Dodaj do ulubionych

Energomontaz-Pn Józefosław

27.02.02, 12:29
Szukam przyszlych sasiadow, czyli osob, ktore postanowily zamieszkac na osiedlu
budowanym przez Energomontaż Północ w Józefosławiu.
Ciekawi mnie, czy zaczeliscie juz wykanczac swoje mieszkanka, czy podobnie jak
ja czekacie na podlaczenie mediów. Może wiecie kiedy takie podłączenie ma
nastąpić? A kiedy wg. Waszych informacji nastąpi zakonczenie budowy osiedla?
Chciałabym porównać Wasze informacje z moimi.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • okrus Re: Energomontaz-Pn Józefosław 05.03.02, 16:48
      hej! ja też tam kupiłam mieszkanie ale zwodzą mnie z jego oddaniem od kilku
      miesięcy. Tak naprawdę są uprzejmi tylko na początku, a na konkretne pytania
      brak jest konkretnych odpowiedzi. Panie w biurze mieszkaniowym pracują do 15-
      ej !!!, podobnie też kierownictwo firmy, zresztą trudno dostępne. Kiepska
      organizacja - burdel straszny, np. zleciłam postawienie ścianki w jednym
      miejscu a jest w innym i podobno będę musiała jeszcze za to zapłacić;
      zainstalowali drzwi,które przez to że coś wnosili już są pobijane; położyli
      kostkę brukową, która już w niektórych miejscach przypomina sztormowy Bałtyk -
      ale kto się tym przejmuje, widocznie za dobrze im się powodzi bo nie szanują
      już tego co (z takim trudem) wybudowali. Najgorsze jest jednak, że nie
      istnieje dla nich coś takiego jak termin oddania. To według Energomontażu
      Północ jest pojęcie płynne. Mi nie przysłali nawet pisma z przeprosinami. Co
      gorsza kłamią w żywe oczy bo mówią, że media mają być podłączone lada moment, a
      obiecują to już przecież od połowy zeszłego roku. W chwili obecnej prowadzą tam
      tylko prace tak dla pozoru i gołym okiem widać, że w Energomontażu kiepsko z
      pieniędzmi - jak przyjdzie jakiś klient to żeby coś się działo. A-ha, człowiek
      którego spotkałam kilka dni temu na budowie (dziwne że mówi po polsku bo tam
      przecież sami rosyjskojęzyczni) powiedział mi, że budynki nie są w ogóle
      ocieplone styropianem i jego zdaniem zwyczajnie będziemy marzli. Żalił mi się
      zresztą, że Energomontaż zalega z wypłatami dla podwykonanców i stąd całe
      zamieszanie. W każdym razie poczekam jeszcze trochę, a potem poszukam jakiegoś
      prawnika zeby oddali pieniadze. Na szczęście nie wpłaciłam jeszcze ostatniej
      raty, bo gdybym to zrobiła to chyba w ogóle mieliby mnie w nosie. Studiowałam
      umowę i okazuje sie, że chcac sie wycofac trudno byłoby mi odzyskać co już
      włożyłam. Dziwię się też że taka firma wygrała przetarg na budowę ratusza na
      Ursynowie... brak słów, choć to nie moje zmartwienie. Trochę pesymistycznie,
      ale jak nie być pesymistką jeśli kłamczuchom powierzyłam wszystkie swoje
      oszczędności :(((
      • barakuda Re: Energomontaz-Pn Józefosław 07.03.02, 17:25
        Czesc,
        Milo, ze jednak ktos odpisal, bo juz stracilam nadzieje.
        Jesli chodzi o Twoje uwagi to niestety sa sluszne. Ja natomiast jestem, mimo
        wszystko, dobrej mysli. Mieszkanie odbieram w najblizszym tygodniu. Prad jest
        juz w mieszkaniu, gaz ma byc niebawem, a w kwestii kanalizacji powiedzieli, ze
        na razie zastosuja rozwiazanie zastepcze do momentu podlaczenia docelowej
        kanallizacji. W kazdym razie ma byc mozliwe korzystanie z wody na potrzeby
        wykanczania.
        Co do biura mieszkaniowego, to zgadzam sie w pelnej rozciaglosci, dlatego tez
        szybko przestalismy rozmawiac z paniami, ktore maja pretensje, ze musza
        pracowac w ogole. Rozmawialismy od razu z dyr. finansowym lub kierownikiem
        budowy i tu musze powiedziec, ze moze nie od razu osiagnelismy sukces, ale po
        paru pismach udalo nam sie wyegzekwowac kary za zwloke, ktore wpisalismy do
        umowy. Kierownik budowy ostatnio tez sie nieco zrehabilitowal (po tym jak
        troszke na niego nakrzyczelismy) i dopilnowal, aby w mieszkaniu zostaly
        poprawione rozne niedociagniecia. Co bedzie dalej to sie okaze po odbiorze. Na
        osiedlu sa juz lampy i budowane jest ogrodzenie.

Pozdrowienia
        • okrus Re: Energomontaz-Pn Józefosław 11.03.02, 17:01
          hej!
          czy możesz mi powiedzieć jakie miałaś zastrzeżenia do mieszkania i czy szybko
          je usunięto ? będąc ostatnio na budowie odniosłam wrażenie, że dwa okna są już
          trochę wypaczone (trzeba je otworzyć i dokładnie obejrzeć pod kątem) i
          zamierzam je reklamować. czy wiesz już kiedy będziesz podpisywać akt
          notarialny ?

Pozdrawiam
          • Gość: barakuda Re: Energomontaz-Pn Józefosław IP: *.pekao.com.pl 13.03.02, 11:22
            Czesc,

Jesli chodzi o nasze uwagi to dotyczyly one np. odplywu przy zlewie w kuchni,
            ktorego koncowka byla skierowana w dol zamiast do gory, podlaczenia pod baterie
            w lazience (prysznicowa), gdyz koncowki tego podlaczenie dla odmiany
            rozchodzily sie lekko na boki zamiast byc rownolegle, a takze (co jest dla mnie
            najwazniejsze) braku odplywu przy zaworze bezpieczenstwa w piecu w kuchni.
            Dalismy im czas na poprawke 10 dni, wiec zobaczymy. Ostatnie uwagi jakie
            zglaszalismy dotyczyly wysuszenia zacieku w kuchni, ktory powstal po
            zainstalowaniu przez nich barierki od balkonu u sasiada na gorze oraz
            wyrownania sciany po instalacji pieca. Te byly naprawione po tygodniu, wiec
            mysle, ze teraz bedzie podobnie. Ostatecznie jednak mieszkania nie odebralismy,
            gdyz nadal nie ma mediow. Problemy sa natury dokumentowej w Gminie. W kwestii
            okien to otrzymalismy od nich informacje, ze zglaszanie uwag bedzie mialo sens
            dopiero przy odbiorze ostatecznym, ktory bedzie sie odbywal w obecnosci
            serwisanta z firmy, ktora instalowala te okna i on dopiero stwierdzi czy jest
            to sprawa wyregulowania, czy zlego zainstalowania.
            A pro po aktu notarialnego to mysle, ze sprawa moze sie przeciagnac, gdyz nie
            ma jeszcze adresu osiedla, a to dopiero zaczeli zalatwiac.
            A jak wyglada sprawa Twojego odbioru, usterek i ewentualnego wykanczania?

Pozdrowienia
            • Gość: Leszekk Re: Energomontaz-Pn Józefosław IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.10.02, 22:51
              Witam wszystkich nowych sąsiadów. Ja już swoje mieszkanko wykończyłem i za
              tydzieńzamierzam się wprowadzić. Co do Waszych doświadczeńz Energomotażem, to
              wcale się nie dziwię - moja sprawa oparłą się o sąd.
              Pozdrawiam
              Leszek
              PS. Może założymy sieć osiedlową?
              • Gość: gość Re: Energomontaz-Pn Józefosław IP: 217.153.26.* 04.12.02, 17:37
                Witam,

Mam pytanie: czy podpisałeś już może akt notarialny? Może wiesz coś na temat
                podłączenia mediów (wody)?

Dzięki za odpowiedź.
                Ania
                • Gość: Leszek Konkel Re: Energomontaz-Pn Józefosław IP: 195.94.206.* 08.01.03, 23:01
                  Może Wymienimy się emailami?
                  Mój to leszekk@itnet.com.pl
                  Mieszkamy na Letniskowej 4/2
                  Leszek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka