Gość: RoberT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:18 Witam, czy ktos z Was interesuje sie kupnem mieszkanka na tym osiedlu w wawie na Tarchominie i moglby podzielic sie informacjami, wrazeniami i w ogole... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:28 również szukam infa o nich i tej inwestycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:38 - A widziales ich umowe, jak dla mnie jest nie do przyjecia... - nie znaja terminu zakonczenia calej inwestycji /a tylko I etapu/ - budowa moze trwac wiec i z 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 23:05 fakt umowa nadaje sie do poprawy, myślę, że w środę będę wiedział coś o tej firmie; oddałem umowę z moimi sugestjami do znajomych prawników - zobaczymy co da się wymyślić; poza tym cena miejsca parkingowego (garażu) to już jakaś przesada - chyba trzeba bedzie parkować przed budynkiem, poza obszarem strzeżonym :-(( i te 30% w gotówce :-(( oraz zgoda na wystawianie faktur bez podpisu :-(( ... Odpowiedz Link Zgłoś
araronia Re: Ustronie Wiślane 01.03.04, 22:18 No cześć. Ja jestem zainteresowana od kilku tygodni tą nieruchomością. Mieszkam blisko niej i od początku obserwują rwące tempo budowy. Wkrótce wybieram się do pani Prezes Asbudu by omówić szczegóły umowy... przygotowałam tyle zmian, że chyba kilka dni będę negocjować... Coż poradzę, że proponowana umowa słabo dba o interes klienta. Dodam, że po emocjonującej lekturze strony internetowej Przylesia ostudził się mój entuzjazm do Asbudu. Dzisiaj byłam na budowie (tego developera)w Konstancinie, wypytywałam o wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:40 Moze wymienimy uwagi co do developera i umowy oraz podzielimy sie informacjami juz zdobytymi. Ja po duzym "zapaleniu" sie na M w Asbud ostudzilem sie czytajac umowe i widzac osiedle przy czerniakowslkiej /min.jedna z klatek/. Proponuje dzielic sie uwagami na forum by inni tez sie dolaczyli i poczytali jak rowniez droga mailowa i GG moj mail to: rg@x.wp.pl GG: 1350751 Mam wizyte u prezes w czwartek i do tego czasu naniose poprawki co do umowy /niestety sam bez prawnika/ i zobaczymy jacy sa elastyczni. Na moj gost niektore punkty sie wykluczaja a juz napewna niektore sa bardzo niekozystne dla Klienta. Araronia moze podzielisz sie wiedza na temat Konstancina, mnie jeszcze nie udalo sie z uwagi na brak czasu tam dojechac, jakie masz uwagi co do umowy. Czarku jak zlustrujesz umowe tez prosze podziel sie o niej info i infoem o developerze. Ja dzis dzwonilem po Izbach...itd ale nie udalo mi sie do nikogo dodzwonic i nic dowiedziec... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 02.03.04, 11:17 Witam rowniez interesuje sie ta inwestycja, na spotkanie umowilam sie w przyszlym tygodniu. jesli bede miala jakies info, to rowniez sie chetnie podziele. co do Konstancina, to slyszalam, ze nie wywiazali sie z warunkow umowy dot. budowy osiedla. Zamiast 4-pietrowych blokow wybudowali 2 molochy jednoczesnie nie zwiekszajac powierzchnii parkingowej.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 11:31 moze dzis uda mi sie podjechac do tego konstancina, wypytam ludzi o ich odczucia pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 13:01 Dziś dowiedziałem sie wstępnie po przeczytaniu umowy przez prawników, że są one zrobione pod Developera, a nie pod klienta, praktycznie kupujesz "wirtualne mieszkanie", mam spotkanie w czwartek z prawnikiem, to będę wiedział więcej, będę miał również jakieś dane o ASBUDzie... jesli Ty posiadasz jakieś info to również poproszę... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 02.03.04, 15:25 Witam, tu mówię ja - Rabarbar Oczywiście trzeba być ostrożnym, ale nie bądźmy pesymistami. Wirtualne mieszkanie według mnie to takie, gdzie trzeba płacić kasę za same fundamenty albo tylko ogrodzony plac budowy. A u nas stoją już wszystkie kondygnacje a majstrowie coś tam dłubią codziennie. Jak mniemam wszyscy jesteśmy nowicjuszami w dziedzinie kontaktów z developerami jak również laikami w kwestiach prawnych. Ja przynajmniej takim jestem. Może więc mój plan ma jakieś luki i niedociągnięcia. Niemniej jednak uważam, że trzeba działać systematycznie. Proponuję stworzyć listę zagadnień, które są istotne i które wymagają rozstrzygnięcia. Ktoś wybiera się do prawnika na dniach. Ja być może będę w przyszłym tygodniu. Nasza lista może być systematycznie uzupełniania. NIektóre punkty są już jasne, ale dla porządku po kolei: 1. Pozwolenie na budowę. 2. Przeznaczenie działki i warunki zagospodarowania. 3. Przeznaczenie działek sąsiednich (to chyba już wyjasnione). 4. Podwykonawca (jego referencje, dokonania). 5. Kondycja finansowa Asbudu. 6. Czy Asbud na pewno ma prawo zmuszać nas do kupowania garaży (pewnie tak ale zbadać nie zawadzi). 7. Jakie zabezpieczenia daje nam zawarcie umowy w formi aktu notarialnego. 8. Czy (a jeśli tak to jak) zakończyła się sprawa Przylesia. Jest zapewne jeszcze sporo kwestii. Proszę dopisywać (o ile podoba się Wam taka formuła) kolejne lub zamieszczać wyjaśnienia już postawionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:32 Mysle ze pomysl dobry, ja bede mial jutro wiecej info po spotkaniu z Prezes i mysle ze na p-kty 1,2 4-8 bede w czwartek mial odpowiedzi. ... Wiecej wieczorem lub @ Odpowiedz Link Zgłoś
araronia Re: Ustronie Wiślane 02.03.04, 17:25 W Konstancinie jest inny podwykonawca "dzieła" Asbudu i rzeczywiście kiedyś wcześniej byli to „fachowcy” ze wschodu...ale szybko zniknęli jak na jaw zaczynało wychodzić ich partactwo. Jeżeli chodzi o jakość budynku, to chyba jest najważniejsze dla nas jako zainteresowanych mieszkaniem przy Świderskiej, że firma budująca budynek dla Asbudu na Tarchominie nazywa się „Gawrosz” i z tego co czytałam na ich stronie internetowej, to chyba dobrze budują (mam nadzieję, że ściany nie będą tak pękać jak na Czerniakowskiej!!!). Wybudowali przecież Urząd Dzielnicy Białołęka, budynek Policji, szkoły podstawowe itd. to o czymś świadczy. Zresztą można poczytać referencje www.gawrosz.com.pl (jeśli ktoś ma odmienne zdanie to niech mnie uświadomi-będę wdzięczna). Inna sprawa dotyczy usuwania wszelkich usterek – to jest chyba najpoważniejszy zarzut wobec tego developera, że nie jest w tym słowny i wcale nie spieszy mu się z usuwaniem wad (mówi to wiele osób).Co nie znaczy, że nie poczuwa się do odpowiedzialności – kiedyś tam naprawi to co się popsuło w mieszkaniu klienta, ale trzeba bardzo długo czekać. I co WY na to? Czekam na wszelkie informacje. Zaraz siadam do umowy i nanoszę przygotowane poprawki:( wcale mnie nie cieszy taki wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 17:39 widac podobnie spedzimy wieczor, ja dzis wieczorem /czytaj: noca - z braku czasu/ tez bede nanosil poprawki do umowy, wiec mozemy sie pozniej wymienic notatkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:27 Czy ktoś z zainteresowanych ma już pomysł na to, jak pozbyć się beznadziejnego punktu umowy: paragraf 2, punkt d, który mówi: "przedstawione Nabywcy materiały i informacje dotyczące planów zagospodarowania osiedla, którego częścią jest budynek, w którym znajduje się lokal nr__ mają charakter wyłącznie orientacyjny z ich przedstawienia nie wynika dla Inwestora zobowiązanie ich realizacji. Inwestor zastrzega sobie prawo do zmian zarówno sposobu zagospodarowania osiedla, charakteru i wielkości budynków oraz planowanej infrastruktury osiedla"!!!! Nie wiem, czy ktokolwiek zgodziłby się na taki punkt umowy, dokładnie informujący, że klient kupuje "kota w worku"! Przecież Oni mogą wypiąć się na mieszkańców i nie wybudować ani ogrodzenia, ani chodników, ani nie będzie ochrony, szlabanu, drogi dojazdowej!!! Może ktoś poradzi jak uporać się z tym zapisem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 19:34 dodam więcej: nie zrealizują planowanej infrastruktury wokół osiedla w ramach naszej umowy, tylko przyszła wspólnota mieszkaniowa na tym osiedlu będzie musiała dodatkowo starać się o takie poczynania (płacąc dodatkowo kasę za wybudowanie placu zabaw dla dzieci, drogi dojazdowej, szlabanu, ogrodzenia i co tam jeszcze...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:24 Witam, Musze stwierdzic ze widzialem pewne dokumenty firmy jednak dostalem je tylko do wgladu a przez chwile nie da sie nic "zlustrowac" -pozwolenie na budowę /musi byc OKI inaczej by nie bylo budowy, jednak wczesniej te pozwolenie uzyskala inna firma/ - NIP,Regon,KRS /standard/ - Wyciag z KW co do pozostalych kwesti to: - przeznaczenie działki i warunki zagospodarowania /pewien opis jest na koncu zalacznika nr2 umowy, jednak zgodnie z paragrafem d) Asbud moze wprowadzac sobie zmiany do projektow bez zgody mieszkancow i nie da sie z tego punktu zrezygnowac, moze byc sutuacja taka ze zaiast 3-4 budynki blizej Wisly powstana np. 7... - podwykonawca GAWROSZ /brak pisemnych referencji/ - kondycja finansowa Asbudu /ciekawe pytanie, w zwiazku z tym ze nie wiadomo kiedy skonczy sie cala inwestycja i budowa wszystkich mieszkan, ostatnie budynki moga byc budowane newt za 5 lat...! - Asbud od 5.III.04 zmusza juz do kupna garazu i nie da sie tego obejsc. - brak referencji pisemnych poprzednich inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoberT Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:25 Czytalisci dzis artykol w ZW? ... brr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 05.03.04, 20:50 zaglądaliście do wątku: "Asbud-Ustronie Wiślane-kto jest zainteresowany???" ktos, kto mieszka w Konstancinie poleca do poczytania www.przylesie.net zajrzalam tam i zjerzyl mi sie wlos na glowie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 09.03.04, 16:59 Spróbuje troche włączyć się do dyskusji.Wypytałem trochę w gminie o inwestycje, nie mają zastrzeżeń wszystkie pozwolenia zostały przeniesione na Asbud po jakimś bankrucie. Obawiam się żeby nie wpłyneła jakaś blokada po artykule. Działki w pobliżu niepowinny ulec dużej zmianie, przeznaczenie budownictwo mieszkalno - usługową z podkreślenim mieszkaniowego. A park:) podobno nie do ruszenia zabytek przyrody. Trochę o Gawroszu. Z racji wykonywanego zawodu obserwowałem nawet porzucone fundamenty. Trzeba przyznać że pracownicy Gawrosza kręcili się co jakiś czas i zabezpieczli je należycie. Firma z nimi współpracująca powiedziała że wywiązują się z należności. Umowa. Próbowałem już kupić mieszkanie u kilku deweloperów i ta wygląda najprzyzwoiciej.Jestem ciekawy co udało się wam wywalczyć u Pani prezes. Byłbym Bardzo Wdzięczny za przesłanie przeforsowanych zmian na seb41@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 18.03.04, 08:51 Z otrzymanych niedawno wiadomości ta firma nie jest skłona do jakich kolwiek ustępstw. dla swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
zuam_m_d Re: Ustronie Wiślane 28.08.04, 19:28 Gość portalu: Aronia napisał(a): > dodam więcej: nie zrealizują planowanej infrastruktury wokół osiedla w ramach > naszej umowy, tylko przyszła wspólnota mieszkaniowa na tym osiedlu będzie > musiała dodatkowo starać się o takie poczynania (płacąc dodatkowo kasę za > wybudowanie placu zabaw dla dzieci, drogi dojazdowej, szlabanu, ogrodzenia i co > > tam jeszcze...) A może już dziś należy zacząć myślenie o przyszłej wspólnocie mieszkaniowej? Bo wtedy, gdy powstanie osiedle bedzie juz za późno na działania zmuszające dewelopera do realizacji wszystkich zobowiązań. A poza tym: kto zajmie się dopilnowaniem tego, aby prawidłowo zostały wykonane roboty budowlane w tzw. nieruchomości wspolnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.08.04, 09:43 Mysle ze to bardzo dobry pomysl - moze omowimy to w sobte 11.09? Bylismy w niedziele na budowie - wyglada na to ze zblizaja sie do konca ale kto wie? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:06 ja byłem tam w sobote i zastanawiam sie nad zakupem mieszkania, tylko sam juz nie wiem, jak czytam Wasze cenne informacje... jesli ktos chcialby przeslac mi jakies dodatkowe info, sugetie, opinie to prosze o mail'a: k400@idea.net.pl dzieki moze bede waszym sąsiadem..?? kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 19.03.04, 11:20 Czy ktoś z wypowiadających się w tym wątku powziął już decyzję o zakupie mieszkania na rzeczonym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 12:39 U mnie z ostateczna decyzja jest coraz trudniej. Przeszedlem ustepstw i teraz pojawily sie schody ze strony inwestora, ktory nie jest sklonny do zadnych ustepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 13:11 Dodatkowo pragne podzielic sie innymi spostrzezeniami. Dziwi mnie dlaczego najpierw dawano mi nadzieje na negocjacie warunkow umowy, teraz zadnych ustepstw. Okazuje sie ze rzeczy do ktorych powiny byc sprecyzowane (standard wykonczenia osiedla) sa na razie na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
iremos Re: Ustronie Wiślane 22.03.04, 17:01 Teren zagrożony powodzią i co roku plaga komarów. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 23.03.04, 09:07 Wczoraj wieczorem zrobilem sobie wycieczke, obejrzalem okolice (w poszukiwaniu alternatywy)i chyba bliskosc Wisly i komary to nie taki wielki problem. Mam wątpliwosci czy blok otoczony ulicami z klatka na ruchliwa ulicę to ciekawsza alternatywa. Czy tez mieszkanie na osiedlu gdzie przewidziano za mala ilość miejsc postojowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.03.04, 16:04 Lokalizacja osiedla Asbudu na pewno kontrowersyjna jest. W skrajnej sytuacji Wisła może być zagrożeniem. Przy ostatniej powodzi problemem była przeciekająca śluza. Teraz jest już naprawiona. Za to sąsiedztwo (w porównaniu z innymi osiedlami na Tarchominie) mozna uznać za atrakcyjne. Braliśmy pod uwagę jeszcze 3 inne inwestycje prowadzone w pobliżu. Według naszych osobistych kryteriów Asbud okazał się lepszy. To prawda, że zagospodarowanie osiedla jest mglistą sprawą. Póki co mamy zagwarantowane to, co jest określone załącznikiem 2. Moja opinia nie jest obiektywna. Już zdecydowałem się, więc przekonuję teraz sam siebie, że dobrze zrobiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.03.04, 09:20 No to bardzo prawdopodobne że będziemy sąsiadami. Bo z odwiedzonych dotychczas inwestycji ta najbardziej nam się spodobała. Liczę że zostaną stare drzewa ( podobno zabyteki przyrody ) a inwestor w kolejnych etapach sprecyzuje zagospodarowanie terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 25.03.04, 09:35 Mam nadzieję, że będziemy sąsiadami. Pojawiał się w tym wątku inny kandydat na sąsiada, ale wypłoszyło go właśnie nie określone zagodpodarowanie terenu. Ja pocieszam się, że nie może być w tym względzie niemiłych niespodzianek - np blokowiska nie zrobią, bo samochody by się nie pomieściły. Którym budynkiem jesteś zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 26.03.04, 12:04 Jestem zainteresowany widokiem na park, więc wybieram ten blok bliżej, kwestia które okna wybrać, i kondygnacje :) Podjechałem na inne osiedla Asbudu i zagospodarowali jakoś teren (oni lub lokatorzy), może następne etapy coś wywalczą w sprecyzowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 27.03.04, 10:17 Witam przyszłych sąsiadów! Podjęłam decyzję i we wtorek podpisuję umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
araronia Re: Ustronie Wiślane 27.03.04, 20:56 Cześć Katka, na które mieszkanko się zdecydowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 28.03.04, 10:51 czesc mieszkanko w budynku D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 29.03.04, 14:50 A my wybraliśmy blok E :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 193.110.121.* 31.03.04, 21:15 czesc, podpisalam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 01.04.04, 14:51 Cześć. Witam w gronie kandydatów na lokatorów :) Mam nadzieję, że ok. 30 listopada będziemy mogli pogratulować sobie tej decyzji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 212.160.146.* 02.04.04, 12:31 Witam. rowniez mam taka nadzieje.I juz, prawde mowiac, nie moge sie doczekac tago terminu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 29.03.04, 10:22 Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania na Ustroniu Wiślanym. Byłem na miejscu i oglądałem blok jak również i w środku. Największy problem oprócz ceny stanowi umowa, która jest kompletnym absurdem. Przeanalizowałem ją dokładnie i nie nadaje się w takiej formie do akceptacji. I tak:nie są wyszczególnione strony, a dalej w umowie taka nazwa pojawia się, $3 - o co chodzi z wyodrębnieniem działki i wyodrębnienie garażu jako odrębnego lokalu użytkowego i w związku z tym dodatkowe koszty??? Brak informacji o aktualnej cenie lokalu!!! W $4 wskaźniki - wszystko na korzyść dewelopera. Harmonogram zaliczkowych płatności poszczególnych rat bez konretnych terminów (dat). Wszelkie zmiany dotyczące lokalu mają być realizowane poprzez projekt - kto go ma sporządzić??? w $ 8 płacenie kolejnych rat w terminie 14 dni od daty WYSŁANIA??? listem poleconym - chyba żart!!! W $ 9 pkt.2 "Strony" - a gdzie wcześniej definicja Strony??? Kwestia usunięcia wad po odbiorze mieszkania przez inwestora - "w wyznaczonym przez siebie terminie" - jakim terminie - konkretnie??? Oraz wiele innych bzdur! To jest nie do przyjęcia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.03.04, 13:22 > $3 - o co chodzi z wyodrębnieniem działki i wyodrębnienie garażu jako odrębnego lokalu użytkowego i w związku z tym dodatkowe koszty??? Moja intepratacja: Istnieje możliwość wyodrobnienia nieruchomości (działki wraz z budynkiem )jeżeli powstała wspólnota sobie tego zażyczy a inwestor sie zobowiązje zostawić nieruchomość w stanie to umożliwiającym. Podobnie ma się rzecz z garażem zdażają się garaże istniejące jako jedne lokal z wieloma właścicielami i z wyodrebniąnymi. > Brak informacji o aktualnej cenie lokalu!!! W $4 wskaźniki - wszystko na > korzyść dewelopera. Harmonogram zaliczkowych płatności poszczególnych rat bez > konretnych terminów (dat). Intepretacja: Uzależnienie płacanoj raty od czynika inflacji nie jest takie staszne a co z przypadkiem uzależniania od kursu euro czy faktycznie poniesionych kosztów i wile innych przypadków. Co do dat. cykl budowlany trwa ok 15 miesięcy a mamy najpózniejszą datę oddania, w interesie inwestora jest realizacja kolejnych etapów bo tylko wtedy dostaje pieniadze, po drugie biorąc kredyt bank dodatkowo kontroluje postęp budowy by zapłacic jak najpóżniej. > Wszelkie zmiany dotyczące lokalu mają być realizowane poprzez projekt - kto go ma sporządzić??? Zapewne chodzi o zmiany wprowadzane w trakcie budowy ( ścianki nośne itp.)taką możliwość daje inwestor kupującemu, więc płacimy prawdopodobnie inwestorowi. > w $ 8 płacenie kolejnych rat w terminie 14 dni od daty WYSŁANIA??? listem > poleconym - chyba żart!!! Moim zdaniem za krótki okres lub dodać informacje telefoniczną W $ 9 pkt.2"Strony" - a gdzie wcześniej definicja > Strony??? Są zdefiniowane na początku umowy. > Kwestia usunięcia wad po odbiorze mieszkania przez inwestora - "w wyznaczonym > przez siebie terminie" - jakim terminie - konkretnie??? Inny termin dla bużenia ścian a inny dla zagipsowania rysy. Np. naprawiać dach w zimę w terminie 2 tygodni, po pierwsze jak naprawić i po co, bo i tak będzie żle.Poza tym zobowiązuje się je usunąć bezzwłocznie w najszybszy możliwym terminie. Prosta, proste do egzekucji. > To jest nie do przyjęcia!!! Do przyjęcia jeżeli czytało się kilka umów developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 29.03.04, 14:44 Witam. Kolega Seb naświetlił sprawę wystarczająco. Ja tylko dodam, że zapis z par. 3 daje możliwość niezależnego dysponowania garażem (w przeciwieństwie do sytuacji, gdy garaż jest przynależnością mieszkania, wtedy stanowią nierozerwalną całość). Tak przynajmniej to zrozumiałem. Par. 4 - waloryzacja rat to normalna rzecz. W obwieszczeniu prezesa GUS z 15.03 jest podany wskaźnik za luty - 0,1%. Takie wskaźniki raczej nas nie zrujnują. Co do harmonogramu, to lepszy jest taki, w którym o momencie wpłaty decyduje postęp prac na budowie, a nie sztywny termin, w którym trzeba zapłacić pieniądze, niezależnie od tego, czy na budowie coś rośnie, czy wciąż tylko dziura w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 31.03.04, 11:42 Mam prosbe do osób które kupiły już mieszkanie na tym osiedlu lub dokopały się do istotnych faktów które wpłyneły na ich rezygancje by wypowiedziały się na forum lub na seb41@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 05.04.04, 12:16 Czy ktos interesowal sie promocja swiateczna Asbudu dla mnie :))) i brak szacunku dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 06.04.04, 10:02 A jaka to promocja? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.04.04, 10:38 Promocja świąteczna do ceny mieszkania wliczono cene garażu i balkonu; czyli jak mieszkanie z garażem i balkonem przed promocją kosztowało 150000 zł, to teraz w promocji niespodzianka 150000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 06.04.04, 17:58 No cóż ... Eleganckie to nie jest. Ale dla mnie już bez znaczenia. Ja kibicuję postępowi prac na budowie. Tych, którzy nie mogą obserwować na bieżącą, informuję, że wczoraj wstawione okna w budynku E sięgały 4 piętra. Coraz ładniej blok wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 09:07 Też tam wczoraj byłem zaniepokiła mnie mała ilość ludków na budowie? Tłumaczę sobie że może to tak przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 18:14 nie tłumacz sobie tego seb41 w ten sposób. Ja codziennie spoglądam na tę budowę z okna mieszkania w którym obecnie mieszkam i oko cieszę, jak dużo tych ludków sie tam kręci. Dzisiaj juz o 7 rano na samym dachu bud.D pracowało ich ze sześciu. A co dzieje się w srodku - to efekty widzę co tydzień, bo tam spaceruję, mierzę ściany i fotografuję swoje przyszłe mieszkanko. Idzie bardzo dobrze. Seb41 życzę więcej optymizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.04.04, 16:55 Moje oko tez cieszy :) Wygląda nawet na to że wyprzedzają charmonogram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 09:42 Mam prośbę do wszystkich, którzy posiadają jakiekolwiek zdjęcia z budowy Ustronia Wiślanego, zdjęcia mieszkań lub inne ciekawe materiałe, które mógłbym umieścić na stronę www, którą przygotowuję. Z góry dziękuję. Materiały proszę przesyłać na adres: krystian-m@cslii.mil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 13.04.04, 09:21 Przed Świętami podpisałem umowę, i z niecierpliwością czekam na termin listopadowy - mam nadzieję nieprzekraczalny. Może by założyć stronkę o Ustroniu, budowie, zdjęcia, forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 13.04.04, 15:02 Pomysł bardzo dobry. Ja mogę podzielić się materiałami. Jednak tworzenia nie podejmę się, bo mało się na tym znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 18:54 Zajmę się budową stronki, jak już coś będę miał to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 21:55 Witamy wszystkich! Umowę na mieszkanko w budynku D podpisalismy z żoną w lutym, ale niestety dopiero teraz trafiliśmy na to forum. Przeżywaliśmy podobne rozterki jak Wy (np. niemożność negocjowania umowy), ale mimo tego zdecydowaliśmy się. Cieszymy się, że przynajmniej część z Was zrobiła to samo co oznacza, że jeszcze w tym roku będziemy sąsiadami :-). Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 15.04.04, 21:16 Witajcie:) Grono sąsiadów jest już ponoć dużo większe. Panie w Asbudzie informują o kolejnych osobach podpisujących umowę. Ale widocznie - podobnie jak Wy - nie wszyscy wiedzą o tym forum. O ile dobrze pamiętam wszyscy, którzy wypowiadali się tutaj, wybierają mieszkanie w budynku D. A czemu nikt nie chciał bloku E, który ja my wybraliśmy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 09:01 Kupiliśmy z żoną nasze mieszkanie właśnie w bloku E. Będziemy więc sąsiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 16.04.04, 11:37 Mam prośbę do wszystkich, którzy posiadają jakiekolwiek zdjęcia z budowy Ustronia Wiślanego, zdjęcia mieszkań lub inne ciekawe materiałe, które mógłbym umieścić na stronę www, którą przygotowuję. Z góry dziękuję. Materiały proszę przesyłać na adres: krystian-m@cslii.mil.pl Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 19.04.04, 12:20 Pytanko czy z ktoś, kto kupił mieszkanie, podpisała umowę w formie aktu notarialnego. Ile to kosztowała. Druga sprawa czy ktoś utciwie przerbnął przez dokumenty firmy i KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 19.04.04, 12:39 Dokumenty firmy i KW są OK. Czekam na akt notarialny, ale jeszcze nie znam ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 19.04.04, 16:15 Najbardziej interesuje mnie fakt czy wskazany przez Asbud notariusz bierze całą stawkę za akt czy pół. A po drugie Księga wieczysta bo ciężko się do niej dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 18:55 Kiedy ja wypytywałam o szczegóły podpisywania umowy przedwstępnej w formie aktu not. usłyszałam, że notariusze "asbudowscy" biorą połowę stawki teraz, a dugą część przy podpisaniu aktu przeniesienia własności tej ostatecznej. Swoją drogą ciekawe ile osób zdecydowało się na podpisanie tej umowy w formie aktu not., bo podobno w marcu to jeszcze takich osób nie było. Wszystkim wystarczała umowa cywilno-prawna. Czy ktoś z Was wybiera się na Dni Otwarte Ustronia Wiślanego w ten weekend? Podobno ma być niezła jazda...:) (rowerami) A propos KW, czy ktoś ma świeższy wypis niż ten ze stycznia 2004? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.04.04, 08:51 Ja planuje w formie aktu notarialnego a że połowę to mnie cieszy:)) Do ksiąg próbowałem się dostać ale sędzia robi jakeś wpisy????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 20.04.04, 08:53 Podobno nowa KW ma być dostaczona dla Asbudu do 20.04. tj. dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 20.04.04, 09:08 Ja także opieram się na tej informacji i czekam na księgę. A jak nie będzie, to dla mnie kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.04.04, 11:44 Może stąd wczoraj ta księga była niedostępna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 20.04.04, 17:49 Odnośnie potwierdzenia aktu notarialnego to goście z Asbudu zaczynają być śmieszni i niepoważni. Przy podpisywaniu umowy (początek marca) zaznaczyliśmy, że będziemy chcieli potwierdzić ją notarialnie. Miało nie być problemów. Po tygodniu złożyliśmy w Asbudzie oficjalne pismo z taką prośbą. I nadal nic... Na początku kwietnia dzwoniłem do Asbudu - otrzymałem odpowiedź, że skontaktują się z nami po świętach. Wczoraj otrzymaliśmy wezwanie do zapłaty drugiej raty - krew mnie zalała... Zadzwoniłem tam jeszcze raz z tekstem, że bez aktu nie wpłacimy pieniędzy. Zaczęli nas przepraszać i zapewnili, że jutro (znaczy dzisiaj) skontaktują się z nami. Niestety chyba nawaliły im telefony bo nie doczekałem się... Jutro jedziemy tam z żoną i zażądamy aneksu do umowy - bez aktu pieniędzy nie wpłacimy. Nie wiem jak Wam, ale mi cała ta sprawa śmierdzi... Dajcie proszę znać, jeżeli będziecie mieć jakieś wieści w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 21.04.04, 08:53 To mnie bardzo zaniepokoiło. Osobiści jestem BARDZO zainteresowany umową w formie aktu notarialnego. Proszę o sygnał czy udało się wam coś załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.04.04, 08:52 Po rozmaitych komplikacjach Asbud ma od wczoraj aktualny odpis (19.04.2004 - to tak na marginesie rocznica wybuchu powastania w getcie warszawskim) Księgi Wieczystej. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 23.04.04, 08:55 To cieszy mam nadzieje że czysty i że ruszy sprawa aktów notarialnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.04.04, 13:51 Owszem, czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 26.04.04, 08:51 Już też go dostałem. Muszę przyznać z zadowoleniem że narazie Asbud wywiązuje się z dawanych mi obietnic. Czekam z utesknieniem okien w bloku i końca budowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 20.04.04, 09:06 Postaram się dostarczyć materiały w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.04.04, 09:21 Jakoś ucichło? Więc podziele się ostatnimi spostrzeżeniami: na budowie znów spokój, który za każdym razem mnie niepokoi(może robią coś w środku?); z Asbudu otrzymałem wszystkie papiery, więc nie taki diabeł straszny jak go malują, i aby współpraca dalej nam się tak układała. Proszę o sygnał co tam z walką o umowę w formie aktu notarialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 19:25 Seb41 znowu muszę Cie uspokajać:) właśnie wracałam do domku i szłam sobie ulicą Świderską podziwiając zachód słońca. Nagle otworzyła się blaszana brama i wysypało się ok. 10 robotników zdejmujących żółte kaski z głów i trzymających w rękach swoje manatki - skończyli dniówke, ale na budowie (bud.D) pozostało jeszcze ich kilku. Seba czy Ty nie widzisz jak pięknie dach Ci położyli w bud.D? A i w bud.E podziało się dzisiaj: wreszcie zabudowali cegłami dziurę na 6 piętrze i wstawili okno. Całe to osiedle nabiera niezłego charakterku... USPOKOJONY? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 19:27 czy komuś smakowały kiełbaski z grilla w niedzielę na Ustroniu Wiślanym podczas Dni Otwartych? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.04.04, 08:42 Bardzo:)i niecierpliwością czekam na okna w drugim budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.04.04, 08:45 Byłem też na pikniku i od środka naprwde wygląda to dużo lepiej, od pierwszej wizyty poprawił się cały plac budowy. Szkoda że pogoda niedopisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 30.04.04, 08:42 A jak tam impreza wyglądała? Dużo ludzi się zeszło? Były jakieś przemówienia ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.04.04, 10:28 Tylko prelekcje i odczyty prezesa firmy:)Dla najlepszych klientów uścisk dłoni i pamiątkowy dyplom (strasznie wysokie wymagania, kupno całego piętra) :) Ludzi było niewiele ale atmosfera sympatyczna można było podreptać po budowie i obejrzeć goło cztery ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 30.04.04, 12:29 Nie wiem, czy zakup całego pustego piętra jest jeszcze możliwy. Firma chwali się, że mieszkania cieszą się wzięciem. Moje np sąsiedztwo już prawie obsadzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 30.04.04, 13:38 Jeżeli chodzi o akt notarialny to sytuacja wygląda na opanowaną (niemniej jednak dopóki nie podpiszę to nie uwierzę :-)). Otrzymaliśmy telefon z ASBUDu i umówiliśmy się z notariuszem na konkretną datę i godzinę (początek maja). Czy ktoś wie ile taka przyjemność będzie nas kosztowała? Natknąłem się przed chwilą na dwa artykuły: dom.gazeta.pl/dom/1,50844,1806029.html?as=1&ias=6 dom.gazeta.pl/dom/1,50844,1806030.html Wygląda na to, że trochę nieświadomie (przynajmniej my) podpisaliśmy "bezpieczniejszą" umowę zobowiązującą. Sprowadza się to jednak do tego, że będziemy płacić 2 razy po 100% taksy notarialnej czyli 2 razy po ok. 2000 PLN. Może ktoś orientuje się lepiej od nas w tej sprawie i jest w stanie wyjaśnić tę kwestię? Z góry dziękujemy za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.04.04, 16:56 Z danych mi wyjaśnień Asbudu ich notariusz bierze dwa razy po połowie taksy. Co znacznie zmniejsza koszty, podobno jest nawet możliwość wskazania swojego notariusza. Drugim kosztem z tym związanym jest zrobienie zapisu w KW co kosztuje z posiadanych przez mnie informacji 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 12.05.04, 09:10 Czy podpisaliście już umowę z notatriuszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 17.05.04, 19:30 Sorry za opóźnienie w odpowiedzi... Umowe podpisaliśmy bez większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 18.05.04, 10:16 Ja tez mam to za soba, niebylo tak żle ale mogło by byc taniej. Teraz z utesknieniem czekam na zakonczenie budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek pytanie do seb41 IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:59 a moge wiedziec ile kosztowało..??? ja jestem zainteresowany zakupem mieszkania za 179.000 wraz z garażem ew prosze o info na:k400@idea.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: pytanie do seb41 21.09.04, 13:25 Tyle ile zarządali:) Nie udało się nic wytargować,wybierałem mieszkanie na początku mogli sobie pozwolić na brak ustępstw i czekać na klienta, może teraz coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 05.05.04, 15:58 Czy już Wszyscy zapomnieli o tym wątku??? A może nic się nie dzije na froncie z asbudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 19.05.04, 09:08 Witam, czy znacie już najświeższe obwieszczenie Prezesa GUS? Wskaźnik wzrostu cen i usług za kwiecień w stosunku do marca wyniósł 0,8%. Czyli dostał niezłego przyśpieszenia. W maju - obawiam się - ta tendencja zostanie zachowana. A znaczy to, że wzrost ceny mieszkania z tytułu waloryzacji będzie większy niż można się było spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.05.04, 14:23 W sobote odwiedziłem budowę klienci się przewijają,postęp jakiś jest okna w drugim budynku i podobno gipsują w pierwszym.Ciekawi mnie czy zdążą z terminem, bo inne inwestycje w okolicy na ten termin są bardziej zawansowane.Więc do jesieni..... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 02.06.04, 09:19 Wczoraj zaskoczyłem się pozytywne na budowie, zobaczyłem tylu krzątających się robotników na placu. Szykuje się przyspieszenie robót? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 21:37 Czesc seb Proponuje, zebys przespacerowal sie na budowe i obejrzal jak pieknie wytynkowane jest I, VI i kończą V piętro bud.E. Moze wtedy zasmakujesz wiecej optymizmu :) Ja tam od czasu do czasu bywam i nie narzekam.Wrecz przeciwnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: 81.15.161.* 03.06.04, 11:46 Faktycznie tempo prac jest zaskakujące. Czy wiecie może którędy będzie przebiegał Most Północny? Wiem, że na Tarchominie i podobno nie tak wcale daleko osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 03.06.04, 12:39 Witam Mniej więcej na wysokości ul.Obrazkowej i Picassa. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.06.04, 13:32 Ja kupiłem mieszkanie w D:)Narazie czekam na okna moim piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 03.06.04, 14:00 a do którego piętra juz są wstawione? ostatnio, gdy byłam na budowie był już dach... czyli daaaawno temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.06.04, 16:08 Wiadomości z dziś, D ma okna do 3 piętra z przerwami:)Ale kończą murowanie 5 piętra(ostatniego,bo robiono od dołu a potem od góry). Instalacja elektryczna zatrzumana na drugim, więc na gipsy przyjdzie trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 03.06.04, 16:26 suoer wiadomosc! czyli mam juz sciany! dzieki wielkie za dobre wiesci; w niedziele obejrze sobie wszystko - wyczytalam, ze znowu sa dni otwarte osiedla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 16:30 nie martw sie seb, skoro wybudowali budynek E i wstawili tam okna, wszedzie juz jest instalacja elektryczna, wytynkowane trzy kondygnacje to i Twoj budynek tak zrobia. To chyba naturalne, że klienci z D musza czekac dluzej na efekty - przeciez ten budynek zaczeto budowac troszke pozniej niz E. Wspolczuje tym, co kupili mieszkania z duza liczba okien....te narożne w bud D :) duzo mycia będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 03.06.04, 16:37 ale za to ile swiatla i przestrzeni...:) co tam mycie okien.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 04.06.04, 07:38 Katka, lubisz myć okna? Jeśli tak, to zapraszamy również do naszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 04.06.04, 08:54 dziękuję, niekoniecznie :) ale sam projekt wykuszu jest niezly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 16:06 takie wielkie okna to kuszaca sprawa - duzo światła, ale mało możliwości ustawienia mebli przy ścianie... Mnie ten problem troche dotyka (na szczescie niezbyt bolesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: *.tpi.pl 04.06.04, 16:44 wszystko zalezy od koncepcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.06.04, 16:31 Czy ktos jescze tu zaglada??? Planujemy kupic mieszkanko w budynku E. Ciekawa jestem kazdych informacji na temat tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 21:06 Tak, tak zagląda się. W ASBUDZIE spokój, sielanka trwa przynajmniej u mnie nie ma żadnych niespodzianek. Mieszkanko niedługo będę mieć otynkowane też w bud.E. Wczoraj na jednej ze ścian bud.E ujrzałam rosnące rusztowanie, a to znak, że chyba niebawem zaczną obijać blok styropianem... Ci Państwo z Asbudu mogliby zorganizować jakąś ostrą imprezke na budowie i poinformować o tym wszystkich tych co kupili u nich mieszkanka. Idzie lato i przydałaby się już jakaś większa integracja! Co myślicie o tym? A Tobie Marta życze powodzenia w zakupie mieszkania i szybkiej decyzji. Może wkrótce będziemy sąsiadkami. Które piętro i strona Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.06.04, 12:25 Tak rusztowanie stoi - ale niewidzialam zeby cos robili przy nim. Pozatym bylam tam wczoraj (21.06) i niestety jest jeszcze sporo do zrobienia. Nie ma polozonych rur wodno-kanalizacyjnych itp, rur do ogrzewania (chyba tylko zrobili to na 1p) a co za tym idzie sciany nie otynkowane i podlogi nie wylane itp. Pytanie czy w listopadzie oddadza bud E jak nie bedzie dokonczony budynek D? A zainteresowani jestesmy oknami pd-zach a pietro niesprecyzowane. Pozostaje jeszcze jedna kwestia - UMOWY!!! - to jest jak narazie nasze najwieksze strapienie. Moze cos doradzisz? A co do imprezy integracyjnej tj to swietny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 22.06.04, 17:22 Dziś oglądałem budowę i znów postęp na D nie jest inponujący (jakiś taki zapomniany przez pracowników),okna staneły, a gdzie tu do całej instalacjie,tynków.... Ciekawe jak tam środek E. Tak patrząc z boku to budynki naprawdę wymagają jeszcze dużo pracy a czasu coraz mniej, a pogoda na razie dopisuje. Ps.Na innej budowie która również obserwuje kończą tynki i ocieplenia, w lipcu zaczynają malowania mieszkań, a termin planowany oddania pażdziernik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 19:42 cześć. Nie wiem jak wygląda postęp prac we wnętrzu budynku D - tam nie chodzę, jedyne co widać to jakieś pobrudzone worki w oknach...czyżby tynkowali? Jeżeli chodzi o okna w bud.D to też się dziwię dlaczego tak zwlekają. A w bud.E tynki sa pięknie położone!takie gładziutkie, aż palce lizać! tylko na moje piętro coś robotnicy nie chcą wejść i otynkować mi mieszkanka na VII.Dziwne. Co do postępów prac mnie na razie trzyma się spokój - do końca listopada mają jeszcze b.dużo czasu i myślę, że ze wszystkim zdążą. Ja też spoglądam na budowę konkurencji na tarchominie, ale czy można mówić o konkurencji, która składa blok z gotowych beznadziejnie krzywo złączonych klocków???no i przecież mają ekipę 2 razy większą do pracy niż u nas.Ale szczerze przyznam, że z tymi oknami w bud.D to mogliby się wreszcie ruszyć.Nudne już są te czarne dziury! Marta to decyduj się i robimy imprezke! Umowy nie zmienisz - jak każdy. Ja też walczyłam, nawet 2 miesiące o jakieś zmiany, niestety tylko kosmetyczne. Firma nie jest zła, ale też nie najsłodsza. Sama poniosłam karne odsetki, bo nie dostarczyli mi na czas ważnych dokumentów.Ale żyć się da i z tym. Pocieszam się okolicą jaka otaczać będzie to osiedle - jak tu jest cichutko i cudownie! ptaszki świergolą, Wisełka pluska, a dziś nawet zobaczyłam, że na placu seminaryjnym wykopali duży rów być może na "jeziorko". Czy ktoś coś o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.06.04, 09:17 Row widzialam - wydaje sie ze bedzie to staw poniewaz jego odnoga dochodzi do walu gdzie po drugiej stornie (od Wisly) jest sluza. Okolica rzeczywiscie jest ladna. W poniedzialek poszlismy na spacer wzdluz walu w strone seminarium - bylo spuer. A co do umowy - jak sie z nia uporamy to pewnie w przyszlym tygodniu bedziemy "posiadaczami" malego pieknego mieszkanka. Jezeli podpiszemy juz umowe i reszte spraw uregulujemy to mozemy sami sobie zorganizowac spotkanie gdzies w okolicy - obok naszego bloku sa juz dwa lokale gdzie mozna napic sie piwka - zywiec 4 zl!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie zdecydowany Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 24.06.04, 16:52 Ten staw to wcale mi się nie podoba, bo "mnisi" wykopali go przy samym prawie ogrodzeniu budowy. Wogóle mam wrażenie, że te bloki asbudu nie mogą wzbudzać zbyt pozytywnych odczuć wśród mieszkańców tej malowniczej - jak to określają deweloperzy - okolicy. Ale cóż wszystkim i tak nie dogodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 25.06.04, 14:16 Zaskoczyło mnie wczoraj że w D wstawienie okna nagle w jednym mieszkaniu na 5 piętrze.Ktoś ma chody :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 20:11 tez sie z tego smieje! no coz, caly budynek D jest budowany w niekonwencjonalny sposób - jak stawiali scianki dzialowe to tez na opak! pamietacie przeciez jak wszystki pietra mialy juz sciany a V nie? Z tym rowem "prawie zdecydowany" masz racje. Tez się zaniepokoiłam, że wykopali go prawie pod blaszanym ogrodzeniem naszego osiedla! toż jak woda blok podmyje to chyba wpadnie do tego dołka... Moze to ma byc na zlosc mieszkancom? Mnie osobiscie nie przeszkadza, wszak ja zamieszkam w bud.E i to na samej górze, ale strach wisiec na skarpie - w bud.D. Na piwko Marta idę z ogromną ochotą (uwielbiam), jak tylko kupisz mieszkanko, daj znać, to się spotkamy. Kiedy zaczną tynkować VII piętro bud.E?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 12:48 Marta kupiłaś już mieszkanie? Ruszyło się ostro: w bud.D pojawiło się wiele okien, w bud.E weszli z tynkami na VII piętro i rozpoczęli obijać zachodnią ścianę styropianem!! Jak wam się podoba fakt, że nie można już wchodzić do środka oglądać swoje mieszkanka? bo mnie drażni to zarządzenie.... trzeba się tyle naprosić.... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 30.06.04, 15:58 Właśnie dziś zobaczyłem okna w moim przyszłym M na budowie, co naprawdę cieszy moje oko. Dziwi mnie wiadomość że nie można oglądać mieszkań na budowie, czemu, przecież budują dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:05 no właśnie, dla mnie też przecież. Ale podobno jakis pan inspektor zabronił wchodzic na teren budowy za wyjątkiem oglądania mieszkania pokazowego. To ze względów bezpieczeństwa, aby nikt nie zniszczył naszej "własności"... seb, to przyznaj się w końcu,z któej strony i na którym piętrze bedziesz mieszkał? może będę mogła Ci pomachac chusteczką z loggi jak się wprowadzimy...? Kurcze, stopy procentowe podrożały...kredyt mi zdrożeje i to bardzo:( Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 01.07.04, 14:38 Kupiłem sobie widok na park:)Dlatego martwi mnie opóżnienie D w stosunku do E. W najbliższym czasie spróbuje się dostać do mieszkania zrobić pomiary.Bo listopad tuż, tuż i trzeba się powoli rozglądać za mat.wykończeniowymi. Przejeżdzałem ostatnio koło innych budów Gawrosza, które akurat kończą. Może przezucą ludzi na naszą budowę co widocznie przyszpieszy tępo prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:17 Jeszcze mieszkanka nie kupilismy - powalilo mnie chorobsko. Ale w prszylym tygodni bede posiadaczem miszkanaka. A co do odzwiedzania naszych mieszkanek to smutne poniewaz liczylam na to ze jak juz podpisze umowe i zalatawie kredyt to pomierze wszystkie konty i zaczne planowac urzadzanie. Miejmy nadzieje ze to sie zmieni. A co do kredytu to nie mozemy sie zdecydowac czy wzia w PLN czy CHF. Moze cos doradzisz? Cieszy mnie tez fakt ze zaczeli cos robic - bo wydawalo mi sie ze prace stoja w miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:56 Wczoraj byliśmy i bez żadnych problemów. Wolno posuwają się z tymi tynkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 11:19 cześć. W sprawie kredytu nie wydaje mi się, abym mogła Tobie Marta coś doradzić, bo to jest bardzo delikatna sprawa. My wzięliśmy kredyt w PLN w banku, który sprawia nam sporo kłopotu: żeby uruchomić kolejna transzę, musi mieć na to aż 2 tygodnie!!! to po prostu absurd.Wszystko przez jakiegoś gościa- rzeczoznawcę z banku co ma baaaardzo zajęty czas,a który obowiązkowo musi obejrzeć postęp prac na budowie i spisać protokół zanim bank wypłaci kredyt (i jeszcze płaci się mu za tę usługę 50 zł! co przecież samemu można ocenić czy tynki są czy nie). Nie polecam z tego względu PKO BP. Czy kredyt w PLN czy z CHF - teraz oczywiście, że lepiej w CHF, ale co będzie na kilka lat? i tak i tak ryzyko.Widzisz Marta ja zdecydowałam się na PLN, żeby nie mieć żadnych niespodzianek, a teraz Balcer podniósł stopy procentowe i masz ci los-WIBOR większy i kredyty w PLN zdrożeją. Marta wracaj do zdrowia szybko. Kris, to rzeczywiście dziwne, ale już przyzwyczaiłam się do tych dziwnych zachowań developera: raz można wejść do swojego M bez szczególnych przeszkód, a raz tak się trzeba naprosić, że głowa mała, a czasem nie można wejść w ogóle jak np. podczas Dni Otwartych! Marta, myślę że pozwolą Ci zmierzyć kąty:) ja już porobiłam wszelkie pomiary i ładnie to wszystko wygląda. Decyduj się i idziemy na piwko - fajną knajpkę w plenerze zrobili nad Wisłą przy Grzymalitów...nawet są kiełbaski "z pieca" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 21:01 PODPISALISMY UMOWE!!! Wiec witaj sasiadko i reszta sasiadow. W sobote bedziemy na Tarchominie wiec moze spotkamy sie na budowie ;)))))??? No i zaczna sie natepne problemy - urzadzenia mieszkanka ;))))). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 07.07.04, 17:21 Hm, wczoraj? Wczoraj ktoś mi podkupił mieszkanie na siódmym piętrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.07.04, 13:34 Nie to nie my kupilismy mieszkanko na VII. Przykro mi ze ktos Ci je odebral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 08.07.04, 13:53 Musiałem przenieść się na szóste - ale przynajmniej komórka mi została.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 17.06.04, 08:10 Znowu mamy wysoki wskaźnik wzrostu cen i usług. Za maj wybiósł 1,0 %. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.07.04, 08:46 Relacja z wizyty na budowie. Sprzątneli dzwig. Niemają styropianu więc elewacja stoi, zresztą okien też nie przybyło.Postawili dwa silosy przy D, może wylewają posadzki, więc powiny być już instalacje? ale od dawna już nie byłem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 12:26 Moja relacja jest bardziej optymistyczna: wytynkowali mi M na 7 piętrze w bud.E!!! wreszcie i jak ładnie! Ujrzałam także rozłożone rury w podłogach na V piętrze, to chyba dobry znak co? i Futryny w każdych drzwiach wejściowych są zamontowane. Ciekawe jak tam bud.D... Marta ja tez mam kłopot z wykończeniem...co tu wybrać jak jest taki ogrom możliwości! Za czasów młodości moich rodziców to było o wiele prościej urządzić mieszkanie (jeden rodzaj wanny, jeden rodzaj płytek itp). Marta w sb. o której się wybierasz na budowę? Czyżbyś to Ty podkupiła p.Andrzejowi M na VII piętrze?? :) Kto pierwszy ten chyba lepszy, ja też nie zdążyłam kupić pomieszczenia gosp.na moim piętrze, bo sąsiad mnie wyprzedził. Ale cóż.Będę schodzić po kiszone ogórki trochę niżej :)))smaku przez to chyba nie zmienią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.07.04, 13:41 Powinnismy byc miedzy 12 -14 - moj przyjaciel to straszny spioch - zawsze odsypia w sobote caly tydzien. Biore ze soba miarke - wymierze wszystkie konty i zaczne projekotwac wystroj - masz moze jakis program ktory to mi ulatwi? Kupilismy mieszkanko na IV pietrze a pomieszczenie gospodarcze na innym bo na naszym juz nie bylo - wiec po ogorki tez bede latac po schodach ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 14:54 Cześć Marta. W tę sobotę to chyba się nie spotkamy, bo okazuje się, że w tych godzinach co będziesz na budowie JA jestem zajęta, a potem muszę przygotować się do imprezki lokalnej. Chyba, że w niedzielę? Czy Twoje mieszkanko jest w klatce bliżej bud.D? Bo jeśli nie, to być może razem będziemy biegac po ogórki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:16 Witam, to ja kupiłem mieszkanie E3 na VII piętrze, ale dlaczego od razu miałem kogos podkupować??? Po prostu poszedłem, spodobało mi się, zapytałem się, czy jest wolne i podpisałem umowę. Mam nadzieję, że nam wszyskim będzie się dobrze mieszkało. Pozdrawiam. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.07.04, 15:18 Witam nowych sasiadow!!! Kupilam mieszkanko w klatce blizej siedziby biura Asbudu - wiec jak dobrze zrozumialam razem bedziemu biegac po ogorki. W niedziele jedziemy na dzialeczke wiec na Tarchomin nie wybieramy sie. A mozeby tak umowic sie wieksza grupa na jakis weekend sierpniowy na piwko pod parasole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 19:21 Witaj Marta. Świetny pomysł z tym spotkaniem w większej grupie sąsiadów. Żeby spotkanie wypaliło, to już teraz musimy zacząć lud ustroński namawiać na konkretny termin. Ja proponuję np. przedostatnią sobotę sierpnia czyli 21.08.2004. Jeśli kto jest zainteresowany spotkaniem integracyjnym nowych sąsiadów przy browarku na Tarchominie niech się tu na forum wpisze! Ale się cieszę, że choć wirtualnie znam kogoś, z kim będę w przyszłości spotykać się na klatce w drodze po ogórki:) Może ktoś się tu jeszcze przyzna na forum, że kupił mieszkanko w klatce bliżej pudełka Asbudu w bloku E??? Coś z tym styropianem na zachodniej ścianie nie mogą ruszyć. Seba miał rację, kiedy marudził na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 12.07.04, 09:13 Powiew optymizmu:)W niedziele odwiedziłem blok D od środka: instalacja elektryczna pociągnieta do 4 piętra (dwa piony do końca), od dołu zaczeli już tynkować a okna już prawie wszystkie wstawione. Taki widok bardzo cieszy, w myślach już ustawiam szafy(obmieżyłem wszyściutkie ściany). Ps.W budce sprzedaży spodkałem nawet pokażną grupę potecjalnych sąsiadów. A pracownicy Asbudu kolejny raz okazali się bardzo mili, dla "starego klienta" i bez problemu wpuścili mnie na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.25.97.* 13.07.04, 09:38 Super wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 15.07.04, 17:46 Robią dalej ocieplenia na E. Powiew pesymizmu ale z tym materiałem jakoś bardzo skromnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 15.07.04, 18:55 Może lokatorzy z budynku D są bardziej odporni na chłody i obędzie się bez stereopianu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 10:16 Hej wszystkim. Wczoraj mierzyłam ściany w mieszkaniu, nawet rury do CO leżą już na podłodze. Na I piętrze bud.E już pięknie leży wylana szlichta, tynkują klatkę od samej góry (już dwa ostatnie piętra mają wytynkowaną klatkę tą bliżej budy Asbudu), zauważyłam też "resztki" po gołębim gniazdku w szczytowych partiach tejże klatki :( ale najbardziej niepokojące jest to, że dwa środkowe piętra są kompletnie nie ruszone z tynkami w bud.E!!! Kumpela, z którą byłam nastraszyła mnie, że ONI nie zdążą do końca listopada, jak są dopiero na takim etapie! Czyżby cała ekipa tynkarzy została przerzucona do budynku D? kto tam był i widział, niech opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.07.04, 09:15 Witaj Aronia! Ja tam jestem dobrej mysli i wierze w to ze oddadza mieszkanko w listopadzie przecierz zostalo im jeszcze 3 miesiace. Z drugiej strony wszyscy moi znajomi strasza mnie ze zaden developer nie oddal jeszcze mieszkan w terminie. Ja jeszcze przesuwam sciany w mieszkanku. Ale nic - trzeba byc dobrej myslli i w pazdzierniku zaczynac sie denerwowac ze moga nie zdazyc na czas. Co do spotakania 21.08 to nie bedziemy mogli sie stawic poniewaz wybieramy sie na wesele. Mozemy sprobowac znalezc inny termin. Badzmy wszyscy dobrej mysli i nie uprzedzajmy faktow!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.04, 11:20 Cześc Marta. Zaproponuj więc jakis dzień tygodnia z końca sierpnia, który Tobie odpowiada. Ja się dopasuję. A pozostali? Gdzie ci sąsiedzi??? Zaraz wybieram się na Bartycką - szok! jaki wybór! Czy ktoś słyszał od developera, że na jesieni mają zorganizować w nowych budynkach spotkania z firmami od wykańczania wnętrz? żeby klienci mogli sobie wybrać to, co im sie do mieszkania spodoba... Mnie coś takiego w Asbudzie mówiono w marcu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 09:49 czy widzieliscie juz, jak ladnie obudowali wschodnia sciane budynku D rusztowaniem? czyzby im styropianu przybylo??? kto z was mierzyl już kąty w nowym mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.08.04, 09:42 W budynek D już kawał ściany ma ocieplone. Na E nawet tynk pociągneli. Tylko te kolory, na wizualizacji jakieś takie ładniejsze:)Człowiek nie jest taki żeby się do czegoś nie przyczepił. Ps.Cienko widze dotrzymanie terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.08.04, 08:02 dto.Kolorów. Znikneł! Może deszcze je zmyły. Wczoraj Panowie usilnie próbowali coś malować na ciemno zielono na elewacji E. Może to i dobrze że na nim robią jakieś próby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:30 cześć wszystkim Ja też zamierzam kupić mieszkanko w budynku E na 3 piętrze. Jeszcze czekam na decyzję kredytową. Małe zamieszanko z tym wyszło. Fajnie że jakoś ludzie chcą się spotkać. Na osiedlu na którym teraz wynajmujemy mieszkanie to każdy sobie rzepkę skrobie i jakoś nie widzę żeby ktokolwiek chciał się integrować. A np na osiedlu Dom Development ludzie juz się trochę zgrali. Ogólnie jak na razie osiedle mi sie podoba. A znajomu budowlaniec powiedzial że się powinni wyrobić z terminem. Najśmieszniejsze jest to że ogladalam jeszcze jedno osiedle przy Mehoffera. Tam termin oddania jest na grudzień, a w trzypietrowych budynkach nawet nie ma jeszcze wszystkich kondygnacji. Zalewają strop nad drugim pietrem. Wiec troche optymizmu życzę i mam nadzieję że będziemy sie spotykac biegając po ogórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:33 No ale gafę strzeliłam. Mieszkanie kupujemy w budynku D. To pewnie dlatego że jeszcze nie podpisałam umowy. Ale sąsiedzi z budynku E też pewnie będa fajni i będziemy sobie przez okno machać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.08.04, 09:49 Witam ponownie!!! Wczoraj bylam w moim mieszkanku ok 17 i bylam milo zaskoczona - praca idzie pelna para. Juz mi nawet tynki polozyli i balkon wylali. Na mojej klatce juz sciany gipsuja, tynkuja czy cos w tym stylu. A co do ocieplen to moga narazie zajac sie wykonczeniem wnetrz a ocieplanie zostawic na koniec - przecierz moga je robic wtedy kiedy bedziemy mieli klucze do mieszkan i bedziemy je wykanczac. Seb tymi kolorami to sie nie przejmuj bo to pewnie sa jakies impregnaty czy tym podobne. Witam takze nowa sosiadke. Co do spotkania to proponuje w polowie wrzesnia - chyba juz wszyscy bedziemy po urlopach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 17.08.04, 10:27 Witam sąsiada, proszę za mocno nie tupać, żeby mi sufit na głowę nie spadał. Kupiliśmy mieszkanie pod Tobą. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.08.04, 10:34 Witam, Andrzej powiedz mi - gdzie to mieszkanko kupiles i kto ma Ci nie tupac? Bo nie moge tego wydedukowac.A tak w ogole to witam w na naszym osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ustronie Wiślane IP: *.altkom.pl 18.08.04, 11:00 Odpisalem na list Lukasza, ale drzewko ma juz tyle gałązek, ze faktycznie trudno się zorientować... Kupiliśmy mieszkanie E-3 na szóstym piętrze, bo na siódmym kupił właśnie on. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 20.08.04, 09:10 Przynajmniej Wasz blok będzię miał ocieplaną elewację:( W de dopiero gruntują, a podłoga była ostatnio zrobiona na jednym piętrze. Przynajmniej pogodapozwala na swobodną kontynułacje prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:01 Witam wszystkich sąsiadów. Wczoraj ostatecznie podpisalismy umowę i mamy mieszkanko d7 na 3 piętrze. Może któryś z sąsiadów się odezwie to wstępne zapoznanie zrobimy. Byłam też wczoraj w swoim nowym mieszkaniu i jak na razie wyglada to dobrze. Szlichta na klatkach schodowych była wylana już od parteru i już nwet można było przejść. Myślę że spokojnie wyrobią się z terminem. Gorzej może być z terenem wokół, bo to zima się zacznie i nie wiem czy coś fajnego przed zimą zrobią.No badźmy dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:55 Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus! Jestem na wakacjach, zdarzyło mi się podejrzeć nasze forum i cieszę się, że forum żyje, pojawiają się nowe osoby - sąsiedzi. Poza tym od pewnego czasu spekulujemy na temat terminowego oddania inwestycji, a może po prostu najprościej byłoby zapytać u źródła, czyli w Asbudzie. 30 listopada coraz bliżej, więc firma powinna w przybliżeniu wiedzieć, czy zdąży, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:44 Mnie zapewniają, że spokojnie zdąża w terminie. Kolega budowlaniec, który był z nami oglądać mieszkanie i widział jak jest, też mówi, że powinni spokojnie zdążyć. Nie martwcie się więc sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:14 A więc witam sąsiada z 6-go piętra (Andrzej). Mam nadzieję, że będzie nam się spokojnie żyło :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 11:15 A wogóle to co z tym spotkaniem??? Robimy jakiś wieczorek zapoznawczy??? Chciałbym zwrócić uwagę, iż wieczory i noce stają się coraz bardziej zimne, więc trzeba by było się trochę pospieszyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 17:14 To mi się LUKA podoba - takie podejście do sprawy. Już niebawem wrzesień i mam nadzieję, że wszyscy sąsiedzi wrócą z urlopów i zasiądziemy razem gdzieś w knajpce wypić piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 23.08.04, 20:49 A co Wy tak z tym piwem? Ja się napiję soku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 22:32 Rabarbar nie musisz prowadzić - bibkę zrobimy na miejscu, prawie pod domem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.08.04, 10:25 Witam, Co do piwka to super (przeciez nie wszyscy piwko musimy pic)-u nas jedno bedzie raczylo sie soczkiem - mamy jeszcze 25 km do przejechania. Proponuje weekend 9- 11 wrzesien - jezeli znacie Tarchomin to czekam na propozycje miejsca spotkania. I pytanie z innej beczki - czy Asbud zdazy do 30 listopada - wszyscy mnie strasza ze sie opozni. Macie jakies wiesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 26.08.04, 08:26 Zuzia w poście z 23.08 w przekonujący sposób tłumaczy, że zdążą. Z braku innych przyjmuję tę argumentację jako słuszną :) O ile wiem, Tarchomin (miejmy nadzieję, że tylko na razie) nie dysponuje lokalami z jakimś szczególnym klimatem. Ale jeśli ma być to tylko miejsce na wypicie czegoś, to są takie przybytki w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:46 A więc po prawej stronie naszego nowego osiedla jest bar-pizzeria, jakieś 150 metrow dalej na Świderskiej. Może tam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:34 Jak dla mnie może być, wszyscy trafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 26.08.04, 18:45 Macie rację. Tak będzie najprościej. A ewentualnie potem, kiedy ekipa się zbierze i będzie taka ochota, możemy się gdzieś przemieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:40 Jak nie ma sprzeciwu to propozycja spotkania zaakceptowana? Wstepnie rozumiem, że spotykamy się w kanjpce po prawej stronie osiedla w sobote 11 wrzesnia ok godzi 18-19? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.08.04, 12:57 Chodzi Ci o pizzerie zaraz za myjnia samochodowa? A jaki bedzie nasz znak rozpoznawczy? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 30.08.04, 12:20 Wydaje mi się że może być ta pizzeria. Najwyżej się przeniesiemy. Znaków roz [poznawczych specjalnie tez chyba nie potrzeba bo wydaje mi się że aż tak dużoludzi to tam nie przychodzi. Moja propozycja jest właśnie tam w sobitę 11 o gfodz. 19. Jeśli ktos ma jakąś ciekawszą propozycję to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.233.237.* 02.09.04, 21:35 Jestem za sobotą 11 września godz. 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 03.09.04, 08:24 Ja bym głosował za wcześniejszą godziną, np 17-tą. Bo od 19-tej teraz już bardzo blisko do zmroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dania Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 21:49 Witam Ciebie i wszystkich przyszłych Ustronian, też będę mieszkanką Ustronia i z chętnie spotkałabym się z Wami w sobotę (jak wyczytałam planujecie spotkanie integracyjne ) tylko w następną tj. 18 września. Czy jest jakaś szansa na przełożenie spotkania z 11 na 18 września ? Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:29 Mi też wypadł nagły wyjazd w tą sobotę, więc też bym była za przeniesieniem na następną sobotę. A tak swoją drogą to coś cięzko idzie nam ustalanie tego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 09:25 Tez mi nie na reke ten weekend, ale nie chcialam robic zamieszania. Mozemy przelozyc na 18.09 albo spotkac sie w tygodniu, tak ok 19:00 w dowolny dzien. Przeciez nie musimy sie spotykac na Tarchominie, mozemy wybrac jakies inne miejsce - tylko wtedy bedzie potrzebny znak rozpoznawczy ;))))) Hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:47 Widzę, że jakoś nam nie idzie to umówienie się. Ja niestety nie mogę w następną sobotę, nie będzie mnie w kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 09.09.04, 12:34 Mnie z kolei sobota 18 września nie za bardzo pasuje. Szkoda, bo i tak nas jest mało a na dodatek nie możemy się zgrac. A jeśli spotkanie w tygodniu? Wszyscy dadzą radę? Jutrzejszy piątek np? Ja mogę się dopasować w dniach od piątku 10.09 do czwartku 16.09 w godzinach wieczornych. Pozdrawiam i wyrażam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 14:26 Moze byc - ok 19 - 20? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 09.09.04, 16:31 Godz. 19-20 może być. Jeśli jednak myślimy o jutrzejszym piątku, musimy szybko się zgadać. Proponuję przenieść się na maila, wydaje się lepszym srodkiem komunikacji. Mój adres jest rabarbarr@poczta.wp.pl Jeśli ktoś napisze, niech od razu zadeklaruje się, jaki termin mu odpowiada: piątek, sobota czy następna sobota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 19:03 a ja uważam, ze to "umawianie" zaczyna robić się bez sensu. Nie po to kilka tygodni temu wyznaczyliśmy sobote 11 września na spotkanie, żeby teraz każdemu coś wypadło. Ja też dopasowałam swoje wyjazdy i inne sprawy i załatwienia tak, żeby w tą sobotę móc spotkac się z Wami. Proponuję nie odkładac tego spotkania. Jeżeli ktoś nie będzie mógł - trudno, później też się możemy kolejny raz spotkać. Tak czy siak ja w sobotę idę TAM na piwko o godzinie 17.00. Jak ktoś z Wiślańskich Ustronian do mnie dołączy to będzie mi bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dania Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 20:54 no to może jutro ? o 19-stej , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 10.09.04, 09:41 W pełni się z Aronią zgadzam. Trzymajmy się terminu. Tylko w ten sposób coś z tego będzie... 11.09 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 10.09.04, 13:37 Na chwilę obecną wygląda na to, że organizowane są 2 spotkania. Jedno planowane od dawa (11.09 godz. 17-ta) i drugie awaryjne (dziś ok 20-tej). Jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę być na obydwu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.09.04, 13:47 Z takiego male spotkania wyszlo wielkie zamieszanie!!!! My po dlugich ;) i meczacych rozmowach :) podjelismy decyzje - bedziemy tam w sobote 11.09 o godzinie 17:00 (przy okazji obejzymy mieszkanko). Rozmumiem ze spotkamy sie w tym "lokalu" obok myjni samochodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.04, 09:05 A jednak spotkalismy sie w sobote!!! Bylo bardzo sympatycznie. Padla propozycja zeby zorganizowac spotkanie w srodku tygodnia - w Centrum albo na Tarchominie. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 17:43 Ja się bardzo cieszę z tego sobotniego spotkania!!! i cieszę się, że będziemy mieć takich fajnych sąsiadów - czyli Marte i Ralfiego!!! Chętnie poznałabym pozostałych....ale coś nie kwapią się ujawnić :) ...a Dania to troszkę spaskudziła umówiony piątkowy wieczór... Powiedz Dania coś Ty robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 21:33 Jutro i w niedzielę odbęda się targi mieszkaniowe, którym towarzyszyć będą wykłady. Jeden z nich dotyczy odbioru mieszkania od developera. Informacje na stronie www.targimieszkaniowe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 21.09.04, 13:41 Witam po przerwie. I trochę relacji z budynku D: postęp tylko z zewnątrz,a w środku tyko futryny:)z tynkiem wewnętrznym utkneli na 5 piętrze(i tam skończyli też malowanie)coś zabrakło gipsu:), wylewki wyrywkowo na niktórych piętrach, a zostają do zrobienia jeszcze całe klatki (tynki+tarakota), instalacje na piętrach CO i windy, nie wiem jak też jak tam promocyjne garaże. No i oczywiście zagospodorowanie terenu (w stopnim umożliwiającym funkcjonowanie etapu I, czy jakoś tak). Co do terminu odania podzielam optymizm E gorzej widzę te biedne D ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 14:09 właśnie podpisałem umowę na mieszkanie w budynku D. Mam nadzieje ze wszystko pójdzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.09.04, 10:18 Witam nowego sasiada z budynku D. Czy ktos ma wiecej informacji odnosnie oddania mieszkan do konca listopada? Z tego co napisal SEB to nie wyglada to odobrze. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 23.09.04, 15:01 Ja też byłam na budowie w sobotę i wcale to nie wyglądało najlepiej. Wczesniej miałam nadzeję i wszystko wskazywało na to, że jest dobrze i wszystko będzie w terminie. Podzieliłam się moimi obawami z Panią z Biura Sprzedaży. Stwierdziła że najpierw robią budynek E i tam jest większy postęp prac, ale mam się nie martwić bo będzie terminowe oddanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:49 niech się tak stanie..niech oddadza w terminie..w następnym tygodniu sam też tam podjadę i zobaczę co się tam dzieję.. a mam pytanie do Was: czy wiecie co bedzię się działo z ogradzaniem terenu, ochroną itp., mam nadzieję że to nastąpi zaraz po oddaniu budynków, a nie nie wiadomo kiedy..we wtorek jadę do Asbudu to zapytam... a i witam wszytkich z budynku D, jak również pozdrawiam z budynku E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasysek Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 17:27 Uff udało mi się podpisać umowe teraz to już z górki kredycik i takie tam ;) Mam mieszkanie w bloku D i pozdrawiam wszyskich sąsiadów z mego pieknego osiedla(ludzie co to za emocje nie spie lub żle sypiam nie jem albo za dużo jem a wszysko przez ten dach nad głową). Prosze pieknie o info o Ustroniach jesli ktoś coś wie jeśli ludzie się tu już zbijają w jakieś grupki chciałbym o tym coś wiedzieć bo w KUPIE siła. Moj mail zasysek@gazeta.pl Ustronie Górą!!!! (musze być optymistą bo jesli nie to będzie żle) Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.09.04, 14:27 Pytałem o to przy podpisywaniu umowy, stwierdzono że zrobią wszystko co niezbędne do funkcjonowania I etapu: dojazdy do terenu, częściowo ogordzenie i grodzona sukcesywnie w ramach kolejnych etapów, portiernie itp.ale tylko w stopniu niezbędnym.(w umowie jednak nie ma tego sprecyzowanegoczy i nie wiem czy wchodzą to plac zabaw, ławki, latarnie itp.) Reszta zagospodarowania w ramach następnych etapów, do których budowy dojazd ma być podobno od zaplecza obecnej budowy? . Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.09.04, 14:28 Prośba: niech ktoś sprawdzi postępy w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co z tą budową Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:00 Bądzmy czujni, z nieoficjalnych zrodeł wiem.......ale dopiero powiem po oddaniu czyli na poczatku maja 2005 r.Jedno tez wiem ze Zarzad Asbudu z Czerniakowskiej udziela niekompetentnych odpowiedzi co do terminu oddania budynkow. Ostatnio sam dzwoniłem i odebrała pani ktora jest swiecie przekonana ze bedzie to 31 listopada, ale chyba ta pani jak i cały zarzad nie byli na budowie. Jedno jest pewne Gawrosz i Asbud nie zagrali fer w stosunku do odbiorców mieszkań . Zarzadowiasbudu zycze pomyslnych dalszych inwestycji (chodzi o budynki A,B,C,),"napewno znajda duzo klientow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EiT Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 10:24 Witam wszystkich! Wlasnie otrzymalem list od ASBUD'u i aż mi się słabo zrobiło... ASBUD rozwiązał umowę z wykonawcą!!! Na dwa miesiące przed oddaniem mieszkań!! Właśnie szukają nowych wykonawców. Wie ktoś coś może na ten temat? Z terminowym oddaniem mieszkań możemy się juz pożegnać, ale teraz ważniejsze jest to czy w ogóle ta inwestycja ma ręcę i nogi. Zmiana wykonawcy na dwa miesiące przed zakończeniem budowy to jakaś paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 06.10.04, 11:04 Aż mnie ciarki przeszły, ale listu jeszcze nie dostałem. Napewno nic z tego dobrego nie wyniknie. Gawrosz na tej budowie był przed Asbudem pilnował fundamentów.Teraz obmiary zejścia i wejścia na budowę, zmiana kierownika budowy czyli czas. Napewno termin poległ , chyba że ściągną wykonawce klasy Warbudu który potrafi pracować dzień i noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 11:41 to dopiero niespodzianka! Dziś przejdę się do Asbudu zorientować w temacie, bo jeszcze w ubiegłym tygodniu pani z "budki" z uśmiechem na ustach zapewniała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku! Ale jaja! właśnie kiedy pisałam tego posta zadzwonił listonosz do mnie i przyniósł pismo polecone z Asbudu. Zaraz otworzę i pewnie się zasmucę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 06.10.04, 14:19 Nie widziałem jeszcze tego pisma, ale z tego co powiedział mi pan z Asbudu, nie "sugeruje" ono w żaden sposób możliwości zmiany terminu oddania mieszkań. Podwykonawcy - czyli ekipy pracujące na budowie - mają pozostać ci sami, a zmianie uległ tylko generalny wykonawca z Gawrosza na Asbud. Jeżeli jest to prawda, a nie ustalona wersja dla klienta, to nie ma co panikować. Bądźmy jednak czujni :) Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 07.10.04, 07:56 Wczoraj też poznałem tą wersje, ale odwiedziłem też budowę i: Niepokojące: - Nic się nie dzieje, ostatnie słoneczne dni a żadnego człowieka na elewacji? W deszcz i poniżej 10 stponi tego nie zrobią, albo niepowini bo potem grzyb spadający tynk itp. - Zatrudnili ochronę. Do tej pory nikogo takiego nie było. Zamykają wszystkie bramy. Może te rozstanie nie było sympatyczne. - Jacyś Panowie spacerowali po budowie robiąc spis, prawdopodbnie obmiar. Pozytywy: - Podwykonawca Telka siedzi na obiekcie i robi, a to jeden z droszych elemntów. Chyba że zabezpiecza to co zrobił:( - Sprzedaż trwa na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 07.10.04, 10:44 Niepokoi mnie ta cała sytuacja. Ja jeszcze nie dostałam pisemka z ASBUDU. W sobotę byłam na budowie i Pani w Biurze Sprzedaży nie wspomniała ani słóweczkiem o takiej sytuacji, a na pytanie dlaczego nic się nie dzieje uśmiechnęła się tylko i powiedziała coby się nie martwić bo wszystko idzie zgodnie z planem. No cóż teraz to i tak musimy czekac na rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ustronie Wiślane IP: *.acn.waw.pl 07.10.04, 20:16 Może ktoś zna sprawę z punktu widzenia Gawrosza? Dlaczego doszło do rozwiązania umowy? Dziś podczas rozmowy telefonicznej pan z Asbudu wspomniał coś o finansach... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 08.10.04, 10:24 Poznałem tylko dokładniej stronę Asbudu: Gawrosz nie wywiązywał się z umowy opóżnienia (co widać było dawno) a przede wszystkim nie płacił podwykonawcą, część zeszła reszta dogaduje się z Asbudem. Oficjalnie twierdzą że mimo wszystko zdążą, szukają na szybko generalnego wykonawcy, nie oficjalnie cel to oddanie terminowo przynajmniej E (ze względu między innymi na sklep na dole i związane z tym kary). Trochę pesymizmu: na budowie marazm prawie nic się nie dzieje, na dziś nie mają nawet pomysłu na zagospodarowanie terenu na pierwszy etap, garaże nie ruszone. Ciekawe ile to będzie nas kosztowało czasu i piniędzy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ustronie Wiślane IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.10.04, 10:51 Nie wiem jak Wy ale ja staram sie byc dobrej mysli i na razie nie martiwc sie na zapas. Maja jeszcz dwa miesiace - a to ze nie wyrobia sie z terminem to nie bedzie nic dziwnego - zaden z developerow o ktorych slyszalam nie oddal inwestycji na czas. Poza tym podpisujac umowe z Asbudem wiedizalismy jak wyglada sytuacja z zagospodarowaniem osiedla, place zabaw, ochrona itp. wiec nie wiem czemu ciagle na to ktos narzeka. Proponuje spotkac sie - ale wieksza grupa - i ustalic wspolna polityke postepowania Myslcie pozytywanie bo to jest podstawa sukcesu!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:33 bądźmy dobrej mysli, ale to nie wystarczy...zastanawia mnie jedno, dlaczego taki wykonawca, jak gawrosz czy jak mu tam, tak leci w kulki, czy nie zalezy im na pracy...?? a Asbud nie powinien zaplacic ani grosza z góry..powinien najpierw sprawdzic jak jest wykonana robota, a potem placic lub nie...czemu nieuczciwymi firmami nie zajmuje sie prokurator, czy zyjemy w kraju bezprawia..?? dobrze ze chociaz informuje asbud o takiej sytuacji.. a ja w ogóle mam propozycję do Asbuda: wszyscy z nas na pewno maja jakieś adresy mail'owe, może Asbud raz na tydzien wysyłałby do swoich klientów (nas) informacje o postępach, co się wydarzyło, co zrobili a czego nie, co ma się wydarzyc na naszej budowie, itp... szybka informacja dla wszystkich, BEZPŁATNIE, nie trzeba płacić za znaczki i w ten sposób asbud uciąłby wszelkie jakieś komentarze, plotki, czy potwierdziłby pewne fakty lub zdarzenia...w końcu mamy prawo do informacji..a tak my zawracamy im głowę, każdy z nas słyszy od nich coś innego i w końcu nie wiemy co się dzieje, a przecież ważą sie losy naszych przyszłych mieszkań!!!! może zaproponujemy to Asbudowi..???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 08.10.04, 15:14 Masz rację. Póki co, nie ma co sie zamartwiać. Dzwoniłam dzisiaj do Asbudu i rozmawiałam z kimś z działu technicznego. Powiedzieli, że mieszkania są już włąsciwie gotowe, poza pomalowaniem, zostało podłączenie kanalizacji i gazu i z tym jest chyba największy problem. Pan mi powiedział, że w ciągu dwóch tygodni sprawa się wyjaśni - albo podłączą kanalizację i wtedy oddadzą w terminie albo nie podłącząi bedzie ok dwa tygodnia opóźnienia. My mamy mały problem, bo trochę zbyt optymistyczne wstrzeliliśmy sięna styk i jeśli się opóźnią to nie będziemy mieli gdzie mieszkać :) ale jakośto bedzie. pozdrawiam przyszłych sąsiadów ( z bloku D i tych dalszych z bloku E) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.04, 20:31 a to dziwne... ja słyszałam, że gazu na pewno nie będzie i to było wiadomo już rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 10.10.04, 23:53 To się zgadza...nie będzie żadnego gazu - tylko i wyłącznie elektryka.Nie ma więc oszczędzania na kuchenkach :-) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 11.10.04, 09:40 Tylko dwa tygodnie opóżnienia? W D nawet do końca tynków nie zrobili. Pan z Asbudu powiedział ze jeden dzień i zrobią? Podobny tekst słyszałem miesiąc temu, do dziś bez zmian. Dziś temperatura poniżej 10 C więc w dobrych firmach biąrących odpowiedzialność za to co robią nikogo niepowinno być na rusztowaniach by robić tynki zewnętrzne, i tak może być do wiosny. A propo firm typu Gawrosz, stosowana jest polityka zaniżania stawek by wygrać przetarg a po tem oszczędzić na podwykonawcach czyt. nie płacić. Ale Gawrosz wcale nie ma na rynku złej opinii, nie które budowy w W-wie ładnie, terminowo zrobił (nawet nie dawno)i robi dalej. Prawda zawsze leży po środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Gazu nie będzie..????? IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 12:58 naprawdę..????? p.s. i co myślicie o tym aby Asbud informował nas mailem, jakoś nikt się nie ustosunkował do tego, czy wolicie aby kazdy sam na właśną rękę dzwonił do Asbudu, czy lepiej byłoby aby asbud nas informował..??? napiszcie co o tym myślicie..???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Gazu nie będzie..????? IP: 217.153.90.* 11.10.04, 14:53 To że nie będzie gazu wiadomo od początku. Nam tłumaczyli, że takie jest teraz prawo budowlane - od 2003 budynki wyższe niż 4 piętra nie mogą mieć gazu. I to jest chyba prawda, bo gdzie indziej też nie ma. A co do maili, to byłoby całkiem niezłe, można zaproponować ASBUDowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 19:50 Cześć. Ja też "jestem na tak" jeżeli chodzi o formę mailowego informowania klienta o postępach na budowie. Póki co, moge Was poinformować co tam widziałam w ostatnich dniach, ale te ciekawostki dotyczą tylko budynku E, bo D mnie osobiście nie interesuje (bez urazy). Na każdym piętrze w korytarzu są płytki na podłodze (wylane schody okazują się byc trochę nierówne!), w moim lokalu są już grzejniki, ściany pomalowane na biało, nawet woda w rurach syczy i właściwie cały lokal jest już przygotowany do odbioru, tylko loggia jeszcze surowiutka i tynków zewnętrznych brakuje. Coś mi się wydaje, że jak sie teraz wezmą na tynki, to niebawem pojawią się na naszym osiedlu tynkowe "dmuchawce, latawce" gdy powieje wiatr... Wszystko mogę zrozumieć, ale żeby zmarnować taki piękny, cieplutki okres na tynkowanie - od maja do września??? to mi się w głowie nie chce zmieścić. Na pocieszenie sąsiadów z D powiem, że ładne macie balustrady:) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.10.04, 08:45 Tez mi sie podoba pomysl mailowego powiadamiania nas o postepach na budowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka2 Re: Gazu nie będzie..????? IP: 62.29.137.* 13.10.04, 09:37 rzeczywiście na budowie pojawila sie ochrona, ale to moze dobrze (prace sa na tyle zaawansowane ze jest czego pilnowac. Tez jestem lekko zaniepokojona sytuacja zaistniala na tej budowie, i tym czy prace beda sie posuwac do przodu, czy, czy nadrobią zaleglosci, czy wprost przeciwnie. Inne budowy na Tarchominie, rozpoczete w tym samym mniej wiecej czasie, jakoś uporaly sie z zabezpieczeniem budynkow przed okresem zimowym. Najważniejsze teraz sa chyba tynki zewnetrzne i podłączone kaloryfery! Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 13.10.04, 13:48 Tak ocieplenie z zewnątrz jest teraz najwarzniejsze.Wczoraj tylko dwóch panów na rusztowaniu coś równało,dziś słońce świeci ciekawe czy coś robią? Właśnie sprawa podłączonych kaloryferów, ciekawe czy grzeją, czy zostawią nam cała wodę w ścianach. Zamknięcie styropianem wody technologicznej w budynku nie jest dobrym rozwiązaniem (szczególnie w D gdzie będą dopiero kończyć tynki), przede wszystkim powstaje nie miły zapach, mogą odpażenia i grzyb, no i wyższe rachunki za CO dla lokatora(za grzanie wody w ścianach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasysek Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 21:50 Byłem dziś i tynki w D właśnie kładli pozatym robotników naliczyłem około 15. Co do kaloryferów to w D w moim mieszkaniu nie ma. Widziałem jak dziś także robiono kanalizacje i podłączenie do studzienek. Podłączenie kaloryferów to dość odległy temat. Pamiętajmy że mieszkania które się nie grzeje nawet po odaniu trzeba odczekać bo i parkietu nie położysz bo za duża wilgotność powietrza będzie bo tynki będą parować bo są mokre a to schnie długo ani glazurki bo na mokrych scianach się nie kładzie. Lipa ale nie martwmy się narazie to jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim tam wygladać bedzie jak na makiecie lub wizualizacjach w ich biurze budowy. Może wygrzeje się do tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 14.10.04, 07:44 Wczoraj na rusztowaniach nikogo (przez tą sytułacje do okoła wracam do domu), szkoda słońca, ciekawa jak będzie dziś,pewnie rusztowania są Gawrosza i nikt nie wchodzi. Dobrze że tynkują, okna po otwierane więc niech wilgoć wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.04, 15:28 Ba! by tylko wilgoć w tych mieszkaniach nam wszystkim nie "wyszła bokiem".... na jutro pogoda znów deszczowa, ale chodzą słuchy, że ma się wkrótce ocieplić:) A jak się już ociepli to zapraszam do omówienia terminu i godziny naszego wspólnego sąsiadowego spotkania;) Czy ktoś może mi powiedzieć, czy pomieszczenia gospodarcze będą oddawane razem z drzwiami??? bo coś mi się zdaje, że developer poskąpi tegoż wynalazku, nawet futryn tam nie wstawili.... (szczyt skąpstwa!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Gazu nie będzie..????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:38 Rozmawiałem w środę z kierownikiem budowy. Pytałem go odnośnie opóżnień terminów oraz postępu prac. Pan Jacek twierdzi, że dotrzymają terminów.Prace na budowie przejęli pracownicy Asbudu. Na budowę pod koniec tygodnia ma wejść ekipa tynkarzy??? - (blok E) patrząc z tyłu jest otynkowany do połowy. Zapytałem o temat montażu wind w bloku E - wcześniej pani z Asbudu powiedziała, że montaż wind to około 1,5 m-ca. Pan Jacek twierdzi, że windy są zamówione na koniec października, a ich montaż to 2 TYGODNIE!!! O 9 rano w bloku E nie było żywej duszy. Zrobiłem sobie spacer do naszego M i.... surpise!!! Klamki w drzwiach nie ma. I ten fakt najlepiej oddaje cały ten interes. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Gazu nie będzie..????? 15.10.04, 08:17 Wczoraj trzech Panów malowało tynki (te kiedyś zrobione).Bo jeszcze jedna uwaga: od położenia tynku mineralnego do jego malowania w teorii musi upłynąć przynajmniej 2 tygodnie. Czyli dwa tygodnie od deklarowanego początku przyszłego tygodnia, wychodzi że malowanie wypadnie w listopadzie, ciekawe jaka będzie pogoda. Można przyspieszyć używając dwa razy droższych farb ciekawe czy Asbud się skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka2 Re: Gazu nie będzie..????? IP: 62.29.137.* 15.10.04, 17:45 hmmm walka z grzybem, juz widzę pierwsze zadania dla przyszlej wspolnoty mieszkaniowej!:) 15 robotników na budowie!? To chyba roczny rekord!:)Niech robią w możliwym tempie, byle porządnie..Aczkolwiek deweloper nie powinien podawac nierealnych terminow - to sa powazne sprawy,trzeba doubezpieczac kredyty na dluzszy okres, itp...To sa realne koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.biomet.pl 18.10.04, 09:44 Moi drodzy przyszli sasiedzi, Czytam na bieżąco posty na temat naszego przyszłego osiedla i szczerze mówiąc, nie znalazłam ani jednej ozytywnej opinii. Najpierw narzekacie, że umowa złodziejska i generalnie to banda oszustów a potem podpisujecie umowę i marudzicie dalej, że na pewno wszystko spartaczą. Chylę czoła przed zjadliwością i ironią. Aż się czytać nie chce, bo się człowiek robi taki sam marudny i zgorzkniały jak wy. Jeszcze nic przecież nie wiadomo! Ani czy zdążą ani czy nas wykończą a wy już grzyb na ścianach widzicie! Litości! Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia 18.10.04, 11:40 Pozytyw:mam ładny widok z mojego prezyszłego okna i blok w ładnej okolicy :) Ja te posty odbieram raczej w formie informacyjnej. Innaczej idzie się podpisywać umowę wiedząc o co walczyć, korzystając z doświadczeń innych. Osobiście przed podpisaniem umowy Asbudu, przejrzałem forum nie tylko Naszego dewolopera, czytałem kilka innych umów i ta umowa wydała mi się nie najgorsza, dla tego też ją podpisałem. Wpłaciłem dużą dla mnie kwotę, dla tego zwracam szczególną uwagę na co jest ona wydawana. Bo jeśli teraz coś zostanie zrobione żle to potem zpłacimy za to dużo więcej jako właściciele całej nieruchomości. I zadroszczę pozytywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.man.polbox.pl 18.10.04, 12:16 Ja z kolei bardzo cenię sobie wszystkie wpisy na forum, a poniewaz na budowę jeżdże bardzo rzadko to dzięki nim mogę być na bieżąco. A że są pesymistyczne? Po prostu są adekwatne do rzeczywistości. Moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 13:35 chyba może pomarudzić (wymagać) tego za co płacimy, to nie jest tysiąc złotych tylko setki tysięcy złoty i zresztą mamy tam spędzić resztę życia... jesteśmy klientami i mam prawo oczekiwać dobrze wykonanej roboty za nasze duże pieniądze i cieszę się ze są takie informację i jestem wdzieczny osobam takim jak np. seb ze traca swoj wolny czas na odwiedzanie budowy i informwania nas o tym co sie dzieje i komentują to na bieżacą póki jeszcze można coś zrobić potem będzie za późno...poza tym powinniśmy się co jakiś czas spotykać z naszym developerem oko w oko całą naszą grupą aby sie dowiedzieć co się dzieję, podunąć im jakieś rozwiązania, aby dowiedzieli się o naszych niepokojach, bo nie sądzę że ktoś z asbudu czyta to forum i matwi się nami... Odpowiedz Link Zgłoś
jwa51 Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia 18.10.04, 19:43 Przyłączam się do (nielicznych) pozytywistów. Proponuję spotkanie na budowie, ponieważ do naszego najdroższego Dewelopera należałoby (być może) wystosować kilka trochę bardziej oficjalnych pytań o kilka ważnych spraw. Chodzi w końcu o nasze niebagatelne pieniądze. Czy ktoś z szanownych Państwa Sąsiadów ma pomysł gdzie i kiedy można zaproponować spotkanie tak, aby możliwie duża liczba osób zainteresowanych stawiła się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfik Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 18.10.04, 15:23 Moim zdaniem nie powinnaś się Droga Sąsiadko zrażać pesymizmem odczuwalnym na tym forum. Z założenia służy ono do tego by wytykać błędy i narzekać. Myślę, że źle z Asbudem nie trafiliśmy, jednak budowa takiego osiedla to duże przedsięwzięcie i różne "grzyby" mogą w jej trakcie wyskoczyć. Dziękuję również wszystkim za informacje, które tutaj umieścili i jeszcze umieszczą. Zachęcam również Asbud do wypowiadania się na tym forum, co wniosłoby zapewne do niego trochę optymizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: 213.241.41.* 18.10.04, 20:35 Witam sąsiadkę Agatę :-) No nareszcie...już myślałem, że będę miał samych zrzędzących sąsiadów, a tu proszę - są jednak ludzie ze zdrowym podejściem do życia.Jak dla mnie wyliczanie ilości robotników na rusztowaniu zakrawa o lekką paranoję, a poza tym mogę odnieść wrażenie, że 90% osób, które będą zamieszkiwały to osiedle to budowlańcy i architekci - wszyscy wiedzą jak budować tylko Asbud nie bardzo. Ludzie...wyluzujcie się !!!!!! A tak na marginesie, to w którym bloku będziesz mieszkać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.wil.waw.pl 19.10.04, 09:20 Zaczyna się robić ciekawie pod względem towarzysko-sąsiedzkim. Krstalizuje się podział na optymistów i pesymistów. Ciekawe, co z tego wyniknie ... Co do spotkania, to przypomnę, że jest to idea pożyteczna ale nie nowa i niestety doświadczenia w tej kwestii nie są budujące. Na pierwsze spotkanie przybyły aż 4 osoby. Było miło oczywiście, ale frekwencja mówi sama za siebie. Dobrym miejscem na spotkanie jest knajpka kilka budynków w prawo od osiedla (podam jutro nr i nazwę, bo teraz nie pamiętam). Ale ze względu na potencjalne trudności z dojazdem dobre może być jakieś miejsce w centrum. Takie zgromadzenie jest wskazane i mam nadzieję, że nie przerodzi się ono ani w wiec niezadowolenia, ani w spór pomiędzy obozem "optymistów" i "pesymistów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Marudni sąsiedzi z Ustronia IP: *.biomet.pl 19.10.04, 10:15 Moi drodzy sąsiedzy, Rozumiem, że sytuacja jest dość napięta i kwota wpłaconych pieniędzy trochę przytłacza. Nie zamierzam wcale umniejszać powagi sprawy, że "mieszkanie do końca życia", kredyt, życiowa decyzja itp. ale po prostu trochę to irytujące, bo sami siebie i przy okazji innych negatywnie nakręcacie a i tak nie mamy na to wpływu, bo jakie będą ściany, wykończenie osiedla, gatunek farby i szczelność okien zobaczymy i tak za jakieś pół roku najszybciej. Sama zdaję sobie sprawę, że może z tym być różnie i nie wykluczam wizji pesymistycznej, ale może pomartwimy się wspólnie, kiedy faktycznie okaże się, że coś jest źle a nie kiedy tylko tak nam sie wydaje, bo przecież na zdrowy rozum nie może być dobrze. Nie chciałabym wam także odbierać przyjemności martwienia sie o przyszłe mieszkanie, bo to jak widze konieczny rytuał, ale, bez urazy, nie przyłączam się do ogólnego marudzenia. Pozdrawiam sąsiadów, szczególnie tych z mojego bloku D, który jest ponoć w jeszcze gorszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Spotkanie IP: 217.79.151.* 19.10.04, 11:33 Witam szanownych sąsiadów po mojej dłuższej nieobecności. Może naprawdę powinniśmy niebawem spotkać się i wymienić nasze obawy dotyczące naszych mieszkanek oraz podzielić się różnorakimi doświadczeniami. Proponuję najbliższą sobotę, tj. 23 października 2004 około godziny 17? Wiem, że ostatnie spotkanie się odbyło, niestety mnie na nim nie było. Może tym razem przyjdzie więcej uczestników naszego forum? Pozdrowienia LB Odpowiedz Link Zgłoś
qtnik Re: Spotkanie 19.10.04, 13:02 Chyba musimy dokładnie ustalić datę spotkania ponieważ mamy dwa terminy. Jest nas trochę na forum więc ustalmy datę i niech każdy ją potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qtnik Re: Ustronie Wiślane 18.10.04, 19:39 Witam wszystkich sąsiadów!!! Trochę się was naszukałem ale znalazłem.Widzę że nie tylko ja jestem zaniepokojony tym co się dzieje na budowie naszego osiedla.Może tak byśmy się spotkali i pogadali.Zaproponujcie jakiś dogodny termin , może najbliższa niedziela np o 12 na naszym nowym osiedlu? Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 19.10.04, 11:29 oj dawno nie zaglądałam na to forum. Widzę że różnie ludzie reagują na stan budowy. Ale ja przyłączam się do propozycji spotkania w niedzielę. Albo przy biurze sprzedazy albo w tej pizzerii niedaleko o której ktos wspominałkilka postów wyżej. W umowie mamy zapisany termin na koniec listopada. To jeszcze 1,5 miesiąca. Więc nie martwy sie na zapas, jak upłynie termin to zaczniemy. Inni mają jeszcze gorzej, np ludzie którzy kupili mieszkanka w JW Construction. Na Bemowie to w marcu 2004 temu mieli oddać osiedle a tu jeszcze końca nie widać. Może na marzec 2005 im wyjdzie czego wcale nie byłabym taka pewna. A w mieszkaniach w zasadzie nie ma juz za dużo roboty. Najwyżej będziemy sie wprowadzać jak w koło budynków i na klatkach będa prace jak to sie czesto zdarza. Więc więcej optymizmu i mam nadzieje do zobaczenia w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.04, 22:19 cześć mnie również odpowiada sobota o 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 20.10.04, 09:33 Dla nas niestety odpada ten i przyszły weekend - nie ma nas w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka2 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.29.137.* 20.10.04, 15:00 w niedz. widzialam ze pomalowali tynki zew. na budynku D. te od strony południowej i częściowo płn. Nasączone mocno ulewnym deszczem wygladały soczyście i ślicznie! To tak żeby nie było bez optymizmu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Ustronie Wiślane IP: 217.8.161.* 21.10.04, 08:09 rozumiem więc że sobota, godz. 17 pasuje wiekszości na soptkanie asbudowiczów. Mam nadzieję że uda nam się spotkać w większym gronie.Zbiurka w pizzeri czy przy baraku na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 21.10.04, 13:07 Zbiórka w sobotę 23.10.2004 o 17 w pizzerii (może padać deszcz, więc chyba barak odpada). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 21.10.04, 15:08 Dla ścisłości - to już nie jest pizzeria. Lokal nazywa się Duo. Myślę, że - o ile będą miejsca - zasiądziemy na górze. Więc jeśli ktoś się spóźni i nie zobaczy nikogo ani na dole, ani pod parasolami, niech uda się na górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:54 proponuję jeszcze, żeby zabrać ze sobą i trzymać na stole rozpoznawczy folder Ustronia W. co ułatwi identyfikację towarzystwa asbudowskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aronia Re: Ustronie Wiślane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 17:26 a wiecie, że zniknęła buda Asbudu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasys Re: Ustronie Wiślane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 09:15 Jest tylko w środku za ogrodzeniem. Przenieśli w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 25.10.04, 17:45 witam! zostaly zakupione domeny ustroniewislane.waw.pl i wislane.waw.pl - jutro powinny byc widoczne w internecie. prosby o adresy email w domenie ustroniewislane.waw.pl prosze przesylac na pomoc@w3h.net podajac imie i nazwisko telefon kontaktowy email kontaktowy porzadany adres email w domenie ustroniewislane.waw.pl numer mieszkania pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 26.10.04, 08:19 Cześć, Byłem wczoraj po południu na budowie. Prace postępowały dosyć żwawo, zarówno na rusztowaniach, jak i w otoczeniu budynku. Miejmy nadzieję, że złota jesień jeszcze trochę potrwa i nie będzie tynkowania w czasie mrozów. Bo i po co to komu :-) Bardzo miło z tą domeną. Czy będzie też miejsce na stronę www? Poza tym pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Kupiliśmy z żoną mieszkanie D3 na IV piętrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ustronie Wiślane IP: *.biomet.pl 26.10.04, 09:08 Cześć, Chciałam tylko donieść, że pewnie drzwi już macie w mieszkaniu i klucze, bo jak my bylismy - blok D VI piętro to szczęściarze z dołu już prawie wszystko mieli gotowe :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 28.10.04, 10:21 Witam czy pojawiły się jakeś ustalenia po spotkaniu? Trzeba przyznać że po odejściu Gawrosza zmieniło się jedno: pracują systematycznie, te same ekipy robią swoją część i jest ich na budowie coraz więcej, tak je sobie liczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 28.10.04, 13:43 jak tak dalej pójdzie, to się do końca grudnia wyrobią :-) skąd ja wezmę na kafelki? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfik Re: Ustronie Wiślane IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 28.10.04, 14:35 Ustaliliśmy, że na razie obserwujemy spokojnie rozwój wydarzeń budowie i z tego co piszesz to była dobra decyzja. Szkoda że Cie nie było seb, wszyscy mieli nadzieję, że Cię w końcu poznają. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 29.10.04, 08:29 Wynika to z charakteru pracy troche w biurze troche w terenie. Mam pytanie do przyszłych mieszkańców E za który etap już zapłacili. Ja w D dopiero za ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
qtnik Re: Ustronie Wiślane 29.10.04, 12:03 Witam wszystkich! 30 listopada jest już nierealny!!! Rozmawiałem z panią PREZES i okazało się że potrzebują jeszcze półtora miesiąca , pod warunkiem że będzie pogoda i temperatura nie spadnie poniżej -5 stopni. Na budowie ruch , pracownicy pracują w pocie czoła. W biurze obsługi jest nowa pani a nie ma już pana Mariusza , pojawiło się dwóch facetów od których nic nie można się dowiedzieć ( inżynierowie budowy ).Budynek D wygląda z zewnątrz coraz ładniej , przed budynkiem E od strony sklepu jest zrobiona wylewka , ciągną jakieś rury, na klatkach kładą terakotę. Oglądajmy więc prognozy pogody . Pytanie do Łukasza - kiedy zobaczymy coś więcej na stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: 217.79.151.* 30.10.04, 15:28 Lukasz odpowiada: w niedziele forum bedzie gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: *.crowley.pl 31.10.04, 20:40 jest niedziela jest i forum, a dokladnie caly system portalowy ktory ma w sobie rowniez forum. zachecam do zajrzenia (www.dabrowkawislana.waw.pl) oraz do wspoltworzenia - z pozycji Ustawienia mozemy dodawac linki oraz nowe wiadomosci. nie ma na razie podzialu na kategorie wiadomosci ani kategorie linkow, ale mozna to zrobic. wszelkie sugestie, pytania itp mozna kierowac do mnie mailowo. adres dostepny na forum. przepraszam od razu wszystkich narzekajacych na koniecznosc logowania sie do forum, ale wyszedlem z zalozenia ze to tylko nasza strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 01.11.04, 10:43 Ale cosik nie działa ten link ? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Ustronie Wiślane IP: *.crowley.pl 01.11.04, 15:58 PRZEPRASZAM:) pomylilo mi sie;) robilem ostatnio forum dla osiedla dabrowka wislana i mi sie caly czas myli (pewnie ze wzgledu na wislane;). oczywiscie waznym linkiem jest www.ustroniewislane.waw.pl jeszcze raz przepraszam wszystkich za pomylke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 01.11.04, 20:58 Chodzi,chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 03.11.04, 10:30 Patrząc na budowę przybywa mi optymizmu że odbiorę mieszkanie w pierwszym kwartale przyszłego roku:) W związku z tym nowy wątek: Czy jesteście gotowi odebrać mieszkanie bez skończonej infrastruktury na zewnątrz i nie skończoną elewacją? W którym jednak da się mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
qtnik Re: Ustronie Wiślane 03.11.04, 16:02 Alternatywy 4 ? Czy wszyscy macie problem z wejściem na stronę www.ustroniewislane.waw.pl poprzez internet explorera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: 213.241.41.* 03.11.04, 22:51 Nie ma takiego problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 04.11.04, 12:12 u mnie też jest ok. Może masz jakąś starą wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka2 Re: Ustronie Wiślane IP: 62.29.137.* 29.10.04, 16:27 z tego co sie dowiedzialam Asbud wystosowal w tym tygodniu pisma do klientow bloku D o zakonczeniu kolejnego etapu: tynki + wylewka. Powinno dojsc lada chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 10:55 to dziwne bo ja w dalszym ciągu nic nie dostałam... :( będąc ostatnio na budowie udało mi się porozmawiać z majstrem odpiwedzialnym za ostatnia klatkę budynku D, mam tam mieszkanie na IVp. (przy okazji pozdrowinia dla przyszłych sasiadów) Stwierdził, że w tej klatce jest największe prawdopodobieństwo, że opóźnienia nie będa duże - max. 2 tyg. Nasuwa się pytanie czy nipatrzy na to zbyt optymistycznie... Chciałabym wierzyć, ale jak obserwuję budowę i po przeczytaniu waszych wypowiedzi jakoś mi trudno... No cóż, pozostaje czekać - tylko jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 05.11.04, 15:01 Miło poznać sąsiadkę. Kupiliśmy z żoną mieszkanie D3, więc chyba obok Ciebie. Moim zdaniem ASBUD jest w stanie spokojnie skończyć mieszkania i klatki do końca grudnia (tak mamy w umowie), problem może być z otoczeniem. Zupełnie sobie nie wyobrażam, co musi być skończone przed oddaniem mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 16:56 Witaj Sąsiedzie :) ja mam termin realizacji do końca listopada, więc początkiem grudnia powinnam mieć za sobą odbiór techniczny - wątpię żeby im się to udało. A na wykończenie otoczenia nie liczyłabym. Musimy się z tym liczyć, że przez najbliższych kilka lat będziemy mieszkali na "placu budowy" dopóki nie skończą inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
anpt Re: Ustronie Wiślane 12.11.04, 13:07 Mam zamiar kupic mieszkanie i strasznie sie boje . Mam wiele pytan czy to solidna firma. Od lutego musze podjąc prace i czas mnie nagli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.90.* 15.11.04, 10:20 Przy kupowaniu mieszkania zawsze ryzykujesz. Tu chyba niezbyt dużo. Dom zbudowany, dokumenty przebadane (przez przyszłych mieszkańców i banki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:21 dziekuje Ci bardzo za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 04.11.04, 16:08 Dziś zadzwoniłem do Asbudu z pytaniem o termin odbioru: "31 styczeń", czyli nie tak żle liczyłem na marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 05.11.04, 17:03 nie załamuj mnie! ja w umowie mam termin realizacji 30 listopada. czyżby przeklęty zapis z umowy o 30 dniach opóźnienia miał zostać wprowadzony w zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:58 byel w sobote na budowie, mam mieszkanie w budynku D od siewierskiej, u mnie w mieszkaniu sa juz drzwi i kaloryfery, nawet niezle to wyglada, a co do reszty to blok ocieplony i pomalowany od strony ulicy (robi wrazenie), reszta sie powoli robi, szkoda ze zaczely sie deszczowe dni, oby nie bylo mrozów..w srodku bloku na klatkach to szczerze mowiac nic sie nie dzieje, leza tylko platykowe rury przy wejsciu, szkoda ze wykonawca nie przylozy sie do zrobienia poki jest jeszcze w miare pogoda zewnetrznej strony bloku, a potem pelna para nie ruszy w wewnatrz, ale i tu i tu..nie chce juz wynajmowac mieszkania i mam nadzieje ze jak najszybciej sie to skonczy dobrze dla nas... ja w umowiem mam termin realizacji 31/12...ciekaw jestem kiedy bedziemy mogli cos zaczac robic w naszych mieszkankach, kiedy poplynie woda i cieplo z grzejników... pozdrawiam wszystkich... szczegolnie robotników z budowy aby szybko robili, ale dokladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 08.11.04, 17:08 z tego co mówisz to nieźle to wygląda. a pracowali w weekend? ostatnio jak byłam na budowie w zeszłym tygodniu bylam miło zaskoczona, bo nigdy w sobotę nie było robotnikow..a tu niespodzianka - praca wrzała strasznie jestem ciekawa na kiedy się wyrobią, z tego co piszesz masz odbiór w drugiej turze, ja się jeszcze załapałam na pierwszą realizacja do 30/11 ciekawa jestem kiedy uda mi się odebrac mieszkanko - chcę juz byc na swoim :)) ps. która to ul.siewierska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:13 przepraszam pomylka; nie siewierska tylko swiderska!!!! jesli chodzi o robotników to mysle ze bylo ich kilku razem na obydwu blokach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Ustronie Wiślane IP: 213.134.131.* 10.11.04, 09:24 wybiorę się w sobote na budowę...może u mnie tez juz sa kaloryfery i drzwi...może nawet już klamki do okien przykręcili :)))))) Świderska....zgadza się :) to nie będziemy sąsiadami, ja mam mieszkanie po przeciwnej stronie... pozdr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Ustronie Wiślane IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:14 klamek w oknach nie było, ale w drzwiach była... daj pozniej opis z sytuacji jak juz bedziesz na miejscu... pozdrawiam p.s. ale garaz mam gdzies "tam" nie po swojej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Ustronie Wiślane IP: 217.153.133.* 08.11.04, 17:13 a widzisz wiekszosc z nas ma termin do 30.11 i juz wiemy ze sie nie wyrobia!!! i jak dadza rade to do konca grudnia odbierzemy, co jak sie okazuje jest tez malo realnym terminem pozdrawiam i zapraszam wszystkich na nasze nowe forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Ustronie Wiślane IP: *.mroczna.net.pl 08.11.04, 20:02 No właśnie = pisujcie ludziska na forum - www.ustroniewislane.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKA2000 Re: Ustronie Wiślane IP: *.u.wavenet.pl 10.11.04, 15:58 Witam i zapraszam na nasze forum na www.ustroniewislane.waw.pl. Mam kilka odpowiedzi na pytania, które nurtowały nas podczas naszego spotkania. Pozdr LUKA2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:27 Wczoraj byłam na budowie. Jest nadzieja ,ze oddadzą na dzien30.12.2004r- tak mi powiedziano/ przy sprzyjajacych okolicznosciach/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anpt Re: Ustronie Wiślane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 12:45 Bylam wczoraj na budowie/ ogladalam swoje przyszłe mieszkanie/ i tak samo wyglada jak piszesz - idzie to slamazarnie a moze mi sie tylko wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabarbar Re: Ustronie Wiślane IP: *.wil.waw.pl 17.11.04, 17:11 Wziąwszy pod uwagę fakt, że rzadko kiedy developerzy wyrabiają się na czas, nie ma co panikować. Gdyby nie wpadka z generalnym wykonawcą prawdopodobnie byłoby zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 10.03.05, 14:32 Uwaga ci co kupili, kupją lub się zastanawiają nad kupnem mieszkania w firmie Asbud, Ustronie Wiślane. Niestety nasze forum www.ustroniewislane.waw.pl uległo awari i znikły nasze bieżące komentorze te złe, gorsze, najgorsze o naszym deweloperze i inwestycji oraz te pozytywne choć było ich mniej:) Dla pokazania rzeczywistości wciąż czekam na M, choć termin minoł ponad 3 miesiące temu, a Asbud namawia do odbioru mieszkań bez prądu dróg, chodników i całej infrastruktury towarzyszącej inwestycjom oraz do płacenia za etapy prac których niewykonał. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 07:58 Zwiedziłem budowę i...nie wiele się zmieniło od ostatniej wizyty miesiąc temu. Najbardziej z żoną rozbawiła nas klatka schodowa: czym wyżej tym mniej farby na ścianach, brak kontaktów i oświetlenia, podłoga uświniona co napewno nie wpływa korzystnie na gres pod spodem przy ruchu mieszkańców góra dół. Ale grzeją mieszkanie,są one niby przygotowane do odbiorów, ale zabrakło gniazdek, demofony, pewnie kradną:) kupki śmieci na środku pokoi. I oczywiście dostałem nr mieszkania na dzrzwiach. Podobno mieszkania odebrało 20 osób i ci szcześliwcy mają nawet wizjery. Zobaczymy co dalej, aby dostać się do mieszkania trzeba pokonać oblodzoną kładkę i błocko po roztopionym śniegu garaże zabezpieczone przed dostępem osób trzecich, czyli mieszkańców. Wiadomo zima zaskoczyła Asbud:)ale o targach pamietają trzecie miejsce na liście, cztery miesiące opóżnienia i olewanie klientów, tych co zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
awii Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 11:45 Z opisu wynika, ze asy jak zwykle 'zarobione po lokcie' ;) Pracuja tez nad swoim juz i tak wspanialym wizerunkiem PR. Skoro nasze forum uleglo 'awarii', to wracamy na gazete.pl!! Moze tutaj sie to nie zdarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 14:08 Z każdą wizytą na budowie czy kontaktem z ich biurem dochodze do wniosku że dokonałem złego wyboru dewelopera. Dostałem odpowiedz od nich że wydanie miszkania w tym stanie leży w obopulnym interesie (chyba Pani Prezes i udziałowców).Reszty ich pisma nawet nie chce mi się komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 14.03.05, 15:25 Proszę o odpowiedz osoby które zdecydowały się odebrać mieszkanie: - Co Asbud powiedział na stan klatek? Kiedy je doprowadzą do użytku czyli zamiotą, pomaluja, zamontują gniazdka itd ( w brudzie nie widać szczegułów:) - Jak Asbud zamierza rozliczyć prąd budowlany użyczny lokatorom którzy odbierają lokale. - Jak radzicie sobie z wodą i kanalizacją. - Czy w protokole odbioru jest wyrażnie napisane że odbieracie tylko lokal (4 ściany do drzwi) bez całej reszty(od drzwi). - Jak załatwiono sprawy które trudno jest teraz sprawdzić tj.prąd bez prądu. - Czy poinformował was ktoś kiedy będzie odbiór garaży, chodników, dróg, infrastruktury zewnętrznej itd, kiedy je w końcu zrobią i jak odbędzie się jego odbiór. - Czy dostaliście pismo z wyszczególnieniem na co dokładnie zostanie przeznaczona zaliczka 500 zł. Ps. Swoje wypowiedzi zamieszczm i na tym forum dla wiadomości potecjalnych nabywców, uczestników targów mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
awii Re: Ustronie Wiślane - spotkanie z asami 14.03.05, 16:43 Do wszystkich przyszlych mieszkancow (mam nadzieje) Ustronia Wisl. zainteresowanych spotkaniem z p. prezes. Popieram EiT -> bedziemy wieksza sile przebicia (i nizsze koszty sadowe, jezeli zajdzie taka koniecznosc) jezeli wystapimy przecim nim razem. Piszcie na: awii@interia.pl jezeli chcecie isc na takie spotkanie. Moze jednak uda sie nam przekonac prezeske asow, zeby z nami porozmawiala. Jesli nie, trzeba sie zastanowic nad innymi drogami postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane - spotkanie z asami 15.03.05, 09:42 Na razie piszę kolejne pismo. Współczuje sobie i innym takiego dewelopera. Jak można pisać że nie skończone otoczenie (błoto po kolana) brak medjów nie jest argumentem do nie odbierania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Ustronie Wiślane IP: 193.0.117.* 19.03.05, 11:02 skoro uwazasz, ze nie ma co panikowac... ja sie denerwuje, bo chodzi mi o moje pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: Ustronie Wiślane 24.03.05, 11:40 Dla potencjalnych nabywców 4 miesiace opoznienia ale przyspieszaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ustronie Wiślane IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 24.03.05, 23:19 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Bloki wygladaja bardzo ladnie i estetycznie, wyrozniaja sie w tej dzielnicy. wyglada na to, ze wlasciciele bede niedlugo skrzynki z kwiatkami na balkonie stawiali. naprawde super. jedyne co mnie powstrzymuje to Wasze negatywne komentarze. Chociaz nie znalazlem na forum "gazety" ani jednej strony poswieconej inwestycji mieszkaniowej, gdzie przewazaja pozytywne komentarze. Rozumiem, ze nabywcy moga byc niezadowoleni z opoznienia. Ale oprocz tego, jak mozna tego developera porownac do innych? Z tego co juz jest zbudowane widze, ze osiedle bedzie ladne i wyrozniajace sie. Moze nie jestem obiektywny, bo juz na 99% sie zdecydowalem. Chcizlbym jedynie poznac Wasze zdanie, gdyz macie juz jakied doswiadczenie. 4- miesieczne opoznienie nie jest przyjemne ale to nie tragedia w porownaniu do innych developerow. Ponawiam wiec pytanie, jak widzicie tego developera i te inwestycje w porownaniu do innych w tej dzielnicy Wawy? Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luka2000 Forum www.ustroniewislane.waw.pl IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 29.03.05, 22:16 Witam, nasze forum już działa, był maleńki problem, ale już jest wszystko OK. Zapraszam więc na www.ustroniewislane.waw.pl Pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
piteroo Re: Ustronie Wiślane 04.04.05, 09:17 Witam. Tez zastanawiam sie na kupnem mieszkania na tym osiedlu. Powiedzcie w kilku slowach co zmienilo sie na przelomie tych kilku tygodni w pracach wykonczeniowych prowadzacych do oddania mieszkan. Kiedy nastapi odbior budowy i czy ponosicie jakies dodatkowe koszty oprocz ceny mieszkania.Jak oceniacie warto tam kupic mieszkanie??Za odpowiedz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:27 Czesc. Zastanów się dobrze. Roboty trwają, widać że sporo ostatnio się dzieje. Problem tylko taki że my na każdym kroku mamy problemy, asbud - głownie pani prezes robi nam problemy, które cięzko wytłumaczyć racjonalnie. Np. wodę ciepłą uruchomią dopiero wtedy, kiedy będzie 50 osób które tego zażąda. Więc osoby które chcą sprawdzic szczelność baterii w łazience, tego nie zrobią. Wczoraj poszedłem odebrać klucze, które wg. zapewnień pracowników asbudu miałem otrzymać po odbiorze technicznym, okazało się że nie mogę bo nie mam wpłacone 100 % wartości mieszkania. A nie mam wpłacone ponieważ nie dostałem pisma z Asbudu które mnie do tego zobowiązuje ! (wymagane w banku - mam przecież kredyt mieszkaniowy) . PARANOJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus Re: Ustronie Wiślane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:52 Następna paranoja - wyłączają prąd ok godz. 19. Ponieważ pracuję do 16, na budowie jestem ok 17 więc mogę sobie robić w mieszkaniu po 2 godziny dziennie. Oczywiście zarządzenie pani prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
zz_marcin forum Tarchomina 25.03.05, 13:02 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25540 Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Asbud 13.04.05, 11:16 Kupiłem mieskanie w Asbudzie na osiedu Ustronie ok. lipca 2004 i: - termin oddania minoł 30 listopada 04 mamy kwiecień 05, budowa trwa i będzie trwała z miesiąc, dwa lub dłużej, - o kopłotach generalnego wiedzieli wszyscy chyba prócz Asbudu i był czas na zorganizowanie budowy, a nie powieżanie robót dziwnym brygadom, - o pośpiechu Asbudu w dotrzymaniu terminu świadczy fakt że do lutego po budowie kręciło się dwóch ludków i wtedy wciąż podpisywano umowy na wykonastwo, - a jeszcze w pażdzierniku zapewniali że zdążą w terminie, - obecnie normą jest oddawanie w terminie nie licząc JWC itp - jakość budowy jest niska, robiona z przymrużeniem oka na sztukę budowlaną, - kolejne ekipy działają chotycznie niszcząc dzieło poprzedników, - Asbud wzywa do odbioru mieszakań gdy nic nie jest skończone na budowie i w jej pobliżu i nie wywiązali się z warunków umowy, - osoby które odebrały nie mają prądu w gniazdkach(kupują po 50 m przedłużacza) i wody, - wodę włączą jeśli zamieszka więcej osób:) - prąd będzie wciąż za tydzień, - wzywają do zapłaty za niewykonane prace/etapy, - wymuszaja płacenie: będziesz mógł robić remont jeśli wpłacisz, a następnie jeśli wpłacisz całość to dopiero zmienimy ci wkładkę do drzwi(tak mieszkaj na budowlanej do której kluczy miała dostemp połowa budowy), - teraz zastanawiają się czy osiedle będzie grodzone, choć w momencie kupna i póżniej zapewniali że będzie, - Mieszkańcy którzy odebrali mieszkania i coś robią mają wyłaczany prąd między 21.00-6.00 według derektywy Asbudu aby przypadkiem ktoś niezamieszkał. - marcu zapewniał że skończą w połowie kwietnia czyli w piątek:)a akty od maja, czyli kolejne mżonki Asbudu, A propo 2 miejsca w rakingu: - Umowa na tyle jest nie sprecyzowana że Asbud to teraz wykorzystuje, - Na każde pytanie ustne, pisemne trzeba wymuszać odpowiedz, - Podobnie z zaświadczeniami dla banku ("bo klienci to wykorzystują"), - Pracownicy Asbudu składają zapewnienia bez pokrycia i to każdy inne, - Żadne terminy są niedotrzymywane, z umowy i z rozmów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelma Re: Asbud IP: *.jmdi.pl 16.04.05, 16:46 a ja niedawno przejezdzałam koo waszego osiedla...takie zielone bloki z pieknymi oknami i powiem ze prezentuje sie ok mnie sie podobało. Mam juz mieszkanie wiec nie kupie ale wyglada to bardzo ładnie. zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.s Re: Asbud 20.04.05, 15:59 No to bombowo!Ja mieszkam obok Waszego osiedla i przyznam szczerze nic tam sie za bardzo nie dzieje - no moze teraz zaczęli tworzyc jakis podjazd ale chba zrezygnowali - a i dzisia chyba do WAs przyweiźli płytki-chodnikowe! Powiem Wam szczerze że nie podoba mi sie ze bedziecie tam mieszkac bo jak ...... ( ASDUD ) zbuduja osiedle to zasłonicie mi piekne popołudniowe słońce Ale jak ich Palestyńczycy nie moga tyle lat wypędzic to co ja biedny zuczek mogę? Miłego mieszkania na Tarchominie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:42 Mam w tym tygodniu podpisac umowe na mieszkanie Ustronie Wislane. Kiedy bylam w biurze sprzedazy, poinformowano mnie,iz sa tylko dwa wolne. Dzis weszlam na strone www.gratka.pl i tam jest ok. 40- 50 ofert tych mieszkan.Czy mieszkancy z jakiegos powodu o ktorym nie wiem,wycofuja sie z tego osiedla?Czy ktos moglby mi pomoc?Moj numer tel-501040763- po puszczeniu sygnalu- oddzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 02.05.05, 08:49 Z powodu ze minelo juz 5 miesiecy od planowanego odbioru mieszkan a konca nie widac osiedle z zamknietnego zrobilo sie czsciowo otwarte dla dobra sklepu ( w d.. majac interes ze 100 miszkanców), bycie traktowanym jak glupek po podpisaniu umowy i wplaceniu zaliczki. Zapraszam na forum www.ustroniewislane.waw.pl gdzie mozna przesledzic historie. Ps.nastroje mieszkancow sie uspokajaja bo trwaja juz odbiory mieszkan do wykanczania a nie mieszkania!!! co jest podkreslane (wylaczaja nawet prad o 21:) oraz nie zmieniaja wkladek w drzwiach wejsciowych do lokali by ktos nie poczul sie za swobodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:51 Nastroje mieszkańców wcale nie są takie wspaniałe. Ostatni hit - wnoszenie ogromnych ciężarów (terakota, kleje, parkiet itd) po schodach !!!. Nasz szanowny developer Asbud nie chce nam włączyć windy żebyśmy jej nie zniszczyli ! (mimo tego że jest obudowana płytami). Tak własnie asbud podchodzi do klientów którzy już kupili mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 23.05.05, 11:55 Mija 6 miesiąc od planowanego terminu oddania a osiedle wciąż jest kończone. Malują dopiero garaże, montują ogrodzenia a już płytki odpadają ze schodów (lokatorzy za dużo chodzą). Dodatkowo z budek ochromy zrobiła się buda po renowacji (pomalowany stary barak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyasbud Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.u.wavenet.pl 22.06.05, 23:15 mija kolejny miesiąc, windy nie włączone pomimo odbioru osiedla, zamki nie wymienione, poszukajcie innego developera i nie przeżywajcie tego co my. W takiej samej sytuacji byli klienci na innych inwestycjach tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:04 Kolejna nowość na osiedlu Asbudu : - minęły 3 miesiące od odbiorów technicznych - windy nie są włączone i NIE BĘDĄ dopóki wspólnota się nie zawiąże - garaże są wykończone, ale nie zostaną otworzone dla mieszkańców dopóki wspólnota się nie zawiąże Co ma piernik do wiatraka ??? Zapłaciliśmy za wszystko a tu takie cyrki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 04.07.05, 16:09 Tak dla porządku mineło 7 MIECIĘCY od planowanego terminu oddania mieszkań, ale prace można uznać za zakończone, właśnie w tym miesiącu. Ale nie wiadomo co tkwi w garażach bo nikogo niewpuszczają(jak Jaro nadmienił). Najlepsze że strony Asbudu Solariego jest brak pośpiechu, olewka na całego ze strony biura, budowy i zarządu. Ps. - Klatki umyte na parterze wyżej po co, - Płytki krzywo przyklejone, poprawki na parterze bo wyżej nikt nie będzie chodził jak włączą windy, - Ale posiali trawę ale nie podlewają:) - no i należy dodać standardową listę usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: ASBUD-Prosze o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:24 Ostatnio okazało się, że rolę hydrantu ma podobno pełnić kranik używany do podlewania trawników (no czasem jednak podlewają). Odpowiedz Link Zgłoś
seb41 Re: ASBUD-Prosze o pomoc 06.07.05, 09:42 Z takim ciśnieniem i przepływem to na I piętro może siknie :) Gdzie podlewają?Dzis ma padac? Odpowiedz Link Zgłoś