Dodaj do ulubionych

Dolcan i inwestycja rudy rydz

11.10.10, 10:54
czy mozecie cos powiedziec wiecej o developrze a moze o inwestycji tych mieszkań bezczynszowych? zaintereowały mnie
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.rev.snt.net.pl 12.10.10, 14:05
      Nie podoba mi sie gdy probuje sie tak laczyc idee domu z mieszkaniem, jak w jest pomysle Dolcanu. NA terenach gdzie buduja te osiedla nie moga postawic blokow z uwagi na plany zagospodarowania czy warunki zabudoy. Wymyslili wiec duze domy ktore w swojej kubaturze pomieszcze po cztery mieszkania (taki blizniak do kwadratu) i utylizacja gruntu jest prawie taka jak w domu.
      Skutek jaki widze to wiadome ograniczenia przypisane do mieszkan - brak intymnosci i sasiedzi przez sciane, brak miejsca na samochody - kazda rodzina przeciez musi miec dwa) i brak powierzchni wspolnych - spytajcie o jakikolwiek plac na miejsce zabaw dla dzieci czy skwer - wszystko jest zabudowywane. I na dodatek lokalizacje typowo pod dom z ograniczeniami plynacymi z tego tytulu, czyli w sporej odleglosci od centr miast czy osiedli i z kiepska infrastruktura.
      Sam jestem ciekaw czy ludzie to kupia
      A o developerze mozna przeczytac szukajac przez wyszukiwarke.
      • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 12.10.10, 14:28
        ja tę iwnestycję i jak soąsiednią widzę z okna - niestety mam tę "przyjmeność" być sąsiadem doclanu.

Nie wiem jak oni to chcą później sprzedawać - zapewne jako udziały w gruncie bo wydzielić z tego osobnych działek raczej się nie da - w planie zagospodarowania jest konieczność wydzielenia dwóch miejsc parkingowych na wydzielanej działce.

Także pisanie o domach bezczynszowych jest głupotą - tak samo trzeba będzie dbać o części wspólne, odśnierzać, konserwowac bramy itp. Do tego oczywiście dojda sprawy z wywozem śmieci itp. W sumie oprócz tego że zabudowa i zagęsczenie mniejsze to niczym to się nie będzie różnić od zwykłych bloków.

Ponadto nie wiem jak poradzą sobie z mediami - bieżącej wody miejskiej tam nie ma w okolicy - obok powstające osiedle Magenta tez bedzie na hydroforach. Jak to wpłynie na jakość i tak kiepskiej wodu gruntowej to aż strach się bać.
        • Gość: Tom Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:57
          zgadza sie ale domu nie kupisz w takiej cenie, a tutaj masz zdala od zgiełku dzieciaki moga pobiegac po ogródku co do infrastruktury tez sie nie zgodze bo przeciez jest pociag i skm do centrum duzo lepsze rozwiazanie niz samochodem, nie zgodzicie się ze mną?
          • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.10, 21:10
            nie no nie da się zaprzeczyć - też kupiłem tutaj dom bo szkoła podstawowa blisko ale już do SKM są dwa przystanki 153 do lub 196,515 do którch trzeba dojść jakieś 10 minut. Więc mam jedno auto do jeżdżenia w "trasy" i drugie za 5 tysięcy do odwożenia dzieci do szkoły i siebie na stację.

Stąd widać że każdy praktycznie będzie potrzebował dwóch miejsc postojowcych - jak oni to chcą zrobić??? nie wiem...

nie zmienia to faktu że reklamowanie jako "domy bezczynszowe" mija się z celem - dużo to się od zwykłych bloków nie będzie różnić
            • Gość: marzenka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 94.254.214.* 13.10.10, 00:00
              nie ma rady - musicie ssać pałę w Biurze Sprzedaży, dziewczyny, tak jak i ja.

pozdro
            • Gość: Tom Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 07:38
              moim zdanie beda sie roznic, nie beda to molochy tylko kameralne osiedle
              • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 13.10.10, 08:18
                no ok - powiedzmy ze bedzie łatwiej się dogadać we wspólnocie bo prawdopodobieństwo wystąpienia jakiegoś oszołoma jak to na każdym osiedlu jest jest znacznie mniejsze :)
        • Gość: mieszkaniec Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 12:49
          Ja mieszkam w okolicy i mam wodę z hydroforu. Nie narzekam na jej jakość więc nie wiem w czym ma być problem? Wolę też sam dbać o własny teren i mieszkanie, przynajmniej wiem, że będzie to dobrze zrobione. Teraz w bloku płacę czynsz tak jak inni i ciągle mam syf na klatce, bo przecież żaden hrabia nie sprzątnie po sobie jak coś wyleje, od tego jest przecież firma sprzątająca :-(
          • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 10.05.11, 13:09
            tak?? ciekawa sprawa z tą wodą

a jak pranie białego?? a jak zapach/smród żelaza??

ja mieszkam 500 metrów od tej okolicy i bez specjalnych systemów filtrów nikt z moich sąsiadów nie daje rady.

Zawartość żelaza jest przekroczona w tej okolicy bardzo dużo ponad normę (mam gdzieś badanie wody ale nie wiem czy znajdę).

Co? słabo się sprzedaje inwestycja?? chyba nie bo łapie się na Rodzina na swoim i trochę już złapanych jeleni bo fundamenty stoją - za to budowa osiedla Magenta praktycznie zamarła... No ale tam to już gorzej bo ponad 800.000 tysięcy to już słabo z klientami jak na taką okolicę
    • ro1nik Dolcan jest znany z oszukiwania 13.10.10, 11:42
      Wystarczy poszukać:
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,116330289,116330289,DOLCAN_uczciwy_developer.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,108471680,108498240,Re_Dolcan_opinie_na_temat_developera.html
      Potrzeba więcej opinii na temat ich oszukańczych działań?
      • Gość: ... Re: Dolcan jest znany z oszukiwania IP: *.merck.de 13.10.10, 12:00
        spoko, spoko
        Będzie dużo więcej takich ciekawych tematów na forach w miarę postępu prac na "bezczynszowych" osiedlach.
        Na pewno będzie je można określać na wiele sposobów, zaczynając każdorazowo od "bez" :)
        • Gość: Tom Re: Dolcan jest znany z oszukiwania IP: *.chello.pl 17.10.10, 10:25
          co uwazacie ze temat nalezy odpuscic?
          • Gość: Ania Re: Dolcan jest znany z oszukiwania IP: 212.180.168.* 06.12.10, 19:36
            Zamierzamy podpisać umowę rezerwacyjną z Dolcanem (mieszkanie na osiedlu Rudy Rydz w Rembertowie). Jeżeli ktoś z Państwa także jest zainteresowany tą inwestycją lub podpisał umowę na zakup mieszkania na tym osiedlu, zapraszamy do wymiany zdań na temat tej inwestycji, spostrzeżeń itp. Proponujemy założenie niezależnego forum na którym będziemy mogli komentować postępy prac, wynegocjowane ceny i wszelkie kwestie z tym związane. Wyrażone powyżej opinie na temat dewelopera nie są zachęcające, dlatego tym bardziej warto się zorganizować, jak najwięcej rozmawiać i wspólnie rozwiązywać wszelkie problemy. Jesteśmy na Facebooku - profil - Rudy Rydz (zdjęcie- miniaturka osiedla), email: rydz.rudy@wp.pl, a także forum - forum.wp.pl/fid,11407,forum.html Pozdrawiamy !!!
            • Gość: PPP Re: Dolcan jest znany z oszukiwania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 21:54
              służę zdjęciami z balkonu jakby co :) placu budowy...

a biorąc pod uwagę tempo budowy sąsiedniego osiedla tj. Magenta I to myślę że ten Rudy Rydz to skończą w 2015 najszybciej...
            • Gość: Gloria RR IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 21:06
              hej, ja takze podpisałam umowe rezerwacyjną na inwestycję w RR. wszystko na razie jest ok, postepy na placu budowy już widać jednak martwi mnie nieuregulowany stan prawny działki.w biurze mówią, że wniosek już został wysłany do sądu, wiecie może coś o tym>?
              • Gość: PPP Re: RR IP: 80.50.231.* 12.05.11, 11:12
                no w dalszym ciągu widnieją tam różne osoby prywatne
              • Gość: Ewelina Re: RR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:41
                Gloria,

Możesz sprawdzić w elektronicznej księdze wieczystej stan prawny działki, kto jest jej właściciele,czy zostały złożone jakieś wnioski, czy na działce jest ustanowiona służebność i hipoteka.

P.S. Jeśli możesz coś więcej napisać na temat tej inwestycji będę zobowiązana.
                • Gość: adas_miauczynski Re: RR IP: *.171.115.246.static.crowley.pl 27.10.11, 10:45
                  Zmiany w ksiedze moga trwac do pieciu miesiecy, jak ja sprzedawalem mieszkanie to w dalszym ciagu bylem wlascicielem przynajmniej w ksiedze wieczystej
    • Gość: aaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 08.12.10, 14:25
      ludzie czy wam do końca poodpieprzało, chcecie kupować coś od tej bandy złodziei i oszustów ?
      czy na pewno czytaliście to co ludzie piszą na forum i inwestycji w Ząbkach - Orla II ?
      tam jest wszystko napisane, bedziecie mieli to samo u siebie, a może być tylko jeszcze gorzej
      lepiej wybrać jakąkolwiek inną firmę, nie ma takiej mozliwości żeby trafić gorzej bo gorzej już nie może być
      • Gość: Coval Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 20:35
        Nie wiem o co wam chodzi. Jest jedno forum i osiedle, gdzie ludzie nie są zadowoleni i na podstawie tego już całość jest zła i niedobra? Ja akurat wpłaciłem część kasy właśnie na (jak to ujmuje pewien jegomość) mieszkanie w Rudym Rydzu. Wszystko wg. mnie jest OK. Poczytałem opinie o mieszkaniach Dolcana w Ursusie, na Skierniewickiej - same superlatywy. Ale rozumiem, że wy wolicie zaczytywać się w "Faktach" i "Super Ekspresach". No nic, pozdrawiam. A może to konkurencja czyni czarny PR? Mniejsza o to. Ja póki co jestem zadowolony i z obsługi w biurze i z tego co się dzieje na placu.
        Swoją drogą ciekawi mnie o co biega z tymi koniecznymi dwoma miejscami parkingowymi. Akurat kwestia samochodu jest dla mnie sprawą drugorzędną, ale wiedzieć warto.
        • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 12.05.11, 11:01
          dwa miejsca postojowe wynikąją z miejscowego planu zagospodarowania - jeśli chcesz wydzielić działke z osobnym KW muszą być dwa miejsca postojowe na działce - taki dziwny zapis ma ten rejon.
    • niezapom-i-najka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 11.05.11, 20:58
      Cóż, my się zastanawiamy nad Rudym Rydzem, choć najpierw byliśmy zainteresowani "sławetnym" osiedlem w Ząbkach, choć mimo wielu negatywnych opinii pojawiają się też pozytywne od mieszkających już tam ludzi. Ciężko zatem ocenić. Na Rudego zwróciliśmy uwagę, że są bezczynszowe więc... to prawie jak dom.
      • Gość: aaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:54
        ciężko ocenić ?
        człowieku, czy ty nie potrafisz czytać ? a może żyjesz w jakimś innym świecie i potrzebujesz jakiegoś tłumacza żeby ci przełożył to co ludzie piszą i mówią o tej bandzie łotrów na twój nieziemski język ?
      • Gość: Ździsio Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 13:02
        Zainteresowanie Rudym Rydzem jest spore (wnioskuję po tematach z różnych for) więc miejsca raczej szybko się rozejdą. Bzdurą jest informacja, że banki nie dają kredytu na mieszkania Dolcana. Ja jakoś dostałem bez żadnych problemów.
        • Gość: Ewelina Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 15:36
          Szanowni formułowicze:)

Jestem zainteresowana kupnem mieszkania na osiedlu Rudy Rydz w Rembertowie. Z rozmów przeprowadzonych z biurem sprzedaży, wynika ze już połowa tych mieszkań została sprzedana, a przyznacie, ze cena jest bardzo atrakcyjna. Niepokoją mnie opinie na temat samej firmy. Przyznam, że po rozmowie z właścicielem byłam w stanie kupić to mieszkanie, ale teraz już nie jestem tego pewna.

Proszę o pomoc w tej sprawie.
          • Gość: michasia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 22:44
            Co tu ukrywać. Prawda jest taka, że Dolcanowi powinęła się noga przy jednej inwestycji - w Ząbkach, Orla II. Od tamtej pory słyszy się same złe rzeczy a wiadomym jest, że jedynie ludzie niezadowoleni są bardziej medialni niż ci, którzy otrzymali wymarzone mieszkanie i nie mogą/nie chcą (bo po co, skoro oni są zadowoleni to resztę mają w "D") pisać. Faktem jest, że większość jakichkolwiek opinii krążących w internecie to są opinie negatywne, jednak uzasadnione nie ciągłą tendencją "winowajcy" do "grzeszenia" lecz właśnie jednorazowymi wpadkami, które często były spowodowane "siłami wyższymi". Dlaczego postanowiłam napisać? Bo wszędzie widzę "jechanie" po Dolcanie, a ja właśnie jestem zadowolona ze swojego mieszkanie. Proszę poczytaj opinie na temat osiedla w Ursusie "Bohaterów Warszawy". Złego słowa nie znajdziesz.
            • Gość: aaaaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 08:31
              nastepna się znalazła co wyraża obiektywne opinie
              prawda jest taka że niestety nie wszystkie ich inwestycje zostały tak dobrze opisana jak ta w Zabkach przy Wiosennej/Poniatowskiego - w tym przypadku chociazby ja sam zadbałem żeby wszystko było dobrze opisane i ludzie mogli sobie poczytac zanim wpadna w sidła tych łotrów, bo ja kiedys niestety nie miałem takiej mozliwości, j
              jak ktos ma ochotę to niech tez sobie poczyta o Ząbkach - Powstanców, teraz już od pewnego czasu maja zamknięte forum więc nie mozna przeczytac bieżących informacji ale sa te wczesniejsze o tym co tam sie działo - dla przykładu z kwestia zaciągniętych przez ludzi kredytów na mieszkania - poczytaj se najpierw głąbie jeden z drugim, a potem będziesz se jedynie słuszne opinie wyrażac na forum
              ale wychodząc dalej to miałem okazję być na wielu ich inwestycjach w trakcie ich realizacji i widziałem jak się buduje "z pasją" i wcale nie chodzi tu tylko o ta jedną w Ząbkach, np. przy rondzie Żaba robili tylko samą elewację przez kilka lat i tylko na jednym budynku, zdarzało mi sie rozmawiać z przypadkowo napotykanymi ludźmi i oni obserwując to co tam sie działo przez całe lata mówili mi "co się tam własciwie dzieje, kto tak buduje, o co tu chodzi ?"
              • Gość: michasia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 22:58
                Panie aaaaaaaaakulturny, nikt pana nie wyzywał i nie rozumiem dlaczego pan, w stosunku do ludzi, którzy mają inne zdanie, jest niegrzeczny. Taka wymiana zdań typu "to osiedle jest złe", "tamto jest dobre" to istna gra karciana w wojnę... aż się karty skończą. Nijak się pan nie odniósł do bohaterów warszawy Dolcana. Może brak argumentów? Kolejne pytanie: czy developer buduje czy podwykonawca developera? Czy jak pan remontował mieszkanie to wszystko poszło jak z płatka? Był pan od początku zadowolony z kuchni, szaf, mebli? Ma pan w 100% dokładnie to, co chciał pan mieć? Już czekam na kolejne epitety.
                • Gość: aaaaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 08:54
                  znowu jakas napisała z BOK (Biura Okłamywania Klienta) od dolcana
                  • Gość: michasia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 12:29
                    Mam wrażenie że jest pan z JW Construction albo z innej firmy konkurencyjnej. Taki czarny PR to jest to. Tak się zazwyczaj ucina każdą rozmowę o developerze gdy znajdzie sie ktoś, kto bierze strone dev. Wystarczy powiedzieć, że to ktoś od nich i po robocie prawda? No ale co zrobić jak argumentów brakuje.
                    Nie pracuję w Dolcanie i jest mi do tego daleko.
                    • Gość: aaaaaaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 13:00
                      nie pracuje u żadnego developera, choć od pewnego czasu wielu obserwuję i porównuję
                      natomiast pięć lat temu miałem to bez watpienia najwieksze w swoim zyciu nieszczęście zostac klientem dolcana i teraz się tak im sowicie odwdzięczam za to wszystko co oni mi zapewnili przez te 5 lat i na pewno jeszcze długo będę sie odwdzieczał
                      • Gość: michasia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 20:41
                        w takim razie jak porównanie wychodzi? Bez żadnej uszczypliwości, kto jest OK a kto nie? Pytam z ciekawości, choć trudno mi uwierzyć że mnie "jako jedynej" się u Dolcana udało.
                        • Gość: aaaaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 08:25
                          cześć michasia
                          jest jeszcze inny wątek dotyczący twojej ulubionej firmy na tym forum - tam tez mozesz cos napisać
                          • Gość: michasia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 00:24
                            konkretniej? o rudego rydza? Nie wiem czy jest sens prowadzenia różnicy zdań na więcej niż jednym temacie. Jak ktoś jest zainteresowany to przecież i tak przeczyta ten temat, nie? Czyli są i plusy i minusy. Szkoda, że nie możemy obiektywnie opowiedzieć komuś na temat deva. Albo na "nie" albo na "tak".
                            • Gość: aaaaaaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 08:39
                              w przypadku dolcana to zdecydowanie na "nie"
                              • Gość: qwer Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 09:00
                                Ja takze zastanawiam się nad kunem mieszkania na osieglu rudy rydz i szukam jakiś informacji od ludzi którzy juz kupili tam mieszkanie ( w końcu podobno sprzedano juz polow mieszkań) ale nic nie ma. to jedyne forum na którym ktoś się wypowiada. Do kupujących nic was nie dziwi, ani w umowie ani w księgach wieczystych?, a co z standarem zgadzaci sie na takie niepewności, bez żadnych negocjacji z dweloprem?
                                • Gość: zdziwiony Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.centertel.pl 15.08.12, 12:53
                                  Każdego coś dziwi. I pewnie kazdy negocjuje i o tym nie mówi.
          • Gość: Fin Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 23:11
            No właśnie, czy ktoś już kupił w tej inwestycji? Może coś powiedzieć więcej niż zostało do tej pory? Na FB nie widzę żadnej strony związanej z tym osiedlem.
        • 4beata12345 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 10.07.15, 16:11
          Ktory bank zkredytował?
    • sammler Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 23.07.11, 11:06
      Mamy rok 2011, a tu nadal chętni do kupowania dziury w ziemi. W dodatku ziemi, której stan prawny nie jest uregulowany. Jednak Polacy to naród kretynów.

S.
      • Gość: Nokia Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 20:55
        Stan prawny nieuregulowany - a to ciekawe, napisz więcej na ten temat. Chętnie przeczytam a i nie zapomnij proszę podać skąd masz tę informację ("zasłyszane na mieście" nie jest źródłem).
        • niezapom-i-najka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 25.07.11, 23:06
          Normalnie ciśnienie mi typ podniósł. Skąd on takie informacje wytrzasnął!
          • Gość: ania Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 13:28
            Witam,

zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Chcemy kupić 1 pietro i poddasze. Czy myślicie, ze mimo jasnej informacji o poddaszu nieużytkowym, da się tam mieszkać. zaplanowałam na nim 2 pokoje z łazienką, ale zastanawiam się czy belki co około 100 cm nie bedą bardzo uciążliwe. No i co z tymi skosami. Ponoć zaczynają się od 130 cm.

Sytuacja prawna wydaje się być uregulowana. W każdym razie w bankach się nie "czepiają" ;-)
            • Gość: ania Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 13:38
              A i nie ma mowy o "dziurze w ziemi". Byliśmy na budowie w sobotę i we wszystkich domkach stawiają już 1 pietra.
              • Gość: AG Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 193.109.212.* 26.07.11, 14:45
                A mam pytanie do tych co już zakupili tam mieszkanie czy nie przeraża Was kwestia, wcześniejszych problemów z uzyskaniem wszystkich dokumentów i to, że firma się teraz przekształciła ze Spólki z o.o. na S.A. niepowiadamiając o tym klientów. I czy wiecie jakie banki udzielają kredytów na DOLCAN bo mi ostatnio parę banków odmówiło - twierdzą że DOLCAN stał się nie wiarygodny i coś kręci.
                Potwierdzam, że postępy na budowie są bo raz na jakiś czas odwiedzam to miejsce.
                I czy jest jeszcze jakieś drugie forum tych którzy już kupili tam mieszkania - i wymieniają się doświadczeniami związanymi z załatwianiem formalności ... ???
    • Gość: jurny Jarek Żaden rudy rydz, po prostu rudy choooj IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 22:44
      jak ryży premier z pomorza
      • kocica_ewela Re: Żaden rudy rydz, po prostu rudy choooj 28.07.11, 23:37
        moze znowu bedzie straszyl pisem cwaniak :D buuuu bojcie sie :D
        ja juz mam to gdzies byle nie rudeeee bo wredne
    • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 29.07.11, 08:12
      tylko że pojęcie mieszkań bezczynszowych na takim osiedlu to fikcja!!!

Trzeba zbierać na fundusz remontowy, na utrzymanie części wspólnych, odśnierzanie, ośiwetlenie dróg wewnętrznych, utrzymanie bram itp. - dużo mniej jak za mieszkanie na nwoych osieldach nie wyjdzie. A jak tego nie będą robić i każdy będzie mieszkał na zasadzie "wolnoć Tomku w swoim domku" to będzie to wyglądało za parę lat jak slamsy...
    • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 01.10.11, 15:19
      Jedno pytanie - gdzie teraz jest ten człowiek, który pisał że na Rudym Rydzu nic się nie dzieje? Że wszystko jest poblokowane, że Dolcan nie może palcem ruszyć ziemi. Gdzie jesteś krzykaczu?
      • Gość: ja Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 08:37
        tutaj jestem, a ty gdzie jesteś - pewnie siedzisz teraz w biurze dolcana i próbujesz podratować image swojego złodziejskiego pracodawcy ?

nawet jesli teraz sie coś dzieje to lada moment wszystko stanie znowu na długie miesiace i będą znowu budowac "z pasją"
        ile czasu robili fundamenty na inwestycji ? - bo na Orlej zajeło im to rok cały
        a ile czasu zajmie im zrobienie elewacji ? - bo na Orlej robili dwa lata
        • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 03.10.11, 11:19
          Głupszy jesteś niż ustawa przewiduje. Jeśli to faktycznie ty, to takie gadki można spokojnie włożyć między bajki. Jesteś oszustem i naciągaczem tylko nie wiem w czyim imieniu. Na początku piałeś o tym że budowa nie ruszy, że oj tam oj tam. Gówno prawda, a jak lubisz wieszczyć to idz po poradę do wróżbity Macieja. Nie wiem po co to robisz, ale nic tym nie wskórasz. Zyskasz jedynie tyle, że jakbyś się ujawnił to bym ci garści nawkładał bo przez takie twoje głupie wpisy pojechałem oglądać tę "stojącą w miejscu budowę" kutasie.
          • Gość: ja Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 08:25
            o to będziesz jeszcze wiele razy tam jeździł i oglądał ta budowę, ja tak jeździełem i ogladałem przez 5 lat praktycznie co weekend i często jeszcze w ciągu tygodnia, więc o jednym razie nawet nie wspominaj, kutasie
        • Gość: gosc Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.182.125.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 05:41
          zeby tobie nie stanol hehe
    • Gość: WP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 01:01
      Szkoda

Ja sobie inwestycję obejrzałem , i naprawdę wygląda to fajnie , i powiem szczerze już się nawet psychicznie nastawiłem na mieszkanie na tym osiedlu . A więc poprosiłem przedstawicielkę firmy Dolcan o podesłanie wzoru umowy przedwstępnej , i na szybka czytam i myślę sobie całkiem dobra umowa , jest parę szczegółów wymagających negocjacji , ale jakieś drobne punkty ..
      Po czym zadowolony wracam na pierwszą stronę umowy i co widzę .... ZONK ... strona umowy określoną jako sprzedający jest firma Rudy Rydz SP z o.o. , wiem spółka ta jest (taka ładna oficjalna nazwa) spółką córką .. której udziały w ilości 100% posiada firma Dolcan S.A , i nawet ( jeśli to oświadczenie które dostałem z firmy Dolcan jest zgodne z obecnym staniem hipoteki działek na których jest prowadzona inwestycja ) firma Rudy Rydz jest właścicielem tych działek , i dobrze rozumiem że takie praktyki są stosowane , także w śród developerów , ale zastanawiam się czy osoby które decyduj się na podpisanie takiej umowy mają świadomość jakie ryzyko biorą na siebie ?
      Ja biorę w pełni pod uwagę , że zapewne firma Dolcan jest w pełni zainteresowana doprowadzeniem inwestycji RR do końca , mając na względzie oczywisty dochód z tej inwestycji . Ale .
      Państwo jako strona kupująca tej umowy , nie posiadacie ŻADNEGO zabezpieczenia swoich interesów .
      1. Rudy Rydz SP . Z o.o. posiada kapitał zakładowy 5000 zł polskich + posiada majątek w postaci działek pod inwestycje . I teraz najczarniejszy scenariusz : RR zalicza wpadkę dochodzi do jego niewypłacalności , zostaje ogłoszona upadłość w/w majątek jest niewielki i umożliwi spłatę TYLKO wierzycieli posiadających zabezpieczenie na nieruchomościach w/w spółki ( podpowiem BANKI ) . Państwo są owszem wierzycielami ale z punktu widzenia polskiego prawa jesteście ostatnimi w "kolejce" A dalej dzieje się tak Fundusz hedgingowy zgłasza postępowanie upadłościowe (a w kolejce jest mocno przed Państwem jako nabywcami lokalu .. ja trochę to skrócę bo cała procedura jest rozległa ) , w związku z czym Syndyk sprzedaje w toku postępowania upadłościowego nieruchomość firmy ( to te działki + co się już zbudowało)
      innemu deweloperowi (spółce, w której akcjonariuszami jest pierwotny deweloper oraz fundusz hedgingowy), a uzyskaną kwotę funduszowi jako spłatę pożyczki . Państwo jako nabywcy , na końcu tej kolejki macie do swojej dyspozycji - kredyt bankowy , który zaciągnęliście na ta inwestycje , nie macie lokali mieszkaniowych oraz owszem wierzytelność firmy Rudy Rydz Sp z o.o. ( ale ta nie zostanie Państwu spłacona z uwagi na niestety ..n ie posiadanie w tej sytuacji żadnego majątku przez firmę ) .. Zagadka .. kto kupił licytowane przez syndyka nieruchomości ...:-)
      2. Kto w przypadku likwidacji spółki RR będzie świadczył nabywcy zobowiązania gwarancyjne i rękojmie ... podpowiem ... pewnie nikt .

Taka miała dygresja ... Czytajcie Państwo umowy . W prawie polskim niestety nie ma odpowiedzialności przebijającej , krócej mówiąc spółka matka mimo ,że posiada 100% udziałów w spółce-córce , to nie ponosi żadnej odpowiedzialności prawnej czy finansowej za swą "córkę"

• Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 21.10.11, 08:35
        po to się właśnie takie spółki tworzy, przecież to dodatkowe komplikacje - gdyby nie miały sensu nikt by tego nie robił tylko wszystko by firmował swoją twarzą Dolcan S.A.

a tak na marginesie - interesował się Pan jak załatwiony jest problem wody bieżącej na tym osiedlu?? każdy "segment" będzie posiadał swoje ujęcie??
        • Gość: WP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.11, 09:00
          Z tego co widzę na dokumentach to tak , każdy ma swoje ujęcie
          • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 21.10.11, 10:16
            no to ciekawe jak rozwiążą sprawę hydroforni i urządzeń polepszających jakość wody która w tym rejonie jest fatalna...

no i koszty późniejszej eksploatacji - no ale oczywiście osiedle BEZCZYNSZOWE :))

za koszty oświetlenia , konserwację lamp i bram wjazdowych i odśnieżanie dróg wewnętrznych też pokrywane będzie wszystko z tych bezczynszowych kwot. Ciekawa sprawa :)
        • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 24.10.11, 21:45
          To nie jest tak, że gdy RR plajtuje to zostaje nam owe 5000pln + to co zostanie ze sprzedaży gruntów i że jesteśmy ostatnimi w kolejce. Pracowałem kiedyś w windykacji i wiem, że doskonale idzie wyegzekwować należności ze spółki głównej, gdy taka "córka" ma kłopoty. Oczywiście trudniej, ale nie niemożliwe.
          Co do jakości wody - nie koniecznie fatalna. Z każdego ujęcia, choćby oddalonego o 50m może być gorsza lub lepsza woda. Wiem z doświadczenia.
          • Gość: WP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 22:28
            Oczywiście :-)
          • Gość: WP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 22:32
            Oczywiście :-)
            Mimo wszystko ja wolę podpisać umowę z Developerem , a nie z firma "słupem"
            • Gość: ja Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 08:33
              pamiętajcie tylko że w przypadku dolcana nie podpisujesz umowy z developerem, ale z organizacją przestępczą
              • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 26.10.11, 09:45
                Pamiętaj, że to tylko Twoja opinia. A swoją drogą ciekawe co takiego się stało, że ich tak określasz. Co nadal nie zmienia faktu, że kłamiesz bo jak kiedyś pisałeś - wszystko stoi i nic nie pójdzie - a już kilka osób to zdementowało i na dodatek się do tego przyznałeś. Warto trochę wiarygodności uzyskać, choć wątpię aby w twoim przypadku było to możliwe.
                • Gość: ja Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 08:18
                  Pamiętaj, że to tylko Twoja opinia. A swoją drogą ciekawe co takiego się stało, że ich tak określasz. Co nadal nie zmienia faktu, że kłamiesz bo jak kiedyś pisałeś - wszystko stoi i nic nie pójdzie - a już kilka osób to zdementowało i na dodatek się do tego przyznałeś. Warto trochę wiarygodności uzyskać, choć wątpię aby w twoim przypadku było to możliwe - w odpowiedzi napisało Biuro Okłamywania Klienta firmy Dolcan, Złodziej, Kant & Oszust Sp. z o.o.
                  • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 27.10.11, 08:39
                    no mają to opanowane skoro twierdzą że wystarczy przesunąć studnie 30 metrów i będzie inna, lepsza oligoceńska woda.

w całym tym rejonie woda jest zażelaziona ponad wszelkie normy - picie jej to masakra, robienie prania kończy się wyrzuceniem jasnych rzeczy do kosza - bez systemów uzdatniania wody nie ma o czym marzyć - ciekawe jak to rozwiąże Dolcan - podejrzewam że nowi mieszkańcy dowiedzą sie o tym dopiero po pierwszym praniu - w tym momencie idea mieszkań "bezczynszowych" zostanie rozwiana na zawsze - zakup i eksploatacja takiej stacji uzdatniania na poszczególne budynki szarpnie mocno nowych właścicieli....
                    • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 27.10.11, 17:46
                      Oczywiście już się przyzwyczaiłem gdy ktoś nazywa mnie BOKiem Dolcana. Normalną rzeczą jest gdy ktoś, kto jest "Za" od razu staje się okrzyknięty pracownikiem Dolcana. Wisi mnie to ale będę zatem twierdził uparcie, że jesteście z konkurencji i za każdym razem zmieniacie wartości. Np. nie pisałem o 30m tylko o 50m. Nie wiem jaka jest woda w okolicy, wiem natomiast, że na przestrzeci 600m ulicy ludzie mają różną wodę a ujęcia są średnio oddalone od siebie o 50m. Na pewno ma na to wpływ głębokość ujęcia i wątpię, żeby Dolcan dłubał różne głębokości i jaka będzie woda ani ja ani wy nie będziecie wiedzieć do momentu faktycznego pojawienia się tej wody. Zastanawiam się po co ja to piszę, skoro wy - z konkurencji - i tak będziecie wszystko obracać tak, aby to wasz pracodawca na tym zyskał i żeby u niego kupili ludzie mieszkanie.
                      • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.11, 21:29
                        hehe - no ja akurat jestem taką konkurencją że mieszkam 200 metrów od tego kołchozu co na Dolcan funduje, stąd po prostu wiem wszystko na temat :)

coś jeszcze kolega chce zachwalić??

nooo - trzeba przyznać, że układy prezesa Dolcanu z samorządem w Remebertowie są na tyle silne, że nawet robią remont ulicy Kadrowej żeby się lepiej te "bezczynszówki" sprzedały...

to jedyna zaleta budowania tego osiedla dla tej okolicy
          • Gość: do covala Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.115.246.static.crowley.pl 27.10.11, 10:50
            coval nie siej paniki, sam pewnie kupiles mieszkanie lub planujesz i nie chcesz, by ktos tobie podkupil. Zajrzyj na stronke deva, poszukaj zdjec a jak nie ma to pojedz na miejsce zrob kilka fotek i wklej do sieci. Wtedy bedziemy mieli pewnosc, ze albo cos stoi albo inwestycja sie buduje
            • Gość: seiw83 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:30
              jaja sie zaczna jak sie okaze ze rezim wodny w okolicy nie jest przystosowany do takiej ilosci nowych odbiorcow, a szambiarki beda kursowac jak po autostradzie, srednio co 2 miesiace na rodzinne, co daje mozliwosc nieprzyjemnego zapachu codziennie, jak w oborze.
              • Gość: Goś Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 23:59
                A skąd te szambiarki mają jeździć?? RR ma być podłączony do kanalizacji miejskiej...
                • Gość: Mariusz Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.idzik.pl 01.11.11, 19:15
                  Na moje oko budowa idzie w porządku, przynajmniej cały czas trwa, a chyba o to chodzi, żeby deweloper budował. Sam kupiłem tam mieszkanie i szczerze mówiąc nie słyszałem nic o tej wodzie?
                  • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 02.11.11, 08:36
                    no przecież się w biurze sprzedaży nie będą chwalić - zatem proponuję zaplanować wydatek na stację uzdatniania wody albo zaplanować wożenie prania do mamusi/znajomych itp.
                    • Gość: nejdza Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.115.246.static.crowley.pl 03.11.11, 11:45
                      z tego co się orientuję i z tego co słyszałem od znajomych który mieszkają w tej dzielnicy to cały Rembertów ma problem z wodą a więc to raczej jest na głowie dzielnicy i urzędu miasta a nie developera... byłem dziś w biurze sprzedaży gdyż jestem zainteresowany tą inwestycją i tak jak pisał "Autor: Gość: Goś" w RR jest podłączona kanalizacja :) już się bałam tych siejących postrach szambiarek. Jak wozić pranie do mamusi czy znajomych to byle nie w Rembertowie :D
                      z tego co dowiedziałam się z działu sprzedaży każdy może założyć u siebie dodatkowy filtr oczyszczający tą wodę. Niestety nie wiem jakie są tego koszty... w końcu jestem tylko kobietą.. :P może ktoś zna koszty takiej modyfikacji/zmian?
                      • Gość: qwerty Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.rtr.bait.pl 03.11.11, 12:07
                        Mieszkam w Rembertowie, kilka ulic dalej. Wodę mamy ok, kanalizację też mamy, ale z tego co widzę to nieruchomości - domy prywatne wzdłuż np.Paderewskiego mają szamba, a to znaczy, że mniejsze uliczki też pewnie. Nie wiem tylko czy wszystkie. Z drugiej strony oglądałam kiedyś plany dot. kanalizacji Rembertowa i po kawałku co rok będzie coraz więcej kanalizacji i coraz mniej szamb. Pytanie tylko kiedy...
                        • Gość: bumerang Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 00:06
                          Jeśli nawet nie byłoby kanalizacji, to nie wierzę, żeby osiedle przed skończeniem nie było do niej podpięte. To taka czysta abstrakcja oczywiście, bo ktoś wcześniej napisał, że kanalizacja jest. Po prostu pomysł szamba jest sam w sobie nie logiczny/mądy.
                      • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 03.11.11, 12:18
                        stacja uzdatniania dla pojedynczej rodziny to rząd od 5 do 10 tysięcy - zależy jakie "składniki" sobie urządzimy

• Gość: ha Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 193.227.131.* 07.11.11, 14:35
                          Jeśli chodzi o miejsca postojowe to deweloper zapewnia dwa miejsca postojowe na każdą wydzielaną działkę, przy czym jedna działka przypada na jeden segment czyli na dwa mieszkania. Akurat w przypadku mojego mieszkania dysponuję ogródkiem o powierzchni 120 m2 więc nie będę miał problemu na wydzielenie drugiego miejsca postojowego wraz z wjazdem w razie potrzeby i to tuż obok pierwszego miejsca, zupełnie sensownie.
                          • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 27.11.11, 22:08
                            Czy był ktoś wczoraj na dniach otwartych? Jestem na wyjeżdzie od kilku tygodni i nie miałem okazji oglądać tematu.
                            • Gość: yyy Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 10:54
                              A slyszeliscie ze, znowu uległ zmianę termin oddania inwestycji? Na początku miała zostać oddana z końcem roku, ale oczywiście przełożyli na koniec marca 20012, a teraz podobno na koniec czerwca? I trzeba podpisywać aneksy,ze Ci którzy kupili zgadzają się z nowym terminem oddania;-)
                              • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 11.01.12, 22:43
                                słyszeliśmy... chociaż w górę się pnie...
                                • Gość: ciekawski Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 09:43
                                  macie jakieś zdjęcia z budowy, jakiś link do oglądania?
                                  • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 23.01.12, 22:38
                                    Czuję się wywołany do tablicy. img190.imageshack.us/img190/1674/1008517g.jpg
                                    img546.imageshack.us/img546/7184/1008519.jpg
                                    img856.imageshack.us/img856/4120/1008520.jpg
                                    ze stycznia tego roku - początek jakiś.
                                • Gość: aaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 21:55
                                  i co, podpisywaliście te aneksy?
                                  • Gość: rimSET Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 22:38
                                    Coval powinien mieć i wiedzieć co i jak - ponoć w temacie. Ja narazie śledzę wirtualnie to osiedle a teraz sobie przeczytałem, że kawalerki (czy jak to nazwali - mieszkania jednopokojowe) znikają z osiedla. Ciekawe ile w tym prawdy.
    • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 27.10.11, 10:53
      tak????? A JAKA????

buhahahahaha
      • Gość: miejscowy Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.115.246.static.crowley.pl 02.11.11, 09:12
        dom należy cały do Ciebie, a kupując mieszkanie masz tak jakby jedną czwartą domu. To jakbyś mieszkał ze znajomymi przez ścianę. No ale to lepsze
    • Gość: PPP Re: Dolcan jest znany z oszukiwania IP: 80.50.231.* 27.10.11, 10:55
      w połowie??? to że idzie więźba dachowa na 2-3 pierwszych budynkach to do połowy to jeszcze jakieś 30% brakuje :)...

tak samo budowane jest sąsiednie osiedle Magenta I - kilku desperatów w pierwszych skończonych segmentach już mieszka - ale to jest plac budowy i jeszcze długo będzie - polityka dolcanu jest taka ze budują tylko z tego co ktoś wpłaci - zero zaangażowania środków własnych
    • Gość: Sąsiad Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 31.178.124.* 30.01.12, 19:59
      zapraszam zainteresowanych osiedlem rudy rydz i przyszłych sąsiadów na Facebook - www.facebook.com/pages/Os-Rudy-Rydz/282347405162256
      • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 01.02.12, 13:17
        Hehe, nie da rady. Raz już ktoś próbował (nie wiem w jakim celu) założyć stronę RR na Facebooku i poza tym, że była tylko strona (żadnych informacji, zdjęć, czegokolwiek) to nic się na niej nie działo. Oczywiście rozumiem, że chodzi o wyciągnięcie danych personalnych więc to raczej nie tędy droga. Jak widać tutaj temat dobrze się rozwija - możemy rozmawiać na forum gazety. Zdjęcia (linki) też tu można wrzucać - nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy rozbijać ten wątek na kilka portali.
        • Gość: gosc 34 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.111.175.218.static.crowley.pl 22.02.12, 14:08
          Jakie ceny udało Wam się wynegocjować ?

pozdrawiam,
          • coval01 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 01.03.12, 22:29
            Cena za metr bez zmian - dostałem znaczny upust na wykończenie mieszkania. Można to również czytać tak, że metr wykończonego mieszkania jest jednak tańszy od opcji bez upustu. Wolność interpretacji.
            • Gość: Sasiad Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.12, 22:36
              czy ktoś zakupił mieszkanie rudy rydz? nastąpiła zmiana oddania obiektu na dzień 31.08.2012 co wy na to??
              • Gość: gosc 34 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 06.03.12, 14:35
                czyli jaka to cena bez zmian ??
              • Gość: Ka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 24.04.12, 12:12
                Fajnie ze o tym informują! Mają oddać całe osiedle łącznie a niektóre budynki są już z elewacją a niektóre nawet okien nie mają... o co tu chodzi?
                budynek w którym kupiłam mieszkanie własnie do takich nalezy, z tego co wiem dwa mieszkania są jeszcze wolne, przeciez nie będę czekać az uda im sie je sprzedać
            • Gość: anza Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.117-178-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.03.12, 15:25
              Jestem na etapie rozmów telefonicznych z biurem. Na telefon, wydają się być nieugięci. Twierdzą, że mieszkania się doskonale sprzedają i już są prawie ukończone i nie mogą zmienić warunków...
              • Gość: gosc 34 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 07.03.12, 09:52
                czyli 6860 za metr ??
                • Gość: gosc Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 18.05.12, 11:15
                  co z terminem oddania? podpisują aneksy? nie które budynki są jeszcze w proszku...
              • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 07.03.12, 09:59
                prawie ukończone :))) buhahahahaaha

tak jak sąsiednie osiedle Magenta - o tej porze już miało być skończone a nawet nie ma połowy jeszcze - parę osób mieszka na dziko na tej budowie bo pewnie nie maiło już wyjścia
                • druga-strona-medalu Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 14.03.12, 12:24
                  kwestia wody zaraz obok osiedla jest domek a w domku firma sprzedająca filtry wodne itp
                  bardzo sprytne zagranie na tym forum. Klienci pod oknem i nic nie robić. można wyjść z założenia że ów Pan zabiera głos w tej dyskusji.
                  Woda w Rembertowie nie jest wyśmienitej jakości tutaj pytanie gdzie w Warszawie jest?
                  Ludzie piją, zyją i białe koszule mają.
                  Dodatkowo działka tego przedsiębiorcy jest ciekawym kąskiem dla wielu mieszkańców chcących powiększyć sobie swoje ogródki. Wiem że ja bym próbował kupić od tego Pana kawałek ziemi.

Z innej beczki zastanawia mnie fakt publicznej nagonki na developera od którego kupiło się mieszkanie. Jeżeli ciągle mieszkam w swoim M kupionym od danego developera i w przyszłości będę chciał to sprzedać. To przecież nie trobię wszędzie że ściany mam krzywe. Sam sobie w kolano strzelam. Czysta logika takie informacja to raz konkurencja, dwa ktoś kto sprzedał już to mieszkanie bądź trzy bezmyślny desperat.

Do wykończenia osiedla brakuje jeszcze sporo a pracowników tak jak ktoś wspomniał 8 to max.
                  dachy są i owszem, wszystko stoi styropian kładą. Drogi wewnętrznej to jeszcze dłuuugo nie zobaczą
                  nie wspomnę o piaskowej drodze dzielącej osiedle miną lata zanim dzielnica postanowi cos z tym zrobić zwłaszcza biorąc pod uwagę sąsiadujące z osiedlem puste tereny - jeszcze puste. Pewnie jak już będzie wszystko zabudowane to decyzja zostanie podjęta i chyba nikogo nie dziwi że utwardzenie drogi zostawią na ko...oniec. Zresztą w Rembertowie i okolicach takich dróg jest pełno. Tylko współczuć oczekiwania na wynik losowania która najpierw będzie utwardzana.
                  Mimo wszystko okolica jest nawet przyjemna.
                  Magenta wygląda na ukończone ale cena tych "domów" jest jak to kulturalnie powiedzieć falusowa. Jedynie okna są godne pozazdroszczenia.
                  Pozdrawiam wytrwałych forumowiczów którzy dotrwali do końca mojej myśli.
                  • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 14.03.12, 13:15
                    Magenta ukończone??

tam mają być dwa szeregi tych budynków a nie ukończony jeszcze pierwszy (dwa razy po 8 budynków)...

co do wody to cóż - żeby nie było że nie ostrzegałem
              • Gość: Ka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 24.04.12, 13:49
                Proszę o kontakt osoby, które zakupiły mieszkanie na Osiedlu Rudy Rydz II, których mieszkania są w niewykończonych budynkach (bez elewacji, okien itd.)
                karla1506@o2.pl
              • Gość: RR Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.minska-gw.waw.supermedia.pl 26.07.12, 20:53
                Na facebooku jest jednak bardziej merytoryczna dyskusja. Wyciąganie danych personalnych??? Co za bzdura. Nie trzeba się ujawniać żeby obejrzeć profil.
      • Gość: sąsiadka Aneksy IP: *.147.229.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.12, 12:54
        witam,

czy zgodziliście się podpisać aneksy na spółkę RR ? czy ktokolwiek próbował negocjować w tej kwestii, np zapis o odpowiedzialności spółki matki w przypadku upadłości RR ?
        • coval01 Re: Aneksy 27.03.12, 20:59
          Nienegocjowalne z przyczyn prawnych. Wiem skąd inąd, że np. pewna firma wydawniczo-inventowa, mimo że nie buduje to ma od cholery spółek i nawet między sobą się fakturują i pożyczają na procent. Więc warto na to zwrócić uwagę - spółce nie dadzą upaść bo wchodzą na giełdę więc byłaby niezła chryja.

Ja tylko jeszcze chcę zauważyć, że tacy ludzie jak pppp, aaaaa czy inne indywidua konkurencji dolcana zadziwiająco dużo wiedzą o innych osiedlach. Ciekawe nie? Dawno przestałem się nimi przejmować jak pojechałem sprawdzić naocznie stan osiedla na ktorym zamówiłem mieszkanie. Trolom internetowym się ust nie zamknie, można ich jednynie ignorować.
          • Gość: PPP Re: Aneksy IP: 80.50.231.* 28.03.12, 09:00
            nie tylko trole piszą

pisałem już że mieszkam w tej okolicy i patrzę po prostu jak Dolcan demoluje kolejny obszar Rembertowa - i ok niech budują ale jak ostrzegam że jest gó...ana woda w okolicy i że lokale bezczynszowe są wcale nie takie bezczynszowe to nie dlatego że cos tam zazdroszczę - sam chciałbym mieć taką wiedzę jak kupowałem swoje lokum

• coval01 Re: Aneksy 05.04.12, 22:15
              Nie ma idealnych mieszkań ani domów. Po prostu nie daję wam wiary, szczególnie po tym jak któryś z was napisał, że nic się nie dzieje i waliłem ponad 100km w jedną stronę, żeby sprawdzić czy to prawda póki można było odkręcić jeszcze sprawę. Oczywiście było to najpodlejsze kłamstwo, które (już pal licho benzynę) zmarnowało jedną sobotę, którą mogłem spędzić z rodziną a nie w trasie. Dziękuję wam za to bardzo. Mam nadzieję, że palicie papierosy.
              • Gość: aaaaaa Re: Aneksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.12, 08:41
                nie palimy
                a co do przekonywania się na miejscu o całej prawdzie podam tak tytułem przykładu, że podczas ostatnich "drzwi otwartych" na Orlej były akurat po raz kolejny pozalewane piwnice i garaże na cześci osiedla, wskutek czego nie chodziła winda tam gdzie było biuro sprzedaży i jedna z potencjalnych klientek dolcana która przyszła na te "drzwi otwarte" celem dowiedzenia sie czegoś o oferowanych mieszkanaich podeszła do mnie i zapytała o te zalanie i nieczynne windy i po tym jak jej opowiedziałem o tej prawdzie (jak mówisz) to odeszła z nieskrywanym niesmakiem - domyslam się że już wiecej nie przyjdzie na "drzwi otwarte" do dolcana, równiez do RR

a tak poza tym jesli na RR teraz ktos coś robi to z całoą pewnościa w przyszłosci stanie budowa conajmniej na długie miesiace, a ci co tam czekaja na mieszkania będa organizowali zebrania żeby naradzić się co z tym dalej zrobić, bo wszędzie tak było
          • Gość: aaaaaaa Re: Aneksy IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 21:01
            dlatego dużo wiedzą bo mieszkają na ich osiedlach,
            poczytaj se coval forum osiedla Orla II w Ząbkach - tego nie pisali trole z konkurencji ale ci co tam mieszkają i czekali wcześniej 5 lat żeby tam zamieszkać, m.in. ja

i nie próbuj uratować twarzy dla swojego chlebodawcy bo w przypadku dolcana to prawdziwa mission impossible
            • Gość: gosc24 Re: Aneksy IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.04.12, 22:08
              Chciałem porozmawiać o RR na targach mieszkaniowych w Pałacu i Dolcana nie było. Może boi się że ktoś mu zrobi antyreklame.
              • coval01 Re: Aneksy 05.04.12, 22:09
                Jeśli chodzi o RR - to szczerze wątpię, aby można było coś Dolcanowi zarzucić poważnego. Wiem, że organizują od czasu do czasu dni otwarte - przynajmniej na Orlej, o której ktoś powyżej wspomina i gdzie można się przekonać o "całej prawdzie". Może i na RR coś się takiego pojawi.
            • coval01 Re: Aneksy 05.04.12, 22:12
              pisząc o Dolcanie jako moim chlebodawcy stajesz się cienki jak dupa węża. Ja od nich kupuję mieszkanie na RR i nic więcej. Ale masz w swoim móżdżku jakieś takie nie wiem co, co każdego, kto zbija twoje marne argumenty faktami nie do podważenia, oskarżaniem o pracę dla ww firmy. Jak dałeś się wycyckać to nie znaczy że inni też się dadzą. Dziękuję i dobranoc.
              • Gość: gosc34 Re: Aneksy IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 10.04.12, 10:45
                Jak myślicie na kiedy może przypadać faktyczny termin oddania mieszkań na RR.
                I jak wygląda sytuacja z działkami, czy każdy segment będzie miał oddzielną działkę. Czy jest to jedna wielka działka.
                • Gość: gosc40 przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 25.04.12, 13:21
                  Witam Wszystkich mieszkańców.

W sieci znalazłem umowę między Rudy Rydz a Spółką Gazownictwa.
                  Zawarta została w dniu 25.10.2011 wynika z niej że przyłącze może zostać wybudowane za ok 16 miesięcy !!!!! czyli może to być nawet w 2014 r

Oznacza to że do tego czasu budynki nie będą oddane do użytku.
                  Oddanie inwestycji się dużo opóźni !!!!

link do umowy
                  www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=rudy%20rydz%20przy%C5%82acza&source=web&cd=6&ved=0CEQQFjAF&url=https%3A%2F%2Fnoweprzetargi.msgaz.pl%2Fservlet%2FHomeServlet%3FMP_module%3Dmain%26MP_action%3DattachmentDownload%26iRepository%3D165163%26noticeIdentity%3D4198&ei=_s-XT6HrCsjJswbFzPSBAg&usg=AFQjCNEJ6-WxfkKv5KOW1-SC0EBNZUkSeQ
                  pzd
                  • Gość: Ka Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 25.04.12, 14:03
                    to chyba jakaś kpina!!! robią z ludzi idiotów! co to w ogóle ma być??
                    i co teraz?
                  • Gość: Ka Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 25.04.12, 14:16
                    16 miesięcy od daty podpisania umowy, czyli około lutego 2013 r. a nie 2014
                    ale to i tak przegięcie!
                    • Gość: gosc40 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 25.04.12, 14:39
                      W umowie jest:
                      16 miesięcy na wykonanie przyłącza + rozpoczęcie dostarczania 90 dni od zakończenia etapu przyłącza. Czyli w skrajnym przypadku 19 miesięcy.

faktycznie z tym 2014 przesadziłem. Poniosły mnie emocje i źle obliczyłem.

czyli licząc od daty 25.10.2011 19 miesięcy to będzie 25.05.2013 to i tak długo.
                      Jakie macie terminy na umowach ??? oddania kluczy i podpisanie umowy sprzedaży ??

pzd,
                      • Gość: K Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 25.04.12, 14:50
                        umowa sprz. z lipca 2011, a oddanie kluczy na czerwiec
                        tylko co z tych kluczy jak tam nic nie ma
                        gazu, prądu, drogi...
                        • Gość: gosc40 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 25.04.12, 14:59
                          ale w lipcu 2011 to umowa przedwstępna chyba, a klucze czerwiec 2012.
                          Chodziło mi o dokonanie przyrzeczonej umowy sprzedaży i oddanie budynku do użytku.

poniżej obwieszczenie znalezione dotyczące RR

www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=%20obwieszczenie%20rudy%20rydz&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.rembertow.waw.pl%2Fportal%2Fdownload%2Ffile_id%2F17889%2Fpid%2F1466.html&ei=ivGXT-GiO4uO4gSVu4DFBg&usg=AFQjCNEiH4-TkZKzK5EQhox-5tY-2tcXjg
                          pzd.
                          • Gość: K Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.171.191.36.static.crowley.pl 25.04.12, 15:04
                            to chyba do końca 2012 r.
                          • Gość: seiw83 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:30
                            to dopiero rozpoczecie procedury administracyjne to za 2 lata cos moze wybuduja. DOLCAN RULEZ
                            • Gość: g Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.home.aster.pl 12.07.12, 16:55
                              na inwestycji niema jeszcze podłączonych żadnych mediów, nie można też u samego dewelopera ustalić kiedy zostaną podłączone, zaproponowano nam aneks do umowy z terminem oddania lokalu do 31.08.2012r. czy macie pobne propozycje?
                              • Gość: magda258 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 14:55
                                najnowsze info w spr gazu:
                                Przed chwilą dostałam informacje, że do końca września ma być złożony projekt do gminy. Czekamy 65 dni na decyzję (chyba ze się dolcan postara.....). Kolejny etap to przetarg na wykonawcę zrobiony przez Mazowiecką Spółkę Gazownictwa (otrzymałam info że najszybciej jak się da to ok tydzień).
                                Przyjmujemy kolejną wersję optymistyczną i zaczynają podłaczać nam gaz bo nie ma zimy ;)
                                Koniec roku to termin kiedy mamy ogrzewanie w mieszkaniach (wersja super optymistyczna)
                                Dobrze, że jest las w pobliżu to sobie drew na opał do kominka przywieziemy.

P.S. Prośba! jeśli macie jakieś inforacje na temat naszej inwestycji dajcie znać na forum dla tych którzy nie posiadają face-zbooka.
                                Dzięki! i wytrwałości!
                                • Gość: E. Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.171.191.36.static.cdpnetia.pl 18.09.12, 15:03
                                  skąd takie info?
                                  ja słyszałam ze decyzja juz jest, że UD wydał decyzje w trybie przyspieszonym w zamian za utwardzenie jakiej drogi w rembertowie przez dolcan
                                  dolcan deklaruje ze przyłacza bedą do końca listopada
                                  jezeli chodzi o ogrzewanie kominkiem, to ogrzejesz jedno pomieszczenie... i co z ciepłą wodą?
                                  aha jezeli chodzi o wodę, to zdaje się ze nie ma jeszcze pomp :(
                                  • Gość: magda258 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 15:34
                                    rozmawiałam dziś z człowiekiem z Mazowieckiej Spólki Gazownictwa, odwonił do mnie po rozmowie z projektantem. Projekt nie trafił jeszcze do gminy. Kończą ustalenia ale nawet nie jest gotowy. Ze strony dolcana temat załatwia M. Kowalska (jak zresztą wszystko)
                                    Co do ogrzewania kominkiem to chyba tylko po to by mieszkanie w zimie nie zamarzło, bo niestety mieszkać to tam nie będzie można.
                                    Aby do wiosny.
                                    Co do wody dziś po rozmowie z Panią Kowalską: jakieś pompy są instalowane - ale co gdzie i kiedy nie wiadomo.
                                    • Gość: kupujący RR Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.home.aster.pl 18.09.12, 21:16
                                      Nie wiem o jaki zakres prac macie na myśli pisząc o przyłączu gazu. Obecnie same przyłącza gazowe do poszczególnych mieszkań są wykonywane, wystartowali w poniedziałek 10.09.
                                      Idzie im całkiem sprawnie, ale jak przepuszczam tempo spadnie po pierwszych zaległościach w płatności Dolcanu w stosunku do podwykonawcy.
                                      Nie wiem tylko jak ma się sprawa wcinki do gazociągu w ulicy Kadrowej, czy mają wszystkie niezbędne uzgodnienia.
                                      Większy problem jest z prądem.
                                      • Gość: gosc 11 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 22:45
                                        jaki jest problem z prądem ??
                                        • Gość: janek Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 19.09.12, 08:36
                                          Wczoraj otrzymałem informacje od Dolcanu, że za ok. miesiąc będzie wiadomo kiedy zostanie podłączony prąd. Poza tym na chwilę obecną termin zakończenia inwestycji to 30.11.2012r.
                                          • Gość: magda258 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 10:05
                                            Uzgadnianie projektów i startowanie z przyłączami 3 miesiące po umownym terminie oddania mieszkań-pozostawiam bez komentarza.
                                            Na chwilę obecną odbieranie mieszkania i liczenie na to, że będą przyłącza na zimę to trochę jak ustrzelić 6 w totolotka (no może 5) ;)
                                            Szanowni sąsiedzi będzie dobrze jak się wprowadzimy na Wielkanoc.
                                            Jeśli będziecie mieli jakieś nowości proszę o wpis na forum.
                                            Z góry dziękuję i pozdrawiam!
    • Gość: gosc40 Re: przyłącze gazowe !!!!!! IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 25.04.12, 15:59
      jaki raty wynegocjowaliście ja mam:
      - 10 %
      - 26,6 %
      - 26,6 %
      - 26,6 %
      - 10% %

czy udało się komuś wynegocjować inne raty ??
      np 10 po umowie przed. 90 po umowie sprzedaży. Tak by było najbezpieczniej. I zastanawiam się czy komuś się to udało.

poz.
    • Gość: gość [...] IP: *.home.aster.pl 12.07.12, 16:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zawiedziony Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 13.07.12, 21:43
        Proszę wszystkich nabywców mieszkań w inwestycji Rudy Rydz o wpisywanie swoich opinii odnośnie realizacji i obsługi przez Dolcan oraz upublicznianie na forum znanych wam problemów. Ostatnio dowiedziałem się że woda z wierconych studni jest brudna i śmierdząca. Ponadto Dolcan nie chce udzielić odpowiedzi no terminie wykonania przyłączy prądu.
        Czy coś wiecie o terminach wykonania przyłączy gazu?
        Chętnie też zapoznam się z opiniami pozytywnymi,jeśli ktoś takie jeszcze ma?
        • Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.play-internet.pl 14.07.12, 12:39
          a pisałem o kiepskiej wodzie to nie chcieliście wierzyć ...

trzeba będzie doinwestować w odżelaziacze i napowietrzacze wody - wyjdzie na mieszkanie po 4-5 tysięcy dodatkowo plus późniejsza eksploatacja

wszystkie domy w okolicy to mają
        • druga-strona-medalu Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 14.07.12, 19:32
          Gaz ma być instalowany od przyszłego tygodnia i ma to wszystko zająć 4 tygodznie - tyle teoria

kwestia wykonczenia

- odpłatne gniazdo na ogródek przy tarasie -dotyczy mieszkania z piętrem - czemu odpłatnie ?!
          - wyjście wody na ogródek parterowe mieszkania pilnować bo mogą zapomnieć
          - balkony mają zostać "łyse" - bez gresu !

• Gość: a. Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 21:56
            Mam kilka pytań...
            słyszałam, że odbiory mieszkań powoli się zaczynają
            proszę mi powiedzieć jak to ma wyglądać? kupilisy mieszkania na osiedlu, z ogrodzonym ogródkiem, miejscem postojowym itd., a tu po mimo iż mieszkania w większości są ukończone, to prace z ukształtowaniem terenu są krótko mówiąc w lesie...:(
            Będziecie odbierać mieszkania pomimo to?
            Jaka jest gwarancja, że dokończą prace na zewnątrz??? I jeszcze ta kwestia podłączenia mediow...gaz, prąd, kanalizacja.
            Ktoś coś wie w tym temacie??
            Pozdrawiam,
            a.
            • Gość: seiw83 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 22:44
              • Gość: Gość Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.lte.plus.pl 18.07.12, 21:18
                A co z odsetkami karnymi za opóźnienie w oddaniu lokalu? Czy będziecie kompensować to przy ostatniej wpłacie za mieszkanie czy macie jakieś inne rozwiązania?
                • Gość: gosc34 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.07.12, 22:50
                  Witam,
                  Moim zdaniem powinniśmy zrobić jak najwięcej "szumu". Może umówić się i "najechać" dewelopera w jego siedzibie. Trzeba sprawić aby bał się rozgłosu tej sprawy i spadku przez to sprzedaży innych inwestycji podobnych do rudego rydza. Może wtedy będą w stanie przyspieszyć pracę i otrzymamy mieszkania w rozsądnym czasie. Bo jak tak dalej pójdzie to pozwolenie na użytkowanie inwestycja otrzyma najwcześniej za dwa lata. :(

Pozdrawiam,
                  • Gość: goscRR Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 19.07.12, 19:39

Witam wszystkich nabywców mieszkań w inwestycji Rudy Rydz.
                    Zgadzam się z gosc34, powinniśmy egzekwować swoje prawa wspólnie.
                    Wyciągają od nas kasę a terminu dotrzymać nie potrafią.

• Gość: seiw83 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 12:37
                      przypomne tylko że kupiliscie pieniadze nie od doolcana a spoki corki - celowej - typowej wydmuszki ktora w przypadku problemow zostaje bankrutem i tyle mozna od nie dochodzic co nic. Zbankrutuje i tyle waszego. zreszta kazde osiedle to inna spolka celowa. mozna tylko przestrzegac przed dolcanem jako takim.
                      • Gość: aaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 21.07.12, 19:45
                        seiw83, nie jesteś nabywcą więc przestań się przemądrzać. Nie znasz sprawy a komentujesz.
                        • Gość: ryta [...] IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 23:25
                          • Gość: aaa1 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 23:27
                            a macie wyprowadzenia wody w kaloryferach na poddaszach?
                            oczywiście jeśli ktoś płacił za "podciągnięcie" wody i prądu
                          • Gość: kupujący Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 24.07.12, 19:32
                            Witam wszystkich.
                            Czy znacie jakieś szczegóły odnośnie terminów zakończenia budowy przyłączy gazu i prądu?
                            Kiedy planują zakończyć prace zewnętrzne?
                            Czy jest ktokolwiek w Dolcanie kto zna odpowiedź na powyższe pytania?
                            Nam mimo usilnych prób nie udało się takiej osoby namierzyć.
                            Każdy odpowiada wymijająco. Nikt nie gwarantuje że przed zimą inwestycja zostanie zakończona (wg standardu z umowy) !!!!
                            Ps. Czy zamierzacie odbierać i wykańczać mieszkania bez mediów?
                            Czy zastanowiliście się co będzie jak do zimy nie dadzą prądu i gazu? Całą wykończeniówkę szlak trafi!!!
                            • Gość: bb Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 25.07.12, 21:52
                              witam,

moim zdaniem odbiór mieszkania bez gotowych przyłączy jest mało rozsądny. Bo jak już odbierzesz mieszkanie to wtedy będzie Ci ciężko cokolwiek wyegzekwować od developera! Najlepiej jest odebrać jak jest już pozwolenie na użytkowanie, ale widzę że na tej inwestycji długo go nie będzie!!
                              Co zatem robimy?? nie można tego tak zostawić!!
                              pozdrawiam,
                              • Gość: kaper Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 193.227.131.* 27.07.12, 12:45
                                Zgadzam się w 100 % Mam odbiór na 31 lipca i nie zamierzam podpisać protokołu. Zwracam uwagę, że nasza pozycja negocjacyjna względem dolcana jest bardzo silna bo mamy zastrzeżone wysokie kary umowne ale po podpisaniu protokolu mozemy im skoczyć. Dlatego nie należy pochopnie odbierać mieszkania a raczej wykorzystując argument kar umownych wywrzeć presję na dewelopera aby ten szybciej skończył budowę. Jeden klient nie wywrze takiej presji dlatego trzeba się zorganizować i przedstawić wspólne stanowisko dolcanowi.
                                • Gość: kaper Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 193.227.131.* 27.07.12, 12:49
                                  Obejrzyjcie profil na facebooku tam możemy się kontaktować bezpośrednio i bardziej na bierząco:

www.facebook.com/leszek.drozd.1
                  • Gość: kaper Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 193.227.131.* 27.07.12, 14:01
                    Jest taki pomysł:

Po pierwsze - Mieszkania nie są gotowe i nie nadają się do odbioru.
                    Po drugie - Mieszkania nie zostaną odebrane przynajmniej do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie.
                    Po trzecie - Do tego czasu należne nam kary umowne będą naliczane i zostaną z całą stanowczością wyegzekwowane, choćby na drodze postępowania sądowego.

Uważam, że stosowne pismo powinno zostać złożone do dewelopera w imieniu co najmniej kilku osób przez kancelarię prawną.

Kto jest zainteresowany taką lub podobną strategią odbioru mieszkania? Zapraszam do kontaktu bezpośredniego przez facebooka:

www.facebook.com/leszek.drozd.1?sk=wall
                    • Gość: Renata Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 00:22
                      A ja jeszcze słyszałam, że Dolcan zabiera się za budowanie galerii w okolicy rudego rydza. Ktoś może to potwierdzić?
                      • Gość: mat Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.111.175.211.static.cdpnetia.pl 09.08.12, 15:35
                        Witam,

jestem zainteresowany kupnem mieszkania Bezczynszowego w Rudy Rydz las.
                        Widzę tu bardzo dużo negatywnych komentarzy. Na jakim etapie jest budowa coś się zmieniło. ?

Pozdrawiam,

• Gość: PPP Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 80.50.231.* 09.08.12, 15:58
                          ale w sumie to nic negatywnego

oszukują w sprawie że to osiedle bezczynszowe :) bo nie ma takich i o jakości wody pitnej z ujęć na tym osiedlu i zawalają terminy odbiorów osiedla przez to, że zmienił się burmistrz i już tak łatwo nie idzie jak kiedyś (kopertka pod stołem)...

ale w sumie oba osiedla wyglądają nawet ładnie i jak kto lubi Rembertów to jak najbardziej polecam
                          • Gość: d Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.171.191.36.static.cdpnetia.pl 09.08.12, 16:14
                            osiedle bezczynszowe polega na tym, ze nie płacisz co miesiąc psu w dupe czyt. jakiejs spółdzielni paru stów tylko fundusz remonotwy ustalony w innymi mieszkancamiwee
                        • Gość: pietrzi Forum IP: 80.72.47.* 22.10.12, 09:04
                          Witam,
                          Zapraszam na forum osiedla Rudy Rydz na facebook.

pozdrawiam :)
                        • Gość: Astralgirl Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 212.160.172.* 08.03.13, 14:09
                          Witam,
                          Ja tam mam zarezerwowane mieszkanie z wpłaconą zaliczką ale jestem przerażona opiniami i poślizgiem z inwestycji Rudy Rydz...zaczynam myśleć aby zrezygnować...
                          • Gość: spiesz sie powoli Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 16:45
                            Poczekaj na odbiór przez nadzór budowlany, miej na uwadze że metraż podany na stronie jest niższy od prawdziwego !!! Mieszkania są super trzeba być ślepym albo uwielbiać blokowisko żeby mówić inaczej - ogródek, kominek a cena jak za mieszkania w osiedlówkach. Kto co woli . Ja Kupiłem z poddaszem- przeklinam DolCant'a za organizację - są ch... krętacze i i ta walka z ich papierkami i tymi ludzmi. Nie dawaj wiary w to co mówią - za miesiąc znaczy że nie mają pojęcia, jak powiedzą że max pół roku to będzie minimum pół roku.
                            Nic tylko poczekać - ewentualna sąsiadko. Ja żałuję że się pośpieszyłem już pół roku czekam i poczekam. Jest na co i owszem jak już wspomniałem - okolica, baseny boiska, szkoły przedszkola rozwój dziecka zagwarantowany w tej dzielnicy .Strzelnica dla mnie Ale kredyt już ciąży kasa która mogła procentować na koncie też już zainwestowana - weekendami piję. Ty też zaczniesz jak TERAZ kupisz ;-) cierpliwie czekaj i siedź na kasie. mieszkania mają bardzo podobne rzuty. A który etap i mieszkanie narożne czy środkowe jeżeli wolno zapytać. Z moich obserwacji na stronie kilka mieszkań wróciło na rynek.
                            Powiedzą że stracisz zaliczkę - niech aneks zrobią z nową datą brak postępu prac od momentu wpłaty zaliczki i tyle. Pozdrawiam miłego weekendu idę pić :-)
                            • Gość: Astralgirl Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.jmdi.pl 08.03.13, 19:34
                              No to mnie pocieszyłeś:-) ja mam umowę przedwstępną podpisaną bez deweloperskiej więc teoretycznie powinni oddać zaliczkę....mieszkanie te z segmentów które stoją na parterze 70 m/2...pismo o rezygnacji mam napisane i bije sie z myślami czy je zawieźć do Dolkana ale po tym co tu przeczytałam to chyba zawiozę....
                • Gość: B&P Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.rtr.bait.pl 17.09.12, 22:31
                  Zastanawiamy się nad tym może jakiś proces zbiorowy?
                  • Gość: magda258 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 15:16
                    witam,
                    też już poważnie się zastanawiałam nad sądem.
                    Mam w umowie zapis ze kara umowna to max 2% wpłaconej kwoty, wiec teraz to i tak im wszystko jedno kiedy nam wydadzą mieszkanie. Kare umowną i tak mają maksymalną.
                    Martwię się tylko przyłaczami. Termin na oddanie do użytkowania to max 31/12/2012, ale z tym będą OGROMNE problemy więc serio nie wiem co mamy robić.
      • druga-strona-medalu Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 05.10.12, 17:39
        GAZ !!!
        Poprowadzone rury pod drogą, droga "utwardzona" w przygotowaniu pod kostki, krawężniki są, śmietniki i skrzynki gazowe są. Pierwsze cztery domy od Kadrowej podlączone do instalacji na zewnątrz. Niestety do mieszkań jeszcze "nie weszli" z instalacją. Podsumowując postęp jest przynajmniej tak ostatnio przywykłem określać jakikolwiek ruch na budowie.
        30 Listopada nadzór ma oddać osiedle do użytku - szczerze w to wątpię. NIESTETY.
        Domy stoją przygotowane do wprowadzenia piece, grzejnik i wszystko jest a mediów brak no i tutaj człowieka szlak trafia.
        • Gość: gość !!!!!!!!!!!!! Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.home.aster.pl 09.10.12, 22:34
          Uściślając:
          - krawężniki i utwardzenie nawierzchni - tylko w pasie ulicy, miejsca postojowe nieruszone.
          -śmietniki - zaczęto murować
          - szafki gazowe - kilka włożonych "luzem" bez obróbki, tylko czekać kiedy wiatr zabierze
          Przyłącza prądu - brak!!!
          Wcinka do gazociągu, przecisk przez Kadrową - brak!!!
          Ogrodzenie - niekompletne
          Pompy do wody - brak!!!
          instalacje wewnętrzne gazu - brak!!!
          Osiedla RR za Jaskólska - cisza.... :(
          Tym tempem dolcan-u - pozwolenie na użytkowanie 30 listopad 2013!!!!
          Akty notarialne - obstawiam listopad 2014!!!!
          :(
    • Gość: Ryta [...] IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 09:27
      • Gość: amber_ant Re: Zrobili was w rudego choooya IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 11:42
        to po kiego kupowac jak nie jest gotowe, ladnie was tam jada w dupala :)
      • Gość: A. [...] IP: *.cebit.com.pl 22.08.12, 09:34
        • Gość: a telefon do gazowni IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 16:43
          Pewnie sporo osób zastanawia się kiedy nastąpi oddanie tej wspaniałej inwestycji. Nie dziwie się, ze nas zwodzą i nie informują o terminie, ale że namawiają do odbiorów to już na serio chamstwo.
          Otóż wpadłam na wspaniały pomysł i zadzwoniłam po prostu do gazowni (22 667 35 13 lub 14). I co, nie pakujcie walizek.
          Do 31.10.2012 jest czas na składanie dokumentacji w gazowni, a poźniej gazownia ma 4 miesiące na podłączenie gazu. Jednym termin podłączenia gazu do tej inwestycji to 25.02.2013!!! i nie wcześniej.
          No, a poźniej sprawa będzie jeszcze po stronie dolcanu, czyli instalacja piecyków, rur itd..
          Szczegółowe informacje są dostępne pod telefonem 667-33-27 p. Krzysztof.
          Świetnie, co?
        • agnieszka_ignaczak1 Re: Zrobili was w rudego choooya 26.08.12, 22:29
          Witam,
          chciałabym zrezygnować z mieszkania w inwestycji Konik Polny z powodu opóźnień.
          Możesz się odezwać do mnie na prv? Dziękuję! agnieszka_ignaczak@wp.pl
      • Gość: xxx Re: Zrobili was w rudego choooya IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.12, 12:45
        A mam pytanie czy Wy zapłaciliście ostatnią ratę za mieszkanie. Bo mi ostatnio Pani w Dolcanie, jak wspomniałam o karach umownych za opóźnienie, powiedziała, że oni też mogą mi naliczyć kary umowne bo termin wpłaty ostatniej raty miałam w umowie na 23.06.2012r. Oczywiście nie zapłaciłam tej raty ze względu na brak jakiejkolwiek informacji o odbiorze mieszkania.
    • Gość: red Re: Dymania w dupsko ciąg dalszy IP: *.home.aster.pl 26.08.12, 16:44
      kilka miesięcy temu zamieściłem na forum znaleziony link do umowy.
      i to przez tą umowę nie kupiliśmy tam mieszkania. Kupiliśmy u uczciwego developera i właśnie odebraliśmy klucze i zaczynamy szykować.

pozdrawiam,

• Gość: xxx [...] IP: *.quest-net.pl 29.08.12, 16:45
      • Gość: IKA [...] IP: *.wolterskluwer.pl 05.09.12, 16:47
        • Gość: gosc12 Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 17:31

Zdecydowanie odradzam tego developera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byliśmy zainteresowani inwestycją na ochocie, bardzo pasowała nam lokalizacja, niestety układy mieszkań nie do końca. Wybraliśmy się na budowę żeby dobrać coś z obecnie dostępnych o metrażu nas interesującym.

Na wstępie poruszyliśmy kilka niewygodnych tematów aby rozwiać wszystkie nasze wątpliwości. Nauczeni doświadczeniem innych klientów dolcanu postanowiliśmy zapytać jak sprawa wygląda z terminami czy wszystko idzie zgodnie z planem, na co usłyszeliśmy mniej więcej coś takiego " wie pan w budowlance jest tak że nigdy nic nie wiadomo, wystarczy spojrzeć na budowę autostrad jakie mają poślizgi, jeśli chodzi o autostrady to tutaj powinniśmy wymagać, a co pan wymaga od malej firm", i tutaj zapaliła się pierwsza lampka.

Po drodze na budowę było kilka innych pytań, na większość odpowiedź była wymijająca. Niestety, handlowcy dolcanu są marni, czarę goryczy przelał fakt że Pani (handlowiec) postanowiła zabrać ze sobą koleżankę, jak przypuszczam dawno się nie widziały, bo były zajęte wyłącznie rozmową miedzy sobą. Wszystkie pytania musieliśmy zadawać kierownik budowy (swoja drogą mega miła babka) lecz niestety była tam tylko od wpuszczenia nas na budowę a nie oprowadzania, z wieloma pytaniami kierowała nas do handlowca który nawet na moje głośne stwierdzenie "Panie są zdecydowanie zajęte sobą nie chcę im przeszkadzać" nie raczyła zareagować.
          Żeby tego był mało, na moją prośbę czy możemy zobaczyć jeszcze jedno mieszkanie Pani stwierdziła "że jeśli tylko chcemy sobie pooglądać mieszkanie to ona na to nie ma czasu, ma innych klientów którzy czekają". Nie wiem jak inni ale właśnie chyba po to się wchodzi na budowę żeby zobaczyć lokal i stwierdzić który układ bardziej odpowiada, jakie są plusy i minusy, jakie naświetlenie i wiele innych rzeczy.
          Mieszkanie za ponad 500 000 a ja nie mogę na spokojnie rzucić okiem na kilka mieszkań.

Pomyślcie teraz Państwo co będzie już po podpisaniu umowy, nie daj Boże w razie jakichś problemów. Z ww powodów, mimo super lokalizacji, postanowiliśmy podziękować za współpracę. Swoją drogą umowę podpisuje się z jakąś firmą FROST sp. z o.o.

Nie wiem czy Państwo wiedzą ale wcześniej budował to STRABAG (bardzo dobra firma), na moje pytanie czemu z niego zrezygnowali, powiedziała że zawyżało im to koszty budowy bo robyg jest drogi. Jak rozumiem wzięli jakiegoś taniego (ciekawe czy dobrego) wykonawcę.
          Zastanawiające jest że robyg buduje też kilka innych inwestycji mieszkaniowych (innych developerów) których cena jest niższa i jakoś nie problemu

Proszę jeszcze zwrócić uwagę na dziwny zapis umowy rezerwacyjnej, par2 pkt9
          "Rezerwujący oświadcza, iż jest świadom, że lokal nie spełnia powszechnie obowiązujących norm odnośnie liczby godzin nasłonecznienia i wybudowany został za zgodą stosownych organów na odstępstwo od przepisów technicznych. Kupujący zrzeka się wszelkich roszczeń wobec Sprzedawcy z tego tytułu."
          • Gość: gosc12 Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 17:33
            tam mała pomyłka powinno być strabag
            • Gość: gosc12 Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 17:36
              swoja droga robyg-a też odradzam ale ten temat był już wiele razy poruszany na tym forum.
              • Gość: aaa [...] IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 16:55
                • Gość: PPP Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: 80.50.231.* 07.11.12, 08:35
                  no powiem szczerze, że chyba budowa Rydza jak i tego obok (Las chyba czy cos) zamarła...

coprawda nie jestem w okolicy w godzinach 7 do 17 -tej, ale postepów nie widać (nawet ogrodzenie porzucone w połowie prac)
                  • Gość: kama Wezwanie IP: *.devs.futuro.pl 21.11.12, 13:22
                    Witamy,
                    Skierowaliśmy pismo do Dolkana (RR) wzywające ich do wydania nam lokalu (ale spełniającego wszelkie warunki z umowy czyli mającego przyłącza). Napisaliśmy też o kwocie odsetek ustawowych, które liczymy bez względu na zawarte w umowie ograniczenie do 2% wartości naszych wpłat.
                    Informacja dla tych, którzy mają zapis taki w umowie. Analogiczny zapis jest na liście klauzul niedozwolonych Prez...esa UOKiK. Numer wpisu: 3299
                    Data wpisu: 2012-07-03
                    Data wydania wyroku: 2012-04-05
                    Sygnatura akt: XVII AmC 3675/10
                    Nazwa i siedziba sądu: Sąd Okręgowy w Warszawie - Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
                    Oznaczenie powoda: Jarosław Knieć
                    Oznaczenie pozwanego: ABM INVESTMENTS sp. z o.o. sp. k z/s w Krakowie.
                    Postanowienie uznane za niedozwolone: "Opóźnienie terminu realizacji budowy z przyczyn leżących po stronie Spółki ponad termin określony w pkcie 1 niniejszego ustępu powyżej spowoduje obowiązek zapłacenia przez Spółkę na rzecz strony zobowiązanej do kupna kar umownych w wysokości 0,03% za każdy dzień opóźnienia liczonych od ceny lokalu mieszkalnego określonego w ustępie V pkt 1 tego aktu, nie więcej jednak niż 5 % tej ceny"
                    Branża: Nieruchomości

czy macie może pomysł by wspólnie wywierać presję na Dewelopera? Można by wspólnie:
                    1. złożyć bezkosztowe zawiadomienie do prokuratury o wyłudzenie (pieniądze wzięli a lokali nie wydali),
                    2. zainteresować tą sprawą media (np TVN Uwaga),
                    3. założyć, ale już odpłatny, pozew zbiorowy do sądu.
                    4. ?????
                    • Gość: PPP Re: Wezwanie IP: 80.50.231.* 21.11.12, 13:31
                      ja tam nie chce Was straszyć, ale wczoraj przejeżdzałem około 17:00 Kadrową i wygląda mi to na porzuconą budowę niczym te w Hiszpanii..

niby skończone, ale płot w połowie zbudowany a druga połowa z dykty zaczyna się przechylać - ciemno, wiatr huka, chyba nawet ochronę zdjęli ...
                      • Gość: kama Re: Wezwanie IP: *.devs.futuro.pl 21.11.12, 13:46
                        Hej , PPP domyślam się, że masz ustawione powiadomienie o nowych wpisach z gf. o RR i innych inwestycjach też, ile dostajesz za "szczekanie" i kto ci placi?

• Gość: PPP Re: Wezwanie IP: 80.50.231.* 21.11.12, 13:59
                          pisałem wcześniej że mieszkam obok i służe radą a przy okazji dementuje kłamstwa dolcanu - także podziękuj raczej że często zaglądam na to forum a nie od razu szczekasz bez sensu
                      • Gość: anza Re: Wezwanie IP: *.rtr.bait.pl 21.11.12, 19:27
                        Faktycznie, o 17:00 niewiele już widać:)
                        Na dworze ciemno, a robotnicy skończyli pracę... Nawet remontu Marsa nie robią na trzy zmiany, a powinni...
                        Tak się składa, że byłam tam dzisiaj w godzinach pracy i wyglądało to zupełnie inaczej, niż wczoraj o 17:) Więc więcej już nie strasz...
                        • Gość: PPP Re: Wezwanie IP: 80.50.231.* 22.11.12, 08:41
                          a jakie to porównanie?? żadne jak dla mnie

możesz mi przypomnieć na kiedy jest/był termin oddania mieszkań do użytkowania??

• Gość: kama Re: Wezwanie IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.12, 09:19
                            a co cie obchodzi społeczniaku! nie kupiłes mieszkania,to się nie wpieprzaj
                            i nie psuj krwi !
                            • Gość: PPP Re: Wezwanie IP: 80.50.231.* 22.11.12, 09:41
                              ojoj, przepraszam :)

ja nie kupiłem, ale może ktoś chce kupić i zanim właduje kasę jak Wy w kieszeń Dolcana to przemyśli jeszcze raz

nie ma się co denerwować - kiedyś przecież skończą :)
                            • Gość: magda258 Re: Wezwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 11:19
                              witam,
                              rozmawiałam dziś z Pania kierownik z obsługi posprzedazowej. Dostałam informację, że gaz będzie pod koniec roku a elektryczność w styczniu. Skąd te poślizgi skoro wszystko miało być do 30/11/2012?
                              Dolcan nie przewiduje wysyłania oficjalnych pism z ponownym przesunięciem terminu (choć i te wysyłane przez nich są mało wiarygodne)

Kama czy możemy się skontaktować w sprawie ewentualnego pozwu? Na chwile obecną wysyłam pismo do dolcana o karę umowną i w przypadku braku zwrotu pieniędzy będę się starała o mediację prowadzoną przez Rzecznika Praw Konsumenckich.
                              • Gość: majonez kielecki Re: Wezwanie IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 23:50
                                gaz ma być pod koniec roku ale 2015, a elektryczność` w styczniu, ale 2018 r. cały czas was ładują w dupala aż miło
                    • Gość: beata Re: Wezwanie IP: *.rtr.bait.pl 10.12.12, 10:47
                      Mam taki sam problem jak Ty , podaj emalia bądź numer gg?
                      • Gość: magda258 Re: Wezwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 11:33
                        bardzo proszę: magdalena.szalast@gmail.com
                  • Gość: pawel Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.3.pl 19.12.12, 21:56
                    ja również bywam w okolicy, ale
                • Gość: byłem w grudniu Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.play-internet.pl 14.12.12, 12:27
                  witam
                  wczoraj mnie zapewniano, że do marca koniec budowy a do czerwca powinien nastapic odbior techniczny i można sie wprowadzac?
                  ciekaawe
                  • Gość: zzz Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 14:11
                    Kama, czy dostałaś odpowiedx od dolcana?
                    my też chcemy zrezygnować, znaleźliśmy coś o wiele atrakcyjniejszego. Teraz deweloperzy sie prosza i obniżają ceny. Wszyscy poza dolcanem. Tam przepraszają za oczekiwanie i obiecują ze już niedługo...
                    • Gość: do lata? Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.rtr.bait.pl 18.12.12, 14:58
                      My też jesteśmy bliscy decyzji o zrezygnowaniu z RR... Dolcan co innego mówi, a co innego robi - albo niewiele robi i nic nie mówi. Nie dotrzymali już wielu terminów przekazania lokalu i nie są w stanie podać wiążącego terminu oddania inwestycji. Ile jeszcze można czekać? W okolicy jest kilka podobnych inwestycji.
                      • Gość: kama Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.12.12, 10:25
                        Witam,
                        podaję mejla: kama_mon78-78@go2.pl
                        tylko w taki sposób będę się kontaktowała.
                        pozdrawiam
                        • Gość: fiskus Odsetki IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 02:44
                          Pamiętajcie że za ewentualne odsetki od dewelopera- np. za opoznienie - nalezy zaplacic podatek dochodowy !!!
                          Natomiast za wybudowanie schodow albo ogrzanie poddasza albo postawienie sciany albo zagospodarowanie ogrodka albo darmowy gaz albo darmowy prad itp juz NIE !!! Temat na czasie PiT-owania
                          • Gość: magda258 Re: Odsetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 14:51
                            tak, tylko czy komuś już wypłacono te karne odsetki? czy też macie ograniczenie 2% odsetek karnych?
                            • Gość: morena Re: Odsetki IP: *.158.217.21.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.13, 21:14
                              Mam zapisane w umowie odsetki do granicy 2% wpłat. Jak przy podpisywaniu umowy próbowałam to negocjować, to dali mi do zrozumienia, że jak mi się nie podoba to nie muszę kupować. Natomiast co do wypłaty odsetek to zbyli mnie, że dopiero po odbiorze.
                              Ostatnio dostałam pismo, że po inwentaryzacji zwiększył się metraż mieszkania o około 1m2, w związku z czym muszę za to dopłacić. Czy ktoś ma podobną sytuację?
                              • Gość: Ku przestrodze Re: Odsetki IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 21:47
                                Roszczenia do odsetek z powodu nie wywiązania się dewelopera z umowy przedsprzedaży ulegają przedawnieniu po 12 miesiącach, czyli odsetki za styczeń 2012 do końca stycznia 2013... Luty 2012 do końca lutego 2013 i tak dalej. Sytuacja się zmienia jeżeli jest już sprawa w sądzie. Dlatego pozwy wspólne które są planowane muszą się pokrywać nie tylko kwestią czy wpłacono już wszystkie transze i czy mieszkanie odebrano ale i wyżej wymienionym ewentualnym przedawnieniem- w Dolcanie może Wam coś o tym powiedzą, w co wątpie-nie znam dewelopera,który by się do tego jawnie przyznawał.
                              • Gość: magda258 Re: Odsetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 12:58
                                tak ja mam wiekszy metraz o ok 1m2. Tylko ze w praktyce mieszkanie jest mniejsze. Poprostu doliczyli mi 1,75 cm na tynki zgodnie z norma ktora jest w umowie. Tylko towaliśresci norm budowlanych nie sa "normalnie" dostepne a w rzucie który jest załacznikiem jest liczone "po ludzku" długość x szerokość. Radzę zwrócić na to uwagę. Porównajcie formatki od geodety z rzutami.
                                Probowaliśmy coś z tym faktem zadziałać u dewelopera-ale nas zbyli. Więc i z tym trzeba będzie iść do sądu...
          • Gość: Robi Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.centertel.pl 07.01.14, 23:34
            A za plecami inwestycji powstanie centrum MPO, jak się dowiedziałem. Wtedy to mieszkańcy będą mieli ciekawie.
            • Gość: Aga Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.01.14, 22:52
              Skąd masz taką informację?
            • Gość: a Re: Z DALA od firmy Dolcan!!! IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.14, 11:44
              hahahahahhahahahaha, widać komuś sie bardzo nudzi i mieszkańcom chce szpilę wbić
              Sąsiad, któremu osiedle przesłania słońce na ogród czy po prostu nadmiar czasu wolnego???
    • Gość: NFservices Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:05
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
    • Gość: qwerty Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 12:49
      Jest o Rudym Rydzu a ta o całokształcie.
      Czy ktoś był ostatnio na osiedlu i wie jak sprawa wygląda? Wracam do Polski pod koniec lutego i nie wiem czego się spodziewać.
      • Gość: bbbbbbbbb Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.ip.netia.com.pl 02.01.13, 12:59
        niczego dobrego
        • Gość: magda258 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 13:15
          witam,
          czy ktoś z Panstwa podpisał juz aneks do umowy w zwiazku z "zawaleniem" wszystkich terminów z umowy przedwstepnej?
          • Gość: 111 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 10:33
            No własnie, dobre pytanie. Czy można dogadać sie na jakies zniżki czy trzeba rezygnować z tej wspaniałej inwestycji. Ja już bym wolała zrezygnować, chociaż z drugiej strony przerazają mnie wszystkie formalności i podpisywanie kolejnej umowy. Tylko okazuje sie ze ta inwestycja wcale nie jest juz atrakcyjna... no i nie wiadomo kiedy i czy ja w ogóle oddadzą.
            • Gość: magda258 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 14:28
              witam
              ponawiam pytanie o aneksy do rudego rydza
              czy ktoś z Państwa podpisał aneks ze względu na opóźnienia?

w przypadku gdy finansujecie Państwo mieszkania z kredytu jest to istotna sprawa bo minął nam termin oddania do użytkowania, a w takim przypadku trzeba robić aneks do umowy kredytowej (inaczej bank może kredyt wypowiedzieć gdyż nie da się ustanowić zabezpieczeń)
              • Gość: matol Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 19:50
                Tyle bylo mowione, kurde jesli mieszkanie nie jest gotowe to za co placicie?
                W dodatku przy czystym zysku deva 10-50% albo i wiecej :)

Teraz bawicie sie w aneksy, beda wybory wybierzecie platforme i tak w kolko.
                Debilne decyzje glupich ludzi nakrecaja sie.
            • Gość: mmmmmmmmmmmm [...] IP: *.home.aster.pl 29.01.13, 00:15
              • Gość: mariolka Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 15:14
                A my kupilismy gotowe, śliczne mieszkanko od firmy o podobnym projekcie jak dolcan. Firma jest solidna, nie ma kredytów na budowy i oddaje w terminie. Trafilismy na nich z mężem przez przypadek przeglądając oferty w Markach. Mielismy odbiór z inspektorem, który nie miał sie do czego przyczepić chociaz w życiu widział wiele różnych mieszkań. To jest to ogłoszenie www.domiporta.pl/details.asp?CategoryID=30798&ID=120518397&Preview=1
                Z tego co wiemy to oni mieli już oddaną inwestycję jak dolcan zaczął budować swoje bezczynszówki. Więcej informacji moge podac na maila. Czytam to co ludzie piszą na temat dolcana i włosy mi się jeżą na głowie. Przecież to nie te czasy żeby kupować jak jeszcze nie można zobaczyć, dotknąć itd. Ludzie niczego się jeszcze nie nauczyliście?
                • Gość: filipc Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 18:28
                  mariolka, piszesz że kupiłaś razem z mężem przez przypadek super mieszkanie, dajesz link do tej super oferty w której na samym dole są namiary na Mariolkę - "Proszę dzwonić 509 433 222 ; codziennie w godz. 9-17, sobota i niedziela" . Zakup mieszkania, często na całe życie, to nie bulka z masłem tylko poważna decyzja, a widząc takie "przypadkowe" zbierzności można nabrać podejrzeń
                  • Gość: aaaaaa Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.13, 13:04
                    a czepiasz sie tam takich drobiazgów ....
                  • mariolka770 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 27.02.13, 08:58
                    Witam, nie mam zamiaru się wymądrzać, ale bardzo Cię proszę czytaj ze zrozumieniem, a mianowicie:
                    kontakt w ogłoszeniu jest podany do p. Marzeny, która nas obsługiwała,
                    nie kupiliśmy przez przypadek, tylko trafiliśmy na ich ofertę przez przypadek przeglądając rynek mieszkaniowy w Markach,
                    a to że jakość jest dobra to trzeba chwalić, ale widocznie nie na tym forum, ponieważ tu posługując się nikiem a nie prawdziwym nazwiskiem ludzie opluwają bezkarnie innych.
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • Gość: filipc Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 22:05
                      nikogo nie opluwam, uważam że handlujesz tymi mieszkaniami. Myślę że jednak warto powiedzieć o tym wprost i dopiero wtedy próbować prowadzić rzeczową rozmowę. Zdaję sobie sprawę że na tym forum trudno o merytoryczność ale nie ma nic za darmo.
                      • Gość: A121 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.tktelekom.pl 02.04.13, 08:01
                        Byłem klientem dolcana i dzięki Bogu mogę to już powiedzieć: BYŁEM. Po miesiącach przepychanek uwolniłem się od tych kłamców, nierobów oraz oszołomów i teraz jestem klientem JM Deweloper. Nie wiem, czy Mariolka jest faktycznie związana z JM, ale nawet jeśli, to jedno trzeba jej przyznać. Ma rację .. mieszkania w JM Deweloper są o niebo lepsze od tego pożal się Boże gówna oferowanego przez sponsora drużyny Dolcan Ząbki. Wyższy standard osiedli, dodatkowo opóźnienia w budowie JM (o ile są) zamykają się w 2 tygodniach. Czy dolcan może się tym pochwalić? Osiedle kamyk zielony, podobnie jak i większość inwestycji dolcana ma być oddana do końca czerwca 2013 roku ... po cholernie długim opóźnieniu, licząc od "pierwotnego terminu" oddania inwestycji, w dalszym ciągu nie wiadomo czy aby na pewno mieszkańcy dostaną swoje mieszkania. Czym tym razem zasłoni się dol podając informację o opóźnieniu na które nie mają wpływu? Zimą tysiąclecia, czy topnieniem lodowców?

Niezależnie od tego, czy zaraz posypią się na mnie gromy za pracę u JM, ale: JM D. > dolcan!
                        • Gość: monika Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: 93.154.149.* 15.04.13, 18:15
                          Witam,

Czy to normalne że agent Dolcana odwołuje spotkanie w celu oglądania mieszkania 15min przed jego terminem? Byłam umówiona na oglądanie Rudego Rydza, jechałam kolejką specjalnie żeby zobaczyć dojazd i dojście, akurat lało jak nie wiem. A tu już prawie na miejscu, na 15min przed terminem dowiaduję się że spotkanie musimy odwołać....super, gratuluje podejścia do klientów. Ale jak tak czytam sobie ten wątek to widzę że niektórzy to mają dopiero prawdziwe problemy z tą korporacją.... Za usługi raczej już podziękuję. Pozdrawiam. M
                • Gość: ana Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 11:36
                  mogłabym prosic o wiecej informacji o tej firmie. chce kupić mieszkanie a jak czytam na necie o tym inwestorze to wlosy deba stają. bede bardzo wdzieczna.
                  • Gość: J. Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.ip.netia.com.pl 08.10.13, 12:10
                    skoro włosy dęba stają to chyba nie ma się nad czym zastanawiać...tylko poszukać innego dewelopera
                    • Gość: Fifi Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 12:35
                      Sprawdź sobie ofertę tego dewelopera dom.gratka.pl/tresc/397-46409913-mazowieckie-marki-rzemieslnicza-4.html?kod=1377253156d10cc4b8b5b39fc4aaa939 Kiedyś juz o tym pisałam. Mieszkania na czas, o niebo lepsze niż w Dolcanie i z mediami. My kupiliśmy na innym ich osiedlu, ale widzę, że dalej budują. My jesteśmy zadowoleni i z tego co wiem to nie tylko my.
    • Gość: a nazwa ulicy IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.13, 12:32
      Proponuję ulicę Legii Warszawa :) ewentualnie Rudego 102 ;)
      • Gość: magda258 Re: nazwa ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 10:27
        proponuję "wymęczona"
        • Gość: Mat Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie IP: *.medicover.pl 17.04.13, 11:11
          Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie nad zakuoem
          • Gość: kasiek Re: Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 13:19
            Człowieku, poczytaj co sie tu dzieje i jak jestesmy traktowani jako klienci których mieszkania powinny być gotowe rok temu. Wnioski nasuwają sie same, ale oczywiscie wybór nalezy do Ciebie. Ja bym juz nigdy tego błedu nie popełniła i to nie tylko z uwagi na opożnienie.
            • Gość: anty - Dolcan Re: Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 13:58
              Zgadzam się z poprzedniczką, Tragedia. Szczytem bezszczelności było podpisywanie umów na początku roku 2012 z datami odbioru na sierpien i wrzesien już wtedy wiedzieli że dadzą dooopy z tą inwestycją. Wymienili ekipę od inwestycji i co z tego nic nic sie niezmienilo na lepsze. Dzialania tego dewelopera są nie tylko dziwne rozpoczynaja inwestycje za inwestycja rudy rydz etap 1 staly budynki, zaczeli etap 2 budynki niesprzedane to zaczeli etap 3 przez zime staly szkielety dachow i stoja do tej pory. Przekręty jakie oni wprowadzają od umowy sprzedaży do momentu odbioru sa wręcz niewiarygodne. Dział sprzedaży krętacze jakich mało. Zadzwoncie do działu sprzedaży inwestycji i obsługi klienta zadajcie te same pytania dostaniecie paletę odpowiedzi, a następnie zabawa "Czy widzisz różnice" Metraże mieszkań są o ponad 2m zakłamane i pozniej płać i płacz !!! To jest Banda typków i tyle - znajomi kupili dziury w ziemi od mniejszych deweloperow w maju 2012 juz i mieszkaja.
              Etapy prac są tak popierrr ... ne że głowa małą równają ogródki i okolice a zaraz rozjeżdzają cięzkim sprzętem. Kładą tynki a zaraz wiercą dziury na rury gazowe. Plan robót jakiś baran układał. Wylali gładź na tarasy i balkony tylko po to żeby na mrozie wszystko popękało - debile. wykonawcy tylko za głowę się łapią od elektryków po hydraulików. Zawory nagle przyszlo im do łba że trzeba zainstalować - wspomnę tylko że instalacja już jest od 5 miesięcy. Takich prac - "na zakończenie " można wymieniać i wymieniać.
              Niby powinienem się cieszyć, że mam mieszkanie ale gdzieś te pozytywne emocje uleciały. Patrzę na to osiedle i zastanawiam się kiedy to sprzedam, a jeszcze tam niezamieszkałem.
              Do ludzi na forum: UPC nie jest pociągniętę ani kadrową ani paderewskiego - szukajcie czarnych słupków rozstawionych co 300m. Nie bez powodu domy maja talerze. UPC nie ma kabli w okolicy pociągniętych. Także to nie jest dla nich kwestia tylko naszego osiegla mówimy tu o inwestycji na większą skalę. Dzwoniłem w styczniu nawet nie mają wzmianki o naszym osiedlu w swojej bazie ale kto wie. 64 mieszkania na takim miejscu może ich zwabić za kilka lat. Mówię kilka lat bo po co ciągnąć kable do pustych budynków. Dobrze że orange jest zawsze jakiś substytut.
              • speedycja Re: Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie 20.04.13, 19:29
                Czy ktoś wie ile jeszcze zostało wolnych mieszkań w inwestycji Rudy Rydz III?
                • Gość: magdalena Re: Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie IP: *.net 13.11.13, 13:19
                  Witam.
                  Ja również zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w RR2.
                  Obsługa faktycznie kiepska.
                  Odnośnie jakości wykonania- proszę o kontakt od osób ktore już mieszkanie kupiły. Czy w Waszych mieszkaniach również są balkony zazieleniale od glonów?
                  Według jakiej normy zmierzono Wam pow. użytkową? Płaciliscie za pow. użytkową, czy deweloperską (jest różnica)?
                  Ja zamierzam wybrać się tam ze specjalistami i sprawdzić mostki cieplne oraz zawilgocenie betonu na tarasach, za pomocą kamery termo i higrometru.
                  prosze o kontakt, jeśli ktoś już coś takiego badal.
                  • Gość: drugastronamedalu Re: Jak postepy w inwestycji - zastanawiam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 18:39
                    "a swistak siedzi i zawija je w te sreberka"
    • seth-gecko Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 31.07.14, 18:58
      Dolcan to jeden z lepszych deweloperów na rynku, a w swojej ofercie ma wiele ciekawych ofert jak chociażby projekt osiedla rubikon czy mieszkań/domów bezczynszowych
      • druga-strona-medalu Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 31.07.14, 19:22
        najlepszy w opóźnieniach
        najlepszy w przekrętach i mataczeniu przy umowach i aktach
        najlepszy w najgorszych opiniach banków
        najlepszy w próbie wyłudzania pieniędzy
        najlepszy w zadłużaniu inwestycji
        najlepszy w .... no normalnie we wszystkim
        Śmiało zapraszamy po opinię do mieszkańców Rudego Rydza !!!

a tym od tego rubi ...cos tam... poszukajcie innego solidnego dewelopera i byle nie najlepszego.
        • seth-gecko Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 20.08.14, 10:18
          gdyby było aż tak źle to nie utrzymali by się na rynku ... wiadomo zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, a w naszym kraju znajdziemy więcej negatywnych opinii na jakikolwiek temat ponieważ jak wszystko jest ok to po co o tym mówić
          • stuntman-mark Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 31.08.14, 20:00
            zgodzę się z opinią jeśli było by z nimi aż tak źle to nie utrzymali by się na rynku, a są chyba jednym z popularniejszych deweloperów
    • stuntman-mark Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 31.08.14, 20:04
      rzeczywiście te negatywy wyglądają trochę jak działania konkurencji, a inną kwestią jest to że w komentarzach rzadko można znaleźć coś pozytywnego - wszyscy wolą narzekać, a jak jest ok to nie warto o tym wspominać
    • mariolka770 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 01.09.14, 11:09
      Widzę, że biuro sprzedaży czuwa!!!!! Żadnych problemów, żadnych opóźnień - miód malina.
      Z doświadczenia wiem,że zadowoleni klienci nawet nie zaglądają na forum, skąd więc taka desperacja i tyle razy ta sama informacja? Ja mam inne doświadczenia z nimi, cóż....
      • jowi1102 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 04.04.15, 11:48
        Ja kupiłam mieszkanie w Rudy Rydz Las i mam teraz ten sam problem. Mieli oddać mieszkania do stycznia 2015, teraz mówią o czerwcu, za chwilę o lipcu. Powodem opóźnienia jest niepodłączona instalacja gazowa, ale nie informują nas na bieżąco co się dzieje, ich bezczelność mnie dobija... Czy Państwu udało się wywalczyć jakieś odszkodowanie? Zastanawiam się nad podaniem ich do sądu. Będę bardzo wdzięczna za informacje od Państwa.
        • pomatol Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 04.04.15, 13:26
          Ja tego nie rozumiem o dolcanie i jwc napisano tyle na internecie a wy dalej tam chcecie kupic.
          Ludzie zastanowcie sie troche. Moim zdaniem sa firmy w ktorych nigdy nic nie kupie, w/w lapia sie do tej kategorii w przedbiegach.
        • weronikahaha Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 07.04.15, 11:47
          Dzisiaj rozmawiałam z opiekunem inwestycji. Ponoć akty zostana wydane w 3 kwartale 2015 roku..poczatkowo miał być listopad czy grudzień 2014 roku..
          Zgodnie z umową są zobowiązani płacić odszkodowanie za opóźnienie (proszę sprawdzić co ma Pan/Pani zapisane w umowie deweloperskiej) W piątek będę miała informacje, kiedy zostanie podłączony gaz. Mam zamiar wprowadzic się w maju!
        • weronikahaha Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 07.04.15, 12:44
          pROSZE PAMIĘTAC O TYM, ŻEBY ZAGLADAĆ DO UMOWY KREDYTOWEJ (O ILE TAKA BYLA W TYM PRZYPADKU) JA MUSZE UZGODNIĆ Z BANKIEM ANEKS DO UMOWY- BO DO POLOWY KWIETNIA POWINNAM DOSTARCZYC AKT WLASNOSCI- ALE JUZ WIEM ZE PRZEZ OPOZNIENIA TO NIE BEDZIE MOZLIWE. BANK BEDZIE MOGL ODSTAPIC OD UMOWY JEZELI JEJ ZAPISY NIE BEDA PRZESTRZEGANE- RADZE ZWROCIC NA TO UWAGE ..I ZAPRASZAM NA GRILLA- JAK JUZ TO WSZYSTKO SIE SKONCZY:)
          • weronikahaha Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 15.04.15, 16:29
            Gaz zostanie podłaczony w połowie maja (pewnie się przedłuży).
            • 4beata12345 Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 10.07.15, 17:16
              Witam, słyszałam że czekają na jakieś pozwolenie. Terminy przesuwają. Ktoś coś wie?
              • weronikahaha Re: Dolcan i inwestycja rudy rydz 02.09.15, 15:48
                Przyłącze gazu było juz przesuwane kilkanaście razy, jakiś problem z dokumentacją.. Ponoć do konca września będzie gaz... wtedy zostana złożone dokumenty o pozwolnenie na uzytkowanie.bez gazu nikt nic nie złoży...W każdym razie akty wlasności podejrzewam będą pod koniec roku..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka