Dodaj do ulubionych

Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze

IP: *.krawarkon.pl 21.02.11, 21:16
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w inwestycji firmy Unidevelopment. Moje wątpliwości budzi fakt, iż kapitał zakładowy firmy wynosi zaledwie 50 tys PLN, gdzie normalnie firmy deweloperskie mają co najmniej kilka milionów kapitału zakładowego. W dodatku firma z góry narzuca klientowi wzór umowy, absolutnie wyklucza nanoszenie jakichkolwiek poprawek i uwag w umowie. Poproszę o opinię osób, które cokolwiek słyszały o tej firmie. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:19
      Ja też zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji, proszę o opinie o deweloperze.
    • treadstone73 Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 23.03.11, 11:27
      Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w inwestycji firmy Unidevelopment. Moje w
      > ątpliwości budzi fakt, iż kapitał zakładowy firmy wynosi zaledwie 50 tys PLN, g
      > dzie normalnie firmy deweloperskie mają co najmniej kilka milionów kapitału zak
      > ładowego. W dodatku firma z góry narzuca klientowi wzór umowy, absolutnie wykl
      > ucza nanoszenie jakichkolwiek poprawek i uwag w umowie. Poproszę o opinię osób,
      > które cokolwiek słyszały o tej firmie. Dziękuję!

To się zastanawiaj lepiej. Skoro firma nie pozwala na zmianę warunków umowy to ciekawe jak bardzo ta umowa jest korzystna dla klienta. Ciekawe ile tam jest klauzul niedozwolonych i ile czasu potem spędzicie w sądzie chcąc wymóc na devie to czego nie ma w umowie a powinno być.
      • Gość: gość Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.elartnet.pl 24.03.11, 08:54
        unibep development siostrzana firma Unibep S.A. Unibep S.A. jest firma wykonawczą będącą generalnym innych developerów. Budowali mi. innymi dla Dom Development gdzie z nimi wspólpracowałam. Przynajmniej na pewno mają doświadczenie w wykonawstwie.
        • Gość: gość Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 22:04
          Czy ktoś coś wie o inwestycji Point House unidevelopment? proszę o jakoś odpowiedz:)
    • Gość: homero Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 12:48
      nazistowski moderator usunął mój post w którym zaprezentowałem podstawy REALNEGO modelu wyceny własnego mieszkania, uwzględniającego jednostki satysfakcji krańcowej z nieskrępowanego pokrywania babiszona. Bez moich otrzeźwiających założeń i wyliczeń większość ludzi (95% to potakiwacze, followerzy) jest skazana na bełkot i brednie od 'ekspertów real estate' czy przekupionych dziennikarzyn. PROTESTUJĘ
    • Gość: fanfara Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.acn.waw.pl 06.04.11, 23:51
      Hej
      Też jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tej inwestycji ale tak jak pisałeś/aś wszelkie zmiany w umowie przychodzą z wielkim trudem.
      Poza tym w zeszłym roku mocno wylała przepływająca obok rzeczka. Deweloper informował nas, że stosują tzw. technologię "białej wanny" ale nie wiem na ile to jest skuteczne. Czy ktoś coś wie o tej sprawie?
      • Gość: michal Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.krawarkon.pl 07.04.11, 21:40
        Bylem bardzo powaznie zainteresowany kupnem mieszkania w Pointhousie. W zasadzie to juz dogadywalismy z pania S. szczegoly. Okazalo sie niestety, ze to dogadywanie polega na zaakceptowaniu ich narzuconej z gory umowy. Absolutnie zadne poprawki z naszej strony nie wchodze w gre, "bo nie" (takie bylo uzasadnienie pani S. z biura sprzedazy - "takie mamy wewnetrzne zasady"). Dałem umowe do spr znajomemu radcy prawnemu i wykazal on wiele zagrozen z roznych akapitow umowy i powiedzial, ze w takiej formie jest absolutnie do podpisania. Kontaktowalismy sie nawet z szanownym panem dyrektorem, od ktorego i tak sie nie dowiedzielismy kompletnie nic.... Po ponad miesiecznych rozmowach odstapilismy od zamiaru kupna tego mieszkania... Kupilismy inne, duzo szybciej i juz wykonczone. W razie pytan prosze pisac na mentor22 at o2 dot pl Pozdrawiam
        • kocica_ewela Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 07.04.11, 21:52
          umowa nie wazna, kto nie kupi przegra zycie, pozniej jakos to bedzie, ahhhhh piekne czasy, szkoda ze nie wroca :D

• Gość: pointhouse Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.acn.waw.pl 08.04.11, 13:08
          witam,
          ja również dałem umowę do sprawdzenia prawnikowi. nie dopatrzył się jakichś większych problemów (największym był harmonogram spłat a konkretnie ostatnia wpłata). Dlatego chciałem spytać o te "wiele zagrożeń".
          Mam też pytanie a propos potoku. Czy to prawda, że często wylewa właśnie w tym miejscu?
          • Gość: radca prawny Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.krawarkon.pl 08.04.11, 18:13
            Przede wszystkim chodzi o sama umowie na jakim akcie prawnym jest ona oparta. Nie bede wchodzil w szczegoly, ale generalnie chodzi o to, ze umowa w obecnym ksztalcie nie gwarantuje kupujacemu, ze budynek zostanie wybudowany. Oni tylko pisza o przeniesieniu aktu wlasnosci, po wybudowaniu. Natomiast w razie jakichkolwiek przesuniec w czasie budowy, czy nawet ogloszeniu upadlosci, bankrutwa - ta umowa nie daje Ci wiekszych szans na dochodzenie swoich praw. Natomiast jest inny rodzaj umowy - tzw "umowa deweloperska", ktora zobowiazuje wykonawce, nawet po ogloszeniu bankructwa do wykonczenia budynku (oczywiscie przez inna firme-na swoj koszt). W dodatku ta smieszna firma ma kapital zakladoway opiewajacy na pelne 50 000 zl, czyli 5 metrow kwadratowych Twojego przyszlego mieszkania. Ja bym w zyciu nie zaryzykowal wplaty 400 - 600 tysiecy zl w cos takiego. Ale to Twoj wybor
          • Gość: potok Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.11, 18:31
            Ci co mieszkają w okolicy wiedzą, że Unidevelopment zlikwidował wał przeciwpowodziowy od strony budowanego osiedla. Przy kazdym większym deszczu potok mocno się podnosi - mniej więcej do poziomu terenu po którym teraz śmigają koparki. Poza tym kupowanie na terenie przylegającym wprost do rzeczki może świadczyć o niskiej wiedzy z zakresu zagrożenia wysokimi wodami gruntowymi. Tam nie trzeba będzie dużych ulew żeby w garażu stała woda.
            • Gość: kotop Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.satkol.pl 18.04.11, 08:49
              Również byłem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji. I czego się dowiedziałem?
              - garaż powyżej poziomu wód gruntowych
              - wał nie zlikwidowany a przesunięty
              - budowa w technologii "białej wanny"
              - po drugiej stronie potoku od ładnego czasu stoją bloki (wystarczy spojrzeć na google maps), mniej więcej w takiej samej odległości co inwestycja
              - umowa przedwst. w formie aktu
              - niekorzystny harmonogram spłat (żeby nie było tak miło ;))
              - a kapitał zakładowy nie 50 a 500 tys. (co wprawdzie niewiele zmienia he he ale oddajmy deweloperowi sprawiedliwość)
              • Gość: hooba-booba Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.e-point.pl 18.04.11, 09:40
                Ja mniej więcej to samo usłyszałem, więc ciekawe ile jest prawdy w tym, a ile klasycznego marketingowego naganiania ;) Dodam też, że w obrębie jednego osiedla są mieszkania z wieczystym użytkowaniem gruntu oraz takie z własnością gruntu. Nie wiem jak te pierwsze, ale przy tych drugich dają "z górnego pułapu" obniżkę 70 (słownie siedemdziesiąt ;]) zł za metr. Daje to zawrotną obniżkę ~0,83% w stosunku do ceny wyjściowej ;D No chyba, że komuś udało się wynegocjować coś więcej...
              • Gość: potok Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 195.149.64.* 19.04.11, 13:37
                wał nie został odbudowany - dew.postawił kawałek przy Rzymowskiego, a resztę olał. Wał, który był był takiej samej wysokości co po stronie starych bloków z lat 70tych. Oj, widzę, marketingowcy nie mają dużo klientów, skoro siedzą na forum i piszą głupoty.
                Dwa lata temu wody było tyle, że nie można było przejechać przez mostek na Wyścigowej.
    • Gość: zainteresowany Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 194.181.94.* 19.04.11, 14:55
      Z tego co się dowiedziałem od pań z biura sprzedaży - kapitał ma na dniach wzrosnąć. Ale wg nich i tak najważniejsze, że firma należy do grupy Unibep - notowanej na GPW - co ma dawać gwarancję stabilności finansowej.

IMHO najważniejsze, że umowa może być w formie aktu, więc jak by co (tfu, tfu, tfu) to nie będę na lodzie.
      • Gość: niezainteresowany Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.11, 20:08
        najważniejsze to wierzyć paniom z biura sprzedaży, hahahahaha.....
      • Gość: klient Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 194.98.143.* 27.04.11, 14:50
        Kiedy bylem wlasnie u tych pan w biurze sprzedazy i dopytywalem sie o formy zabezpieczenia od bankructwa dewelopera - pani zdziwiona i wrecz zniesmaczona odpowiedziala: "no przeciez my jestesmy Unibep!!". To bylo wszystko jesli chodzi o wyjasnienie :)) Poza tym czula sie wyraznie dotknieta, ze chce sprawdzic komu mam powierzyc moje oszczednosci i kredyt na 30 lat. W czasie kilku tygodni, kiedy dowiadywalem sie o szczegoly, panie zmienily sie 2 razy....
        • Gość: egon UWAGA Praga Square na Bródnie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 16:11
          super nazwa, kto tam robi w tym burdeliku? kto nazwy wymyśla???? gdzie Praga a gdzie Bródno?! i do tego wątpliwa jakość miejsca, naprawdę niech przyszli klienci poważnie się zastanowią, przyjadą i obejrzą działkę, nie ma mowy o jakiś ogrodach, to bzduuury!!!!
          • Gość: niedzielny gość Re: UWAGA Praga Square na Bródnie :-) IP: 194.181.94.* 05.05.11, 14:30
            oj tam, oj tam... a Zielona Italia też nie jest we Włoszech 8-)
        • Gość: gość Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.link4.pl 13.05.11, 16:54
          O pozycji dewelopera chyba świadczy też jego cały poprzedni dorobek. Mieszkam przy Wyścigowej i jestem w szoku, jak szybko i prężnie postępuję prace. Część ekipy wylewa beton, część muruje ściany, teraz jadą z okablowaniem. Co do potoku to nie pamiętam, żeby wylał i to nie w ciągu ostatnich 5 lat.

Niektórzy deweloperzy budują inwestycję 3 piętrową kilka lat....
          Sama też się zastanawiam nad przeprowadzą i kupnem tam większego mieszkania, bo jak na Mokotów to cena jest atrakcyjna i już jest 56% zaawansowania... co do upustów faktycznie są śmieszne i podejścia pani S. pozostawia wiele do życzenia
          • anna.kwiatek Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! 10.06.11, 10:35
            nie dajcie się zwieść pseudowizualizacją, pojedźcie, popytajcie mieszkańców w okolicy i będizecie wiedzieć jaki jest prawdziwy obraz, laurki to tylko u nich na stronie internetowej są...
            • Gość: Nina Re: Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.11, 13:35
              Czy możesz napisać, co konkretnie masz na myśli? Byłam tam wiele razy i jestem o krok od kupna mieszkania, jaki jest ten "prawdziwy obraz"?
              • anna.kwiatek Re: Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! 10.06.11, 15:55
                miałam na myśli wizualizację Praga Square
                • Gość: indziorek82 Re: Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 16:22
                  co konkretnie masz na myśli? proszę o szczegóły? nie chcę kupić kota w worku.
                  • anna.kwiatek Re: Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! 11.06.11, 20:31
                    jeśli nie chcesz kupić kota w worku to przejedź się na miejsce planowanej inwestycji i zobaczysz wtedy że okolica to nie jest bajkowy ogród, że zaraz z działką na której stanie ten potworek architektoniczny (małe okna, balkoniki) graniczy druga działka która nie wygląda tak jak na obrazkach, na której stoi dom który ogrzewany jest prawdopodobnie kominkowo a więc od strony południowej budowanego budynku tuż pod nosem są kominy które pracują od jesieni do wiosny, mieszkańcy urządzają również ogniska, grilla i jak najbardziej mają do tego mają prawo, tylko że w tym nowym budynku to wszystko mieć będziecie na wyciągnięcie ręki, poza tym w bliskości tej inwestycji stoją dwa 10 piętrowe bloki, naprawdę przyjedź zobacz i zastanów się, ciekawa jestem jaka będzie cena za metr, nie powinni chcieć więcej jak 6 tys. PLN
                    • Gość: kacperek Re: Unidevelopment Unibep - uważajcie na nich!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 22:13
                      :-) oooo tak i ta nazwa Praga Square może lepiej Praga Menels?
    • Gość: wicio Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.interkar.pl 05.07.11, 22:56
      bardzo odbra firm
      • galopek82 Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 06.07.11, 19:39
        firma dobra!! generalny wykonawca na rynku warszawskim znany!! oferta trafiona :-). wiele do życzenia pozostawia obsługa!!!!!!
        • kalowiec Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 07.07.11, 11:47
          chachacha i promocje mają niezłe, słysząłem że na bródnie za ten paździerz chcą prawie 10 tys. za metr, ludzie budynek w środku blokowiska :-)
          • Gość: ludzik Unidevelopment Unibep - to partacze!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 17:57
            Ja i znajomi kupiliśmy od tej firmy mieszkania w W-wie, mieszkania wykończone w prawie ok, było troche krzywizn ścian ale nie rażących. A teraz konkrety: przeciekający garaż, opóźnienia w odbiorach gigantyczne ( trzeba płacić pomostówkę w banku!!!!) pękajace ściany na klatkach schodowych ( uwierzcie nie ryski )pleśń powychodziła na ścianach. Problemy z ogrzewaniem w budynkach ( wadliwie wykonana inst. CO ) cieknące kaloryfery . Reakcja kierownika budowy na cieknący kaloryfer około 3 dni. Chciałbym pogratulować prezesowi tejże firmy ( jak zawsze na spotkaniu jka jest problem )jakich genialnych ludzi zatrudnia ( kier. budów ) Wracajcie chłopki na wieś do wideł ,a nie budujcie w naszym mieście bloków!!!!Trzeba się na tym znać!!! kpina do n-tej potęgi!!!!!!!!!!!!
            • mini_ratka Re: Unidevelopment Unibep - to partacze!!!! 08.12.11, 19:24
              To po co kupowales?

Pretensje mozesz miec do siebie - trzeba bylo sprawdzic przed zakupem.
              Latwo sie wydawalo kaske z kredytu to teraz spijaj kawke i dupy nie zawracaj uczciwie oszczwedzajacym nie zyjacym ponad stan
              • Gość: ludzik Re: Unidevelopment Unibep - to partacze!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.11, 21:46
                Jakbyś była trochę bardziej inteligentna to byś zrozumiała że budynek mieszkalny to nie namiot, jak podpisujesz umowę to skąd możesz wiedzieć że ktoś zataja przed tobą informacje???Skoro umiesz czytać w myślach to nie powinno być cię na tym forum.
                Powiedz mi specu budowlany jak mogę sprawdzić czy garaż podziemny nie przecieka w suchy dzień? Mam wykonać taniec deszczu??
                TO FORUM KOBIETO JEST PO TO , ABY OSTRZEC PRZED TAKIMI PARTACZAMI!!!
                wracaj do pracy w swoim Uni...
                • Gość: mekong Re: Unidevelopment Unibep - to partacze!!!! IP: 157.166.216.* 29.03.12, 11:28
                  dokładnie, fora monitorowane i robią pozytywne wpisy, a jak jest to wiedzą ci co się sparzyli, także dzięki za opinie! precz z partaczami!
    • Gość: Lola z przedszkola Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.irtnet.net 01.03.12, 17:26
      Też zastanawiałam się nad kupnem u nich mieszkania. Byłam na kilku spotkaniach, opieka nad klientem OK, nawet ładny rabacik udało mi się wynegocjować. Wszystko pięknie do momentu spraw związanych z umową, która to umowa była wręcz naszpikowana klauzulami niedozwolonymi. Mój prawnik oczy przecierał ze zdumienia. Umowa bardzo niekorzystna dla klienta. Dodatkowo nie chcieli podpisać aktu notarialnego ani zmienić warunków umowy. Nie chcieli nawet słyszeć o negocjacjach. Nie wydali mi pełnomocnictwa do wglądu. A niski kapitał wynika z tego, że jest to jedna z tych firm, które tworzą spółeczki-krzaki na potrzeby jednej inwestycji i po oddaniu do użytku po prostu spółka zostaje rozwiązana. W umowie oczywiście jest zapis, godnie z którym sprawy odpowiedzialności z tytułu rękojmi ponosi spółka matka, ale kto ich tam wie...
      Nie kupiłam i dobrze zrobiłam.
      • Gość: mekong Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 157.166.216.* 29.03.12, 11:25
        ooo super, dzięki za ostrzeżenie, myślałem o tym praga square, nawet z cenami zjechali bo wyjściowo mieli koło 10 000 zł za metr (sic!) ale jak takie numery robią to dalej jazda, zresztą lokalizacja do bani, klocek pomiędzy blokami
        • Gość: eskimos Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.oracle.co.uk 03.10.12, 09:45
          Hej
          bardzo nie polecam - mieszkamy na osiedlu wybudowanym przez Unidewelopment.
          Mamy wielkie problemy z dogrzaniem domów- izolacja ciepla została po prostu źle zrobiona.
          Deweloper oszukuje wsadzając do mieszkań zbyt mało styropianu - 5cm zamiant 8!
          I nie chce tego naprawić, ani wypłacić odszkodowania.
          Okna źle zamocowane, tez z dziurami w izolacji. W stropach to samo - dziury mostki cieplne i W zimie mamy spadki temperatury do 16 stopni przy włączonym kaloryferze!!!
          Nie realizują gwarancji, generalnie po zakupie mają klienta daleko w ..... .
          szkoda gadać....należy unikać tych ludzi jak ognia.

pozdrawiam z zimnego domu!
          • Gość: też eskimos Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 194.181.94.* 04.10.12, 11:24
            a myślałem, że eskimosi nie używają ogrzewania w swoich igloo ;)
          • Gość: Izis Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 11:39
            Czy mieszkanie macie w Point Housie?
            • Gość: Gość Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: 212.180.200.* 20.01.13, 09:00
              Mieszkam w Piont House od pół roku. Mioeszkania są dobrze dogrzane, nie ma z tym zupełnie problemu.
              • Gość: skiller Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze IP: *.play-internet.pl 10.01.14, 11:43
                bardzo dobra firma! www.poznajspolke.blogspot.com
    • pkowalski.84 Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 25.10.16, 12:44
      Witam,
      chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
    • tanitazaitceva Re: Unidevelopment Unibep - opinie, komentarze 29.11.18, 11:48
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka