marialamour 30.12.10, 14:12 Czy moze ktos sie orientuje jakie ceny transakcyjne za m2 mozna uzyskac w przypadku mieszkania okolo 60m2. Ofertotowe to srednio 7300-8000 Albo inaczej ile % w obecnej chwili mozna utargowac u dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andżej Re: Miasteczko Wilanow IP: 80.50.126.* 30.12.10, 14:29 Różnie.. zależy od developera. U niektórych w ogóle nie ma negocjacji podobno (np. Fadesa Polnord), a u niektórych można zejść nawet 10 % (przy tym metrażu) - Aura Park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_palant [...] IP: 46.112.77.* 30.12.10, 18:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Miasteczko Wilanow IP: 195.149.64.* 03.01.11, 12:47 bedzie mniej jak wilanów w końcu podtopi. przypominam, że są to tereny zalewowe - powódź tysiąclecia dotarła do sarmackiej... a że teraz mamy co trochę opady stulecia to niedługo nam czekać do zalania wilanowa...na wiosnę 2010 było juz ciut ciut...wały zawadowskie marniutkie.. Póki to się stanie, to nikt nie myśli o tym realnym zagrożeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulbulbul bulbulbul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 15:15 powódź tysiąclecia?! chłopie wtedy nie było jeszcze takiej dziury ozonowej jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: bulbulbul IP: *.merck.de 05.01.11, 14:59 no i git było pseudo-pytanie od znudzonego pracownika działu sprzedaży, żeby po Nowym Roku pobudzić sprzedaż apartamentów, a tu taki zonk zalewowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bulbulbul IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.11, 17:20 a odwilż już się zbliża.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Miasteczko Wilanow IP: *.acn.waw.pl 14.01.11, 16:52 Po znajomosci w polnordzie 6100 przy ok 75m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenkamasażykful Re: Miasteczko Wilanow IP: 46.113.188.* 14.01.11, 17:09 za słabo się starałaś, ja wynegocjowałam 5900, czyli większa obnirzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze mi tu Re: Miasteczko Wilanow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 21:05 ja zaplacilem 4800 za m2 + 40000 za garaz mieszkanie 100 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Miasteczko Wilanow IP: *.fbx.proxad.net 14.01.11, 23:34 Wychodzi na to, ze Miasteczko Wilanow bedzie dla najbiedniejszych. Z powyzszych "rewelacji" wynika ze nawet TBS jest drozszy :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze mi tu Re: Miasteczko Wilanow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.11, 14:34 no to zapraszam do 100m tbs Odpowiedz Link Zgłoś
vamis Re: Miasteczko Wilanow 16.01.11, 22:25 4800 za m2 przy 100m2 - ciekawe - która taka inwestycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Miasteczko Wilanow IP: *.fbx.proxad.net 18.01.11, 00:34 A garaze macie suche czy zalane? Grzyb rosnie w mieszkaniach na parterze czy wyzej tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżej Re: Miasteczko Wilanow IP: *.aster.pl 18.01.11, 00:57 Mieszkam w MW. Grzyb jest począwszy od parteru, do ostatniego piętra (z dołu atakują wody gruntowe, a z góry dziurawe dachy). W garażach woda na 20 cm (jak nie pada), poza tym śmierdzi stęchlizną, nie wywożą śmieci. Do przystanku mam 40 minut, ale i tak autobus się nie zatrzymuje. Najbliższy sklep dopiero na Ursynowie, albo w Konstancinie. Zadowolona ? Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Re: Miasteczko Wilanow 18.01.11, 18:08 Ludzie ale co wy tak ambicjonalnie traktujecie ten temat? Ja też kupiłem tam mieszkanie i wcale tego tak poważnie nie traktuję. Oczywiście MW ma sporo mankamentów, ma też sporo zalet. Nie jest to moje wymarzone miejsce do zamieszkania, ale mieszkania mają tam znośne ceny. Coś za coś. Standard - w niektórych budynkach naprawdę wysoki, w niektórych prowincjonalna elegancja. Grzyb - w niektórych budynkach jest w innych nie. To kwestia izolacji. Do tej pory mieszkałem na Górnym Mokotowie i tam garaż zalewało permanentnie. Wypizdów - fakt niezaprzeczalny. Komunikacja - fatalna. To są fakty. Faktem jest również, że jest tam cisza i to cenię. Boję się tylko, że za 3 lata podniosą się krzyki, że autostrada, pielgrzymki i Al Rzeczpospolitej "zakłócają" ten spokój. Bryła budynków w większości bardzo dobra. Ich wysokość również. Gorzej że są powciskane tak, że bardziej się już nie dało. Cieszę się również, że całe załozenie rokuje iż za jakieś 10 lat to miejsce nabierze miejskiego charakteru, a nie osiedlowego. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Miasteczko Wilanow IP: *.fbx.proxad.net 20.01.11, 15:58 Te budynki maja zaledwie rok, a juz sa problemy z izolacja. Co bedzie za 5-10-15 lat, gdy MW stanie sie fajne do zycia? Tam wody gruntowe sa tak wysoko, ze wiekszy desz nie wsiaka. Zeby je osuszyc, trzeba by bylo Wisle przeniesc. Jest tam choc jeden garaz z poziomem -2? Gdyby nie klopoty z zalaniami i podmakaniem terenu dawno bym tam sie przeprowadzila, pal szesc beznadziejna komunikacje, drogie zycie (sklepy z cenami z kosmosu), swiatynie z dzwonami i pielgrzymkami i brak terenow do spacerow czy zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Miasteczko Wilanow IP: *.wum.edu.pl / 10.8.18.* 17.01.11, 07:47 Mhm, a ja zapłaciłem po 1500/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Ale za jakie 100m2??? 17.01.11, 15:47 Chwila 100 m2 nie równe 100 m2. Możesz mieć 100 m2 w narożnym mieszkaniu na 3 piętrze i 100m2 na parterze, od studni prze wejściu do klatki. Tak więc 100m nigdy nie będzie równe 100 metrom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze mi tu Re: Ale za jakie 100m2??? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 01:03 widze ze sa tu albo sami malkontenci ewentualnie trafiaja sie tez madrale. a mieszkanko jest rozkladowe bardzo wygodne i wlasne a i jeszcz jedno grzyba brak Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Re: Ale za jakie 100m2??? 18.01.11, 17:59 Co się grzejesz???? Mówię to co widzę, a ponieważ w miasteczku bywam każdego dnia, to mam świadomość jakie knoty ludzie kupują. Powiedziałem tylko tyle, że 100 m nie jest równe 100 metrom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Ale za jakie 100m2??? IP: *.subscribers.sferia.net 18.01.11, 19:13 a ja uważam że miasteczko wilanów będzie lepsze od ursynowa za parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdab Re: Ale za jakie 100m2??? 18.01.11, 19:25 Tego bym nie powiedział. Zarówno jedna jak i druga lokalizacja ma swoje duże plusy jak i swoje minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ale za jakie 100m2??? IP: *.fbx.proxad.net 20.01.11, 16:08 Otoz to. Bardzo trudno dzis przewidziec jak sie rozwina wypadki. 1. Nie wiadomo jak za pare lat sie zachowaja budynki postawione na terenach podmoklych, nawet te dobrze zaizolowane. Zle izolowane JUZ maja POTEZNE PROBLEMY. 2. Jak rozwinie sie ruch kolowy gdy wszyscy sie wprowadza. Bedzie wzglednie czy koszmar? Co z halasem i spalinami z tras szybkiego ruchu - trzeba byc specjalista, zeby na papierze z okolicznej zabudowy ocenic czy nasze okna beda ciche czy wrecz przeciwnie 3. Co bedzie z galeria handlowa - decyzje zmieniaj sie jak w kaledoskopie, w zaleznosci od sprzedazy mieszkan (im mniejsza, tym wieksze szanse ze galeria powstanie, ale nie wiadomo kiedy i jak bardzo bedzie droga) 4. Kiedy i jak rozwinie sie komunkacja miejska? Tramwaj poszedl na stadion narodowy. Kiedy bedzie nowa kasa? 5. Czy wystarczy szkol i przedszkoli? 6. Jedno zalanie przez Wisle i klops, bo mieszkania bardzo straca na wartosci. Slowem to rownanie ma wiecej niewiadomych niz twardych danych i kupowanie tam mieszkania dzis jest wyzwaniem i wielka przygoda, ktora moze sie zakonczyc wielkim zyskiem lub katastrofa. Licho wie. Odpowiedz Link Zgłoś