Gość: sikorka IP: *.centertel.pl 27.05.10, 10:31 Czy ktoś wie cos o inwestycji Renesansowa 8? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: steady_at_najx [...] IP: 109.243.6.* 27.05.10, 23:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn klucze 26.04.11, 23:02 Witam sąsiadów! Ja również zakupiłam mieszkanie w tej inwestycji:), jednak jestem przerażona nowym blokiem renesansowa 6, ponieważ mam mieszkanie od strony wschodniej, niby PLANO zapewnia, że nie zagrozi mi to zmniejszeniem ilości światła w mieszkaniu. Podobno blok ma stać blisko torów i ma być oddalony od naszego, czy wie ktoś coś więcej. Najważniejsze, czy ktoś wie bliżej kiedy dostajemy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: klucze 27.04.11, 11:57 co do kluczy to ja mam mieszkanie na wyższym piętrze i jest mowa o sierpniu, na najniższych piętra podobno- czerwiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: klucze 28.04.11, 18:41 Mam jeszcze pytanko co do wprowadzenia, tzn. czy po remoncie można się wprowadzać, czy dopiero po aktach? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: klucze 28.04.11, 21:45 Z tego co mi wiadomo, to można wprowadzić się po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: klucze IP: *.aster.pl 02.08.11, 12:17 czy ktokolwiek z Was ma jakieś wieść na temat tego kiedy można wejść do lokalów i rozpocząć remont? lipiec już minął.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: klucze IP: *.aster.pl 07.08.11, 21:12 podobno od 22 go sierpnia maja zaczac sie odbiory techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: klucze 15.11.11, 19:57 Dobry Wieczór. Bardzo proszę o odpowiedź czy mieliście problemy z kredytem na mieszkanie przy Renesansowej 8, chodzi mi o wzmianki w Księdze Wieczystej. Mam z tym problemy w banku, może jakieś podpowiedzi. Byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: klucze IP: *.aster.pl 15.11.11, 22:21 ING nie chciał tego zaakceptować. a wy w jakim banku? Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: klucze 16.11.11, 06:03 KB, nie wiem jak do tego podejdą inne banki. Szkoda, bo mamy chęć na to mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 zapis w kw - problemy z bankami 16.11.11, 11:02 A o jaki konkretnie zapis w kw chodzi, że banki 'czepiają się ' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: zapis w kw - problemy z bankami IP: 192.100.112.* 16.11.11, 15:52 plano ma wierzyciela z innej inwestycji, który notorycznie składa wnioski o wpis do KW. Dostając odpis z kw jest wzmianka o tym fakcie. Plano notorycznie wygrywa sprawy w sądzie o skreślenie wpisu ale facet robi to ponownie. i tak w kółko Macieju... Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: zapis w kw - problemy z bankami 16.11.11, 16:40 To znaczy, że wszyscy kupili mieszkania za gotówkę, nikt nie dostał kredytu ? Uważam, że Plano powinno w tej sytuacji każdemu, kto stara się o kredyt 'pójść na rękę' i dodatkowo wystawić jakieś zaświadczenie-oświadczenie, żeby ludziom nie robić trudności w banku. Wiadomo przecież, że 90 % kupowanych lokali to kredyty i Plano też powinno zależeć, żeby ich klienci bez trudności uzyskali kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: zapis w kw - problemy z bankami 16.11.11, 16:57 Plano owszem, wydaje, nawet a zwłaszcza te z sądu, tylko bank upiera się o wykreslenie z KW wzmianki. Poczekam do piątku, ale.......coś mi się odechciało, za długoo to trwa( 1,5) miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: zapis w kw - problemy z bankami 16.11.11, 17:05 Nie wolno się poddawać. No a inni lokatorzy z Renesansowej brali kredyty ? Może są jakieś banki, które nie 'przyczepią się' to tego zapisu. A mieszkanie jest zarezerwowane, zadatkowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: zapis w kw - problemy z bankami 19.11.11, 11:15 a jak to będzie u Notariusza? czy KW każdego mieszkania będzie obciążona kwotą która jest w wzmiance? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: zapis w kw - problemy z bankami IP: *.aster.pl 19.11.11, 12:10 Plano zobowiązało się do bez-obciążeniowego wydzielenia lokalu więc byłoby to niedotrzymaniem warunków umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Sztuka tworzenia wnętrz... 17.05.11, 21:58 Szczególnie polecam firmę BALDAF, będzie mi wykańczać mieszkanie, kupiłam mieszkanie na 1 kondygnacji to szybko otrzymam klucze i będzie można na żywo zobaczyć efekty. Wykańczanie kompleksowe. Zainteresowani zapraszam na stronę: baldauf.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gffg Re: Renesansowa 8 IP: 193.164.157.* 22.07.10, 14:05 no wlasnie, wiadomo cos? kiedy koniec inwestycji renesansowa 8 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: 212.244.151.* 22.07.10, 21:33 na razie to jest dziura w ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris29 Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.10, 11:38 Tam jest tak glosno od tramwajow (bylem, sprawdzilem), ze nawet nie ma sensu rozwazac tej iwestycji. Co 5 minut ogromny halas, od rana do nocy. Nawet w mieszkaniach nie od torow bedzie to moim zdaniem bardzo przeszkadzalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: Renesansowa 8 IP: 94.254.179.* 25.07.10, 00:56 a kolega kris29 jakiego dewelopera reprezentuje i jaką Ynwestycję poleca? ależ to forum jest żałosne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.home.aster.pl 25.07.10, 10:42 Żałosne to było Twoje stwierdzenie czym tylko potwierdziłeś swoją żałosną rolę na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Renesansowa 8 IP: *.222.255.215.spray.net.pl 26.07.10, 18:05 Ja się interesowałem tą inwestycją i w sumie mieszkania nawet ciekawe. Patrząc na ich stronę trochę mieszkań mają sprzedane i to dziwne zwłaszcza ze względu na ten tramwaj. Z drugiej strony coś za coś, albo mieszkanie w miejscu dość dobrze skomunikowanym albo gdzieś na zadupiu. Hałas to rzecz względna, można mieszkać przy zwykłej uliczce osiedlowej gdzie jest duże natężenie i to chyba jeszcze gorsze. Pewnie się przejadę do nich i rozejrzę w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 28.07.10, 11:47 To sie prosze rozejrzec, a raczej przede wszystkim posluchac: - tramwaj pod oknami, w godzinach szczytu to bedzie kolo 15-20 na godzine - do Reymonta tez tylko kolo 100m - a tam po 2 pasy ruchu w kazda strone - najlepiej od strony Renesansowej, bo to uliczka dojazdowa do okolicznych blokow. Poza tym kwestia wyjazdu taka sobie - Wolczynska dosc zakorkowana, a jak dojdzie most polnocny to bedzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veolius Re: Renesansowa 8 IP: *.stat.gov.pl 15.10.10, 13:54 Moim zdaniem mieszkania będą naprawdę fajne- ciekawe funkcjonalne układy. Lokalizacja naprawdę dobra - blisko komunikacja (tramwaje, metro, autobusy) ale bloczek będzie nieco w głębi więc nie powinno być głośno. Mieszkam niedaleko na chomiczówce wiec znam okolice-blisko jest basen, szkoły i przedszkola, place zabaw dla dzieci. Sklepów też dużo - Leclerc, Carrefour Bemowo (2 przystanki) z kinem i innymi atrakcjami. Chyba najlepsza inwestycja w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 15.10.10, 13:59 W głębi czego? bo tory tramwajowe są pod oknami, a tramwaj jeździ co kilka minut. Prawda jest taka, że Budimex dał dużo niższe ceny od Waszych i Wam sprzedaż stanęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veolius Re: Renesansowa 8 IP: *.stat.gov.pl 15.10.10, 15:39 Przykro mi. Nie reprezentuje żadnego Developera:) Oferta Plano jest po prostu ciekawa. A każdy i tak, w sprawie zakupu miszkania zrobi to co uważa za słuszne i nie będzie się sugerował jakimiś komentarzami na forum gazeta.pl :) Oferta Budimexu też jest dobra. Jeśli ktoś kupuje mieszkanie powinien ją rozważyć podobnie jak inwestycje sokratesa park lub osiedle sokratesa. Na coś sie trzeba jednak zdecydować - biorąc pod uwage plusy i minusy wydaję mi się, że najlepiej wypada Renesansowa 8. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:34 cenowo wypada zdecydowanie najgorzej więc jakoś trudno mi uznać ją za wygraną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veolius Re: Renesansowa 8 IP: *.stat.gov.pl 22.10.10, 15:42 Ceny wcale nie aż takie wysoko - zaczynają się od 7300 ale standard wykończenie będzie bardzo dobry. Na terenie osiedla będzie także mały placyk zabaw. Budynek ma już 6 pięter, jeszcze jedno i dach będą kłaść. Budynek budują kompleksowo - już wstawiają okna. Niestety do ukończenia trzeba jeszcze rok czekać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 22.10.10, 15:58 "od" nie ma znaczenia - liczy się cena wybranego mieszkania, a te ciekawsze mają ceny w granicach 8,5 tys. PLN. Raczej nie placyk zabaw, a placuszek. Byłem tam kilka dni temu, działeczka mikroskopijna, okna od Renesansowej są prawie przy samym chodniku, także nie wiem nawet, gdzie oni ten placyk mieliby wcisnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris29 Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.10, 08:46 Ten Veoilus to albo jest od dewelopera, albo juz kupil i wie, ze wtopil, więc robi "wyparcie" :). Ludzie, kiedys juz tu pisalem - TAM SIE NIE BEDZIE DAŁO MIESZKAĆ! Hałas od tramwajów jest DUŻO GORSZY od hałasu od samochodów. Sorry, ale na Bielanach jest teraz kilka inwestycji, wprawdzie pewnie parę stówek na metrze droższych, ale nie radziłbym oszczędzać tych kilkudzesieciu tysiecy by mieszkać w szkodliwym dla zdrowia hałasie. Wiadomo, Warszawa nie jest cicha, ale trudno o głośniejszą "inwestycję" niż Renesansowa 8... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veolius Re: Renesansowa 8 IP: *.merinet.pl 23.10.10, 21:40 Codziennie wracając z pracy mijam plac budowy i żadnego uciążliwego hałasu ze strony tramwajów tam nie zastałem. Owszem słychać, że przejeżdża ale w końcu to jest miasto. Ale rozumiem, jak ktoś przyjechał z podwarszawskiej wsi to myśli, że zza okna będzie słuchał tylko rechotku żabek.... Na renesansowej będzie tylko lepiej bo niedługo będą jeździć same cichutkie Pesy. Jeśli by się tak czepiać to do innych inwestycji na Bielanach też można znaleźć wiele argumetów na NIE np Wólczyńska- niedługo S7 za oknem, Osiedle Sokratesa- rakotwórcza rozdzielnia prądu parę metrów od płotu, Sokratesa Park - poprzemysłowe tereny, S7, druty wysokiego napięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ze Re: Renesansowa 8 IP: *.centertel.pl 23.10.10, 22:36 >Owszem słychać, że przejeżdża ale w końcu to > jest miasto. Ale rozumiem, jak ktoś przyjechał z podwarszawskiej wsi to myśli, > że zza okna będzie słuchał tylko rechotku żabek.... Raczej da sobie wmowic, ze hałas jest nieunikniony :) >Na renesansowej będzie tylko lepiej bo niedługo będą jeździć same cichutkie Pesy. A tu się zgadzam. Pesy faktycznie są ciche, natomiast zostanie szum ze skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 25.10.10, 12:36 Nie no, jasne - lokalizacja rewelacja! Szczególnie jak ktoś jest tramwajarzem z zamiłowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Chomiczówka IP: *.warszawa.mm.pl 27.10.10, 10:15 Po co to bicie piany. Lokalizacja ma wady: - chałas (będzie narastał, w końcu przebiją Broniewskiego do Wólczyńskiej); - ciasno; - w blokowisku. Ale i zalety się znajdą: - komunikacja; - infrastruktura (Chomiczówka jest pod tym względem naprawdę dobra); - niektóre rozkłady mieszkań. Niepewność budzi także mało znany developer. Ot i wszystko. Ja tam nie kupuję. A jeśli już, to wolałbym poszukać czegoś na Wolumenie w małych blokach WSM z lat 90. i 00. Do rozważenia jest też Wardom przy Kochanowskiego. Jak ktoś nie lubi metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Chomiczówka IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 23:20 A co buduje wardom na Kochanowskiego ? Ja jako stary mieszkaniec okolicy powiem szczerze powaznie zastanawiam sie nad kupnem. Bylem na budowie i tramwaje tam zwalniaja i jest naprawde ciszej niz koło mnie przy skrzyzowaniu Kochanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mażenka Re: Chomiczówka IP: 188.33.12.* 30.10.10, 00:03 O tak, ja z żoną też polecamy Wardom na Kochanowskiego! Atrakcyjna cena w połączeniu z niezłą lokalizacją to jest to czego szukaliśmy. MAmy cichą nadzieję że uda się jeszcze utargować te 3% z ceny ;-) Podobno mają jeszcze po kilka mieszkań we wszystkich rozmiarach. Nie wiem jak Państwo ale my zaraz po weekendzie idziemy się wywiedzieć o wszystko już na poważnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Chomiczówka IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.10, 08:03 a co i gdzie Wardom buduje na Bielanach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Chomiczówka IP: *.warszawa.mm.pl 04.11.10, 11:51 Nic. Ale jest duży wybór lokali używanych, które mają 5-15 lat i są warte grzechu. Jedyna wada - komunikacyjnie trochę średnio. Jak na Bielany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Chomiczówka IP: *.aster.pl 03.02.11, 16:18 Mieszkam w bloku obok , obserwuję i fotografuję budowę Renesansowa 8 od początku. Budowa w porównaniu z innymi budowami na Bielanach jest wg.mnie wzorowa, od przygotowania terenu aż po dach. Obserwowałem dbałość o otoczenie i precyzje od strony technicznej budowy Co do hałasujących tramwajów - nowych Bydgoskich nie słychać -za to dojazd w każdą stronę super. Otoczenie - trzeba wejść za blok obok i zobaczyć plac zabaw zieleń i przestrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Chomiczówka IP: *.centertel.pl 16.08.12, 19:22 Lubie pozytywny PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudusia i MArek Re: Renesansowa 8 IP: 188.33.12.* 30.10.10, 00:06 u]O tak, ja z żoną też polecamy Wardom na Kochanowskiego! Atrakcyjna cena w połączeniu z niezłą lokalizacją to jest to czego szukaliśmy. MAmy cichą nadzieję że uda się jeszcze utargować te 3% z ceny ;-) Podobno mają jeszcze po kilka mieszkań we wszystkich rozmiarach. Nie wiem jak Państwo ale my zaraz po weekendzie idziemy się wywiedzieć o wszystko już na poważnie;)[/u] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtt Re: Renesansowa 8 IP: 83.143.140.* 02.11.10, 11:31 Jadąc osttanio tramwajem, zauwazylam tą inwestycję i pierwsze co powiedziałam to to, że nigdy nie chciałabym tam mieszkać. Nie chciałabym żeby tramwaj wjezdżał mi do salonu. Tory są naprawde bardzo blisko położone i tramwaj na tym odcinku jedzie dośc szybko robiąc duzy hałas ( z takim piskiem i tarciem o szyny - nie wiem jak inaczej to nazwać). Blok budują między przystankiem rejmonta a aspekt... i jeżdżac tamtedy wiele lat, zauwazyłam, że w tym miejscu tramwaje lubia się rozpedzić. Nie ma co sie oszukiwać, halas na pewno bedzie. Nawet nie ma jak oddzielić bloku od torów... chyba zbyt malo miejsca nawet na piosadzenie jakis krzaczorów czy cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 04.11.10, 09:05 w końcu jakiś rozsądny głos w tej pseudo-dyskusji o zaletach tej pretiżżżżowej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Renesansowa 8 IP: 46.113.38.* 26.11.10, 15:35 Witam, ja bardzo rozważam zaup mieszkania na renesansowej8. Szkoda, że nie ma wpisów od osób, które już kupiły tam mieszanko. Dla mnie wadą jest to, że nie można znaleźćza duzo informacji na temat Plano. zbudowali Villa Dalia chyba, więc przejade się tam i zrobię wywiad środowiskowy.. Jak dla mnie inwestycj wygląda całiem nieźle. Szukam mieszkania już prawie 2 miesiące i prawda jest taka, że zawsze coś nie pasuje, drogi, tory, hałdy gruzu pod oknami, bliskość oczyszczalni, psujące się windy czy domofony, no albo rozład mieszania. Dla mnie plusem w tej inwestycji jest wlasnie rozkład- okno w kuchni i mozliwośc jej oddzielenia od pokoju, a poza tym cenowo też nie są najgorsi, lokalizacja też ok- 15 min pieszo do metra stare Bielany i stąd 15 min do Centrum, więc całkiem nizły wynik. Orientowałem się n/t Warbudu i ceny na kochanowsiego są wyższe. Więc ja ktoś ma ograniczony budżet (tak jak na przykład ja) to musi się liczyć z tym, że nie wszystko będzie idealne. Przybieram się do mieszania od strony renesansowej, więc te tramwaje może nie będą przeszkadzać, w końcu to miasto....A poza tym wcale tam nie będzie placu zabaw, bo nie ma tam na to miejsca. Plac zabaw jest gdzies dalej na osiedlu... W planach jest też przedłużenie Broniewsiego do Wólczyńsiej, ale nie ma zbyt wiel info na necie o tym, tylo wzmianka, że tak naprawdę nie ma to większego sensu, bo są inne, bardziej prioretytowe inwestycje.. więc super może tej drogi w ogóle nie wybudują. w weekend zamierzam dokładneij sprawdzić plany zagospodarowania przestrzennego... dostałem też wzór umowy więc mam zamiar ją dokładnie przeanalizować.. Jeżeli ktoś już zakupił mieszaanie na renesansowej8 to please napiszcie coś, bo nie chciałbym wtopić. Ludzie w Plano sa bardzo mili, ale ciekawy jestem do którego momentu.. Poza tym ich wyonawcą jest esbud, który m.in buduje dla Robyg- n.p. klimczaka na wilanowie etap II i VI?, czyli 2 z 4 wg zebranych przez mnie info na necie. No a ktryś etap na klimczaka to po prsotu katastrofa budowlana: www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc www.apartament-tutaj.pl/ Czy ktoś coś słyszął o Esbud, ja nie znalazłem żadnych opini o nich, jedynie str internetowej na której umisili co dla ogo robili. Duzo dla robyga, ale robyg nie ma dobrych opinii, dużo usterek..:((( Ktokolwiek coś widział i coś wie proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 26.11.10, 16:40 ja kupiłem i... jestem zadowolony :) - Villa Dalia - byłem, widziałem - pierwsza klasa - rozkłady są bardzo bardzo ok - o metrze zapomnij , tramwaj zawiezie cię wszędzie szybciej i wygodniej - masz go pod domem - ceny są znośny - ja za taka samą cenę nie znalazłem nic ciekawszego (szukam ze 2 lata albo i dłużej) - mieszkania od renesansowej - same + : w miarę spokojna ulica, słońce, brak mieszkań 'okno w okno", widok, ładne drzewko zaraz pod domem :) - plac zabaw - obok co najmnie kilka, tuż za blokiem na renesansowej bardzo duży :) - przedłużenie Broniewskiego - planują odkąd pamiętam czyli jakieś 25 lat , zapewne z uwagi na ruch nie tak duży nigdy nie zostanie zbudowane. Prędzej poszerzą Wólczyńską do Żeromskiego. - umowa jest ok , developer nie bierze kredytu , budynek stoi cały, wstawiają okna. - wykonawca tak buduje jak mu developer każe (nie dociekam czy Esbud spieprzył inną budowę bo ... są kiepscy, bo developer nie zapłacił im za robotę - who knows)., Esbud na stronie ma referencje. nie ma tam PKiN ale mnie starcza, że nie są to partacze co budują tylko budki z piwem (oczywiście też mam delikatnego stracha) - można sprawdzić księgi wieczyste w internecie - mieszkanie zakupił właściciel plano i notariusz - i to jest największa rekomendacja dla tej inwestycji pozdrawiam p.s. mieszkam w okolicy od ponad 30 lat i wiem co piszę a ten tramwaj polecam SAMEMU sprawdzić - idź, zobacz,pochodź, posłuchaj i podejmuj decyzję. Sam zobaczysz jakie tam jest ograniczenie prędkości i co jak słychać. Pojedź rano, wieczorem, w weekend. jak słońce świeci, pada. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: Renesansowa 8 26.11.10, 17:50 Właśnie mylicie się co do Żeromskiego. Chcą wypompować ruch z TMP i Białołęki na Broniewskiego i z tego co wiem to ma wkrótce ruszyć budowa. Myślicie, że tam rośnie taka piękna trawka i stoi tylko buda z rowerami, bo nic nie będzie? Co nie zmienia faktu, że jak ktoś ma okna od Renesansowej to go to nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 19:22 a jakieś źródło tych informacji ? to jest droga miejska, gminna ? jaki ruch jest na Broniewskiego, że od wielu lat jej nie poszerzają ? Poproszę o konkret skoro tak się orientujesz. takie myślenie, że kiedyś gdzieś prowadzi tylko do stagnacji a w tym przypadku mogłaby ona trwać już 25 lat. Inna sprawa, że ta droga tam nikogo za bardzo nie za boli bo ruch stosunkowo niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: Renesansowa 8 26.11.10, 20:04 Będziesz błagać o tę drogę! Apokalipsa ma być przecież w przyszłym roku już. Wszystko co stoi na Modlińskiej zwali się po przejechaniu mostu północnego na Conrada i Wólczyńską /zamkną od razu Grota i będą robić wlot z Poznania/! Bo w te dziwne tunele przez lotnisko do Maczka to ja nie wierzę, zwłaszcza, że nic nie robią. Powiesz, że masz tramwaj pod nosem, ale... Bydło zaparkuje przy hucie na P&R i zablokuje wszystkie autobusy i tramwaje - dla nich to będzie luksus, bo do pracy będą jeździć już tylko godzinę, a nie dwie lub trzy... Za to Bielany umrą w korkach i paraliżu komunikacyjnym. Współczuję jeżdżącym Arkuszową do pracy, już teraz jest tam korek prawie do Izabelina. Sam mieszkam na Bielanach i na samą myśl o tym co tu się szykuje ciarki przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 22:12 ale co to ma wspólnego z mieszkaniem na Renesansowej ? Korek do Izabelina raczej interesuje waszmość panów z tamtych rejonów a nie osoby mieszkające na Bielanach. Mnie akurat tramwaj 33 co jeździ co 5 min nie interesuje bo mam samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: Renesansowa 8 26.11.10, 22:44 A na jaką ulicę możesz wyjechać z tej Renesansowej samochodem? Reymonta i za 300m masz skrzyżowanie z Conrada, Conrada lub Wólczyńską - akurat 100 m od miejsca, gdzie będzie nowy kawałek Broniewskiego, więc myślę, że powinno Cię to bardzo interesować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 23:25 no i co na tym skrzyżowaniu Conrada i Reymonta ma się niby zadziać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydło Re: Renesansowa 8 IP: *.spray.net.pl 06.12.10, 21:06 Muuuuuuuuuuuuuu...... już nie mogę się doczekać, jak pojadę na twoje Bielany i zjem Ci wszystkie te twoje luksusy, o Panie bez skazy o błękitnej, arystokratycznej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtt Re: Renesansowa 8 IP: 83.143.140.* 26.11.10, 20:12 Ty chyba nigdy nie jechałes Broniewskiego (zwlaszcza w okolicach cm. wawrzyszewski Leclerc, Aspekt, skrzyżowanie z Reymonta...) skoro twierdzisz, ze tam ruch niewielki. W szczytowych godzinach to samochody tocza sie jeden za drugim, korki to standard. To miejsce to takie wąskie gardło z małą przepustowością i dlugim oczekiwaniem. Przejechanie jednego przystanku z Żeromskiego do Aspektu trwa znacznie dluzej niż przejście tego odcinka piechotką. Nie wyobrazam soebie, żeby Białołeka prosto z mostu polnocnego wtargneła na Broniewskiego w obecnej postaci... paraliż gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 22:15 tak to jest na tym forum - dwa głosy osób co chyba nie wiedzą gdzie ma być blok albo nie wiedzą o czym mowa. rtt- koło Leclerca Broniewskiego nigdy nie było i nie będzie. Nie wiesz o czym piszesz, spójrz na mapę bo widać, żeś przyjezdny. A co do osób z Białołęki to a) wsiądą w metro b) pojadą Wisłostradą c) Kasprowicza d) będą stali tam gdzie stoją (średnio mnie interesuje gdzie stoją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Bielan Re: Renesansowa 8 IP: *.home.aster.pl 26.11.10, 23:22 Za ok. 2 lata jak już zamieszkasz w apartamentowcu przy prestiżowym skrzyżowaniu wspomnisz z pokorą, jak to 2 lata wcześniej okazałeś obojętność biedakom z Białołęki. Wtedy będą Ci blokować możliwość włączenia się do ruchu Twoim podrasowanym Lanosem z Renesansowej. Oczywiście nie naumyślnie oczywiście - bo całe Bielany to będzie jeden wielki korek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 23:28 macie racje, też nie chcę byście się tu sprowadzili. ta dzielnica to dno i cieszę się, że tu mieszkam od 35 lat bez was oj cieszę się :). Zatem nie kupujcie tu pliz!!!! nie chcę was tu. Jest tu źle i nie dobrze. FUJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 10:56 rozmawialem z kolega z Pozytwynego Adwajzory i wszystko jest tam na tip top planujemy wiekszy zakup pakieciku mieszkan pod wynajem sprofilowanych pod studentow to bedzie jedna z lepszych inwestycji w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: property man krzempus kazda inwestycja jest lepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 13:54 on tej landary wsrod domkow na Bratniej 3 komu ty to wcisniesz ??? zostalo ci tylko podszywanie sie pod jacka na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Renesansowa 8 IP: 46.112.106.* 27.11.10, 18:50 widzialem mieszkanko od środka, wszystko wygląda ok, mieszanie jest od renesansowej, okien akurat na tym piętrze jeszce nie było, a w ogóle nie było słychać tramwajów :) Drogę niech sobie budują, tyle inwestycji sprawdziłem i zawsze coś można znaleźć co może przeszadzać, tak jak pisałem w końcu to miasto :P...Inwestycja wygląda mi na sensowną jeżeli wezmę pod uwagę takie kryteria jak położenie- komuniacja nie jest najgorsza, cenę czy rozkałd mieszkań. Teraz właśnie sprawdzę księgi wieczyste i przeanalizuję umowę..Poza tym dowiedziłem się, że np rodzina osoby, która pokazywała mi to mieszkanie, też tam kupiła mieszkanie .... Mniejmy tylko nadzieję, że nie będzie duzo usterek po oddaniu mieszkania :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 19:05 dokladnie bracie - ja po weekndzie tezz wchodze w ta inwestycje czlowiek wacha sie jak lisc na wietrze ale trza by twardym ja z jednym kolega z Pozytywnego Adwajzory wchodzimy w platze pod studentow do wynajecia wiec w wykonczenie za bardzo inwestowac nie bedziemy to i szybko mieszkanko bedzie gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ante Re: Renesansowa 8 IP: 46.112.32.* 28.11.10, 00:56 o co chodzi z tym pozytywnym adwajzorym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 23:04 >np rodzina osoby, która pokazywała mi to mieszkanie, też tam kupiła mieszkanie .... a mógłbyś i wytłumaczyć o co chodzi ? jaka osoba pokazywała Ci mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ante Re: Renesansowa 8 IP: 46.112.106.* 28.11.10, 00:51 Mieszkanie pokazywał mi pracownik z Planto, nie będę wymieniac z imienia i nazwiska :P. Mieszkanie na renesansowej kupiła siostra tej osoby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.10, 02:15 git, mi pokazywał właściciel i też uważam , że to OK :) ale trolle trollują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Bielan Re: Renesansowa 8 IP: *.home.aster.pl 28.11.10, 14:23 a naganiacze naganiają - taka ich rola jak szajs nie schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ante Re: Renesansowa 8 IP: 46.112.212.* 28.11.10, 23:44 Naganiaczem nie jestem, a tylko potencjalnym nabywcą, no chyba, że hit..ale kazdy może tu pisać co sobie chce, wolny kraj. informacji na temat tej inwestycji nie jest za wiele, a jak ktoś przymierza się do zakupu, to wiadomo, że chce wiedzieć jak najwięcej, więc dlaczego szajs? Inwestycja mi się podoba,byłem widziałem i spełnia moje kryteria, a przynajmniej większość. Jak wiesz coś więcej to możesz się podzielić, a nie pisac, że szajs bez podawania konkretnych argumentów. Minus to bliskośc torów, możliwośc przedłużenia broniewskiego, niewialka działka, moze ten esbud, ale nie bede oczerniac bez sprawdzenia faktów, usterki zawsze będą..a i to zalezy od poziomu naszej zrzędliwości i dociekliwości, niektórzy każda rysę na szybie wypunktują... Więc czekam na minusy zanim zdecyduję się na zakup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ante Re: Renesansowa 8 IP: 46.113.213.* 30.11.10, 00:30 Jak zapytac o szczegóły to cisza jak makiem zasiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veolius Re: Renesansowa 8 IP: *.stat.gov.pl 30.11.10, 12:56 Wady: bliskość szkół i przedszkoli (hałasująca dzieciarnia) parki i place zabaw(pitbule i rotwailery obsrywające trawniki) bliskość komunikacji - metra , autobusy, i tramwaje (hałas) bliskość centrów handlowych carrefour Bemowo , Leclerc. Arkadia (tereny zdominowane przez obcy kapitał) bliskość Kampinosu – wiadomo, że nie powstaną w pobliżu fabryki więc dostępność pracy mniejsza baseny, boiska – a po co ? niech bachorki siedzą w domu i grają w konsole a nie skażają krajobraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 21:25 w okolicy też Żabka - hałas, piwsko sklep z alkoholem - pijaki i złodzieje się kręca manicure - gupie blond lale obok pizzeria Dominium (i dwie inne) - fast food kebab - śmierdzi poczta - emeryci fitness, solarium - to wiadomo, że będą głupie baby dwie restauracje - można się zatruć domki jednorodzinne - pewnie yntelygencja tam mieszka stawy - dziecko się może utopić cmentarz - masakra 01.11 i ogólnie na Bielanach śmierdzi bo Huta jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 21:29 zapomniałem o jednej wadzie jak jest zima to w tych rejonach najbardziej pada śnieg i wieje wiatr zatem masakra murowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ante Re: Renesansowa 8 IP: 46.113.151.* 30.11.10, 23:44 ha, ha niexle pojechaliscie, tia nic dodac nic ująć, he he Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 07.12.10, 11:35 Ja też kupiłam i też jestem zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 08.12.10, 09:55 pewnie najbardziej z obsługi w Open Fajans i 30 letneigo programu oszczędnościowego połączonego z kredytem. Cieszymy się Twoim szczęściem Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 08.12.10, 10:04 nie Twój interes, więc się nie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 20:50 A czemu kupiłaś ? Co cię skłoniło, przekonało ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 09.12.10, 11:55 Mieszkam niedaleko i nigdy bym się stąd nie wyprowadziła. Przeczytałam te wszystkie posty i uśmiałam sie do łez...ze tu straszna zima itp.Każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje, mnie się ta okolica podoba, mam blisko do szkoły, przedszkola, basen, zajęcia dla dzieci, nic więcej nie potrzebuje. Mnie przekonała lokalizacja, inwestor( sprawdzony wzdłuż i wszerz, buduje na działce bez kredytu, porządne wykończenia i dość ciekawe mieszkania. Cena?... średnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 09.12.10, 12:19 z jednym się nie można nie zgodzić - można się w temacie Renesansowej ubawić do łez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 22:03 zatem wybieram sie na dni otwarte w ten weekend - sam jestem ciekaw co i jak :) - posłucham tramwajów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowa Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 08:13 no to jest nas troje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 13.12.10, 11:00 Trzeba będzie zrobić imprezę zapoznawczą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech nie zapomnij ... IP: 178.73.51.* 15.12.10, 00:32 zaprosic motorniczych tramwajow, turka i okolicznych meneli - im tez sie cos od zycia nalezy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hit Re: nie zapomnij ... IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 06:05 Zapomniałeś o forumowych matołkach. Ciepła herbata się dla nich znajdzie a i jakaś strawa na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: nie zapomnij ... 15.12.10, 12:24 32 wolne / 32 sprzedane - czy to przypadek czy oni codziennie losują, które oznaczyć jako wolne, rezerwuar, sprzedane ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: nie zapomnij ... IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 20:42 2 tyg temu było 26 wylosowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nie zapomnij ... IP: *.merck.de 20.12.10, 16:23 generator liczb losowych codziennie podaje inną liczbę, ciekawe czy przewidzi również datę bankructwa prestiżu u wrót kebabowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domik Re: nie zapomnij ... IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 14:21 + 5 sprzedanych. Ktoś jednak kupuje wbrew ujadaniu niektórych forumowych troli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 15.02.11, 22:11 drodzy sąsiedzi, może byśmy się zorganizowali na jakimś forum? piszcie pod 8.renesansowa@gmail.com sąsiad bud A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Renesansowa 8 IP: *.centertel.pl 01.02.11, 20:39 > Mieszkam niedaleko i nigdy bym się stąd nie wyprowadziła. Inwestycja dla zwiazanych emocjonalnie z Chomiczówką i koneserów tamtejszej architektury, przecież te domy jednorodzinne obok to jakiś koszmar, a jeszcze skupisko mrówkowców i przelotówka za oknem... lokalizacja jest fatalna, krajobraz całkowicie zdewastowany estetycznie. W okolicy nie ma ani jednego punktu, na który można by skierowac wzrok, żeby odpoczął od wytworów polskich planistów. W tym celu trzeba plazmę kupic :) >zajęcia dla dzieci, nic więcej nie potrzebuje dzieci nie powinny się wychowywac na tak zdewastowanych terytoriach, tego im żadna wycieczka nie zrekompensuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: At Re: Renesansowa 8 IP: *.pec.com.pl 20.01.11, 08:18 ja tez kupiłam, a więc juz nas 4:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 09:27 dostaliście info o podwyżce VAT ? Możecie to olać, jak macie umowę w formie aktu notarialnego podpisaną w zeszłym roku. Nic nie mogą zmienić bez zmiany umowy notarialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 24.01.11, 11:03 ja nie mam jeszcze aktu więc Vat mnie dotyczy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 24.01.11, 12:05 wszystkim podniosą, teraz możecie sobie kozaczyć, jak przyjdzie do podpisania końcowego aktu to i tak zapłacicie ten 1% i tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciek Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 19:02 mylisz się. Zmiana ceny jest zmianą umowy a zmiany umowy można nie przyjąć. W przypadku odstąpienia od umowy ze strony developer płaci zadatek x 2. Zastanów sie - to tak jak masz raty na dajmy na to tv który kupiłeś w zeszłym roku. Dziś płacisz wyższe raty o 1% VAT ? - NIE. I tyle w tym temacie. Zawierasz umowę kupna po cenie X i jest ona wiążąca bez względu na różne zmiany. Ewentualne zmiany są w umowie. Równie dobrze ja mógłbym napisać, że obniżyli mi pensje o 1% i w związku z tym chciałbym obniżki ceny mieszkania o 1%. Mało to sensowne ;) Kto nie ma umowy w formie aktu to nie wiem, nie znam się. Przypomnę tylko, że w dalszym ciągu na stronie wisi info - kup mieszkanie w grudniu i zaoszczędź na VAT 1%. Czyżby wszystkich oszukali? Nie, po prostu kto kupił mieszkania i wpisał w umowę CENĘ to kupi mieszkanie za taką cenę bez względu na COKOLWIEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 25.01.11, 09:19 mnie jest wszystko jedno, Tobie jak widać nie:) I dlatego spotka Cię, niestety, przykrość na koniec inwestycji. Przykrość = min. 1% Tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CieKaw Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 18:32 Z przyjemnością przyjme zadatek razy dwa. Ja byłem u prawników a twoje przemyślenia skąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris29 Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.11, 18:37 Ciek - niestety, inne reguly dotycza telewizorow, a inne mieszkan w budowie. Jeżeli tylko w umowie masz napisane, że VAT wynosi 7% / 22%, tzn., ze musisz zaplacic za podwyzke VAT-u - nawet, jesli nie masz w umowie napisane wprost, ze jak vat wzrosnie to deweloper ma prawo podniesc cene. Patrz: www.rp.pl/artykul/523145-Czy-warto-sie-spieszyc-z-zakupem-mieszkania-.html Tak na marginesie - pare miesiecy temu odradzalem zakup mieszkania tam ze wzgledu na halas od tramwajow - jak widac, to nie jedyny feler tej "inwestycji"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciek Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 23:43 To jeszcze raz powtórzę - w umowie jest cena ostateczna, jeśli się ją zmieni to trzeba podpisać nową umowę. Jeśli cena się zmieni to myśle ze wszystkim będzie łatwo dowieść w sadzie ze zostali oszukani " promocjami" , kup mieszkanie w 2010 i zyskaj niższy vat. Ciekawe ile osób podpisze aneks. Ciekawe jak to wyglada jak się ma umowę notarialną i ktoś odmówi tej jawnej podwyżki. Btw pytałem innych developerow i 9 na 10 bieze podwyżkę VAT na siebie dla klientów z 2010 roku zatem planów na starcie sobie grabi i chce mieszkańców oszukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielan Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 23:52 Przeczytaj to co na dole jest w ramce tego artkułu . Plano ma w umowach ostateczne ceny brutto a nie netto +VAT i dlatego jak masz umowę to ceny nie podniosą. Równie dobrze ktoś mógłby chcieć obniżki bo ... podnieśli podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 15:34 brawo,może i ja dołącze ,podoba mi sie 2 pok na ostatnim piętrze :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Renesansowa 8 IP: *.warszawa.mm.pl 01.02.11, 19:56 My też kupiliśmy w grudniu i nie mamy zamiaru podpisywać aneksu - zobaczymy co z tego wyjdzie. W umowie jest cena ostateczna a przy paragrafie o odstąpieniu od umowy przez sprzedającego nie ma słowa że sprzedający może sobie rozwiązać umowę bo tak mu się podoba. Musi zawinić kupujący a my dotrzymujemy wszystkich warunków umowy - sprawa wydaje się bardzo prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gheha Re: Renesansowa 8 IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 20:09 już wysyłają faktury i są ok tzn nowy vat ale cena brutto "stara". Inne jest cena netto. Ktoś poszedł po rozum do głowy, że ten numer z aneksem nie wyjdzie. Niesmak lekki pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopex Re: Renesansowa 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:28 kupię chętnie od ciebie. Ile metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
renesansowa.8 Re: Renesansowa 8 16.02.11, 19:51 forum.gazeta.pl/forum/w,101863,122224220,122224220,Powitanie.html zapraszam na forum mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 19.03.11, 14:08 Zaczęli robić elewację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trewnik Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 22.03.11, 23:26 Mam nadzieje ze nie białą tylko jakiś beżyk Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Sztuka tworzenia wnętrz... 29.07.11, 19:33 Szczególnie polecam firmę BALDAF, będzie mi wykańczać mieszkanie, kupiłam mieszkanie na 1 kondygnacji to szybko otrzymam klucze i będzie można na żywo zobaczyć efekty. Wykańczanie kompleksowe. Zainteresowani zapraszam na stronę: baldauf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prim odpalili ceny 6800 IP: *.centertel.pl 23.02.11, 21:31 choć mieszkania od płn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: odpalili ceny 6800 IP: *.merck.de 23.03.11, 12:49 no, i od północy będzie gustowna różowa elewacja. Co prestiżżżż to prestiżżżż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drty Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.mm.pl 23.03.11, 20:41 jaki prestiż? Ja kupiłem tam mieszkanie nie dla prestiżu i cieszę się, że jest jakie jest . Prestiż niech kupują od Robyga albo w Zielonym Żoliborzu z widokiem na tory kolejowe. tu jest NORMALNY blok osiedlowy w przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garage Re: odpalili ceny 6800 IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 21:58 kociaczku ....6800 to jest atrakcyjna cena dla tych co sprzedali wlosci pod autostrady oni pra do stolicy i nie wiedza ze tramwaj wjezdza do sypialni majac 107 db \startujacy odrzutowiec \ a startujacy tramwaj ma 105 db i to wszystko juz od 4 rano ponadto na tym debilnym skrzyzowaniu kazdej nocy sa roboty torowe spawanie ciecie szlifowanie torow bo jakis kmiotek przeforsowal tory po przejsciu dla pieszych \wypadki\ wiec poczekaj -ceny spadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygłupek Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.mm.pl 26.03.11, 09:43 byłeś, słyszałeś ? Pierd... na maxa. Nie wspomnę o ograniczeniu prędkości dla tramwajów i o tym, że za 2 lata będą same Swingi, których stojąc na przystanku nie słychać. Zresztą dyskusja nie ma sensu bo ludzie głosują $ - ponad 80% mieszkań sprzedanych a ujadają ci co bez grosza. Podaj mi lepsze miejsce w tej cenie na Bielanach / Żoliborzu - kupuje w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piasek Re: odpalili ceny 6800 IP: *.aster.pl 26.03.11, 14:55 eeetam do metra tam daleko a tramwaje w wielu fajniejszych miejscach wawki są i avionetki tudzież szybowce w oknach nie lądują, więc spadaj naganiaczu. Boisz się, że juz nigdy z zyskiem nie odsprzedaż i tak bluzgasz na forum. Fajnie sie czyta takich desperatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: odpalili ceny 6800 IP: *.merinet.pl 26.03.11, 15:47 ja już kupiłem i jestem bardzo zadowolony - developer jest uczciwy, elastyczny, miła obsługa, budowa idzie bardzo szybko- nawet szybciej niż było ustalone w harmonogramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator nowy budynek obok IP: 195.187.47.* 31.03.11, 12:48 przestańcie już o tym hałasie, to wszystko jest ok, tak strasznie nie będzie, a jeśli ktoś korzysta z komunikacji to ma pod nosem tramwaj i autobus - zawsze są plusy i minusy (dla mnie to więcej na plus) - reasumując kto chce kupuje kto nie chce niech nic nie pisze i szuka w innym miejscu mam nowa wiadomość odnośnie tego budynku, po stronie wschodniej na tym małym kawałku gdzie rosną chaszcze ma powstać nowy budynek - działkę kupiło Plano. Jak przy kupnie pytałem co tam będzie to mówili że jakiś Polak nie chciał sprzedać tego kawałka bo szykował się za jakiś czas do postawienia domu, miał pozwolenie na 3 kondygnacje. Ciekawe ile będzie teraz i jak ten budynek chcą tam wlepić - jest mało miejsca i część mieszkań może trochę przysłonić. Może ktoś wie coś więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: nowy budynek obok IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 12.04.11, 08:28 Będzie problem z tym nowym budynkiem, gdyż świato słoneczne zostałnie bardzo ograniczone. Boję się czy nie będzie nory w mieszkaniu. Plusem jest tylko to, że ten nowy blok wyciszy nasz blok, a i nie bedzie tego bałaganu pod oknami (na sąsiedniej działce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nowy budynek obok IP: *.merck.de 12.04.11, 10:00 stara praktyka developerska, najpierw sprzedaje sie jakiś budynek, reklamując przestrzeń, a potem ten sam developer buduje na działce obok najlepiej to widać przy wyścigach na Służewcu, ale i na naszych skromnych Bielanach jak widać są już developerzy-kombinatorzy Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: nowy budynek obok 13.04.11, 08:34 ja słyszałam ze ma tam powstać parking piętrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: odpalili ceny 6800 02.04.11, 22:20 Gość portalu: dar napisał(a): > ja już kupiłem i jestem bardzo zadowolony - developer jest uczciwy, elastyczny > , miła obsługa, budowa idzie bardzo szybko- nawet szybciej niż było ustalone w > harmonogramie. To interes zycia 7 kafli z metra za mieszkanie - chore :D Dla porownania liczba wystawionych mieszkan na allegro :300.000 Samochodow: 318.000 :D toz to wynika ze zdrozeje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość11 Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.11, 20:12 Ja też mam kupione - więc witam wszystkich sąsiadów ! Z jednej strony ogromna radość - niska cena mieszkań, dobra lokalizacja, nowy blok i przede wszystkim własne M. Z drugiej strach, czy radość nie zniknie przez te cholerne tramwaje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudfik Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.11, 10:35 niedługo będą Swingi i będzie po problemie www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=237&c=100&l=1 Z tego co wiem mieszkania od torów mają cichsze okna Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaccc Re: odpalili ceny 6800 02.04.11, 22:15 A propos hałasu związanego z bliskością tramwajów. Mieszkam w zupełnie innym miejscu, ale mniej więcej w takiej odległości od torów jaka jest tutaj. Chciałam zwrócić uwagę, że o ile tramwaje starszego typu są głośniejsze, o tyle te nowsze są cięższe i dzieje się teraz coś dziwnego - jedzie tramwaj, niby go nie słychać, za to blok się trzęsie. Wrażenie jest co najmniej denerwujące. Na drgania bloku nie pomagają zamknięte okna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adhoc Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.mm.pl 03.04.11, 22:53 z innej beczki - mam znajomego co się do głuszy wyprowadził. Jego sąsiadka regularnie rodzi 3 już dziecko. Od 5 lat małolaty mu tak napierd..., że przy nich tramwaj to trzepot komara na łące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hałas Re: odpalili ceny 6800 IP: *.aster.pl 04.04.11, 09:09 Dokładnie tak. Nie muszą to być tramwaje. Wystarczy pod oknami plac zabaw, jakieś boisko i robi się koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drgania Re: odpalili ceny 6800 IP: *.aster.pl 04.04.11, 09:13 Ciekawe to co piszesz. 50m2 od torów i jeszcze przenoszą się drgania ? Nie bardzo mi się chce w to wierzyć. Jednak jeśli tak jest musicie wziąć "sejsmologa" ze sprzętem zrobić pomiary i domagać się od ZTM naprawy tego stany - czyli zrobienia dobrej wibroizolacji pod torowiskiem (przynajmniej nowe przekładki tłumiące). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: odpalili ceny 6800 IP: *.merck.de 04.04.11, 12:38 no i już się zaczyna... Niedługo włodarze apartamentów Renesansowa 8 pewnie zarządają przeniesienia torów tramwajowych w inne miejsce i kasację placyków zabaw oraz boisk w promieniu 500m od ich prestiżowej siedziby. W czym pewnie niedługo ich wesprą nowi lokatorzy kolejnej rezydencji, którą f-a plano wepchnie między tory tramwajowe, ulicę i murek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasada Re: odpalili ceny 6800 IP: *.aster.pl 04.04.11, 12:59 czytaj, zrozum, pisz prosta zasada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość11 Re: odpalili ceny 6800 IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 20:30 Tu nie chodzi o lokatorów z apartamentów na Rensansowej 8 i to przykre, że tak to interpretujesz !!!! Nikt tu nie mówi o likwidowaniu czegokolwiek !!! A atmosferę tworzą ludzię i masz rację być może na Renesansowej 8 - będą to sympatyczni, życzliwi i zwyczajnie fajni lokatorzy - a to, że wymieniamy swoje poglądy nikomu nie wyrządza żadnej krzywdy !!! Życzę Ci gościu więcej optymizmu i wiary w ludzi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bitek Re: odpalili ceny 6800 IP: *.dynamic.mm.pl 11.06.11, 13:56 dziś nawet taniej - 6500, dni otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejk pismo o bloku obok IP: *.dynamic.mm.pl 15.04.11, 17:21 czytali ? Nie wiem kto je pisze ale język tam jest mało zrozumiały. po trzech próbach chyba rozumiem co tam jest napisane. Ogólnie jak Waszym zdaniem oceniacie to co się stało? kto miał okna na skrzyżowanie zobaczy teraz pnącza na sąsiednim bloku. Zastanawiające kto kupi mieszkanie w tym nowym bloku, który już będzie naprawdę blisko torów. Z chęcią zobaczyłbym wizualizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: pismo o bloku obok IP: *.derby.waw.pl 16.04.11, 02:31 Witam, o jakim piśmie piszesz? jestem bardzo ciekawa co postawią. Czy coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: pismo o bloku obok IP: *.aster.pl 16.04.11, 13:21 Pięknie załadowali kupców w bambuko. Sprzedać 1 budynek a potem dopiero puścić parę o następnym tuz obok. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: pismo o bloku obok 16.04.11, 20:17 czytali...trochę mnie to podłamało, ale ja mam okna z drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: pismo o bloku obok IP: *.derby.waw.pl 17.04.11, 01:38 Czy możecie podać link do tego pisma? czy wiadomo jak wysoki będzie to budynek i w jakiej odległości od naszego? i co w nim bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertyuj Re: pismo o bloku obok IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.11, 12:02 jeśli nie dostałaś to zapewne dostaniesz. wikki a czemu cię podłamało jak masz okna z drugiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: pismo o bloku obok 17.04.11, 21:10 a jakoś tak..:)troche mnie przeraża, że już nikt nie myśli o ludziach, ewentualnych nabywcach tylko wszędzie liczy się kasa, gdzie jest tylko odrobinę przestrzeni, to teraz wszędzie tam stawiają blok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: pismo o bloku obok IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.11, 22:31 też mam z tym problem, byłem dziś na wizji lokalnej i nie mam pojęcia jak tam na tej działce może powstać cokolwiek - tam nie ma miejsca! No ale chytry dwa razy traci. Jakby plano pomyślało to by kupiło ta działkę wcześniej i inaczej zaprojektowało obecny blok. Teraz to takie na siłę stawianie czegoś by wyciągnąć kasę. Pytanie tylko czy ktoś kupi obecne mieszkania od wschodniej strony na niższych piętrach bo widok będzie marny. A czy nie mogliby kupić jeszcze kolejnej działki i te wsiowe baraki rozwalić - za każdym razem jak tam jestem to mnie one osłabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: pismo o bloku obok 18.04.11, 09:12 ja też byłam i za cholerę tam mi nic nie pasuje...nie wiem jak oni tam coś zmieszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw Re: pismo o bloku obok IP: *.home.aster.pl 17.04.11, 22:39 Witajcie. Też będę posiadaczem mieszkania w tym budynku. Mam dwie kwestie. 1. Na sąsiedniej działce i tak miał stać budynek 3 kondygnacyjny. Inwestor tego nie ukrywał. Przynajmniej przed nami. Kupiłem lokal jako 3 na etapie dziury w ziemi. Liczyłem się z faktem, że będzie mi przysłaniał taras. Jak wyjaśnił Prezes w piśmie i rozmowie, właściciel sąsiedniej działki wystąpił o zmianę projektu i pozwolenia na budowę podobno 15 piętrowego budynku. Plano za pewne bało się, że mieszkania im się będą słabiej sprzedawać i kupiło działkę od poprzednika jednocześnie zmieniając projekt na 8 kondygnacji. Mówię jak napisali i powiedzieli, czy to wiarygodne nie wiem. Sąsiednia działka ma 400m. Mnie to i tak niewiele zmienia. Może tylko będzie więcej ludzi, a więc mniej kameralnie. Jeśli prawdą jest, że to naprawdę dobrze rozegrał poprzedni właściciel, to działanie Plano jest ok. Jeśli... Wobec powyższego nieuprawnione jest mówienie o wolnej przestrzeni. Tam nigdy nie była planowana. Planowana była budowa tylko inna... Tu mam pytanie... Kiedyś słyszałem, że aby postawić dom trzeba co najmniej 600 m. Coś się zmieniło? Czy nie dotyczy to wszystkiego, czy może głupoty piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: pismo o bloku obok IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.11, 20:45 no nikt nie twierdził, że miał być park ;) ale budynek XV p jak to sugeruje plano to jakoś sobie nie wyobrażam. Budynek ma swoje plus - odgrodzi od hałasu i zagospodaruje działkę. Jeszcze te baraki bym skasował. Może warto wykupić sąsiednie działki . BTW 4,75 mln za 1000 m to właściciel tej działki niech mi się lepiej na oczy nie pokazuje bo to złodziejstwo i skurw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pismo o bloku obok IP: *.merck.de 19.04.11, 16:12 Szkoda, ze Plano tak sie sfrajerzylo i nie kupilo wszystkiego od razu, najlepiej jeszcze z dzialka po drugiej stronie torow tramwajowych - wtedy mogliby puscic tramwaje srodkiem osiedla - to bylaby jazda i majstersztyk :D A tak powazniej, to mam wrazenie, ze developer, ktory chwalil sie wczesniej (czy tez moze raczej uwierzytelnial) budowa jakis willi czy segmentow teraz po prostu nabral na stare numery developerskie kilkudziesieciu naiwnych w stolicy. Zwazywszy, ze po drugiej stronie torow kiedys ma byc przedluzenie Wolczynskiej do Broniewskiego, to wszystkie budynki beda mialy porownywalnie ciekawe lokalizacje. Zarowno pod wzgledem widoku z okna jak i wyciszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: pismo o bloku obok IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.11, 22:45 "Zwazywszy, ze po drugiej stronie torow kiedys ma byc przedluzenie Wolczynskiej do Broniewskiego, to wszystkie budynki beda mialy porownywalnie ciekawe lokalizacje. " i tak już od 30 lat ... o tej drodze po co takie farmazony ciągle powtarzać ? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: pismo o bloku obok 27.04.11, 21:33 Witam sąsiadów! Ja również zakupiłam mieszkanie w tej inwestycji jednak jestem przerażona nowym blokiem renesansowa 6, ponieważ mam mieszkanie od strony wschodniej, niby PLANO zapewnia, że nie zagrozi mi to zmniejszeniem ilości światła w mieszkaniu. Podobno blok ma stać blisko torów i ma być koło tych baraków. Czy ktoś wie bliżej kiedy dostajemy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perliczka Barierki na balkonach - brzydkie IP: *.warszawa.mm.pl 09.05.11, 07:34 Witam, ostatnio dowiedziałem się, że na balkonach zamiast szklanych płyt pojawią się barierki metalowe - pręty. Przeszliśmy wczoraj pół Bielan i tego typu rozwiązanie pojawia się dosłownie w kilku blokach - np na ul. Wolumen w blokach pamiętających komunę. Przyznam się szczerzę, że czuję się troszkę załamany potencjalnym wyglądem. Nawet w komuniastych blokach na Chomiczówce są wszędzie szklane płyty. Dosłownie w 95% nowych bloków nie stosuje się już drutów. Co o tym sądzicie? Z chęcią zobaczyłbym wizualizacje balkonów bo na obrazku na stronie nic nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Barierki na balkonach - brzydkie IP: *.aster.pl 10.05.11, 21:29 chyba od początku miały być metalowe.... a co sądzisz o wyłaniającej się elewacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: Barierki na balkonach - brzydkie IP: *.warszawa.mm.pl 10.05.11, 22:54 no od początku so what - są do bani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Renesansowa 8 - a S7 IP: *.aster.pl 10.05.11, 21:33 jak przyszli mieszkańcy powinniśmy śledzić losy tego studium. pozostaje mieć nadzieję, że nie starczy im kasy by to zbudować (przedłużenia Broniewskiego) www.siskom.waw.pl/planistyka-warszawa-sk-bemowo_bielany_S7.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: Renesansowa 8 - a S7 IP: *.warszawa.mm.pl 10.05.11, 22:56 i znowu o tym .... i tak już 30 lat , tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Renesansowa 8 - a S7 IP: *.aster.pl 11.05.11, 21:02 nastąpiła jedn istotna zmiana - powstaje most północny, którego przez 30 lat nie było wydano decyzje środowiskową dla S7 - a tego przez 3o lat nie było. na szczęście S7 na razie wyleciała z budżetu i jest szansa że się kasa już nie znajdzie. trzeba pilnować i ew protestować na etapie konsultacji społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwas Re: Renesansowa 8 - a S7 IP: *.tpnet.pl 12.05.11, 07:43 Po uruchomienie mostu północnego koniecznością będzie zrobionie tych inwestycji. WPP Bielany sie zakorkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomiczówka od 76r Re: Renesansowa 8 - a S7 IP: *.merinet.pl 27.08.11, 08:30 Gość portalu: shu napisał(a): ...trzeba pilnować i ew protestować na etapie konsultacji społecznych. Tiaaa, jeszcze się nie wprowadził, a już protesty planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 - a S7 IP: *.merck.de 17.05.11, 11:09 nie żal Ci czasu, żeby przez 30 lat śledzić z wypiekami na twarzy ten temat? :D Akurat mnie cieszy, że będziecie tam mieć trasę pod oknem. A Jak Wam to nie pasuje, trzeba było kupić mieszkanie gdzie indziej, a nie teraz życzyć miastu braku funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Renesansowa 8 - co wymyślą IP: *.warszawa.mm.pl 20.05.11, 23:31 jako przyszli mieszkańcy powinniśmy śledzić losy tego co chcą nam wybudować koło nosa, jak chcą to wkomponować, czy to będą usługi z mieszkaniami czy będą może zamiast mieszkań biura - wtedy będzie tłok, a zamiast drzewa i huśtawki przy bloku będzie beton i kostka, jeśli chodzi o usługi to sexshopu lub kolejnego monopolowego tez nie potrzebuje, bądźmy czujni, może jak się zawiąże wspólnota będzie można mieć coś do powiedzenia, poza tym gdzie będą podjeżdżać samochody - już jest wystarczająco ciasno. Garaż podziemny ma być łączony - to też nie jest dobra wiadomość, miało być kameralnie i spokojnie, może być trochę mniej .... Co do 2 mln za działkę jeśli to w ogóle prawda, to 4 usługi za 500 tyś. (licząc najtaniej) daje 2 mln - także nie trzeba budować 7 kondygnacji żeby koszt się zwrócił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: Renesansowa 8 - co wymyślą IP: 83.143.140.* 21.08.11, 17:21 Naiwny czlowieku.... nie chodzi o to by koszt się zwrócił... chodzi ZYSK. A tak wogóle, nie tylko dzialka kosztuje... to co na niej wybuduja też - materiały, sprzęt, ludzie... a to już sporo więcej niż te 2 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 - co wymyślą IP: *.merck.de 22.08.11, 09:23 pewnie beda doplaty... a jak nie doplaca yelenie, to nie bedzie aktufff no ale przeciez to taka atrakcyjna lokalizacja w niskiej cenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REMONTY Remonty, Wykońcaenia mieszkań, Adaptacje,.' IP: 195.205.163.* 12.05.11, 11:53 Witam moja firma specjalizuje się kompleksowych remontach, jak również wykończaniem mieszkań, lokali tzw, " pod klucz". Wykonujemy również drobne prace, typu małe przeróbki, usuwanie awarii - naprawy po awarii. Na rynku warszawskim działamy od wielu lat. Prace prowadzimy głównie w Warszawie i okolicach. Oferujemy usługi w zakresie : - malowanie. - gładzie gipsowe - podwieszanie sufitów - zabudowy g/k - układanie glazury,( gres, terakota, kamień itp.) - układanie paneli podłogowych i ściennych - układanie parkietu - cyklinowanie - montaż drzwi i okien - elektryka - hydraulika + biały montaż OFERUJEMY PROFESJONALNE DORADZTWO, GWARANCJE NA WYKONANE PRACE ORAZ BARDZO KONKURENCYJNE CENY Zapraszam do współpracy. Piotr Kietliński 0 603 659 230 Zapraszam do obejrzenia wykonanych przez nas prac; www.remontglazurnik.republika.pl oraz linki do moich ogłoszeń; ale.gratka.pl/ogloszenie/2299241_remonty_wykonczenia_mieszkan.html ale.gratka.pl/ogloszenie/1014389_hydraulik_glazurnik_warszawa.html ale.gratka.pl/ogloszenie/877610_kompleksowe_remonty_panele_malowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilint jestem przerażony barierkami na baloknach IP: 195.182.34.* 07.07.11, 15:13 co za paskudztwo, ktoś ostro przysępił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: jestem przerażony barierkami na baloknach IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 11.07.11, 08:26 Tak to prawda - kicz i badziewie. Teraz będą ludziska przeplatać jakieś dziadostwo przez te barierki, aby sie zasłonić od oczu przechodniów. Jest to skandal i odstępstwo od projektu. Uważam też, że budowa się ślimaczy, pracowników prawie nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jestem przerażony barierkami na baloknach IP: *.merck.de 11.07.11, 08:36 jaki developer, taka budowa... a mialo byc tak pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trimken Re: jestem przerażony barierkami na baloknach IP: 195.182.34.* 11.07.11, 16:47 odstępstwo od projektu ? Mógłbyś temat rozwinąć i podać szczegóły co i jak. Mnie te barierki na balkonach odstraszyły na maxa, gorsze niż za gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: jestem przerażony barierkami na baloknach IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 12.07.11, 08:13 Pisząc, że jest odstępstwo od projektu miałem na uwadze fakt, że z wizualizacji bloku, którą możemy zobaczyć zarówno na stronie Plano wynika, że powiny być zamontowane szyby (płyta), a nie te paskudne barierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori <a href="http://www.renesansowa8.yoyo.pl" target="_blank" rel="nof IP: *.merinet.pl 15.07.11, 23:31 balustradki wyglądają nieźle, nie straszcie ludzi:] będzie więcej światła w mieszkaniach:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: balustradki sa do bani IP: *.home.otenet.gr 16.07.11, 09:28 nawet za komuny takich się nie robiło. Polecam spacer dookoła po osiedlu. KICHA TOTALNA Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: <a href="<a href="http://www.renesansowa8.yoyo.pl"" target 16.07.11, 20:24 Mi również się wydaje, że powinny być przeszklone. A czy ktoś wie kiedy dostajemy klucze do wykończenia mieszkań, bo na stronie jest napisane,że nawet w czerwcu, a tu lipiec i ciągle zmieniaj ą terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori <a href="http://www.renesansowa8.yoyo.pl/" target="_blank" rel="no IP: *.merinet.pl 16.07.11, 21:06 do końca lipca powinno być wiadomo. Przez obfite deszcze jest wilgotno i wszystko wolniej schnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: <a href="<a href="http://www.renesansowa8.yoyo.pl/" target IP: *.merck.de 18.07.11, 09:30 nie tyle wolniej schnie, co pewnie woda stoi w garazu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Opoznienie IP: *.aster.pl 18.07.11, 18:35 wg harmonogramu jaki mam w lipcu powinny być odbiory techniczne. wg stanu jaki znam nie ma jeszcze instalacji elektrycznych w części lokali i większości tynków wew, nie ma tez windy Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Opoznienie 20.07.11, 18:10 Ja byłam na bloku w tym tygodniu i klatki są otynkowane ale glazury na podłodze i farby na ścianach brak, no i na wszystkich balkonach nie ma glazury. Szkoda mówić my mieliśmy dostać klucze koniec czerwca a tu końca nie widać. Czy ktoś coś wie jeszcze o stanie bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Opoznienie IP: *.aster.pl 20.07.11, 19:47 Była dzisiaj i potwierdzam, brak glazury wszedzie. Postep mimo to jest bo sa juz tynki wewnetrzne i czesc posadzek w lokalach. Wstawili tez stolarkę na partaerze. no i pojawily sie dzrzwi do windy... ale szyb nadal pusty. w srodku praca wre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Opoznienie IP: 195.182.34.* 19.08.11, 12:41 czy coś się ruszyło? Ktoś ma jakieś terminy odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Opoznienie IP: *.aster.pl 19.08.11, 20:32 nie mam nic... a poniedziałek 22go już ... w poniedziałek :( Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Opoznienie 22.08.11, 15:02 Jeśli ktoś dostał już klucze i poszukuje rzetelnej ekipy to polecam firmę BALDAUF, zainteresowanych zapraszam na stronę internetową: baldauf.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Opoznienie IP: *.merck.de 23.08.11, 10:14 klucze od czego? od wozkarni? bu ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasche Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 21:59 Też szukam mieszkania na Bielanach w dość "spokojnym" miejscu i mocno się zastanawiałam nad tą lokalizacją, jednak po przeczytaniu wszystkich postów jestem chyba o krok albo dwa wstecz z decyzją o zakupie na tej inwestycji. Czy ktoś się może interesował tą inwestycją? Aspekt/Renesansowa Budowa idzie szybko. Na początku roku byli na parterze, a dziś już stoi budynek. W środku już instalacje i tynki się rozpoczęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swindalniker Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.11, 22:32 pochopnie nie rezygnuj bo ten bloczek jeśli chodzi o Bielany ma zdecydowanie więcej + niż minusów. Architektura na pewno lepsza niż ten na rogu Aspekt. Jak ktoś zna lepszą ofertę na Bielanach to ja poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Renesansowa 8 IP: *.merck.de 25.07.11, 13:34 he, he, he, architektura, he, he, he wymień choć ze trzy sensowne plusy, naganiaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bvfdhg Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 25.07.11, 22:49 Podaj 3 sensowne inne inwestycje w podobnej cenie na Bielanach. Kupuje od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 19:00 Przykład z linku ASPEKT/RENESANSOWA , który koleżanka podała w poście powyżej POST 71 m2 - 8500 zł odejmij od tego wartośc rynkową miejsca postojowego i komórki lokatorskiej, które są w cenie (lekką ręką - 40.000zł), to daje cenę poniżej 8000 zł. W tej cenie masz także balkon 28 m2, niezły standard i grunt jako własność, a nie użytkowanie wieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rensiak Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 26.07.11, 23:24 To dalej jest o tauzena wiecej niz ja zaplacilem na renesansowej i a) mam normalny balkon b) mam kuchnie a nie aneks kuchenny w 21m2 duzym pokoju c) ma normalne pozostale pokoje a nie 8,5 m2. Btw porownaj % sprzedanych mieszkan i tu i tu i ... pomysl. Jakies inne super propozycje oproczt tej klatki z widokiem na szkołe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 02.08.11, 12:14 moi drodzy pracownicy deweloperów - dajcie sobie spokój. to forum dla ew i przyszłych mieszkańców. reklamę możecie sobie uprawiać na swoich stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Renesansowa 8 IP: *.centertel.pl 09.08.11, 00:23 Szczerze odradzam kupowanie czegokolwiek z metką "Vitabrain". Zbudowali "luksusowe" wakacyjne apartamenty w Juracie, inwestycja pod nazwą "Willa Cztery Żywioły" - jeden wielki bubel. Setki jeśli nie tysiące usterek, które usuwane są do dzisiaj. Niektórych nie da się naprawić w ogóle. Przeciekające dachy, krzywo zamontowana stolarka drzwiowa i okienna, odpadające tynki, mnóstwo przeróżnych wad. Prezes tej spółki wysługuje się prokurentem, sam kryje się w cieniu. Inwestycje nastawione na szybki zysk, w trakcie inwestycji zmieniają formę prawną, aby utrudnić dochodzenie roszczeń. Jedna wielka ściema ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Renesansowa 8 IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 23.08.11, 10:27 Czy może wiecie coś o odbiorach - czy jak pisało Plano już się rozpoczęły. Póki co nie widać, aby prace miały się kończyć - barierek na balkonach nadal mało (a tak na marginesie, ile można je montować, wiem że są do bani, ale mimo to). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Renesansowa 8 IP: *.warszawa.mm.pl 27.08.11, 19:59 ciekaw jestem czy w ogóle były jakieś odbiory między tym 22-26 sierpnia. Strasznie im ta końcówka wolno idzie. Wnętrzom już prawie nic nie brakuje, zabudowy szachtów skończyć, gres zafugować i po robocie, w mieszkaniach założyć osprzęt elektryczny i zawiesić drzwi wejściowe - tyle. Grzebią się strasznie, gorzej z terenem zewnętrznym, izolacja powinna być już dawno przykryta. zarzekali się że będzie wcześniej - może nawet czerwiec, a wyjdzie koniec września lub planowany październik. Trudno, byle dziadostwa nie montowali. Winda nie ma piętrowskazywacza, na pewno nie ma na piętrach, nie zerknąłem na parterze - nie lubię takich oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojona Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 01.09.11, 20:07 Czy ktoś już coś odebrał? Czy ktoś cokolwiek wie? O co chodzi z tym opóźnieniem? Podłączenia wody też nie robią a mieli zacząć do końca sierpnia. Nie wiem czy płacić kolejną ratę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 03.09.11, 10:38 jesli mozesz to nie płac Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 04.09.11, 08:51 Ja bym zapłaciła, niedługo zaczynamy odbiory techniczne i będzie po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 04.09.11, 14:49 jak zaczniemy to zobaczymy - narazie mamy 3 miesiace opoxnienia. a barierek jak nie bylo tak nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bieniu Re: Renesansowa 8 IP: 213.25.195.* 04.09.11, 20:37 O jakim opóźnieniu piszesz? Jaki masz termin ukończenia nieruchomości w umowie przedwstępnej? Nie będzie po prostu szybciej i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka272 Re: Renesansowa 8 04.09.11, 20:52 No wlasnie, przecież w umowie jest do końca pazdziernika, wiec nie rozumiem o jakim opoznieniu piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 07.09.11, 19:16 moi drodzy aby budowa zakończyła się na koniec października wszystko na tzw ścieżce krytycznej musi wydarzyć się w odpowiedniej sekwencji i w swoim czasie. budowa kończy się złożeniem wniosku o pozwolenie na użytkowanie i miesięcznym oczekiwaniem na jego wydanie. zostały 3 tygodnie a stan jest następujący: - Wewnątrz budynku już dawno powinno być wszystko gotowe - nie jest - windy nie są zamontowane - Barierki na balkonach od 2 miesięcy są w tym samym miejscu - Zagospodarowanie terenu leży. - Ogrodzenia nie ma -Nie ma podłączonych mediów. na ten moment lekka ręka jest około 6 do 8 tygodni opóźnienia - jestem tam prawie codziennie i nie widać by się spieszyli. Jak każdy z was mam wpisana możliwość 3 miesięcznego spóźnienia i nieaktualne już obietnice ze wejdziemy w czerwcu. a tak... remontować będzie trzeba zimą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 07.09.11, 19:19 a oto treść pisma z Plano z dnia 5 sierpnia (...) Szanowni Państwo, Zgodnie z naszą wcześniejszą obietnicą, że na początku sierpnia przekażę Państwu informację w jaki sposób i w jakich terminach przewidujemy przeprowadzić odbiory techniczne lokali mieszkalnych, poniżej podaję oczekiwaną informację. Jak wszyscy mogliśmy zauważyć, ze sezon letni (mamy tu na myśli przede wszystkim miesiąc lipiec) zaskoczył nas intensywnymi i częstymi opadami deszczu, które skutecznie opóźniły proces schnięcia całego budynku. Nie oznacza to że mamy jakieś opóźnienia, lecz bazując na doświadczeniu zarówno naszym jak i generalnego wykonawcy, wiemy, że w pewnych sytuacjach lepiej jest zaczekać z wejściem i rozpoczęciem prac wykończeniowych. Na chwilę obecną robimy wszystko by budynek był osuszany z wilgoci. Dnia 28 lipca br., odbyło się spotkanie z Generalnym Wykonawcą naszej inwestycji, na którym postanowiliśmy zgodnie, że odbiory techniczne będą możliwe tylko i wyłącznie po zamontowaniu barierek na balkonach i klatkach schodowych, chodzi nam tylko i wyłącznie o względy bezpieczeństwa Państwa jaki i ekip remontowo wykończeniowych. W związku z powyższym planujemy przystąpić do odbiorów technicznych lokali w trzech etapach. Pierwszy etap nastąpi w tygodniu 22 – 26 sierpnia br. Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie podać Państwu listy lokali, które będą gotowe na odbiory w dniach 22 -26 sierpnia, czekamy na taką informację zwrotną od generalnego wykonawcy, jak ją tylko otrzymamy to niezwłocznie zostaniecie Państwo o tym poinformowani, każdy z lokatorów indywidualnie, powinno to nastąpić przed 19 sierpnia. Kolejne etapy odbiorów przewidujemy przeprowadzać co 2 tygodnie. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 07.09.11, 21:49 no raczej nikt mieszkania nie odebrał. Najbardziej wkurzają mnie te kłamstwa w żywe oczy. Do końca kit o odbiorach pod koniec sierpnia. W umowie jest koniec października a mnie nikt o czerwcu nic nie mówił (to jakiś absurdalny termin i nie mam pojęcia gdzie ktoś z Was coś takiego usłyszał). Miałem nagadą ekipę, teraz to się mogę w nos pocałować. Każdy miesiąc zwłoki to dla mnie 3 tys. w plecy. Trochę kwas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 08.09.11, 11:34 Witam przyszłych sąsiadów, jestem zaniepokojona budową bo od lipca niewiele widać postepów, natomiast pracownicy biura plano mówią za każdym razem coś innego - już pod koniec sierpnia uzyskałam informację telefonicznie z plano, że drzwi do lokali już są zamontowane. Zastanawiam się, czy nie wystąpić o oficjalną informację - potwieredzoną przez wykonawcę o zgodności postępu prac z harmonogramem - bo już na pierwszy rzut oka widać, że są opóźnienia - a jestem tam codziennie. Zakończenie prac nad elewacją zewnętrzną miały byc do końca lipca.. I jeszcze to utrudnianie skontrolowania prac - żeby zobaczyć trzeba się zwolnić z pracy - wielka łaska że można zobaczyć w środę między godz. 9-12 i to po uprzednim umówieniu się.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesans Re: Renesansowa 8 IP: 192.100.112.* 08.09.11, 11:51 Może spróbujmy omówić się w przyszłym tygodniu - przyszli mieszkańcy - razem np w Cinema City Bemowo na kawę i pogadać f2f - w grupie siła. Ustalimy zeznania i razem wystąpimy do Plano z żądaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 09.09.11, 15:18 Witam! Ja dostałam klucze i wykonuje prace remontowe w mieszkaniu, mogę powiedzieć jaki jest stan faktyczny budynku. Nie ma prądu ani wody w mieszkaniu, ale mają być zrobione połączenia do 1 października, tak twierdzi kierownik budowy. A ogólnie to za 2 miesiące będzie wszystko skończone, tak że licząc termin 30 października to nie powinno być opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 10.09.11, 22:17 a jak z wilgocia w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 11.09.11, 12:44 Mieszkanie jest suche nie ma mowy o wilgoci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 12.09.11, 07:44 Ciekawe co remontujesz jeśli nie ma wody i prądu... Czy musiałaś dokonać odbioru technicznego? A jak z wykończeniem budynku - np. klatki, windy barierki na schodach? Bardzo proszę o więcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 12.09.11, 11:37 Remontuje wszystko oprócz łazienki. Prąd w budynku jest tylko nie jest puszczony na mieszkania, ale nam podłączyli, i możemy działać. Na klatkach jest glazura, ale nie ma barierek, windy są ale nie puszczone. W sobotę i niedziele były dni otwarte można było wejść i zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: Renesansowa 8 IP: *.subscribers.sferia.net 13.09.11, 09:53 Remontujesz wszystko oprócz łazienki? A konkretnie, podłoga już leży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 13.09.11, 12:25 To ciekawe z tym dniem otwartym - na stronie inwestycji nie ma śladu informacji o dniach otwartych - to skąd mogłabym wiedzieć? W czasie dni otwartych na początku roku pracownica plano powiedziała że dni otwarte nie są dla tych, którzy już kupili mieszkanie i nie powinniśmy byli przychodzić - takie tam życzliwe podejście do klienta;). Nie wiem jak można cokolwiek remontować bez dostępu do wody?? A czy wiesz, kiedy będą następne dni otwarte? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 13.09.11, 18:29 Jak trzeba remontować to jakoś można, poza tym dostęp do wody jest ale nie w mieszkaniu. Robimy sufity,ściany, podłogi przyjeżdżają w przyszłym tygodni i zabudowę szaf. 4 mieszkania wykonują prace remontowe. O dniach było napisane na płotach przy budynku. Na pewno niedługo dostanie pani swoje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Renesansowa 8 IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 14.09.11, 10:27 Tak się zastanawiam po co się Pani tak spieszy z tym remontem, przeciez i tak nie będzie można tam mieszkać przed odbiorem technicznym. Ponadto jak pozostali będą się remontować do późnej nocy, to już widzę Pani protesty, że hałas, bałagan itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: Renesansowa 8 IP: *.subscribers.sferia.net 14.09.11, 11:39 A ja nie wierzę w jakikolwiek remont. Dostałam maila o 3-miesięcznym opóźnieniu na inwestycji. Do konca września mam wpłacić ostatnią transzę i trochę się obawiam, że jak już wpłacę 100% to będzie tylko gorzej. Przechodzę koło bloku codziennie, niestety nie codziennie spotykam jakiegokolwiek pracownika na budowie, a w sierpniu pogoda była raczej sprzyjająca wykonywaniu robót. Pożyjemy, zobaczymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Renesansowa 8 IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 14.09.11, 12:04 Bardzo proszę umieścić tego emaila na stronie, gdyż ja takiego nie dostałem i ciekaw jestem co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 14.09.11, 13:03 tez jestem ciekawy treści i dlaczego klientów traktuje się wybiórczo. ja tez nic nie dostałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 15.09.11, 08:20 Może masz wpisane w umowę, że możesz opóźnić płatność o czas równy opóźnieniom w budowie i dlatego nie dostajesz tej wiadomości oficjalnie... Jestem ciekawa tego maila, bardzo proszę o przeklejenie go tu. A swoją drogą ciekawa sprawa z tym ogłoszeniem na płocie, a ten płot to taka reklama że uch:) widać go tylko z Renesansowej... Codziennie przejeżdżam obok i nie widać na zewnątrz budynku postępów... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Renesansowa 8 IP: *.merinet.pl 15.09.11, 08:39 jakieś postępy jednak widać, więcej barierek i zaczynają kostkę kłaść. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 17.09.11, 16:37 Nie wiem jak można pisać, że nie ma postępów nie będąc na budowie. Takie pisanie prowadzi do niepokoju przyszłych lokatorów. Postępy na budowie są i codziennie widać coś nowego. Ja również nie dostałam e-maila, ale skoro są już odbiory techniczne to znaczy, że niedługo koniec budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Renesansowa 8 IP: 217.96.18.* 19.09.11, 09:46 dziennie coś nowego, czyli jeden szczebelek w barierce balkonowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.waw.pl 20.09.11, 07:53 Z Broniewskiego nie widać specjalnych postępów - kilka prętów więcej, a elewacja zewnętrzna(barierki) miały byc gotowe już na koniec lipca. Miejmy nadzieję, że Sprzedający z Wykonawcą w najbliższym czasie rozwieją nasze wątpliwości oficjalnym pismem, skoro nie ma opóźnienia w budowie w stosunku do harmonogramu prac.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurcze Re: Renesansowa 8 IP: *.Red-79-146-237.dynamicIP.rima-tde.net 20.09.11, 12:51 czy wam odpisuja na maile? Ja pisze kolejne maile i bez odpowiedzi? Czy to kolejny Plac Zbawiciela? Przy ostatniej racie mialem stracha, kolejnej nie zapłace dopoki wszystko sie nie wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 20.09.11, 15:57 Nie wiem jak teraz, ale w sierpniu pracownica plano odpisała mi dwa razy, jednak widocznie wyczerpała swoją wiedzę i na trzecią pocztę już nie uzyskałam odpowiedzi. Napisała m.in.: cyt. "Ad1. Zgodnie z harmonogramem prac budowlanych nie tylko w punkcie 6.3 jest mowa o balustradach, proszę zapoznać się z punktem 5.7 „Prac wykończeniowych” zgodnie z nim mamy czas na dokończenie balustrad do 30.10 br. Mogę Pani powiedzieć, że dokładna data zakończenia tych balustrad to 15 sierpień i przy tej dacie pozostaniemy." - podpisano (..)Dyrektor Sprzedaży. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renesans Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 22.09.11, 07:52 mamy 22 wrzesien a balostrady nie sa gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurcze2 Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 22.09.11, 09:34 a może jakiś grupowy protest? nie zapłacimy rat to może zaczną nas traktować jak klientó a nie petentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 30.09.11, 09:21 Czy coś się ruszyło na Renesansowej? Może jakiś dzień otwarty? Czy coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Renesansowa 8 IP: *.cwd.waw.pl 30.09.11, 12:56 Dzień otwarty już był :) - info na stronie www.renesansowa8.pl Nie wiem czy będzie kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 03.10.11, 08:45 Ciekawe, a w którym miejscu na stronie jest ta informacja, bo ja nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 30.09.11, 13:04 Witamy Sąsiadów ! Wczoraj byliśmy na Renesansowej /tylko z zewnątrz/ i oto newsy : 1. Położyli kostkę do wjazdu /garaż/ i będą montować wentylację 2. Położyli kostkę od tzw. małej ulicy Renesansowej, tam gdzie jest wejście do przyszłego banku i lecznicy stomatologicznej. Przy wejściu do banku, zrobili miejsca postojowe. 3. Kończą wykładanie kostki przy gł. wejściu tzw. okrąglak z żółtej kostki 4. Montują barierki balkonowe !!! Balkony od strony gł. wejścia 5. Założyli na wszystkich balkonach oświetlenie zewnętrzne /kinkiety/ 6. Będą podnosić ulicę od strony wejścia do banku / wyrównanie poziomu /. Tak nam powiedział pan, który tam pracował. Dwa tygodnie temu byliśmy w środku i pracowały ekipy elektryków. Jesteśmy przy budowie co drugi dzień i widzimy postępy. Mieszkamy niedaleko na Bielanach i wychodząc z psem na spacer, zawsze kierujemy się w stronę Renesansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Renesansowa 8 IP: *.cwd.waw.pl 30.09.11, 13:47 Nie rozumiem tych obaw dotyczących inwestycji. Blok prawie na wykończeniu, prezentuje się przyzwoicie. Jedynie zastanawia mnie czy nie będzie zbyt głośno, ale nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.waw.pl 03.10.11, 08:41 Rzeczywiście - nie rozumiesz! Blok miał być oddany do końca października. Mamy poczatek października a blok nie jest skończony, a co dopiero oddany. Trzeba przyznać że ładny jest(no, może oprócz barierek) ale to żadna pociecha, jeśli jest opóźnienie w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 30.09.11, 15:53 "Mieszkamy niedaleko na Bielanach i wychodząc z psem na spacer, zawsze kierujemy się w stronę Renesansowej. " my mieszkamy obok i jesteśmy tam codziennie i postępów nie widzimy. Barierek na balkonach jak nie było 3 m. temu tak nie ma i dziś ! Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 30.09.11, 16:25 Barierki są montowane od strony gł. wejścia, od drugiej strony jeszcze nie, z tym się zgodzimy. Oczywiście nie na wszystkich piętrach, ale barierek przybywa. Postęp jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 14.09.11, 15:02 Spieszy mi się ponieważ, nie miałabym ekipy remontowej, przez te zmiany terminu. Mam porządnego wykonawce, a nie chciałabym, żeby mi mieszkanie robiła jakaś lipna EKIPA wzięta z ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 06.10.11, 08:27 Co słychać na Renesansowej? Bo z Broniewskiego nadal nie widać postępów :( Czy ktoś z Państwa miał już zawiadomienie o odbiorach? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 06.10.11, 09:01 ja dostałam zawiadomienie ze mam odbiór 21.10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crisis Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 06.10.11, 20:38 my też dostaliśmy. Wszystko na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 07.10.11, 08:00 Tak? A budynek został odebrany? Można się wprowadzić i mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 07.10.11, 12:40 Przed chwilą wróciliśmy z Renesansowej. 1. kończą wstawiać balustrady na całym budynku 2. w całym w budynku jest już woda i prąd 3. dziś założyli kablówkę Aster-a 4. robią wjazd z boku budynku i przygotowują się do wykopu do drugiego budynku /biurowiec i usługi/. Budynek który ma być budowany przy Renesansowej 6. Prace mają ruszyć niedługo. 5. Na dzień dzisiejszy odebrano technicznie 10 mieszkań. Budynek nie jest jeszcze odebrany, a kiedy można się wprowadzać, to trzeba chyba na bieżąco ustalać z Plano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.waw.pl 07.10.11, 14:03 Dzięki za informację. Jednak o tym kiedy się można wprowadzić nie decyduje Plano tylko Powiatowy Inspektorat Nadzoru budowlanego, który wydaje pozwoleni na użytkowanie budynku. Jak pozwolenia nie ma nie wolno tam mieszkać, można za zgodą kierownika budowy przeprowadzać wyłącznie prace wykończeniowe - bez wstawiania mebli i garnków.Wiem z głównego i pewnego źródła. Jeśli pozwolenia nie wyda bo coś nie jest zgodne z zatwierdzonym projektem bud. to procedura poprawienia tych błędów może trwać i 4 m-ce i nie ma pewności czy po usunięciu usterek takie pozwolenie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 07.10.11, 14:36 Miejmy nadzieję, że Inspektorat Nadzoru Budowlanego sprawnie przeprowadzi kontrolę, nie będzie dużych błędów i zgodnie z terminami budynek będzie oddany, tak jak planowali. Gdyby ktoś z Was wiedzial, że sa jakieś problemy, opóźnienia itp, to dajcie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryndal Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 07.10.11, 19:01 Pkt 4 mnie zainteresował, gdyż w plano od dawna mówią, że najpierw zbudują Dewizjonu a dpiero potem ewentualnie wezmą się za Renesansową 6 Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 10.10.11, 10:53 Pkt 4 mnie zainteresował, gdyż w plano od dawna mówią, że najpierw zbudują Dewi > zjonu a dpiero potem ewentualnie wezmą się za Renesansową 6 Pod koniec września rozmawialismy z Plano i mówili nam, że wykop ma powstać przed zimą w tym roku / Renesansowa 6/. Wykopu jeszcze nie zaczęli, ale robią wjazd na budowę i będą lada moment wycinać krzaki. Chcą zdążyć przed końcem roku. Budowa prawdopodobnie ruszy wiosną 2012. Teraz najważniejsza jest Renesanowa 8. Odbiory techniczne lokali, wykończenie ind. lokali, odbiór całego budynku i podpisywanie aktów notarialnych. Wg. nas wersja optymistyczna to termin wprowadzania się z mebelkami i garnuszkami to luty/marzec, a wersja pesymistyczna..... lePiej na razie nie denerwowaĆ się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: 148.81.254.* 10.10.11, 08:18 stan na sobotę - balustrady do końca maja jeszcze bardzo bardzo daleko-są balkony zupełnie bez barierek, jest chodnik-kostka położona przed budynkiem. Teren nie jest uporządkowany. Co do przygotowań do wykopu na sąsiedniej działce nic takiego nie widziałam - może chodzi o plan tych przygotowań. Czyli na dzień dzisiejszy - kto odebrał może remontować - ale meblować i mieszkać nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Renesansowa 8 IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 12.10.11, 14:38 Co myslicie o tym, że chcą nam oddawać mieszkania (do niby wykończenia) przed pozwoleniem na użytkowanie ? W sytuacji kiedy PINB powie że są jakieś zaniedbania, możemy jeszcze długo czekać na realną możliwość zamieszkania, a czynsz sobie każą płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 12.10.11, 16:42 polecam tekst na stronie : www.nieruchomosci.com.pl/artykul,Odbior_mieszkania_od,210.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 13.10.11, 08:24 te odbiory przed zgodą na użytkowanie są chyba dobrowolne, nie? dla tych, którzy przed oddaniem budynku chcą sobie wcześniej remontować, jak jedna z rozmówczyń na tym forum. w artykule takiej sytuacji akurat nie omówili, ale jest dużo wskazówek innego typu. Wiadomo, że trzeba dokonać odbioru lokalu przed podpisaniem aktu notarialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 18.10.11, 22:46 ja odbieram w przyszłym tygodniu. Moze wypowie sie ktoś kto juz odebrał - jaka jakośc prac? jak podejscie wykonawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Renesansowa 8 IP: 62.159.77.* 13.10.11, 11:31 mam pytanie, co z podłączeniem ogrzewania? i co z windami są już uruchomione? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 13.10.11, 13:37 > mam pytanie, > > co z podłączeniem ogrzewania? > i co z windami są już uruchomione? Wczoraj przechodziliśmy obok Renesansowej i widzieliśmy jak malarze malowali na biało hall główny. Co z ogrzewaniem ? Chyba jeszcze nie włączyli, a windy też chyba nie uruchomione. W Plano powiedzieli, że po uruchomieniu, windy będą przynajmniej przez parę miesięcy oklejone folią /lustra/ i zabezpieczone podłogi, tak, aby swobodnie można było przewozić meble, sprzęt AGD itp. To co się nie zmieści, no to po schodach :) trzeba będzie wnosić. Ogrzewanie i windy powinni lada moment włączyć. Robi się zimno, a tynki muszą schnąć. Jak będziemy następnym razem na Renesansowej to podpytamy ochroniarzy /o ogrzewanie i windy/, oni wiedzą najwięcej i są na bieżąco :) Poza tym, jeździ koparka i wyrównuje teren, ten od strony linii tramwajowej. Wykopali już parę krzaków. Wykopu pod budowę Renesansowa 6, jeszcze nie zaczęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 14.10.11, 20:03 dziękuję za odpowiedz. czy wiecie może jak ma wyglądać "plac zabaw" przed blokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 17.10.11, 13:41 jaki plac zabaw? chyba placuszek zabaw :) zima idzie a barierek nadal nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shumops Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 25.10.11, 09:13 podsumujmy status budowy: W budynku nie ma mediów Barierki zaczęły się pojawiać ale daleko im do końca wczoraj widziałem że zaczęli robić ogrodzenie (notabene bardzo niskie) zagospodarowanie leży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 28.10.11, 04:23 update z dzisiaj: do budynku jest podłączone ciepło miejskie ale nie uruchomione jest podłączona woda ale nie uruchomiona nie jest podłączony prąd i długo nie będzie windy nie maja odbiorów udt odbiór, który mieliśmy dzisiaj to porażka maja teraz jakieś 3 tygodnie na wykonanie poprawek. jeśli ktoś chce szczegóły to zapraszam na priw. shumops#gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinky Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.11, 07:42 a u nas prąd jest we wszystkich gniazdkach :) Mieszkania też nie odebraliśmy ale poprawki są drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 28.10.11, 08:20 Cześć TinkY Macie tzw "Prąd budowlany" - gdzie mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinky Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.11, 09:31 w części A. Na klatce światło się świeci, dzwonek działa, no nie znam się na prądzie ale jak dla mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 28.10.11, 13:56 W części B nie ma prądu. Ekipa wykończeniowa u sąsiada "ciągnie" prąd z klatki. U sąsiada w kuchni krzywy sufit, facet od glazury musiał naciągać tynki do poziomu. My jeszcze czekamy na odbiór, zobaczymy jak u nas wykończenie. Newsy z dzisiaj: jeszcze nie pociągnęli ogrodzenia do końca. Nasadzili krzaczków i ułożyli trawę z rolki. Cały czas wstawiają barierki na balkonach, już im mało zostało. Garaż - prace chyba już zakończone, bo założyli już wentylację i porządkują w środku. Domofony w drzwiach wejściowych założone, będzie też domofon przy bramie wejściowej. Szykują też pomieszczenie dla ochrony kable, oświetlenie itp. Założyli już lampy przy wejściach i przy garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinky Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.11, 19:39 ta "ochrona" to nie wiem po co. Na wejście będzie miała widok przez okno, na zewnątrz nic nie widać. Może lepiej przeznaczyć to pomieszczenie na wózki albo rowery. Jedn człowiek miesięcznie to ok 4500, do czynszu sporo na tak małą liczbę mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 28.10.11, 20:24 "Ochrona" plus kamery plus monitory - tak jak mają w budynku dalej przy Renesansowej. Mieszkamy niedaleko Renesansowej / ponad 15 lat/. Te okolice nie należą do najspokojniejszych. Coś o tym wiemy. Vis a vis budynku Renesansowa/ przy ul. Broniewskiego jest bursa dla tzw. trudnej młodzieży, dalej pub Tato, sklep monopolowy 24 h . Dzielnica zwłaszcza wieczorem jest raczej 'wesoła'. Całe szczęście, że przy Broniewskiego, trzy przystanki tramwajowe od Renesansowej jest posterunek policji. Policja i straż miejska niejednokrotnie interweniowała, znają te okolice i problemy z chuliganami. Ochrona bardzo byłaby wskazana. Na wózki i rowery dla wszystkich lokatorów to i tak miejsca w tym pomieszczeniu nie wystarczy. Ale to i tak zadecyduje wspólnota mieszkańców czy ma być ochrona czy wózkarnia. Może ogrodzenie / ciut za niskie / będzie wystarczającą ochroną przed "nieproszonymi gośćmi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinky Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.11, 20:46 Ogrodzenie jest niestety miernej klasy podobnie jak barierki. nawet nie ma podmurówki. Ktoś znowu przysępił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shumops Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 28.10.11, 20:47 Ochrona i monitoring plus interwencja to MUST - na szczęście w budynku będzie bank więc może się uda to "pożenic" Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 28.10.11, 21:15 Ogrodzenie - beznadziejne. Ogrodzenie, chodnik, jezdnia - strasznie tam wąsko. Co do ochrony i monitoringu, to może po naszych wyliczeniach nie będzie zbyt drogo na lokal. Trzeba będzie przejrzeć oferty firm ochroniarskich. Bezpieczeństwo i porządek jest bezcenne ! W naszym obecnym budynku mimo domofonu i tak wchodzą pijaczki i śpią na korytarzach. Akwizytorzy z ulotkami zaśmiecają klatki, pomazane są ściany budynku z zewnątrz i wewnątrz / pseudo grafficiarze/. A i kradzieże w mieszkaniach zdarzały się. SHUMOPS - masz rację, ochrona, monitoring i interwencja to MUST. Na pewno to się da "pożenić' z monitoringiem bankowym / a propos czy może wiesz jaki bank ?/. A na wózki i rowery możemy zrobić miejsce, na parterze w korytarzach. Jest sporo miejsca. Tak zrobili w budynku przy ul. Żeromskiego / na dole jest Kredyt Bank/. Zakupili stojaki na rowery i lokatorzy zostawiają tam rowery i wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 29.10.11, 22:05 bank - wydaje mi się ze PKO bp ochrona musi być, by kolesie z nocnego nie przeskakiwali przez plotek, nie pisali po ścianach sprajem i akwizytorzy i ulotkarze nie włazili do klatki o pijaczkach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: Renesansowa 8 21.11.11, 21:19 Witam, Proszę o kontkat sąsiadów części A na emaila: jacorts@wp.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Renesansowa 8 IP: 192.100.112.* 08.11.11, 12:18 cześć, Czy ktoś z oso które są na miejscu mógłby opublikować status na dzisiaj i ew. newsy od ochroniarzy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 08.11.11, 13:03 Sytuacja z dnia dzisiejszego : 1. kończą wstawianie barierek na balkonach / to już chyba naprawdę końcówka/ 2. zdjęli folie z okien i myją okna i parapety zewnętrzne 3. końcżą ogrodzenie tzn. montują furtkę i doprowadzają kable do domofonu przy furtce 4. trwają jakieś prace wykończeniowe w pomieszczeniach, gdzie będzie bank i stomatolog 5. elektryczność na klatkach jest /wieczorem na klatkach jest światło/ 6. windy jeszcze nieczynne 7. garaż gotowy 8. posadzili krzaczki i położyli trawę z rolki 9. barierki przy schodach na klatkach schodowych już zamontowane To tyle z pobieżnych "oględzin". Na tablicy informacyjnej, która jest przy budce ochroniarzy jest napisane, że oddanie budynku , grudzień 2011 r. Ale to chyba tzw. wersja optymistyczna. Ano zobaczymy. Miłego dnia dla wszystkich Sąsiadów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 08.11.11, 19:04 a wiecie może co z ogrzewaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 17.10.11, 17:07 To, że windy będą obite od wewnątrz to normalne. dzięki temu nie zostaną zniszczone przez ekipy remontowe. Podobno UDT już odebrało windy czy ktokolwiek może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
shumops Spotkanie Renesansowa 8 18.10.11, 22:59 witam sąsiadów! może pomyślimy nad jakimś spotkaniem lub co najmniej jakimś forum wymiany informacji. myślę, że warto się poznać i zacząć współpracować juz na etapie odbiorów. My mieszkamy w klatce A 6 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Spotkanie Renesansowa 8 19.10.11, 08:14 my mieszkamy klatka A piętro 7:), pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 21.10.11, 21:25 witajcie :)) 7.1 cy 7.2? moj email shumops@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Spotkanie Renesansowa 8 19.10.11, 10:53 Witamy Sąsiadów / klatka B , 3 piętro/. Spotkanie i to nie jedno, na pewno zorganizujemy. Póki co, polecam info na stronie mieszkaniowa.e-wiedza.info/jak-zalozyc-wspolnote-mieszkaniowa.html Plano po podpisaniu akt. not z nami, będzie administrować budynkiem tylko przez 6 miesięcy. Potem powinnismy wybrac firmę / MY jako wspólnota mieszkańców/, która będzie zarządzac budynkiem. Jeśli ktoś z Was ma doświadczenie w pracach we wspólnocie mieszkaniowej, takie osoby są bardzo mile widziane. Jeśli znajdziemy dobrą, niedrogą firmę i zorganizujemy dobrą wspólnotę, to będzie się nam fajnie mieszkać. Ostatnie newsy z wczoraj z budowy: uporządkowali teren przed wejściami na klatkę, barierek balkonowych jeszcze do końca nie założyli. Wczoraj w 3 mieszkaniach paliło się światło /prace wykończeniowe/. Jak miło, budynek zaczyna żyć "własnym rytmem". Miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shumops Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 22.10.11, 20:25 Axelek, sytuacja jest tym ciekawsza, że formalnie będziemy mieli dwie wspólnoty A i B. Ale to jest obejścia, mamy taka sytuacje, tu gdzie mieszkamy dzisiaj (3 wspólnoty na jednym osiedlu). Co do firmy zarządzającej to też nie ma problemu jest ich cała masa i wiele całkiem dobrze sobie radzi z zarządzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Spotkanie Renesansowa 8 22.10.11, 21:58 Dlaczego dwie wspólnoty ???? Co to znaczy "formalnie " ? Przecież budynek jest jeden !!! Po co dzielić na dwie wspólnoty. Nie rozumiem tego, chyba, że jest jakiś przepis dotyczący ilości lokatorów "przypisanych" do jednej wspólnoty. A jak to się ma w praktyce - czy firma zarządzająca kontaktuje się z dwoma wspólnotami ? Czy każda ze wspólnot wybiera innego zarządzającego. Nie, to byłoby bez sensu. Tam gdzie mieszkamy budynkiem zarządza Administracja, bo nie wszyscy lokatorzy wykupili od spółdzielni mieszkania i nie można było założyć wspólnoty. Miejmy nadzieję, że w przypadku naszego budynku przy Renesansowej utworzy się jedna wspólnota, bo dwie, to bez sensu. Chyba, że przepisy mówią co innego. Koniecznie w Plano trzeba się będzie dowiedzieć, kiedy planują ostatecznie oddać nasz budynek wspólnocie i innej firmie zarządzającej. W praktyce developerzy administrują budynkami przez 1 rok, ale Plano planuje 6 miesięcy. Trochę to krótko, zwłaszcza, że przez pierwsze pół roku, to wszyscy będziemy się "urządzać' i nikt nie będzie miał głowy na inne działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 23.10.11, 04:36 Klatka A i Klatka B to w sensie formalnym 2 oddzielne budynki stojące na 2 sąsiednich działkach. Dla ciekawości jedna wspólnota (B) ma własnośc gruntu a druga (a) tylko dzierżawę wieczystą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.pgi.waw.pl 24.10.11, 08:23 Niezbyt mądrze byłoby zakładać dwie wspólnoty dla 1 budynku i tak małej ilości lokali - to bardzo podrożyłoby koszty. Tu stan prawny gruntu nie ma znaczenia. Plano podpisało umowy tak a nie inaczej, natomiast co zrobią mieszkańcy/właściciele to już ich wybór. Nie ma ograniczenia w liczbie mieszkańców wspólnoty, ale teren jest za mały, żeby dwóch dozorców go sprzątało za pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: 217.96.18.* 25.10.11, 16:10 tak się wtrącę, a czy Plano sprzedło już wszystkie mieszkania? Bo ja nadal widzę 16 nie sprzedanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilan Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 25.10.11, 22:22 sam sobie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Spotkanie Renesansowa 8 28.10.11, 14:00 Plano chyba nie aktualizuje swojej strony, bo we wrześniu br. mieli tylko 4 mieszkania na sprzedaż. Tak mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Spotkanie Renesansowa 8 IP: *.merinet.pl 29.10.11, 10:43 chyba przeczytali poprzedni post bo zaktualizowali stronę;) Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: Spotkanie Renesansowa 8 21.11.11, 21:24 Witam Klatka A się kłania 3y piętra niżej. Proszę o kontakt na emaila jacorts@wp.pl Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielan fotka z góry na zumi IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.11, 23:44 www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Warszawa%2C+Renesansowa+8&cId=&sId=&moreCities= nasz blok już jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasciciel barierki są okropne IP: 195.182.34.* 03.11.11, 16:32 budynek komunalny na Nocznickiego ma ładne. estetyczne szklane płyty. Podobnie nowy budynek na Wergiliusza. A u nas... KUPA STRASZNA i wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: barierki są okropne IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 10.11.11, 11:21 A ogrzewanie już włączyli. Napiszcie również czy wilgotność posadzki pozwala na położenie parkietu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: barierki są okropne 10.11.11, 12:07 u nas jeszcze posadzka nie nadaje się do położenia parkietu, najbardziej martwi mnie winda, nie możemy zacząć nic robic bo nie działa, czy ktoś ma informacje, kiedy ją włączą? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 prace wykończeniowe w budynku 10.11.11, 12:47 Wczoraj wieczorem jeszcze nie było ogrzewania. To dobra wiadomość, że już dziś włączyli. Co do podłogi, to podobno przy wilgotności powyżej 3% kładzie się specjalną zaprawę. Więcej info na stronie www.lakiery.pl/subpage.php?akc=porady&porada=43 Barierki balkonowe brzydkie, ale to co założyli na piętrach / szafki do liczników/ jeszcze brzydsze. Jakaś paskudna, ciemna, brązowa, drewnopodobna boazeria. Mamy już skrzynki pocztowe:) i domofony. Ochroniarz powiedział nam, że jest oddanych na razie 25 mieszkań. Windy na razie zablokowane. Może lada moment uruchomią. Teren pod wykop budynku Renesansowa 6 już przygotowany. Na razie nie widać koparek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.dynamic.mm.pl 10.11.11, 18:31 bez windy mi też powiedziano, że roboty u nas nie ruszą. Winda jest teraz najbardziej potrzebna. Co do boazerii to jak się zdenerwuje to sam ja na piętrze u sobie wymienię. Z barierkami gorzej choć to ciekawe czy można by sobie samemu założyć takie ze szkła/plexi. Na kilku budynkach w okolicy widziałem takie cuda - jeden balkon zabudowany a inny z takimi barierkami jak u nas. Dziwna sprawa z tą renesansową 6 - mieli tego nie robić tylko to na Obrońców Tobruku - czyżby zmiana planów? A jak tramwaje? Dają się Wam we znaki? Chyba głośniej jest od Reymonta niż od Broniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: prace wykończeniowe w budynku 10.11.11, 19:08 Myśleliśmy, że zrobią ładne metalowe, szare szafki, a oni zamontowali takie brzydkie płyty. Powinni zamontować takie szafki, jak kolor drzwi wejściowych do naszych mieszkań albo szare. Porażka. Co do osłon balkonowych to chyba trzeba będzie zamontować we własnym zakresie, takie płyty pleksi. Też to widzieliśmy i to nawet fajnie wygląda. My akurat mamy balkon pełny, tylko w jednym pokoju balkonowe barierki. Co do tramwajów, to jest OK. My teraz mamy okna wychodzące na skrzyżowanie Reymonta/Broniewskiego i nie narzekamy, nie jest zbyt głośno. Na Renesansowej mamy mieszkanie też od strony tramwajów i będzie OK. TAm jest ciszej niz przu skrzyzowaniu, a tramwaje nie jeżdżą zbyt często, no i niedługo będą juz same tramwaje typu swing, to będzie cichutko :) Jeszcze jak nam wybudują Renesansową 6, to zasłonią tory tramwajowe. Ten budynek ma być zbudowany bliżej torów, tak przynajmniej wykarczowali krzaki. Jak przeżyjemy budowę Renesansowej 6, to żaden hałas nie jest w stanie nas później wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka272 Re: prace wykończeniowe w budynku 10.11.11, 21:29 my tez mieszkamy na Renesansowej i mamy tramwaje na co dzień, więc jesteśmy przyzwyczajeni. My czekamy teraz na windy, bo bez tego ani rusz. Nasza posadzka miała wpółczynnik 6 więc musimy poczekać z parkietem, a ogrzewanie włączono w części B i A? pozdrawiam, wiki2721. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shumops Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 62.159.77.* 10.11.11, 21:48 a czy ktoś z was sprawdzał jak się ma sprawa z kablówka i internetem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loka Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.dynamic.mm.pl 10.11.11, 21:54 no to też sprawa kluczowa (net) a co do kablówki ciekawe czy będzie antenę można zamontować - jakość z anteny nieporównywalnie lepsza niż z kablówki . Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: prace wykończeniowe w budynku 11.11.11, 17:16 Witam SĄSIADÓW! Niestety wiadomośc ogrzewaniu jest fałszywa, byłam wczoraj i sprawdzałam, ani w klatce A ani B nie ma ogrzewania, jedynie podłączyli wodę, ale oczywiście ciepłej nie ma. Mieszkania są bardzo wilgotne i trzeba uważac z wykańczaniem. Czy ktoś wie kiedy jest odbiór ostateczny budynku, PLANO twierdzi, że do końca listopada się wyrobią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.aster.pl 11.11.11, 20:13 By zamknąć inwestycję muszą uzyskać pozwolenie na użytkowanie. a z tego co wiem jest to wydawane w postaci decyzji - tak więc musi się uprawomocnić min +2 tyg. więc musieliby już mieć w ręku papier a widać, ze budynek jeszcze nie gotowy. zagospodarowanie leży i kwiczy. Teraz od strony torów tramwajowych to dzika puszcza. nie ma ogrzewania itd. jak dla mnie to bardzo optymistycznie do świąt.... jeśli nie dłużej. Zaraz po podpisaniu aktów notarialnych musimy się skrzyknąć i jako wspólnota zrobić odbiór części wspólnej. tam tez będzie masę poprawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 14.11.11, 08:57 Mam pytanko - czy przy odbiorach technicznych korzystaliście lub zamierzacie korzystać z pomocy osoby mającej wiedzę o takich odbiorach. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: prace wykończeniowe w budynku 14.11.11, 11:01 Witam! My niestety nie korzystaliśmy i żałujemy. My mieliśmy dużo błędów hydraulicznych, za które musieliśmy płacić oddzielnie, ponieważ kierownik budowy uznał, że odebraliśmy mieszkanie i go już ono nie interesuje. Z tego co mi wiadomo to można przyjść z wyspecjalizowaną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 195.182.34.* 14.11.11, 15:00 my mieliśmy, kupa niedoróbek. Oczywiście większość można by olać ale za taką kasę powinno być prawie perfekcyjnie. Odbiór techniczny bez specjalisty to kosztowna GŁUPOTA ale każdy ma swój rozum i... portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaiski76 Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 14.11.11, 15:54 Podeślij jeżeli możesz nr tel. do osoby która wykonywała odbiór u Ciebie, a i ile sobie zaśpiewała za tą usługę (email: kaliski76@o2.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 195.182.34.* 14.11.11, 16:34 znajomy i robi to "po kosztach" dla znajomych zatem niestety nie mogę go polecić bo facet zarobiony innymi rzeczami. Wydanie 200-500 zł na pewno się opłaci. Wygładzanie ścian etc jest kosztowniejsze, nie wspominając o ewentualnych późniejszych kwasach z oknami, drzwiami czy rurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madamekoko Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.acn.waw.pl 16.11.11, 21:21 Witam! Ciekawa jestem jakie odkryliście błędy hydrauliczne. My na razie nie odebraliśmy mieszkania z uwagi na parę szczegółów do poprawy. Przy próbie odbioru byliśmy ze specjalistą, ale z uwagi na niepodłączoną jeszcze wtedy wodę kwestie hydrauliczne nie mogły zostać sprawdzone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVB Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.home.otenet.gr 15.11.11, 10:41 Odebrałem bez żadnej pomocy we srodę,żadnych usterek ani uchybien,tylko drzwi balkonowe do regulacji....klamka cięzko chodzi .podlogi wylewki równe,ściany pod halogenem spr bardzo ok, metry tez ok,tylko te windy.ekipa wnosila wszysto ,gres,glazura,kleje itd. na IV od 13 tej do 19 tej ,było nieżle,pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.pgi.gov.pl 16.11.11, 11:18 Ekipa sobie napewno doliczy za to wnoszenie po schodach;). Dziś 16.11 a do końca budowy chyba jeszcze daleko :( chociaż ktoś się tam wieczorem kręcił:). Część brakujących balustrad na balkonach zostało zamontowane ale bez montażu barierek(czyli oprzeć się można ale dziecko wypadnie:)- pierwsze i trzecie piętro tak ma-lokale od małej Renesansowej, część ogrodzenia niezbyt wysokiego jest ale też jest ogrodzenie budowlane na części, a teren nie jest uporządkowany. Renes. 6 dziewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 16.11.11, 11:54 Witam Renesansowa 8 - SEGMENT A ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 16.11.11, 12:14 Witam ponownie ;D proszę o kontakt osoby, które kupiły mieszkania w segmencie A; lokal o powierzchni 77,30 m. kw. Adres email: jacorts@wp.pl bądź na owym forum. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 212.160.240.* 16.11.11, 13:21 Myśle,że Plano ma duże problemy z odbiorem bloku, a Nam wszystkim nie chce o tym powiedzieć. Gra z nami nieuczcwie, myśle ,że powinniśmy sie spotkać i naradzic co w tej sprawie. Plano ciągle nas zbywa, niech wkońcu powiedza nap prawdę nawet te najgorsza z oddaniem budynku. W zeszłym roku jak kupowaliśmy mieszkanie to nie było problemu kiedy możemy wejść z pracami, że napewno w październiku zamieszkamy, a dzisiaj pracowniaca mówi ze nie moze określic terminów oddania bloku. ktos ma propozycjie co zrobimy z zistniała sytuacją? Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 16.11.11, 13:39 Duże problemy to mało powiedziane ;( zgadzam się całkowicie - w zwodzeniu są najlepsi ;( napewno w sierpniu, później we wrześniu, październiku, listopadzie - a teraz grudzień ;( Rzeczywiście jest to duży problem... bo tak naprawdę oni sami nie wiedzą co i jak? To jest ciekawe co Pani/Pan mówi, tzn.: a dzisiaj pracowniaca mówi > ze nie moze określic terminów oddania bloku ??? żenada ;( ..... Podłączam się pod hasło, że powinniśmy coś z tym zrobić - PODPISUJĘ SIĘ POD TYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 212.160.240.* 16.11.11, 13:52 To może warto się jakoś skrzyknąc w kilka osób i moze coś wymyślimy. Myśle, że nekanie Plano (chyba dobre słowo) telefonami i mailami to i tak nic nie daje, bo to jest ciągłe wodzenie za nos. Czy ktoś ma pomysł na spotkanie gdzie i kiedy? bo myśle,ze nie ma co czekac musimy przejśc do jakiś działań. Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 16.11.11, 14:04 Z miłą chcęcią dołączę się do drużyny w walce z Plano, w ideii uzyskania rzetelnych informacji. Jeśli chodzi o telefony oraz emaile to niestety ale nazwę to DZIAŁ OBSŁUGI KLIENTA jest u nich poniżej pewnego poziomu przyzwoitości. Kiedy w grę wchodzą takie pieniądze, a uzyskanie informacji granicy z cudem to coś tu jest nie tak ;( W myśl: KLIENT NASZ PAN, u Plano jesteśmy na ostatnim miejscu. Poczekajmy może chwilę, aż ktoś odezwie się jeszcze na forum i możemy podjąć próbę spotkania się z zarządem Plano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 212.160.240.* 16.11.11, 15:26 W takim razie czekamy na innych, bo może większą grupą coś zdziałamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 195.182.34.* 16.11.11, 15:33 a ta akcja ma na celu ? ... ? bo jakoś nie zakumałem a może się dołączę. p.s Osobę, która pisze ciągle o oddaniu budynku w lipcu/sierpniu proszę o nie pisanie więcej takich głupot. Od zawsze termin był październik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 192.100.112.* 16.11.11, 15:47 ktoś sie tutaj wypowiadał ze byl w PiNBiE może warto zasięgnąć informacji u źródła czyli w nadzorze. jaki jest stan prac i poziom problemów. Podpinam się pod propozycje spotkania - najbliższe miejsce gdzie można spokojnie usiąść to cinema city Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 212.160.240.* 16.11.11, 16:00 To kiedy spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 217.96.18.* 16.11.11, 17:19 u mnie tez miało byc w sieprniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.dynamic.mm.pl 16.11.11, 17:26 no to jakiś kit bo nikt nie buduje 8p bloków w 14 miesięcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 oddanie budynku 16.11.11, 18:10 Powstało jakieś qui pro quo. Sprawdzaliśmy zapis w naszej umowie z Plano i my w paragrafie dotyczącym terminów mamy wpis, że wybudowanie budynku to 30 LISTOPADA 2011 / z zaznaczeniem 90 dniowego, możliwego opóźnienia/, a podpisanie aktu notarialnego nie później niż do 28 LUTEGO 2012 r./ jesli nie będzie opóźnienia w listopadzie/. Na tablicy przy ochroniarzach jest napisane " Wybudowanie budynku GRUDZIEN 2012". Czy Wy macie inne terminy w umowach dot. wybudowania budynku ? Już nic z tego nie rozumiem :(( Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: oddanie budynku 16.11.11, 18:15 przepraszam mała pomyłka - na tablicy przy ochroniarzach jest "zakonczenie budowy - grudzień 2011 r" sorry za pomyłkę, chociaż..... jak nie odbiorą budynku i będą duże usterki, to może rzeczywiście grudzień 2012 r. będzie realny :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: oddanie budynku 16.11.11, 18:38 My tez tak mamy w umowie. Ja słyszałam, ż opóźnienia z odiorem wynikają z braku miejsc parkingowych, muszą je zapewnić wszystkim mieszkańcom . W garażach podziemnych nie ma wystarczającej ilości. Jest zrobiony tymczasowy parking w okolicach Renesansowej 19, ale nie do końca, bo tam rosną drzewa i trzeba je wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: oddanie budynku IP: *.dynamic.mm.pl 16.11.11, 19:49 co za bzdura. parking był nieobowiązkowy. Mnóstwo miejsc wokół. Można go było nie kupić, skąd teraz nagle miałby ich brakować nonsens. Termin mam jak wyżej, jednym słowem ktoś kto mówi/pisze o lipcu to jakaś podpucha bo to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: oddanie budynku IP: *.aster.pl 16.11.11, 19:52 na etapie pozwolenie na budowe miejsc bylo wystarczajaco. A to ldatego, e w oryginalnym projekcie byly 2 poziomy parkingu. niestety w tzw miedzyczasie na poziomie 0 zrobiono usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna Re: oddanie budynku IP: *.dynamic.mm.pl 16.11.11, 20:39 jak komuś brakuje miejsc to ja swoje mogę sprzedać :) nie ma obowiązku budowani miejsc parkingowych do każdego lokalu i nie było tu obowiązku (miejsca wokół sporo) kupna zatem jak może być niewystarczająca liczba miejsc - co to za logika rodem z przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: oddanie budynku 16.11.11, 21:13 wiadomości o miejscach parkingowych to wieści od jednego z lokatorów, może są nieprawdziwe, ale wiele już tu było różnych teorii i sprzecznych informacji, podobnie jak już działające ogrzewanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: oddanie budynku IP: *.aster.pl 16.11.11, 21:25 jak rozumiem ogrzewanie nie działa jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: oddanie budynku 17.11.11, 07:49 Poszukuję osoby, która wykańcza już może mieszkanie o wymiarach 77,30 m kw (SEGMENT A). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: oddanie budynku IP: *.aster.pl 16.11.11, 19:50 ja mam 31 październik 2011 i akt notarialny 28 luty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.pgi.waw.pl 17.11.11, 08:18 dla ścisłości - Plano plano-wało przekazać mieszkania już w czerwcu-lipcu, oczywiście przed oddaniem budynku, na takich zasadach jak teraz odbieracie mieszkania. Jest więc ziarno prawdy w tym co ta osoba pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.11, 11:32 plano NIGDY mnie nie informowała terminie wcześniejszym niż październik zatem może komuś taki kit wcisnęło ale jak ktoś łyka to co ktoś mówi a nie czyta tego co jest w umowie/akcie notarialnym to jest zwykły frajer, którego głos mnie np kompletnie nie interesuje. Planować to se można - liczy sie papier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.pgi.gov.pl 17.11.11, 12:09 jak chcesz się wypowiadać a dokładniej komentować czyjeś wypowiedzi, to najpierw sam czytaj posty ze zrozumieniem! to, że uważasz się za dobrze poinformowanego, nie oznacza, że tak jest, zwyczajnie o czymś nie wiesz. Jeśli tak samo czytałeś swoją umowę to pogratulować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 192.100.112.* 17.11.11, 12:53 PLANO - zawsze informowało, że przewidywany termin "wejścia z pracami adaptacyjnymi" to czerwiec. Masz racje, ze w umowie jest październik / listopad ( w zależności od umowy) ale to tylko pokazuje, że kompletnie nie można im ufać. Ja sam mam kilkanaście e-maili w których obiecują, że już zaraz już za chwile (lipiec, sierpień, wrzesień). Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 17.11.11, 13:01 Całkowicie się zgadzam PLANO - zawsze informowało, że przewidywany termin "wejścia z pracami adaptacyjnymi" to czerwiec. Również mam kilkanaście emaili, w których obiecują, że już zaraz już za chwile (lipiec, sierpień, wrzesień, itd). a propo tekstu - KTO IM UFA TEN FRAJER - kolego folguj bo to oznacza, że ten kto tam dzwoni jest FRAJEREM, a JA bym powiedział, że to PLANO JEST FRAJEREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 192.100.112.* 17.11.11, 13:54 nie karm trolla Odpowiedz Link Zgłoś
wwe_hardy Re: prace wykończeniowe w budynku 17.11.11, 14:01 INFORMACJA ZE STRONY www.renesansowa8.pl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=10&cntnt01returnid=59 Do nowego mieszkania będziecie mogli wprowadzić się już w październiku 2011 r. Budowa prowadzona przez Generalnego Wykonawcę firmę "Esbud Piotr Sagan" Sp. z o.o. (folder firmy) przebiega zgodnie z harmonogramem i wszystko wskazuje na to, że indywidualne prace wykończeniowe we własnym mieszkaniu będzie można rozpocząć nawet w czerwcu 2011 r. hehe dobre ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalas Re: prace wykończeniowe w budynku IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.11, 14:35 A co masz w akcie? My październik i ewentualne 90 dni opóznienia. Na stronie to można pisać wszystko ;). Nie to, ze nie chciałbym sie wprowadzić wcześniej ale wiem co podpisałem i niestety nie ma żadnych podstaw prawnych by na nich psioczyć. BTW wszystkie raty zaplaciliscie? Plano planował je tak by ostatni była własnie w październiku. A moze nie płacicie albo jakoś inaczej rozwiazaliście ta sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: prace wykończeniowe w budynku IP: 192.100.112.* 17.11.11, 14:41 nie mam zamiaru płacić ostatniej raty do czasu uzyskania prawomocnego pozwoleni ana uzytkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
marcin8000000 Re: Renesansowa 8 16.11.11, 17:49 Witam dowiedziałem się że są wpisy o roszczeniu na 321 tysięcy złotych w księgach wieczystych czy ktoś posiada jakieś bliższe informację na ten temat . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 16.11.11, 19:55 tak, masz podpisaną umowę nie u notariusza? widocznie nie masz bo notariusz MUSI cię o tym poinformować. Takie roszczenie to ogólnie pikuś. Każdy może pozwać każdego o coś. Choć to nie zasadne to dopóki się będzie procesował coś takiego może wisieć w księgach. jak przegra w sądzie to zniknie. Firmy pozywają inne firmy tylko po to by np przed ewentualną sprzedażą nabruździć im w papierach. ryzykują koszty sądowe ale u nas zawiść jest ogromna. Podobno tu to taki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 17.11.11, 10:14 Czy ktoś ma ochotę porozmawiąc o zaistniałej sytuacji z Plano? Mam propozycje spotkania w te niedziele o 16 w cinema city Bemowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.11, 11:35 ponawiam pytania a ta akcja ma na celu co ? ... ? O czym mamy rozmawiać z plano? bo jakoś nie zakumałem a może się dołączę. konkretnie jaki jest problem. ja mam na pewno komunikacyjny - niestety komunikacja z nimi jest do d... /r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 17.11.11, 12:12 Głównie chodzi o komunikacje, zwodzenie i brak konkretnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 17.11.11, 12:26 Ja bym na razie nie biła piany bo co to zmieni... Wiem, że budowali na saskiej kępie i też było jakieś opóźnienie. Ponadto, jak chcemy konkretów, trzeba napisać pismo - nie rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 17.11.11, 12:42 Czyli uważacie, że nie powinnismy się spotkać w jakimś gronie i jako "wspólnota" porozmawiac i napisać lub pojechac i porozmawiac z prezesem Plano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Renesansowa 8 IP: 192.100.112.* 17.11.11, 12:56 spotkać porozmawiać uzgodnić, co każdy słyszał i co mu obiecali. potem zastanowić się jak to zaadresować do PLANO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 17.11.11, 13:10 Czy pasuje spotkać się w niedziele o 16 na Bemowie w kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Renesansowa 8 17.11.11, 13:33 Ludziska......bardzo Was proszę........podpowiedzcie mi w jakim banku udzielają kredyt nie biorąc pod uwagę wzmianek w KW dotyczącej budynku B na Renesansowej 8. Staram się o kredyt i KB kręci nosem na wpis od Pana Z. Chyba, że wszyscy kupują za gotówkę, no to nie ma pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Renesansowa 8 IP: 192.100.112.* 17.11.11, 13:52 ja wziąłem z Getin Bank ale musiałem wykupić ubezpieczenie od wad prawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:08 witam z moich informacji to zaden bank nie udzieli kredytu z takim wpisem w kw.a notariusz nie powinien spisywac umow. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina29kcn Re: Renesansowa 8 17.11.11, 13:34 Witam! Ja również miałam podawany termin czerwiec jako wykonywanie prac wykończeniowych, poza tym na stronie internetowej PLANO jest taka informacja. Również jesteśmy zwodzeni terminami i z chęcią się spotkamy w niedziele o 16. Może po napisaniu konkretnego pisma dowiemy się kiedy tak naprawdę będzie oddany budynek, bo mało się tam dzieje, a pracy mają jeszcze dużo. Spowodowane jest to nową budową na Dywizjonu i większość pracowników jest oddalona na nową inwestycję. Największe jest to, że nie umożliwiają wykonywanie prac remontowych przez brak uruchomienia windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: problem Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 17.11.11, 13:46 Kto jest chętny na spotkanie w niedziele o 16 na Bemowie w kinie, zgłaszajcie sie !!!! im nas bedzie więcej tym lepiej wspólnie coś wymyślimy. KTO CHĘTNY NA SPOTKANIE NIECH DA ZNAĆ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? spotkanie niedzielne IP: 212.160.240.* 18.11.11, 10:26 Kto chętny (prosze dać znać) na spotkanie w niedziele 16 Bemowo - kino? Porozmawiamy o sprawach w sprawie PLANO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: spotkanie niedzielne IP: *.aster.pl 20.11.11, 12:49 nie wiem czy damy rade czasowo ale postaramy się przyjechać. Jak się poznamy? i gdzie w Cinema to spotkanie w knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: spotkanie niedzielne IP: *.aster.pl 20.11.11, 18:21 nikogo nie bylo.... tyle w temacie spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: spotkanie niedzielne IP: *.dynamic.mm.pl 20.11.11, 20:54 to może ustalcie swoje postulaty tutaj. Jak będą sensowne to z chęcią się dołączę. Jak będą w stylu "miało być na wiosnę, potem latem a teraz już zima i pi... za oknem" to się nie dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: spotkanie niedzielne IP: 212.160.240.* 21.11.11, 09:59 My byliśmy w umówionym miejscu....wydaje mi się ze troszke niedogralismy spotkania (dokładniej miejsca konkretnego). Jeżeli jest ktoś nadal chętny na spotkanie to niech da znać i konkretnie określi miejsce spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:02 witam.co do budowy na saskiej kepie to opoznienie bylo zwiazane z brakiem platnosci podwykonawca .dlatego trzeba uwazac z umowami sa wpisy w ksiedze wieczystej na jakies 330000 tys zl.ktore wynikaja z braku rozliczenia sie z powykonawcami za budowe na saskiej kepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 20:56 witam.co do tych wpisow w ksiedze wieczystej to chcialem wziac kredyt i jest to niemozliwe .a pozatym zaden notariusz nie powinien spisac zadnego aktu notarialnego przy takich wpisach.staram sie dowiedziec cos wiecej .pozdrawiam tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:50 witam mam pytanie czy ktos moze mi odpowiedziec na temat wpisu w ksiedze wieczystej na kwote 321000 tys.zl. bo moj notarjusz mowi zeby nie kupowac z takim wpisem.bylem w banku i nie chca udzielic kredytu.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 20.11.11, 22:47 do tom.now995 O wpisie do kw to się trzeba dowiedzieć bezpośrednio w Plano. A poza tym prosimy nie wprowadzać 'fermentu' i nie wypisywac bzdur. Nie musi Pan kupować mieszkania przy Renesansowej / o ile jest Pan ewent. zainteresowanym, a nie zwykłym internetowym prowodyrem, który zalogował się na nasze forum dla wygłupu/. Zamiast tego prosimy powtórzyć ortografię, notariusz piszemy przez 'i' krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 21.11.11, 09:31 Może tom.now995 jest tym niezaspokojonym wierzycielem z poprzedniej budowy? ;) Myślę, że to popelina co on pisze, bo większość mieszkań jest sprzedana - nie wydaje mi się, zeby wszyscy kupili za gotówkę a tylko on jeden na kredyt. Jest też zapis w umowie o brak umożliwości obciążenia właściciela mieszkania długami i kredytami zaciągniętymi przez Plano na budowę i to jest najistotniejsze dla nas. Wiem też, że w lipcu 2010 r. nie było żadnych wpisów w KW. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki2721 Re: Renesansowa 8 21.11.11, 09:50 my kupiliśmy na kredyt i nie było żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 spotkanie 21.11.11, 13:02 Dzięki za Wasze rozsądne posty /kupująca, shumops, lokalas/. My mamy taką propozycję, oczywiście pod rozwagę. Spowodować /napisać maila, pismo, itp/, aby Plano zorganizowało 'dzien otwarty w budynku'. Jest wtedy szansa, że lokatorzy w większej grupie przyjdą. To Plano powinno rozesłać nam zawiadomienia o dniu otwartym. Na miejscu będzie można ich 'przycisnąć'. Problem jest inny. Z tego co zorientowaliśmy się, to w Plano wszystkim kieruje tylko 1 osoba /!!!/, dyr. sprzedaży. Podejrzewamy, że chyba dziewczyna sobie wzięła za dużo "na głowę" i nie wyrabia się czasowo, stąd zerowy kontakt z biurem. A pani, która odbiera telefony to jedynie sekretarka. Newsy z dnia dzisiejszego : 1. myją zewnętrzna elewację, na dole przy wejściach 2. domofon przy bramie nie zamontowany 3. barierek balkonowych brakuje w paru mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: spotkanie IP: 62.159.77.* 21.11.11, 13:27 W piątek odebrałem mieszkanie i w trakcie odbioru kierownik budowy powiedział ze dziś maja napełniać instalacje grzewcza. 72 godziny próby i powinni grzać. wiec jeśli to prawda to w czwartek/piątek powinni grzać. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 odbiór budynku 21.11.11, 14:15 Shu odebrałeś w piątek mieszkanie, a co z odbiorem całego budynku ? Udało się Tobie wyciągnąć info od kier. budowy ? A co z windami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: odbiór budynku IP: *.aster.pl 21.11.11, 14:38 Kierownik milczał jak zaklęty - ale z tego milczenia wywnioskowałem, że sa problemy z Pozwoleniem na użytkowanie przez PLANO. Windy są odebrane przez UDT ale nie będą uruchomione do czasu uzyskania PNU. Może jakimś dobrym znakiem jest, że kierownik wybiera się na urlop po 16 grudnia.... tak mówią jego pracownicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: odbiór budynku 21.11.11, 15:03 może wybiera się na urlop, bo ma już dosyć tej budowy :)), ale tak na poważnie, to chyba Plano nie wie tak do końca, kiedy budynek będzie skończony i dlatego skutecznie nas unikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: odbiór budynku IP: 62.159.77.* 21.11.11, 15:17 Mnie nie unikają ale faktem jest, że przejrzystości nie mam. Porozmawiam z Panią Magda dziś lub jutro to dowiem się coś więcej. Czy ktoś na budowie mógłby podejść pana kierownika i zapytać jak się ma status z instalacją CO? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: odbiór budynku 21.11.11, 15:42 No i fajnie. Porozmawiaj na spokojnie z p. Magdą. Spytaj czy realny jest termin na akty notarialne 28 luty. Wiadomo przecież, że przed tym terminem nikt z nas nie zamieszka w budynku, bo bez odbioru całości budynku, Plano nas nie wpuści i będzie miało rację, bo to grozi Plano wtedy ogromnymi karami finansowymi. No i przede wszystkim bezpieczeństwo nas wszystkich w tym budynku jest najważniejsze. Naszym zdaniem, to i tak ładnie ze strony p. Magdy, że pozwala już wykańczać lokale, przed odbiorem całego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: odbiór budynku IP: 195.182.34.* 21.11.11, 15:51 Rozumiem, że bez tego pozwolenia możemy wykańczać mieszkanie ale nie mieszkać. A orientuje się ktoś z was z czym związana jest ta zwłoka w czasie? Coś jest nie tak? Te nieszczęsne barierki czy co? W czym jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: odbiór budynku 21.11.11, 16:14 Tak, bez odbioru całego budynku/pozwolenia/ nie możemy mieszkać. Kolejność to zakończenie budowy - odbiór budowy przez INB - akty notarialne .... no, a potem dopiero klucze w łapki i możemy się wprowadzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: odbiór budynku IP: *.dynamic.mm.pl 21.11.11, 19:19 najpierw akty a dopiero potem wprowadzenie? Nie no chyba na akty to można czekać. Na co mnie akt? Ja chcę się wprowadzić :). Akty będziemy zgodnie z planem podpisywać dopiero w lutym a ja mieszkać chcę wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: odbiór budynku IP: *.aster.pl 21.11.11, 20:24 Mieszkać możesz po pozwoleniu na użytkowanie - do tego czasu grozi mandat do 5kpln. Jest jeden problem - bez aktu własności nie podpiszesz umowy z zakładem energetycznym i kablówką. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: odbiór budynku 22.11.11, 12:48 no i chyba od momentu podpisania aktu / konkretna data przejęcia mieszkania/ jest naliczany czynsz. Na Bielanach /nasze okolice/ to ok. 7 zł za 1 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Czesci wspolne IP: *.aster.pl 26.11.11, 01:41 zróbmy listę błędów, które zauważyliśmy w części wspólnej: - Klatka A - na klatce schodowej zle pomalowane ściany - Domofon na bramie bez daszka - furtka w środku chodnika - różnokolorowe płyty kamienne na elewacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalas Re: Czesci wspolne IP: *.dynamic.mm.pl 26.11.11, 02:25 Kiepskie deski na korytarzu maskujace rury Barierki do bani Winda nie dziala Barierki na klatkach jakies niebezbieczne Okna na klatkach male Wjazd do garazu z duzym zawijasem Ciemno na klatce Kanciapa na dole bez sensu, nie widac co sie dzieje na zewnatr Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Czesci wspolne 26.11.11, 13:08 Shu - pls zbieraj opinie o części wspólnej, to potem jak się spotkamy to już będziemy mieć gotowca. Uwagi Lokalasa - słuszne. dorzucam kilka uwag : - skrzynki na piętrach na liczniki - beznadziejne, lepsze byłyby szare, metalowe - ściany na korytarzach w części B też do poprawki - wizjery na drzwiach do mieszkań chyba zakładał jakiś krasnal, strasznie nisko, ale to już chyba nie do zmiany - brak podmurówki pod ogrodzeniem i ogrodzenie, generalnie za niskie A propos kanciapki dla ochrony, trzeba będzie dogadać się z bankiem, żeby też od naszej strony założyli kamery, a ochronie zainstalować monitorek. Przeszliśmy wczoraj Renesansową w stronę do Lecklerka. No syf totalny, wszędzie leżące butelki po pijaczkach. Przy małej Renesansowej to samo. Mamy fatalną sytuację bo, w pobliżu mamy 3 sklepy nocne z alkoholem, przy Broniewskiego kolejny sklep 24h z alkoholem i pub. U nas ochrona i kamery będą konieczne ! A co do tego kawałka trawki, która jest nieogrodzona, to będziemy mieć stale śmietnik. Już teraz leżą puszki po piwie. Po co ten trawnik, powinna być kostka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Czesci wspolne IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.11, 09:44 -brak podmurówki pod ogrodzeniem to kwas straszny, lepsze ogrodzenia są wszędzie -kanciap dla ochrony a raczej portiera bo co to za ochrona, która nie widzi wejścia, nie ma okna na zewnątrz. Zatem to portiernia (mnie portier nie jest potrzebny) - tez mamy nadzieje, że okoliczne wieśniaki nie pomalują naszego nowego pięknego bloku sprayem - sklepów z wódą w promieniu 300 m jest więcej niż można sobie wyobrazić - co do syfu na trawnikach, może jak się nie da inaczej to posprzątamy to we własnym zakresie bo to jest okropne - mnie brakuje wózkarni/pomieszczenia gospodarczego etc - wie ktoś co za bank będzie na dole? p.s. nowa inwestycja plano na Bemowi dywizjonu303.eu/ - lokalizacja do bani ale barierki mogą być szklane ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Czesci wspolne IP: *.aster.pl 27.11.11, 10:26 Zastanawiam się czasempo co kupowałeś tu mieszkanie? okolica się nie zmieniła od czasu rozpoczęcia budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Czesci wspolne 27.11.11, 10:39 Co do wózkarni/ewent. miejsca na rowery i etc. to może coś wygospodarujemy na dolnych korytarzach. Trzeba będzie o tym pomyśleć. "Shu" pisał, że podobno na dole ma być Pekao BP. Co do barierek na balkonach, to skończy się na tym, że każdy we własnym zakresie będzie te barierki zabezpieczać specjalnym szkłem lub pleksi. Przy Ksiegarzy w nowym budynku lokatorzy na balkonach pozawieszali jakies maty ze słomy, plastikowe obwolutku. Fatalnie to wygląda na zewnątrz. Budynek ładny, a przez te "ochronki" na balkonach wygląda koszmarnie. Lepije dac szkło lub przezroczyste pleksi. Są takie specjalne na balkony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Czesci wspolne IP: *.aster.pl 27.11.11, 10:48 Myślę, że każdy musi sam rozwiązać problem wózków i rowerów. Ze względów p.poz. nie mogą one stać na korytarzach ani w przejściach. Są piwnice, balkony, miejsca garażowe i mieszkania itd. Co do części wspólnej to szybko trzeba coś postanowić bo ilość niedoróbek jest pokaźna. Szukam w internecie jak to najlepiej zrobić. Czy jest na forum ktoś, kto nie odebrał jeszcze mieszkania? Jeśli tak, to proszę o kontakt na priv shumops@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mykin Re: Czesci wspolne IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.11, 23:03 ja nie odebrałem - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mykin Re: Czesci wspolne IP: 195.182.34.* 28.11.11, 11:21 - brak videodomofonów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelokelokelo Re: Czesci wspolne IP: *.abg.com.pl 28.11.11, 14:40 mykin, jakie były usterki powodem nie odebrania mieszkania. Pytam bo za tydzień odbieram i chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mykin Re: Czesci wspolne IP: 195.182.34.* 28.11.11, 15:44 wynajmij magika, ja się na tym nie znam. Specjalista ci wszystko powie. jak nie wydasz 300 zł to potem wydasz na atlas w łazience do równania ścian 1000 zł. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: spotkanie IP: *.pgi.gov.pl 21.11.11, 13:28 A co chcesz z nich wycisnąć na dniu otwartym? Nie sądzę że dyr sprzedaży przyjdzie w sobotę z pełną dokumentacją pod pachą i odpowiedzią na każde pytanie (co będzie trwało z 8 godzin:), skoro nie chciała się spotkać w innych godzinach niż 9-12 w środę. Zasada złota: nic na gębę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:51 mysle ze alex piszesz w imieniu Plano .wpis w ksiedze jest .bylem w kredyt banku i poinformowano mnie ze z taki wpisem nie udzela mi kredytu . Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 21.11.11, 13:24 Tomek, nie piszę w imieniu Plano tylko w swoim imieniu i w imieniu sąsiadów. Nam także zależy, aby budowa jak najszybciej zakończyła się i my wszyscy będziemy mogli spokojnie wprowadzać się. To wszystko wymaga z naszej strony rozważnych działań, a nie jak pisała 'kupująca' siania popeliny. Nie dajmy się zwariować. Nie możemy działać jak przysłowiowa 'baba z magla', która żyje plotkami. Nam potrzebne są konkrety, a nie 'bicie piany". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 21.11.11, 13:26 Mamy za ciebie szukać banku, który udzieli Ci kredytu? Byłeś w jednym i ci odmówił i twierdzisz co..? z czym masz problem ? ktoś tu wspomniał jeden w którym kredyt mu dali zatem ... Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Renesansowa 8 21.11.11, 11:32 Tomku no i co dalej będziesz z tym robił? , ja próbuje dalej, podoba mi się to mieszkanie, lokalizacja, to, że własność, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Renesansowa 8 21.11.11, 13:19 Witam, ja sprawdzałem i sugerowano mi żebym nie kupował tego mieszkania choć bardzo mi się podoba :-( , ale nie wiadomo co będzie jeszcze z tymi wpisami w Księdze Wieczystej, a w ogóle te forum to wielka ściema i kontrolowane jest prawdopodobnie przez właścicieli tego budynku bo login ( lokalas ), ( axelek77 ) i ( kupująca ) są strasznie podejrzane te ich odpowiedzi i propozycje. Takie jest moje zdanie i ja się wycofuje z kupna i zalecam wszystkim też dowiedzieć się u jakiegoś prawnika jakie mogą być z tego konsekwencje. Pozdrawiam Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 21.11.11, 13:33 no następny od "siania mgły" kontrolowanej przez ruskich.. Weź na wstrzymanie może i głęboki oddech. Mnie jako kupującemu zależy jedynie na tym aby mieszkanie szybko odebrać i urządzić. Sam sobie zaprzeczasz "sugerowano mi .." a potem "zalecam wszystkim też dowiedzieć się u jakiegoś prawnika " zatem skąd Twoja wiedza pochodzi? Moja od notariusza i "niezaangażowanego" prawnika. Czyżby wszyscy kupili za gotówkę? Nie sadzę, zatem jakiś banki kredyt dają. jedyny jaki nie daje to kredyt bank - tam już nie chodźcie. p.s. przepraszam za nick lokalas - mieszkam obok dziesiąt lat. A Tobie Zygmut życzę kupna mieszkania gdzie indziej bo jak będziemy ustalać we wspólnocie inne kwestie to ja nie potrzebuje człowieka od mgły Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Renesansowa 8 21.11.11, 13:41 Ja już powiedziałem że rezygnuje a Twoja odpowiedz uświadomiła mnie że jednak jesteś od wykonawcy i wszystko tu to ściema, a sprawdzałem u prawnika co z tym można zrobić i każdemu chętnemu zalecam to nie są duże koszty. Pozdrawiam i życzę ci dobrej sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 21.11.11, 13:44 Żegna z wątku bez smutku, ciao. Nie mam zamiaru cie uświadamiać ze czarne jest czarne a białe jest białe. Z takimi jak ty nie da się normalnie rozmawiać. bez odbioru, zmień forum pliz bo nic sensownego nie wnosisz oprócz infantylnych wycieczek osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 21.11.11, 13:39 Pan Zygmunt, kolejny frustrat ! Czego to ludziska nie wymyślą. Nawet nie wiedzieliśmy, że jesteśmy włascicielami jakiegoś budynku :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 21.11.11, 13:46 no ja mam zamiar właścicielem się stać- zgodnie z umową do 28.02 :) Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 spotkanie 21.11.11, 14:05 No wiadomo, 'na gębę' to najlepszy krem Nivea :) Ten "dzień otwarty" to myślimy, że spowodowałby 'ściągnięcie' z Plano osób, które na codzień są nieuchwytne. Jak się działa w tego typu biznesie to i w niedzielę trzeba się spotkać z klientami. A propos naszych kontaktów na forum. Logują się różne "oszołomy" i wprowadzają chaos. A może trzeba byłoby już na tym etapie stworzyć naszą własną stronę internetową do kontaktów. Czy jest wśród naszych sąsiadów informatyk ? Ile kosztuje założenie strony internetowej ? Jak się w końcu spotkamy to konieczna będzie wymiana między nami adresów mailowych i nr komóreczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: spotkanie IP: 212.160.240.* 21.11.11, 14:14 Jestem za. To kto ma pomysł na spotkanie? Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:39 bardzo chetnie bym sie spotkal z wlascicielami Plano ktorzy wytlumacza co to za wpisy w kw.a co do banku dzisiaj bylem w alior bank i tez mi udzielili odpowiedz ze z takim wpisem NIE UDZIELA KREDYTU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: spotkanie IP: 195.182.34.* 21.11.11, 15:59 tłumaczyłem to tutaj, przeczytaj mój wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 odbiór budynku 21.11.11, 16:28 INFO ZE STRONY PINB Dokumenty potrzebne do odbioru budynku w PINB Zgodnie z obowiązującymi obecnie przepisami jako załączniki do Zawiadomienia o zakończeniu budowy składanym w PINB (Powiatowym Inspektoracie Nadzoru budowlanego) konieczne są: - kopia świadectwa charakterystyki energetycznej budynku - oświadczenia kierownika budowy o zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym, warunkami pozwolenia na budowę oraz przepisami (w razie zmian - kopie rysunków wchodzących w skład zatwierdzonego projektu budowlanego z naniesionymi zmianami) - protokoły badań i sprawdzeń, wymagane decyzją pozwolenia na budowę lub na podstawie innych przepisów, np. protokół sprawdzenia (odbiór) instalacji elektrycznej, protokół pomiaru szczelności instalacji gazowej, protokół sprawdzenia przewodów kominowych, inne potwierdzenie odbioru wykonanych przyłączy: wodociągowego, energetycznego, kanalizacji sanitarnej, kanalizacji deszczowej - umowa na dostarczanie elektr, itd. - egzemplarz inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej - kopię decyzji o pozwoleniu na budowę - projekt budowlany (do wglądu). Jeśli w 21 dni od daty złożenia kompletnego wniosku nie zostanie zgłoszony sprzeciw w drodze decyzji administracyjnej, PINB powiadomi o zajętym stanowisku. -------------------------------------------- no i Alleluja i do przodu !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: spotkanie IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 19:26 dlaczego w takim razie Pan się z nimi nie spotka, nie spyta? - tylko sieje Pan ferment na forum. Interesowałem się sprawą roszczeń w księdze wieczystej przed zakupem mieszkania. Niestety w bankach na stanowiskach analityków kredytowych pracują często niekompetentne osoby, które nie umieją odpowiednio ocenić ryzyka związanego z udzieleniem kredytu i które idą na ilość a nie na jakość ( po prostu nie chce im się wnikać dokładnie w procesowany wniosek). Sugerując się obecnością wzmianki w KW (a nie sprawdzając czego ona dotyczy) w dwóch bankach odmówiono mi udzielenia kredytu. Na szczęście wnioski składałem do 5 i reszta wydała pozytywną decyzję. Wzmianka w księdze wieczystej dotyczy roszczenia finansowego na kwotę 321 000 za usługę budowlaną. Wzmiankę o tej samej treści umieszczona została w poprzedniej inwestycji Plano co skończyło się procesem i wydaniem postanowienia, z którego jasno wynika, że roszczenie finansowe za usługę budowlana nie może zostać wpisane w księgę wieczystą (art. 16 ust 2 ustawy z dnia 6 lipca 1982 o księgach wieczystych i hipotece nie przewiduje możliwości dokonania takiego wpisu). Każdy może sobie taką wzmiankę w czyichś księgach wieczystych umieścić ( w tym wypadku prawdopodobnie po to aby odstraszać niezbyt rozeznanych klientów stosując swego rodzaju szantaż na developerze). Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: spotkanie 22.11.11, 12:50 super, że jest informatyk. jak juz budynek będzie zasiedlony, to sąsiada-informatyka serdecznie zapraszamy do wspołpracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujaca Re: spotkanie IP: *.pgi.waw.pl 22.11.11, 08:15 Optymista:) Tak piszesz bo chyba nie próbowałeś obejżeć mieszkania (zanim odebrałeś) w innym dniu niż ustalona środa w godzinach 9-12) mi "szefowa" odpowiedziała że bardziej szanuje własny czas wolny niż klientów i nie udało mi się zobaczyć zakupu, bo nie mogłam się z pracy zwolnić. Tak trzeba będzie bo tu "różycki" się zrobił ;) chłopaki się kłócą i żadnych konkretów - jak te przysłowiowe przekupy:) :) :) Czy ktoś z Was po odbiorze płaci coś za mieszkanie - jakiś czynsz czy inne opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.now995 Re: Renesansowa 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 17:00 i co axelek wyszlismy z biura i brak pomyslu na odpowiedz a moze szef nie podpowiada co napisac Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 21.11.11, 17:05 Puknij się człowieku w czółko zanim napiszesz kolejną głupotę. Mam tyle wspólnego z Plano co z lotami kosmicznymi. Idź pobiegaj, ladna pogoda, to może ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Renesansowa 8 IP: *.aster.pl 21.11.11, 19:00 Axelek - nie karm trola PLONk i tyle w temacie trola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Renesansowa 8 IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 22.11.11, 09:31 Głupotami sie zajmujecie, a nie konkretami. Skieruję Wasze myślenie może na inny tor (tak dla zajęcia czasu), a mianowicie czy nie uważacie, że szczytem głupoty było zaprojektowanie no i oczywiście wykonanie: 1. bramki wejściowej w środku chodnika (słupek wpity jest w środek, a jak nic utrudni to wejscie). Po co taka szerokość chodnika prowadzącego do klatek jeżeli bramka zmusza do chodzenia tylko jedną stroną (jak tu meble wnosić), 2. płot od strony małej Reneansowej powinien ogradzać również nowo położony trawnik (zawsze to więcej zielonego), a tak to będzie on rozdeptywany, rozjeżdżany i zaśmiecany (i kto będzie o niego dbał0, - mogli zamiast niego takm gdzie nie ma ogrodzenia kostkę położyć,, 3. wejścia do klatek mogli zamiast malować to położyć np. glazurkę (a tak już widzę jaki będzie syf np. napisy, bądz brudne ściany). To są problemy za które będziemy wszyscy płacić, a nie jakiej duperele którymi się zajmujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujaca Re: Renesansowa 8 IP: *.pgi.gov.pl 22.11.11, 10:42 Może mieli tylko taką wąską furtkę?;) Chyba jakieś przepisy normują szerokość wejścia?? Rzeczywiście, dziwne dziś podejdę zobaczyć. Może myślą, że jak powstanie wspólnota - uchwalimy zmiany i za nie zapłacimy drugi raz nowej ekipie. Trzeba sprawdzić jak jest w zakresie do umowy... i jak się nie zgadza-reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
karla-86 Re: Renesansowa 8 22.11.11, 11:43 AWARIA! Proszę o pilnowanie ekip remontowych, to co się nam stało to jakaś masakra!Nasze mieszkanie jest na najniższym piętrze a ktoś zawalił kanalizacje gruzem, reklamówkami, resztkami i to wszystko zatrzymało się na naszym pietrze. Kanalizacja jest zapchana i zalało nam mieszkanie, najgorsze jest że mamy mieszkanie już zrobione i na całym przedpokoju podłoga spuchła. To co ludzie mają w głowie to ja nie wiem. Hydraulicy wyczyścili pion ale co z tego co ja mam zrobić teraz. Nie wiem co to będzie jak będziemy mieszkać a ludzie będą tak postępować. AWARIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 22.11.11, 11:55 W której kladce mieszkacie i na którym piętrze? Od jakiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Renesansowa 8 IP: 212.160.240.* 22.11.11, 11:59 W której kladce mieszkacie i na którym piętrze ta awaria? Od jakiej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom AWARIA!!!!! IP: 212.160.240.* 22.11.11, 15:10 Czy ktoś z was wie gdzie ta awaria? W której kladce? Które piętro? w jakim pione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: AWARIA!!!!! IP: 212.160.240.* 23.11.11, 10:53 Wczoraj miałobyc właczone ogrzewanie (to miał być już ostateczny termin hahahaha ) nic z tego. Pojawił się problem to Pani Magda poszła na zwolnienie. Oczywiście nikt nic nie wie, znowu wszystko stoi w miejscu. Niech lepiej włacza ogrzewanie bo noce sa bardzo zimne a blok ma dużo wilgoci (moga popękac kaloryfery). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: AWARIA!!!!! IP: 62.159.77.* 23.11.11, 13:26 Poczekajcie do jutra a będzie ciepło. Węzeł jest zasilony i ciepły jutro ostateczny odbiór i ciepło pójdzie "na budynek" Woda do końca miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: AWARIA!!!!! IP: 195.182.34.* 23.11.11, 13:43 a co z windami? Minął termin poprawek dzisiaj i zero odzewu z plano. WKUR... mnie to bo miałem w przyszłym tygodni robić łazienkę. bez windy jednak ekipa nie chce robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: AWARIA!!!!! IP: 212.160.240.* 23.11.11, 13:49 Czy jestes pewien, że jutro będzie ciepło? Słyszałam, że nie mają jeszcze założonej jakiejś pompki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: AWARIA!!!!! IP: 62.159.77.* 23.11.11, 15:46 Pewien będę jak poczuje ciepło w swoich grzejnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Ogrzewanie IP: 212.160.240.* 24.11.11, 13:33 Czy ktoś wie czy właczyli dzisiaj ogrzewanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 24.11.11, 14:38 Z tego co zeznaje wykonawca nie pojawił się dziś facet ze SEPECu. Może jutro ok 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 24.11.11, 21:13 Byłem dzisiaj po 14 w klatce A - cisza jak makiem zasiał.. oczekiwałem, że będzie harmider robiony przez ekipy remontowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenerwowany Re: Ogrzewanie IP: *.dynamic.mm.pl 25.11.11, 06:28 A ja mialem odebrac mieszkanie ale ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujaca Re: Ogrzewanie IP: *.pgi.gov.pl 25.11.11, 09:59 a które mieszkanie miełeś wczoraj odebrać, tzn. w którym budynku i na którym piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Ogrzewanie IP: *.pgi.gov.pl 25.11.11, 11:39 a i jeszcze jedno - może się zdecydujecie na jeden nick: "lokalas" czy "zdrenerwowany" "lis" czy "problem" czy może "???" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Ogrzewanie IP: 195.182.34.* 25.11.11, 11:50 będę pisał jak będę chciał, skąd chciał i kiedy chciał. A co za róznica które mieszkanie? termin minął a z plano ani widu ani słychu i mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
karla-86 Re: Ogrzewanie 25.11.11, 17:10 Drodzy sąsiedzi! Mamy ciepło w budynku A a jutro w B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 25.11.11, 17:25 Potwierdzam - ciepło się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Ogrzewanie 25.11.11, 21:00 Miejmy nadzieję, że już będzie grzało cały czas. Windy to chyba włączą po odebraniu przez PINB całego budynku.Czy macie jakieś 'przecieki" kiedy odebranie całości ? Domofon na wejściowej bramie już zamontowany, ale chyba powinni dać jakiś daszek nad nim, bo zamoknie :) Nam w końcu zamontowali brakującą barierkę na balkonie. Milego weekendu życzymy wszystkim Sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 26.11.11, 16:35 Nasza ekipa zaczyna remont w poniedziałek trzymajcie kciuki :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 25.11.11, 17:24 Ja rozumie, że się denerwujesz ale to nie jest fan-page Plano tylko forum mieszkańców.... Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Ogrzewanie 29.11.11, 11:23 Do wkurzony/ Wiesz dlaczego tak się denerwują na ciebie na tym forum, bo jest one kontrolowane przez Plano (przeczytaj historie tego Forum i zauważ że jak jest opinia nie pochlebna to od razu jest riposta) i nie pozwolą na złe opinie które mogą odepchnąć przyszłych kupujących. Poza tym nadal nam nie wyjaśnili co tą za roszczenia na duże pieniądze w Księdze Wieczystej. Pozdrawiam Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Ogrzewanie IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 29.11.11, 11:36 A i ja coś dorzucę do ognia. Pozwolenia na użytkowanie jeszcze długo nie będzie - no chyba że będzie cud. Zresztą dowiedzcie się w Plano dlaczego kosztem parkingów na poziomie 0 są sklepy i jak to się ma do odbioru przez PINB. Może za pół roku zamieszkamy, tak więc remontujących nie pocieszę pisząc spieszcie się powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mykin Re: Ogrzewanie IP: 195.182.34.* 29.11.11, 12:36 mógłbyś rozwinąć temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly kupiec Re: Ogrzewanie IP: *.home.otenet.gr 29.11.11, 14:12 Widać ,że superowy kupiec jeszcze nie kupil,bo jak by był po umowie wstepnej to by wszystkiego dowiedzial sie od notariusza w kwestii tych roszczeń,wpisów,wyroków itd.Sąd oddalil te roszczenia juz kilka razy,zreszta było o tym na forum pisane już kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Ogrzewanie 29.11.11, 18:11 Ja nie wiem czy sąd oddalił czy nie, w każdym bądź razie wpis jest i roszczenie jest. Byłem u adwokata i powiedział że to jest poważna sprawa. Pokupujemy my mieszkania i roszczenia zostaną dla nas a Plano wtedy będziemy mogli pocałować, więc zostanie tylko zrzutka przez nowych właścicieli (mieszkańców) i zapłata roszczeń które są wpisane w Księgę Wieczystą. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Ogrzewanie 29.11.11, 18:16 Dalej twierdze że te forum jest kontrolowane przez Plano. Nas potencjalnych kupców jest podejrzewam tutaj połowa. Skoro Plano pisze cały czas że nie ma wpisów i sąd oddalił i etc. to czemu się nie chce z nami spotkać i to wyjaśnić ????? Poza tym mamy do was dużo innych spraw w celu wyjaśnienia, a wy skrywacie się tylko na forum pod różnymi nick-ami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiony Re: Ogrzewanie IP: *.dynamic.mm.pl 29.11.11, 20:38 Nie mam siły już cię słuchać, albo jesteś skończonym baranem albo nie umiesz czytać. W aktach wszyscy mamy wydzielenie lokali bez obciążeń. po raz n ty na tym forum ci pisze. Jeśli Plano nie dotrzyma umowy biorę od nich zadatek x2 i się zmywam. Nie masz bladego pojęcia o prawie, księgach ani nie umiesz czytać tego co tu jest napisane. poza tym z tego co widzę to jest to forum już raczej dla tych co kupili a nie dla kupujących bo mieszkań ostało się 5 na krzyż. p.s. przed chwilę tam byliśmy - rzeczywiście wejście podzielone na pół - taka pół bramka, boje się że kanapa nie przejdzie ale za to będzie można wjechać przez garaż. Ogrodzenie jest na śrubki, jak ktoś się uprze dwie odkręci i jest w środku. Szkoda, że nie ma videodomofnów. Skrzynki na listy za domofonem (nie wiem czy to zgodne z prawem). W kilku mieszkaniach się pali - robota wrze. Odpowiedz Link Zgłoś
super.kupiec Re: Ogrzewanie 29.11.11, 21:00 Jeden IP: *.dynamic.mm.pl , a kilka nick Tak się nie denerwuj Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Ogrzewanie IP: *.dynamic.mm.pl 29.11.11, 21:03 no i co związku z tym kretynie? Zygmunt daj już spokój, nie zaśmiecaj forum bardzo cię proszę. moje nicki w korespondencjii z tobą są/będa nastęujące antytroll antydebil antysupierkpiec wonzmgłą idzkupgdzieindziej dajspokoj takjestemzmafi planorobotnik planopracownik planosratatata dynamic rozneip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 29.11.11, 21:14 szkoda nerwów na Trolla. dyskutując z nim tylko go karmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Ogrzewanie 29.11.11, 20:15 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, w jednym banku powiedzieli, że owszem -wypłacą kasę ale po usunięciu wzmianek. Poszłam do radcy prawnego i powiedział, że te wzmianki są bezpodstawne ( okazałam na to dokumenty od Plano), że spotyka się z czymś takim pierwszy raz. Absolutnie nieruchomość nie jest obciążona, hipoteki są w dziale IV, wzmianki w dziale III. A poza tym - w umowie przedwstępnej Plano oświadcza, że nieruchomość będzie wolna od jakichkolwiek obciążeń od osób trzecich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Ogrzewanie IP: *.aster.pl 29.11.11, 21:01 Odezwij sie na priv dam ci namiary na faceta z openfinance, który załatwiał mi kredyt na ta nieruchomość i wie, w których bankach nie robią problemów. Shumops@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
boze-naa Re: Ogrzewanie 29.11.11, 21:31 Gość portalu: Shu napisał(a): > Odezwij sie na priv dam ci namiary na faceta z openfinance, który załatwiał mi > kredyt na ta nieruchomość i wie, w których bankach nie robią problemów. > Shumops@gmail.com Jeżeli to do mnie, to jestem w trakcie załatwiania. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Renesansowa 8 22.11.11, 13:09 No i pięknie, to są własnie nasi 'fachowcy - brudasy". Zróbcie zdjęcia szkód i żądajcie odszkodowania za zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karla-86 Re: Renesansowa 8 22.11.11, 13:16 Klatka B, 1 piętro. Hydraulicy i kierownik budowy porobili zdjęcia co tam się działo w tych rurach to jest koszmar po podłogach mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Renesansowa 8 IP: 195.182.34.* 22.11.11, 14:23 juz jest w woda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPOTKANIE II Spotkanie II IP: *.aster.pl 27.11.11, 11:05 Witajcie, Proponuje jednak spróbować się spotkać. Dobrze byłoby się poznać i ustalić wspólny front co do Plano. Budynek jest nieukończony a wygląda na to, że Wykonawca zamierza w tym tygodniu zakończyć budowę wpisem do dziennika. Proponuje następna niedzielę 4 Grudnia w pizzerii w Cinema City godzina 17. Jak tylko kilka osób potwierdzi obecność, to zarezerwujemy miejsce tak byśmy się nie szukali tym razem. Shumops@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Spotkanie II IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.11, 11:13 "Budynek jest nieukończony a wygląda na to, że Wykonawca zamierza w tym tygodniu zakończyć budowę wpisem do dziennika. " proszę jaśnie o co chodzi. jako nie budowlaniec :) nie mam pojęcia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Spotkanie II IP: *.aster.pl 27.11.11, 16:14 (...) Dziennik budowy jest to urzędowy dokument przebiegu robót budowlanych oraz zdarzeń i okoliczności zachodzących w toku wykonywania robót (art. 45 ust. 1 Prawa Budowlanego)(...)" Zakończenie budowy to wpis do dziennika dokonany przez Kierownika budowy oświadczający, ze budowa została wykonana zgodnie z projektem, pozwoleniem ma budowę i sztuka budowlaną (w wolnym tłumaczeniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Spotkanie II IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.11, 22:59 no i... ? co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Spotkanie II IP: *.pgi.waw.pl 05.12.11, 12:15 masz wiedzę, człowieku :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Spotkanie II IP: *.aster.pl 02.12.11, 23:52 Do tej pory zgłosiła się jedna osoba. Czy naprawdę nikt nie chce się spotkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renesansowa8 Re: Spotkanie II IP: *.dynamic.mm.pl 02.12.11, 23:58 ale po co? mnie wku..., że mi nie oddali mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: Spotkanie II IP: *.aster.pl 03.12.11, 07:21 w tym tygodniu deweloper odebrał budynek do wykonawcy. Wg mnie nie ma przeciwwskazań abys odebrał swoje mieszkanie - na kiedy masz w umowie termin? Masz zapis o 80% w umowie? Co Ci mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalas Re: Spotkanie II IP: *.staticnet.ngi.it 04.12.11, 20:31 Odebralem ale nie zrobili poprawek. Co za kicha. Ciekawe czy na Wielkanoc zdaza. Działa winda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Spotkanie II IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 05.12.11, 08:43 Faktycznie dobrze pisali, że tylko bzdury piszesz. Cyt. ,,Odebrałem, ale nie zrobili poprawek'' - no to jak odebrałeś ? Przeczytaj swoją wypowiedz raz jeszcze i nie misz już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalas Re: Spotkanie II IP: *.staticnet.ngi.it 05.12.11, 10:06 Ty tez nie misz ale masz cos konkretnie do dodania czy tylko stukasz w klawisze bez sensu. Jak bys kiedykolwiek odbieral mieszkanie to bys wiedzial, ze sie odbiera aczkolwiek sa poprawki bo a to sciana krzywa a to podloga nierowna. U mnie dalej nie poprawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Spotkanie II IP: *.pgi.gov.pl 05.12.11, 12:19 szkoda język strzępić, widać że gość z innej bajki i wiedza u niego zerowa. gdyby tak nie było, wiedziałby o co chodziło z tym "odebrałem, ale jeszcze nie zrobili poprawek" w przypadku renesansowej 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B Odbiory IP: *.play-internet.pl 10.12.11, 01:58 Witajcie, Tym co nie odebrali jeszcze mieszkania zalecam duży spokój i ostrożność. Wiem, że mamy w umowach, że mieszkanie trzeba odebrać jak usterki umożliwiają funkcjonowanie, ale radzę się bronić przed tym jak można. Mieszkanie trzeba odebrać bez usterek!. Ja odebrałem z.... Budynek B piętro pierwsze i teraz tego serdecznie żałuję... Jeśli natomiast odebraliście klucze, to Esbud proponuję wpuszczać tylko we własnej obecności, bo jak coś Wam zepsują to potem nie ma winnego... Że to Wy, albo Wasza ekipa winni... A Plano w takim przypadku nie pomaga, ale nawet nie chce mi się pisać o tej postawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbierajacy Re: Odbiory IP: *.dynamic.mm.pl 10.12.11, 10:36 "Mieszkanie trzeba odebrać bez usterek!. Ja odebrałem z.... Budynek B piętro pierwsze i teraz tego serdecznie żałuję... " Sorry ale to oczywista oczywistość. Samochód też kupujecie nowy ale z usterkami by potem naprawili? Dać tyle $ i przyjąć np obdrapane drzwi - no way. raz już tak kiedyś odebrałem - atlas na równanie ścian w łazience kosztował mnie 1000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B Re: Odbiory IP: *.play-internet.pl 10.12.11, 17:53 Nie dla wszystkich... Plano w umowach przedwstępnych zawarło punkt, w którym mowa, że jeżeli usterki umożliwiają normalne funkcjonowanie to trzeba mieszkanie odebrać. Jednocześnie dwukrotna odmowa uprawnia Plano do wypowiedzenia umowy z winy kupującego. Z żadne skarby nie chcieli tego z umowy wykreślić, więc pewnie tak jak ja wiele osób ma taki zapis w umowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Odbiory IP: *.aster.pl 11.12.11, 10:46 Mam pytanie do właścicieli mieszkań w pionie A x.3. czy wąskie okno w waszej kuchni otwiera się na całą szerokość czy "wywietrzak" w tym przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madamekoko Re: Odbiory IP: *.acn.waw.pl 11.12.11, 17:58 Witam, Mamy mieszkanie w klatce B i też był problem z nawietrzaczami, które uniemożliwiały pełne otwarcie dwóch okien. Zażądaliśmy poprawy. Ponoć to skorygowali. Jeszcze nie widzieliśmy efektu. Fachowiec, który pomagał nam odebrać mieszkanie, powiedział nam, że wg norm okno musi otwierać się na 90 stopni, a obijanie nawietrzacza nieuchronnie zakończy się jego zniszczeniem i będziemy mieć problem. Odnośnie dwukrotnej odmowy odbioru - wydaje mi się, że nie dotyczy ona sytuacji, gdy nie ma oficjalnego odbioru budynku, bo nie ma absolutnie obowiązku odbioru mieszkania przed oficjalnym oddaniem budynku do użytkowania. Pozdrawiam, madamekoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Renesansowa 8 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.11, 17:48 czy coś wiadomo o windzie? Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 windy 13.12.11, 18:10 Windy 'chodzą', ale tylko na tzw. żądanie. Jak ktoś ma jakieś rzeczy do przewożenia to się trzeba zgłosić do ochroniarza i wtedy on kontaktuje lokatora z jakimś panem, który ma klucz od windy. Jeszcze tego "nie przećwiczyliśmy", tylko tak nam 'zeznał' ochroniarz, który był w tę niedzielę na dyżurze, w tym pomieszczeniu dla ochrony w środku budynku. Windy w środku podobno są dobrze zabezpieczone foliami, kartonami itp. Poza tym wszystkie mieszkania mają teraz inną numerację niż w umowach i chyba w naszych adresach przed nr mieszkania będzie się pojawiać litera A lub B, bo od 1-22 numiery się dublują. Ale to i tak wszystkiego dowiemy się przy aktach notarialnych. Od ochroniarza wiemy, że w ubiegłym tygodniu była na kontroli Straż Pożarna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Numerant Numery IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.11, 20:13 Oby ktos poszedl po rozum do glowy z numerami. Niech beda po kolei. W wiekszosci formularzy elektronicznych w nr mieszkania nie da sie wpisac liter. Ten sam error w Gorczewska Park, listy nie trafiaja do adresatow. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Numery 13.12.11, 21:43 Może być problem, bo budynek A i budynek B to są administracyjnie dwa oddzielne budynki /chyba dwie oddzielne księgi wieczyste/. Nie mogą dać numeracji po kolei, tylko bydynek A ma swoje numery 1-22, a budynek B nr 1-44. Nie pamiętam dokładnie, ale mozna sprawdzic na wiszących skrzynkach pocztowych. Będzie duży problem, bo np. jesli w adresie nadawca nie zaznaczy, że albo budynek A albo B to listonosz będzie wrzucal "po uważaniu", ale mam nadzieję, że jakoś będziemy sobie wzajemnie pomagać i będziemy przekazywać między sobą korespondencję, która akurat nie jest właściwie wrzucona. Kolejny problem może być z jedną wspólnotą mieszkaniową na dwa budynki razem, no ale może będzie można to tak zrobić, żeby była jedna wspólnota na dwa budynki. SHUMOPS pisał na naszym forum, że to chyba będzie mozliwe. Prośba do SHUMOPS - dopisz to listy poprawek w części wspólnej - brak otworu w ziemi na blokadę przy furtce koło śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Numery IP: *.pgi.gov.pl 14.12.11, 09:02 O jakich problemach piszecie, wystarczy Renesansowa 8a i Renesansowa 8b i poczta dojdzie, a wszelkie formularze przyjmują takie rozwiązanie. Wspólnotę też można zrobić jedną, to zależy od właścicieli obu części. Martwi mnie że taki poślizg, napewno nie będzie zgody na użytkowanie do końca roku, nawet gdyby dziś złożyli wniosek:( Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: Numery 14.12.11, 10:32 Mamy nadzieję, że tak zrobią - Renesansowa 8a i 8b. Akty notarialne marzec ? kwiecień ? Chyba luty jest nierealny ? Co o tym sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Numery IP: *.pgi.gov.pl 14.12.11, 11:23 jeśli w umowie jest 29 luty 2012 to marzec - kwiecień = odsetki karne, tak o tym sądzę, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.dynamic.mm.pl 14.12.11, 22:11 Wita, jak znam życie nie będzie możliwości instalowania anten satelitarnych na bloku stąd moje pytanie. Czy nie dałoby sie założyć zbiorczej anteny satelitarnej np z cyfra+ i sygnał rozprowadzić do zainteresowanych? Może ktoś się na tym zna. Obraz z kablówki jest katastrofalny w porównaniu do anteny i trochę mnie to niepokoi bo przyzwyczaiłem się do kanałów HD z c+ i n. Jak przyjdzie mi oglądać szajs z multimedia etc na moim nowym tv HD to się ciut osłabię. Zna ktoś z Was jakiś patent na to byśmy mieli wspólny talerz (nie upieram się by każdy miał swój bo to rzeczywiście szpeci blok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.polsat.com.pl 15.12.11, 00:37 Jak wspólnota wyrazi zgodę to może sobie każdy antenę postawić. Przecież są 4 platformy, a nie tylko C+, czy n Jeśli zaś chodzi o techniczne możliwości to takie oczywiście istnieją, tzn aby był jeden talerz na jedną satelitę a sygnał z tego był dystrybuowany do mieszkańców. W dobie DVBC jakość sygnału w kablu też jest dobra i spokojnie można przy tym pozostać. Odpada problem wielu dekoderów dla jednego abonenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shu Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.aster.pl 15.12.11, 09:30 jest tyle kablówek, że nie widzę sensu ciągnięcia satelity do każdego mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś
axelek77 Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? 15.12.11, 10:50 Popieramy zdanie SHU !!!! My mamy teraz Multimedia /ponad 2 lata/ super nowy TV z bajerami i sygnał jest znakomity ! W pakiecie mamy internet 20 MB całą dobę, telefon stacjonarny. Mieszkamy niedaleko Renesansowej i Multimedia obsługują ten teren. Martwi nas trochę, że chyba u nas nie będzie Multimedii w budynku, ale to jeszcze sprawdzimy w biurze Multimedii, może planują nas przyłączyć i Plano podpisze z nimi umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.dynamic.mm.pl 15.12.11, 22:17 panowie, chcecie mieć kablówkę ok - ja się pytam o satelitę. Rożnica w jakości kolosalna. Nie wnikam czy Wam jakość odpowiada, skoro tak to super. Mnie nie zadowala gdyż różnica jest znacząca w obrzie HD nie wspominając o dźwięku 5.1 stąd moje pytanie o wspólny talerz i możliwości rozdziału sygnału. Niestety dev o tym nie pomyślał bo zazwyczaj bierze działe od kablówek. Jest jeszcze ustawa która gwarantuje w PL dostęp do wszystkiego i jakby co każdy może sobie zainstalować co chce -nawet 4 platformy cyfrowe choć chyba jest z atelity tylko 3 ale może się mylę albo za mało tv oglądam. Zatem wracam do pytania. p.s. multimedia etc mnie jeśli chodzi o TV nie satysfakcjonuje - obraz jest koszmarny (dźwięku 5.1 brak) a i napisy na canal+ beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.dynamic.mm.pl 05.02.12, 21:50 widziałem ogłoszenie Supermedia w bloku i zacząłem drążyć www.supermedia.pl/Aktualna_oferta_t SUPERMEDIA proponuje pakiety programowe platform telewizji satelitarnej działających na terenie Polski: CYFRA+ oraz CYFROWY POLSAT. Sygnał Cyfrowej Telewizji Satelitarnej doprowadzany jest do wszystkich mieszkańców dzięki budowie telewizyjnej instalacji zbiorczej (Zbiorcza Instalacja Telewizyjna) co w sposób istotny obniża koszty dostępu do obu platform, ponieważ eliminuje konieczność instalowania indywidualnych anten/talerzy do odbioru telewizji satelitarnej. W budynku budowana jest (do wszystkich lub tylko do zainteresowanych lokatorów) Zbiorcza Instalacja Telewizyjna (ZIT) – umożliwiająca odbiór wybranych przez mieszkańców pakietów programowych satelitarnych platform cyfrowych. Instalacja telewizyjna umożliwia również odbiór bezpłatnych programów telewizji naziemnej (ok. 7 programów) oraz stacji radiowych. SUPERMEDIA doprowadza sygnał do budynku poprzez jedną centralną antenę satelitarną. Opcjonalnie możliwe jest również wykonywanie indywidualnych instalacji odbiorczych z indywidualna antena satelitarną. może byśmy zainstalowali coś takiego? Cyfra + ma o wiele większą ofertę TV HD niż wszystkie kablówki. A chyba każdy woli na swoim ogromnym LCD oglądać programy dobrej jakości (jakoś Multimedia jest zastraszająca). Wołałbym też uniknąć instalowania indywidualnych anten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: kablówka a może antena cyfrowa zbiorcza? IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 20:43 na poprzednim mieszkaniu podpisałem umowę z Multimediami i teraz chętnie bym przeniósł usługę gdyby była możliwość. Jeśli zebrałoby się więcej chętnych na Multimedia operator na pewno zagościłby w budynku. Jest ktoś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomieszkujacy z kim kablówka IP: *.centertel.pl 22.04.12, 16:43 Czy już podpisaliście umowy na tv? Z kim? ja chciałem z Metro internet - mają najwięcej kanałów HD i szybki net ale podobno coś tam jeszcze nie mogą podłączać. Ktoś coś wie ? korzystacie z Supermedia czy UPC ? Ktoś jeszcze chętny na metro internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: z kim kablówka IP: 195.182.34.* 23.04.12, 12:33 a mają kanały HD? jak z jakością? Z tego co wiem to parszywa. Miałem multimedia i jakość dramatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemaniak Re: z kim kablówka IP: *.centertel.pl 11.05.12, 18:55 niestety UPC nie świadczy usług z dekoderem HD - trzeba czekać od 1 do 6 miesięcy - ale kwas. Można kupić z dekoderem z nagrywarką ale to dodatkowe miesięcznie +20 zł co po 2 latach daje 480 za możliwość nagrywania. Niestety UPC już przed podłączeniem daje ostro ciała. proponują tv analogową - gratuluje w dobie TV FULL HD ;). Jeśli nie wyjaśni się sprawa Metro internet to ja montuję antenę satelitarną - nie mam zamiaru nie obejrzeć EURO2012! Odpowiedz Link Zgłoś