraf 2, punkt d, który mówi: "przedstawione Nabywcy materiały
              i informacje dotyczące planów zagospodarowania osiedla, którego częścią jest
              budynek, w którym znajduje się lokal nr__ mają charakter wyłącznie orientacyjny
              z ich przedstawienia nie wynika dla Inwestora zobowiązanie ich realizacji.
              Inwestor zastrzega sobie prawo do zmian zarówno sposobu zagospodarowania
              osiedla, charakteru i wielkości budynków oraz planowanej infrastruktury
              osiedla"!!!! Nie wiem, czy ktokolwiek zgodziłby się na taki punkt umowy,
              dokładnie informujący, że klient kupuje "kota w worku"! Przecież Oni mogą
              wypiąć się na mieszkańców i nie wybudować ani ogrodzenia, ani chodników, ani
              nie będzie ochrony, szlabanu, drogi dojazdowej!!! Może ktoś poradzi jak uporać
              się z tym zapisem?
              • Gość: Aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:34
                dodam więcej: nie zrealizują planowanej infrastruktury wokół osiedla w ramach
                naszej umowy, tylko przyszła wspólnota mieszkaniowa na tym osiedlu będzie
                musiała dodatkowo starać się o takie poczynania (płacąc dodatkowo kasę za
                wybudowanie placu zabaw dla dzieci, drogi dojazdowej, szlabanu, ogrodzenia i co
                tam jeszcze...)
                • Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:24
                  Witam,
                  Musze stwierdzic ze widzialem pewne dokumenty firmy jednak dostalem je tylko do
                  wgladu a przez chwile nie da sie nic "zlustrowac"
                  -pozwolenie na budowę /musi byc OKI inaczej by nie bylo budowy, jednak
                  wczesniej te pozwolenie uzyskala inna firma/
                  - NIP,Regon,KRS /standard/
                  - Wyciag z KW
                  co do pozostalych kwesti to:
                  - przeznaczenie działki i warunki zagospodarowania /pewien opis jest na koncu
                  zalacznika nr2 umowy, jednak zgodnie z paragrafem d) Asbud moze wprowadzac
                  sobie zmiany do projektow bez zgody mieszkancow i nie da sie z tego punktu
                  zrezygnowac, moze byc sutuacja taka ze zaiast 3-4 budynki blizej Wisly powstana
                  np. 7...
                  - podwykonawca GAWROSZ /brak pisemnych referencji/
                  - kondycja finansowa Asbudu /ciekawe pytanie, w zwiazku z tym ze nie wiadomo
                  kiedy skonczy sie cala inwestycja i budowa wszystkich mieszkan, ostatnie
                  budynki moga byc budowane newt za 5 lat...!
                  - Asbud od 5.III.04 zmusza juz do kupna garazu i nie da sie tego obejsc.
                  - brak referencji pisemnych poprzednich inwestycji

• Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:25
                  Czytalisci dzis artykol w ZW? ... brr
                  • Gość: KZ Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 05.03.04, 20:50
                    zaglądaliście do wątku:
                    "Asbud-Ustronie Wiślane-kto jest zainteresowany???"
                    ktos, kto mieszka w Konstancinie poleca do poczytania
                    www.przylesie.net
                    zajrzalam tam i zjerzyl mi sie wlos na glowie...

pozdrawiam
                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 09.03.04, 16:59
                      Spróbuje troche włączyć się do dyskusji.Wypytałem trochę w gminie o inwestycje,
                      nie mają zastrzeżeń wszystkie pozwolenia zostały przeniesione na Asbud po
                      jakimś bankrucie. Obawiam się żeby nie wpłyneła jakaś blokada po artykule.
                      Działki w pobliżu niepowinny ulec dużej zmianie, przeznaczenie budownictwo
                      mieszkalno - usługową z podkreślenim mieszkaniowego. A park:) podobno nie do
                      ruszenia zabytek przyrody.
                      Trochę o Gawroszu. Z racji wykonywanego zawodu obserwowałem nawet porzucone
                      fundamenty. Trzeba przyznać że pracownicy Gawrosza kręcili się co jakiś czas i
                      zabezpieczli je należycie. Firma z nimi współpracująca powiedziała że wywiązują
                      się z należności.
                      Umowa. Próbowałem już kupić mieszkanie u kilku deweloperów i ta wygląda
                      najprzyzwoiciej.Jestem ciekawy co udało się wam wywalczyć u Pani prezes. Byłbym
                      Bardzo Wdzięczny za przesłanie przeforsowanych zmian na seb41@gazeta.pl
                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 18.03.04, 08:51
                        Z otrzymanych niedawno wiadomości ta firma nie jest skłona do jakich kolwiek
                        ustępstw. dla swoich klientów.
                • zuam_m_d Re: Ustronie Wiślane 28.08.04, 19:28
                  Gość portalu: Aronia napisał(a):

> dodam więcej: nie zrealizują planowanej infrastruktury wokół osiedla w ramach
                  > naszej umowy, tylko przyszła wspólnota mieszkaniowa na tym osiedlu będzie
                  > musiała dodatkowo starać się o takie poczynania (płacąc dodatkowo kasę za
                  > wybudowanie placu zabaw dla dzieci, drogi dojazdowej, szlabanu, ogrodzenia i
                  co
                  >
                  > tam jeszcze...)

A może już dziś należy zacząć myślenie o przyszłej wspólnocie mieszkaniowej? Bo
                  wtedy, gdy powstanie osiedle bedzie juz za późno na działania zmuszające
                  dewelopera do realizacji wszystkich zobowiązań. A poza tym: kto zajmie się
                  dopilnowaniem tego, aby prawidłowo zostały wykonane roboty budowlane w tzw.
                  nieruchomości wspolnej?
                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.08.04, 09:43
                    Mysle ze to bardzo dobry pomysl - moze omowimy to w sobte 11.09?
                    Bylismy w niedziele na budowie - wyglada na to ze zblizaja sie do konca ale kto
                    wie? Pzdr
                    • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:06
                      ja byłem tam w sobote i zastanawiam sie nad zakupem mieszkania, tylko sam juz
                      nie wiem, jak czytam Wasze cenne informacje...
                      jesli ktos chcialby przeslac mi jakies dodatkowe info, sugetie, opinie to
                      prosze o mail'a: k400@idea.net.pl
                      dzieki

moze bede waszym sąsiadem..?? kto wie
    • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 19.03.04, 11:20
      Czy ktoś z wypowiadających się w tym wątku powziął już decyzję o zakupie
      mieszkania na rzeczonym osiedlu?
      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 12:39
        U mnie z ostateczna decyzja jest coraz trudniej. Przeszedlem ustepstw i teraz
        pojawily sie schody ze strony inwestora, ktory nie jest sklonny do zadnych
        ustepstw.
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 13:11
          Dodatkowo pragne podzielic sie innymi spostrzezeniami. Dziwi mnie dlaczego
          najpierw dawano mi nadzieje na negocjacie warunkow umowy, teraz zadnych
          ustepstw. Okazuje sie ze rzeczy do ktorych powiny byc sprecyzowane (standard
          wykonczenia osiedla) sa na razie na slowo.
          • iremos Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 17:01
            Teren zagrożony powodzią i co roku plaga komarów.
            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 23.03.04, 09:07
              Wczoraj wieczorem zrobilem sobie wycieczke, obejrzalem okolice (w poszukiwaniu
              alternatywy)i chyba bliskosc Wisly i komary to nie taki wielki problem. Mam
              wątpliwosci czy blok otoczony ulicami z klatka na ruchliwa ulicę to ciekawsza
              alternatywa. Czy tez mieszkanie na osiedlu gdzie przewidziano za mala ilość
              miejsc postojowych.
              • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.03.04, 16:04
                Lokalizacja osiedla Asbudu na pewno kontrowersyjna jest. W skrajnej sytuacji
                Wisła może być zagrożeniem. Przy ostatniej powodzi problemem była przeciekająca
                śluza. Teraz jest już naprawiona. Za to sąsiedztwo (w porównaniu z innymi
                osiedlami na Tarchominie) mozna uznać za atrakcyjne. Braliśmy pod uwagę jeszcze
                3 inne inwestycje prowadzone w pobliżu. Według naszych osobistych kryteriów
                Asbud okazał się lepszy.
                To prawda, że zagospodarowanie osiedla jest mglistą sprawą. Póki co mamy
                zagwarantowane to, co jest określone załącznikiem 2.
                Moja opinia nie jest obiektywna. Już zdecydowałem się, więc przekonuję teraz
                sam siebie, że dobrze zrobiłem :)
                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.03.04, 09:20
                  No to bardzo prawdopodobne że będziemy sąsiadami. Bo z odwiedzonych dotychczas
                  inwestycji ta najbardziej nam się spodobała. Liczę że zostaną stare drzewa (
                  podobno zabyteki przyrody ) a inwestor w kolejnych etapach sprecyzuje
                  zagospodarowanie terenu.
                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 25.03.04, 09:35
                    Mam nadzieję, że będziemy sąsiadami. Pojawiał się w tym wątku inny kandydat na
                    sąsiada, ale wypłoszyło go właśnie nie określone zagodpodarowanie terenu. Ja
                    pocieszam się, że nie może być w tym względzie niemiłych niespodzianek - np
                    blokowiska nie zrobią, bo samochody by się nie pomieściły.
                    Którym budynkiem jesteś zainteresowany?
                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 26.03.04, 12:04
                      Jestem zainteresowany widokiem na park, więc wybieram ten blok bliżej, kwestia
                      które okna wybrać, i kondygnacje :) Podjechałem na inne osiedla Asbudu i
                      zagospodarowali jakoś teren (oni lub lokatorzy), może następne etapy coś
                      wywalczą w sprecyzowaniu?
                      • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 27.03.04, 10:17
                        Witam przyszłych sąsiadów!
                        Podjęłam decyzję i we wtorek podpisuję umowę.
                        • araronia Re: Ustronie Wiślane 27.03.04, 20:56
                          Cześć Katka, na które mieszkanko się zdecydowałaś?
                          • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 28.03.04, 10:51
                            czesc
                            mieszkanko w budynku D
                            • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 29.03.04, 14:50
                              A my wybraliśmy blok E :)
                              • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 193.110.121.* 31.03.04, 21:15
                                czesc,
                                podpisalam!
                                • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 01.04.04, 14:51
                                  Cześć. Witam w gronie kandydatów na lokatorów :) Mam nadzieję, że ok. 30
                                  listopada będziemy mogli pogratulować sobie tej decyzji ...
                                  • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 212.160.146.* 02.04.04, 12:31
                                    Witam.
                                    rowniez mam taka nadzieje.I juz, prawde mowiac, nie moge sie doczekac tago
                                    terminu.
                                    pozdrawiam
    • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 29.03.04, 10:22
      Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania na Ustroniu Wiślanym.
      Byłem na miejscu i oglądałem blok jak również i w środku.
      Największy problem oprócz ceny stanowi umowa, która jest kompletnym absurdem.
      Przeanalizowałem ją dokładnie i nie nadaje się w takiej formie do akceptacji.
      I tak:nie są wyszczególnione strony, a dalej w umowie taka nazwa pojawia się,
      $3 - o co chodzi z wyodrębnieniem działki i wyodrębnienie garażu jako odrębnego
      lokalu użytkowego i w związku z tym dodatkowe koszty???
      Brak informacji o aktualnej cenie lokalu!!! W $4 wskaźniki - wszystko na
      korzyść dewelopera. Harmonogram zaliczkowych płatności poszczególnych rat bez
      konretnych terminów (dat).
      Wszelkie zmiany dotyczące lokalu mają być realizowane poprzez projekt - kto go
      ma sporządzić???
      w $ 8 płacenie kolejnych rat w terminie 14 dni od daty WYSŁANIA??? listem
      poleconym - chyba żart!!! W $ 9 pkt.2 "Strony" - a gdzie wcześniej definicja
      Strony???
      Kwestia usunięcia wad po odbiorze mieszkania przez inwestora - "w wyznaczonym
      przez siebie terminie" - jakim terminie - konkretnie??? Oraz wiele innych bzdur!
      To jest nie do przyjęcia!!!
      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.03.04, 13:22

> $3 - o co chodzi z wyodrębnieniem działki i wyodrębnienie garażu jako
        odrębnego lokalu użytkowego i w związku z tym dodatkowe koszty???

Moja intepratacja: Istnieje możliwość wyodrobnienia nieruchomości (działki wraz
        z budynkiem )jeżeli powstała wspólnota sobie tego zażyczy a inwestor sie
        zobowiązje zostawić nieruchomość w stanie to umożliwiającym. Podobnie ma się
        rzecz z garażem zdażają się garaże istniejące jako jedne lokal z wieloma
        właścicielami i z wyodrebniąnymi.

> Brak informacji o aktualnej cenie lokalu!!! W $4 wskaźniki - wszystko na
        > korzyść dewelopera. Harmonogram zaliczkowych płatności poszczególnych rat bez
        > konretnych terminów (dat).

Intepretacja: Uzależnienie płacanoj raty od czynika inflacji nie jest takie
        staszne a co z przypadkiem uzależniania od kursu euro czy faktycznie
        poniesionych kosztów i wile innych przypadków. Co do dat. cykl budowlany trwa
        ok 15 miesięcy a mamy najpózniejszą datę oddania, w interesie inwestora jest
        realizacja kolejnych etapów bo tylko wtedy dostaje pieniadze, po drugie biorąc
        kredyt bank dodatkowo kontroluje postęp budowy by zapłacic jak najpóżniej.

> Wszelkie zmiany dotyczące lokalu mają być realizowane poprzez projekt - kto
        go ma sporządzić???

Zapewne chodzi o zmiany wprowadzane w trakcie budowy ( ścianki nośne itp.)taką
        możliwość daje inwestor kupującemu, więc płacimy prawdopodobnie inwestorowi.

> w $ 8 płacenie kolejnych rat w terminie 14 dni od daty WYSŁANIA??? listem
        > poleconym - chyba żart!!!

Moim zdaniem za krótki okres lub dodać informacje telefoniczną

W $ 9 pkt.2"Strony" - a gdzie wcześniej definicja
        > Strony???

Są zdefiniowane na początku umowy.

> Kwestia usunięcia wad po odbiorze mieszkania przez inwestora - "w wyznaczonym
        > przez siebie terminie" - jakim terminie - konkretnie???

Inny termin dla bużenia ścian a inny dla zagipsowania rysy. Np. naprawiać dach
        w zimę w terminie 2 tygodni, po pierwsze jak naprawić i po co, bo i tak będzie
        żle.Poza tym zobowiązuje się je usunąć bezzwłocznie w najszybszy możliwym
        terminie. Prosta, proste do egzekucji.

> To jest nie do przyjęcia!!!

Do przyjęcia jeżeli czytało się kilka umów developerów.
        • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 29.03.04, 14:44
          Witam. Kolega Seb naświetlił sprawę wystarczająco. Ja tylko dodam, że zapis z
          par. 3 daje możliwość niezależnego dysponowania garażem (w przeciwieństwie do
          sytuacji, gdy garaż jest przynależnością mieszkania, wtedy stanowią
          nierozerwalną całość). Tak przynajmniej to zrozumiałem.
          Par. 4 - waloryzacja rat to normalna rzecz. W obwieszczeniu prezesa GUS z 15.03
          jest podany wskaźnik za luty - 0,1%. Takie wskaźniki raczej nas nie zrujnują.
          Co do harmonogramu, to lepszy jest taki, w którym o momencie wpłaty decyduje
          postęp prac na budowie, a nie sztywny termin, w którym trzeba zapłacić
          pieniądze, niezależnie od tego, czy na budowie coś rośnie, czy wciąż tylko
          dziura w ziemi.
          • seb41 Re: Ustronie Wiślane 31.03.04, 11:42
            Mam prosbe do osób które kupiły już mieszkanie na tym osiedlu lub dokopały się
            do istotnych faktów które wpłyneły na ich rezygancje by wypowiedziały się na
            forum lub na seb41@gazeta.pl
            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 05.04.04, 12:16
              Czy ktos interesowal sie promocja swiateczna Asbudu dla mnie :))) i brak
              szacunku dla klienta.
              • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 06.04.04, 10:02
                A jaka to promocja?
                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.04.04, 10:38
                  Promocja świąteczna do ceny mieszkania wliczono cene garażu i balkonu; czyli
                  jak mieszkanie z garażem i balkonem przed promocją kosztowało 150000 zł, to
                  teraz w promocji niespodzianka 150000 zł.
                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 06.04.04, 17:58
                    No cóż ... Eleganckie to nie jest. Ale dla mnie już bez znaczenia.
                    Ja kibicuję postępowi prac na budowie. Tych, którzy nie mogą obserwować na
                    bieżącą, informuję, że wczoraj wstawione okna w budynku E sięgały 4 piętra.
                    Coraz ładniej blok wyglada.
                    • Gość: seb Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 09:07
                      Też tam wczoraj byłem zaniepokiła mnie mała ilość ludków na budowie? Tłumaczę
                      sobie że może to tak przed świętami.
                      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 18:14
                        nie tłumacz sobie tego seb41 w ten sposób. Ja codziennie spoglądam na tę budowę
                        z okna mieszkania w którym obecnie mieszkam i oko cieszę, jak dużo tych ludków
                        sie tam kręci. Dzisiaj juz o 7 rano na samym dachu bud.D pracowało ich ze
                        sześciu. A co dzieje się w srodku - to efekty widzę co tydzień, bo tam
                        spaceruję, mierzę ściany i fotografuję swoje przyszłe mieszkanko. Idzie bardzo
                        dobrze. Seb41 życzę więcej optymizmu:)
                        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.04.04, 16:55
                          Moje oko tez cieszy :) Wygląda nawet na to że wyprzedzają charmonogram.
            • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 09:42
              Mam prośbę do wszystkich, którzy posiadają jakiekolwiek zdjęcia z budowy
              Ustronia Wiślanego, zdjęcia mieszkań lub inne ciekawe materiałe, które mógłbym
              umieścić na stronę www, którą przygotowuję. Z góry dziękuję.
              Materiały proszę przesyłać na adres:
              krystian-m@cslii.mil.pl
    • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 13.04.04, 09:21
      Przed Świętami podpisałem umowę, i z niecierpliwością czekam na termin
      listopadowy - mam nadzieję nieprzekraczalny.
      Może by założyć stronkę o Ustroniu, budowie, zdjęcia, forum?
      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 13.04.04, 14:14
        Z przyjemnością będę na nią zaglądał
      • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 13.04.04, 15:02
        Pomysł bardzo dobry. Ja mogę podzielić się materiałami. Jednak tworzenia nie
        podejmę się, bo mało się na tym znam.
        • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 18:54
          Zajmę się budową stronki, jak już coś będę miał to dam znać.
    • Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 21:55
      Witamy wszystkich! Umowę na mieszkanko w budynku D podpisalismy z żoną w lutym,
      ale niestety dopiero teraz trafiliśmy na to forum. Przeżywaliśmy podobne
      rozterki jak Wy (np. niemożność negocjowania umowy), ale mimo tego
      zdecydowaliśmy się. Cieszymy się, że przynajmniej część z Was zrobiła to samo
      co oznacza, że jeszcze w tym roku będziemy sąsiadami :-). Pozdrawiamy.
      • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 15.04.04, 21:16
        Witajcie:) Grono sąsiadów jest już ponoć dużo większe. Panie w Asbudzie
        informują o kolejnych osobach podpisujących umowę. Ale widocznie - podobnie jak
        Wy - nie wszyscy wiedzą o tym forum.
        O ile dobrze pamiętam wszyscy, którzy wypowiadali się tutaj, wybierają
        mieszkanie w budynku D. A czemu nikt nie chciał bloku E, który ja my
        wybraliśmy?:)
        • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 09:01
          Kupiliśmy z żoną nasze mieszkanie właśnie w bloku E.
          Będziemy więc sąsiadami.
          • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 11:37
            Mam prośbę do wszystkich, którzy posiadają jakiekolwiek zdjęcia z budowy
            Ustronia Wiślanego, zdjęcia mieszkań lub inne ciekawe materiałe, które mógłbym
            umieścić na stronę www, którą przygotowuję. Z góry dziękuję.
            Materiały proszę przesyłać na adres:
            krystian-m@cslii.mil.pl
            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 19.04.04, 12:20
              Pytanko czy z ktoś, kto kupił mieszkanie, podpisała umowę w formie aktu
              notarialnego. Ile to kosztowała.
              Druga sprawa czy ktoś utciwie przerbnął przez dokumenty firmy i KW.
              • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 19.04.04, 12:39
                Dokumenty firmy i KW są OK.
                Czekam na akt notarialny, ale jeszcze nie znam ceny.
                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 19.04.04, 16:15
                  Najbardziej interesuje mnie fakt czy wskazany przez Asbud notariusz bierze całą
                  stawkę za akt czy pół. A po drugie Księga wieczysta bo ciężko się do niej
                  dostać.
                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 18:55
                    Kiedy ja wypytywałam o szczegóły podpisywania umowy przedwstępnej w formie aktu
                    not. usłyszałam, że notariusze "asbudowscy" biorą połowę stawki teraz, a dugą
                    część przy podpisaniu aktu przeniesienia własności tej ostatecznej. Swoją drogą
                    ciekawe ile osób zdecydowało się na podpisanie tej umowy w formie aktu not., bo
                    podobno w marcu to jeszcze takich osób nie było. Wszystkim wystarczała umowa
                    cywilno-prawna.
                    Czy ktoś z Was wybiera się na Dni Otwarte Ustronia Wiślanego w ten weekend?
                    Podobno ma być niezła jazda...:) (rowerami)
                    A propos KW, czy ktoś ma świeższy wypis niż ten ze stycznia 2004?
                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.04.04, 08:51
                      Ja planuje w formie aktu notarialnego a że połowę to mnie cieszy:)) Do ksiąg
                      próbowałem się dostać ale sędzia robi jakeś wpisy?????
                      • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 20.04.04, 08:53
                        Podobno nowa KW ma być dostaczona dla Asbudu do 20.04. tj. dzisiaj
                        • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 20.04.04, 09:08
                          Ja także opieram się na tej informacji i czekam na księgę. A jak nie będzie, to
                          dla mnie kiepsko.
                          • seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.04.04, 11:44
                            Może stąd wczoraj ta księga była niedostępna?
                            • Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 20.04.04, 17:49
                              Odnośnie potwierdzenia aktu notarialnego to goście z Asbudu zaczynają być
                              śmieszni i niepoważni. Przy podpisywaniu umowy (początek marca) zaznaczyliśmy,
                              że będziemy chcieli potwierdzić ją notarialnie. Miało nie być problemów. Po
                              tygodniu złożyliśmy w Asbudzie oficjalne pismo z taką prośbą. I nadal nic... Na
                              początku kwietnia dzwoniłem do Asbudu - otrzymałem odpowiedź, że skontaktują
                              się z nami po świętach. Wczoraj otrzymaliśmy wezwanie do zapłaty drugiej raty -
                              krew mnie zalała... Zadzwoniłem tam jeszcze raz z tekstem, że bez aktu nie
                              wpłacimy pieniędzy. Zaczęli nas przepraszać i zapewnili, że jutro (znaczy
                              dzisiaj) skontaktują się z nami. Niestety chyba nawaliły im telefony bo nie
                              doczekałem się... Jutro jedziemy tam z żoną i zażądamy aneksu do umowy - bez
                              aktu pieniędzy nie wpłacimy. Nie wiem jak Wam, ale mi cała ta sprawa
                              śmierdzi... Dajcie proszę znać, jeżeli będziecie mieć jakieś wieści w tej
                              sprawie.
                              • seb41 Re: Ustronie Wiślane 21.04.04, 08:53
                                To mnie bardzo zaniepokoiło. Osobiści jestem BARDZO zainteresowany umową w
                                formie aktu notarialnego. Proszę o sygnał czy udało się wam coś załatwić.
                      • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.04.04, 08:52
                        Po rozmaitych komplikacjach Asbud ma od wczoraj aktualny odpis (19.04.2004 - to
                        tak na marginesie rocznica wybuchu powastania w getcie warszawskim) Księgi
                        Wieczystej.
                        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 23.04.04, 08:55
                          To cieszy mam nadzieje że czysty i że ruszy sprawa aktów notarialnych
                          • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.04.04, 13:51
                            Owszem, czysty.
                            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 26.04.04, 08:51
                              Już też go dostałem. Muszę przyznać z zadowoleniem że narazie Asbud wywiązuje
                              się z dawanych mi obietnic. Czekam z utesknieniem okien w bloku i końca
                              budowy:)
            • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 20.04.04, 09:06
              Postaram się dostarczyć materiały w najbliższym czasie.
    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.04.04, 09:21
      Jakoś ucichło? Więc podziele się ostatnimi spostrzeżeniami: na budowie znów
      spokój, który za każdym razem mnie niepokoi(może robią coś w środku?); z Asbudu
      otrzymałem wszystkie papiery, więc nie taki diabeł straszny jak go malują, i
      aby współpraca dalej nam się tak układała.
      Proszę o sygnał co tam z walką o umowę w formie aktu notarialnego.
      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 19:25
        Seb41 znowu muszę Cie uspokajać:) właśnie wracałam do domku i szłam sobie ulicą
        Świderską podziwiając zachód słońca. Nagle otworzyła się blaszana brama i
        wysypało się ok. 10 robotników zdejmujących żółte kaski z głów i trzymających w
        rękach swoje manatki - skończyli dniówke, ale na budowie (bud.D) pozostało
        jeszcze ich kilku. Seba czy Ty nie widzisz jak pięknie dach Ci położyli w
        bud.D? A i w bud.E podziało się dzisiaj: wreszcie zabudowali cegłami dziurę na
        6 piętrze i wstawili okno. Całe to osiedle nabiera niezłego charakterku...
        USPOKOJONY? :)
        • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 19:27
          czy komuś smakowały kiełbaski z grilla w niedzielę na Ustroniu Wiślanym podczas
          Dni Otwartych?
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.04.04, 08:42
          Bardzo:)i niecierpliwością czekam na okna w drugim budynku.
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.04.04, 08:45
          Byłem też na pikniku i od środka naprwde wygląda to dużo lepiej, od pierwszej
          wizyty poprawił się cały plac budowy. Szkoda że pogoda niedopisała.
          • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 30.04.04, 08:42
            A jak tam impreza wyglądała? Dużo ludzi się zeszło? Były jakieś przemówienia ?:)
            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.04.04, 10:28
              Tylko prelekcje i odczyty prezesa firmy:)Dla najlepszych klientów uścisk dłoni
              i pamiątkowy dyplom (strasznie wysokie wymagania, kupno całego piętra) :)

Ludzi było niewiele ale atmosfera sympatyczna można było podreptać po budowie i
              obejrzeć goło cztery ściany.
              • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 30.04.04, 12:29
                Nie wiem, czy zakup całego pustego piętra jest jeszcze możliwy. Firma chwali
                się, że mieszkania cieszą się wzięciem. Moje np sąsiedztwo już prawie
                obsadzone :)
      • Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 30.04.04, 13:38
        Jeżeli chodzi o akt notarialny to sytuacja wygląda na opanowaną (niemniej
        jednak dopóki nie podpiszę to nie uwierzę :-)). Otrzymaliśmy telefon z ASBUDu i
        umówiliśmy się z notariuszem na konkretną datę i godzinę (początek maja).
        Czy ktoś wie ile taka przyjemność będzie nas kosztowała? Natknąłem się przed
        chwilą na dwa artykuły:
        dom.gazeta.pl/dom/1,50844,1806029.html?as=1&ias=6
        dom.gazeta.pl/dom/1,50844,1806030.html
        Wygląda na to, że trochę nieświadomie (przynajmniej my)
        podpisaliśmy "bezpieczniejszą" umowę zobowiązującą. Sprowadza się to jednak do
        tego, że będziemy płacić 2 razy po 100% taksy notarialnej czyli 2 razy po ok.
        2000 PLN. Może ktoś orientuje się lepiej od nas w tej sprawie i jest w stanie
        wyjaśnić tę kwestię? Z góry dziękujemy za pomoc.
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.04.04, 16:56
          Z danych mi wyjaśnień Asbudu ich notariusz bierze dwa razy po połowie taksy. Co
          znacznie zmniejsza koszty, podobno jest nawet możliwość wskazania swojego
          notariusza.
          Drugim kosztem z tym związanym jest zrobienie zapisu w KW co kosztuje z
          posiadanych przez mnie informacji 30 zł.
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 12.05.04, 09:10
          Czy podpisaliście już umowę z notatriuszem
          • Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 17.05.04, 19:30
            Sorry za opóźnienie w odpowiedzi... Umowe podpisaliśmy bez większych problemów.
            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 18.05.04, 10:16
              Ja tez mam to za soba, niebylo tak żle ale mogło by byc taniej. Teraz z
              utesknieniem czekam na zakonczenie budowy
              • Gość: krzysiek pytanie do seb41 IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:59
                a moge wiedziec ile kosztowało..???
                ja jestem zainteresowany zakupem mieszkania za 179.000 wraz z garażem
                ew prosze o info na:k400@idea.net.pl
                • seb41 Re: pytanie do seb41 21.09.04, 13:25
                  Tyle ile zarządali:) Nie udało się nic wytargować,wybierałem mieszkanie na
                  początku mogli sobie pozwolić na brak ustępstw i czekać na klienta, może teraz
                  coś się zmieniło?
    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 05.05.04, 15:58
      Czy już Wszyscy zapomnieli o tym wątku??? A może nic się nie dzije na froncie z
      asbudem.
    • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 19.05.04, 09:08
      Witam, czy znacie już najświeższe obwieszczenie Prezesa GUS? Wskaźnik wzrostu
      cen i usług za kwiecień w stosunku do marca wyniósł 0,8%. Czyli dostał niezłego
      przyśpieszenia. W maju - obawiam się - ta tendencja zostanie zachowana. A
      znaczy to, że wzrost ceny mieszkania z tytułu waloryzacji będzie większy niż
      można się było spodziewać.
      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.05.04, 14:23
        W sobote odwiedziłem budowę klienci się przewijają,postęp jakiś jest okna w
        drugim budynku i podobno gipsują w pierwszym.Ciekawi mnie czy zdążą z
        terminem, bo inne inwestycje w okolicy na ten termin są bardziej
        zawansowane.Więc do jesieni.....
    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 02.06.04, 09:19
      Wczoraj zaskoczyłem się pozytywne na budowie, zobaczyłem tylu krzątających się
      robotników na placu. Szykuje się przyspieszenie robót?
      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 21:37
        Czesc seb
        Proponuje, zebys przespacerowal sie na budowe i obejrzal jak pieknie
        wytynkowane jest I, VI i kończą V piętro bud.E. Moze wtedy zasmakujesz wiecej
        optymizmu :) Ja tam od czasu do czasu bywam i nie narzekam.Wrecz przeciwnie:)
        • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 03.06.04, 11:46
          Faktycznie tempo prac jest zaskakujące.
          Czy wiecie może którędy będzie przebiegał Most Północny?
          Wiem, że na Tarchominie i podobno nie tak wcale daleko osiedla?
          • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 03.06.04, 12:39
            Witam
            Mniej więcej na wysokości ul.Obrazkowej i Picassa.

pozdr
        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.06.04, 13:32
          Ja kupiłem mieszkanie w D:)Narazie czekam na okna moim piętrze.
          • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 03.06.04, 14:00
            a do którego piętra juz są wstawione? ostatnio, gdy byłam na budowie był już
            dach... czyli daaaawno temu..

• seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.06.04, 16:08
              Wiadomości z dziś, D ma okna do 3 piętra z przerwami:)Ale kończą murowanie 5
              piętra(ostatniego,bo robiono od dołu a potem od góry). Instalacja elektryczna
              zatrzumana na drugim, więc na gipsy przyjdzie trochę poczekać.
              • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 03.06.04, 16:26
                suoer wiadomosc! czyli mam juz sciany!
                dzieki wielkie za dobre wiesci; w niedziele obejrze sobie wszystko -
                wyczytalam, ze znowu sa dni otwarte osiedla:)
              • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 16:30
                nie martw sie seb, skoro wybudowali budynek E i wstawili tam okna, wszedzie juz
                jest instalacja elektryczna, wytynkowane trzy kondygnacje to i Twoj budynek tak
                zrobia. To chyba naturalne, że klienci z D musza czekac dluzej na efekty -
                przeciez ten budynek zaczeto budowac troszke pozniej niz E.
                Wspolczuje tym, co kupili mieszkania z duza liczba okien....te narożne w bud
                D :) duzo mycia będzie...
                • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 03.06.04, 16:37
                  ale za to ile swiatla i przestrzeni...:) co tam mycie okien....
                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 04.06.04, 07:38
                    Katka, lubisz myć okna? Jeśli tak, to zapraszamy również do naszych :)
                    • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 04.06.04, 08:54
                      dziękuję, niekoniecznie :)
                      ale sam projekt wykuszu jest niezly
                      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 16:06
                        takie wielkie okna to kuszaca sprawa - duzo światła, ale mało możliwości
                        ustawienia mebli przy ścianie... Mnie ten problem troche dotyka (na szczescie
                        niezbyt bolesnie.
                        • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 04.06.04, 16:44
                          wszystko zalezy od koncepcji...
              • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.06.04, 16:31
                Czy ktos jescze tu zaglada???
                Planujemy kupic mieszkanko w budynku E. Ciekawa jestem kazdych informacji na
                temat tej inwestycji.
                • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 21:06
                  Tak, tak zagląda się. W ASBUDZIE spokój, sielanka trwa przynajmniej u mnie nie
                  ma żadnych niespodzianek. Mieszkanko niedługo będę mieć otynkowane też w bud.E.
                  Wczoraj na jednej ze ścian bud.E ujrzałam rosnące rusztowanie, a to znak, że
                  chyba niebawem zaczną obijać blok styropianem...
                  Ci Państwo z Asbudu mogliby zorganizować jakąś ostrą imprezke na budowie i
                  poinformować o tym wszystkich tych co kupili u nich mieszkanka. Idzie lato i
                  przydałaby się już jakaś większa integracja! Co myślicie o tym?
                  A Tobie Marta życze powodzenia w zakupie mieszkania i szybkiej decyzji. Może
                  wkrótce będziemy sąsiadkami. Które piętro i strona Cię interesuje?
                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.06.04, 12:25
                    Tak rusztowanie stoi - ale niewidzialam zeby cos robili przy nim. Pozatym bylam
                    tam wczoraj (21.06) i niestety jest jeszcze sporo do zrobienia. Nie ma
                    polozonych rur wodno-kanalizacyjnych itp, rur do ogrzewania (chyba tylko
                    zrobili to na 1p) a co za tym idzie sciany nie otynkowane i podlogi nie wylane
                    itp. Pytanie czy w listopadzie oddadza bud E jak nie bedzie dokonczony budynek
                    D? A zainteresowani jestesmy oknami pd-zach a pietro niesprecyzowane. Pozostaje
                    jeszcze jedna kwestia - UMOWY!!! - to jest jak narazie nasze najwieksze
                    strapienie. Moze cos doradzisz? A co do imprezy integracyjnej tj to swietny
                    pomysl.
                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.06.04, 17:22
                      Dziś oglądałem budowę i znów postęp na D nie jest inponujący (jakiś taki
                      zapomniany przez pracowników),okna staneły, a gdzie tu do całej
                      instalacjie,tynków.... Ciekawe jak tam środek E. Tak patrząc z boku to budynki
                      naprawdę wymagają jeszcze dużo pracy a czasu coraz mniej, a pogoda na razie
                      dopisuje.
                      Ps.Na innej budowie która również obserwuje kończą tynki i ocieplenia, w lipcu
                      zaczynają malowania mieszkań, a termin planowany oddania pażdziernik.
                      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 19:42
                        cześć. Nie wiem jak wygląda postęp prac we wnętrzu budynku D - tam nie chodzę,
                        jedyne co widać to jakieś pobrudzone worki w oknach...czyżby tynkowali? Jeżeli
                        chodzi o okna w bud.D to też się dziwię dlaczego tak zwlekają.
                        A w bud.E tynki sa pięknie położone!takie gładziutkie, aż palce lizać! tylko na
                        moje piętro coś robotnicy nie chcą wejść i otynkować mi mieszkanka na
                        VII.Dziwne.
                        Co do postępów prac mnie na razie trzyma się spokój - do końca listopada mają
                        jeszcze b.dużo czasu i myślę, że ze wszystkim zdążą. Ja też spoglądam na budowę
                        konkurencji na tarchominie, ale czy można mówić o konkurencji, która składa
                        blok z gotowych beznadziejnie krzywo złączonych klocków???no i przecież mają
                        ekipę 2 razy większą do pracy niż u nas.Ale szczerze przyznam, że z tymi oknami
                        w bud.D to mogliby się wreszcie ruszyć.Nudne już są te czarne dziury!
                        Marta to decyduj się i robimy imprezke! Umowy nie zmienisz - jak każdy. Ja też
                        walczyłam, nawet 2 miesiące o jakieś zmiany, niestety tylko kosmetyczne.
                        Firma nie jest zła, ale też nie najsłodsza. Sama poniosłam karne odsetki, bo
                        nie dostarczyli mi na czas ważnych dokumentów.Ale żyć się da i z tym. Pocieszam
                        się okolicą jaka otaczać będzie to osiedle - jak tu jest cichutko i cudownie!
                        ptaszki świergolą, Wisełka pluska, a dziś nawet zobaczyłam, że na placu
                        seminaryjnym wykopali duży rów być może na "jeziorko".
                        Czy ktoś coś o tym wie?
                        • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.06.04, 09:17
                          Row widzialam - wydaje sie ze bedzie to staw poniewaz jego odnoga dochodzi do
                          walu gdzie po drugiej stornie (od Wisly) jest sluza. Okolica rzeczywiscie jest
                          ladna. W poniedzialek poszlismy na spacer wzdluz walu w strone seminarium -
                          bylo spuer.
                          A co do umowy - jak sie z nia uporamy to pewnie w przyszlym tygodniu
                          bedziemy "posiadaczami" malego pieknego mieszkanka. Jezeli podpiszemy juz umowe
                          i reszte spraw uregulujemy to mozemy sami sobie zorganizowac spotkanie gdzies w
                          okolicy - obok naszego bloku sa juz dwa lokale gdzie mozna napic sie piwka -
                          zywiec 4 zl!!!.
                          • Gość: prawie zdecydowany Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 24.06.04, 16:52
                            Ten staw to wcale mi się nie podoba, bo "mnisi" wykopali go przy samym prawie
                            ogrodzeniu budowy.
                            Wogóle mam wrażenie, że te bloki asbudu nie mogą wzbudzać zbyt pozytywnych
                            odczuć wśród mieszkańców tej malowniczej - jak to określają deweloperzy -
                            okolicy. Ale cóż wszystkim i tak nie dogodzisz...
                            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 25.06.04, 14:16
                              Zaskoczyło mnie wczoraj że w D wstawienie okna nagle w jednym mieszkaniu na 5
                              piętrze.Ktoś ma chody :)))
                              • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 20:11
                                tez sie z tego smieje! no coz, caly budynek D jest budowany w niekonwencjonalny
                                sposób - jak stawiali scianki dzialowe to tez na opak! pamietacie przeciez jak
                                wszystki pietra mialy juz sciany a V nie?
                                Z tym rowem "prawie zdecydowany" masz racje. Tez się zaniepokoiłam, że wykopali
                                go prawie pod blaszanym ogrodzeniem naszego osiedla! toż jak woda blok podmyje
                                to chyba wpadnie do tego dołka... Moze to ma byc na zlosc mieszkancom?
                                Mnie osobiscie nie przeszkadza, wszak ja zamieszkam w bud.E i to na samej
                                górze, ale strach wisiec na skarpie - w bud.D.
                                Na piwko Marta idę z ogromną ochotą (uwielbiam), jak tylko kupisz mieszkanko,
                                daj znać, to się spotkamy.
                                Kiedy zaczną tynkować VII piętro bud.E??????
                                • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 12:48
                                  Marta kupiłaś już mieszkanie?
                                  Ruszyło się ostro: w bud.D pojawiło się wiele okien, w bud.E weszli z tynkami
                                  na VII piętro i rozpoczęli obijać zachodnią ścianę styropianem!!
                                  Jak wam się podoba fakt, że nie można już wchodzić do środka oglądać swoje
                                  mieszkanka? bo mnie drażni to zarządzenie.... trzeba się tyle naprosić....
                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.06.04, 15:58
                                    Właśnie dziś zobaczyłem okna w moim przyszłym M na budowie, co naprawdę cieszy
                                    moje oko. Dziwi mnie wiadomość że nie można oglądać mieszkań na budowie, czemu,
                                    przecież budują dla mnie?
                                    • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:05
                                      no właśnie, dla mnie też przecież. Ale podobno jakis pan inspektor zabronił
                                      wchodzic na teren budowy za wyjątkiem oglądania mieszkania pokazowego. To ze
                                      względów bezpieczeństwa, aby nikt nie zniszczył naszej "własności"...
                                      seb, to przyznaj się w końcu,z któej strony i na którym piętrze bedziesz
                                      mieszkał? może będę mogła Ci pomachac chusteczką z loggi jak się wprowadzimy...?
                                      Kurcze, stopy procentowe podrożały...kredyt mi zdrożeje i to bardzo:(
                                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 01.07.04, 14:38
                                        Kupiłem sobie widok na park:)Dlatego martwi mnie opóżnienie D w stosunku do E.
                                        W najbliższym czasie spróbuje się dostać do mieszkania zrobić pomiary.Bo
                                        listopad tuż, tuż i trzeba się powoli rozglądać za mat.wykończeniowymi.
                                        Przejeżdzałem ostatnio koło innych budów Gawrosza, które akurat kończą. Może
                                        przezucą ludzi na naszą budowę co widocznie przyszpieszy tępo prac.
                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:17
                                    Jeszcze mieszkanka nie kupilismy - powalilo mnie chorobsko. Ale w prszylym
                                    tygodni bede posiadaczem miszkanaka. A co do odzwiedzania naszych mieszkanek
                                    to smutne poniewaz liczylam na to ze jak juz podpisze umowe i zalatawie kredyt
                                    to pomierze wszystkie konty i zaczne planowac urzadzanie. Miejmy nadzieje ze to
                                    sie zmieni. A co do kredytu to nie mozemy sie zdecydowac czy wzia w PLN czy
                                    CHF. Moze cos doradzisz? Cieszy mnie tez fakt ze zaczeli cos robic - bo
                                    wydawalo mi sie ze prace stoja w miejscu
                                  • Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:56
                                    Wczoraj byliśmy i bez żadnych problemów.
                                    Wolno posuwają się z tymi tynkami
                                    • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 11:19
                                      cześć. W sprawie kredytu nie wydaje mi się, abym mogła Tobie Marta coś
                                      doradzić, bo to jest bardzo delikatna sprawa. My wzięliśmy kredyt w PLN w
                                      banku, który sprawia nam sporo kłopotu: żeby uruchomić kolejna transzę, musi
                                      mieć na to aż 2 tygodnie!!! to po prostu absurd.Wszystko przez jakiegoś gościa-
                                      rzeczoznawcę z banku co ma baaaardzo zajęty czas,a który obowiązkowo musi
                                      obejrzeć postęp prac na budowie i spisać protokół zanim bank wypłaci kredyt (i
                                      jeszcze płaci się mu za tę usługę 50 zł! co przecież samemu można ocenić czy
                                      tynki są czy nie). Nie polecam z tego względu PKO BP.
                                      Czy kredyt w PLN czy z CHF - teraz oczywiście, że lepiej w CHF, ale co będzie
                                      na kilka lat? i tak i tak ryzyko.Widzisz Marta ja zdecydowałam się na PLN, żeby
                                      nie mieć żadnych niespodzianek, a teraz Balcer podniósł stopy procentowe i masz
                                      ci los-WIBOR większy i kredyty w PLN zdrożeją.
                                      Marta wracaj do zdrowia szybko.
                                      Kris, to rzeczywiście dziwne, ale już przyzwyczaiłam się do tych dziwnych
                                      zachowań developera: raz można wejść do swojego M bez szczególnych przeszkód, a
                                      raz tak się trzeba naprosić, że głowa mała, a czasem nie można wejść w ogóle
                                      jak np. podczas Dni Otwartych!
                                      Marta, myślę że pozwolą Ci zmierzyć kąty:) ja już porobiłam wszelkie pomiary i
                                      ładnie to wszystko wygląda. Decyduj się i idziemy na piwko - fajną knajpkę w
                                      plenerze zrobili nad Wisłą przy Grzymalitów...nawet są kiełbaski "z pieca" ....
                                      • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 21:01
                                        PODPISALISMY UMOWE!!! Wiec witaj sasiadko i reszta sasiadow. W sobote bedziemy
                                        na Tarchominie wiec moze spotkamy sie na budowie ;)))))??? No i zaczna sie
                                        natepne problemy - urzadzenia mieszkanka ;))))). Pozdrawiam.
                                        • Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 07.07.04, 17:21
                                          Hm, wczoraj? Wczoraj ktoś mi podkupił mieszkanie na siódmym piętrze....
                                          • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.07.04, 13:34
                                            Nie to nie my kupilismy mieszkanko na VII. Przykro mi ze ktos Ci je odebral
                                            • Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 08.07.04, 13:53
                                              Musiałem przenieść się na szóste - ale przynajmniej komórka mi została....
    • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 17.06.04, 08:10
      Znowu mamy wysoki wskaźnik wzrostu cen i usług. Za maj wybiósł 1,0 %.
      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.07.04, 08:46
        Relacja z wizyty na budowie.
        Sprzątneli dzwig. Niemają styropianu więc elewacja stoi, zresztą okien też nie
        przybyło.Postawili dwa silosy przy D, może wylewają posadzki, więc powiny być
        już instalacje? ale od dawna już nie byłem w środku.
        • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 12:26
          Moja relacja jest bardziej optymistyczna: wytynkowali mi M na 7 piętrze w
          bud.E!!! wreszcie i jak ładnie! Ujrzałam także rozłożone rury w podłogach na V
          piętrze, to chyba dobry znak co? i Futryny w każdych drzwiach wejściowych są
          zamontowane. Ciekawe jak tam bud.D...
          Marta ja tez mam kłopot z wykończeniem...co tu wybrać jak jest taki ogrom
          możliwości! Za czasów młodości moich rodziców to było o wiele prościej urządzić
          mieszkanie (jeden rodzaj wanny, jeden rodzaj płytek itp).
          Marta w sb. o której się wybierasz na budowę? Czyżbyś to Ty podkupiła
          p.Andrzejowi M na VII piętrze?? :) Kto pierwszy ten chyba lepszy, ja też nie
          zdążyłam kupić pomieszczenia gosp.na moim piętrze, bo sąsiad mnie wyprzedził.
          Ale cóż.Będę schodzić po kiszone ogórki trochę niżej :)))smaku przez to chyba
          nie zmienią:)))
          • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.07.04, 13:41
            Powinnismy byc miedzy 12 -14 - moj przyjaciel to straszny spioch - zawsze
            odsypia w sobote caly tydzien. Biore ze soba miarke - wymierze wszystkie konty
            i zaczne projekotwac wystroj - masz moze jakis program ktory to mi ulatwi?
            Kupilismy mieszkanko na IV pietrze a pomieszczenie gospodarcze na innym bo na
            naszym juz nie bylo - wiec po ogorki tez bede latac po schodach ;).

• Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 14:54
              Cześć Marta.
              W tę sobotę to chyba się nie spotkamy, bo okazuje się, że w tych godzinach co
              będziesz na budowie JA jestem zajęta, a potem muszę przygotować się do imprezki
              lokalnej. Chyba, że w niedzielę?
              Czy Twoje mieszkanko jest w klatce bliżej bud.D? Bo jeśli nie, to być może
              razem będziemy biegac po ogórki:)
              • Gość: Luka2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:16
                Witam, to ja kupiłem mieszkanie E3 na VII piętrze, ale dlaczego od razu miałem
                kogos podkupować??? Po prostu poszedłem, spodobało mi się, zapytałem się, czy
                jest wolne i podpisałem umowę. Mam nadzieję, że nam wszyskim będzie się dobrze
                mieszkało. Pozdrawiam. Łukasz
                • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.07.04, 15:18
                  Witam nowych sasiadow!!!
                  Kupilam mieszkanko w klatce blizej siedziby biura Asbudu - wiec jak dobrze
                  zrozumialam razem bedziemu biegac po ogorki.
                  W niedziele jedziemy na dzialeczke wiec na Tarchomin nie wybieramy sie.
                  A mozeby tak umowic sie wieksza grupa na jakis weekend sierpniowy na piwko pod
                  parasole?
                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 19:21
                    Witaj Marta.
                    Świetny pomysł z tym spotkaniem w większej grupie sąsiadów. Żeby spotkanie
                    wypaliło, to już teraz musimy zacząć lud ustroński namawiać na konkretny
                    termin. Ja proponuję np. przedostatnią sobotę sierpnia czyli 21.08.2004. Jeśli
                    kto jest zainteresowany spotkaniem integracyjnym nowych sąsiadów przy browarku
                    na Tarchominie niech się tu na forum wpisze!
                    Ale się cieszę, że choć wirtualnie znam kogoś, z kim będę w przyszłości
                    spotykać się na klatce w drodze po ogórki:)
                    Może ktoś się tu jeszcze przyzna na forum, że kupił mieszkanko w klatce bliżej
                    pudełka Asbudu w bloku E???
                    Coś z tym styropianem na zachodniej ścianie nie mogą ruszyć. Seba miał rację,
                    kiedy marudził na ten temat...
                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 12.07.04, 09:13
                      Powiew optymizmu:)W niedziele odwiedziłem blok D od środka: instalacja
                      elektryczna pociągnieta do 4 piętra (dwa piony do końca), od dołu zaczeli już
                      tynkować a okna już prawie wszystkie wstawione. Taki widok bardzo cieszy, w
                      myślach już ustawiam szafy(obmieżyłem wszyściutkie ściany).
                      Ps.W budce sprzedaży spodkałem nawet pokażną grupę potecjalnych sąsiadów. A
                      pracownicy Asbudu kolejny raz okazali się bardzo mili, dla "starego klienta" i
                      bez problemu wpuścili mnie na budowę.
                      • Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 13.07.04, 09:38
                        Super wiadomość!
                        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 15.07.04, 17:46
                          Robią dalej ocieplenia na E. Powiew pesymizmu ale z tym materiałem jakoś bardzo
                          skromnie:)
                          • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 15.07.04, 18:55
                            Może lokatorzy z budynku D są bardziej odporni na chłody i obędzie się bez
                            stereopianu.
                            • seb41 Re: Ustronie Wiślane 16.07.04, 09:03
                              :))) ja to raczej jestem piecuch.
                              • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 10:16
                                Hej wszystkim.
                                Wczoraj mierzyłam ściany w mieszkaniu, nawet rury do CO leżą już na podłodze.
                                Na I piętrze bud.E już pięknie leży wylana szlichta, tynkują klatkę od samej
                                góry (już dwa ostatnie piętra mają wytynkowaną klatkę tą bliżej budy Asbudu),
                                zauważyłam też "resztki" po gołębim gniazdku w szczytowych partiach tejże
                                klatki :( ale najbardziej niepokojące jest to, że dwa środkowe piętra są
                                kompletnie nie ruszone z tynkami w bud.E!!! Kumpela, z którą byłam nastraszyła
                                mnie, że ONI nie zdążą do końca listopada, jak są dopiero na takim etapie!
                                Czyżby cała ekipa tynkarzy została przerzucona do budynku D? kto tam był i
                                widział, niech opisze.
                                • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.07.04, 09:15
                                  Witaj Aronia!
                                  Ja tam jestem dobrej mysli i wierze w to ze oddadza mieszkanko w listopadzie
                                  przecierz zostalo im jeszcze 3 miesiace. Z drugiej strony wszyscy moi znajomi
                                  strasza mnie ze zaden developer nie oddal jeszcze mieszkan w terminie.
                                  Ja jeszcze przesuwam sciany w mieszkanku. Ale nic - trzeba byc dobrej myslli i
                                  w pazdzierniku zaczynac sie denerwowac ze moga nie zdazyc na czas.
                                  Co do spotakania 21.08 to nie bedziemy mogli sie stawic poniewaz wybieramy sie
                                  na wesele. Mozemy sprobowac znalezc inny termin.
                                  Badzmy wszyscy dobrej mysli i nie uprzedzajmy faktow!!!!! Pozdrawiam
                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 11:20
                                    Cześc Marta.
                                    Zaproponuj więc jakis dzień tygodnia z końca sierpnia, który Tobie odpowiada.
                                    Ja się dopasuję. A pozostali? Gdzie ci sąsiedzi???
                                    Zaraz wybieram się na Bartycką - szok! jaki wybór!
                                    Czy ktoś słyszał od developera, że na jesieni mają zorganizować w nowych
                                    budynkach spotkania z firmami od wykańczania wnętrz? żeby klienci mogli sobie
                                    wybrać to, co im sie do mieszkania spodoba... Mnie coś takiego w Asbudzie
                                    mówiono w marcu....
                                    • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 09:49
                                      czy widzieliscie juz, jak ladnie obudowali wschodnia sciane budynku D
                                      rusztowaniem? czyzby im styropianu przybylo??? kto z was mierzyl już kąty w
                                      nowym mieszkaniu?
                                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.08.04, 09:42
                                        W budynek D już kawał ściany ma ocieplone. Na E nawet tynk pociągneli. Tylko te
                                        kolory, na wizualizacji jakieś takie ładniejsze:)Człowiek nie jest taki żeby
                                        się do czegoś nie przyczepił.
                                        Ps.Cienko widze dotrzymanie terminu.
                                        • seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.08.04, 08:02
                                          dto.Kolorów. Znikneł! Może deszcze je zmyły. Wczoraj Panowie usilnie próbowali
                                          coś malować na ciemno zielono na elewacji E. Może to i dobrze że na nim robią
                                          jakieś próby:)
                                          • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:30
                                            cześć wszystkim
                                            Ja też zamierzam kupić mieszkanko w budynku E na 3 piętrze. Jeszcze czekam na
                                            decyzję kredytową. Małe zamieszanko z tym wyszło. Fajnie że jakoś ludzie chcą
                                            się spotkać. Na osiedlu na którym teraz wynajmujemy mieszkanie to każdy sobie
                                            rzepkę skrobie i jakoś nie widzę żeby ktokolwiek chciał się integrować. A np na
                                            osiedlu Dom Development ludzie juz się trochę zgrali. Ogólnie jak na razie
                                            osiedle mi sie podoba. A znajomu budowlaniec powiedzial że się powinni wyrobić
                                            z terminem. Najśmieszniejsze jest to że ogladalam jeszcze jedno osiedle przy
                                            Mehoffera. Tam termin oddania jest na grudzień, a w trzypietrowych budynkach
                                            nawet nie ma jeszcze wszystkich kondygnacji. Zalewają strop nad drugim
                                            pietrem. Wiec troche optymizmu życzę i mam nadzieję że będziemy sie spotykac
                                            biegając po ogórki.
                                            • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:33
                                              No ale gafę strzeliłam. Mieszkanie kupujemy w budynku D. To pewnie dlatego że
                                              jeszcze nie podpisałam umowy. Ale sąsiedzi z budynku E też pewnie będa fajni i
                                              będziemy sobie przez okno machać.
                                              • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.08.04, 09:49
                                                Witam ponownie!!!
                                                Wczoraj bylam w moim mieszkanku ok 17 i bylam milo zaskoczona - praca idzie
                                                pelna para. Juz mi nawet tynki polozyli i balkon wylali.
                                                Na mojej klatce juz sciany gipsuja, tynkuja czy cos w tym stylu.
                                                A co do ocieplen to moga narazie zajac sie wykonczeniem wnetrz a ocieplanie
                                                zostawic na koniec - przecierz moga je robic wtedy kiedy bedziemy mieli klucze
                                                do mieszkan i bedziemy je wykanczac. Seb tymi kolorami to sie nie przejmuj bo
                                                to pewnie sa jakies impregnaty czy tym podobne.
                                                Witam takze nowa sosiadke.
                                                Co do spotkania to proponuje w polowie wrzesnia - chyba juz wszyscy bedziemy po
                                                urlopach.
                • Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 17.08.04, 10:27
                  Witam sąsiada, proszę za mocno nie tupać, żeby mi sufit na głowę nie spadał.
                  Kupiliśmy mieszkanie pod Tobą. Pozdrowienia.
                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.08.04, 10:34
                    Witam,
                    Andrzej powiedz mi - gdzie to mieszkanko kupiles i kto ma Ci nie tupac? Bo nie
                    moge tego wydedukowac.A tak w ogole to witam w na naszym osiedlu
                    • Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 18.08.04, 11:00
                      Odpisalem na list Lukasza, ale drzewko ma juz tyle gałązek, ze faktycznie
                      trudno się zorientować... Kupiliśmy mieszkanie E-3 na szóstym piętrze, bo na
                      siódmym kupił właśnie on. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.08.04, 09:10
                        Przynajmniej Wasz blok będzię miał ocieplaną elewację:( W de dopiero gruntują,
                        a podłoga była ostatnio zrobiona na jednym piętrze. Przynajmniej pogodapozwala
                        na swobodną kontynułacje prac.
                        • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:01
                          Witam wszystkich sąsiadów. Wczoraj ostatecznie podpisalismy umowę i mamy
                          mieszkanko d7 na 3 piętrze. Może któryś z sąsiadów się odezwie to wstępne
                          zapoznanie zrobimy. Byłam też wczoraj w swoim nowym mieszkaniu i jak na razie
                          wyglada to dobrze. Szlichta na klatkach schodowych była wylana już od parteru i
                          już nwet można było przejść. Myślę że spokojnie wyrobią się z terminem. Gorzej
                          może być z terenem wokół, bo to zima się zacznie i nie wiem czy coś fajnego
                          przed zimą zrobią.No badźmy dobrej myśli.
                          • Gość: rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:55
                            Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
                            Jestem na wakacjach, zdarzyło mi się podejrzeć nasze forum i cieszę się, że
                            forum żyje, pojawiają się nowe osoby - sąsiedzi.
                            Poza tym od pewnego czasu spekulujemy na temat terminowego oddania inwestycji,
                            a może po prostu najprościej byłoby zapytać u źródła, czyli w Asbudzie. 30
                            listopada coraz bliżej, więc firma powinna w przybliżeniu wiedzieć, czy zdąży,
                            czy nie.
                            • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:44
                              Mnie zapewniają, że spokojnie zdąża w terminie. Kolega budowlaniec, który był z
                              nami oglądać mieszkanie i widział jak jest, też mówi, że powinni spokojnie
                              zdążyć. Nie martwcie się więc sąsiedzi.
                              • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:14
                                A więc witam sąsiada z 6-go piętra (Andrzej). Mam nadzieję, że będzie nam się
                                spokojnie żyło :):):)
                                • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:15
                                  A wogóle to co z tym spotkaniem??? Robimy jakiś wieczorek zapoznawczy???
                                  Chciałbym zwrócić uwagę, iż wieczory i noce stają się coraz bardziej zimne,
                                  więc trzeba by było się trochę pospieszyć!!!!!
                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 17:14
                                    To mi się LUKA podoba - takie podejście do sprawy. Już niebawem wrzesień i mam
                                    nadzieję, że wszyscy sąsiedzi wrócą z urlopów i zasiądziemy razem gdzieś w
                                    knajpce wypić piwko.
                                    • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.08.04, 20:49
                                      A co Wy tak z tym piwem? Ja się napiję soku.
                                      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 22:32
                                        Rabarbar nie musisz prowadzić - bibkę zrobimy na miejscu, prawie pod domem!
                                        • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.08.04, 10:25
                                          Witam,
                                          Co do piwka to super (przeciez nie wszyscy piwko musimy pic)-u nas jedno bedzie
                                          raczylo sie soczkiem - mamy jeszcze 25 km do przejechania. Proponuje weekend 9-
                                          11 wrzesien - jezeli znacie Tarchomin to czekam na propozycje miejsca spotkania.
                                          I pytanie z innej beczki - czy Asbud zdazy do 30 listopada - wszyscy mnie
                                          strasza ze sie opozni. Macie jakies wiesci?
                                          • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 26.08.04, 08:26
                                            Zuzia w poście z 23.08 w przekonujący sposób tłumaczy, że zdążą. Z braku innych
                                            przyjmuję tę argumentację jako słuszną :)
                                            O ile wiem, Tarchomin (miejmy nadzieję, że tylko na razie) nie dysponuje
                                            lokalami z jakimś szczególnym klimatem. Ale jeśli ma być to tylko miejsce na
                                            wypicie czegoś, to są takie przybytki w okolicy.
                                            • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:46
                                              A więc po prawej stronie naszego nowego osiedla jest bar-pizzeria, jakieś 150
                                              metrow dalej na Świderskiej. Może tam???
                                              • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:34
                                                Jak dla mnie może być, wszyscy trafią.
                                                • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 26.08.04, 18:45
                                                  Macie rację. Tak będzie najprościej. A ewentualnie potem, kiedy ekipa się
                                                  zbierze i będzie taka ochota, możemy się gdzieś przemieścić.
                                                  • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:40
                                                    Jak nie ma sprzeciwu to propozycja spotkania zaakceptowana? Wstepnie rozumiem,
                                                    że spotykamy się w kanjpce po prawej stronie osiedla w sobote 11 wrzesnia ok
                                                    godzi 18-19?
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.08.04, 12:57
                                                    Chodzi Ci o pizzerie zaraz za myjnia samochodowa? A jaki bedzie nasz znak
                                                    rozpoznawczy? :)))))
                                                  • Gość: zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 30.08.04, 12:20
                                                    Wydaje mi się że może być ta pizzeria. Najwyżej się przeniesiemy. Znaków roz
                                                    [poznawczych specjalnie tez chyba nie potrzeba bo wydaje mi się że aż tak
                                                    dużoludzi to tam nie przychodzi. Moja propozycja jest właśnie tam w sobitę 11 o
                                                    gfodz. 19. Jeśli ktos ma jakąś ciekawszą propozycję to bardzo proszę.
                                                  • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.233.237.* 02.09.04, 21:35
                                                    Jestem za sobotą 11 września godz. 19
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 03.09.04, 08:24
                                                    Ja bym głosował za wcześniejszą godziną, np 17-tą. Bo od 19-tej teraz już
                                                    bardzo blisko do zmroku.
                                                  • Gość: Dania Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 21:49
                                                    Witam Ciebie i wszystkich przyszłych Ustronian,
                                                    też będę mieszkanką Ustronia i z chętnie spotkałabym się z Wami w sobotę (jak
                                                    wyczytałam planujecie spotkanie integracyjne ) tylko w następną tj. 18
                                                    września. Czy jest jakaś szansa na przełożenie spotkania z 11 na 18 września ?

Pozdrawiam serdecznie,
                                                  • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:29
                                                    Mi też wypadł nagły wyjazd w tą sobotę, więc też bym była za przeniesieniem na
                                                    następną sobotę.
                                                    A tak swoją drogą to coś cięzko idzie nam ustalanie tego spotkania.
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 09:25
                                                    Tez mi nie na reke ten weekend, ale nie chcialam robic zamieszania. Mozemy
                                                    przelozyc na 18.09 albo spotkac sie w tygodniu, tak ok 19:00 w dowolny dzien.
                                                    Przeciez nie musimy sie spotykac na Tarchominie, mozemy wybrac jakies inne
                                                    miejsce - tylko wtedy bedzie potrzebny znak rozpoznawczy ;))))) Hihi
                                                  • Gość: Luka2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:47
                                                    Widzę, że jakoś nam nie idzie to umówienie się. Ja niestety nie mogę w następną
                                                    sobotę, nie będzie mnie w kraju....
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 09.09.04, 12:34
                                                    Mnie z kolei sobota 18 września nie za bardzo pasuje.
                                                    Szkoda, bo i tak nas jest mało a na dodatek nie możemy się zgrac.
                                                    A jeśli spotkanie w tygodniu? Wszyscy dadzą radę? Jutrzejszy piątek np? Ja mogę
                                                    się dopasować w dniach od piątku 10.09 do czwartku 16.09 w godzinach
                                                    wieczornych. Pozdrawiam i wyrażam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :)
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 14:26
                                                    Moze byc - ok 19 - 20?
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 09.09.04, 16:31
                                                    Godz. 19-20 może być. Jeśli jednak myślimy o jutrzejszym piątku, musimy szybko
                                                    się zgadać. Proponuję przenieść się na maila, wydaje się lepszym srodkiem
                                                    komunikacji. Mój adres jest rabarbarr@poczta.wp.pl Jeśli ktoś napisze, niech od
                                                    razu zadeklaruje się, jaki termin mu odpowiada: piątek, sobota czy następna
                                                    sobota.
                                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 19:03
                                                    a ja uważam, ze to "umawianie" zaczyna robić się bez sensu. Nie po to kilka
                                                    tygodni temu wyznaczyliśmy sobote 11 września na spotkanie, żeby teraz każdemu
                                                    coś wypadło. Ja też dopasowałam swoje wyjazdy i inne sprawy i załatwienia tak,
                                                    żeby w tą sobotę móc spotkac się z Wami. Proponuję nie odkładac tego spotkania.
                                                    Jeżeli ktoś nie będzie mógł - trudno, później też się możemy kolejny raz
                                                    spotkać. Tak czy siak ja w sobotę idę TAM na piwko o godzinie 17.00. Jak ktoś z
                                                    Wiślańskich Ustronian do mnie dołączy to będzie mi bardzo miło.
                                                  • Gość: Dania Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 20:54
                                                    no to może jutro ? o 19-stej ,
                                                  • Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 10.09.04, 09:41
                                                    W pełni się z Aronią zgadzam. Trzymajmy się terminu. Tylko w ten sposób coś z
                                                    tego będzie...
                                                    11.09 17:00
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 10.09.04, 13:37
                                                    Na chwilę obecną wygląda na to, że organizowane są 2 spotkania. Jedno planowane
                                                    od dawa (11.09 godz. 17-ta) i drugie awaryjne (dziś ok 20-tej). Jestem w tej
                                                    dobrej sytuacji, że mogę być na obydwu :)
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.09.04, 13:47
                                                    Z takiego male spotkania wyszlo wielkie zamieszanie!!!!
                                                    My po dlugich ;) i meczacych rozmowach :) podjelismy decyzje - bedziemy tam w
                                                    sobote 11.09 o godzinie 17:00 (przy okazji obejzymy mieszkanko). Rozmumiem ze
                                                    spotkamy sie w tym "lokalu" obok myjni samochodowej?
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.04, 09:05
                                                    A jednak spotkalismy sie w sobote!!! Bylo bardzo sympatycznie. Padla propozycja
                                                    zeby zorganizowac spotkanie w srodku tygodnia - w Centrum albo na Tarchominie.
                                                    Co wy na to?
                                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 17:43
                                                    Ja się bardzo cieszę z tego sobotniego spotkania!!! i cieszę się, że będziemy
                                                    mieć takich fajnych sąsiadów - czyli Marte i Ralfiego!!! Chętnie poznałabym
                                                    pozostałych....ale coś nie kwapią się ujawnić :)

...a Dania to troszkę spaskudziła umówiony piątkowy wieczór... Powiedz Dania
                                                    coś Ty robiła?
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 21:33
                                                    Jutro i w niedzielę odbęda się targi mieszkaniowe, którym towarzyszyć będą
                                                    wykłady. Jeden z nich dotyczy odbioru mieszkania od developera. Informacje na
                                                    stronie www.targimieszkaniowe.pl/
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 21.09.04, 13:41
                                                    Witam po przerwie. I trochę relacji z budynku D: postęp tylko z zewnątrz,a w
                                                    środku tyko futryny:)z tynkiem wewnętrznym utkneli na 5 piętrze(i tam skończyli
                                                    też malowanie)coś zabrakło gipsu:), wylewki wyrywkowo na niktórych piętrach, a
                                                    zostają do zrobienia jeszcze całe klatki (tynki+tarakota), instalacje na
                                                    piętrach CO i windy, nie wiem jak też jak tam promocyjne garaże. No i
                                                    oczywiście zagospodorowanie terenu (w stopnim umożliwiającym funkcjonowanie
                                                    etapu I, czy jakoś tak). Co do terminu odania podzielam optymizm E gorzej widzę
                                                    te biedne D ;)
                                                  • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:09
                                                    właśnie podpisałem umowę na mieszkanie w budynku D. Mam nadzieje ze wszystko
                                                    pójdzie zgodnie z planem.
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.09.04, 10:18
                                                    Witam nowego sasiada z budynku D. Czy ktos ma wiecej informacji odnosnie
                                                    oddania mieszkan do konca listopada? Z tego co napisal SEB to nie wyglada to
                                                    odobrze. Pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 23.09.04, 15:01
                                                    Ja też byłam na budowie w sobotę i wcale to nie wyglądało najlepiej. Wczesniej
                                                    miałam nadzeję i wszystko wskazywało na to, że jest dobrze i wszystko będzie w
                                                    terminie. Podzieliłam się moimi obawami z Panią z Biura Sprzedaży. Stwierdziła
                                                    że najpierw robią budynek E i tam jest większy postęp prac, ale mam się nie
                                                    martwić bo będzie terminowe oddanie.
                                                  • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:49
                                                    niech się tak stanie..niech oddadza w terminie..w następnym tygodniu sam też
                                                    tam podjadę i zobaczę co się tam dzieję..
                                                    a mam pytanie do Was: czy wiecie co bedzię się działo z ogradzaniem terenu,
                                                    ochroną itp., mam nadzieję że to nastąpi zaraz po oddaniu budynków, a nie nie
                                                    wiadomo kiedy..we wtorek jadę do Asbudu to zapytam...
                                                    a i witam wszytkich z budynku D, jak również pozdrawiam z budynku E
                                                  • Gość: Zasysek Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 17:27
                                                    Uff udało mi się podpisać umowe teraz to już z górki kredycik i takie tam ;)
                                                    Mam mieszkanie w bloku D i pozdrawiam wszyskich sąsiadów z mego pieknego
                                                    osiedla(ludzie co to za emocje nie spie lub żle sypiam nie jem albo za dużo jem
                                                    a wszysko przez ten dach nad głową). Prosze pieknie o info o Ustroniach jesli
                                                    ktoś coś wie jeśli ludzie się tu już zbijają w jakieś grupki chciałbym o tym coś
                                                    wiedzieć bo w KUPIE siła.
                                                    Moj mail zasysek@gazeta.pl
                                                    Ustronie Górą!!!! (musze być optymistą bo jesli nie to będzie żle)
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.09.04, 14:27
                                                    Pytałem o to przy podpisywaniu umowy, stwierdzono że zrobią wszystko co
                                                    niezbędne do funkcjonowania I etapu: dojazdy do terenu, częściowo ogordzenie i
                                                    grodzona sukcesywnie w ramach kolejnych etapów, portiernie itp.ale tylko w
                                                    stopniu niezbędnym.(w umowie jednak nie ma tego sprecyzowanegoczy i nie wiem
                                                    czy wchodzą to plac zabaw, ławki, latarnie itp.) Reszta zagospodarowania w
                                                    ramach następnych etapów, do których budowy dojazd ma być podobno od zaplecza
                                                    obecnej budowy? .
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.09.04, 14:28
                                                    Prośba: niech ktoś sprawdzi postępy w garażu.
                                                  • Gość: Co z tą budową Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:00
                                                    Bądzmy czujni, z nieoficjalnych zrodeł wiem.......ale dopiero powiem po oddaniu
                                                    czyli na poczatku maja 2005 r.Jedno tez wiem ze Zarzad Asbudu z
                                                    Czerniakowskiej udziela niekompetentnych odpowiedzi co do terminu oddania
                                                    budynkow. Ostatnio sam dzwoniłem i odebrała pani ktora jest swiecie przekonana
                                                    ze bedzie to 31 listopada, ale chyba ta pani jak i cały zarzad nie byli na
                                                    budowie. Jedno jest pewne Gawrosz i Asbud nie zagrali fer w stosunku do
                                                    odbiorców mieszkań . Zarzadowiasbudu zycze pomyslnych dalszych inwestycji
                                                    (chodzi o budynki A,B,C,),"napewno znajda duzo klientow"
                                                  • Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 10:24
                                                    Witam wszystkich! Wlasnie otrzymalem list od ASBUD'u i aż mi się słabo
                                                    zrobiło... ASBUD rozwiązał umowę z wykonawcą!!! Na dwa miesiące przed oddaniem
                                                    mieszkań!! Właśnie szukają nowych wykonawców. Wie ktoś coś może na ten temat? Z
                                                    terminowym oddaniem mieszkań możemy się juz pożegnać, ale teraz ważniejsze jest
                                                    to czy w ogóle ta inwestycja ma ręcę i nogi. Zmiana wykonawcy na dwa miesiące
                                                    przed zakończeniem budowy to jakaś paranoja...
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.10.04, 11:04
                                                    Aż mnie ciarki przeszły, ale listu jeszcze nie dostałem. Napewno nic z tego
                                                    dobrego nie wyniknie. Gawrosz na tej budowie był przed Asbudem pilnował
                                                    fundamentów.Teraz obmiary zejścia i wejścia na budowę, zmiana kierownika budowy
                                                    czyli czas. Napewno termin poległ , chyba że ściągną wykonawce klasy Warbudu
                                                    który potrafi pracować dzień i noc.
                                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 11:41
                                                    to dopiero niespodzianka!
                                                    Dziś przejdę się do Asbudu zorientować w temacie, bo jeszcze w ubiegłym
                                                    tygodniu pani z "budki" z uśmiechem na ustach zapewniała, że wszystko jest w
                                                    jak najlepszym porządku!
                                                    Ale jaja! właśnie kiedy pisałam tego posta zadzwonił listonosz do mnie i
                                                    przyniósł pismo polecone z Asbudu. Zaraz otworzę i pewnie się zasmucę...
                                                  • Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 06.10.04, 14:19
                                                    Nie widziałem jeszcze tego pisma, ale z tego co powiedział mi pan z Asbudu,
                                                    nie "sugeruje" ono w żaden sposób możliwości zmiany terminu oddania mieszkań.
                                                    Podwykonawcy - czyli ekipy pracujące na budowie - mają pozostać ci sami, a
                                                    zmianie uległ tylko generalny wykonawca z Gawrosza na Asbud.
                                                    Jeżeli jest to prawda, a nie ustalona wersja dla klienta, to nie ma co
                                                    panikować. Bądźmy jednak czujni :)
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 07.10.04, 07:56
                                                    Wczoraj też poznałem tą wersje, ale odwiedziłem też budowę i:
                                                    Niepokojące:
                                                    - Nic się nie dzieje, ostatnie słoneczne dni a żadnego człowieka na elewacji? W
                                                    deszcz i poniżej 10 stponi tego nie zrobią, albo niepowini bo potem grzyb
                                                    spadający tynk itp.
                                                    - Zatrudnili ochronę. Do tej pory nikogo takiego nie było. Zamykają wszystkie
                                                    bramy. Może te rozstanie nie było sympatyczne.
                                                    - Jacyś Panowie spacerowali po budowie robiąc spis, prawdopodbnie obmiar.
                                                    Pozytywy:
                                                    - Podwykonawca Telka siedzi na obiekcie i robi, a to jeden z droszych elemntów.
                                                    Chyba że zabezpiecza to co zrobił:(
                                                    - Sprzedaż trwa na dobre.
                                                  • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 07.10.04, 10:44
                                                    Niepokoi mnie ta cała sytuacja. Ja jeszcze nie dostałam pisemka z ASBUDU. W
                                                    sobotę byłam na budowie i Pani w Biurze Sprzedaży nie wspomniała ani
                                                    słóweczkiem o takiej sytuacji, a na pytanie dlaczego nic się nie dzieje
                                                    uśmiechnęła się tylko i powiedziała coby się nie martwić bo wszystko idzie
                                                    zgodnie z planem. No cóż teraz to i tak musimy czekac na rozwój sytuacji.
                                                  • Gość: Robert Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 20:16
                                                    Może ktoś zna sprawę z punktu widzenia Gawrosza? Dlaczego doszło do rozwiązania
                                                    umowy? Dziś podczas rozmowy telefonicznej pan z Asbudu wspomniał coś o
                                                    finansach...
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.10.04, 10:24
                                                    Poznałem tylko dokładniej stronę Asbudu: Gawrosz nie wywiązywał się z umowy
                                                    opóżnienia (co widać było dawno) a przede wszystkim nie płacił podwykonawcą,
                                                    część zeszła reszta dogaduje się z Asbudem. Oficjalnie twierdzą że mimo
                                                    wszystko zdążą, szukają na szybko generalnego wykonawcy, nie oficjalnie cel to
                                                    oddanie terminowo przynajmniej E (ze względu między innymi na sklep na dole i
                                                    związane z tym kary).
                                                    Trochę pesymizmu: na budowie marazm prawie nic się nie dzieje, na dziś nie mają
                                                    nawet pomysłu na zagospodarowanie terenu na pierwszy etap, garaże nie ruszone.
                                                    Ciekawe ile to będzie nas kosztowało czasu i piniędzy:(
                                                  • Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.10.04, 10:51
                                                    Nie wiem jak Wy ale ja staram sie byc dobrej mysli i na razie nie martiwc sie
                                                    na zapas. Maja jeszcz dwa miesiace - a to ze nie wyrobia sie z terminem to nie
                                                    bedzie nic dziwnego - zaden z developerow o ktorych slyszalam nie oddal
                                                    inwestycji na czas.
                                                    Poza tym podpisujac umowe z Asbudem wiedizalismy jak wyglada sytuacja z
                                                    zagospodarowaniem osiedla, place zabaw, ochrona itp. wiec nie wiem czemu ciagle
                                                    na to ktos narzeka.
                                                    Proponuje spotkac sie - ale wieksza grupa - i ustalic wspolna polityke
                                                    postepowania
                                                    Myslcie pozytywanie bo to jest podstawa sukcesu!!!! :)))))
                                                  • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:33
                                                    bądźmy dobrej mysli, ale to nie wystarczy...zastanawia mnie jedno, dlaczego
                                                    taki wykonawca, jak gawrosz czy jak mu tam, tak leci w kulki, czy nie zalezy im
                                                    na pracy...?? a Asbud nie powinien zaplacic ani grosza z góry..powinien
                                                    najpierw sprawdzic jak jest wykonana robota, a potem placic lub nie...czemu
                                                    nieuczciwymi firmami nie zajmuje sie prokurator, czy zyjemy w kraju
                                                    bezprawia..??
                                                    dobrze ze chociaz informuje asbud o takiej sytuacji..
                                                    a ja w ogóle mam propozycję do Asbuda:
                                                    wszyscy z nas na pewno maja jakieś adresy mail'owe, może Asbud raz na tydzien
                                                    wysyłałby do swoich klientów (nas) informacje o postępach, co się wydarzyło, co
                                                    zrobili a czego nie, co ma się wydarzyc na naszej budowie, itp...
                                                    szybka informacja dla wszystkich, BEZPŁATNIE, nie trzeba płacić za znaczki i w
                                                    ten sposób asbud uciąłby wszelkie jakieś komentarze, plotki, czy potwierdziłby
                                                    pewne fakty lub zdarzenia...w końcu mamy prawo do informacji..a tak my
                                                    zawracamy im głowę, każdy z nas słyszy od nich coś innego i w końcu nie wiemy
                                                    co się dzieje, a przecież ważą sie losy naszych przyszłych mieszkań!!!!
                                                    może zaproponujemy to Asbudowi..????

pozdrawiam
                                                  • Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 08.10.04, 15:14
                                                    Masz rację. Póki co, nie ma co sie zamartwiać. Dzwoniłam dzisiaj do Asbudu i
                                                    rozmawiałam z kimś z działu technicznego. Powiedzieli, że mieszkania są już
                                                    włąsciwie gotowe, poza pomalowaniem, zostało podłączenie kanalizacji i gazu i z
                                                    tym jest chyba największy problem. Pan mi powiedział, że w ciągu dwóch tygodni
                                                    sprawa się wyjaśni - albo podłączą kanalizację i wtedy oddadzą w terminie albo
                                                    nie podłącząi bedzie ok dwa tygodnia opóźnienia.
                                                    My mamy mały problem, bo trochę zbyt optymistyczne wstrzeliliśmy sięna styk i
                                                    jeśli się opóźnią to nie będziemy mieli gdzie mieszkać :) ale jakośto bedzie.
                                                    pozdrawiam przyszłych sąsiadów ( z bloku D i tych dalszych z bloku E)
                                                  • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 20:31
                                                    a to dziwne... ja słyszałam, że gazu na pewno nie będzie i to było wiadomo już
                                                    rok temu.
                                                  • Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 10.10.04, 23:53
                                                    To się zgadza...nie będzie żadnego gazu - tylko i wyłącznie elektryka.Nie ma
                                                    więc oszczędzania na kuchenkach :-) Pozdrowionka
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 11.10.04, 09:40
                                                    Tylko dwa tygodnie opóżnienia? W D nawet do końca tynków nie zrobili. Pan z
                                                    Asbudu powiedział ze jeden dzień i zrobią? Podobny tekst słyszałem miesiąc
                                                    temu, do dziś bez zmian. Dziś temperatura poniżej 10 C więc w dobrych firmach
                                                    biąrących odpowiedzialność za to co robią nikogo niepowinno być na
                                                    rusztowaniach by robić tynki zewnętrzne, i tak może być do wiosny.
                                                    A propo firm typu Gawrosz, stosowana jest polityka zaniżania stawek by wygrać
                                                    przetarg a po tem oszczędzić na podwykonawcach czyt. nie płacić. Ale Gawrosz
                                                    wcale nie ma na rynku złej opinii, nie które budowy w W-wie ładnie, terminowo
                                                    zrobił (nawet nie dawno)i robi dalej. Prawda zawsze leży po środku.
                                                  • Gość: krzysiek Gazu nie będzie..????? IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:58
                                                    naprawdę..?????

p.s.
                                                    i co myślicie o tym aby Asbud informował nas mailem, jakoś nikt się nie
                                                    ustosunkował do tego, czy wolicie aby kazdy sam na właśną rękę dzwonił do
                                                    Asbudu, czy lepiej byłoby aby asbud nas informował..???
                                                    napiszcie co o tym myślicie..????

pozdrawiam
                                                  • Gość: garcio Re: Gazu nie będzie..????? IP: 217.153.90.* 11.10.04, 14:53
                                                    To że nie będzie gazu wiadomo od początku. Nam tłumaczyli, że takie jest teraz
                                                    prawo budowlane - od 2003 budynki wyższe niż 4 piętra nie mogą mieć gazu. I to
                                                    jest chyba prawda, bo gdzie indziej też nie ma.
                                                    A co do maili, to byłoby całkiem niezłe, można zaproponować ASBUDowi.
                                                  • Gość: aronia Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 19:50
                                                    Cześć.
                                                    Ja też "jestem na tak" jeżeli chodzi o formę mailowego informowania klienta o
                                                    postępach na budowie. Póki co, moge Was poinformować co tam widziałam w
                                                    ostatnich dniach, ale te ciekawostki dotyczą tylko budynku E, bo D mnie
                                                    osobiście nie interesuje (bez urazy). Na każdym piętrze w korytarzu są płytki
                                                    na podłodze (wylane schody okazują się byc trochę nierówne!), w moim lokalu są
                                                    już grzejniki, ściany pomalowane na biało, nawet woda w rurach syczy i
                                                    właściwie cały lokal jest już przygotowany do odbioru, tylko loggia jeszcze
                                                    surowiutka i tynków zewnętrznych brakuje. Coś mi się wydaje, że jak sie teraz
                                                    wezmą na tynki, to niebawem pojawią się na naszym osiedlu tynkowe "dmuchawce,
                                                    latawce" gdy powieje wiatr...
                                                    Wszystko mogę zrozumieć, ale żeby zmarnować taki piękny, cieplutki okres na
                                                    tynkowanie - od maja do września??? to mi się w głowie nie chce zmieścić.
                                                    Na pocieszenie sąsiadów z D powiem, że ładne macie balustrady:)
                                                    Pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: Marta Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.10.04, 08:45
                                                    Tez mi sie podoba pomysl mailowego powiadamiania nas o postepach na budowie.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: edka2 Re: Gazu nie będzie..????? IP: 62.29.137.* 13.10.04, 09:37
                                                    rzeczywiście na budowie pojawila sie ochrona, ale to moze dobrze (prace sa na
                                                    tyle zaawansowane ze jest czego pilnowac. Tez jestem lekko zaniepokojona
                                                    sytuacja zaistniala na tej budowie, i tym czy prace beda sie posuwac do przodu,
                                                    czy, czy nadrobią zaleglosci, czy wprost przeciwnie. Inne budowy na
                                                    Tarchominie, rozpoczete w tym samym mniej wiecej czasie, jakoś uporaly sie z
                                                    zabezpieczeniem budynkow przed okresem zimowym. Najważniejsze teraz sa chyba
                                                    tynki zewnetrzne i podłączone kaloryfery!
                                                  • seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 13.10.04, 13:48
                                                    Tak ocieplenie z zewnątrz jest teraz najwarzniejsze.Wczoraj tylko dwóch panów
                                                    na rusztowaniu coś równało,dziś słońce świeci ciekawe czy coś robią? Właśnie
                                                    sprawa podłączonych kaloryferów, ciekawe czy grzeją, czy zostawią nam cała wodę
                                                    w ścianach. Zamknięcie styropianem wody technologicznej w budynku nie jest
                                                    dobrym rozwiązaniem (szczególnie w D gdzie będą dopiero kończyć tynki), przede
                                                    wszystkim powstaje nie miły zapach, mogą odpażenia i grzyb, no i wyższe
                                                    rachunki za CO dla lokatora(za grzanie wody w ścianach).
                                                  • Gość: Zasysek Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 21:50
                                                    Byłem dziś i tynki w D właśnie kładli pozatym robotników naliczyłem około 15.
                                                    Co do kaloryferów to w D w moim mieszkaniu nie ma. Widziałem jak dziś także
                                                    robiono kanalizacje i podłączenie do studzienek. Podłączenie kaloryferów to dość
                                                    odległy temat. Pamiętajmy że mieszkania które się nie grzeje nawet po odaniu
                                                    trzeba odczekać bo i parkietu nie położysz bo za duża wilgotność powietrza
                                                    będzie bo tynki będą parować bo są mokre a to schnie długo ani glazurki bo na
                                                    mokrych scianach się nie kładzie. Lipa ale nie martwmy się narazie to jeszcze
                                                    dużo wody w Wiśle upłynie zanim tam wygladać bedzie jak na makiecie lub
                                                    wizualizacjach w ich biurze budowy. Może wygrzeje się do tego czasu.
                                                  • seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 14.10.04, 07:44
                                                    Wczoraj na rusztowaniach nikogo (przez tą sytułacje do okoła wracam do domu),
                                                    szkoda słońca, ciekawa jak będzie dziś,pewnie rusztowania są Gawrosza i nikt
                                                    nie wchodzi. Dobrze że tynkują, okna po otwierane więc niech wilgoć wychodzi.
                                                  • Gość: aronia Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 15:28
                                                    Ba! by tylko wilgoć w tych mieszkaniach nam wszystkim nie "wyszła bokiem"....
                                                    na jutro pogoda znów deszczowa, ale chodzą słuchy, że ma się wkrótce ocieplić:)
                                                    A jak się już ociepli to zapraszam do omówienia terminu i godziny naszego
                                                    wspólnego sąsiadowego spotkania;)
                                                    Czy ktoś może mi powiedzieć, czy pomieszczenia gospodarcze będą oddawane razem
                                                    z drzwiami??? bo coś mi się zdaje, że developer poskąpi tegoż wynalazku, nawet
                                                    futryn tam nie wstawili.... (szczyt skąpstwa!)
                                                  • Gość: krystian Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:38
                                                    Rozmawiałem w środę z kierownikiem budowy. Pytałem go odnośnie opóżnień terminów
                                                    oraz postępu prac. Pan Jacek twierdzi, że dotrzymają terminów.Prace na budowie
                                                    przejęli pracownicy Asbudu. Na budowę pod koniec tygodnia ma wejść ekipa
                                                    tynkarzy??? - (blok E) patrząc z tyłu jest otynkowany do połowy. Zapytałem o
                                                    temat montażu wind w bloku E - wcześniej pani z Asbudu powiedziała, że montaż
                                                    wind to około 1,5 m-ca. Pan Jacek twierdzi, że windy są zamówione na koniec
                                                    października, a ich montaż to 2 TYGODNIE!!! O 9 rano w bloku E nie było żywej
                                                    duszy. Zrobiłem sobie spacer do naszego M i.... surpise!!! Klamki w drzwiach nie
                                                    ma. I ten fakt najlepiej oddaje cały ten interes.
                                                  • seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 15.10.04, 08:17
                                                    Wczoraj trzech Panów malowało tynki (te kiedyś zrobione).Bo jeszcze jedna
                                                    uwaga: od położenia tynku mineralnego do jego malowania w teorii musi upłynąć
                                                    przynajmniej 2 tygodnie. Czyli dwa tygodnie od deklarowanego początku
                                                    przyszłego tygodnia, wychodzi że malowanie wypadnie w listopadzie, ciekawe jaka
                                                    będzie pogoda. Można przyspieszyć używając dwa razy droższych farb ciekawe czy
                                                    Asbud się skusi.
                                                  • Gość: edka2 Re: Gazu nie będzie..????? IP: 62.29.137.* 15.10.04, 17:45
                                                    hmmm walka z grzybem, juz widzę pierwsze zadania dla przyszlej wspolnoty
                                                    mieszkaniowej!:) 15 robotników na budowie!? To chyba roczny rekord!:)Niech
                                                    robią w możliwym tempie, byle porządnie..Aczkolwiek deweloper nie powinien
                                                    podawac nierealnych terminow - to sa powazne sprawy,trzeba doubezpieczac
                                                    kredyty na dluzszy okres, itp...To sa realne koszty
                                                  • Gość: agata Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.biomet.pl 18.10.04, 09:44
                                                    Moi drodzy przyszli sasiedzi,
                                                    Czytam na bieżąco posty na temat naszego przyszłego osiedla i szczerze mówiąc,
                                                    nie znalazłam ani jednej ozytywnej opinii. Najpierw narzekacie, że umowa
                                                    złodziejska i generalnie to banda oszustów a potem podpisujecie umowę i
                                                    marudzicie dalej, że na pewno wszystko spartaczą. Chylę czoła przed
                                                    zjadliwością i ironią. Aż się czytać nie chce, bo się człowiek robi taki sam
                                                    marudny i zgorzkniały jak wy. Jeszcze nic przecież nie wiadomo! Ani czy zdążą
                                                    ani czy nas wykończą a wy już grzyb na ścianach widzicie! Litości!
                                                  • seb41 Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia 18.10.04, 11:40
                                                    Pozytyw:mam ładny widok z mojego prezyszłego okna i blok w ładnej okolicy :)
                                                    Ja te posty odbieram raczej w formie informacyjnej.
                                                    Innaczej idzie się podpisywać umowę wiedząc o co walczyć, korzystając z
                                                    doświadczeń innych. Osobiście przed podpisaniem umowy Asbudu, przejrzałem forum
                                                    nie tylko Naszego dewolopera, czytałem kilka innych umów i ta umowa wydała mi
                                                    się nie najgorsza, dla tego też ją podpisałem.
                                                    Wpłaciłem dużą dla mnie kwotę, dla tego zwracam szczególną uwagę na co jest ona
                                                    wydawana. Bo jeśli teraz coś zostanie zrobione żle to potem zpłacimy za to dużo
                                                    więcej jako właściciele całej nieruchomości.
                                                    I zadroszczę pozytywizmu.
                                                  • Gość: Kaśka Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.man.polbox.pl 18.10.04, 12:16
                                                    Ja z kolei bardzo cenię sobie wszystkie wpisy na forum, a poniewaz na budowę
                                                    jeżdże bardzo rzadko to dzięki nim mogę być na bieżąco. A że są pesymistyczne?
                                                    Po prostu są adekwatne do rzeczywistości. Moim zdaniem.
                                                  • Gość: krzysiek Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:35
                                                    chyba może pomarudzić (wymagać) tego za co płacimy, to nie jest tysiąc złotych
                                                    tylko setki tysięcy złoty i zresztą mamy tam spędzić resztę życia...
                                                    jesteśmy klientami i mam prawo oczekiwać dobrze wykonanej roboty za nasze duże
                                                    pieniądze i cieszę się ze są takie informację i jestem wdzieczny osobam takim
                                                    jak np. seb ze traca swoj wolny czas na odwiedzanie budowy i informwania nas o
                                                    tym co sie dzieje i komentują to na bieżacą póki jeszcze można coś zrobić potem
                                                    będzie za późno...poza tym powinniśmy się co jakiś czas spotykać z naszym
                                                    developerem oko w oko całą naszą grupą aby sie dowiedzieć co się dzieję,
                                                    podunąć im jakieś rozwiązania, aby dowiedzieli się o naszych niepokojach, bo
                                                    nie sądzę że ktoś z asbudu czyta to forum i matwi się nami...
                                                  • jwa51 Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia 18.10.04, 19:43
                                                    Przyłączam się do (nielicznych) pozytywistów. Proponuję spotkanie na budowie,
                                                    ponieważ do naszego najdroższego Dewelopera należałoby (być może) wystosować
                                                    kilka trochę bardziej oficjalnych pytań o kilka ważnych spraw. Chodzi w końcu o
                                                    nasze niebagatelne pieniądze. Czy ktoś z szanownych Państwa Sąsiadów ma pomysł
                                                    gdzie i kiedy można zaproponować spotkanie tak, aby możliwie duża liczba osób
                                                    zainteresowanych stawiła się?
                                                  • Gość: ralfik Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 18.10.04, 15:23
                                                    Moim zdaniem nie powinnaś się Droga Sąsiadko zrażać pesymizmem odczuwalnym na
                                                    tym forum. Z założenia służy ono do tego by wytykać błędy i narzekać.
                                                    Myślę, że źle z Asbudem nie trafiliśmy, jednak budowa takiego osiedla to duże
                                                    przedsięwzięcie i różne "grzyby" mogą w jej trakcie wyskoczyć.
                                                    Dziękuję również wszystkim za informacje, które tutaj umieścili i jeszcze
                                                    umieszczą.
                                                    Zachęcam również Asbud do wypowiadania się na tym forum, co wniosłoby zapewne
                                                    do niego trochę optymizmu :)
                                                  • Gość: Martinez Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: 213.241.41.* 18.10.04, 20:35
                                                    Witam sąsiadkę Agatę :-) No nareszcie...już myślałem, że będę miał samych
                                                    zrzędzących sąsiadów, a tu proszę - są jednak ludzie ze zdrowym podejściem do
                                                    życia.Jak dla mnie wyliczanie ilości robotników na rusztowaniu zakrawa o lekką
                                                    paranoję, a poza tym mogę odnieść wrażenie, że 90% osób, które będą
                                                    zamieszkiwały to osiedle to budowlańcy i architekci - wszyscy wiedzą jak
                                                    budować tylko Asbud nie bardzo. Ludzie...wyluzujcie się !!!!!! A tak na
                                                    marginesie, to w którym bloku będziesz mieszkać ?
                                                  • Gość: Rabarbar Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.wil.waw.pl 19.10.04, 09:20
                                                    Zaczyna się robić ciekawie pod względem towarzysko-sąsiedzkim. Krstalizuje się
                                                    podział na optymistów i pesymistów. Ciekawe, co z tego wyniknie ...
                                                    Co do spotkania, to przypomnę, że jest to idea pożyteczna ale nie nowa i
                                                    niestety doświadczenia w tej kwestii nie są budujące. Na pierwsze spotkanie
                                                    przybyły aż 4 osoby. Było miło oczywiście, ale frekwencja mówi sama za siebie.
                                                    Dobrym miejscem na spotkanie jest knajpka kilka budynków w prawo od osiedla
                                                    (podam jutro nr i nazwę, bo teraz nie pamiętam). Ale ze względu na potencjalne
                                                    trudności z dojazdem dobre może być jakieś miejsce w centrum. Takie
                                                    zgromadzenie jest wskazane i mam nadzieję, że nie przerodzi się ono ani w wiec
                                                    niezadowolenia, ani w spór pomiędzy obozem "optymistów" i "pesymistów".
                                                  • Gość: agata Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.biomet.pl 19.10.04, 10:15
                                                    Moi drodzy sąsiedzy,
                                                    Rozumiem, że sytuacja jest dość napięta i kwota wpłaconych pieniędzy trochę
                                                    przytłacza. Nie zamierzam wcale umniejszać powagi sprawy, że "mieszkanie do
                                                    końca życia", kredyt, życiowa decyzja itp. ale po prostu trochę to irytujące,
                                                    bo sami siebie i przy okazji innych negatywnie nakręcacie a i tak nie mamy na
                                                    to wpływu, bo jakie będą ściany, wykończenie osiedla, gatunek farby i
                                                    szczelność okien zobaczymy i tak za jakieś pół roku najszybciej. Sama zdaję
                                                    sobie sprawę, że może z tym być różnie i nie wykluczam wizji pesymistycznej,
                                                    ale może pomartwimy się wspólnie, kiedy faktycznie okaże się, że coś jest źle a
                                                    nie kiedy tylko tak nam sie wydaje, bo przecież na zdrowy rozum nie może być
                                                    dobrze. Nie chciałabym wam także odbierać przyjemności martwienia sie o
                                                    przyszłe mieszkanie, bo to jak widze konieczny rytuał, ale, bez urazy, nie
                                                    przyłączam się do ogólnego marudzenia. Pozdrawiam sąsiadów, szczególnie tych z
                                                    mojego bloku D, który jest ponoć w jeszcze gorszej sytuacji.
                                                  • Gość: LUKA2000 Spotkanie IP: 217.79.151.* 19.10.04, 11:33
                                                    Witam szanownych sąsiadów po mojej dłuższej nieobecności.

Może naprawdę powinniśmy niebawem spotkać się i wymienić nasze obawy dotyczące
                                                    naszych mieszkanek oraz podzielić się różnorakimi doświadczeniami.

Proponuję najbliższą sobotę, tj. 23 października 2004 około godziny 17?

Wiem, że ostatnie spotkanie się odbyło, niestety mnie na nim nie było.

Może tym razem przyjdzie więcej uczestników naszego forum?

Pozdrowienia LB
                                                  • qtnik Re: Spotkanie 19.10.04, 13:02
                                                    Chyba musimy dokładnie ustalić datę spotkania ponieważ mamy dwa terminy.
                                                    Jest nas trochę na forum więc ustalmy datę i niech każdy ją potwierdzi.
                                                  • Gość: artur11 Re: Spotkanie IP: 217.17.35.* 19.10.04, 14:26
                                                    sobota jest ok
                                                  • qtnik Re: Spotkanie 19.10.04, 15:48
                                                    ok sobota 17
    • qtnik Re: Ustronie Wiślane 18.10.04, 19:39
      Witam wszystkich sąsiadów!!!
      Trochę się was naszukałem ale znalazłem.Widzę że nie tylko ja jestem
      zaniepokojony tym co się dzieje na budowie naszego osiedla.Może tak byśmy się
      spotkali i pogadali.Zaproponujcie jakiś dogodny termin , może najbliższa
      niedziela np o 12 na naszym nowym osiedlu? Kto jest za?
      • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 19.10.04, 11:29
        oj dawno nie zaglądałam na to forum. Widzę że różnie ludzie reagują na stan
        budowy. Ale ja przyłączam się do propozycji spotkania w niedzielę. Albo przy
        biurze sprzedazy albo w tej pizzerii niedaleko o której ktos wspominałkilka
        postów wyżej. W umowie mamy zapisany termin na koniec listopada. To jeszcze 1,5
        miesiąca. Więc nie martwy sie na zapas, jak upłynie termin to zaczniemy. Inni
        mają jeszcze gorzej, np ludzie którzy kupili mieszkanka w JW Construction. Na
        Bemowie to w marcu 2004 temu mieli oddać osiedle a tu jeszcze końca nie widać.
        Może na marzec 2005 im wyjdzie czego wcale nie byłabym taka pewna. A w
        mieszkaniach w zasadzie nie ma juz za dużo roboty. Najwyżej będziemy sie
        wprowadzać jak w koło budynków i na klatkach będa prace jak to sie czesto
        zdarza. Więc więcej optymizmu i mam nadzieje do zobaczenia w niedzielę.
        • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 22:19
          cześć
          mnie również odpowiada sobota o 17.00
          • Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 20.10.04, 09:33
            Dla nas niestety odpada ten i przyszły weekend - nie ma nas w warszawie
            • Gość: edka2 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.29.137.* 20.10.04, 15:00
              w niedz. widzialam ze pomalowali tynki zew. na budynku D. te od strony
              południowej i częściowo płn. Nasączone mocno ulewnym deszczem wygladały
              soczyście i ślicznie! To tak żeby nie było bez optymizmu! :)
              • Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 21.10.04, 08:09
                rozumiem więc że sobota, godz. 17 pasuje wiekszości na soptkanie asbudowiczów.
                Mam nadzieję że uda nam się spotkać w większym gronie.Zbiurka w pizzeri czy
                przy baraku na budowie?
                • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 21.10.04, 13:07
                  Zbiórka w sobotę 23.10.2004 o 17 w pizzerii (może padać deszcz, więc chyba
                  barak odpada).

Pozdr
                  • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 21.10.04, 15:08
                    Dla ścisłości - to już nie jest pizzeria. Lokal nazywa się Duo. Myślę, że - o
                    ile będą miejsca - zasiądziemy na górze. Więc jeśli ktoś się spóźni i nie
                    zobaczy nikogo ani na dole, ani pod parasolami, niech uda się na górę.
                    • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:54
                      proponuję jeszcze, żeby zabrać ze sobą i trzymać na stole rozpoznawczy folder
                      Ustronia W. co ułatwi identyfikację towarzystwa asbudowskiego:)
                      • Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 17:26
                        a wiecie, że zniknęła buda Asbudu???
                        • Gość: Zasys Re: Ustronie Wiślane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 09:15
                          Jest tylko w środku za ogrodzeniem. Przenieśli w piątek.
                          • Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 25.10.04, 17:45
                            witam!

zostaly zakupione domeny ustroniewislane.waw.pl i wislane.waw.pl - jutro powinny
                            byc widoczne w internecie. prosby o adresy email w domenie
                            ustroniewislane.waw.pl prosze przesylac na pomoc@w3h.net podajac

imie i nazwisko
                            telefon kontaktowy
                            email kontaktowy
                            porzadany adres email w domenie ustroniewislane.waw.pl
                            numer mieszkania

pozdrawiam

Lukasz
                            • Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 26.10.04, 08:19
                              Cześć,
                              Byłem wczoraj po południu na budowie. Prace postępowały dosyć żwawo, zarówno na
                              rusztowaniach, jak i w otoczeniu budynku. Miejmy nadzieję, że złota jesień
                              jeszcze trochę potrwa i nie będzie tynkowania w czasie mrozów. Bo i po co to
                              komu :-)
                              Bardzo miło z tą domeną. Czy będzie też miejsce na stronę www?
                              Poza tym pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Kupiliśmy z żoną mieszkanie D3 na IV
                              piętrze :-)
                              • Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 26.10.04, 09:08
                                Cześć,
                                Chciałam tylko donieść, że pewnie drzwi już macie w mieszkaniu i klucze, bo jak
                                my bylismy - blok D VI piętro to szczęściarze z dołu już prawie wszystko mieli
                                gotowe :)
                                Pozdrawiam
                                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.10.04, 10:21
                                  Witam czy pojawiły się jakeś ustalenia po spotkaniu?
                                  Trzeba przyznać że po odejściu Gawrosza zmieniło się jedno: pracują
                                  systematycznie, te same ekipy robią swoją część i jest ich na budowie coraz
                                  więcej, tak je sobie liczę:)
                                  • Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 28.10.04, 13:43
                                    jak tak dalej pójdzie, to się do końca grudnia wyrobią :-)
                                    skąd ja wezmę na kafelki? ;-)
                                  • Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 28.10.04, 14:35
                                    Ustaliliśmy, że na razie obserwujemy spokojnie rozwój wydarzeń budowie i z tego
                                    co piszesz to była dobra decyzja.
                                    Szkoda że Cie nie było seb, wszyscy mieli nadzieję, że Cię w końcu poznają.
                                    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.10.04, 08:29
                                      Wynika to z charakteru pracy troche w biurze troche w terenie. Mam pytanie do
                                      przyszłych mieszkańców E za który etap już zapłacili. Ja w D dopiero za ściany?
                                      • qtnik Re: Ustronie Wiślane 29.10.04, 12:03
                                        Witam wszystkich!
                                        30 listopada jest już nierealny!!!
                                        Rozmawiałem z panią PREZES i okazało się że potrzebują jeszcze półtora
                                        miesiąca , pod warunkiem że będzie pogoda i temperatura nie spadnie poniżej -5
                                        stopni.
                                        Na budowie ruch , pracownicy pracują w pocie czoła. W biurze obsługi jest nowa
                                        pani a nie ma już pana Mariusza , pojawiło się dwóch facetów od których nic nie
                                        można się dowiedzieć ( inżynierowie budowy ).Budynek D wygląda z zewnątrz coraz
                                        ładniej , przed budynkiem E od strony sklepu jest zrobiona wylewka , ciągną
                                        jakieś rury, na klatkach kładą terakotę.
                                        Oglądajmy więc prognozy pogody .
                                        Pytanie do Łukasza - kiedy zobaczymy coś więcej na stronie?
                                        • Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 30.10.04, 15:28
                                          Lukasz odpowiada: w niedziele forum bedzie gotowe.
                                          • Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: *.crowley.pl 31.10.04, 20:40
                                            jest niedziela jest i forum, a dokladnie caly system portalowy ktory ma w sobie
                                            rowniez forum. zachecam do zajrzenia (www.dabrowkawislana.waw.pl) oraz do
                                            wspoltworzenia - z pozycji Ustawienia mozemy dodawac linki oraz nowe wiadomosci.
                                            nie ma na razie podzialu na kategorie wiadomosci ani kategorie linkow, ale mozna
                                            to zrobic. wszelkie sugestie, pytania itp mozna kierowac do mnie mailowo. adres
                                            dostepny na forum.

przepraszam od razu wszystkich narzekajacych na koniecznosc logowania sie do
                                            forum, ale wyszedlem z zalozenia ze to tylko nasza strona.
                                            • Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 01.11.04, 10:43
                                              Ale cosik nie działa ten link ? :-(
                                            • Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: *.crowley.pl 01.11.04, 15:58
                                              PRZEPRASZAM:)

pomylilo mi sie;) robilem ostatnio forum dla osiedla dabrowka wislana i mi sie
                                              caly czas myli (pewnie ze wzgledu na wislane;). oczywiscie waznym linkiem jest
                                              www.ustroniewislane.waw.pl
                                              jeszcze raz przepraszam wszystkich za pomylke.
                                              • qtnik Re: Ustronie Wiślane 01.11.04, 18:21
                                                Niestety link dalej nie wchodzi :(
                                                • Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 01.11.04, 20:58
                                                  Chodzi,chodzi....
                                                  • seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.11.04, 10:30
                                                    Patrząc na budowę przybywa mi optymizmu że odbiorę mieszkanie w pierwszym
                                                    kwartale przyszłego roku:)
                                                    W związku z tym nowy wątek: Czy jesteście gotowi odebrać mieszkanie bez
                                                    skończonej infrastruktury na zewnątrz i nie skończoną elewacją? W którym jednak
                                                    da się mieszkać.
                                                  • qtnik Re: Ustronie Wiślane 03.11.04, 16:02
                                                    Alternatywy 4 ?
                                                    Czy wszyscy macie problem z wejściem na stronę www.ustroniewislane.waw.pl
                                                    poprzez internet explorera?
                                                  • Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 03.11.04, 22:51
                                                    Nie ma takiego problemu...
                                                  • Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 04.11.04, 12:12
                                                    u mnie też jest ok. Może masz jakąś starą wersję?
                                      • Gość: edka2 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.29.137.* 29.10.04, 16:27
                                        z tego co sie dowiedzialam Asbud wystosowal w tym tygodniu pisma do klientow
                                        bloku D o zakonczeniu kolejnego etapu: tynki + wylewka. Powinno dojsc lada
                                        chwila.
                                        • Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 10:55
                                          to dziwne bo ja w dalszym ciągu nic nie dostałam... :(
                                          będąc ostatnio na budowie udało mi się porozmawiać z majstrem odpiwedzialnym za
                                          ostatnia klatkę budynku D, mam tam mieszkanie na IVp. (przy okazji pozdrowinia
                                          dla przyszłych sasiadów) Stwierdził, że w tej klatce jest największe
                                          prawdopodobieństwo, że opóźnienia nie będa duże - max. 2 tyg.
                                          Nasuwa się pytanie czy nipatrzy na to zbyt optymistycznie...
                                          Chciałabym wierzyć, ale jak obserwuję budowę i po przeczytaniu waszych
                                          wypowiedzi jakoś mi trudno...
                                          No cóż, pozostaje czekać - tylko jak długo?
                                          • Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 05.11.04, 15:01
                                            Miło poznać sąsiadkę. Kupiliśmy z żoną mieszkanie D3, więc chyba obok Ciebie.
                                            Moim zdaniem ASBUD jest w stanie spokojnie skończyć mieszkania i klatki do
                                            końca grudnia (tak mamy w umowie), problem może być z otoczeniem. Zupełnie
                                            sobie nie wyobrażam, co musi być skończone przed oddaniem mieszkań.
                                            • Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 16:56
                                              Witaj Sąsiedzie :)
                                              ja mam termin realizacji do końca listopada, więc początkiem grudnia powinnam
                                              mieć za sobą odbiór techniczny - wątpię żeby im się to udało. A na wykończenie
                                              otoczenia nie liczyłabym. Musimy się z tym liczyć, że przez najbliższych kilka
                                              lat będziemy mieszkali na "placu budowy" dopóki nie skończą inwestycji.
                                            • anpt Re: Ustronie Wiślane 12.11.04, 13:07
                                              Mam zamiar kupic mieszkanie i strasznie sie boje . Mam wiele pytan czy to
                                              solidna firma. Od lutego musze podjąc prace i czas mnie nagli
                                              • Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 15.11.04, 10:20
                                                Przy kupowaniu mieszkania zawsze ryzykujesz. Tu chyba niezbyt dużo. Dom
                                                zbudowany, dokumenty przebadane (przez przyszłych mieszkańców i banki).
                                                • Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:21
                                                  dziekuje Ci bardzo za informacje
    • seb41 Re: Ustronie Wiślane 04.11.04, 16:08
      Dziś zadzwoniłem do Asbudu z pytaniem o termin odbioru: "31 styczeń", czyli nie
      tak żle liczyłem na marzec.
      • Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 17:03
        nie załamuj mnie! ja w umowie mam termin realizacji 30 listopada.
        czyżby przeklęty zapis z umowy o 30 dniach opóźnienia miał zostać wprowadzony w
        zycie?
        • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:58
          byel w sobote na budowie, mam mieszkanie w budynku D od siewierskiej, u mnie w
          mieszkaniu sa juz drzwi i kaloryfery, nawet niezle to wyglada, a co do reszty
          to blok ocieplony i pomalowany od strony ulicy (robi wrazenie), reszta sie
          powoli robi, szkoda ze zaczely sie deszczowe dni, oby nie bylo mrozów..w srodku
          bloku na klatkach to szczerze mowiac nic sie nie dzieje, leza tylko platykowe
          rury przy wejsciu, szkoda ze wykonawca nie przylozy sie do zrobienia poki jest
          jeszcze w miare pogoda zewnetrznej strony bloku, a potem pelna para nie ruszy w
          wewnatrz, ale i tu i tu..nie chce juz wynajmowac mieszkania i mam nadzieje ze
          jak najszybciej sie to skonczy dobrze dla nas...
          ja w umowiem mam termin realizacji 31/12...ciekaw jestem kiedy bedziemy mogli
          cos zaczac robic w naszych mieszkankach, kiedy poplynie woda i cieplo z
          grzejników...
          pozdrawiam wszystkich...
          szczegolnie robotników z budowy aby szybko robili, ale dokladnie...
          • Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 08.11.04, 17:08
            z tego co mówisz to nieźle to wygląda. a pracowali w weekend? ostatnio jak
            byłam na budowie w zeszłym tygodniu bylam miło zaskoczona, bo nigdy w sobotę
            nie było robotnikow..a tu niespodzianka - praca wrzała
            strasznie jestem ciekawa na kiedy się wyrobią, z tego co piszesz masz odbiór w
            drugiej turze, ja się jeszcze załapałam na pierwszą realizacja do 30/11
            ciekawa jestem kiedy uda mi się odebrac mieszkanko - chcę juz byc na swoim :))
            ps. która to ul.siewierska?
            • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:13
              przepraszam pomylka; nie siewierska tylko swiderska!!!!
              jesli chodzi o robotników to mysle ze bylo ich kilku razem na obydwu blokach...
              • Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 10.11.04, 09:24
                wybiorę się w sobote na budowę...może u mnie tez juz sa kaloryfery i
                drzwi...może nawet już klamki do okien przykręcili :))))))

Świderska....zgadza się :) to nie będziemy sąsiadami, ja mam mieszkanie po
                przeciwnej stronie...

pozdr/
                • Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:14
                  klamek w oknach nie było, ale w drzwiach była...
                  daj pozniej opis z sytuacji jak juz bedziesz na miejscu...
                  pozdrawiam

p.s. ale garaz mam gdzies "tam" nie po swojej stronie
          • Gość: MARTA Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.133.* 08.11.04, 17:13
            a widzisz wiekszosc z nas ma termin do 30.11 i juz wiemy ze sie nie wyrobia!!!
            i jak dadza rade to do konca grudnia odbierzemy, co jak sie okazuje jest tez
            malo realnym terminem
            pozdrawiam i zapraszam wszystkich na nasze nowe forum
            • Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: *.mroczna.net.pl 08.11.04, 20:02
              No właśnie = pisujcie ludziska na forum - www.ustroniewislane.waw.pl
              • Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.u.wavenet.pl 10.11.04, 15:58
                Witam i zapraszam na nasze forum na www.ustroniewislane.waw.pl. Mam kilka
                odpowiedzi na pytania, które nurtowały nas podczas naszego spotkania.

Pozdr

LUKA2000
            • Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:27
              Wczoraj byłam na budowie. Jest nadzieja ,ze oddadzą na dzien30.12.2004r- tak mi
              powiedziano/ przy sprzyjajacych okolicznosciach/
          • Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:45
            Bylam wczoraj na budowie/ ogladalam swoje przyszłe mieszkanie/ i tak samo
            wyglada jak piszesz - idzie to slamazarnie a moze mi sie tylko wydaje
            • Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 17.11.04, 17:11
              Wziąwszy pod uwagę fakt, że rzadko kiedy developerzy wyrabiają się na czas, nie
              ma co panikować. Gdyby nie wpadka z generalnym wykonawcą prawdopodobnie byłoby
              zgodnie z planem.
              • seb41 Re: Ustronie Wiślane 10.03.05, 14:32
                Uwaga ci co kupili, kupją lub się zastanawiają nad kupnem mieszkania w firmie
                Asbud, Ustronie Wiślane. Niestety nasze forum www.ustroniewislane.waw.pl uległo
                awari i znikły nasze bieżące komentorze te złe, gorsze, najgorsze o naszym
                deweloperze i inwestycji oraz te pozytywne choć było ich mniej:)
                Dla pokazania rzeczywistości wciąż czekam na M, choć termin minoł ponad 3
                miesiące temu, a Asbud namawia do odbioru mieszkań bez prądu dróg, chodników i
                całej infrastruktury towarzyszącej inwestycjom oraz do płacenia za etapy prac
                których niewykonał.
                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 07:58
                  Zwiedziłem budowę i...nie wiele się zmieniło od ostatniej wizyty miesiąc temu.
                  Najbardziej z żoną rozbawiła nas klatka schodowa: czym wyżej tym mniej farby na
                  ścianach, brak kontaktów i oświetlenia, podłoga uświniona co napewno nie wpływa
                  korzystnie na gres pod spodem przy ruchu mieszkańców góra dół.
                  Ale grzeją mieszkanie,są one niby przygotowane do odbiorów, ale zabrakło
                  gniazdek, demofony, pewnie kradną:) kupki śmieci na środku pokoi. I oczywiście
                  dostałem nr mieszkania na dzrzwiach. Podobno mieszkania odebrało 20 osób i ci
                  szcześliwcy mają nawet wizjery.
                  Zobaczymy co dalej, aby dostać się do mieszkania trzeba pokonać oblodzoną
                  kładkę i błocko po roztopionym śniegu garaże zabezpieczone przed dostępem osób
                  trzecich, czyli mieszkańców. Wiadomo zima zaskoczyła Asbud:)ale o targach
                  pamietają trzecie miejsce na liście, cztery miesiące opóżnienia i olewanie
                  klientów, tych co zapłacili.
                  • awii Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 11:45
                    Z opisu wynika, ze asy jak zwykle 'zarobione po lokcie' ;)
                    Pracuja tez nad swoim juz i tak wspanialym wizerunkiem PR. Skoro nasze forum
                    uleglo 'awarii', to wracamy na gazete.pl!! Moze tutaj sie to nie zdarzy....

• seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 14:08
                      Z każdą wizytą na budowie czy kontaktem z ich biurem dochodze do wniosku że
                      dokonałem złego wyboru dewelopera. Dostałem odpowiedz od nich że wydanie
                      miszkania w tym stanie leży w obopulnym interesie (chyba Pani Prezes i
                      udziałowców).Reszty ich pisma nawet nie chce mi się komentować.
                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 15:25
                        Proszę o odpowiedz osoby które zdecydowały się odebrać mieszkanie:
                        - Co Asbud powiedział na stan klatek? Kiedy je doprowadzą do użytku czyli
                        zamiotą, pomaluja, zamontują gniazdka itd ( w brudzie nie widać szczegułów:)
                        - Jak Asbud zamierza rozliczyć prąd budowlany użyczny lokatorom którzy
                        odbierają lokale.
                        - Jak radzicie sobie z wodą i kanalizacją.
                        - Czy w protokole odbioru jest wyrażnie napisane że odbieracie tylko lokal (4
                        ściany do drzwi) bez całej reszty(od drzwi).
                        - Jak załatwiono sprawy które trudno jest teraz sprawdzić tj.prąd bez prądu.
                        - Czy poinformował was ktoś kiedy będzie odbiór garaży, chodników, dróg,
                        infrastruktury zewnętrznej itd, kiedy je w końcu zrobią i jak odbędzie się jego
                        odbiór.
                        - Czy dostaliście pismo z wyszczególnieniem na co dokładnie zostanie
                        przeznaczona zaliczka 500 zł.
                        Ps. Swoje wypowiedzi zamieszczm i na tym forum dla wiadomości potecjalnych
                        nabywców, uczestników targów mieszkaniowych.
                    • awii Re: Ustronie Wiślane - spotkanie z asami 14.03.05, 16:43
                      Do wszystkich przyszlych mieszkancow (mam nadzieje) Ustronia Wisl.
                      zainteresowanych spotkaniem z p. prezes. Popieram EiT -> bedziemy wieksza sile
                      przebicia (i nizsze koszty sadowe, jezeli zajdzie taka koniecznosc) jezeli
                      wystapimy przecim nim razem.
                      Piszcie na: awii@interia.pl jezeli chcecie isc na takie spotkanie. Moze jednak
                      uda sie nam przekonac prezeske asow, zeby z nami porozmawiala. Jesli nie,
                      trzeba sie zastanowic nad innymi drogami postepowania.
                      • seb41 Re: Ustronie Wiślane - spotkanie z asami 15.03.05, 09:42
                        Na razie piszę kolejne pismo. Współczuje sobie i innym takiego dewelopera. Jak
                        można pisać że nie skończone otoczenie (błoto po kolana) brak medjów nie jest
                        argumentem do nie odbierania mieszkania.
              • Gość: magda Re: Ustronie Wiślane IP: 193.0.117.* 19.03.05, 11:02
                skoro uwazasz, ze nie ma co panikowac...
                ja sie denerwuje, bo chodzi mi o moje pieniadze
                • seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.03.05, 11:40
                  Dla potencjalnych nabywców 4 miesiace opoznienia ale przyspieszaja:)
                  • Gość: Piotrek Re: Ustronie Wiślane IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 24.03.05, 23:19
                    Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Bloki wygladaja bardzo
                    ladnie i estetycznie, wyrozniaja sie w tej dzielnicy. wyglada na to, ze
                    wlasciciele bede niedlugo skrzynki z kwiatkami na balkonie stawiali. naprawde
                    super. jedyne co mnie powstrzymuje to Wasze negatywne komentarze. Chociaz nie
                    znalazlem na forum "gazety" ani jednej strony poswieconej inwestycji
                    mieszkaniowej, gdzie przewazaja pozytywne komentarze. Rozumiem, ze nabywcy
                    moga byc niezadowoleni z opoznienia. Ale oprocz tego, jak mozna tego developera
                    porownac do innych? Z tego co juz jest zbudowane widze, ze osiedle bedzie ladne
                    i wyrozniajace sie. Moze nie jestem obiektywny, bo juz na 99% sie zdecydowalem.
                    Chcizlbym jedynie poznac Wasze zdanie, gdyz macie juz jakied doswiadczenie. 4-
                    miesieczne opoznienie nie jest przyjemne ale to nie tragedia w porownaniu do
                    innych developerow. Ponawiam wiec pytanie, jak widzicie tego developera i te
                    inwestycje w porownaniu do innych w tej dzielnicy Wawy? Z gory dzieki!
                    • Gość: Luka2000 Forum www.ustroniewislane.waw.pl IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 29.03.05, 22:16
                      Witam,
                      nasze forum już działa, był maleńki problem, ale już jest wszystko OK.
                      Zapraszam więc na www.ustroniewislane.waw.pl
                      Pozdrawiam
                      Lukasz
                    • piteroo Re: Ustronie Wiślane 04.04.05, 09:17
                      Witam. Tez zastanawiam sie na kupnem mieszkania na tym osiedlu. Powiedzcie w
                      kilku slowach co zmienilo sie na przelomie tych kilku tygodni w pracach
                      wykonczeniowych prowadzacych do oddania mieszkan. Kiedy nastapi odbior budowy i
                      czy ponosicie jakies dodatkowe koszty oprocz ceny mieszkania.Jak oceniacie
                      warto tam kupic mieszkanie??Za odpowiedz dziekuje
                      • Gość: Kubus Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:27
                        Czesc. Zastanów się dobrze.
                        Roboty trwają, widać że sporo ostatnio się dzieje. Problem tylko taki że my na
                        każdym kroku mamy problemy, asbud - głownie pani prezes robi nam problemy,
                        które cięzko wytłumaczyć racjonalnie. Np. wodę ciepłą uruchomią dopiero wtedy,
                        kiedy będzie 50 osób które tego zażąda. Więc osoby które chcą sprawdzic
                        szczelność baterii w łazience, tego nie zrobią. Wczoraj poszedłem odebrać
                        klucze, które wg. zapewnień pracowników asbudu miałem otrzymać po odbiorze
                        technicznym, okazało się że nie mogę bo nie mam wpłacone 100 % wartości
                        mieszkania. A nie mam wpłacone ponieważ nie dostałem pisma z Asbudu które mnie
                        do tego zobowiązuje ! (wymagane w banku - mam przecież kredyt mieszkaniowy) .
                        PARANOJA !!!
                        • Gość: Kubus Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:52
                          Następna paranoja - wyłączają prąd ok godz. 19. Ponieważ pracuję do 16, na
                          budowie jestem ok 17 więc mogę sobie robić w mieszkaniu po 2 godziny dziennie.
                          Oczywiście zarządzenie pani prezes.
    • zz_marcin forum Tarchomina 25.03.05, 13:02
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25540
      • seb41 Asbud 13.04.05, 11:16
        Kupiłem mieskanie w Asbudzie na osiedu Ustronie ok. lipca 2004 i:
        - termin oddania minoł 30 listopada 04 mamy kwiecień 05, budowa trwa i będzie
        trwała z miesiąc, dwa lub dłużej,
        - o kopłotach generalnego wiedzieli wszyscy chyba prócz Asbudu i był czas na
        zorganizowanie budowy, a nie powieżanie robót dziwnym brygadom,
        - o pośpiechu Asbudu w dotrzymaniu terminu świadczy fakt że do lutego po
        budowie kręciło się dwóch ludków i wtedy wciąż podpisywano umowy na wykonastwo,
        - a jeszcze w pażdzierniku zapewniali że zdążą w terminie,
        - obecnie normą jest oddawanie w terminie nie licząc JWC itp
        - jakość budowy jest niska, robiona z przymrużeniem oka na sztukę budowlaną,
        - kolejne ekipy działają chotycznie niszcząc dzieło poprzedników,
        - Asbud wzywa do odbioru mieszakań gdy nic nie jest skończone na budowie i w
        jej pobliżu i nie wywiązali się z warunków umowy,
        - osoby które odebrały nie mają prądu w gniazdkach(kupują po 50 m przedłużacza)
        i wody,
        - wodę włączą jeśli zamieszka więcej osób:)
        - prąd będzie wciąż za tydzień,
        - wzywają do zapłaty za niewykonane prace/etapy,
        - wymuszaja płacenie: będziesz mógł robić remont jeśli wpłacisz, a następnie
        jeśli wpłacisz całość to dopiero zmienimy ci wkładkę do drzwi(tak mieszkaj na
        budowlanej do której kluczy miała dostemp połowa budowy),
        - teraz zastanawiają się czy osiedle będzie grodzone, choć w momencie kupna i
        póżniej zapewniali że będzie,
        - Mieszkańcy którzy odebrali mieszkania i coś robią mają wyłaczany prąd między
        21.00-6.00 według derektywy Asbudu aby przypadkiem ktoś niezamieszkał.
        - marcu zapewniał że skończą w połowie kwietnia czyli w piątek:)a akty od maja,
        czyli kolejne mżonki Asbudu,

A propo 2 miejsca w rakingu:
        - Umowa na tyle jest nie sprecyzowana że Asbud to teraz wykorzystuje,
        - Na każde pytanie ustne, pisemne trzeba wymuszać odpowiedz,
        - Podobnie z zaświadczeniami dla banku ("bo klienci to wykorzystują"),
        - Pracownicy Asbudu składają zapewnienia bez pokrycia i to każdy inne,
        - Żadne terminy są niedotrzymywane, z umowy i z rozmów,
        • Gość: Szelma Re: Asbud IP: *.jmdi.pl 16.04.05, 16:46
          a ja niedawno przejezdzałam koo waszego osiedla...takie zielone bloki z
          pieknymi oknami i powiem ze prezentuje sie ok mnie sie podobało. Mam juz
          mieszkanie wiec nie kupie ale wyglada to bardzo ładnie.
          zycze powodzenia
        • pawelek.s Re: Asbud 20.04.05, 15:59
          No to bombowo!Ja mieszkam obok Waszego osiedla i przyznam szczerze nic tam sie
          za bardzo nie dzieje - no moze teraz zaczęli tworzyc jakis podjazd ale chba
          zrezygnowali - a i dzisia chyba do WAs przyweiźli płytki-chodnikowe!

Powiem Wam szczerze że nie podoba mi sie ze bedziecie tam mieszkac bo
          jak ...... ( ASDUD ) zbuduja osiedle to zasłonicie mi piekne popołudniowe słońce

Ale jak ich Palestyńczycy nie moga tyle lat wypędzic to co ja biedny zuczek
          mogę?

Miłego mieszkania na Tarchominie:)
        • Gość: Kaska ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:42
          Mam w tym tygodniu podpisac umowe na mieszkanie Ustronie Wislane. Kiedy bylam w
          biurze sprzedazy, poinformowano mnie,iz sa tylko dwa wolne. Dzis weszlam na
          strone www.gratka.pl i tam jest ok. 40- 50 ofert tych mieszkan.Czy mieszkancy z
          jakiegos powodu o ktorym nie wiem,wycofuja sie z tego osiedla?Czy ktos moglby
          mi pomoc?Moj numer tel-501040763- po puszczeniu sygnalu- oddzwonie.
          • seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 02.05.05, 08:49
            Z powodu ze minelo juz 5 miesiecy od planowanego odbioru mieszkan a konca nie
            widac osiedle z zamknietnego zrobilo sie czsciowo otwarte dla dobra sklepu ( w
            d.. majac interes ze 100 miszkanców), bycie traktowanym jak glupek po
            podpisaniu umowy i wplaceniu zaliczki. Zapraszam na forum
            www.ustroniewislane.waw.pl gdzie mozna przesledzic historie.
            Ps.nastroje mieszkancow sie uspokajaja bo trwaja juz odbiory mieszkan do
            wykanczania a nie mieszkania!!! co jest podkreslane (wylaczaja nawet prad o
            21:) oraz nie zmieniaja wkladek w drzwiach wejsciowych do lokali by ktos nie
            poczul sie za swobodnie)
            • Gość: kuba Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:51
              Nastroje mieszkańców wcale nie są takie wspaniałe. Ostatni hit - wnoszenie
              ogromnych ciężarów (terakota, kleje, parkiet itd) po schodach !!!.
              Nasz szanowny developer Asbud nie chce nam włączyć windy żebyśmy jej nie
              zniszczyli ! (mimo tego że jest obudowana płytami). Tak własnie asbud podchodzi
              do klientów którzy już kupili mieszkania.
              • seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 23.05.05, 11:55
                Mija 6 miesiąc od planowanego terminu oddania a osiedle wciąż jest kończone.
                Malują dopiero garaże, montują ogrodzenia a już płytki odpadają ze schodów
                (lokatorzy za dużo chodzą). Dodatkowo z budek ochromy zrobiła się buda po
                renowacji (pomalowany stary barak)
                • Gość: antyasbud Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.u.wavenet.pl 22.06.05, 23:15
                  mija kolejny miesiąc, windy nie włączone pomimo odbioru osiedla, zamki nie
                  wymienione, poszukajcie innego developera i nie przeżywajcie tego co my. W
                  takiej samej sytuacji byli klienci na innych inwestycjach tego developera.
                  • Gość: Jaro Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:04
                    Kolejna nowość na osiedlu Asbudu :
                    - minęły 3 miesiące od odbiorów technicznych - windy nie są włączone i NIE BĘDĄ
                    dopóki wspólnota się nie zawiąże
                    - garaże są wykończone, ale nie zostaną otworzone dla mieszkańców dopóki
                    wspólnota się nie zawiąże
                    Co ma piernik do wiatraka ???
                    Zapłaciliśmy za wszystko a tu takie cyrki ??
                    • seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 04.07.05, 16:09
                      Tak dla porządku mineło 7 MIECIĘCY od planowanego terminu oddania mieszkań, ale
                      prace można uznać za zakończone, właśnie w tym miesiącu. Ale nie wiadomo co
                      tkwi w garażach bo nikogo niewpuszczają(jak Jaro nadmienił).
                      Najlepsze że strony Asbudu Solariego jest brak pośpiechu, olewka na całego ze
                      strony biura, budowy i zarządu.

Ps.
                      - Klatki umyte na parterze wyżej po co,
                      - Płytki krzywo przyklejone, poprawki na parterze bo wyżej nikt nie będzie
                      chodził jak włączą windy,
                      - Ale posiali trawę ale nie podlewają:)
                      - no i należy dodać standardową listę usterek.
                      • Gość: profesor Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:24
                        Ostatnio okazało się, że rolę hydrantu ma podobno pełnić kranik używany do
                        podlewania trawników (no czasem jednak podlewają).
                        • seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 06.07.05, 09:42
                          Z takim ciśnieniem i przepływem to na I piętro może siknie :)
                          Gdzie podlewają?Dzis ma padac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka