Gość: iza Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:48 proponuje napisac list do Pana Antczaka z naszymi pytaniami oraz sugestiami moze on powinien osobiscie zajac sie tym niesadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:52 szkoda ze dopiero przy odbiorze mieszkania dowiadujemy sie o np wentylacji o ciepłej wodzie no i o tej opłacie za ochrone o aktach notarialnych które ciagna sie miesiacami moze specjalnie jest to przedłuzane zeby miec pełna kattrole nad inwestycja sadze ze powinnismy napisac wspólny list do Pana Antczaka powinien sie tym zainteresowac rozumiem ze kazdy chce zarobic ale to lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
matys89 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 15.04.05, 22:36 Myślę, że nie ma tu żadnego celowego działania. Raczej brak sprawnego logistyka, który przewidywałby, co może się przydarzyć za miesiąc i podejmował działania zapobiegawcze. Mnie też irytuje, że właścicielem mieszkania, za które zapłaciłem dawno temu jest nadal deweloper. Ale z ksiąg wieczystych wynika, że p.Marek Antczak kupił 3 działki. Aby mógł je podzielić tak jak zostało to zrobione musiał je najpierw scalić. W Warszawie takie rzeczy trwają. Prezydent Kaczyński przykrócił „załatwianie na lewo” spraw w urzędach, ale dzięki temu wydłużył czas podejmowania decyzji. Nie wiemy czy FBA występowała o różne zgody wystarczająco wcześnie. Trochę brak takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 15.04.05, 23:11 dzięki panu prezydentowi F.B.A. czekała na podział dziłki PÓŁ ROKU i dla tego to jest wszystko takie opóźnione. Odpowiedz Link Zgłoś
matys89 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 15.04.05, 23:30 Masz rację, ale nabył działki półtora roku temu i wiedział,że będzie je dzielił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:11 Uwaga budynek "H" juz osiada z prawej strony !!!!jest lekko przekrzywiony dobrze ze daja 2 lata gwarancji tylko jak to naprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.05, 21:30 toś walnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 17.04.05, 21:54 to do mojego postu? cartman czy nie mógłbyś zacytować fragmentu postu do któego się odwołujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 09:00 wydaje mi się, że dobrze to widać, ale jak nie to informuję, że odpowiedziałem na babola niejakiej "mai":) Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 18.04.05, 10:08 aaaa to o ten post chodziła :D kurcze a ja nie zauważyłam tego że się H przechyla... muszę wziąść poziomice i pomierzyć :D bo się jakoś nie mogę tego dopatrzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 18.04.05, 10:35 A w którą stronę się przechyla ? :-))). Swoją drogą babeczka musi być fest fachowiec jak organoleptycznie potrafi "cuś" takiego stwierdzić. Pewnikiem u konkurencji za miedzą pracuje i czarny PR uprawia ... :-)). Pozdrawiam w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 11:40 tak:) ja piłeczkę od ping ponga położę na podłodze może sama z mieszkania "wyjdzie":) ps. szkoda, że nie mamy stronki z prawdziwego zdarzenia i na niej forum tylko dla mieszkańców i może jeszcze dla Antczaków:). Wtedy nie byłoby dziwnych wpisów i możnaby bardziej oficjalnie z Antczakami wszystko załatwiać. Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 217.96.20.* 18.04.05, 12:14 No to mamy tu pole do popisu dla twórców stron internetowych. Może wśród mieszkańców Białych Łąk jest akurat ktoś, kto się para takim zajęciem i może mógłby zrobić taką stronę na potrzeby mieszkańców i przyszłej wspólnoty mieszkaniowej? Można by na takiej stronie zamieszczać oprócz oficjalnych informacji przekazywanych ogółowi mieszkańców przez WM jakieś ogłoszenia np. typu "kupię - sprzedam, mam do oddania, mam wolną chwilę więc zaopiekuję się dzieckiem, itp", dzielić się radami, pomysłami, etc. Widziałam już na tym forum podobne strony. Myślę, że to całkiem fajny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: 212.160.172.* 18.04.05, 12:35 ja popieram w całej rozciągłości... ...niestety nie mam takich zdolności:( Shinmo może wy kogoś znacie? Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omus Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.gpw.com.pl 18.04.05, 12:59 ja moge cos przygotowac, albo jakas gotowa apliakcje umiescic (w stylu mamboo lub xoops), ale do tego potrzebne jest miejsce na serwerze z php i mysql (a tego niestety nie mam:() pozdrawiam omus/D/17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omus Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.gpw.com.pl 18.04.05, 13:18 jesli znajde jakies miejsce (serwer) i dalej bedzie taka chec forumowiczow, to moge przygotowac portal naszego malego osiedla (bedzie mozna na nim umieszczac fotki, ogloszenia, lub wyklucac sie na forum ;)) omus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Antczak Drogą wyjaśnienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:10 Dzień dobry. W związku z pojawiającymi się pytaniami i wątpliwościami na forum oraz indywidualnymi zapytaniami (anonimowymi) i uwagami skierowanymi bezpośrednio do naszej firmy czujemy się w obowiązku odpowiedzieć na najczęściej poruszane kwestie. Licząc na Państwa wyrozumiałość , pragniemy również przeprosić za wszystkie niedogodności związane z opóźniającym się notarialnym przekazywaniem własności. Poślizg ten podyktowany jest w dużej mierze czynnikami od nas nie zależnymi i jak przekazał już jeden z forumowiczów zostanie rozwiązany w najbliższym czasie. Koszt ogrzewania na klatkach będzie dzielony na poszczególne lokale proporcjonalnie do ich powierzchni użytkowej. Natomiast koszt ogrzewania określany będzie na podstawie różnicy pomiędzy energią cieplną zużytą przez cały budynek, a sumą pobranej energii cieplnej z poszczególnych lokali. Stawka za ogrzewanie jest prognozą w chwili obecnej nie jesteśmy w stanie określić jej konkretnie pod budynek przyjęliśmy najniższą warszawską stawkę. Jak słusznie zauważył jeden z użytkowników forum – nie wszystkie śmieci są palone (tylko niektóre śmieci z budowy) i to są rozwiązania (przypadki) przejściowe, a nie docelowe. Natomiast pojemniki na śmieci podstawione będą w najbliższym czasie i usytuowane w śmietniku obok budynku. Faktury za ochronę zostały skorygowane w wyniku czego lokatorzy nie będą obciążani jej kosztami do zakończenia inwestycji ( do tego czasu funkcjonować będzie ochrona budowy finansowana przez FB Antczak ) . Jednocześnie temat zostawiam otwarty do dalszej dyskusji . Koszty eksploatacji nieruchomości to są wszystkie koszty (bez remontów), które odnoszą się do części wspólnych nieruchomości , takich jak dach, elewacja, korytarze, klatki schodowe, kotłownia, budynki przynależne, chodniki i drogi dojazdowe, instalacja i urządzenia CO (cała), instalacja elektryczna, gazowa (do liczników), instalacja wodno – kanalizacyjna, wentylacyjna i inne instalacje itp. Do kosztów konserwacji tech. zalicza się również okresowe przeglądy inst. gazowej, elektrycznej, wentylacyjnej. Szczegółowa definicja kosztów eksploatacji jest zależna od rodzaju budynku, ilości systemów technicznych, technicznego stopnia nowoczesności (inteligencji technicznej budynku), organizacji zarządzania, gabarytów budynku itp. W tym przypadku koszty eksploatacji nieruchomości to koszty: utrzymania czystości, koszty administrowania, obsługi prawnej, konserwacji technicznej, eksploatacja jak też inne opłaty np. energia elektryczna wspólna, wywóz śmieci rozliczane będą na koniec roku. Energia elektryczna wspólna to energia zużywana na potrzeby oświetlenia korytarzy, klatek schodowych, wejść do budynków, chodników i dróg dojazdowych, a także na pracę pomp, silników, urządzeń sterujących (np. kotłowni) itp. Nie znam innego, bardziej sprawiedliwego sposobu rozliczania tych kosztów niż na użytkową powierzchnię lokali. Wszystkie media, które są opomiarowane tj. Ciepła i zimna woda rozliczane są na koniec kwartału. Centralne ogrzewanie na koniec sezonu grzewczego. Mając świadomość pewnych niedogodności dotykających naszych klientów oraz dbając o dobre imię naszej firmy prosimy aby wszelkie istotne wątpliwości i pytania kierować do centrali firmy . Dla wszystkich naszych obecnych i przyszłych klientów. Z wyrazami szacunku. Marcin Antczak Mój adres : mantczak@antczak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Drogą wyjaśnienia. IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 22:45 Brawo Marcin! Mnie te wyjaśnienia przekonują. Naprwdę godnym uznania jest fakt, iż przedstawiciel firmy zajął oficjalne stanowisko na tak nieoficjalnym "tworze", jak forum. Myślę, że niewielu developerów stać na taki gest. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 16.04.05, 20:09 Witam, Zgodnie z umową krótka informacja o stanie prac przy budynku D-E: Ściany zewnętrzne na poziomie parteru już stoją. Dla zainteresowanych - mam zdjęcia - podajcie adres to prześlę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omus Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 21:26 niecierpliwy: prosze o fotki na omus[at]tlen.pl z gory dziekuje :) omus/D/17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania i Tomek Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.aster.pl 17.04.05, 09:38 Ja poproszę na lolek76@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichoszka Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: 217.8.186.* 18.04.05, 09:24 Ja też poproszę o zdjęcia: cichoszka@interia.pl Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anke Re: Stan prac na dzień 16.04.2005 r. IP: *.chello.pl 21.04.05, 21:11 Cześć, Do 'niecierpliwy': dawno nie zaglądałam na forum i dlatego dopiero dzisiaj proszę o fotki ze stanem budowy na 16.04. Mój adres anke@chello.pl z góry dziękuję, Anke D/15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 13:34 pilnie poszukuję w miarę uczciwego (i niezbyt drogiego) notariusza, może ktoś z was ma jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.d.e Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 27.04.05, 13:47 ja nadal o tym notariuszu - muszę podpis umowę kupna mieszkania w formie aktu notarialnego, żeby dostać pieniążki z książeczek mieszkaniowycch. A może ktoś z Was już załatwiał podobną sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.derbynet.waw.pl 27.04.05, 15:15 focus123 ja o sierpniu słyszłam od Maji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focus123 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 16:13 Shinmo - właśnie dlatego napisałem, że zamęt wprowadzają " Antczaki " - co innego mówi Maja, co innego Oskar. Tak na serio, to ja juz ich o nic nie pytam, bo to i tak nie ma sensu... słyszałem coraz to nowe terminy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Optymizmu troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:36 Hej, nie ma co narzekać, ja się bardzo cieszę z Białych Łąk =D. Mam cudowne ściany i podłogę i w ogóle, strasznie się cieszę, że będę tam mieszkać =D. Uśmiechnijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
donia111 Re: Optymizmu troszkę 06.05.05, 15:51 no proszę, kolejny optymista, brawo!!!!! A kiedy będziesz tam mieszkał?, pewnie B-C, skoro wiesz, że ściany masz cudowne. A zdążą z B-C do końca maja???, jak tam postępy w budowie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert B/C Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:48 Podczas ostatniej wizyty we środę panowie robotnicy zajmowali się w większości dopieszczeniem elewacji. Są już wszystkie tynki i wyleki. Lada dzień mieli montowac rolety. Brakauje oczywiście na klatkach płytek i oświetlenia oraz drzwi do mieszkań. Jeszcze jedna ciekawostka. Drodzy sąsiedzi pilnujcie czy wszystko macie robione wg. planów które dostarczaliście. W naszym mieszkanku jest kilka rzeczy do poprawy, bo zostały zrobione źle. Warto wcześniej usunąć usterki niż później najmować ludzi i płacić za to co powinno być zrobione. Poza tym wszystko zgodnie z planem. Pozdrawiam Robert B/C Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: Optymizmu troszkę 06.05.05, 20:01 Witam, W B/C zamontowali dzisiaj rolety w mieszkaniach w klatce pierwszej, nie wiem tylko czy we wszystkich ale w tych po lewej stronie klatki napewno. Wczoraj zrobili zabudowę okienną balkonów na parterze oraz drzwi wejściowe do klatek. Panowie robotnicy byli dzisiaj nieobecni więc inne prace pozostały bez zmian. My również przenieśliśmy się na B.Ł. z Bródna. Mieszkaliśmy na Ogińskiego potem na Łojewskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Optymizmu troszkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:36 Kolejna optymistka, a mieszkać będę w przyszłym tygodniu, bo budynek H =D. A ściany i podłogi są cudowne, a do tego cudownie wykończone. Cieszmy się z tego co mamy zamiast martwić się tym, czego niedopatrzono =D. Pozdrawiam serdecznie przyszłych sąsiadów z BŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 22:30 Czy na tym forum pisuje Pani, której firma z Kalisza wykańczała mieszkanie? Jeśli tak, bardzo proszę o referencje. Chcielibyśmy również skorzystać z ich usług. Warto? Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk (F-G) Re: No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 18:10 Witam! Jeśli ktoś potrzebuje wykończyć mieszkanie to mam kontakt do osoby, która tym się zajmuje. Znam ją bezpośrednio, robi dobrze i wszystko od "A do Z". Jakiś czas temu wykańczali we dwóch mieszkanie 49m2 w budynku "H" (zdaje mi się, że był to lokal nr 7 lub 13 ale nie jestem pewien). Na całościowe wykończenie mieszkania potrzebują jakieś 3 tygodnie czasu. Biorą rozsądne pieniądze. Tylko nie wiem jak z terminami u nich. Wiem, że trzeba sobie termin zarezerwować u nich dużo wcześniej. Jeśli ktoś jest zainteresowany to ja mogę się zorientować jak z terminami i podać ewentualnie po konsultacji namiary na nich. Proszę o kontakt na priv: skamyk@gazeta.pl. Pozdrawiam! --- Kamyk (F-G) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk (F-G) Re: No to wykańczamy... (się?) ;-) IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 18:43 Witam! A jeśli ktoś potrzebuje wyposażyć swoje mieszkanie w meble gustownie i za rozsądną cenę to polecam firmę "MACHPOL" spod Radomia. "Robi" meble na życzenie według własnych projektów, projektów klientów i na wzór mebli innych firm. Można się zaopatrzyć u nich w meble kuchenne, łazienkowe, biurowe, sypialnie, szafy także wnękowe (na wzór Komandora). Marzyły mi się nowoczesne meble kalwaryjskie ale te ceny... np. za 1m2 szafek "giętych" do kuchni w Kalwarii życzyli sobie od 2400 do 3000zł. Natomiast w Machpolu za 1m2 mebli giętych do kuchni liczą sobie ok. 1600zł. Widziałem u nich fajny zestaw łazienkowy w kolorze niebiesko-granatowo-białym za ok.2200zł. Poza tym przyjadą, wymierzą, przywiozą. Kontakt oraz kilka ich projektów na stronie: www.machpol.com.pl jeśli kogoś to interesuje. Poza tym duże skupisko niedrogich wytwórców mebli mieści się w Skaryszewie pod Radomiem. Gdy odbiorę swój lokal na "Białych Łąkach" firma "Machpol" "zrobi" mi meble do mieszkania (np. kuchnię z mebli giętych z barkiem pomiędzy salonem a kuchnią) a ojcowie mój i mojej żony wykończą nam mieszkanie. W poprzednim liście brygada wykańczająca o której pisałem nie jest w żaden sposób powiązana rodzinnie ze mną ani z moją żoną. Gdyby nasi rodzice nie pomogli nam w wykańczaniu to pewnie wzięlibyśmy brygadę, o której pisałem poprzednio. Pozdrawiam! --- Kamyk (F-G) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Optymizmu troszkę IP: 212.160.172.* 09.05.05, 08:59 co oznacza zwrot "cudowna podłoga"? Możesz to bardziej opisać? pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pea Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:58 Czy coś się ruszyło z aktami notarialnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: Optymizmu troszkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:26 na umowie jest napisane ze akty notarialne sa podpisywane 2 miesiace po odebraniu mieszkania wiec nierozumiem dlaczego tak sie przedłuza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Optymizmu troszkę IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 08:41 lucky bo to jest Warszawa za rządów pewnego prezydenta. i developer czekał pół roku np na podział działki. ten temat byl juz walkowany na tym forum nie jeden raz. a jak ktos chce cos wiedziec o aktach niech najlepiej zadzwoni do biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niecierpliwy Re: Optymizmu troszkę IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 10.05.05, 10:43 shinmo, nie szukałbym winowajcy w pewnym prezydencie. Przecież większa część urzędników w magistracie pozostała po poprzedniej i jeszcze wcześniejszej ekipie. Nie chciałbym poruszać tutaj tematów, które wchodzą w obszar dyskusji politycznych. Fakty są takie, że energicznie zbliżamy się sie do półmetka maja a akty pozostają dalej w sferze deklaracji. Przyznaję, iż ten wątek śledzę wyjątkowo uważnie - mimo iż swoje mieszkanie odbiorę pewnie dopiero w styczniu 2006. Nie jest bowiem wcale wykluczone, że przyszłych mieszkańców budynku D-E czeka podobna przeprawa... Pozdrawiam, życząc naprawdę szybkiego przekazania notarialnego mieszkań ich właścicielom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Optymizmu troszkę IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 11:08 Niecierpliwy. mam nadzieję, że to długie czekanie na akty dotknie tylko mieszkańców budynków A i H. ponieważ ponoć jest to związane z oczekiwaniem na podział działki, geodetów, panie z urzędu i wiele wiele innych rzeczy. czyli podziały działek i tego typu rzeczy odpadną juz w przypadku pozostałych budynków. Teoretycznie nie powinno być już wtedy żadnych problemów. ale to się jeszcze okaże... ja optymistycznie wierzę, że w środę jak pójdę do biura to dostanę jakąś konkretniejszą odpowiedź o aktach niż 'będą kiedyś' :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C Re: Optymizmu troszkę IP: 217.96.20.* 10.05.05, 11:28 Byle tylko okres oczekiwań na działania geodetów, pań z urzędu, etc. skończył się przed sezonem urlopowym. Inaczej marnie nas widzę. Wtedy na porządku dziennym będzie tłumaczenie, że "pani KEROWNIK na urlopie przecież!" :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Status: Akty notarialne IP: 212.160.172.* 10.05.05, 11:58 Cześć, Aby nie rodziły się nowe plotki, itp napiszę jak jest(źródło: Kalisz) Budynki A i H mają już prawomocną decyzję. Obecnie FBMA oczekuje na tzw. "samodzielność lokali". Jeżeli tylko ten dokument otrzymają zaczynają zabawę z aktami. "Do końca tego miesiąca sprawę aktów zakończymy". To słowa pracownika FBMA.:) I to cieszy. Dodatkowo Notariusz będzie z Kalisza. To już chyba wszyscy wiemy. Dla każdego mieszkania zostanie przedstawiona propozycja ceny opłaty za akt. Będziemy mieli możliwość zdecydować czy odpowiada nam taka cena. Jeżeli nie szukamy notariusza na własną rękę. Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Status: Akty notarialne IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 10.05.05, 13:06 to notariusz może być z innego miasta niż z warszawy? czyli jeśli mi się nie spodoba wycena tego notariusza to mogę sobie przywieźć notariusza skąd chcę? bo mi ktoś kiedyś powiedział, że musi być notariusz warszawski.... fajnie, że już niedługo będą akty :D Odpowiedz Link Zgłoś
donia111 Re: Status: Akty notarialne 10.05.05, 13:10 to bardzo dobra wiadomość!!! Mam nadzieję, że faktycznie pod koniec maja kwestia aktów będzie już wyjaśniona na 100%:-) i z Białych Łąk będą docierały same pozytywne wiadomości. pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert B/C Re: Status: Akty notarialne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:17 Podobno nie ma problemów z notariuszem z poza W-wy, ale trzeba zapłacic za koszty podróży przedstawiciela FBMA do tego miasta skąd pochodzi ten notariusz. Już to przerabiałem jak chcieliśmy podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. Oczywiście sobie odpuściliśmy. Niestety notariusze warszawscy mają strasznie sztywne stawki opłat i są pod tym wzgledem niereformowalni. Chyba się wszyscy ze mną zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola i Jacek Wykańczanie współlokatorów IP: *.unused.derbynet.waw.pl 11.05.05, 01:12 Panu z budynku "H" który po godzinie pierwszej w nocy w najlepsze kuje sobie beztrosko ściany serdecznie dziekujemy za zapewnienie długiej nocy bez snu... Nie ma to jak sąsiedzi bez grosza tego czegoś co jest pomiędzy uszami... Jestem trochę złośliwy, ale zaczyna mnie to (tu trzy kropki) -- Jola i Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 08:54 he a ciekawe czy miał ktoś odwagę zwrócić uwagę....Ja miałem i do 2:00 nie mogłem spać:( Nie będę pisał które to mieszkanie, ale ekipa wykończeniowa ostro się zdziwiła jak zadzwoniłem do nich o 00:30. Przepraszali, mówili, że już kończą, że zaraz wracają do domu(400km),że trochę im się przeciągnęło itd. Miało to trwać góra 30 minut. Niestety sie przeciągnęło. Mieli szczęście, że mi się dziecko nie obudziło bo nie byłbym miły. ps. myślę, że już jest dobry moment na ustalenie jasnych zasad korzystania z cierpliwości innych lokatorów. Może w tym miejscu wszyscy się wypowiedzą jak to widzą. Moja propozycja: Poniedziałek-piątek- hałasowanie(wszystko co się pod tym kryje) od 8:00 do 20max. sobota - od 10 do 18:00 niedziela - totalny zakaz jakiśkolwiek hałasu. Oczywiście wszelkie(konieczne, nieoczekiwane, niecierpiące zwłoki, itp) hałasy można ustalić również drogą negocjacji z sąsiadami. Przynajmniej ja tak się staram robić i z sąsiadem przez ścianę jesteśmy "za pan brat". Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 11:25 Witam Cartman :) ja już jednego uciszyłem (sąsiad za ścianą) jak chciał abym około północy słuchał jego repertuaru muzycznego... póki co pomogło i zaczął się pilnować :) A co do zasad hałasowania: jestem jak najbardziej ZA !!!! P.S. Ekipka która u mnie wykańczała hałasowała max do 20 i sami o tym wiedzieli (bez żadnego zwracania im uwagi (czy to przez sąsiadów, czy przeze mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 12:12 Jacku z tego co pamiętam mieszkacie na 3 piętrze. Myślałem, że mieliśmy wspólny problem, ale nie. Teraz czekamy na odzew od reszty sąsiadów. Tak na marginesie to wyciszenie pomieszczeń w budynku daje wiele do życzenia. Mnie się wydawało, że to sąsiad obok mnie wierci i stuka, ale oczywiście to tylko wrażenie. Nie wiem jak jest u innych mieszkańców, ale ja słyszę bardzo wyraźnie odgłosy z kanałów wentylacyjnych. Stropy przenoszą idealnie odgłosy chodzenia po mieszkaniu, rozmowy i muzykę sąsiadów nade mną. Wydaje mi się, że wszystkie te odgłosy nie wynikają z hałaśliwego usposobienia ludzi tylko zwykłego użytkowania swojego mieszkania. I to jest właśnie bardzo dziwne. Czy ktoś dowiadywał się przed kupnem o wyciszenie naszych M? Czy Antczaki postępowali zgodnie z jakimiś normami? Jeżeli tak to jakimi? Jak to sprawdzić? Do kogo się zwrócić o sprawdzenie dzwiękochłonności ścian, stropów, wentylacji, itd? Przepraszam trochę się rozpisałem, ale zaczynają mnie pewne rzeczy naprawdę drażnić. Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focus123 Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:30 jeśli mogę się wtrącić, to powiem, ze w budynku A chyba nie ma problemów w odgłosami dochodzącymi od sąsiadów - przynajmniej ja i moja zona nigdy nie słyszymy sąsiadów, pewnie to oni bardziej słyszą nas ze względu na mojego syna - urwisa i za to ich bardzo przepraszam ( pracuję nad tym, aby zachowywał sie ciszej ) . Ja bardziej jestem niezadowolony z tego, że drzwi są kiepsko wyciszone, a do tego sie źle zamykają. Poza tym mieszkam na parterze i wkurza mnie to, że drzwi wejściowe do budynku strasznie walą w trakcie wchodzenia lub wychodzenia - wszystko słychac w mieszkaniu... A przy okazji wczoraj nie mieliśmy miejsca na zaparkowanie samochodu ok. godz. 22 - robi sie ciekawie, ale myślę, że chyba wzięli się za budowę miejsc parkingowych i to tylko chwilowe kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:13 Focus Wy macie zrobione ścianki w mieszkaniach z cegły silikatowej, która wydaje mi się ma o wiele lepsze parametry dzwiękoszczelne niż zwykły pustak(ścianki w H). Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe do mieszkania i drzwi wejściowe do budynku zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%. Jeżeli chodzi o powstający "parking" to jest to rozwiązanie tymczasowe. Ciekawy jestem ile dni, miesięcy oznacza rozwiązanie tymczasowe. Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 13:42 Tak, mieszkam na 3 piętrze, a Ciebie chyba widzieliśmy przedwczoraj wychodząc około 21 z budynku :) Te wczorajsze wiercenie i stukanie wydawało mi się że dochodziło z 1 piętra (ale nie byłem pewien - a nie chciało mi się po 1 w nocy robić śledztwa i sprawdzić skąd to dociera). Co do kanałów wentylacyjnych: faktycznie - przez nie wszystko słychać, i póki nie zamontuje wyciągu (albo go nie zatkam) to będzie słychać :( Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 11.05.05, 13:56 Witamy Faktycznie nocne roboty były "lekką" przesadą.... Ale niestety nie ma raczej możliwości "umówienia się", że po "n-tej" nie hałasujemy, w końcu wielu z nas wraca z pracy późno i czasem trzeba "wywiercić dziurę w ścianie" ... Chyba najważniejsze żeby zachować zdrowy rozsądek. Mamy tylko nadzieję, że w ograniczaniu wszelkich hałasów nie zabrniemy za daleko, zważywszy, że nowe mieszkanie trzeba właściwie uczcić.... PS. Może przeniesiemy to forum na fora prywatne też dostępne na gazecie albo na np. yahoo na listy dyskusyjne - nie będzie wtedy np. problemu z rozsyłaniem zdjęć - będą mogli je dostawać wszyscy. Poza tym będzie mniej bezosobowo i nie będzie ewentualnego podszywania.... Iza i Maciek H14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:27 Maćku, Zgadzam się z Tobą, ale musisz zrozumieć innych lokatorów, którzy np. mają małe dzieci, ale i tych którzy chcą zwyczajnie odpocząć, wyspać. Celowo napisałem, że może być ustalenie, że jak ktoś nagle zapragnie pohałasować powinien uprzedzić o tym fakcie. "Oczywiście wszelkie(konieczne, nieoczekiwane, niecierpiące zwłoki, itp) hałasy można ustalić również drogą negocjacji z sąsiadami." Reszte możemy obgadać na wspólnym piwku:) ps. co do prywatnego forum jestem za! Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert B/C Odbiór mieszkań B/C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:38 Mam dobra wiadomość dla mieszkańców budynków B/C. W Kaliszu już przygotowywane są pisma z "zaproszeniem" do odbioru mieszkań. Od 1 czerwca można będzie zgłaszać się po klucze od swojego M. Tak więc wszystko powinno być zrobione w terminie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 11.05.05, 14:44 Dokładnie to samo chciałem podkreślić pisząc, że najważniejszy jest zdrowy rozsądek...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 11.05.05, 14:54 ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 11.05.05, 15:15 Witam jakie propozycja i zasady ! ogólnie wszędzie jest cisza nocna 22.00-6.00 i myślę, że tego należy się trzymać. Zrozumiałe jest, że w tym czasie nie należy zakłócać spokoju innych sąsiadów. Tu mieszkają ludzie dorośli to nie szkoła ! nie chce aby doszło do jakiś paranoi ma być zero stresu. Kupiłam mieszkanie na Głębockiej a nie na Alternatywy 4 :) Pozdrawiam Wszystkich, sąsiadka z H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasia Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.chello.pl 11.05.05, 17:39 Zdecydowanie zgadzam się z sąsiadką. Nie widzę powodu aby w soboty o godz. 21.00 nie słuchać muzyki. To przecież chore. Rozumiem rodziców, którzy mają dzieci, ale trzeba również zrozumieć osoby młode, które nie zamierzją w sobotę kłaść się o 18,00 spać!!! Zasada jest taka:cisza nocna 22-6. + informacja o ewentualnym przedłuzeniu. Myślę, że będzie to sprawiedliwe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma kolorek B/C IP: *.derbynet.waw.pl 11.05.05, 17:58 czy ktoś już może widział kolor wykuszy w budynku B/C? ja widziałam :D moim zdaniem jest super taka ładna zieleń wpadająca w oliwkę pomalowany jest wykusz od strony łąki i fragmenty budyku od strony płotu. pomarańczowy i szary się przy tym chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: kolorek B/C IP: *.pkobp.pl 11.05.05, 18:28 Widziałem właśnie byłem kilka dni temu na swoim balkoniku na 2 piętrze część C i przyglądałem się kolorkowi całkiem fajny zostało juz tylko 20 dni, nie doczekam się Pozdr Arek B/C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niecierpliwy Przeróbki IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.05.05, 21:38 Witam, Powiedzcie mi proszę szanowni mieszkańcy Białych Łąk, czy dokonywaliście jakichś przeróbek w instalacji elektrycznej (zmiana położenia gniazdek, zwiększenie ich liczby, dołożenie punktów świetlnych itp), z jakimi ewentualnie kosztami powyższe się wiązało. Ponieważ nie wiem co w tym zakresie proponuje deweloper, instalację w swoim mieszkanku zaprojektowałem od podstaw. Dzięki temu nie będę cierpiał na brak gniazd a kinkiety umożliwią zabawę ze światłem i uzyskanie ciekawych efektów wizualnych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C Re: kolorek B/C IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 21:42 Rany! Ja też się cieszę, jak nie wiem co! Kiedy dziś rano usłyszałam, że odbiór naszego mieszkania możliwy jest od 1 czerwca, buzia cieszyła mi się od ucha do ucha. Mieszkańcy A i H mają już to za sobą, ale z pewnością wielu z Nich czuło to samo! :-) Pozdrawiam wszystkich sąsiadów (szczególnie Tych z części C) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Odbiory IP: *.pkobp.pl 12.05.05, 08:40 Już za niecałe 3 tygodnie czeka mnie i nie tylko mnie odbiór wymarzonego i wyczekanego M. Mam w związku z tym pytanie do osób z budynków A i H. Na co w szczególności zwrócić uwagę podczas odbioru, którym elementom dokładnie się przyjrzeć i w jaki sposób rozpoznać "nieprawidłowości" o ile się takie pojawią??? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdr Arek B/C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focus123 Re: Odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:32 nie wiem, jak u innych, ale u mnie nie było usterek stwierdzonych przy odbiorze, nie było jakiś niedoróbek, defektów... Oczywiście potem w trakcie wykańczania wychodziły jakieś drobiazgi ( minimalne różnice w poziomie podłogi, źle spasowane drzwi wejściowe ), ale więcej z tych usterek wynajdywała sobie ekipa, która wykańczała mieszkanie, aby mnie naciągnąć na większe koszty. Generalnie odbiór bez zarzutu. Pewne defekty mogą się też ujawnić juz po tym, jak się wprowadzicie, ale od tego jest gwarancja i z jej tytułu Anczaki wywiązujuą sie raczej bez problemu... Najpoważniejszą "usterką" przy odbiorze był paking..... z podłożem błotnym. teraz szykują co prawda tymczasowy, ale utwardzony płytami betonowymi paking - tak jak by nie można było tego zrobic od razu. pozdrawiam focus/bud. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Odbiory IP: *.derbynet.waw.pl 12.05.05, 10:03 ja przy odbiorze proponuję się przyjrzeć oknom. czy się dobrze zamykają i czy nie są porysowane szyby. to ważne, bo potem takie reklamacje jeak porysowana szyba nie zostaną uwzględnione. i zwróć uwagę na drzwi wejściowe.czy wszystko z nimi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Odbiory IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 10:13 tak zgadzam się z shinmą okna i PARAPETY! trzeba na nie zwracać uwagę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelej Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 11.05.05, 21:42 Ja zgadzam sie w 100% z Jasią i sąsiadką. wiercenie w ścianach o pierwszej w nocy to rzeczywiście duza przesada ale nie wprowadzajmy jakis chorych zasad na tym osiedlu. Wszędzie cisza nocna jest w godz 22.00-6.00 i nie widze powodu by u nas miało byc inaczej. Ja się wprowadzę dopiero pod koniec roku ale juz sie nie moge doczekać "parapetówki". Pozdrowienia dla sąsiadów z B/C i wszystkich mieszkańców Białych Łąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 12.05.05, 08:51 ludzie czy ja pisałem, że kładę się spać o 18:00. Qrde czytajcie uważniej. Chodziło o hałasowanie. Czy mam zdefiniować co pod tym pojęciem rozumiem? Poza tym pisałem ten tekst, aby każdy się wypowiedział jak to widzi a nie od razu narzucał swoją wolę i krytykował innych. ps. a zasady i tak ustali pewnie wspólnota Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 09:22 Nikt tu nic nie narzuca, poprostu nie podoba mi sie propozycja takich zasad jakie Pan proponuje. Prosił Pan o wypowiedź więc to czynię, Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 09:35 Witam! Pewne zasady są normą, która jest wszędzie akceptowana, np. godziny ciszy nocnej, tj. 22-6. Przecież Policja nie przyjedzie na wezwanie, które mówi, że ktoś zakłóca spokój w innych godzinach niż te, które wymieniłem. Bądźmy "realni". Pozdrawiam! --- Kamyk (F-G) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 09:03 Witam! Zgadzam się również w całej rozciągłości w 100% z Lelejem, Sąsiadką, Jasią. Cisza nocna obowiązuje wszędzie od godz. 22 do godz. 6. Dlaczego tu miałoby być inaczej?! O ile będziemy przestrzegać tych norm a ewentualne odstępstwa będziemy konsultować z sąsiadami wcześniej to będzie wszystko O.K. Należy po prostu być w porządku wobec siebie. Nie wyobrażam sobie życia jak mnich bez słuchania muzyki, którą uwielbiam albo bez imprez. To nie jest zakon. Piszę tak mimo, że dopiero za rok odbieram mieszkanie i mimo tego, że jestem już ojcem trzyletniego dziecka. A miało być tak pięknie na tej Głębockiej ;( Mam nadzieję, że przyszli moi sąsiedzi z bloku F-G nie będą miały nic przeciwko temu, jeżeli "zrobię" sobie grilla na balkonie. Chyba unoszące się "grillowe" zapachy nie podrażnią czyjegoś podniebienia, a jeżeli tak to zapraszam na grilla do siebie na balkon. Pozdrawiam! --- Kamyk (F-G) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 12.05.05, 09:45 Ja nie mam nic przeciwko, a na którym piętrze masz ten balkon? :) Trochę mnie przeraża życie bez żadnych imprez (nie, żebyśmy ciągle balangowali) - np. moja siostra zamieszkała w bloku, gdzie sąsiedzi wzywają policję, jak raz na kilka miesięcy siedzą 4 osoby przy piwie i słuchają muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.derbynet.waw.pl 12.05.05, 10:00 grilik na balkonie? hmmm.... mi się zawsze zdawało, że to w blokach troche nie wypada. no ale skoro tak to ja jurto lece p węgiel drzewny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamyk (F-G) Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 213.195.142.* 12.05.05, 12:57 Witam! Balkon mam na pierwszym piętrze. Szczerze mówiąc to moja żona wpadła na tego grilla na balkonie. A ponieważ jest on dosyć spory = 8m2, więc jest trochę miejsca na taką małą "imprezkę". Popieram Daggy. Takie kameralne imprezy w kilka osób przy piwku z muzyczką w tle a wszystko "w granicach rozsądku" są fajne i nie powinny nikomu przeszkadzać. Proszę nie uprzykrzajmy sobie tylko wzajemnie życia. Myślę, że jesteśmy wszyscy rozsądni i na poziomie więc nie będzie większych problemów. A może by kiedyś zrobić jakiegoś wspólnego grilla dla wszystkich mieszkańców "Białych Łąk", np. na placu pomiędzy naszymi "blokami". Kamyk(F-G) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola i Jacek Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.stacje.agora.pl 12.05.05, 14:22 Kamyk, wszystko pięknie, fajnie ale proszę Cię o jedno: zdefiniuj mi "granice rozsądku". Od razu Ci podpowiem: dla wszystkich nie są takie same... jeżeli Twoje "granice rozsądku" będą rozsądne to podpiszę się pod tym. Też słucham muzyki, ale w taki sposób, że nikomu to nie przeszkadza i nie zmusza innych do słuchania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 12.05.05, 14:44 a co zrobić, żeby gril nie dymił do sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 217.96.20.* 12.05.05, 15:45 Urządzić grila w bezpiecznej odległości od okien sąsiadów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maciekkr Re: Wykańczanie współlokatorów 13.05.05, 08:17 Sąsiedzi Chcielibyśmy uprzedzić i z góry przeprosić - w sobotę będzie u nas "nieco" głośniej... trzeba w końcu "uczcić" to mieszkanie. Mając na uwadze, że w tej czy innej formie impreza(y) dotyczą wszystkich z nas, nie sprawimy zbyt dużego kłopotu. (szczególnie zamieszkującym budynek A :) ). Iza i Maciek H14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/C Budynek B/C. IP: 217.96.20.* 13.05.05, 08:58 Drodzy przyszli (już niebawem) mieszkańcy B/C, jeśli dokonywaliście jakichś modernizacji w swoich mieszkaniach, dostarczaliście projekty - proponuję byście sprawdzili czy wszystko zrobione jest zgodnie z Waszymi wytycznymi. C.d. na forum daggy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKM - B/C Re: Budynek B/C. IP: 217.96.20.* 13.05.05, 13:39 Niniejszym donoszę: wszelkie usterki, jakie wczoraj zakłóciły mój spokojny sen zostały już dziś poprawione, usunięte czy uzupełnione. Instalacja elektryczna nie była niezgodna z projektem a jedynie niedokończona. Parapetów i grzejników już nie ma, ale być musiały by sprawdzić szczelność instalacji, a wylewka na balkonie poprawiona i równiutka. W związku z tym bardzo przepraszam tych, którzy poczuli się urażeni niezasłużoną krytyką. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Wykańczanie współlokatorów IP: 212.160.172.* 13.05.05, 09:04 udanej imprezki:) Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.K Re: Wykańczanie współlokatorów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 17:17 na akcję grill wpadłam przypadkiem i po pierwsze robienie grilla na balkonie jest niezgodne z przepisami p.poż., po drugie zgadzam się co do granic rozsądku nie każdy musi kochać zapachy grilla szczególnie, że może na swoim balkonie ma np. pranie lub małe dziecko. Umówmy się, że mieszkanie to nie działka a może trzeba pomyśleć o zmianie planów budowlanych. Pozdrawiam, M.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:59 czy naprawdę nikt nie korzystał z usług notariusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 07.05.05, 15:37 Witam, Mieszkam na Korotyńskiego więc do sąsiadki z Baleya mam naprawdę niedaleko ...:- ))... Z okna codziennie podziwiam bardzo ładne osiedle Ronsona i zgadnijcie o czym myślę ;-) Pozdrowienia ..szczególnie dla sąsiadki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
donia111 Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? 07.05.05, 23:39 no proszę, to faktycznie mieszkamy bliziutko. Czasami spaceruję z moją dzidzią po malutkim parku na przeciwko Słonecznego Stoku Ronsona. Mnie też się to osiedle podoba, zwłaszcza balkoniki. pozdrawiam serdecznie zwłaszcza sąsiada z Korotyńskiego:-) a który budynek na Białych Łąkach, bo nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shinma Re: ANTCZAK - DEWELOPER KALISZ - Solidna firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:53 mój mąż mieszkał na Kondratowicza :D ja przez jakiś czas też :P Odpowiedz Link Zgłoś
daggy FORUM PRYWATNE 12.05.05, 22:52 Co myślicie drodzy sąsiedzi o prywatnym forum i dyskusjach w osobnych wątkach o różnych sprawach? Takowe założyłam właśnie, jeśli pomysł się podoba, to zapraszam :) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29423 Odpowiedz Link Zgłoś
daggy Re: FORUM PRYWATNE 12.05.05, 23:19 I nawet sobie zrobiłam odpowiedni podpis :) Odpowiedz Link Zgłoś
uim Re: FORUM PRYWATNE 13.05.05, 15:07 hej daggy możesz mnie wpisać byłam wczoraj pierwsza, dziś nie mogę wejść na piv. wpisz albo Jamajka, albo uim pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Odbiory IP: *.pkobp.pl 17.05.05, 09:18 Właśnie otrzymałem pisemko informujące o odbiorze mieszkania od dnia 1 czerwca Hurrrra pozdr Arek C17 Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi Re: Odbiory 17.05.05, 17:21 ... to kiedy odbior i czy samemu lepiej czy moze z kolega jakims ekspertem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Akty notarialne IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 19.05.05, 10:57 A z aktami notarialnymi cisza .... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luby Komórki lok IP: 212.160.138.* 19.05.05, 17:21 Mam pytanie. Czy ktoś sie wie coś na temat kom. lokatorskich w budynku f/g. Niby nic nie ma ale na planie piętra jest kilka pomieszczeń. Tyle samo ile mieszkań na piętrze. Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: Komórki lok IP: 212.160.172.* 20.05.05, 09:21 Panowie Niecierpliwy i lub proponuję wejść na forum prywatne i zapytać. Ten wątek czytam chyba już tylko ja(czasami) Pozdr cartman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordikF/G Re: Komórki lok IP: 217.153.180.* 20.05.05, 09:25 Kmórki są na pewno, bo ja sobie zakupiałam...Kiedy podpisywałam umowę (w marcu) było jeszcze kilka wolnych...rzeczywiście na każdym piętrze jest po kilka sztuk.ulokowane sa na zgięciu budynku , wyglądają jak przepierzenia Odpowiedz Link Zgłoś
shinma.x Re: Komórki lok 20.05.05, 10:08 Cartman ja jeszcze zaglądam na to forum :) tak profilaktycznie. ale wszystkich zapraszamy na nasze forum prywatne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud B/C Re: Komórki lok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:09 Czy w budynku B/C też są te komórki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordikF/G Re: Komórki lok IP: 217.153.180.* 20.05.05, 10:18 nie mam pojęcia, ale wystarczy zadzwonic do Antczaków, na pewno udzielą informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
shinma.x Re: Komórki lok 20.05.05, 10:27 no wiecie, a mamy takie fajne forum prywatne, a wy tutaj piszecie, tu już prawie nikt nie zagląda adres forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29423 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 20.05.05, 21:16 Witam, Chętne przeniosę się na forum prywatne jak uzyskam stosowną akceptację :-)) Tymczasem informuję zainteresowanych o możliwości zobaczenia dzisiejszego zachodu słońca z perspektywy 2 piętra budynku D-E. Pozdrowienia dla sympatycznych sąsiadek z ostatniego piętra budynku H :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 21.05.05, 13:38 Ot, mała pomyłka, miało być "budynku A". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omus Re: Zdjęcia z 20.05.2005 r. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 18:34 niecierpliwy, moge Cie prosic o fotki? jak zwykle omus[at]tlen.pl z gory dziekuje :) Omus Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: FORUM PRYWATNE 21.05.05, 12:24 Daggy, poproszę o wpisanie mnie na prywatne! Dzięki kasia H21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: FORUM PRYWATNE IP: 212.160.172.* 13.05.05, 09:07 Pomysł jak najbardziej słuszny. Mam nadzieję tylko, że będzie na nim mniej anonimowości. Widzę, że muszę sobie założyć konto na gazecie. Pozdr cartman/100/1 Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi a teraz cos z innej beczki... 13.05.05, 10:59 ...mialem nie pisac ale jak zobaczylem kolorki na budyneczku oddawanym w czerwcu to sie zagotowalem... wiem ze juz byla poruszana sprawa "krzywej palety" ale moze cos sie jeszcze da naprawic (bo potem to juz tylko bluszczem i dzikim winem przeslaniac a pasy lowickie retuszowac ze o malwach (kaczorach donaldach i lustereczkach na balkonach) nie wspomne... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shinma.x Re: a teraz cos z innej beczki... 13.05.05, 11:28 ja osobiście mam nadzeję, że naszemu głównemu architektowi o spaczonym poczuciu estetyki (to szare na budynku A) zaświta taka iskierka myśli i przemaluje wszystkie budynki na jakiś konkretny kolor. bo jak narazie to szary pomarańczowy i zielony to pasują jak pięść do nosa..... a mi się i tak ten zielony podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi TRUTUTUTU!... pobudka 25.05.05, 10:03 czy wszyscy przeniesli sie na fora prywatne(?) - bo cos od jakiegos czasu cisza jest i nic sie nie dzieje... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 212.160.172.* 30.05.05, 12:37 tak pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 14:25 heja, ja odnośnie forum prywatnego. Dlaczego każdy moze czytac korespondencję, czy nie powinna byc dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 212.160.172.* 03.06.05, 15:28 To zalezy od opcji, można zrobić otwarte prywatne, zamknięte albo niewidoczne. Nasze jest zamknięte (mogą pisac tylko zalogowani), ale widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 17:23 czy nie lepiej było by ,aby było zamknięte?? Na forum poruszane są różne tematy, po co obcy maja wiedzieć kto gdzie mieszka i jakie ma problemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: TRUTUTUTU!... pobudka IP: 217.153.180.* 03.06.05, 19:10 oczywiście miałam na myśli niewidoczne..:) Odpowiedz Link Zgłoś
wmb1 prośba do daggy 03.06.05, 19:01 Czy możemy prosic o wpisanie do forum "zamkniętego"? Malgosia Waldek B1 - odebrane 2.06.2005 :-) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.06.05, 21:26 W Antczaku mozna usłyszeć, że jak się nie podoba to do innych developerów, umowy nie zmienimy nawet o przecinek. W głowie sie juz poprzewracało tym developerom na naszym stolecznym rynku. Że nie wspomnę, że aktów jak nie ma tak nie ma, mimo że twardo mówią, że wszystko przebiega zgodnie z planami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE IP: *.chello.pl 24.06.05, 14:13 w tym wątku jest już trochę o umowach u antczaka. Wiele osób konsultowalo je z prawnikami i generalna opinia o wzorze umowy jest b. dobra - tzn nie ma tam zadnych haków, jawnych niesprawiedliwosci itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.d.e Re: ANTCZAK - DEWELOPER - CHAMSTWO W FIRMIE 07.07.05, 21:33 oj nieprawda mi zmienili nieco Odpowiedz Link Zgłoś
kasia304 Re: CZY JEST TU KTOŚ? 28.05.05, 16:31 Cześć, rzeczywiście na forum ucichło...uznaję, że to przez długi weekend:) A na naszym osiedlu robota wre aż miło popatrzeć:) Chodniczek wzdłóż B/C nabiera kształtów, dzisaj zostały położone chyba wszystkie warstwy więc zapewne w przyszłym tygodniu ruszą z układaniem kostki. Ale muszę przyznać, że patrząc na pracujących w tym 35stopniowym upale robotników współczułam im szczerze. Czas ich goni a pogoda nie oszczędza... Pozdrawiam wszystkich H21 Odpowiedz Link Zgłoś
emarz Wysokość opłat 27.06.05, 14:14 Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Chciałabym się zorientować u aktualnych mieszkańców w jakiej wysokości jest czynsz i co obejmuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś