Dodaj do ulubionych

Svenska Development - opinie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 00:33
Czy ktoś zna tą firmę i jej dokonania? Dlaczego jak ściągam plik "Załącznik - standard budowlany Sosnowy Las" z ich strony to w szczegółach dokumentu mam jako autora dokumentu "DEVELOPER HOUSE Sp. z o.o.; " czyli firmę o której jest wiele krytycznych informacji? Mają teraz ofertę bliźniaków, ale cena (bardzo niska) wcale mnie nie zachęca do kupna, ale zapala mi czerwoną lampkę. Zbyt tanio jak na Warszawę (4100 zł/m2). Oczywiście, mogę się mylić, ale jakoś życie zawsze potwierdza tego typu odczucia. Ktoś już kupił w Svenska Development jakiś dom/mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zizu Re: Svenska Development - opinie? IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 21:28
      Wszystko co Pani/ Pan napisał/a jest prawdą. Faktycznie nazwy developera się zmieniają, a sama inwestycja bardzo niepewna. Problemy z podziałem gruntów, pozwoleniem na budowę! Proszę zauważyć, że wystawiony na sprzedaż bliźniak nie ma odbioru technicznego, a taki może nastąpić po zakończeniu całej inwestycji, która w chwili obecnej świeci pustkami. Zresztą trudno czekać na odbiór techniczny skoro budynki w zasadzie nie powinny być postawione. Cena faktycznie zachęca, ale cała reszta już niestety nie.
      • Gość: abc Re: Svenska Development - opinie? IP: *.cdma.centertel.pl 02.03.11, 18:59
        Możliwe, że stosunkowo niska cena wynika z bliskości planowanej w pobliżu budowy południowej obwodnicy Warszawy. Na temat pozwoleń na budowę się nie wypowiadam ale to chyba łatwo sprawdzić.
        • Gość: Ewa Re: Svenska Development - opinie? IP: *.supermedia.pl 23.08.11, 17:29
          zadałam sobie nieco trudu i poszukałam planowanej obwodnicy na stronie GDDK (mapka) i z tego co widzę to jest ponad kilometr od domków na Ostróżki
    • Gość: zizu Re: Svenska Development - opinie? IP: *.play-internet.pl 19.02.11, 21:31
      dodam tylko, że takie info otrzymałem od agenta nieruchomości; sam nie sprawdzałem i nie oczerniam nikogo, bo w dokumentach nie grzebałem.
    • Gość: potencjalny klient Re: Svenska Development - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 21:15
      Witam,
      To podobno kolejna mutacja słynnej z kiepskiej jakości firmy Developer House. My tez się zastanawialiśmy nad zakupem od nich domu ale ta wiadomość bardzo nas ostudziła. Dodatkowo okazało się, że inwestycja ta położona jest tuż obok planowanej trasy szybkiego ruchu - Południowej Obwodnicy Warszawy. To ostatecznie skłoniło nas do rezygnacji z ich oferty.
    • Gość: serek Re: Svenska Development - opinie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.11, 15:09
      Jezeli to ma zwiazek z Developer House to uciekajcie jak najdalej!!! Kupilem od spolki Ema development segment (a to byla spolka corka stworzona dla corek wlasciciela) i to byl i jest od lat lancuch problemow. Poczawazy od trminow po co najwazniejsze jakosc: brak izolacji. Dach do wymiany itd. Uciekajcie zdala od Developer House i jej spolek corek!
      • Gość: uwaga! Re: Svenska Development - opinie? IP: *.ethnet.com.pl 07.10.11, 20:48
        Jestem przerażony, że robienie ludzi w balona trwa nadal. Dziś na grouponie oferta - za 12k - rabat 120k na dom od svenska..........
        Wszystko co budowane w Wawrze kojarzy mi się tylko z Developer House i kolejnymi spółkami.
        Przejrzałem stronę, podobna do poprzednich, projekt domu niemal identyczny. Trafiłem na to forum - jak w pierwszym poście - mam potwierdzenie - wystarczy pobrać dokument o wykończeniu z ich strony, wybrać właściwości - a tu nazwa firmy Developer House.
        To przerażające i chyba nigdy się nie skończy.
        Zmieniają nazwy, siedziby. Pozostaje obszar działania - Wawer i dom kredytowy notus.
        NIE DAJCIE SIĘ !!!
      • Gość: twarozek Re: Svenska Development - opinie? IP: 80.50.126.* 20.03.14, 15:56
        I co serek? Sufit ci spadl na glowe? Czy dalej mieszkasz?
    • Gość: zadowolony Re: Svenska Development - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 10:57
      Jestem klientem firmy Svenska Development i nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat działalności tego podmiotu.
      O ile rzeczywiście w przeszłości zdarzyło się że w wyniku sytucji rynkowej spowodowanej kryzysem gospodarczym , oraz brakiem profesjonlizmu zatrudnionych tam niektórych pracowników , o tyle w chwili obecnej firma działa naprawdę profesjonalnie , a także wzbudza zainteresowanie poważnych partnerów biznesowych.
      Ja nie ulegam chwilowym nastrojom związanymi z przejściowymi trudniościami które dotykają wiele firm , nie tylko developerskich , lecz opieram się na mojej dotychczasowej współpracy z tą firmą i profesjonalizmie obecnej kadry.
    • Gość: zadowolony Re: Svenska Development - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 11:06
      Jestem klientem firmy Svenska Development i nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat działalności tego podmiotu.
      O ile rzeczywiście w przeszłości zdarzyło się że w wyniku sytuacji rynkowej spowodowanej kryzysem gospodarczym , oraz brakiem profesjonalizmu zatrudnionych tam niektórych pracowników , o tyle w chwili obecnej firma działa naprawdę profesjonalnie , a także wzbudza zainteresowanie poważnych partnerów biznesowych.
      Ja nie ulegam chwilowym nastrojom związanymi z przejściowymi trudnościami które dotykają wiele firm , nie tylko developerskich , lecz opieram się na mojej dotychczasowej współpracy z tą firmą i profesjonalizmie obecnej kadry.
    • Gość: klient Developer H Re: Svenska Development - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 01:42
      Czy jest wśród Was ktoś, kto wpłacił pieniądze którejś ze spółek Svenska, Developer House itd. , a nie podpisał aktu i nie ma mieszkania / domu? Jeżeli tak, to będę wdzięczna za kontakt.
    • Gość: Inproco Interiors Re: Svenska Development - opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 09:42
      Witam Państwa,
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka