Dodaj do ulubionych

starodeby marywilska maan inwestycje

19.01.11, 00:13
Witam
Szukam osób którzy kupili lub mają zamiar kupić mieszkanie w tej inwestycji. znalazłem forum:www.starodebymarywilska.fora.pl/, ale prowadza tam dialog jedynie dwie osoby więc moża tutaj dyskusja się rozwinie. Chodzi mi głownie o to czy temu inwestorowi naprawdę można zaufać , pomijając opcje opóźnienia (na pewno będzie) ale chodzi głownie o jej dokończenie
Pozdrawiam
MArcin
Obserwuj wątek
    • Gość: werter Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.11, 16:01
      od kilku miesięcy obserwuję inwestycję , bardzo dobra cena ,ladne , ustawne mieszkania lokalizacja ma plusy i minusy, mam znajomych , którzy mieszkają w osiedlu zbudowanym przez maan inwestycje wczesniej, sa raczej zadowoleni, bylem u nich pare razy, wyglada ok
      werter
      • marcci1 Re: starodeby marywilska maan inwestycje 26.01.11, 22:58
        do tej pory , głównie z tego forum co podałem na początku wątku miałem słabo opinię o tej inwestycji, na razie budowa idzie słabo a koniec planowany jest na wrzesień. mam jeszcze tydzień aby sie zdecydować , możesz powiedzieć co to za inwestycja, bo ja nic nie znalazłem , żeby ten inwestor pod tą nazwą coś zbudował.
        Pozdrawiam
    • Gość: dd Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 09:25
      > jedynie dwie osoby więc moża tutaj dyskusja się rozwinie. Chodzi mi głownie o to czy temu > > inwestorowi naprawdę można zaufać ,
      > pomijając opcje opóźnienia (na pewno będzie) ale chodzi głownie o jej dokończenie

Ech... Wy to naprawdę tak lubicie wkładać własne jaja do paszczy krokodyla z nadzieją, że jej nie zamknie? Kupuje się tylko to, co już wybudowane i gotowe!
      • Gość: werter Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 11:32
        jasne, znajdz mi gotowe mieszkanie ok 50m2 za 5000 / m2 w Warszawie 300 od stacji SKM, z dojazdem w kwadrans bez korka, jak masz kase to wiadomo , ze kupisz gotowe, na Wilanowie
        co do wybudowanych to z tego co ja znam wybudowali 9 domów jednorodzinnych ( dwa mini osiedla 3 i 6 domów ) w Blizne w kierunku Babic,
        z tego co znajomi mowili dom kosztowal rozsadne pieniadze, a jest z pompa ciepla i wentylacja mechaniczna z rekuperatorem i fajnie zrobiony, pare razy obejrzalem, to wiem
        nie wspominali nic o obsuwie wiec nie mam informacji
        na tej Marywilskiej skm-ka robi swoje, odpada ten komunikacyjny syf z Białołęki, na jesieni odpalą nowoczesne składy do Okęcia przez śródmieście, to już dojazd będzie w kulturze na luzie,
        zreszta cena robi swoje, jak widze na stronie zostalo parenascie mieszkań
        werter
    • Gość: MB Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 22:37
      Hej szukam kogoś kto kupił lub zamierza kupić mieszkanie na marywilskiej?
      mam pare pytań
      pozdr
      MB
    • Gość: werter Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 10:04
      ja sie zdecydowalem i kupilem, cena bardzo dobra, przejechalem sie kolejką skm , dojazd super, bez korków, gazetkę można przeczytać i juz się jest w centrum przy metrze po 15 minutach, to mnie przekonalo, nie ukrywaja , ze robia to z pieniedzy klientów, ale tam gdzie finansuje bank jest o ten bank drozej a jak deweloper pada to bank tez sie moze wycofac, sama dzialka bardzo fajna , ogromne drzewa , rzeczywiscie dęby, a ze przy torach , ja wole tory i skm obok niz stac godzinami w korkach, roboty sie posuwają , niewiele brakuje do zamkniecia stany surowego, z tego co widze to zostaly juz tylko takie mieszkania ok 50m2
      werter
      • Gość: gosc Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.stansat.pl 29.03.11, 22:39
        www.starodebymarywilska.fora.pl/
        tu można poczytać ciekawostki o deweloperzynie
      • Gość: gosc Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.stansat.pl 29.03.11, 22:46
        "nie ukrywaja , ze robia to z pieniedzy klientów, ale tam gdzie finansuje bank jest o ten bank drozej a jak deweloper pada to bank tez sie moze wycofac"

Robią to z pieniędzy klientów - hahahaha
        A mówili Ci, że zbierają pieniądze od Was na ukończenie inwestycji w Ożarowie?
        Bo nam mówią, że ukończą osiedle (którego nie mogą skończyć od 2 lat) jak zbiorą od Was pieniądze, bo póki co są bardzo biedni i nie mają za co wykończyć, a jest tego jeszcze trochę!!
        • Gość: magda ch. Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.75.84.130-switch.mg.aster.pl 08.04.11, 16:36
          no cóż, jeżeli u was wykańczają bloki z naszych pieniędzy..to nasze będą wykańczać z pieniędzy od ludzi z II etapu ;p
          • Gość: zzzzzzz Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.146.73.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.11, 08:17
            ...II etap wykończą za "Pod Żaglami", tylko pytanie za co ono zostanie wykończone ??:D
            • Gość: mariola Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.09.11, 11:23
              II etap to buduje inny deweloper , wiem z wizyty z placu budowy.Byłam również na budowie I etapu całkiem całkiem jedynie pomysł z kratkami wentylacyjnymi centralnie na wszystkich zewnętrznych ścianach pn centralnie w salonie to przegięcie. To jakiś idiotyczny pomysł co zimą? jakiś człowiek na budowie twierdzi że to przez okna które nie mają funkcji rozszczelniania ?Czy to początek zmian jak na Felcja w Ożarowie cz niedoróbek. Pytanie dla klientów którzy zakupili już mieszkania czy takie kwiatki były uzgadniane i wiadome od początku ?
              • Gość: zzzzzz Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 07:16
                nie do końca inny deweloper, sprawdź personalnie kto widnieje w zarządach obu spółek to się możesz odrobinę zdziwić ;)
                Co do "kratek wentylacyjnych" czyli nawiewników - faktem jest, że nie było o nich mowy w fazie zakupu mieszkania, natomiast wynikają one z zastosowania mechanicznej wentylacji wyciągowej (nie wiem tylko czy oba kanały w kuchni są mechaniczne, bo wykluczało by to zastosowanie okapu podłączonego do kanału, czy też jeden z nich jest kanałem grawitacyjnym) - w celu wyrównania ciśnienia w mieszkaniu - gdybyś okna miała szczelnie zamknięte powstało by podciśnienie w mieszkaniu. Co do zimy nie martwiłbym się, kratki te mają sterowanie w zależności od wilgotności powietrza więc to nie tak, że wieje cały czas, jakiś delikatny strumień powietrza może być odczuwalny ale bez dramatu. Tak czy inaczej kwiatkiem bym tego nie nazywał, po prostu albo nawiewniki stosuje sie w oknach albo w ścianie przy takim układzie, tutaj wybrano mniej estetyczne rozwiązanie - ścianę ;)
                • Gość: mariloa Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.181.181.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 10:52
                  No właśnie na www kto jest kto KRS widnieją zupełnie inne osoby , co potwierdzali ludzie na obu budowach.Jak nie nazwać kwiatkiem kratek w ilości np 2 ! w SALONIE ? NA forach i stronach producentów kratek w ścianach to metoda zalecana do remontowanych budynków w których nie wymienia się okien. No i z zewnątrz budynek wygląda jak rozstrzelany :) nigdzie nie widziałam takiego bloku nawet na prowincji. Znajomy budowlaniec gdy mu opowiedziałam zaniemówił z wrażenia.
                  Ciekawe czy uda się odebrać budynku we wrześniu , ech gdyby nie ta opinia o deweloperze , może zaczekać do dobioru , będzie bezpieczniej ? Bo cena zacna.
                  • Gość: zzzzzzzzzzz Re: starodeby marywilska maan inwestycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 12:27
                    www.zefir.info.pl/pl/boxes/12/wentylacja_w_naszym_domu
                    tutaj masz wyjasnione z grubsza co jak i po co z tymi nawiewnikami, jak mowie normalna sprawa, natomiast bardzo rzadko stosowana, w nowoczesnych oknach są juz nawiewniki zamontowane, natomiast te okna które sa zamontowane na marywilskiej są delikatnie mówiąc nie najwyższych lotów (chiński profil z czech)

Nie wiem jak w innych mieszkaniach, u mnie jest jeden nawiewnik w kuchni i jeden w sypialni ;)

Myślę, że oddanie kluczy będzie w 2 pierwszych tygodniach października, budowa jest już generalnie na ukończeniu więc raczej dużego poślizgu nie będzie. Zaproszenia pisaemnego w każdym bądz razie jeszcze nie otrzymalem :D

Co do KRS, osoby z maan inwestycje widnieja w amm bud a z tego wywodzi się amm dom, nawet ten sam adres mają, więc tutaj powiązania są ciekawe. Ale faktycznie, mój bład, nie ma ludzi wspolnych w amm bud i maan inwestycje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka