Dodaj do ulubionych

Osiedle Point House

IP: *.e-point.pl 06.04.11, 14:14
Witam
Czy ktoś może planuje kupno mieszkania na osiedlu Point House (Unidevelopment) i mógłby przedstawić sensowne argumenty za i przeciw? Być może ktoś już jest po negocjacjach z deweloperem i mógłby się podzielić wrażeniami.
Obecnie za mieszkania 3-pokojowe I,II piętro ok. 69m2 katalogowo chcą 555tys. zł, co daje niewiele ponad 8tys. za metr. Jak na Mokotów cena wydaję się być korzystna, więc być może jakiś haczyk jest ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Osiedle Point House IP: 195.149.64.* 08.04.11, 09:04
      haczykiem jest płynący potok służewiecki. W tym miejscu już nieraz wylewał. Deweloper zniszczył pierwotny wał chroniący tą część terenu od zalania i postawił wał kawałek dalej swój niższy. Efekt jest taki, że gdy mocniej popada to potok wygląda jak rwąca rzeka. I jeśli będą takie opady jak w tamtym roku, to będzie to osiedle River House...
      Drugi "haczyk" to Rzymowskiego. Przy samej ulicy nie polecam kupować, masakra. Nie otworzysz okna, bo hałas i smród. Ale wszystko dla ludzi i za odpowiednią cenę. Coś więcej?
      • Gość: hooba-booba Re: Osiedle Point House IP: *.e-point.pl 08.04.11, 14:50
        Hmmm z tym potokiem to rzeczywiście niepokojące... Będąc na miejscu inwestycji nie rzucał się tak w oczy, ale z drugiej strony takie małe potoki najszybciej wylewają. Co do Rzymowskiego to dostępne są mieszkania o porównywalnym metrażu z całkowicie innej strony, więc to aż taką wielką barierą nie jest.
    • Gość: goro Re: Osiedle Point House IP: *.180.74.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.04.11, 21:23
      Jak to jest mokotów to ja jestem książe abu dabi. bliżej stąd na służew przemysłowy niż mokotów. pozdrawiam
      • Gość: hooba-booba Re: Osiedle Point House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 12:46
        Służew przemysłowy i służewiec należą do Mokotowa, który składa się też ze Starego Mokotowa o który najprawdopodobniej Ci chodziło ;)
      • treadstone73 Re: Osiedle Point House 09.04.11, 13:15
        Gość portalu: goro napisał(a):

> Jak to jest mokotów to ja jestem książe abu dabi. bliżej stąd na służew przemys
        > łowy niż mokotów. pozdrawiam

To jednak jest Mokotów nawet jeśli Ci się nie podoba. Czekamy na zdjęcie w kefiji.
        • Gość: docent pałka Re: Osiedle Point House IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 14:23
          co do mieszkań się nie wypowiem, ale w kwestii meritum - szykuje się dziś MONSTRUALNE dymanie babiszonów przeze mnie . pozdrawiam
    • Gość: zainteresowany Re: Osiedle Point House IP: 194.181.94.* 21.04.11, 09:41
      Nie tylko planuję, ale już kupiłem. Mam 6 piętro od Wyścigowej i plusem jest widok na Tor. Minusem - hałas od Rzymowskiego, ale to kwestia przyzwyczajenia. Mieszkam od dziecka w W-wie i jak nie słyszę w nocy ryku silników motocyki to nie mogę zasnąć.
      • Gość: gosc Re: Osiedle Point House IP: *.e-point.pl 21.04.11, 10:56
        A możesz się pochwalić ile udało Ci się zejść z katalogowej ceny?
        • Gość: zainteresowany Re: Osiedle Point House IP: 194.181.94.* 22.04.11, 12:58
          Ceny niestety nie zbiłęm, ale dostałem wyposażenie kuchni: okap, piekarnik, płyta i zmywarka od boscha. była taka promocja na targach na torwarze: kupon na agd gratis.
          • Gość: niezainteresowany Re: Osiedle Point House IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.11, 20:06
            Gratis wylewający potok - zalewane garaże, a może w niedalekiej przyszłości coś więcej??
            • Gość: niezainteresowany Re: Osiedle Point House IP: *.play-internet.pl 24.04.11, 14:09
              cofam pytanie, bo włąśnie udało mi się dosięgnąć samemu sobie buzią do pały
              teraz będę się tak bawił
              pozdro
            • Gość: klient Re: Osiedle Point House IP: 160.83.30.* 04.05.11, 16:02
              Ludzie bzdury piszecie, poziom dziedzińca od strony potoku będzie na II kondygnacji budynku,
              najniższy poziom garażu jest wyżej od płynącego potoku a wał który jest na chwilę obecną jest tylko tymczasowy i będzie docelowo wyższy.

Prawdę mówiąc nie ma zagrożenia dot. zalewaniem budynki stojące obok posiadają również piwnice i nikomu nic nie zalewa!
              • Gość: rowniez klient Re: Osiedle Point House IP: *.ericsson.net 05.05.11, 14:45
                To co przedmówca napisał się zgadza, inwestycja ma być w tzw. białej wannie z tego co mówi deweloper.
                Jeśli ktoś ma wątlpiwości co do wału to może lepiej skontaktować się z Wojewódzkim Zarządem Melioracji i Urzadzeń Wodnych (dla Mokotowa) www.warszawa.wzmiuw.gov.pl/ i tam podpytać o Potok Służewiecki a nie szukać informacji na forach, gdzie jest dużo manipulacji informacji.
                Liczą się celne uwagi a nie puste słowa. Ryzyko ze strony Potoku Służewieckiego jest, pytanie tylko jakie to jest ryzyko skoro ów potok jest czyszczony 2 razy/3 razy w roku?
                Z resztą jeśli ktoś chce kupić to będzie coś sprawdzał a nie podpierał się na uwagach z fora, więc zachęcam do samooceny.
                • Gość: klient Re: Osiedle Point House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 10:18
                  czy wiecie czy jest cos planowane po drugiej stronie Al.Wyscigowej (na terenie Wyscigów) ? poki co jest jeziorko i jakies baraki...
                  • Gość: rowniez klient Re: Osiedle Point House IP: *.ericsson.net 13.05.11, 12:02
                    Jest taka koncepcja Totalizatora Sportowego, ale koszt niesamowity
                    Tekst linka
                    • Gość: klient Re: Osiedle Point House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 12:11
                      koncepcja ciekawa, tylko pytanie na ile realna...
                      • Gość: klient Re: Osiedle Point House IP: *.us.db.com 14.05.11, 11:59
                        Malo realna sprawa, ze wzgledu na fakt ?e tor wyscigow konnych jest zabytkiem i jakiekolwiek inwestycje musza otrzymac zgode konserwatora zabytkow a to nie takie latwe.

Osobiscie uwazam projekt za bardzo interesujacy i na pewno dodalby uroku tym barakom :)

Co sadzicie o samej inwestycji?
    • aceton23 Re: Osiedle Point House 17.05.11, 15:32
      Zapraszam na nowo powstałe forum poświęcone temu osiedlu, znajdujące się: tutaj. Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców i sympatyków :)
      • Gość: niebieski Re: Osiedle Point House IP: *.opera-mini.net 26.09.13, 19:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka