renatakolo 15.02.11, 14:31 Witam, Mamy zamiar kupić mieszkanie na Osiedlu Róż w Piasecznie w bud 9, odbiór we wrzesniu tego roku. Jest ktoś kto tez ma taki zamiar? Podpisaliście umowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starter Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: 62.121.66.* 15.02.11, 20:38 a po ile teraz sprzedaja za metr ? kiedys tam byłem to drogawo chcieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
renatakolo Re: Osiedle Róż Piaseczno 16.02.11, 20:59 My Przymieżamy się do mieszkanka 49,93 m to po ok 5600 zł za metr, cgyba nie tak drogo jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starter Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: *.zus.pl 17.02.11, 09:23 + jeszcze pewnie za garaz z 25 tys trzeba dorzucic ? wiec juz wychodzi powyzej 6 tys za metr to taka cena juz średnia moim zdaniem jak na Piaseczno... Odpowiedz Link Zgłoś
renatakolo Re: Osiedle Róż Piaseczno 17.02.11, 09:30 Za garaż 22500. Według mnie to dobra cena, w porównaniu z innymi inwestycjami w Piasecznie, np Arche ceny masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: 217.8.177.* 17.02.11, 09:57 Zdradzę Ci pewną tajemnice. Taki garaż to powinien byś w cenie mieszkania bez żadnej łaski. A cena w takim Piasecznie nie powinna być wyższa niż 3,5 tysia. Więc nie, cena wcale nie jest dobra. Zdrówka życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
renatakolo Re: Osiedle Róż Piaseczno 17.02.11, 10:11 Też się zgadzam że garaż powinien być w cenie, jednak teraz to wielka rzadkość, troche się orientowaliśmy w tych sprawach. A znalazleś coś w Piasecznie taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: 217.8.177.* 17.02.11, 12:10 Masz rację że teraz to rzadkość. Słowo klucz - "teraz". Powiem Ci tak. Ja mam duże ciśnienie na powiększenie lokum, ale ważniejsze są dla mnie inne kwestie takie jak nie zadłużanie się po uszy, rozsądek w wydawaniu bądź co bądź olbrzymich pieniędzy, czy zapewnienie normalnego (o ile w tym kraju to możliwe) życia swoim dzieciom, czego nie będę w stanie uczynić kupując mieszkanie za dwukrotną cenę (w przypadku kredytu ta krotność jest jeszcze większa). I wcale nie jest łatwo opierać się presji rodziny, która przeczytała na onecie "ceny mieszkań rosną". Kto potrafi sam myśleć i nie poddawać się nagonce kreatur z mediów w perspektywie czasu zyska bardzo dużo. Co do Piaseczna - nie leży w zakresie moich zainteresowań. Wolę północne rejony Warszawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
renatakolo Re: Osiedle Róż Piaseczno 17.02.11, 13:54 My w tej chwili wynajmujemy mieszkanie, więc wolę spłacać ratę kredytu niż dawać komuś kase za nic. Bierzemy kredyt w programie rodzina na swoim i rata a takie mieszkanie wychodzi ok 800-900 zł więc to o wiele mniej niz wynajem. Jeśli chodzi o Piaseczno to jest to w tej chwili najlepsza oferta, nie budują chały, a za to maja rozsądne ceny. Była tańsza oferta, ale w lesie bez dojazdu.... My mysleliśmy tez o Białołęce, jak cie interesuję to moge napisac co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: 217.8.177.* 17.02.11, 16:04 Nie dajesz komuś kasy za nic, tylko za wynajem. Analogicznie możesz napisać, że bankowi też dajesz kasę za nic. W obu przypadkach płacisz za możliwość mieszkania, tyle że przy kredycie masz złudne wrażenie że mieszkanie jest Twoje. Co do RNSu to radzę poczytać i policzyć czy aby na pewno Ci się opłaca. Nie mam zamiaru powtarzać tu tego o czym pisało na tym forum wielu innych apropos opłacalności RNSu. 800-900 zł wychodzi Ci dziś. Co będzie po zmianie (raczej w górę) stóp procentowych i po zakończeniu okresu dopłat? Mam nadzieję, że liczyłaś choćby z grubsza ile będziesz płacić później, czy może idziesz na żywioł z dewizą "będzie dobrze" ? Odpowiedz Link Zgłoś
renatakolo Re: Osiedle Róż Piaseczno 17.02.11, 20:06 Kupno mieszkania to spora kasa, więc nie licze na to, ze jakoś to będzie. Po dopłacie czyli po 8 latach rata będzie wynosic ok 1300-1400 zł, tak wyliczył nam doradca kredytowy, który załatwia nam kredyt. Zawsze po tych 8 latach można iść do banku i po prostu zmienic go na jakiś o lepszych warunkach lub po prostu sprzedać mieszkanie, bo my zamierzamy mieszkać w tym góra 5-10 lat. Nie uważam, że spłata raty a wynajem to to samo, bo po tych 10 latach sprzedam to mieszkanie i zawsze jakas część tej kasy wroci do mnie, a przy wynajmie moge o tym zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawia9 Re: Osiedle Róż Piaseczno IP: *.it.pl 06.08.13, 13:13 Forum osiedla dostępne na: osiedleroz.net.pl/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś