Dodaj do ulubionych

U jakiego developera najlepiej kupić mieszkanie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 14:36
Planuje zakup nowego mieszkania w Warszawie, cena ok 500 tys. Wiele się słyszy na temat nieuczciwych developerów, dlatego chcę się zorientować u kogo najlepiej kupić, żeby nie mieć problemów. Jakie są najlepsze, ukończone lub na ukończeniu, inwestycje w Warszawie? Gdzie się najfajniej mieszka?
Nie oczekuje odpowiedzi od developerów, którzy będę zachwalać własne inwestycje, ale od ludzi którzy mają lub planują zakup nowego mieszkania lub ogólnie orientują się na rynku mieszkań. Których inwestycji się wystrzegać, a które są najlepsze? Cena nie jest głównym kryterium wyboru.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 15:58
      Zaraz bedziesz mial tunaganiaczy od dewkow o imionach Ania, Hania albo Gosc, operujacych slowami typu inwestycja, apartament i kredycik. Ja ci powiem co ja mysle - od zadnego. Szukaj na rynku wtornym, bedziesz mial pewnosc, najlepiej kilkuletniego, z papierami czystymi na 100%, obejdz okolice, popytaj mieszkancow, popatrz no forach osiedla. Deweloperow omijaj szerokim lukiem.
      • Gość: xx Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.era.pl 18.05.11, 16:25
        Licz tylko że z wtórnego kupisz za wyzszą cenę niż od Deva no i nie zrobisz tak jak sie tobie podoba.
        • Gość: Marian Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.merinet.pl 18.05.11, 21:49
          polecam J.W construction - ciekawe mieszkanka mają zwłaszcza na Górczewskiej. Ja tam nie kupuje bo troszkę za drogo dla mnie ale może Ciebie będzie stać?
      • Gość: Halinka mozna polaczyc najlepsze strony obu rynkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 23:08
        jest wiele mieszkan schodzacych z drugiej reki ale jeszcze nie zamieszkalych co mozna je wypiescic jak sie komu podoba

my z moim Adriankiem sie przymierzamy do takiego jednego pieknego gniazdka na Luckiej

sprawdzony developer z ISO9001, wiele chwalonych inwestycji, ciekawi sasiedzi, duzo sie dzieje w budynku i blisko do centrum skad podskakuje do mojej pracy w prasie kobiecej
      • Gość: autor Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.dormar.net.pl 21.05.11, 18:57
        Zgadzam się z przedmówcą. Jakość wykonania budynków z lat np. 2005 czy 2006 zdecydowanie jest wyższa od obecnej masówki. Oczywiście łatwiej jest robić aranżację na surowym stanie niż przebudowywać istniejącą. Ale z durgiej strony ma sie pewność, że nie pocieknie po pięknej ścianie, nie pęknie itp.
    • Gość: smiech wszyscy sa do d.py ALE jezeli juz to ... IP: *.centertel.pl 18.05.11, 23:20
      Polnord, Budimex, Echo, BRE
      lub .................................. spoldzielnie mieszkaniowe - sa generalnie lepsze od deweloperow - buduja mniej atrakcyjnie ale na pewno jest to znacznie wyzszej jakosci

unikac nalezy
      JWC, Dolcan

wszystkich zydowskich - Robyg, Ronson, DOR, etc. (jest ich mnostwo - wystarczy zobaczyc, kto kto jest wlascicielem docelowy, kto jest w radzie nadzorczej etc.) - buduja ladnie, ale straszliwa tandeta - poloza troche kamienia na elewacji, ale fundamenty totalna katastrofa, przeciekajace garaze, katastrofalne cienkie sciany pomiedzy mieszkaniami, ogolnie sprzedaja mega g.wno w cenie z sufitu

unikac tez nalezy wiekszosci hiszpanskich deweloperow - syf zblizony do zydowskich

• Gość: chazar Re: wszyscy sa do d.py ALE jezeli juz to ... IP: *.aster.pl 21.05.11, 14:02
        Zupełna prawda.
    • Gość: mika Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.acn.waw.pl 21.05.11, 10:42
      Dziecko, informacja o ktora pytasz jest bezcenna. Nikt na forum ani za frico prawdy ci nie powie, wiekszosc cie wkreca, pojawia sie naganiacze co gorszych deweloperow zachwalajacy swoj towar.
      • Gość: ucho Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.aster.pl 21.05.11, 14:03
        Po to są fora na tego typu portalach - dla marketingu szeptanego
    • Gość: . Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: 195.205.194.* 23.05.11, 21:49
      1/ Oglądzasz dokładnie z fachowcem wykończone, gotowe mieszkanie z prawomocnym prawem użytkowania nadanym przez wszystkie służby.
      2/ Sprawdzasz z doświadczoną kancelarią ich dokumentację i prawo do gruntu, czystość hipoteki.
      3/ Jeśli wszystko jest w porządku- rezerwujesz lokal niewielką kwotą, np 5% po ustaleniu terminu całkowitego ostatecznego przeniesienia własności z notariuszem /na piśmie? i treści aktu notarialnego z prawem odrębnej własności.
      4/ po podpisaniu dokładnie sprawdzonego aktu notarialnego-podpisujesz go i wręczasz pozostałe 95% wartości mieszkania
      • Gość: as to będzie miała wielki wybór IP: 94.75.122.* 02.07.11, 16:07
        Gość portalu: . napisał(a):

> 1/ Oglądzasz dokładnie z fachowcem wykończone, gotowe mieszkanie z prawomocnym
        > prawem użytkowania nadanym przez wszystkie służby.
        > 2/ Sprawdzasz z doświadczoną kancelarią ich dokumentację i prawo do gruntu, czy
        > stość hipoteki.
        > 3/ Jeśli wszystko jest w porządku- rezerwujesz lokal niewielką kwotą, np 5% po
        > ustaleniu terminu całkowitego ostatecznego przeniesienia własności z notariusze
        > m /na piśmie? i treści aktu notarialnego z prawem odrębnej własności.
        > 4/ po podpisaniu dokładnie sprawdzonego aktu notarialnego-podpisujesz go i wręc
        > zasz pozostałe 95% wartości mieszkania

genialny pomysł
    • kostecka-1 Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 23.05.11, 23:17
      Zakładam, że wiesz jak kupować mieszkanie (a nawet to już ktoś to opisał w tym temacie). Padła informacja, żeby Dolcana omijać z daleka. A ja muszę powiedzieć, że jestem zadowolona z całej interakcji. Nie jest to tani apartament, (Ursus, Bohaterów Warszawy), ale przynajmniej solidnie wykończony. O reszcie osiedli nie mogę się nijak wypowiedzieć. pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 00:15
        @Kostecka - poniewaz piszesz apartament, to ja rozumiem, ze podwyzszony standard, dwie lazienki, ponad 100m2 i wysokosc minimum 2,7 metra, bo przeciez nie napisalabys o 60m2 per apartament, co nie? Zatem spytam z ciekawosci, po ile metr apartamenta u Dolcana cie kosztowal? Zdrowka.
    • nonus85 Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 25.05.11, 10:16
      Na pewno odradzam Rogowski Development. Przejechałam się :/
      • Gość: ~rozbrat Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.ptim.net.pl 01.07.11, 22:41
        Ja nie polecam LW Development. Mam teraz duże problemy i pewnie się skończy rezygnacją z mieszkania i sprawą z powództwa cywilnego. Co innego mówią a później co innego robią NIEPOLECAM
        • Gość: ii Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.home.aster.pl 02.07.11, 20:24

np. od budimexu, maja jeszcze wolne mieszkania np. przy idzikowskiego
          • kocica_ewela Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 02.07.11, 21:16
            Gość portalu: ii napisał(a):

>
            > np. od budimexu, maja jeszcze wolne mieszkania np. przy idzikowskiego

o jejku a co bedzie jak sie skoncza te mieszkania :D
            budimex to taki super deweloper co swego czasu iles osob z berberysowo ogrodow
            moze potwierdzic :D kilka miesiecy nie pewnosci z aktami ale co tam skonczylo sie dobrzeeeeee ;)
    • Gość: lendo Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.aster.pl 02.07.11, 20:35
      Jeśli pytasz poważnie ( aż tak naiwnie?) to odpowiem. Wszyscy cię będą chcieli wyr....ać ci lepsi robią to mniej bezczelnie ale tylko tyle.
      Traktuj ich z wzajemnością jak handlarzy samochodów czy innych oszustów ( pardąsik ) - jeśli musisz coś od nich kupić zabezpiecz się z kilku stron ( nie kupuj dziur w ziemi itd)
    • agatka222.only Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 19.09.11, 20:56
      Z własnego (w tym "po rodzinie") doświadczenia, mogę polecić Victoria Dom. Otwarci, do dogadania i mają sensowne ceny przy dobrych metrażach. Wnętrza ustawne i takie mieszkanie aż samo zaprasza, by mieszkać :)
      • Gość: dd Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 21:57
        Hahaha :) Najpierw spamowałaś jakimś bananowym konkursem a teraz Victoria Domem? Jakie nagrody przewidzieli dla najbardziej samozapartych? 2% rabatu na balkon? :D
    • Gość: hohla Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.ptim.net.pl 21.09.11, 22:15
      najlepszym znanym mi developerem jest ebejot, buduja ze srodków własnych i bardzo solidnie, wszystko w terminie, błyskawicznie realizaja reklamacje, fajnie urzadzają osiedla

niestety buduja tylko na Ursusie, mieszkania maja słabe rozkłady, bloki sa dosc duże no i jest drogo
    • Gość: aga Acciona IP: *.aster.pl 23.09.11, 11:48
      a ja kupilam u Acciony, na osiedlu lesnym i jestem bardzo zadowolona, klopotow nie mialalm ale kupowalam jak inwestycja byla zakonczona, wiec moge polecici tego developera
      • heca7 Re: Ebejot 25.09.11, 20:06
        Chyba jako jedyni nie mają opóźnień;) I prawie w ogóle usterek. Tylko, że budują w Ursusie a to nie każdemu się podoba.
    • Gość: XXX Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 20:40
      Od żadnego, bo to wszystko k... i złodzieje.
    • Gość: QW Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.t-mobile.pl 27.05.13, 15:15
      Czyli najlepiej od JWC, ta firma ma już swoją pozycję na rynku (partacza który klientów po podpisaniu umowy ma w głębokim poważaniu).
      • agent.ds.nieruchomosci Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 28.05.13, 19:38
        Dlaczego uogólniasz? Po czym wnosisz, że partacz, po czym, że klientów ma głęboko jak piszesz gdzieś ... Konkrety, konkrety ...
        • Gość: dommt Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.free.aero2.net.pl 03.06.13, 20:04
          też jestem ciekaw? Łatwo komuś nawrzucać anonimowo bo kto to sprawdzi. Ja kupiłem od jwc i jakoś nie zauważyłem żadnych niedoróbek czy fuszerki, wszystko jest ok i co najważniejsze w cenie dla ludzi
          • agent.ds.nieruchomosci Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 06.06.13, 20:01
            No i chyba jedną rzecz można potwierdzić bezsprzecznie, przy 3 pokojowym mieszkaniu, zostaje ponad 100tys. zł w kieszeni, czyli w sam raz budżet na wykończenie mieszkania, w bardzo dobrym standardzie.
            • Gość: QW Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.13, 21:15
              Kupuję mieszkanie z drugiej ręki lepiej zbudowane, w lepszej lokalizacji i tańsze niż JW Destruction. Zobaczcie w sieci choćby jak zostało zbudowane osiedle Lewandów. Ich kolejna inwestycja Górczewska Park, pomiędzy torami kolejowymi i planowaną trasą szybkiego ruchu oraz bazą ciężkiego sprzętu budowlanego. Nie wiem jak teraz ale jakiś czas temu mieszkania z drugiej ręki na tym osiedlu były tańsze niż u dewelopera.
              Agent.ds.nieruchomości, masz jakieś argumenty na to że JWC oznacza jakość?
              • agent.ds.nieruchomosci Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 11.06.13, 17:16
                Jeśli mówimy o jakości nie gorszej niż u sporo droższej konkurencji to tak. Tym argumentem jest ilość osób jaka mieszka i jaka w ostatnim czasie kupiła mieszkanie na osiedlach wybudowanych przez tego developera.
                • Gość: białołęka Wszyscy mają wady ale jak już to.. IP: *.play-internet.pl 11.06.13, 18:39
                  bmi.com.pl białołęka i nowy dwór mazowiecki
                  • shibdo Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. 18.06.13, 07:26
                    szukam info odnośnie jw construction, bo znalazłem u nich fajne mieszkanie w przystępnej dla mnie cenie, jak buduje? Są szanse na jakieś zniżki? Zależy mi na szybkiej wprowadzce
                    • Gość: Wolfram Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. IP: 81.91.182.* 18.06.13, 08:07
                      > szukam info odnośnie jw construction, bo znalazłem u nich fajne mieszkanie w pr
                      > zystępnej dla mnie cenie, jak buduje? Są szanse na jakieś zniżki? Zależy mi na
                      > szybkiej wprowadzce

zle buduje, szans na znizki nie ma, szybka wprowadzka wykluczona
                      • shibdo Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. 25.06.13, 18:50
                        a jakieś fakty? Sporo moich znajomych mieszka w mieszkaniach od jw construction, nikt nie narzekał na problemy z wprowadzką czy złe wykonanie mieszkań
                        • agent.ds.nieruchomosci Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. 25.06.13, 21:29
                          No to jest chyba najlepszy papierek lakmusowy developera, czyli ilość inwestycji i ilość klientów jaka mieszkania w tych inwestycjach kupuje.
                        • Gość: Neela Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.13, 22:52
                          No właśnie, jak to jest ze zniżkami i szybką wyprowadzką? Ja też wypatrzyłam mieszkanie od jwc, i najlepiej mi się podoba rozkładowo i cenowo, okolica - póki co szczere pole że tak powiem, ale mi akurat to pasuje.
                          • agent.ds.nieruchomosci Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. 26.06.13, 23:37
                            Jaka inwestycja?
                            • Gość: Neela Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. IP: *.static.chello.pl 27.06.13, 08:11
                              ożarów, villa campina mnie interesuje.
                              • agent.ds.nieruchomosci Re: Wszyscy mają wady ale jak już to.. 30.06.13, 20:12
                                No to proponuję włączyć teraz TVN trwa finał Bitwy o Dom z osiedla Villa Campina.
    • Gość: Artem Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.play-internet.pl 13.06.13, 19:27
      Przyjrzyj się tym inwestycjom na Żoliborzu: rynekpierwotny.com/wiadomosci/z-miast/warszawa/elegancki-zoliborz,1436/. Wyglądają na naprawdę fajne.
      • Gość: filipc Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 22:16
        przyjrzałem się i widzę ceny z kosmosu, ale w sumie to drobiazg
        • agent.ds.nieruchomosci Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 26.06.13, 23:39
          No jest różnica wydać na mieszkanie 5tys. zł/m2, a 8tys. zł/m2 , jak przemnożymy to przez najpopularniejsze 40-50 m2 to daje kwotę potrzebną na wykończenie i wyposażenie mieszkanie właściwie i to ze sporą górką.
          • mareks_550 Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 01.07.13, 21:03
            5 tys a 8 to spora różnica, wiadomo są osoby które się nie liczą z kasą i sobie wydają i po 20 tys za m2, ale w większości Polaków na takie mieszkania po prostu nie stać, dobrze, że jest ktoś kto sprzedaje dobrej jakości mieszkania w cenie do zaakceptowania przez przeciętnie zamożnego kupującego
            • agent.ds.nieruchomosci Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 07.07.13, 23:04
              Ceny to jedno, ale ważna jest z punktu widzenia jeszcze jedna rzecz, zakup mieszkań gotowych , a nie dziury w ziemi, co i zapewnia większy komfort, bezpieczeństwo, minimalizuje koszty.
    • beattka.mom Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 11.07.13, 22:32
      Ja teraz chyba będę kupować od Skanskiej. Nie słyszałam o nich nic złego.
      • mareks_550 Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 12.07.13, 20:55
        a słyszałaś coś dobrego? :D, wiadomo, że deweloper będący dłużej na rynku zbierze więcej opinii niż taki który debiutuje
    • Gość: Magda Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.ip.xcore.pl 28.07.13, 12:08
      Jestem klientką magenta.dolcan.com.pl i mogę z całą pewnością polecić, wszystkie formalności przebiegły gładko i przede wszystkim nie zostałam oszukana w żaden możliwy sposób.
      • Gość: odbiorylokali.pl Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.13, 22:47
        Witam serdecznie,

polecam usługi fachowego odbioru mieszkania: www.odbiorylokali.pl

Pozdrawiam.
    • Gość: fill Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.13, 20:32
      natko, kochanie, zdecyduj się, w innym wątku piszesz że nabyłaś już swoje lokum u tego super dewelopera a tu że dopiero oglądasz.
    • axyn Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 29.04.15, 11:58
      Ja też myślę nad mieszkaniem w Warszawie i zastanawiam się nad nową inwestycją, którą prowadzi Murapol. Chodzi mi o Jana Kazimierza. Dokładniej można sprawdzić na InfoDeweloper. Bardzo podoba mi się sama bryła ale także lokalizacja, bo to moje "rejony". Jak myślicie, warto inwestować właśnie tutaj?
      • anna-dora Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 13.08.16, 19:43
        Witam, proszę sprawdzić, ten developer wybudował 3 etap na Berensona Białołęka, gdzie są cieknące domy, sprawa w sądzi, tragedia .tustolica.pl/berensona-osiedle-pelne-niedorobek-i-milczacy-deweloper_68792
      • anna-dora Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 13.08.16, 19:46
        Proszę przeczytać, napewno odechce się Państwu tego dwvelopera, podaję link : tustolica.pl/berensona-osiedle-pelne-niedorobek-i-milczacy-deweloper_68792
    • z3l3k Re: U jakiego developera najlepiej kupić mieszkan 19.05.15, 01:02
      www.zelazny-mieszkania.pl z czystym sumieniem zapewniam, że jest godny polecenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka