12.05.10, 21:19
Długo cieszyłem się, że temat smrodów od sąsiadów mnie nie dotyczył, ale i na
mnie przyszedł czas. Mieszkam na 7 piętrze, więc chyba nowi ( bądź starzy )
lokatorzy z 8 ? zaopatrzyli się w mega okap. Nie dość, że w trakcie działania
( a działa często ) słychać u mnie ostry szum, to jeszcze śmierdzi mi tu
jakimś rosołem.
Z racji, że mam mieszkanie jednopokojowe, więc szum przeszkadza mi bardzo -
zagłuszam go TV i muzyką;p
Za hałas przepraszam;/
Proszę o używanie okapów na najmniejszych obrotach, co było już tutaj
wielokrotnie poruszane.

Obserwuj wątek
    • katiusza1981 Re: OKAPY... 13.05.10, 12:35
      W klatce C jakiś czas temu pojawiły się kartki z prośbą o nie palenie przy
      okapach. Albo to pomogło albo palacze przenieśli się na balkony. Co za radość!
      • mathiass24 Re: OKAPY... 13.05.10, 16:31
        Z gotowaniem raczej nikogo na balkon nie wygonię;p, ale dzisiaj wydaje mi się,
        że może to w cale nie o okap chodzi , ponieważ w nocy też huczało co jakiś czas
        jakby ktoś mi wpuszczał powietrze do kratki. Nigdy czegoś takiego nie miałem;/
        • milika7 Re: OKAPY... 13.05.10, 21:25
          od dwóch szumi na maksa
          nie wiem kto tam majstrował i co chciał osiągnąć ale jest gorzej.
          Jeśli chodzi o palenie to osoby nie mające balkonów przeniosły się niestety na
          klatkę schodową.
          P.
          • george81 Re: OKAPY... 14.05.10, 08:38
            U mnie od środy (12-go) wentylacja tak hałasuje jak bym mieszkał na pasie
            startowym - a już się odzwyczaiłem od tego hałasu :(
            • mathiass24 Re: OKAPY... 14.05.10, 11:13
              Dokładnie u mnie tak samo, dziś pół nocy nie spałem tak huczało i
              świstało. Zauważyłem, że co jakieś 15 minut idą takie podmuchy,
              które trwają około 10 minut.Czy wszyscy piszący tutaj mieszkamy w
              klatce C? może razem jakoś dojdziemy o co chodzi, bo w tych
              warunkach nie da się normalnie mieszkać ;/
              • aloboda Re: OKAPY... 14.05.10, 11:21
                u mnie tak samo świszcze, ale jezeli ktoś NIE PRZERABIAŁ wentylacji tak jak ja
                nie przerabiałem, to ma zawór termiczny (taki biały okrągły) który można wkręcić
                na maksa w prawo i wtedy przestaje szumieć (ale tez przestaje wciągać powietrze
                - z czym wiązał się szum)
                • kryniamarynia Re: OKAPY... 14.05.10, 13:29
                  Wentylacja zaczęła ponownie hałasować po konserwacji 12.04, również
                  w klatce B. Spółdzielnia ma coś z tym robić, jak dotąd mają 10
                  zgłoszeń, proponuję zatem zgłaszać masowo - dla świętego spokoju
                  może przyspieszą akcję.
                  Bogdan Zieliński 22 671 01 12.

pozdrawiam
                  • mathiass24 Re: OKAPY... 15.05.10, 21:38
                    Ja za radą alabody pokręciłem trochę w prawo i faktycznie prawie wcale nie
                    wieje, prawie, bo i tak cały czas coś świszcze;/
                    • george81 Re: OKAPY... 17.05.10, 11:22
                      U mnie niestety skręcenie nawet na max'a nie pomaga - dalej mam wbudowany w
                      ścianę silnik odrzutowy :)
                      A mieszkam w klatce B więc to raczej cały blok ma problem - a z tego co wynika z
                      wpisów co najmniej klatki B i C czyli te z "długą" wentylacją.
              • lady.stardust Re: OKAPY... 18.05.10, 20:08
                U mnie też tak huczy od kilku dni. Oszaleć można. Muzyki nie słyszę.
                Jestem z klatki B. Chyba coś majstrowali przy wentylacji, bo wcześniej aż
                tak źle nie było...
                • lady.stardust Re: OKAPY... 18.05.10, 20:11
                  Zadzwonię pod nr podany przez kryniamarynię, bo inaczej chyba wyląduję w
                  wariatkowie, ten huk doprowadza mnie do szaleństwa...
                  • mathiass24 Re: OKAPY... 18.05.10, 20:18
                    U mnie nawet przy zakręceniu tego otworu słychać ten huk .
                    Brzmi to tak jakby nam zdemontowali cały dach...
                    • lady.stardust Re: OKAPY... 18.05.10, 20:19
                      Dokładnie. To jest jak pas startowy, względnie halny na Gubałówce ;-)
                      Autentycznie zagłusza mi muzykę!
                      • lady.stardust Re: OKAPY... 18.05.10, 20:26
                        Jezu, słuchajcie, przestało!!! Nagle, jak ręką odjął - CISZA!!! Chyba
                        padło to cholerstwo, bo raczej o 20.25 nikt tam nic nie grzebał na dachu...
                        • lady.stardust Re: OKAPY... 18.05.10, 20:28
                          No niestety, przedwczesna radość. Włączyło się znowu. Zegnaj spokojny
                          wieczorze...
                      • mathiass24 Re: OKAPY... 18.05.10, 20:32
                        Ja też próbowałem zagłuszać to muzyką i TV, ale nie dało rady.Mam nadzieję, że
                        administracja zacznie działać inaczej faktycznie trzeba będzie nam zamontować
                        gumowe klamki i ściany;p
                        • kasiakk13 Re: OKAPY... 19.05.10, 19:24
                          w klatce A też huczy...czyli wentylacja padla w calym budynku..
                          • orzech58 Re: OKAPY... 20.05.10, 10:19
                            Wentylacja szwankuje we wszystkich klatkach. Dziwne jest tylko, że
                            skoro administracja ma już kilkanaście zgłoszeń nie kwapi się aby coś
                            z tym zrobić. Będziemy czekać jeszcze z miesiąc albo dwa zanim wszystko wróci do normy, tak jak czekamy z
                            chipami/pilotami/domofonami/kodami, lustrami w garażu, segregacją
                            odpadów itd.. Żebym nie został posądzony o pesymizm, daleko mi do
                            takiego stanu - mieszka mi się bardzo dobrze, jednak tempo z jakim
                            działa nasza administracja jest zatrważające. Dużo się dobrego dzieje
                            ale myślę że przy innym systemie zarządzania byłoby o niebo lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka