Dodaj do ulubionych

ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma?

• Gość: iza Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:48
      proponuje napisac list do Pana Antczaka z naszymi pytaniami oraz sugestiami
      moze on powinien osobiscie zajac sie tym niesadzicie?
    • Gość: adrian Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:52
      szkoda ze dopiero przy odbiorze mieszkania dowiadujemy sie o np wentylacji o
      ciepłej wodzie no i o tej opłacie za ochrone o aktach notarialnych które ciagna
      sie miesiacami moze specjalnie jest to przedłuzane zeby miec pełna kattrole nad
      inwestycja sadze ze powinnismy napisac wspólny list do Pana Antczaka powinien
      sie tym zainteresowac rozumiem ze kazdy chce zarobic ale to lekka przesada
      • matys89 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 15.04.05, 22:36
        Myślę, że nie ma tu żadnego celowego działania. Raczej brak sprawnego
        logistyka, który przewidywałby, co może się przydarzyć za miesiąc i podejmował
        działania zapobiegawcze. Mnie też irytuje, że właścicielem mieszkania, za które
        zapłaciłem dawno temu jest nadal deweloper. Ale z ksiąg wieczystych wynika, że
        p.Marek Antczak kupił 3 działki. Aby mógł je podzielić tak jak zostało to
        zrobione musiał je najpierw scalić. W Warszawie takie rzeczy trwają. Prezydent
        Kaczyński przykrócił „załatwianie na lewo” spraw w urzędach, ale dzięki temu
        wydłużył czas podejmowania decyzji. Nie wiemy czy FBA występowała o różne zgody
        wystarczająco wcześnie. Trochę brak takich informacji.
        • Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 15.04.05, 23:11
          dzięki panu prezydentowi F.B.A. czekała na podział dziłki PÓŁ ROKU i dla tego to
          jest wszystko takie opóźnione.
          • matys89 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 15.04.05, 23:30
            Masz rację, ale nabył działki półtora roku temu i wiedział,że będzie je dzielił.
    • Gość: maja Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:11
      Uwaga budynek "H" juz osiada z prawej strony !!!!jest lekko przekrzywiony
      dobrze ze daja 2 lata gwarancji tylko jak to naprawia
      • Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.05, 21:30
        toś walnęła...

• Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 17.04.05, 21:54
          to do mojego postu? cartman czy nie mógłbyś zacytować fragmentu postu do któego
          się odwołujesz?
          • Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 09:00
            wydaje mi się, że dobrze to widać, ale jak nie to informuję, że odpowiedziałem
            na babola niejakiej "mai":)

Pozdr
            cartman/100/1
      • Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 18.04.05, 10:08
        aaaa to o ten post chodziła :D kurcze a ja nie zauważyłam tego że się H
        przechyla... muszę wziąść poziomice i pomierzyć :D
        bo się jakoś nie mogę tego dopatrzyć...
        • Gość: niecierpliwy Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 18.04.05, 10:35
          A w którą stronę się przechyla ? :-))). Swoją drogą babeczka musi być fest
          fachowiec jak organoleptycznie potrafi "cuś" takiego stwierdzić. Pewnikiem u
          konkurencji za miedzą pracuje i czarny PR uprawia ... :-)).
          Pozdrawiam w poniedziałek.
        • Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 11:40
          tak:)
          ja piłeczkę od ping ponga położę na podłodze może sama z mieszkania "wyjdzie":)
          ps. szkoda, że nie mamy stronki z prawdziwego zdarzenia i na niej forum tylko
          dla mieszkańców i może jeszcze dla Antczaków:). Wtedy nie byłoby dziwnych
          wpisów i możnaby bardziej oficjalnie z Antczakami wszystko załatwiać.

Pozdr
          cartman/100/1
          • Gość: B/C Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 217.96.20.* 18.04.05, 12:14
            No to mamy tu pole do popisu dla twórców stron internetowych.

Może wśród mieszkańców Białych Łąk jest akurat ktoś, kto się para takim
            zajęciem i może mógłby zrobić taką stronę na potrzeby mieszkańców i przyszłej
            wspólnoty mieszkaniowej? Można by na takiej stronie zamieszczać oprócz
            oficjalnych informacji przekazywanych ogółowi mieszkańców przez WM jakieś
            ogłoszenia np. typu "kupię - sprzedam, mam do oddania, mam wolną chwilę więc
            zaopiekuję się dzieckiem, itp", dzielić się radami, pomysłami, etc.

Widziałam już na tym forum podobne strony. Myślę, że to całkiem fajny pomysł.
            • Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 12:35
              ja popieram w całej rozciągłości...
              ...niestety nie mam takich zdolności:(
              Shinmo może wy kogoś znacie?

Pozdr
              cartman/100/1
              • Gość: omus Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.gpw.com.pl 18.04.05, 12:59
                ja moge cos przygotowac, albo jakas gotowa apliakcje umiescic (w stylu mamboo
                lub xoops), ale do tego potrzebne jest miejsce na serwerze z php i mysql (a
                tego niestety nie mam:()

pozdrawiam
                omus/D/17
                • Gość: omus Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.gpw.com.pl 18.04.05, 13:18
                  jesli znajde jakies miejsce (serwer) i dalej bedzie taka chec forumowiczow, to
                  moge przygotowac portal naszego malego osiedla (bedzie mozna na nim umieszczac
                  fotki, ogloszenia, lub wyklucac sie na forum ;))

omus
    • Gość: Marcin Antczak Drogą wyjaśnienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:10

Dzień dobry.

W związku z pojawiającymi się pytaniami i wątpliwościami na forum oraz
      indywidualnymi zapytaniami (anonimowymi) i uwagami skierowanymi bezpośrednio do
      naszej firmy czujemy się w obowiązku odpowiedzieć na najczęściej poruszane
      kwestie.
      Licząc na Państwa wyrozumiałość , pragniemy również przeprosić za wszystkie
      niedogodności związane z opóźniającym się notarialnym przekazywaniem własności.
      Poślizg ten podyktowany jest w dużej mierze czynnikami od nas nie zależnymi i
      jak przekazał już jeden z forumowiczów zostanie rozwiązany w najbliższym czasie.
      Koszt ogrzewania na klatkach będzie dzielony na poszczególne lokale
      proporcjonalnie do ich powierzchni użytkowej. Natomiast koszt ogrzewania
      określany będzie na podstawie różnicy pomiędzy energią cieplną zużytą przez
      cały budynek, a sumą pobranej energii cieplnej z poszczególnych lokali. Stawka
      za ogrzewanie jest prognozą w chwili obecnej nie jesteśmy w stanie określić jej
      konkretnie pod budynek przyjęliśmy najniższą warszawską stawkę.
      Jak słusznie zauważył jeden z użytkowników forum – nie wszystkie śmieci
      są palone (tylko niektóre śmieci z budowy) i to są rozwiązania (przypadki)
      przejściowe, a nie docelowe. Natomiast pojemniki na śmieci podstawione będą w
      najbliższym czasie i usytuowane w śmietniku obok budynku.
      Faktury za ochronę zostały skorygowane w wyniku czego
      lokatorzy nie będą obciążani jej kosztami do zakończenia inwestycji
      ( do
      tego czasu funkcjonować będzie ochrona budowy finansowana przez FB
      Antczak ) . Jednocześnie temat zostawiam otwarty do dalszej
      dyskusji .
      Koszty eksploatacji nieruchomości to są wszystkie
      koszty (bez remontów), które odnoszą się do części wspólnych nieruchomości ,
      takich jak dach, elewacja, korytarze, klatki schodowe, kotłownia, budynki
      przynależne, chodniki i drogi dojazdowe, instalacja i urządzenia CO (cała),
      instalacja elektryczna, gazowa (do liczników), instalacja wodno –
      kanalizacyjna, wentylacyjna i inne instalacje itp. Do kosztów konserwacji tech.
      zalicza się również okresowe przeglądy inst. gazowej, elektrycznej,
      wentylacyjnej.
      Szczegółowa definicja kosztów eksploatacji jest zależna od rodzaju budynku,
      ilości systemów technicznych, technicznego stopnia nowoczesności (inteligencji
      technicznej budynku), organizacji zarządzania, gabarytów budynku itp. W tym
      przypadku koszty eksploatacji nieruchomości to koszty: utrzymania czystości,
      koszty
      administrowania, obsługi prawnej, konserwacji technicznej, eksploatacja jak też
      inne opłaty np. energia elektryczna wspólna, wywóz śmieci rozliczane będą na
      koniec roku.
      Energia elektryczna wspólna to energia zużywana na potrzeby oświetlenia
      korytarzy, klatek schodowych, wejść do budynków, chodników i dróg dojazdowych,
      a także na pracę pomp, silników, urządzeń sterujących (np. kotłowni) itp. Nie
      znam innego, bardziej sprawiedliwego sposobu rozliczania tych kosztów niż na
      użytkową powierzchnię lokali.
      Wszystkie media, które są opomiarowane tj. Ciepła i zimna woda
      rozliczane są na koniec kwartału. Centralne ogrzewanie na koniec sezonu
      grzewczego.

Mając świadomość pewnych niedogodności dotykających naszych klientów oraz
      dbając o dobre imię naszej firmy prosimy aby wszelkie istotne wątpliwości i
      pytania kierować do centrali firmy .

Dla wszystkich naszych obecnych i przyszłych klientów.

Z wyrazami szacunku.

Marcin Antczak

Mój adres : mantczak@antczak.pl
      • Gość: ABC Re: Drogą wyjaśnienia. IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 22:45
        Brawo Marcin!
        Mnie te wyjaśnienia przekonują.
        Naprwdę godnym uznania jest fakt, iż przedstawiciel firmy zajął oficjalne
        stanowisko na tak nieoficjalnym "tworze", jak forum. Myślę, że niewielu
        developerów stać na taki gest.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów ;-)
    • Gość: niecierpliwy Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 16.04.05, 20:09
      Witam,

Zgodnie z umową krótka informacja o stanie prac przy budynku D-E:
      Ściany zewnętrzne na poziomie parteru już stoją.
      Dla zainteresowanych - mam zdjęcia - podajcie adres to prześlę.
      Pozdrawiam.
      • Gość: omus Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 21:26
        niecierpliwy: prosze o fotki na omus[at]tlen.pl

z gory dziekuje :)

omus/D/17
      • Gość: Ania i Tomek Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.aster.pl 17.04.05, 09:38
        Ja poproszę na lolek76@wp.pl
      • Gość: cichoszka Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: 217.8.186.* 18.04.05, 09:24
        Ja też poproszę o zdjęcia: cichoszka@interia.pl

Pozdrawiam :)
      • Gość: Anke Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.chello.pl 21.04.05, 21:11
        Cześć,

Do 'niecierpliwy': dawno nie zaglądałam na forum i dlatego dopiero dzisiaj
        proszę o fotki ze stanem budowy na 16.04. Mój adres anke@chello.pl

z góry dziękuję,
        Anke D/15
    • Gość: monika Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 13:34
      pilnie poszukuję w miarę uczciwego (i niezbyt drogiego) notariusza, może ktoś z
      was ma jakiś namiar?
      • monika.d.e Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 27.04.05, 13:47
        ja nadal o tym notariuszu - muszę podpis umowę kupna mieszkania w formie aktu
        notarialnego, żeby dostać pieniążki z książeczek mieszkaniowycch. A może ktoś z
        Was już załatwiał podobną sprawę?
        • Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 27.04.05, 15:15
          focus123 ja o sierpniu słyszłam od Maji.
          • Gość: focus123 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:13
            Shinmo - właśnie dlatego napisałem, że zamęt wprowadzają " Antczaki " - co
            innego mówi Maja, co innego Oskar. Tak na serio, to ja juz ich o nic nie pytam,
            bo to i tak nie ma sensu... słyszałem coraz to nowe terminy...
            • Gość: r Optymizmu troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:36
              Hej, nie ma co narzekać, ja się bardzo cieszę z Białych Łąk =D. Mam cudowne
              ściany i podłogę i w ogóle, strasznie się cieszę, że będę tam mieszkać =D.
              Uśmiechnijcie się.
              • donia111 Re: Optymizmu troszkę 06.05.05, 15:51
                no proszę, kolejny optymista, brawo!!!!!
                A kiedy będziesz tam mieszkał?, pewnie B-C, skoro wiesz, że ściany masz
                cudowne. A zdążą z B-C do końca maja???, jak tam postępy w budowie???
                pozdrawiam
                • Gość: Robert B/C Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:48
                  Podczas ostatniej wizyty we środę panowie robotnicy zajmowali się w większości
                  dopieszczeniem elewacji. Są już wszystkie tynki i wyleki. Lada dzień mieli
                  montowac rolety. Brakauje oczywiście na klatkach płytek i oświetlenia oraz
                  drzwi do mieszkań.
                  Jeszcze jedna ciekawostka. Drodzy sąsiedzi pilnujcie czy wszystko macie robione
                  wg. planów które dostarczaliście. W naszym mieszkanku jest kilka rzeczy do
                  poprawy, bo zostały zrobione źle. Warto wcześniej usunąć usterki niż później
                  najmować ludzi i płacić za to co powinno być zrobione.
                  Poza tym wszystko zgodnie z planem.

Pozdrawiam
                  Robert B/C
                  • kasia304 Re: Optymizmu troszkę 06.05.05, 20:01
                    Witam,
                    W B/C zamontowali dzisiaj rolety w mieszkaniach w klatce pierwszej, nie wiem
                    tylko czy we wszystkich ale w tych po lewej stronie klatki napewno. Wczoraj
                    zrobili zabudowę okienną balkonów na parterze oraz drzwi wejściowe do klatek.
                    Panowie robotnicy byli dzisiaj nieobecni więc inne prace pozostały bez zmian.
                    My również przenieśliśmy się na B.Ł. z Bródna. Mieszkaliśmy na Ogińskiego
                    potem na Łojewskiej.
                    Pozdrawiam
                • Gość: r Re: Optymizmu troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:36
                  Kolejna optymistka, a mieszkać będę w przyszłym tygodniu, bo budynek H =D. A
                  ściany i podłogi są cudowne, a do tego cudownie wykończone.
                  Cieszmy się z tego co mamy zamiast martwić się tym, czego niedopatrzono =D.
                  Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów z BŁ.
                  • Gość: B/C No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 22:30
                    Czy na tym forum pisuje Pani, której firma z Kalisza wykańczała mieszkanie?
                    Jeśli tak, bardzo proszę o referencje. Chcielibyśmy również skorzystać z ich
                    usług. Warto?

Pozdrawiam ;-)
                    • Gość: Kamyk (F-G) Re: No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 18:10
                      Witam!

Jeśli ktoś potrzebuje wykończyć mieszkanie to mam kontakt do osoby, która tym
                      się zajmuje. Znam ją bezpośrednio, robi dobrze i wszystko od "A do Z". Jakiś
                      czas temu wykańczali we dwóch mieszkanie 49m2 w budynku "H" (zdaje mi się, że
                      był to lokal nr 7 lub 13 ale nie jestem pewien). Na całościowe wykończenie
                      mieszkania potrzebują jakieś 3 tygodnie czasu. Biorą rozsądne pieniądze. Tylko
                      nie wiem jak z terminami u nich. Wiem, że trzeba sobie termin zarezerwować u
                      nich dużo wcześniej. Jeśli ktoś jest zainteresowany to ja mogę się zorientować
                      jak z terminami i podać ewentualnie po konsultacji namiary na nich.
                      Proszę o kontakt na priv: skamyk@gazeta.pl.

Pozdrawiam!
                      ---
                      Kamyk (F-G)
                      • Gość: Kamyk (F-G) Re: No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 18:43
                        Witam!

A jeśli ktoś potrzebuje wyposażyć swoje mieszkanie w meble gustownie i za
                        rozsądną cenę to polecam firmę "MACHPOL" spod Radomia. "Robi" meble na życzenie
                        według własnych projektów, projektów klientów i na wzór mebli innych firm.
                        Można się zaopatrzyć u nich w meble kuchenne, łazienkowe, biurowe, sypialnie,
                        szafy także wnękowe (na wzór Komandora). Marzyły mi się nowoczesne meble
                        kalwaryjskie ale te ceny... np. za 1m2 szafek "giętych" do kuchni w Kalwarii
                        życzyli sobie od 2400 do 3000zł. Natomiast w Machpolu za 1m2 mebli giętych do
                        kuchni liczą sobie ok. 1600zł. Widziałem u nich fajny zestaw łazienkowy w
                        kolorze niebiesko-granatowo-białym za ok.2200zł. Poza tym przyjadą, wymierzą,
                        przywiozą. Kontakt oraz kilka ich projektów na stronie: www.machpol.com.pl
                        jeśli kogoś to interesuje. Poza tym duże skupisko niedrogich wytwórców mebli
                        mieści się w Skaryszewie pod Radomiem.
                        Gdy odbiorę swój lokal na "Białych Łąkach" firma "Machpol" "zrobi" mi meble do
                        mieszkania (np. kuchnię z mebli giętych z barkiem pomiędzy salonem a kuchnią) a
                        ojcowie mój i mojej żony wykończą nam mieszkanie. W poprzednim liście brygada
                        wykańczająca o której pisałem nie jest w żaden sposób powiązana rodzinnie ze
                        mną ani z moją żoną. Gdyby nasi rodzice nie pomogli nam w wykańczaniu to pewnie
                        wzięlibyśmy brygadę, o której pisałem poprzednio.

Pozdrawiam!
                        ---
                        Kamyk (F-G)
              • Gość: cartman Re: Optymizmu troszkę IP: 212.160.172.* 09.05.05, 08:59
                co oznacza zwrot "cudowna podłoga"? Możesz to bardziej opisać?

pozdr
                cartman/100/1
                • Gość: pea Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:58
                  Czy coś się ruszyło z aktami notarialnymi?
                  • Gość: lucky Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:26
                    na umowie jest napisane ze akty notarialne sa podpisywane 2 miesiace po
                    odebraniu mieszkania wiec nierozumiem dlaczego tak sie przedłuza?
                    • Gość: shinma Re: Optymizmu troszkę IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 08:41
                      lucky
                      bo to jest Warszawa za rządów pewnego prezydenta.
                      i developer czekał pół roku np na podział działki.

ten temat byl juz walkowany na tym forum nie jeden raz.
                      a jak ktos chce cos wiedziec o aktach niech najlepiej zadzwoni do biura.
                      • Gość: Niecierpliwy Re: Optymizmu troszkę IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 10.05.05, 10:43
                        shinmo,
                        nie szukałbym winowajcy w pewnym prezydencie. Przecież większa część urzędników
                        w magistracie pozostała po poprzedniej i jeszcze wcześniejszej ekipie. Nie
                        chciałbym poruszać tutaj tematów, które wchodzą w obszar dyskusji politycznych.
                        Fakty są takie, że energicznie zbliżamy się sie do półmetka maja a akty
                        pozostają dalej w sferze deklaracji. Przyznaję, iż ten wątek śledzę wyjątkowo
                        uważnie - mimo iż swoje mieszkanie odbiorę pewnie dopiero w styczniu 2006. Nie
                        jest bowiem wcale wykluczone, że przyszłych mieszkańców budynku D-E czeka
                        podobna przeprawa...

Pozdrawiam, życząc naprawdę szybkiego przekazania notarialnego mieszkań ich
                        właścicielom.
                        • Gość: shinma Re: Optymizmu troszkę IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 11:08
                          Niecierpliwy.
                          mam nadzieję, że to długie czekanie na akty dotknie tylko mieszkańców budynków A
                          i H. ponieważ ponoć jest to związane z oczekiwaniem na podział działki,
                          geodetów, panie z urzędu i wiele wiele innych rzeczy.

czyli podziały działek i tego typu rzeczy odpadną juz w przypadku pozostałych
                          budynków. Teoretycznie nie powinno być już wtedy żadnych problemów.
                          ale to się jeszcze okaże...

ja optymistycznie wierzę, że w środę jak pójdę do biura to dostanę jakąś
                          konkretniejszą odpowiedź o aktach niż 'będą kiedyś' :D
                          • Gość: B/C Re: Optymizmu troszkę IP: 217.96.20.* 10.05.05, 11:28
                            Byle tylko okres oczekiwań na działania geodetów, pań z urzędu, etc. skończył
                            się przed sezonem urlopowym. Inaczej marnie nas widzę. Wtedy na porządku
                            dziennym będzie tłumaczenie, że "pani KEROWNIK na urlopie przecież!" :-/
                            • Gość: cartman Status: Akty notarialne IP: 212.160.172.* 10.05.05, 11:58
                              Cześć,
                              Aby nie rodziły się nowe plotki, itp napiszę jak jest(źródło: Kalisz)
                              Budynki A i H mają już prawomocną decyzję.
                              Obecnie FBMA oczekuje na tzw. "samodzielność lokali". Jeżeli tylko ten dokument
                              otrzymają zaczynają zabawę z aktami. "Do końca tego miesiąca sprawę aktów
                              zakończymy". To słowa pracownika FBMA.:) I to cieszy.
                              Dodatkowo Notariusz będzie z Kalisza. To już chyba wszyscy wiemy. Dla każdego
                              mieszkania zostanie przedstawiona propozycja ceny opłaty za akt. Będziemy mieli
                              możliwość zdecydować czy odpowiada nam taka cena. Jeżeli nie szukamy notariusza
                              na własną rękę.

Pozdr
                              cartman/100/1
                              • Gość: shinma Re: Status: Akty notarialne IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 13:06
                                to notariusz może być z innego miasta niż z warszawy?
                                czyli jeśli mi się nie spodoba wycena tego notariusza to mogę sobie przywieźć
                                notariusza skąd chcę?
                                bo mi ktoś kiedyś powiedział, że musi być notariusz warszawski....

fajnie, że już niedługo będą akty :D
                              • donia111 Re: Status: Akty notarialne 10.05.05, 13:10
                                to bardzo dobra wiadomość!!! Mam nadzieję, że faktycznie pod koniec maja
                                kwestia aktów będzie już wyjaśniona na 100%:-) i z Białych Łąk będą docierały
                                same pozytywne wiadomości.
                                pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
                                • Gość: Robert B/C Re: Status: Akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:17
                                  Podobno nie ma problemów z notariuszem z poza W-wy, ale trzeba zapłacic za
                                  koszty podróży przedstawiciela FBMA do tego miasta skąd pochodzi ten notariusz.
                                  Już to przerabiałem jak chcieliśmy podpisać umowę przedwstępną w formie aktu
                                  notarialnego. Oczywiście sobie odpuściliśmy.
                                  Niestety notariusze warszawscy mają strasznie sztywne stawki opłat i są pod tym
                                  wzgledem niereformowalni. Chyba się wszyscy ze mną zgodzą.
                                  • Gość: Jola i Jacek Wykańczanie współlokatorów IP: *.unused.derbynet.waw.pl 11.05.05, 01:12
                                    Panu z budynku "H" który po godzinie pierwszej w nocy w najlepsze kuje sobie
                                    beztrosko ściany serdecznie dziekujemy za zapewnienie długiej nocy bez snu...
                                    Nie ma to jak sąsiedzi bez grosza tego czegoś co jest pomiędzy uszami... Jestem
                                    trochę złośliwy, ale zaczyna mnie to (tu trzy kropki)

--
                                    Jola i Jacek
                                    • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 08:54
                                      he a ciekawe czy miał ktoś odwagę zwrócić uwagę....Ja miałem i do 2:00 nie
                                      mogłem spać:( Nie będę pisał które to mieszkanie, ale ekipa wykończeniowa ostro
                                      się zdziwiła jak zadzwoniłem do nich o 00:30. Przepraszali, mówili, że już
                                      kończą, że zaraz wracają do domu(400km),że trochę im się przeciągnęło itd. Miało
                                      to trwać góra 30 minut. Niestety sie przeciągnęło. Mieli szczęście, że mi się
                                      dziecko nie obudziło bo nie byłbym miły.

ps. myślę, że już jest dobry moment na ustalenie jasnych zasad korzystania z
                                      cierpliwości innych lokatorów. Może w tym miejscu wszyscy się wypowiedzą jak to
                                      widzą.
                                      Moja propozycja:
                                      Poniedziałek-piątek- hałasowanie(wszystko co się pod tym kryje) od 8:00 do 20max.
                                      sobota - od 10 do 18:00
                                      niedziela - totalny zakaz jakiśkolwiek hałasu.
                                      Oczywiście wszelkie(konieczne, nieoczekiwane, niecierpiące zwłoki, itp) hałasy
                                      można ustalić również drogą negocjacji z sąsiadami. Przynajmniej ja tak się
                                      staram robić i z sąsiadem przez ścianę jesteśmy "za pan brat".

Pozdr
                                      cartman/100/1
                                      • Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 11:25
                                        Witam Cartman :)

ja już jednego uciszyłem (sąsiad za ścianą) jak chciał abym około północy
                                        słuchał jego repertuaru muzycznego... póki co pomogło i zaczął się pilnować :)

A co do zasad hałasowania: jestem jak najbardziej ZA !!!!

P.S.
                                        Ekipka która u mnie wykańczała hałasowała max do 20 i sami o tym wiedzieli (bez
                                        żadnego zwracania im uwagi (czy to przez sąsiadów, czy przeze mnie)
                                        • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 12:12
                                          Jacku z tego co pamiętam mieszkacie na 3 piętrze. Myślałem, że mieliśmy wspólny
                                          problem, ale nie.
                                          Teraz czekamy na odzew od reszty sąsiadów.
                                          Tak na marginesie to wyciszenie pomieszczeń w budynku daje wiele do życzenia.
                                          Mnie się wydawało, że to sąsiad obok mnie wierci i stuka, ale oczywiście to
                                          tylko wrażenie.
                                          Nie wiem jak jest u innych mieszkańców, ale ja słyszę bardzo wyraźnie odgłosy z
                                          kanałów wentylacyjnych. Stropy przenoszą idealnie odgłosy chodzenia po
                                          mieszkaniu, rozmowy i muzykę sąsiadów nade mną. Wydaje mi się, że wszystkie te
                                          odgłosy nie wynikają z hałaśliwego usposobienia ludzi tylko zwykłego użytkowania
                                          swojego mieszkania. I to jest właśnie bardzo dziwne.
                                          Czy ktoś dowiadywał się przed kupnem o wyciszenie naszych M? Czy Antczaki
                                          postępowali zgodnie z jakimiś normami? Jeżeli tak to jakimi? Jak to sprawdzić?
                                          Do kogo się zwrócić o sprawdzenie dzwiękochłonności ścian, stropów, wentylacji, itd?

Przepraszam trochę się rozpisałem, ale zaczynają mnie pewne rzeczy naprawdę drażnić.

Pozdr
                                          cartman/100/1
                                          • Gość: focus123 Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:30
                                            jeśli mogę się wtrącić, to powiem, ze w budynku A chyba nie ma problemów w
                                            odgłosami dochodzącymi od sąsiadów - przynajmniej ja i moja zona nigdy nie
                                            słyszymy sąsiadów, pewnie to oni bardziej słyszą nas ze względu na mojego syna -
                                            urwisa i za to ich bardzo przepraszam ( pracuję nad tym, aby zachowywał sie
                                            ciszej ) . Ja bardziej jestem niezadowolony z tego, że drzwi są kiepsko
                                            wyciszone, a do tego sie źle zamykają. Poza tym mieszkam na parterze i wkurza
                                            mnie to, że drzwi wejściowe do budynku strasznie walą w trakcie wchodzenia lub
                                            wychodzenia - wszystko słychac w mieszkaniu...

A przy okazji wczoraj nie mieliśmy miejsca na zaparkowanie samochodu ok. godz.
                                            22 - robi sie ciekawie, ale myślę, że chyba wzięli się za budowę miejsc
                                            parkingowych i to tylko chwilowe kłopoty.
                                            • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:13
                                              Focus Wy macie zrobione ścianki w mieszkaniach z cegły silikatowej, która wydaje
                                              mi się ma o wiele lepsze parametry dzwiękoszczelne niż zwykły pustak(ścianki w H).
                                              Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe do mieszkania i drzwi wejściowe do budynku
                                              zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%.

Jeżeli chodzi o powstający "parking" to jest to rozwiązanie tymczasowe. Ciekawy
                                              jestem ile dni, miesięcy oznacza rozwiązanie tymczasowe.

Pozdr
                                              cartman/100/1
                                          • Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 13:42
                                            Tak, mieszkam na 3 piętrze, a Ciebie chyba widzieliśmy przedwczoraj wychodząc
                                            około 21 z budynku :) Te wczorajsze wiercenie i stukanie wydawało mi się że
                                            dochodziło z 1 piętra (ale nie byłem pewien - a nie chciało mi się po 1 w nocy
                                            robić śledztwa i sprawdzić skąd to dociera). Co do kanałów wentylacyjnych:
                                            faktycznie - przez nie wszystko słychać, i póki nie zamontuje wyciągu (albo go
                                            nie zatkam) to będzie słychać :(
                                          • maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 11.05.05, 13:56
                                            Witamy

Faktycznie nocne roboty były "lekką" przesadą.... Ale niestety nie ma raczej
                                            możliwości "umówienia się", że po "n-tej" nie hałasujemy, w końcu wielu z nas
                                            wraca z pracy późno i czasem trzeba "wywiercić dziurę w ścianie" ... Chyba
                                            najważniejsze żeby zachować zdrowy rozsądek.

Mamy tylko nadzieję, że w ograniczaniu wszelkich hałasów nie zabrniemy za
                                            daleko, zważywszy, że nowe mieszkanie trzeba właściwie uczcić....

PS. Może przeniesiemy to forum na fora prywatne też dostępne na gazecie albo
                                            na np. yahoo na listy dyskusyjne - nie będzie wtedy np. problemu z rozsyłaniem
                                            zdjęć - będą mogli je dostawać wszyscy. Poza tym będzie mniej bezosobowo i nie
                                            będzie ewentualnego podszywania....

Iza i Maciek H14
                                            • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:27
                                              Maćku,
                                              Zgadzam się z Tobą, ale musisz zrozumieć innych lokatorów, którzy np. mają małe
                                              dzieci, ale i tych którzy chcą zwyczajnie odpocząć, wyspać.
                                              Celowo napisałem, że może być ustalenie, że jak ktoś nagle zapragnie pohałasować
                                              powinien uprzedzić o tym fakcie.
                                              "Oczywiście wszelkie(konieczne, nieoczekiwane, niecierpiące zwłoki, itp) hałasy
                                              można ustalić również drogą negocjacji z sąsiadami."
                                              Reszte możemy obgadać na wspólnym piwku:)

ps. co do prywatnego forum jestem za!

Pozdr
                                              cartman/100/1
                                              • Gość: Robert B/C Odbiór mieszkań B/C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:38
                                                Mam dobra wiadomość dla mieszkańców budynków B/C. W Kaliszu już przygotowywane
                                                są pisma z "zaproszeniem" do odbioru mieszkań. Od 1 czerwca można będzie
                                                zgłaszać się po klucze od swojego M. Tak więc wszystko powinno być zrobione w
                                                terminie.

Pozdrawiam
                                              • maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 11.05.05, 14:44
                                                Dokładnie to samo chciałem podkreślić pisząc, że najważniejszy jest zdrowy
                                                rozsądek......
                                                • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:54
                                                  ok:)
                                      • Gość: sąsiadka Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 15:15
                                        Witam

jakie propozycja i zasady ! ogólnie wszędzie jest cisza nocna 22.00-6.00
                                        i myślę, że tego należy się trzymać.
                                        Zrozumiałe jest, że w tym czasie nie należy zakłócać spokoju innych sąsiadów.
                                        Tu mieszkają ludzie dorośli to nie szkoła !
                                        nie chce aby doszło do jakiś paranoi ma być zero stresu.
                                        Kupiłam mieszkanie na Głębockiej a nie na Alternatywy 4 :)

Pozdrawiam Wszystkich,

sąsiadka z H
                                        • Gość: jasia Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.chello.pl 11.05.05, 17:39
                                          Zdecydowanie zgadzam się z sąsiadką. Nie widzę powodu aby w soboty o godz.
                                          21.00 nie słuchać muzyki. To przecież chore. Rozumiem rodziców, którzy mają
                                          dzieci, ale trzeba również zrozumieć osoby młode, które nie zamierzją w sobotę
                                          kłaść się o 18,00 spać!!! Zasada jest taka:cisza nocna 22-6. + informacja o
                                          ewentualnym przedłuzeniu. Myślę, że będzie to sprawiedliwe.

pozdrawiam
                                          • Gość: shinma kolorek B/C IP: *.derbynet.waw.pl 11.05.05, 17:58
                                            czy ktoś już może widział kolor wykuszy w budynku B/C?

ja widziałam :D
                                            moim zdaniem jest super
                                            taka ładna zieleń wpadająca w oliwkę

pomalowany jest wykusz od strony łąki i fragmenty budyku od strony płotu.
                                            pomarańczowy i szary się przy tym chowa.
                                            • Gość: Arek Re: kolorek B/C IP: *.pkobp.pl 11.05.05, 18:28
                                              Widziałem

właśnie byłem kilka dni temu na swoim balkoniku na 2 piętrze część C i
                                              przyglądałem się kolorkowi

całkiem fajny

zostało juz tylko 20 dni, nie doczekam się

Pozdr
                                              Arek B/C
                                              • Gość: Niecierpliwy Przeróbki IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.05.05, 21:38
                                                Witam,
                                                Powiedzcie mi proszę szanowni mieszkańcy Białych Łąk, czy dokonywaliście
                                                jakichś przeróbek w instalacji elektrycznej (zmiana położenia gniazdek,
                                                zwiększenie ich liczby, dołożenie punktów świetlnych itp), z jakimi ewentualnie
                                                kosztami powyższe się wiązało. Ponieważ nie wiem co w tym zakresie proponuje
                                                deweloper, instalację w swoim mieszkanku zaprojektowałem od podstaw. Dzięki
                                                temu nie będę cierpiał na brak gniazd a kinkiety umożliwią zabawę ze światłem i
                                                uzyskanie ciekawych efektów wizualnych.
                                                Pozdr.
                                              • Gość: B/C Re: kolorek B/C IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 21:42
                                                Rany! Ja też się cieszę, jak nie wiem co! Kiedy dziś rano usłyszałam, że odbiór
                                                naszego mieszkania możliwy jest od 1 czerwca, buzia cieszyła mi się od ucha do
                                                ucha. Mieszkańcy A i H mają już to za sobą, ale z pewnością wielu z Nich czuło
                                                to samo! :-)

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów (szczególnie Tych z części C)

• Gość: Arek Odbiory IP: *.pkobp.pl 12.05.05, 08:40
                                                  Już za niecałe 3 tygodnie czeka mnie i nie tylko mnie odbiór wymarzonego i
                                                  wyczekanego M.
                                                  Mam w związku z tym pytanie do osób z budynków A i H.

Na co w szczególności zwrócić uwagę podczas odbioru, którym elementom dokładnie
                                                  się przyjrzeć i w jaki sposób rozpoznać "nieprawidłowości" o ile się takie
                                                  pojawią???

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdr
                                                  Arek B/C
                                                  • Gość: focus123 Re: Odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:32
                                                    nie wiem, jak u innych, ale u mnie nie było usterek stwierdzonych przy
                                                    odbiorze, nie było jakiś niedoróbek, defektów... Oczywiście potem w trakcie
                                                    wykańczania wychodziły jakieś drobiazgi ( minimalne różnice w poziomie podłogi,
                                                    źle spasowane drzwi wejściowe ), ale więcej z tych usterek wynajdywała sobie
                                                    ekipa, która wykańczała mieszkanie, aby mnie naciągnąć na większe koszty.
                                                    Generalnie odbiór bez zarzutu. Pewne defekty mogą się też ujawnić juz po tym,
                                                    jak się wprowadzicie, ale od tego jest gwarancja i z jej tytułu Anczaki
                                                    wywiązujuą sie raczej bez problemu...
                                                    Najpoważniejszą "usterką" przy odbiorze był paking..... z podłożem błotnym.
                                                    teraz szykują co prawda tymczasowy, ale utwardzony płytami betonowymi paking -
                                                    tak jak by nie można było tego zrobic od razu.

pozdrawiam

focus/bud. A
                                                  • Gość: shinma Re: Odbiory IP: *.derbynet.waw.pl 12.05.05, 10:03
                                                    ja przy odbiorze proponuję się przyjrzeć oknom.
                                                    czy się dobrze zamykają i czy nie są porysowane szyby.
                                                    to ważne, bo potem takie reklamacje jeak porysowana szyba nie zostaną uwzględnione.
                                                    i zwróć uwagę na drzwi wejściowe.czy wszystko z nimi dobrze.
                                                  • Gość: sąsiadka Re: Odbiory IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 10:13
                                                    tak zgadzam się z shinmą okna i PARAPETY! trzeba na nie zwracać uwagę.
                                                    :)
                                          • Gość: lelej Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 11.05.05, 21:42
                                            Ja zgadzam sie w 100% z Jasią i sąsiadką. wiercenie w ścianach o pierwszej w
                                            nocy to rzeczywiście duza przesada ale nie wprowadzajmy jakis chorych zasad na
                                            tym osiedlu. Wszędzie cisza nocna jest w godz 22.00-6.00 i nie widze powodu by
                                            u nas miało byc inaczej. Ja się wprowadzę dopiero pod koniec roku ale juz sie
                                            nie moge doczekać "parapetówki". Pozdrowienia dla sąsiadów z B/C i wszystkich
                                            mieszkańców Białych Łąk.
                                            • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 12.05.05, 08:51
                                              ludzie czy ja pisałem, że kładę się spać o 18:00. Qrde czytajcie uważniej.
                                              Chodziło o hałasowanie. Czy mam zdefiniować co pod tym pojęciem rozumiem?
                                              Poza tym pisałem ten tekst, aby każdy się wypowiedział jak to widzi a nie od
                                              razu narzucał swoją wolę i krytykował innych.

ps. a zasady i tak ustali pewnie wspólnota

Pozdr
                                              cartman/100/1
                                              • Gość: sąsiadka Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 09:22
                                                Nikt tu nic nie narzuca, poprostu nie podoba mi sie propozycja
                                                takich zasad jakie Pan proponuje.
                                                Prosił Pan o wypowiedź więc to czynię,

Miłego dnia
                                                :)

• Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 09:35
                                                Witam!

Pewne zasady są normą, która jest wszędzie akceptowana, np. godziny ciszy
                                                nocnej, tj. 22-6. Przecież Policja nie przyjedzie na wezwanie, które mówi, że
                                                ktoś zakłóca spokój w innych godzinach niż te, które wymieniłem.
                                                Bądźmy "realni".

Pozdrawiam!
                                                ---
                                                Kamyk (F-G)
                                          • Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 09:03
                                            Witam!

Zgadzam się również w całej rozciągłości w 100% z Lelejem, Sąsiadką, Jasią.
                                            Cisza nocna obowiązuje wszędzie od godz. 22 do godz. 6. Dlaczego tu miałoby być
                                            inaczej?! O ile będziemy przestrzegać tych norm a ewentualne odstępstwa
                                            będziemy konsultować z sąsiadami wcześniej to będzie wszystko O.K. Należy po
                                            prostu być w porządku wobec siebie. Nie wyobrażam sobie życia jak mnich bez
                                            słuchania muzyki, którą uwielbiam albo bez imprez. To nie jest zakon. Piszę tak
                                            mimo, że dopiero za rok odbieram mieszkanie i mimo tego, że jestem już ojcem
                                            trzyletniego dziecka. A miało być tak pięknie na tej Głębockiej ;(

Mam nadzieję, że przyszli moi sąsiedzi z bloku F-G nie będą miały nic przeciwko
                                            temu, jeżeli "zrobię" sobie grilla na balkonie. Chyba unoszące się "grillowe"
                                            zapachy nie podrażnią czyjegoś podniebienia, a jeżeli tak to zapraszam na
                                            grilla do siebie na balkon.

Pozdrawiam!
                                            ---
                                            Kamyk (F-G)
                                            • Gość: daggy Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 12.05.05, 09:45
                                              Ja nie mam nic przeciwko, a na którym piętrze masz ten balkon? :)

Trochę mnie przeraża życie bez żadnych imprez (nie, żebyśmy ciągle
                                              balangowali) - np. moja siostra zamieszkała w bloku, gdzie sąsiedzi wzywają
                                              policję, jak raz na kilka miesięcy siedzą 4 osoby przy piwie i słuchają
                                              muzyki...
                                              • Gość: shinma Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.derbynet.waw.pl 12.05.05, 10:00
                                                grilik na balkonie? hmmm....
                                                mi się zawsze zdawało, że to w blokach troche nie wypada.
                                                no ale skoro tak to ja jurto lece p węgiel drzewny. ;)
                                              • Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 12:57
                                                Witam!

Balkon mam na pierwszym piętrze. Szczerze mówiąc to moja żona wpadła na tego
                                                grilla na balkonie. A ponieważ jest on dosyć spory = 8m2, więc jest trochę
                                                miejsca na taką małą "imprezkę".
                                                Popieram Daggy. Takie kameralne imprezy w kilka osób przy piwku z muzyczką w
                                                tle a wszystko "w granicach rozsądku" są fajne i nie powinny nikomu
                                                przeszkadzać. Proszę nie uprzykrzajmy sobie tylko wzajemnie życia. Myślę, że
                                                jesteśmy wszyscy rozsądni i na poziomie więc nie będzie większych problemów.
                                                A może by kiedyś zrobić jakiegoś wspólnego grilla dla wszystkich
                                                mieszkańców "Białych Łąk", np. na placu pomiędzy naszymi "blokami".

Kamyk(F-G)
                                                • Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 14:22
                                                  Kamyk,

wszystko pięknie, fajnie ale proszę Cię o jedno:
                                                  zdefiniuj mi "granice rozsądku". Od razu Ci podpowiem: dla wszystkich nie są
                                                  takie same... jeżeli Twoje "granice rozsądku" będą rozsądne to podpiszę się pod
                                                  tym. Też słucham muzyki, ale w taki sposób, że nikomu to nie przeszkadza i nie
                                                  zmusza innych do słuchania. :)
                                                  • Gość: shinma Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 12.05.05, 14:44
                                                    a co zrobić, żeby gril nie dymił do sąsiadów?
                                                  • Gość: B/C Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 217.96.20.* 12.05.05, 15:45
                                                    Urządzić grila w bezpiecznej odległości od okien sąsiadów ;-)
                                                  • maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 13.05.05, 08:17
                                                    Sąsiedzi

Chcielibyśmy uprzedzić i z góry przeprosić - w sobotę będzie u nas "nieco"
                                                    głośniej... trzeba w końcu "uczcić" to mieszkanie.
                                                    Mając na uwadze, że w tej czy innej formie impreza(y) dotyczą wszystkich z nas,
                                                    nie sprawimy zbyt dużego kłopotu. (szczególnie zamieszkującym budynek A :) ).

Iza i Maciek
                                                    H14
                                                  • Gość: B/C Budynek B/C. IP: 217.96.20.* 13.05.05, 08:58
                                                    Drodzy przyszli (już niebawem) mieszkańcy B/C, jeśli dokonywaliście jakichś
                                                    modernizacji w swoich mieszkaniach, dostarczaliście projekty - proponuję byście
                                                    sprawdzili czy wszystko zrobione jest zgodnie z Waszymi wytycznymi.
                                                    C.d. na forum daggy.
                                                  • Gość: JKM - B/C Re: Budynek B/C. IP: 217.96.20.* 13.05.05, 13:39
                                                    Niniejszym donoszę:
                                                    wszelkie usterki, jakie wczoraj zakłóciły mój spokojny sen zostały już dziś
                                                    poprawione, usunięte czy uzupełnione.
                                                    Instalacja elektryczna nie była niezgodna z projektem a jedynie niedokończona.
                                                    Parapetów i grzejników już nie ma, ale być musiały by sprawdzić szczelność
                                                    instalacji, a wylewka na balkonie poprawiona i równiutka.
                                                    W związku z tym bardzo przepraszam tych, którzy poczuli się urażeni
                                                    niezasłużoną krytyką.

Pozdrawiam,
                                                  • Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 13.05.05, 09:04
                                                    udanej imprezki:)

Pozdr
                                                    cartman/100/1
                                                • Gość: M.K Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 17:17
                                                  na akcję grill wpadłam przypadkiem i po pierwsze robienie grilla na balkonie
                                                  jest niezgodne z przepisami p.poż., po drugie zgadzam się co do granic rozsądku
                                                  nie każdy musi kochać zapachy grilla szczególnie, że może na swoim balkonie ma
                                                  np. pranie lub małe dziecko. Umówmy się, że mieszkanie to nie działka a może
                                                  trzeba pomyśleć o zmianie planów budowlanych.
                                                  Pozdrawiam,
                                                  M.K
        • Gość: monika Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:59
          czy naprawdę nikt nie korzystał z usług notariusza?
    • Gość: niecierpliwy Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 07.05.05, 15:37
      Witam,

Mieszkam na Korotyńskiego więc do sąsiadki z Baleya mam naprawdę niedaleko ...:-
      ))... Z okna codziennie podziwiam bardzo ładne osiedle Ronsona i zgadnijcie o
      czym myślę ;-)

Pozdrowienia

..szczególnie dla sąsiadki :-)))
      • donia111 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 07.05.05, 23:39
        no proszę, to faktycznie mieszkamy bliziutko. Czasami spaceruję z moją dzidzią
        po malutkim parku na przeciwko Słonecznego Stoku Ronsona. Mnie też się to
        osiedle podoba, zwłaszcza balkoniki.
        pozdrawiam serdecznie

zwłaszcza sąsiada z Korotyńskiego:-) a który budynek na Białych Łąkach, bo nie
        pamiętam?
        • Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:53
          mój mąż mieszkał na Kondratowicza :D
          ja przez jakiś czas też :P

• daggy FORUM PRYWATNE 12.05.05, 22:52
            Co myślicie drodzy sąsiedzi o prywatnym forum i dyskusjach w osobnych wątkach o
            różnych sprawach?

Takowe założyłam właśnie, jeśli pomysł się podoba, to zapraszam :)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29423
            • daggy Re: FORUM PRYWATNE 12.05.05, 23:19
              I nawet sobie zrobiłam odpowiedni podpis :)
              • uim Re: FORUM PRYWATNE 12.05.05, 23:21
                ja juz jestem
              • uim Re: FORUM PRYWATNE 13.05.05, 15:07
                hej daggy możesz mnie wpisać byłam wczoraj pierwsza, dziś nie mogę wejść na piv.
                wpisz albo Jamajka, albo uim
                pozdr.
                • Gość: Arek Odbiory IP: *.pkobp.pl 17.05.05, 09:18
                  Właśnie otrzymałem pisemko informujące o odbiorze mieszkania od dnia 1 czerwca

Hurrrra

pozdr
                  Arek C17
                  • yamabushi Re: Odbiory 17.05.05, 17:21
                    ... to kiedy odbior i czy samemu lepiej czy moze z kolega jakims ekspertem?

pozdrawiam
                    • Gość: niecierpliwy Akty notarialne IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 19.05.05, 10:57
                      A z aktami notarialnymi cisza ....

Pozdr.
                      • Gość: luby Komórki lok IP: 212.160.138.* 19.05.05, 17:21
                        Mam pytanie. Czy ktoś sie wie coś na temat kom. lokatorskich w budynku f/g.
                        Niby nic nie ma ale na planie piętra jest kilka pomieszczeń. Tyle samo ile
                        mieszkań na piętrze. Co to jest?
                        • Gość: cartman Re: Komórki lok IP: 212.160.172.* 20.05.05, 09:21
                          Panowie Niecierpliwy i lub proponuję wejść na forum prywatne i zapytać. Ten
                          wątek czytam chyba już tylko ja(czasami)

Pozdr
                          cartman
                        • Gość: mordikF/G Re: Komórki lok IP: 217.153.180.* 20.05.05, 09:25
                          Kmórki są na pewno, bo ja sobie zakupiałam...Kiedy podpisywałam umowę
                          (w marcu) było jeszcze kilka wolnych...rzeczywiście na każdym piętrze jest
                          po kilka sztuk.ulokowane sa na zgięciu budynku , wyglądają jak przepierzenia
                          • shinma.x Re: Komórki lok 20.05.05, 10:08
                            Cartman ja jeszcze zaglądam na to forum :)
                            tak profilaktycznie.

ale wszystkich zapraszamy na nasze forum prywatne :D
                          • Gość: bud B/C Re: Komórki lok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:09
                            Czy w budynku B/C też są te komórki ?
                            • Gość: mordikF/G Re: Komórki lok IP: 217.153.180.* 20.05.05, 10:18
                              nie mam pojęcia, ale wystarczy zadzwonic do Antczaków, na pewno udzielą
                              informacji.
                              • shinma.x Re: Komórki lok 20.05.05, 10:27
                                no wiecie, a mamy takie fajne forum prywatne, a wy tutaj piszecie, tu już prawie
                                nikt nie zagląda
                                adres forum:
                                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29423
                                • Gość: niecierpliwy Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 20.05.05, 21:16
                                  Witam,
                                  Chętne przeniosę się na forum prywatne jak uzyskam stosowną akceptację :-))
                                  Tymczasem informuję zainteresowanych o możliwości zobaczenia dzisiejszego
                                  zachodu słońca z perspektywy 2 piętra budynku D-E.

Pozdrowienia dla sympatycznych sąsiadek z ostatniego piętra budynku H :-))
                                  • Gość: niecierpliwy Re: Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 21.05.05, 13:38
                                    Ot, mała pomyłka, miało być "budynku A".
                                    Pozdr.
                                  • Gość: omus Re: Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 18:34
                                    niecierpliwy, moge Cie prosic o fotki? jak zwykle omus[at]tlen.pl

z gory dziekuje :)

Omus
                • kasia304 Re: FORUM PRYWATNE 21.05.05, 12:24
                  Daggy, poproszę o wpisanie mnie na prywatne!
                  Dzięki
                  kasia
                  H21
            • Gość: cartman Re: FORUM PRYWATNE IP: 212.160.172.* 13.05.05, 09:07
              Pomysł jak najbardziej słuszny. Mam nadzieję tylko, że będzie na nim mniej
              anonimowości. Widzę, że muszę sobie założyć konto na gazecie.

Pozdr
              cartman/100/1
              • yamabushi a teraz cos z innej beczki... 13.05.05, 10:59
                ...mialem nie pisac ale jak zobaczylem kolorki na budyneczku oddawanym w
                czerwcu to sie zagotowalem... wiem ze juz byla poruszana sprawa "krzywej
                palety" ale moze cos sie jeszcze da naprawic (bo potem to juz tylko bluszczem i
                dzikim winem przeslaniac a pasy lowickie retuszowac ze o malwach (kaczorach
                donaldach i lustereczkach na balkonach) nie wspomne...

pozdrawiam
                • shinma.x Re: a teraz cos z innej beczki... 13.05.05, 11:28
                  ja osobiście mam nadzeję, że naszemu głównemu architektowi o spaczonym poczuciu
                  estetyki (to szare na budynku A) zaświta taka iskierka myśli i przemaluje
                  wszystkie budynki na jakiś konkretny kolor. bo jak narazie to szary pomarańczowy
                  i zielony to pasują jak pięść do nosa.....
                  a mi się i tak ten zielony podoba :)
                  • yamabushi TRUTUTUTU!... pobudka 25.05.05, 10:03
                    czy wszyscy przeniesli sie na fora prywatne(?) - bo cos od jakiegos czasu cisza
                    jest i nic sie nie dzieje...

pozdro
                    • Gość: cartman Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 212.160.172.* 30.05.05, 12:37
                      tak

pozdr
                      • Gość: xxxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 14:25
                        heja, ja odnośnie forum prywatnego. Dlaczego każdy moze czytac
                        korespondencję, czy nie powinna byc dostępna tylko dla zarejestrowanych
                        użytkowników???
                        • Gość: daggy Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 212.160.172.* 03.06.05, 15:28
                          To zalezy od opcji, można zrobić otwarte prywatne, zamknięte albo niewidoczne.
                          Nasze jest zamknięte (mogą pisac tylko zalogowani), ale widoczne.
                          • Gość: xxxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 17:23
                            czy nie lepiej było by ,aby było zamknięte?? Na forum poruszane są
                            różne tematy, po co obcy maja wiedzieć kto gdzie mieszka i jakie ma
                            problemy....
                            • Gość: xxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 19:10
                              oczywiście miałam na myśli niewidoczne..:)
                          • wmb1 prośba do daggy 03.06.05, 19:01
                            Czy możemy prosic o wpisanie do forum "zamkniętego"?
                            Malgosia Waldek B1 - odebrane 2.06.2005 :-)

Pozdrawiamy
          • Gość: gregory Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.06.05, 21:26
            W Antczaku mozna usłyszeć, że jak się nie podoba to do innych developerów,
            umowy nie zmienimy nawet o przecinek.
            W głowie sie juz poprzewracało tym developerom na naszym stolecznym rynku.
            Że nie wspomnę, że aktów jak nie ma tak nie ma, mimo że twardo mówią, że
            wszystko przebiega zgodnie z planami.

• Gość: wwa Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE IP: *.chello.pl 24.06.05, 14:13
              w tym wątku jest już trochę o umowach u antczaka. Wiele osób konsultowalo je z
              prawnikami i generalna opinia o wzorze umowy jest b. dobra - tzn nie ma tam
              zadnych haków, jawnych niesprawiedliwosci itd..
            • monika.d.e Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE 07.07.05, 21:33
              oj nieprawda mi zmienili nieco
    • kasia304 Re: CZY JEST TU KTOŚ? 28.05.05, 16:31
      Cześć, rzeczywiście na forum ucichło...uznaję, że to przez długi weekend:) A na
      naszym osiedlu robota wre aż miło popatrzeć:) Chodniczek wzdłóż B/C nabiera
      kształtów, dzisaj zostały położone chyba wszystkie warstwy więc zapewne w
      przyszłym tygodniu ruszą z układaniem kostki. Ale muszę przyznać, że patrząc na
      pracujących w tym 35stopniowym upale robotników współczułam im szczerze. Czas
      ich goni a pogoda nie oszczędza...
      Pozdrawiam wszystkich
      H21
      • emarz Wysokość opłat 27.06.05, 14:14
        Witam,
        zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Chciałabym się zorientować u aktualnych
        mieszkańców w jakiej wysokości jest czynsz i co obejmuje.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka