1maniura1
24.06.11, 10:13
Witam serdecznie,
ostatnio bliżej przyglądam się ofercie bliźniaków na Wawrze przy ulicy Ostróżki/Celulozy/Dzięcioła. Z tego co się dowiedziałem buduje je Svenska Development, która jest (pierwotnym) Developer House. Z tego co czytałem to nieźle załatwili ludzi przy ulicy Palmowej. Jednak chciałbym zapytać jak jest na ww osiedlu bliźniaków. Byłem tam 2 razy, chodziłem po tych budynkach. Na razie kilka pierwszych bliźniaków jest pobieżnie dokańczanych, natomiast reszta się buduje. Z tego co widziałem w środku to cegły, stolarka okienna itp. jest dobrej jakości, natomiast po przeczytaniu opinii o innych osiedlach zastanawiam się co może być później. Jak na razie nie ma doprowadzonych do budynków: instalacji wodnej, elektrycznej, gazowej. Jeden z robotników twierdzi, że będzie to niebawem wykonywane (oddanie osiedla teoretycznie do końca 2011). Rzekomo na osiedlu zostało coś już kupione lub zarezerwowane, nawet ktoś ma założoną księgę wieczystą. Chciałbym jednak dowiedzieć się czegoś konkretnego od ludzi co już są/byli bliscy decyzji zakupów na tym osiedlu. Czy lepiej omijać szerokim łukiem tą inwestycję, czy zakupić i czekać, aż do oddania. Jak sprawdzić ich formalnie, czy mają zgody "na to i na tamto" ?
Pozdrawiam.