Dodaj do ulubionych

Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcioła)

24.06.11, 10:13
Witam serdecznie,
ostatnio bliżej przyglądam się ofercie bliźniaków na Wawrze przy ulicy Ostróżki/Celulozy/Dzięcioła. Z tego co się dowiedziałem buduje je Svenska Development, która jest (pierwotnym) Developer House. Z tego co czytałem to nieźle załatwili ludzi przy ulicy Palmowej. Jednak chciałbym zapytać jak jest na ww osiedlu bliźniaków. Byłem tam 2 razy, chodziłem po tych budynkach. Na razie kilka pierwszych bliźniaków jest pobieżnie dokańczanych, natomiast reszta się buduje. Z tego co widziałem w środku to cegły, stolarka okienna itp. jest dobrej jakości, natomiast po przeczytaniu opinii o innych osiedlach zastanawiam się co może być później. Jak na razie nie ma doprowadzonych do budynków: instalacji wodnej, elektrycznej, gazowej. Jeden z robotników twierdzi, że będzie to niebawem wykonywane (oddanie osiedla teoretycznie do końca 2011). Rzekomo na osiedlu zostało coś już kupione lub zarezerwowane, nawet ktoś ma założoną księgę wieczystą. Chciałbym jednak dowiedzieć się czegoś konkretnego od ludzi co już są/byli bliscy decyzji zakupów na tym osiedlu. Czy lepiej omijać szerokim łukiem tą inwestycję, czy zakupić i czekać, aż do oddania. Jak sprawdzić ich formalnie, czy mają zgody "na to i na tamto" ?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: xl bolec Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 23:35
      'las' kojarzy mi się z metodycznym, acz gwałtownym, pokrywaniem wstawionych nastolatek z kolonii. sporo tego było.
      a Wam?
      pozdro
    • Gość: Marek Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: *.icm.edu.pl 29.06.11, 17:14
      Masz świadomość bliskości (50-200m) planowanej obwodnicy Warszawy (ekspresowa), trasy olszynki grochowskiej oraz dwóch węzłów (estakady?): obwodnica z trasą olszynki + obwodnica z wałem międzyszyńskim?

siskom.waw.pl/mapy/mapa-standia.html
      Chyba ciszej będzie w mieszkaniu na zbiegu Niepodległości z Puławską...
      • Gość: 1maniura1 Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 09:29
        Dzięki za podesłanie tej mapki. Osiedle faktycznie znajduje się bardzo blisko tej inwestycji, jednak jest to jeszcze do przełknięcia, ale są gorsze rzeczy. Otóż na samym osiedlu nie ma jeszcze żadnych instalacji, dopiero mają kopać. Odwiedziłem przy okazji jedną z poprzednich inwestycji dewelopera (czyli wówczas pod szyldem Developer House). Faktycznie banda oszustów. Ludzie dopiero co odebrali klucze, gdzie osiedle miało być oddanie 2 lata temu. Odwodnienie, ogrodzenie, brama, kostka zostały olane przez dewelopera. Opłaty za instalacje wodne, gazowe, część elektryki, ludzie pokrywali w ramach zrzutki osiedlowej, z własnych środków, a i tak działają na stawkach prądu budowlanego itp. Deweloperowi siedli na kontach za długi, więc podstawiał osoby różne, aby te budynki legalnie sprzedawać. Tak samo część domów oddał podwykonawcom w ramach rozliczenia. Także ja się wyleczyłem, a do kupna zapraszam za kilka lat, jak obecni nabywcy przejdą te wszystkie batalie. Pozdrawiam.
    • Gość: Karol Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.11, 17:59
      Właśnie się tam wybierałem. Ale już mnie wyleczyliście.Dziękuję.Pozdrawiam
      • Gość: cycunio Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: 89.74.172.* 07.11.11, 01:02
        Tak, nie dajcie się nabrać na ich bajerki. W biurze tych oszustów siedzi typowa solara ze slumsów i wciska kity. Właściciel śmiga z rozpiętą do bebecha koszulą i złotym zegareczkiem, a biuro dzierżawią w totalnym bajzlu, przy Alei Stanów w W-wie. Nie polecam tych patafianów. Chcą wycisnąć każdy grosz, w zamian za gó...any dom. Pozdrawiam. Mówię to ja, właściciel, co ma z nimi batalie od kilku lat, gdzie dom miał być oddany 3 lata temu, a dziś jeszcze walczymy o odbiory techniczne i uprzątnięcie gówna, które zostawili po domach, które zbudowali w sposób naganny.
    • Gość: marek Re: Osiedle Sosnowy Las Wawer ( Celulozy/ Dzięcio IP: 178.73.48.* 16.03.12, 09:45
      To jest oszustwo, dlatego, że osiedle SOSNOWY LAS jest na ul. OGÓRKOWEJ 20 w Wawrze. tam wszystko wykonczone, na dniach zgoda na zasiedlenie od Urzedu Gminy wawer
    • grzegorznmcg DOMY WAWER 20.03.12, 16:33
      domy wawer ... Kwiatowa Polana to wyjątkowy projekt łączący ze sobą uroki życia wśród zieleni z możliwością szybkiego i sprawnego dojazdu do centrum. Usytuowane są na przestronnych działkach, zaprojektowanych z myślą o Klientach ceniących sobie przestrzeń i wygodę. Większość domów mieści się w programie Rodzina na Swoim, który gwarantuje wsparcie finansowe przy spłacie kredytu.
      victoriadom.pl
      • Gość: Waldemar_Baniak Re: DOMY WAWER IP: 217.153.86.* 10.01.13, 12:57
        Mogę polecić osiedle domów Saskie Zacisze. Z pewnością nieco droższe, domy są gotowe, osiedle monitorowe z całodobową ochroną. Lokalizacja świetna - na granicy z Gocławiem, tuż przy moście Skiekierkowskim.

www.makdom.pl/oferta,mieszkania-domy-warszawa,78
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka