Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 06.10.13, 10:07 czy ktoś wie, kto jest producentem okien wstawianych na atelier? bo to chyba jedna z wazniejszych kwestii w mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgataPe Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 13:02 na stronie dewelopera pojawiły się nowe zdjęcia z budowy (stan na 30.09.2013): www.atelierzoliborz.pl/galeria/zdjecia-z-budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: atelier żoliborz IP: 46.28.107.* 07.10.13, 14:55 Nie powinno się oceniać nie wykończonego budynku, ale generalnie wrażenia są kiepskie. Owszem, kamień na ścianie wygląda jak "późne lata dwutysięczne" i nie jest to zła cecha, ale sama architektura... do bani. Beznadziejne są te wszystkie zaokrąglenia, ni to "gaudi dla ubogich" ni to nie ma nic wspólnego z np. modernizmem. Sprawę ratuje dobór kolorów elewacji. Wygląda to jak taki kołchoz, wychodzi na to, że to typowa ciemna studnia - mimo prześwitów. Nie wyobrażam sobie mieszkania jak ze zdj. nr 1 - obok tych zaokrąglanych "bulw" są balkony w ciemnym rogu dziedzińca. Jedna osoba będzie paląca gdzieś na dole i wszyscy będą żyć w swoich mieszkankach bez otwierania okien przy takiej bryle. Liczba okien, a co za tym idzie mieszkańców tego bloczyska, budzi przerażenie. A myślałem, że będzie kameralnie niż w innych projektowanych w okolicy mrówkowcach Robyga i Marvipolowskiego Art Eco (ten to dopiero kaszana!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KierownikBudowy Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 08.10.13, 15:02 Łącze się z Tobą w bólu i trzymam kciuki abyś zamieszkał w prawdziwym budynku Gaudiego a nie "w tych późnych latach 20 stych nie mających nic wspólnego z modernizem". hhehe co za gó...ana recenzja, pseudo znawcy. Pokaż nam też może inne ciekawsze inwestycje w tym zakresie cenowym co Atelier. Chętnie się dowiem gdzie buduje teraz Gaudi za 7k za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onop Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 15:18 architekt ma troche racji-mieszkan jest duzo, nie ma tu nic wspolnego z kameralnoscią. ale fakt gdyby tu bylo np 100 mieszkan zamiast 400 to pewnie i cena tego bloku bylaby inna.zreszta blok to blok. dzis nawet w domku jednorodzinnym ciezko mowic czesto o kameralnosci. a blok ma swoje wady, ale i zalety. co do mieszkan sa lepsze w tej inwestycji i gorsze.te co wskazał architekt fakt budzi zgroze. stad najlepiej wybierac mieszkania na zewnatrz.gdzie linia budynku jest prosta i sasiad sasiadowi nie zaglada w okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: atelier żoliborz IP: *.beyonddatacenter.com 08.10.13, 15:22 Ja akurat wolę mieszkanie od podwórka. Wolę takie niż patrzeć na płot od zewnętrznej strony na działkę Acciony. Jeśli kogoś stać na ostatnie piętra z widokiem na centrum to już inna sprawa, ale mnie akurat nie stać. Po co w ogóle ludzie piszą takie pierdoły i krytykują. Nie podoba się to idź gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onop Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.13, 15:30 pewnie kazdy robi jak uwaza.wszystko ma swoje zalety i wady.ja wole atelier niz zielony zoliborz lub przy krasinskiego. o niebo lepsze polozenie.pozdrawiam ps. wlasnie jaki producent wstawia okna na atelier? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KierownikBudowy Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 08.10.13, 15:47 Mi chodzi tylko o to ,że jeżeli ktoś szuka kameralnej inwestycji za 7K w dobrej lokalizacji i budynku Gaudiego to znaczy że postradał zmysły ot co ;) Łączę się w bólu z Architektem. Atelier jak każda inwestycja ma swoje lepsze punkty i gorsze, co kto lubi co kto woli i na co kogo stać. Jeden woli widok na garaże od Acciony a inny penthouse na ostatnim piętrze, ot co.. Peace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: atelier żoliborz IP: *.interdom.net.pl 09.10.13, 21:31 Witam. Czy ktoś z osób, które kupiły już mieszkanie lub są w trakcie zakupu może powiedzieć ile procent wartości trzeba zapłacić po podpisaniu umowy przedwstępnej i czy można to negocjować ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisfor Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.10.13, 18:59 Ja wpłaciłem 20% po podpisaniu ale sądzę, że to może być uzależnione od etapu zaawansowania budowy. Na dzień dzisiejszy zapłaconych transz 40% i taka może być wymagana wpłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vino Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.13, 15:01 Czy ktoś z Was wie coś więcej o deweloperze? 85% udziałów CEE Developments należy do S. Ołdaka, Prezesa Zarządu. Pozostałe 15% należy do Private Trust Holdings Sp. z o.o. (chyba od maja br., wcześniej te udziały należały do osoby fizycznej), które z kolei w całości należy do Celines Privatstiftung, wydaje się że z Austrii. Czy w takim razie można jakoś potwierdzić, że to ten sam inwestor, który budował Atelier Residence? Tam był chyba kapitał irlandzki. I jeszcze pytanie do tzw. "znawców tematu". Czy to prawda, że prezes Private Trust Holdings posiada licencję syndyka masy upadłościowej? Czy to ma jakiś wpływ na bezpieczeństwo inwestycji? W sieci nie ma zbyt wiele informacji o deweloperze, więc pytam o to co udało się znaleźć w KRS i podobnych źródłach. W weekend dowiedziałem się o inwestycji, wygląda ciekawie i może bym się wybrał do biura, ale jeżeli to niepewny deweloper to szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: atelier żoliborz IP: *.beyonddatacenter.com 21.10.13, 15:04 Wiem tyle, że spółka planuje kolejną inwestycję przy Łazienkach. Nie robili by tego, gdyby sytuacja finansowa była zła. A sprzedaż też im idzie nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 21.10.13, 18:27 To wiesz ze developer niepewny czy pytasz? Wyglada mi na probe oczernienia. Jakos wykonawca ani bank finansujacy nie skarza sie na nierzetelnosc. A skoro jak sugerujesz sa niepewni to sprobuj jakis rabat tam wynegocjowac i sie potem pochwal madralo ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony nabywca Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.13, 20:35 śledzę inwestycję praktycznie od dziury w ziemi. Patrząc na atrakcyjność, tempo sprzedaży lokali vs inne inwestycje z przyległego regionu to ja się nie boję o swoje pieniądze. Unibep też płynnie opłacany, wg harmonogramu budowy dla banku nie ma opóźnień i byle tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seg Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 22.10.13, 02:37 Nie wiem nic na pewno, ale mogę powiedzieć co z internetów wynika wg mnie. Towarzystwo jest z okolic Fundacji JK zdaje się. Jak widać idzie inną ścieżką niż większość izraelsko-holenderskich deweloperów, podąża spółkami po innych przyjaznych podatkowo krajach - zapewne wszystko jest na tyle zaciemnione, że żadne internety nie pomogą już dalej. Ja bym brał w ciemno - sami siebie w balona nie zrobią, jeśli się w tym wszystkim jeszcze łapią;) Internety nie kłamią, że to ten sam prezes budował na Grzybowskiej - nawet mieli adres biura sprzedaży tamże zanim kontenery na Przasnyskiej stanęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gj Re: atelier żoliborz IP: 94.42.201.* 28.10.13, 12:42 Ciekawe jak idzie teraz sprzedaż mieszkań. Ktoś kupił ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 28.10.13, 13:28 Dwu pokojowych podobno już nie ma. Sprzedano podobno połowe lokali. Takie info z biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kel Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 02.11.13, 22:51 wg mnie wszystkie te wątki są moderowane, najczęściej z serwera dynamic.chello.pl, nie dowiecie się jak a jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.13, 20:00 "Prawdę" zna tylko zespół Maciarewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 20:18 myślę, że jesteś na kursie i ścieżce do ,,prawdy''... zdaje się, że nadal walą posty z roboty z gsz i standardowo wysyłane w godzinach pracy:D wracając do moderowanych pytań - można sobie zajrzeć do księgi wieczystej i zobaczyć jak idzie sprzedaż. na dziś ok. 170/350 sprzedane (nie chce mi się odliczać aktów na garaże i liczyć dokładnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.13, 21:55 A zapewne faktyczny stan sprzedaży jest > niż wynika z elektronicznej KW, ponieważ tam wpisy wchodzą z kilkutygodniowym opóźnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 22:45 Zapewne:) Nie mówię, że mieszkanie się kupuje jak bułki. Dolicz wzmianki i będzie 4 więcej, ostatnie są z ubiegłego tygodnia a wpisy mają ok 2-3 tyg przesunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 22:08 Kupiłam tu mieszkanie i PRAWDA jest taka, że jestem bardzo zadowolona:) uważam, że to jedna z fajniejszych inwestycji (pod względem ceny i lokalizacji), a trochę się nałaziłam, zanim podjęłam decyzję. Oczywiście też miałam wątpliwości, bo developer mało znany - z pomocą prawnika sprawdziłam co mogłam, nie znaleźliśmy nic niepokojącego, w banku, który kredytuje inwestycję powiedziano mi, że nie udzieliliby kredytu szemranej firmie, developer wkłada też sporo środków własnych, więc trochę mu się nie kalkuluje nie skończyć inwestycji - ale oczywiście każdy powinien to sprawdzić samodzielnie, bo to jedna z ważniejszych decyzji finansowych w życiu. Byłam dziś na budowie, praca wre, (zawsze jak tam zaglądam roboty idą pełną parą), na budynku C i sporej części B jest już elewacja, zaczynają też kłaść na budynku A od Przasnyskiej. Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 07:08 my również nie możemy się doczekać mieszkanie mamy również w budynku B :) Pozdrawiamy sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: atelier żoliborz IP: 46.28.107.* 06.11.13, 02:14 Mam nadzieję, że sąsiedzi są mili i tolerancyjni, gdyż do budynku C wprowadzamy się my - dwie homoseksualne "rodziny" i zamierzamy naszymi dwoma mieszkaniami zająć pokaźną część jednego z pięter:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjny Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 16:24 Spokojnie Bolek. Wydaje mi się, że zdecydowana większość nic nie ma przeciwko związkom opartym na wielofunkcyjności odbytu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 19:25 Są nowe zdjęcia z budowy na stronie AŻ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.13, 09:28 Byłam dziś w okolicy budowy. Praca wre od samego rana. Wygląda to już coraz ładniej. Budynek od strony dziedzińca prawie cały chyba jest już ocieplony (ciężko stwierdzić na 100%, bo jednak trudno tam zajrzeć ;)) i kładziona już jest warstwa zewnętrzna (jakieś kafle, piaskowce etc.) - bardzo fajnie to wygląda. Od strony Powąskowskiej budynek też już wygląda ładnie, położono drewno i piaskowiec na elewacji. Szkoda tylko, że od strony Przasnyskiej ciągle trwają prace i ciężko z bliska ocenić bryłę i jak to wszystko jest wykończone. No ale, mam nadzieję, niedługo przekonamy się jak wizualizacje i projekty zostały wprowadzone w życie :) Fajnie by było gdyby udało im się wyrobić z całą zewnętrzną częścią przed ostrą zimą… A macie jakieś informacje/prognozy/plotki, czy wcześniejsze ukończenie/odbiory są nadal możliwe? A może też ktoś coś wie, co będzie się działo na działce Acciony (jeśli w ogóle)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.31.53.218.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.13, 15:01 Na razie w KW działek Acciony brak jakichkolwiek wzmianek o Lidlu, o którym krążyły plotki pare tygodni temu. Także Hiszpanie trzymają grunt z decyzją o warunkach zabudowy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.11.13, 06:50 Podobno Dev będzie chciał w raz z kończeniem robót występować sukcesywnie o pozwolenia żeby z datą finalnego końca czyli czerwca tak jak to w aktach jest napisane rozpocząć od razu odbiory. Byłoby bardzo fajnie to załatwianie pozwoleń to minimum miesiąc dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat1 Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 17.11.13, 10:14 REALNY termin odbiorów mieszkań to będzie wrzesień-październik 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 11:13 No boję się, że masz rację, chociaż mam nadzieję, że wczesniej… Ja datę ukończenia budowy na umowie mam maj 2014, a nie czerwiec, jak większość tu obecnych… To pewnie dlatego, że wcześniej ją podpisywałam. Wiadomo, że daty odbioru to jeszcze trochę od ukończenia budowy, jednak mam nadzieję, że do października nie każą nam czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 17.11.13, 11:42 Też myślę że dopiero Boże Narodzenie to będzie termin kiedy najwcześniej się zaczniemy wprowadzać. Chociaż przy obecnym mieszkaniu już po dwóch tygodniach się udało.....Ale dzieci nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.11.13, 11:53 bądzmy dobrej myśli:) Może naprawdę uda się wszystko o czasie i w sierpniu będzie można sie wprowadzać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 12:18 skąd taka pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 17.11.13, 14:00 Laki to nie pewność a przypuszczenie poparte w pewnym stopniu doświadczeniem swoim i znajomych. Bardzo był chciał żeby się nie potwierdziło bo skomplikuje mi życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: atelier żoliborz IP: 212.38.196.* 14.11.13, 13:42 Wow, mieszkajcie sobie gdzie chcecie chłopaki. Tylko po co się tak z tym tak obnosicie? Szukacie wsparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 15:47 Raczej szukają młodych, męskich i owłosionych sąsiadów, na siłkę, kawkę albo i coś mocniejszego:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 20:43 wlasnie zajrzalam na www atelier, wyglada na to ze zostalo juz bardzo malo wolnych mieszkan. Kupilismy w budynku A. Mam nadzieje ze Maj to termin realny do odbioru mieszkania. Patrzylam na oferty wyknoczeniowe, sadze ze gra nie bylaby warta swieczki.... gdyby nie fakt ze to przyspieszyloby przeprowadzke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nowe ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 20:02 Doszły mnie plotki, że podwyższyli ceny. Ktoś coś wie, słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: Nowe ceny IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 17:46 Więc Ci co kupili już zarobili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa podnosi to sie deweloperom w spodniach IP: *.play-internet.pl 09.12.13, 01:06 od paru miesiecy jest ozywienie na rynku wynikajace ze spadku stop procentowych i obaw o rekomndacje s. niektorzy deweloperzy uwazaja probuja to wykorzystac do trzymania lub podniesienia cen, ale zupelnie niepotrzenie, gdyz za jakis czas ponownie je obniza, gdyz skonczy sie chwilowy zwiekoszny popyt, poza tym ci durnie nie rozumieja ze ludzie nie beda juz akcpetowali takich cen, jak w 2007 i 2008, a banki nie beda juz tak kredytowaly golasow, jak wczesniej - to juz nie wroci mowiac krotko ... krotkotrwaly wzwod penisa w spodniach dewelopera, po ktorym przyjdzie jak zwykle sflaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gies Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.13, 19:07 Witam wszystkich potencjalnych sąsiadów! Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na parterze budynku B, z oknami na obecne garaże. W biurze sprzedaży powiedziano mi że owe garaże zostaną wyburzone przez miasto, a w ich miejscu miasto poprowadzi chodnik i ścieżkę rowerową. Dodatkowo w biurze sprzedaży mówią że za garażami powstanie inwestycja Acciony w odległości 22 metry od Atelier. Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy Acciona rzeczywiście planuje budowę aż 22 metry od nas. Wg. prawa budowlanego budynek może powstać 4 metry od granicy działki i martwi mnie to że Acciona może tak właśnie wybudować. Gdyby tak było (odpukać), to nowy budynek stałby 4 metry za obecnymi garażami, czyli jakieś 13 metrów od Atelier. Czy ktoś z Was ma jakiekolwiek informacje na temat budynku Acciony i tego co powstanie na miejscu obecnych garaży i kiedy? Spędziłem bezskutecznie pół dnia w szukając czegokolwiek na ten temat w sieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: atelier żoliborz IP: *.jmdi.pl 15.12.13, 11:52 Rozmawiałem z właścicieli jednego z tych garaży - podobno już od kilku lat toczy się sprawa w sądzie o ich wywłaszczenie ale jak twierdził są na to marne szanse bo oni już mają prawo do tego skrawa ziemi (dróżka + garaże) na podstawie zasiedzenia. Teraz bardziej czekają kiedy miasto da im w zastępstwie inny teren i odszkodowania za garaże. A że miasto się do tego nie kwapi - to zbyt szybko to nie nastąpi. Założyli nawet w tej sprawie "Stowarzyszenie Właścicieli Nieruchomości Garaży Przasnyska 7" (jest o tym informacja na boku garaży od strony ul. Przasnyskiej) - żeby mieć większą siłę w walce z miastem. Wynajęli prawnika i się sądzą. A że właściciele to głównie byli wojskowi - to twarde i nieustępliwe charaktery ;-). Co do terenu Acciony - to też mam obawy co do odległości od naszej działki. Na stronie www inwestycji jest rzut z góry z informacją, że budynki Acciony będą oddalone o 22m od budynku. I moim zdaniem to jest realne. No chyba, że w tym miejscu powstanie jakiś sklep (plotki krążyły na tym forum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.13, 17:47 Czytałam, że Acciona Nieruchomośći ma bardzo duże problemy finansowe, wstrzymują podpisywanie umów w poprzednich inwestycjach, więc raczej nie zaczną nowych, a prędzej sprzedadzą działki. Na działce od Przasnyskiej jest zgoda na budowę budynków mieszkalnych + usługi, więc nawet jeśli zmieni się właściciel, także powstanie tam osiedle, ze sklepami/kawiarenkami na parterze, jak w Atelier Żoliborz. Plotki o Lidlu dotyczyły drugiej działki Acciony, z tyłu AŻ, między budynkiem C a Powązkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gies Re: atelier żoliborz IP: *.amdocs.com 16.12.13, 11:10 Wielkie dzięki za odpowiedź! Trochę martwiła mnie sprawa tych garaży, tym bardziej że słyszałem plotki o tym że teren nie ma planu zagospodarowania. Ale dotarłem wreszcie do tych planów: www.pracownia-warszawy.pl/2-4a60636362c99.htm I według nich rzeczywiście ma powstać droga a za nią budynki mieszkalne - więc o żadnym lidlu nie ma mowy. Na stronce jest napisane że plan nie jest jeszcze zatwierdzony, ale z obserwacji tego co dzieje się w okolicach Atelier wnioskuję że jest konsekwentnie realizowany, tak więc chyba nie ma o co się obawiać? Co do ulicy pomiędzy Atelier a Accioną - na planie wyraźnie są zaznaczone zatoczki parkingowe, więc wygląda na to że jednak będą jeździć po niej samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikulinka Re: atelier żoliborz IP: 93.154.163.* 16.12.13, 17:18 Cholercia, już się ucieszyłam, że tylko chodnik i droga rowerowa, a tu zatoczki do parkowania :( jakby ktoś nie mógł skorzystać z tego linka powyżej to tu znalazlam jpga: ds2.maxus.com.pl/plany/1/plik/878/pl a tak swoją drogą nieźle ściemniają w tym biurze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 16.12.13, 18:56 A powiedz co wg Ciebie jest scuema tego biura bo ja mimo ze nie mam okien na zewnatrz budynku B i C bylem poinformowany ze bedzie tam droga z zatoczkami. Wystarczy chec zainteresowania sie i spojrzenie na mape Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.12.13, 18:58 Przypadkiem nie jest też na makiecie? Nie pamiętam. Tak czy inaczej coś takiego nie jest bardzo uciążliwe wg mojej oceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikulinka Re: atelier żoliborz IP: 93.154.187.* 16.12.13, 20:53 Bardzo się cieszę, że zostaliście Państwo poinformowani o tym fakcie przy zakupie mieszkania z innej strony budynku. My natomiast przy zakupie nieruchomości od strony garaży zostaliśmy poinformowani, że będzie tam tylko acciona... Mniejsza z tym - nie będzie to najczęściej użytkowana arteria, ale fakt jest faktem zostaliśmy wprowadzeni w błąd. P.s. A i na makiecie nie jest to zaznaczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.12.13, 21:08 Informacje o zagospodarowaniu tego terenu są umieszczone przecież w prospekt informacyjnym w planie zagospodarowania wraz z mapami sytuacyjnymi. Zresztą dyskusja nutę ma chyba Sandy. Jest mi przykro że nie zostaliście o tym fakcie poinformowani i mam nadzieję że pomimo tego będzie się fajnie mieszkało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BINIO Skażona ziemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 21:49 Słyszałem opinie o Żoliborzu Przemysłowym że tam jest skażona ziemia. Na ile to prawda to nie wiem, ale w pobliżu jest Instytut Chemii Przemysłowej. Może ktoś coś wie na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gies Re: Skażona ziemia IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.13, 23:40 To prawda! Mój stryj pracował w fso na żoliborzu. Do dziś co roku na wigilii opowiada nam jak to zdarzało się że pracującym tam ludziom rodziło się potomstwo z sześcioma parami oczu i czterema odnóżami. Podobno władza starała się utrzymywać to w tajemnicy i natychmiast po porodzie odbierallła ludzi-pająków matkom na zawsze i wysyłała do Moskwy, gdzie KGB prowadziło na nich eksperymenty... Nie wiadomo czy jeszcze żyją ale skoro BINIO też o tym słyszał to chyba przyznacie że to musi być prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikulinka Re: Skażona ziemia IP: 93.154.171.* 17.12.13, 08:36 Instytut chemii przemysłowej ma pozwolenie na użytkowanie do 2120 roku i jest przy placu grunwaldzkiem, wiec w pewnej odległości od AŻ. A zakłady FSO były tam gdzie teraz jest zoliborz artystyczny. W miejscu atelier były tereny wojskowe dokładnie pralnia garnizonowa. Jakby teren był rzeczywiście skażony to nie daliby pozwolenia na budownictwo mieszkaniowe. Tak jak było w przypadku zakładów imienia róży Luksemburg gdzie produkowali lampy rteciowe na woli. Nic tam sie od lat nie buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Grzybiarz Re: Skażona ziemia IP: 212.160.172.* 17.12.13, 11:45 " W miejscu atelier były tereny wojskowe dokładnie pralnia garnizonowa. Jakby teren był rzeczywiście skażony to nie dali by pozwolenia na budownictwo mieszkaniowe" Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy, jakie skażenie mogą wywołać sztywne z brudu wojskowe onuce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4m Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 12:04 witam, ciekawa jestem czy wszyscy z budynku C byli informowani,że zaraz za ich tarasami będzie parking, ulica itd.. My gdy oglądaliśmy mieszkanie w budynku B mieliśmy dokładną informację o tym,co będzie przy budynku C , za to o pasie garaży pomiędzy B, a accioną ,zdawkowe zdanie,że będzie pasaż pieszo -rowerowy,w momencie gdy doskonale wiedzieli,że jest to zaplanowane na parkingi i ulicę. Nie bez znaczenia też są informacje,w którym miejscu dopuszczalne są tzw. zwyżki,bo informacja,że generalnie ma być tam 6 pięter jest też lekko "naciągana"- gdy przyjrzeć się mapce wyraźnie widać,że dopuszczenie 10 pięter jest na b.dużej części działek acciony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 21:02 witam. widziałem dzisiaj na mieście bilbord z atelier i ceną promocyjną 6700- czy ktoś wie,czy to jest aktualna promocja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: atelier żoliborz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.13, 22:23 Znając życie to pewnie wytypowali kilka mieszkań na parterze lub pierwszym piętrze, od strony Apartamentów Przy Krasińskiego, z pokręconym układem (np. TO MIESZKANIE) - i chcą sprzedać z mniejszym zyskiem ale zachęcić innych. Zresztą rok temu widziałem podobną promocję właśnie w Apartamentach Przy Krasińskiego - i tam również lepsze rozkładowo i lokalizacyjne mieszkania chodziły znacznie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 22:34 a czy ktoś kupował mieszkanie niedawno, w listopadzie , grudniu? jakie są realne, końcowe ceny za metr? spróbuje jutro zapytać czy to aktualna promocja. bo trochę to nie zgadza się z poprzednimi informacjami,że ceny poszły w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikulinka Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.13, 11:01 Jeżeli widziałeś ten billboard przy lotnisku. To to stare jest bardzo. My jak kupowaliśmy we wrześniu to mieszkanie w tej cenie było na parterze i od strony krasińskiego, przy wjeździe do garażu i sprzedane było już wtedy bardzo bardzo dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikulinka Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.13, 11:46 A tak z innej beczki: Dlaczego taki paskudny kamień? www.atelierzoliborz.pl/sites/default/files/budowa/10_12_2013_2.jpg www.atelierzoliborz.pl/sites/default/files/styles/galeria_width_620/public/lobby-wejsciowe-1_2.jpg?itok=aby5lZde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiko Re: Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: 212.38.196.* 19.12.13, 15:53 Wiadomo, że otoczaki dla niektórych są bardziej swojskie, ale niestety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4m Re: Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.13, 16:18 Kamień mnie osobiście się podoba, ale jeśli dobrze pamiętam z krótkiej wizyty na budowie, to płytki na podłodze są zupełnie inne na żywo od tych na wizualizacji. Na wizualizacji wyglądają efektownie i "drogo", a na żywo dość tandetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.13, 19:19 W sprawie tych nieszczęsnych płytek pisałem jeszcze 2 miesiące temu do biura sprzedaży... okazuje się, że na wizualizacji podobno pokazane są "marmury", które będą na parterze (bo są wpisane w standardzie budynku tylko na parterze), a na piętrach od 1 w górę mają być zgodnie ze standardem "płytki gresowe", które wyglądają tak: www.atelierzoliborz.pl/sites/default/files/budowa/04_11_2013_6.jpg ... mogli naprawdę uderzyć w coś lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4m Re: Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.13, 19:57 O tak, dokładnie - naprawdę tandeta, mam wrażenie -jak najtańszym kosztem. Wygląda fatalnie, a biorąc pod uwagę fakt,że większość z nas będzie jechać z garażu prosto na swoje piętro, rozwiązanie z samym parterem niczego nie wnosi. Pomiędzy rzeczywistością a wizualizacją w tym wypadku przepaść ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coton Re: Rzeczywistość kontra wizualizacja IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.13, 21:54 W prospekcie informacyjnym w części o standardzie konstrukcji jest wyraźnie napisane, że hole są wyłożone gresem, a tylko parter to posadzka kamienna... wystarczy przeczytać co się kupuje. Co do kamienia przy portalach windowych to jest bardzo zbliżony do wizualizacji, a przecież to produkt naturalny - różnice w odcieniach są normą. Jak dla mnie pod względem zgodności wyglądu z zewnątrz oraz wewnątrz i standardu wykończenia na razie nie ma się co czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.13, 16:49 Tak, to było w okolicach lotniska :) Ok, czyli taka cena od dawna jest nieosiągalna. To dobra wiadomość dla tych, którzy teraz kupowali/ kupują mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.13, 08:30 niestety kazdy developer chce zarobic jak najwiecej stad prospekty swoja droga a rzeczywistosc wyglada niestety tandetnie i po taniosci. coz dzis rządzi cena wiec my szare ludziki nie mamy nic do powiedzenia jesli kupilismy juz mieszkanie. ja bylem na to nastawiony z góry...co do budynku b i za nim sciezek rowerowych i deptaków ...czy myslicie ze developer powie wam ze powastanie tam zaraz blok itp? to wszystko gra psychologiczna...sciezki deptaki kojarza sie niby z cisza i spokojem..co zacheca do zakupu...ja osobiscie uwazam ze tam gdzie deptak to i chołota wiec nie wiem czy taki spokój....tym bardziej na nizszych pietrach... mieszkanie z oknami na studnie to tak jak troszke w wiezieniu, z drugiej strony mieszkania an zewnatrz maja ryzyko tego ze nie wiaodmo co powstanie obok...na szcescie autostrady i wysypiska smieci nie przewiduja wiec nie jest zle;p dla mnie lepszy bylby lidl za oknem niz blokowisko...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 25.12.13, 21:20 Na stronie aktualne dane co do wolnych mieszkan. Zostaly pojedyncze 2 i 3 pokojowe, jest wiekszy wybor co do 4 pokoi i wiecej ale i tutaj widac ze kolejne mieszkania znikaja z oferty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? IP: *.play-internet.pl 26.12.13, 05:00 ciezka macie prace w biurze sprzedazy ... nawet w swieta musicie naganiac oki - pomoge i 27 biegne o 10-tej ustawic sie w kolejce aby kupic Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? 26.12.13, 19:15 Moge tylko domyslac sie co tobie z kolei kaze wpisywac sie w swieta o 5 nad ranem: nieudacznictwo zyciowe, frustracja czy zazdrosc golodupca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojoj Re: deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? IP: 46.77.124.* 27.12.13, 02:21 No prosze jaki psychoanalityk :))) rozumiem ze dla ciebie kazdy kto napisze cos krytycznego lub smieje sie z glupot jakie wypisujesz musi byc frustratem i zyciowym nieudacznikiem :))) Tak masz racje !!! pisze w godzinach nocnych poniewaz pracuje jako stroz w ochronie budynku w ktorym ty kupiles mieszkanie (sorry bank dal ci kredyt) i zzera mnie zazdrosc jak o tym mysle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? 27.12.13, 07:28 Nigdzie nie piszesz nic krytycznego. Z glupot tez sie nie smiejesz bo zadnej glupoty nie napisalem, przytoczylem jedynie dostepne wlasnie na stronie fakty. Dla ciebie trollu kazdy kto kupil mieszkanie to naganiacz z biura sprzedazy :) uwazaj bo za takie slowa mozesz wyladowac w sadzie, nie jestes anonimowy. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kkw Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 22:45 Mamy zagwozdke, rozważany kupno mieszkania na wysokim piętrze, budynek B od przasnyskiej lub budynek C. W budynku B mieszkanie było by położone przy wejściu do środka, czyli widok nigdy nie zostanie przysloniety innymi budynkami, bo bedzie wychodził na nowo powstająca aleję, minusem jest strona wschodnia. W budynku C bedzie ładne światło, ale jest ryzyko co postawią na działce Acciony, szcżegolnie ze mińimalna odległość od sąsiadów to 28 metrów. Co o tym myślicie? Które mieszkanie lepiej wybrać? Pomocy bo mamy straszny metlik w głowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 26.12.13, 23:12 W obecnym miejscu w którym mieszkam miałem podobny dylemat. Widok na ulicę której już nie zabudują vs widok na przestrzeń gdzie kiedyś miała być droga, blok. Wybrałem tą pierwszą opcję. Minęło kilka lat od ulicy cały czas szum i hałas a po drugiej stronie cały czas bez zmian: zielono i cicho. Tutaj niekoniecznie może być tak samo ale wiem, że nie chcę mieszkać więcej przy głównej ulicy od której wjeżdża się do parkingu osiedlowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kkk Re: atelier żoliborz IP: *.205.91.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.13, 08:39 Ruchu na ulicy sie raczej nie boimy, bo sypialnie beda od drugiej strony. Poza tym wjazdy do garazy maja byc chyba od strony budynku A. Mocno sie natomiast boimy braku swiatla w mieszkaniu od strony ulicy Przasnyskiej oraz cienia przez caly rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.13, 02:56 Czy jest na forum może ktoś , kto zrezygnował z zakupu już po zawarciu umowy deweloperskiej? Chodzi mi o odstąpienie z przyczyn innych niż te regulowane ustawą. I przy okazji..ktoś wcześniej wspominał, ze pod budynkiem B planowane są zatoczki parkingowe, tymczasem w załączniku do umowy, na którym jest min.plan z nowa droga, nie ma zaznaczonych zatoczek oraz ulicy, czy taki element nie jest wystarczajacy do odstąpienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielo Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.play-internet.pl 07.01.14, 23:55 bardzo łatwo odstąpić od umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 06:15 Jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielo Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 09:19 należy wykazać błędy w dokumentacji projektowej, tudzież nieścisłości pomiędzy projektem budowlanym a stanem powykonawczym - nawet niewielkie różnice w metrażu; i nic do tego nie ma umowa tylko nowa ustawa developerska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.14, 09:40 Sprzedaż mieszkań rozpoczęta została przed "wejściem" ustawy więc wydaje mi się że inwestycja nie podlega pod ustawę... może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielo Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 10:33 mylisz się - ustawa developerska działa na korzyść klienta, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 10:42 Nie mylisz sie, generalnie jeszcze dlugo beda sprzedawane rozne inwestycje (nawet nierozpoczete), ktorych nie bedzie dotyczyla ustawa, bo wystarczylo wlasnie rozpiczac sprzedaz przed wejsciem ustawy. Wszyscy deweloperzy sie zabezpieczyli i "rozpoczeli sprzedaz" nawet jak jeszcze nie mieli pozwolen na budowe. Wg. prawa aby "rozpoczac sprzedaz" wystarczy to publicznie oglosic, nawet nie robiac duzo wiecej i raz po raz wbic lopate w ziemie. Takze wszyscy jestesmy troche mamieni ustawa deweloperska, a ona jeszcze dluuugo ba wielu inwestycjach nie bedzie obowiazywala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 11:14 Ale to,ze ktoś rozpoczął budowę przed wejściem ustawy,nie oznacza,że teraz go ustawa nie obowiązuje. Jedyna różnica to taka,że wówczas nie ma konieczności rachunku powierniczego. Reszta przecież obowiązuje. Gdyby nie obowiązywała, wówczas deweloper nie wręczał by wszystkim prospektu informacyjnego, jako integralnej częśći aktu notarialnego. Czy nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.play-internet.pl 09.01.14, 11:52 Tak, ale niestety to jest jeden z najwazniejszych punktow, ktory tak naprawde chroni kupujacych... Cala reszta roznych elementow jak prospekty etc. czesto (u bardziej wiarygodnych deweloperow) byly zapewniane klientom przed wejsciem ustawy, wiec to jakis wielki przelom nie jest... Niestety punkt, ktory mial chronic nasze pieniadze bezposrednio, jeszcze dlugo nie wejdzie w zycie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 09:59 Pewnie tracąc kwotę kary umownej? Ale tak serio, też jesteśmy ciekawi, bo rozważamy taką opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: Odstąpienie od umowy deweloperskiej 08.01.14, 10:30 Ale w czym problem? Przeciez w akcie jest wszystko napisane: nie pamietam juz tylko czy 4.5 czy 5 procent kary umownej za odstapienie od umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.147.65.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.13, 10:15 Czy myslicie, ze w budynku B okna wychodzace na Przasnyska beda mialy slonce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.13, 11:17 Będą miały z samego rana ale chyba nie za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.13, 12:29 ktoś kto ma mieszkanie od strony północnej (tutaj w budynku b od strony przasnyskiej) pyta sie czy bedzie miał słonce?? Ludzie ile macie lat? 10? od strony wschodniej (budynek B od strony acciony) słonce jest do godziny 12 a co dopiero od północy.najlepiej oświetlony budynek to budynek C z panoramą na zewnątrz osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.147.65.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.13, 13:42 B od strony przasnyskiej to wg planu ktory posiadam wschod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.147.65.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.12.13, 13:44 Budynek A od strony krasinskiego to polnoc oraz C od strony wewnetrznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: 5.174.99.* 01.01.14, 17:48 ale budynek C lada moment będzie miał ulice pod spodem,do tego warunki zabudowy dopuszczają na sporym terenie działki acciony zwyżki do 9 pięter, nie tylko jak w Aż w jednym rogu. Za to od przasnyskiej jakaś jednak przestrzeń. Każdy wybiera swoje priorytety, komu na czym bardziej zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si Re: Budynek B okna od Przasnyskiej IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.14, 20:40 zdecydowanie wole sloneczne mieszkanie niz zaciemnione.zwlaszcza, ze u nas gorących dni i slonca nie jest za wiele...a ulica miedzyosiedlowa to chyba zadna tragedia..wazne ze obok nie ma ulicy szybkiego ruchu oraz tramwajów. zresztą do konca nigdy nie wiadomo co komu za oknem wyrosnie. stad jak mieszka sie w bloku uwazam ze lepsze sa mieszkania zdecydowanie wyzej polozone, choc wiadomo wowczas sa drozsze.zreszta wszystko kwestia gustu i budzetu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: atelier żoliborz IP: *.rudnickiego.warszawa.supermedia.pl 01.01.14, 14:37 Na Waszym miejscu wybralibyśmy mieszkanie w budynku C, na wyższych piętrach. Zgodnie z warunkami zabudowy w tym obszarze budynki mogą mieć 6 pięter (z podwyższeniem w części budynku do 9 pięter) Jeśli budynek naprzeciwko będzie miał 6 p. nie przysłoni słońca mieszkańcom budynku C w AŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.14, 22:52 co sadzicie o programie wykonczenia wnetrz? z drugiej strony ile kosztuje wykonczenie mieszkania w dobrym standarcie z m2? rozumiem ze gornego limitu nie ma, ale licze i licze i zawsze wychodzi za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vgb Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.14, 22:54 czy ktos ma najswiezsze kiedy planuja oddawac mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: atelier żoliborz IP: 94.42.201.* 02.01.14, 15:38 Ochroniarz z budowy powiedział mi przed świętami, że wykonawca chce przekazać do odbiorów już w maju. Ale ja się nastawiam na odbiór mieszkania raczej na sierpień. Potem jeszcze wykończenie mieszkania (albo siebie ;-) - tak więc przeprowadzka pod koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojoj Re: deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? IP: 46.77.124.* 27.12.13, 12:32 A coz w tym cennego i co ta informacja wnosi - chyba ze zakladasz ze 90% populacji jest tak durna ze nie potrafi sama tego sprawdzic. Generalnie Polacy to idioci ale czy az tak ...no moze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: deweloper nakazuje naganiac nawet w swieta ? IP: *.30.81.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.13, 16:09 Nie karmić trolla! Niech wyląduje frustracje gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beem Budynek A IP: *.zawiszy12.waw.supermedia.pl 30.12.13, 22:06 Czy może ktoś z forumowiczów posiada sprawdzone informacje na temat tego co powstanie na działce przed budynkiem A od strony ul. Krasińskiego (tam gdzie teraz stoją parterowe zabudowania) i ewentualnie kiedy może to nastąpić?. Jak sądzicie czy mieszkanie w tej lokalizacji (3 piętro) będzie miało bezpośredni dostęp do światła słonecznego z dwóch stron (tj. od strony podwórka i rzeczonych zabudowań)? Będę wdzięczny za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buyer Re: Budynek A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 09:45 Co tam powstanie tego chyba nikt nie wie..z tego co pamiętam Atelier Zoliborz probowało odkupić te grunty żeby coś tam jeszcze zbudować ale właściciel sie nie zgodził. Trzyma teren i sam pewnie jeszcze nie wie co z nim zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Budynek A IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 09:50 Witam! Wg mnie słońce od strony podwórka max do godz.13, a na słońce od strony tego piętrowego budynku nie ma co liczyć ( płn- zach), może latem od ok godz.19. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 02.01.14, 16:31 Czemu jestescie takimi pesymistami? Ja mam nadzieje, ze wszystko bedzie zgodnie z planem. Przeciez widac, ze poki co, praca wre, w biurze sprzedazy mowili mi, ze nie ma opoznien... Czemu zatem dopiero grudzien? Moze nie bedzie tak zle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.14, 08:28 lepiej niech oddzadzą później niz maja robic na szybcika jakies fuszerki.jak były dni otwarte to w mieszkaniach stolarka okienna byla w zlym stanie, wcale nie pozabezpieczana, framugi drewniane porysowane.to samo było na klatkach schodowych...wiec prosba by mieszkalo nam sie milej zwracajmy tez uwage na czesci wspolne bloku..okna w budynku b i c na klatce schodowej byly upaprane zaprawa itp..ciekaw jestem jak to domyja i czy nie poniszcza framug okiennych...tez zwaracjcie na to uwage bo co z tego ze mieszkanie ok jak codziennie bedziecie widzieli poniszcone juz na wstepie czesci wspolne...zatem przy odbiorach nie idzcie na łatwizne i nie podpisujcie na szybcika.wiem ze pewnie duzo ludzi przyjeznych ktorym bedzie zalezalo na czasie...ale kto moze niech wytyka zarowno zaniedbania u siebie jak i w czesciach wspolnych...choc wiem ze ludzi rozni sa..jeden dba o czystosc a drugi brudas...ciekawe jacy mieszkancy beda w tym budynku...licze ze myslacy...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.14, 13:08 Przecież termin zakończenia prac przez wykonawce to wcale nie to samo co przekazanie kluczy właścicielom. Wykonawca oddaje budynek, deweloper wnosi swoje zastrzeżenia - jak oni to "naprawią", dopiero wówczas rozpoczynają się odbiory indywidualne, podczas których zostaną wniesione kolejne poprawki, naprawienie ich trwa ze 2 tygodnie chyba i dopiero po tym oddanie kluczy. Przy założeniu więc optymistycznym,że wykonawca kończy budowę na czas, końcem maja, deweloper najwcześniej ZACZYNA indywidualne odbiory końcem czerwca/początkiem lipca, licząc więc najbardziej optymistyczny wariant przekazanie kluczy to wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: atelier żoliborz IP: 94.42.201.* 03.01.14, 15:08 Też nastawiam się na odbiór kluczy gdzieś na sierpień/wrzesień. Co do części wspólnych - to uwaga bardzo słuszna. Będę i na to zwracał uwagę przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 18:27 developerzy z wykonawcą zawsze grają do jednej bramki wiec to my musi byc ostatecznie tymi, co beda zwracac uwage na czesci wspolne przy odbiorze.developer wiadomo chce jak najtaniej wiec wykonawca robi tak jak developer spiewa..i takimi materialami jakie developer zatwiedzi...wiec nie łudzmy sie, ze ktos za nas bedzie myslal przy dobiorze czesci wspolnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
cortazar11 Re: atelier żoliborz 05.01.14, 18:56 Witam Chciałem zapytać, co sądzicie Państwo na temat proponowanych przez dewelopera programów wykończeniowych? Jak mają się one do cen rynkowych w Warszawie? Jakie mogą być korzyści i niebezpieczeństwa związane z wyborem takiej opcji? Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdecydowany Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.14, 20:58 Nierealne ceny zarowno do szerokości asortymentu i jego jakości. W cenie około 200zł więcej można już trafić programy ze sprzętem AGD. Jak na spokojnie usiąść i policzyć to w tej cenie samemu poprzez kilka ekip można zrobić spokojnie 2-3 poziomy lepiej. Jakiś dramat: Licząc przy naszym mieszkaniu 92 m2 wyszłoby nominalnie 96 500zł co jest oczywiście do zbicia. Mamy za to: - podłogi - pomalowanie ścian - drzwi wewnętrzne - glazura kuchnia i łazienka jak kto lubi - wanna i umywalki z bateriami i na tym koniec :) Wybierając naprawdę topowe produkty wyjdzie nie więcej niż 30 000 . Robocizna jak kto woli dla mnie większość do zrobienia własnoręcznie zwłaszcza w nowym budownictwie gdzie wszystkie ściany są rowne. Jak doliczyć pralkę, lodówkę, panel indukcyjny, zmywarkę, baterię w kuchni wraz z umywalką, oświetlenie i wyposażenie mieszkania to w ich wspaniałym programie musiałbym mieć około 160 000zł . Jak dla mnie sprawa jest prosta. Po prawdzie interesując się trochę wykończeniami mieszkań dawno nie widziałem tak słabego programu jeszcze w tak astronomicznej do jakości i zakresu cenie. Pozdrawiamy Sąsiedzi z bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony to ty chyba niewiele wiesz o topie ... IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 04:18 topowe rzeczy kosztuja nie tylko wiecej niz ty chcesz wydac na urzadzenie mieszkanka 96 tys, ale wiecej niz cale mieszkanko ktore kupiles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z okolicy Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 13:55 Mylisz się w swoich szacowaniach. Właśnie kończę wykańczać mieszkanie ~70 m2 i napiszę tak: 30000 kosztował materiał na łazienkę, WC, podłogę w kuchni i kawałek przedpokoju w cenie były gresy 60x60 na podłogach i ścianach, 3 stelaże podtynkowe, 2x WC i bidet, wanna, umywalki, baterie. Materiały ze średniej półki. np gresy od 100 do 200 pln/m2, baterie umywalkowe po 700 PLN + oczywiście wszystkie materiały pomocnicze tj kleje, folie w płynie, tasmy, el. hydrauliczne, el. montażowe, narzędzia i cała masa innych dupereli. Do tego doszedł koszt parkietu w pokojach ~50m2 - 16000 PLN + 6 drzwi ~ 11000. Wszystko po zsumowaniu i podzieleniu wychodzi ~ 800PLN/m2. Do tego moja robocizna którą wyceniam na 12000 - 15000 PLN w oparciu o cenniki przeciętnych firm wykończeniowych. Brakuje kuchni szaf wnękowych i oczywićie sprzętu AGD. Jeżeli brać pod uwagę całość to szacuje koszt wykończenia mieszkania na około 1500 - 1700 PLN i to wszystko to nie jest żaden luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilo Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.14, 14:39 Gres na ścianie? Szacun:) A ten parkiet 50 m to na suficie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 15:54 gres na scianie jak najbardziej moze byc - nie ma w tym nic nadzwyczajnego. co do ceny wykonczenia to kolega slusznie zauwazyl ze to co zrobil to standard sredni+ gdyby chciec mieszkanie wykonczyc topowo jak to napisal jeden z kolegow wyzej to niestety kosztowaloby to nie 2000 z metra ale nawet 10 tys z metra - ceny najlepszych materialow oraz elementow wyposazenia potrafia byc absurdalnie drogie ... tylko po co komu takie rzeczy w mieszkaniach w standardzie srednim i srednim+ w jakim plasowane sa inwestycje na zoliborzu to doprawdy nie wiem - takie rzeczy mozna byloby sobie strzelic w prawdziwym apartamentowcu, ale poki co w Polsce takich prawie w ogole nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 17:24 lodowka Liebherr CBNes 6256 Premium - 14 899 zł zmywarkaMiele G 4210 SC - 3 399 zł płyta indukcyjnaSiemens EH875MM21E - 5 439 zł piekarnik elektrycznyMiele H 6360 BP - 7 499 zł okap kominowyFranke Swing FSW918BKXS - 6 899 zł zlewozmywak prostokątnyBlanco BLANCOFLOW 45 S-IF 515816 - 9 229 zł bateria kuchennaBlanco BLANCOLEVOS-S 514918 (stal szlachetna polerowana) - 4 139 zł pralkaMiele W 5000 WPS Supertronic + AWD 10 - 9 999 zł suszarkaMiele T 8007 WP Supertronic - 8 799 zł Wanna Villeroy & Boch Aveo New Generation UBQ 194 AVE 9T1V-01 - 20 293,00 zl Bateria wannowo-natryskowa jednouchwytowa Zucchetti Faraway ZFA627.W - 13 777,00 zl reszty nie bede kontynuowal - a dotyczy to wszystkiego poczawszy od podlog poprzez wynmiane grzejnikow i okien ktore wrzucil deweloper po taniosci prz podlogi sciany a konczac na wykonczeniu to co wypisalem to sa rzeczy bardzo przyzwoite z wysokiej polki, ale ... nadal nie topowe jak juz sie kolega urzadzi to niech dorzuci jeszcze telewizor LED 3DPhilips 84PFL9708S - 64 999 zł choc jemu do topu jakosci i ceny rowniez duzo brakuje o zestawie dla melomana za 300 - 500 tys zl z grzecznosci nie wspomne jakby nie bylo ... gdyby szanowny kolega chcial urzadzic mieszkanko topowo to musialby zaplacic ... 5 razy wiecej niz za samo mieszkanko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.01.14, 17:26 Dowiedziałem się paru rzeczy więc się podzielę: 1. Podobno Acciona (działka sąsiadująca z Atelier) ma zacząć na wiosnę 2014 budowę swojego osiedla. Nie wiem od której strony zaczną (czy od Przasnyskiej czy od Powązkowskiej) 2. Firma HENPOL z Lublina (buduje sąsiednią inwestycję sPlace) właśnie złożyła wniosek o upadłość - www.wyborcza.pl/1,75248,15213404,Henpol_upadl__Gant_z_decyzja_sadu__Poturbowani_deweloperzy.html (chociaż sam inwestor czyli firma Ruscus Sp. z o.o. dalej działa. Tak więc trzeba się spodziewać, że ta budowa na jakiś czas się zatrzyma 3. W Atelier prace idą do przodu pełną parą. Podobno pracują nawet do 22:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 18:05 to bardzo wazne wiadomosci !!!!! dziekuje !!!!! ja slyszalem, ze para jest tak duza, ze podobno nawet do 22,01 !!!!! przy okazji ... ile masz lat ? ile masz oszczednosci ? jaki zamierzasz wziac kredyt ? jak zamierzasz go splacic ? sprobuje zgadnac ... 25-30 lat 0 oszczednosci pod korek a to juz problem banku zycze rozumu w 2014 i kolejnych latach i mam nadzieje, ze bank okaze wiecej rozwagi i mniej podniecenia niz ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: atelier żoliborz IP: 46.77.124.* 06.01.14, 18:13 A skąd takie informacje o planach budowy Acciony? Wiesz może jak wygląda projekt? Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.01.14, 20:08 Skąd? Dowiedziałem się ;-). Nie dam głowy, że to prawda, ale źródło było raczej pewne. Kiedyś znalazłem, że to sąsiednie osiedle ma się nazywać "Republika Żoliborz" a jego układ będzie mniej więcej taki jak tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.01.14, 20:10 Acha jeszcze jedno - nie karmię trolli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUyer. Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 09:25 Skąd info o tym że Acciona ma zacząć budować w 2014? Oni chyba ledwo ciągną.. Ilość porzuconych placów budowy w Warszawie by Acciona jest spora. Postawione przez nich szkielety gniją w kilku miejscach i od lat się nic tam nie dzieje. TYm bardziej byłoby dziwne gdyby mieli nagle ruszyć na Żolu z budową bądź co bądź nie małęgo osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 07.01.14, 12:56 > Skąd info o tym że Acciona ma zacząć budować w 2014? Oni chyba ledwo ciągną.. I > lość porzuconych placów budowy w Warszawie by Acciona jest spora. Postawione pr > zez nich szkielety gniją w kilku miejscach i od lat się nic tam nie dzieje. TYm > bardziej byłoby dziwne gdyby mieli nagle ruszyć na Żolu z budową bądź co bądź > nie małęgo osiedla. Też słyszałem, że ledwo ciągną i też nie spodziewałem się, że szybko (jeśli w ogóle) coś tam zacznie się dziać. Nie jest to informacja potwierdzona, choć z dobrego źródła. W praktyce musimy poczekać do wiosny i zobaczymy czy życie to zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 21:00 Nie kupujcie mieszkań w budynkach B i C w pobliżu ich łączenia. Acciona planuje tam wjazdy do garaży, niższym piętrom będą świecić w okna Ateliera, a wszystkim - smrodzić i hałasować ciągle wjeżdżając i wyjeżdżając (to będzie dość duży blok). Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.01.14, 21:34 Na parterze czy na pierwszym piętrze na złączeniu budynków B i C może być trochę odczuwalne ale raczej bym nie przesadzał. A wyżej będzie już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 07.01.14, 00:32 jasne ... posluchaja wolodyjowskiego i nie kupia :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bossterluk Re: atelier żoliborz 06.01.14, 21:34 Acciona Żoliborz? lamelapolska.com/pl/galeria/#/osiedle-mieszkaniowe-zoliborz A tak wyglądały wizualizacje Atelier www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=383503&page=7 Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.01.14, 21:38 bossterluk - a która to jest inwestycja z tymi okrągłymi budynkami? Odpowiedz Link Zgłoś
bossterluk Re: atelier żoliborz 06.01.14, 22:06 Chyba to miał być Robyg? www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=383503&page=8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw [...] IP: *.play-internet.pl 07.01.14, 00:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.14, 20:52 zamiast pisac o bzdetach i sie nawzajem kłocic ludzie z prowincji to niech ktos lepiej napisze cos konkretnego jesli wie o tej inwestycji, co bedzie mialo fundlamentalne znaczenie dla przyszłych lokatorów: kto jest np producentem okien dla tego bloku, kto wyprodukował drzwi wejsciowe do lokali, w jakim stanie sa tynki porobione, czy potrzebne beda dodatkowe gładzie? przeczytajcie takze uwaznie w swych umowach czy macie wpisane ze np w kazdym pokoju bedzie gniazdko internetowe, telewizyjne...u mnie np jest napisane ze w kazdym pokoju, a faktycznie okazuje sie ze w najmniejszym nie ma....probowalem to wyjasniac ale bez skutku...na pewno nie odbiore takiego lokalu...pozdrawiam ludzi na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 23:09 Mam pytanie do sąsiadów, pochwalicie się, ile płaciliście za metr? Mi ostatecznie wyszło ~7560. 6 piętro (na tym poziomie jest wciąż sporo mieszkań wolnych). Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 09.01.14, 23:16 Ale to ostatnie pietro w pionie czy w tym 9cio pietrowcu? U mnie wyszlo 6900 4 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 23:47 Sugerowałabym, żeby przy cenach podawać metraż, inna będzie cena 1m2 w mieszkaniu 40m a inna w 100m:) Mam ogromną prośbę, jeśli ktoś z Was będzie miał wiarygodne info o wcześniejszym ukończeniu budowy (co przy takiej pogodzie staje się realne) - wrzucajcie na forum. Nie mogę się doczekać przeprowadzki, zwłaszcza, że sprzedałam poprzednie mieszkanie i bezdomna jestem;) Pozdrawiam sąsiadów i cieszę się, że forum wróciło do bardziej merytorycznych tematów, bo obrzucania się błotem w internecie chyba wszyscy mają dosyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 10.01.14, 00:08 są wolne , bo być może są słabe rozkłady, lub są drogie Odpowiedz Link Zgłoś
kamilluk76 Re: atelier żoliborz 10.01.14, 09:08 Ciekawe są te informacje, z tego co wiem, każde mieszkanie jest wyceniane indywidualnie, zależy od budynku , piętra i metrażu. Czy podane ceny dotyczą jedynie mieszkania czy też liczone są wraz z miejscem w garażu? Jeżeli tak to w przypadku gdy ktoś zakupił dwa miejsca to cena z metra wzrasta radykalnie.. Pamiętam , że rok temu ceny mieszkań typu penthouse były wyceniane przez dewelopera za 10tys /m. Cena poniżej 8tys wydaje się wobec tego faktu bardzo atrakcyjna.. Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 10.01.14, 10:47 kamilluk76 napisał: > Ciekawe są te informacje, z tego co wiem, każde mieszkanie jest wyceniane indyw > idualnie, zależy od budynku , piętra i metrażu. Czy podane ceny dotyczą jedynie > mieszkania czy też liczone są wraz z miejscem w garażu? Jeżeli tak to w przypa > dku gdy ktoś zakupił dwa miejsca to cena z metra wzrasta radykalnie.. > Pamiętam , że rok temu ceny mieszkań typu penthouse były wyceniane przez dewelo > pera za 10tys /m. Cena poniżej 8tys wydaje się wobec tego faktu bardzo atrakcyj > na.. Cena rzeczywiście zależy od budynku, piętra, metrażu, układu - oraz oczywiście umiejętności negocjacyjnych i chęci do negocjacji ze strony sprzedawcy. Tak jak wszędzie - i tutaj im wyżej i im lepsza strona świata - tym drożej. Jak widać ceny wahają się od 7 do 11 tys. / m2. Trzeba rozmawiać o konkretnych mieszkaniach. Ale i tak nie można wierzyć w to co pisze się anonimowo na forum (przecież może pisać zarówno sprzedawca z biura sprzedaży jak i osoba, która nie widziała na oczy tej inwestycji i mieszka na drugim końcu świata). Lepiej porozmawiać z kimś kto już kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: atelier żoliborz IP: *.30.80.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 09:41 7560 zl za penthouse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizzy Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.14, 11:16 7700/m2 przy metrazu 57m2 na 4 piętrze,okna na strone południowo-zachodnią. w cene wliczone sa dwa stanowiska garazowe na poziomie -1, w tym jedno stanowisko łącznie z komórką lokatorska 4m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 12:17 gizzy, a kiedy podpisywana umowa ? dawno, czy ostatnimi czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.01.14, 15:44 Dowiedziałam się, że dni otwartych w styczniu raczej nie będzie:( Wie ktoś jak idzie budowa, kiedy prawdopodobne oddanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 18:39 Witam! Też mam taką informację, że dni otwartych w styczniu nie będzie, podobno szykują te dni otwarte ale może luty/marzec. Co do budowy..to podobno wszystko idzie zgodnie z planem tzn. koniec budowy w maju, na przełomie lipca/sierpnia pozwolenie na użytkowanie i wtedy rozpocznie się przekazywanie mieszkań. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat1 Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 13.01.14, 20:49 koniec budowy w maju :)) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: atelier żoliborz IP: *.dsk.uw.edu.pl 10.02.14, 10:50 hej, czy ktos juz cos wiecej slyszal o dniach otwartych - kiedy mozna sie spodziewac? A moze ktos podpytywal o mozliwe terminy odbioru mieszkan? Wiem, ze po skonczeniu budowy to jeszcze troche trwa, ale slyszalm w biurze sprzedazy, ze wakacje to prawdopodobny termin, a moze i wczesniej (w to ostatnie raczej nie wierze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 12:39 Mam pytanie do Was, kogo szczególnie nie polecacie z osób pracujących w biurze? Lub też polecacie, choć bardziej zależy mi na opinii, czy jest ktoś kto jednak wzbudza Wasze zastrzeżenia. Ja mam jeden typ, ale nie chcąc sugerować, ciekawa jestem Waszych opinii. Rozumiem,że pewnie większość ma do czynienia z jedną tylko osobą, ale tak czy inaczej pytam. Chodzi o rzetelność , poziom kultury osobistej i uczciwość ( choć tu można się pewnie pod nosem uśmiechnąć ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kkk Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.30.80.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 14:51 Mialem do czynienia z dwiema osobami, Pan Marek super, Pania Blondynke bym zwolnil natychmiast - odstrasza klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
niemieszkaniec Re: ile za metr2 10.01.14, 16:22 Mnie za lokal C243 łącznie z miejscem postojowym z boksem proponowali 7398 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: 212.38.196.* 10.01.14, 15:37 No, Blondi ma wyjebane po całości:) Nie ogarnia dziewczyna, że szare ludki nie codziennie wydają 600 tysi i mają prawo pewnych rzeczy od niej wymagać. No ale młoda jest, życie ją nauczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.14, 20:14 Ja że swojej strony polecam Panią Ole. Kupiliśmy u niej mieszkanie i wszystko co chcieliśmy było zrobione na czas, kontakt szybki i bez problemów. Chcieliśmy np szybko zdjęcia na maila naszego mieszkania też nie było problemu- jeszcze tego samego dnia były na skrzynce. To nie jest nasze pierwsze kupowane mieszkanie więc n mamy porównanie. Miałem styczność jeszcze z Markiem i też polecam. Franek mógłbyś używać innego języka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super gość Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.14, 20:50 Jeśli mam kogoś polecić to Panią Aleksandrę, na pewno nie panów. Większego chamstwa i arogancji, braku profesjonalizmu w życiu nie spotkałem. Nawet kupując ziemniaki na bazarze spotyka się milszą obsługę. Ale czegóż się spodziewać po personelu, który po godzinach myje okna w biurze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super gość Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.14, 20:56 Już się wypowiadałem na ten temat w innym wątku, ale mam ten sam typ! To dziwne, że firmie, która nie jest zbyt znana i planuje inną prestiżową inwestycję, nie zależy na opinii i zatrudnia tak nieprofesjonalny personel!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 22:05 Mam to samo zdanie co do Pana Marka. Absolutnie niegrzeczny, arogancki, podczas rozmowy jest bardzo agresywny w wypowiedzi, w sposób kompletnie nie do przyjęcia ! Mamy wrażenie totalnego braku profesjonalizmu. Nie tak rozmawia się z klientami, którzy kupują mieszkania za spore pieniądze. Pomijając, że zwyczajnie z racji wieku mógłby inaczej rozmawiać ze starszymi od siebie.Drugi Pan , jako tako, choć niewiele mieliśmy z nim do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coton Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.14, 22:32 Kupiłem mieszkanie i od początku miałem kontakt z Panią Aleksandrą. Wszystkie ustalenia i terminy były dotrzymywane, problemy rozwiązywane na bieżąco... Gorzej natomiast oceniam kontakt z osobą odpowiedzialną za zmiany lokatorskie - tu zdecydowanie dogrywanie szczegółów było udręką. Na tym stanowisku spodziewałbym się profesjonalnego architekta dbającego o szczegóły, odpowiedzialnego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 16:29 Widzę,że nie jesteśmy jedynymi niezadowoleni poziomem obsługi Pana Marka. Właśnie w tym celu zaglądam teraz na forum, a tu więcej mających zastrzeżenia do jego kultury osobistej i poziomu rozmowy, argumentacji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 20:20 Ja polecam p. Ole, jest zawsze grzeczna i uprzejma, zawsze umie odpowiedziec na moje pytania (dodam, ze nie mam bardzo szczegolowych pytan dot. budowy czy materialow, z ktorych sa wykonane poszczeolne elementy). P. Szymon w rozmowie byl oschly, tylko chcial odburknac i niewiele obchodzil go klient. P. Joanna od zmian lokatorskich to koszmar, b.chaotyczna, czuje, ze ma wielki balagan w mailach i papierach - na taka inwestycje powinni wyznaczyc dwie osoby do kontaktu i zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipo Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 16:54 A my jesteśmy bardzo zadowoleni z kontaktu z p. Markiem. Wszystko o co poprosiliśmy było na czas, a dodatkowo w trudnej dla nas sytuacji otrzymaliśmy od niego duże wsparcie. Z resztą personelu nie mieliśmy kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.play-internet.pl 19.01.14, 20:21 wzruszajace ... - finansowe ? - duchowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipo Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 20:41 Do O. Miło, że ktoś się wzruszył,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oo Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 20:59 O - prawdziwy polaczek. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.play-internet.pl 20.01.14, 01:28 Oo - zenade to ty widzisz codziennie w lustrze wiecej dystansu i humoru popie...ncu jestes typowym polskim matolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gien Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: 46.183.209.* 21.01.14, 14:06 czytać się tego nie da. wszyscy jesteście polaczkami. a co do sprzedających - skoro widza że gadaja z burakami to po co mają być uprzejmi? dla mnie wszyscy byli bardzo mili. pozdro dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kogo z biura polecacie/ nie polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 22:01 gien- najwyższa klasa wypowiedzi. Brawo! merytorycznie i kulturalnie..... Doprawdy, daruj sobie bo aż żal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: *.ip.netia.com.pl 22.01.14, 10:11 Moi drodzy czas chyba zakończyć te bezsensowne przerzucania się dziwnymi oskarżeniami. Własnie odwiedziłem stronę i widzę nowe zdjęcia - może nie widzieliście. Coraz ładniej zaczyna się prezentować budynek. Może ktoś ostatnio pytał o dni otwarte i ma jakieś info bo mam chęć odwiedzenia swojego M? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WJESIO Re: Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: 212.38.196.* 22.01.14, 10:27 Boże spraw, żeby te wszystkie chamy zamieszkały na Białołęce!:) Odwiedzić swoje M można niestety tylko w drodze podstępu. Jeszcze 2 tygodnie temu żadnych dni otwartych nie planowali. Trochę to dziwne, bo na tym etapie prac inni inwestorzy oprowadzają już wycieczki, można wejść z kimś z biura sprzedaży itp. Zakładam, że im się nie chce, ale gdyby ich trochę przycisnąć większą grupą to powinni zmięknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: *.ip.netia.com.pl 22.01.14, 10:43 WJESIO nie uważam się za chama a obecnie mieszkam co prawda na Tarchominie, który bądź co bądź należy do Białołęki..... co do podstępu to masz na myśli dogadanie się z jednym albo drugim i wieczorne odwiedziny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJJ Re: Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: *.beyonddatacenter.com 22.01.14, 11:00 Drodzy sąsiedzi. Pan Szymon z biura sprzedaży powiedział mi że w każdej chwili można się umówić na obejrzenie swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WJESIO Re: Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: 212.38.196.* 22.01.14, 11:49 Oprócz Tarcho są tam też pastwiska, i bardziej ten rejon miałem na myśli. Co do dogadania z jednym to raczej tak, a z drugim już niekoniecznie. Być może nie "dogadanie" nie będzie potrzebne. Wystarczy mieć kask i mało wyjściowe wdzianko, ewentualnie mocniaka w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe zdjecia z 14 stycznia IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 10:34 Ja zdecydowanie nie polecam Pani Aleksandry. Zero profesjonalizmu. Odpowiedzi na moje pytania były tak bezsensowne, że aż mnie zatkało. W wielu inwestycjach spotykałem bardzo dużą ilość sprzedawców i niestety (albo i stety) wyżej wymieniona Pani jest na szarym końcu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: atelier żoliborz IP: *.rev.netart.pl 23.01.14, 00:05 Doprawdy podziwiam ludzi, którzy robią sobie pętle na szyi na 20 lat i płacą po 7 tys. od metra za mieszkania w takim wielkim blokowisku w obskurnej, pełnej bud i zamkniętych warsztatów okolicy. W życiu bym nie kupiła w czymś takim, istne mrowisko, tudzież - nowe określenie - szuflandia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Produkt Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 23.01.14, 00:12 Jasne, w takim razie polecam wyżej wymienione pastwiska na Białołęce, "elegancką" wolę lub kresy Bemowa, prawie Bronisze. Tam warto, tam nie jest obskurnie, tam jest super... Serdecznie pozdrawiam nieutulonych w zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompon Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.14, 09:01 A ja nie kumam ludzi którzy piszą takie bzdury... Zanim co kolwiek sie napisze, nawet w internecie, powinno się gruntownie to przemyśleć. Po co narażać się na komentarze? Robić z gęby cholewę? No bo zastanów się: Co ma zrobić osoba która nie dostała w spadku po dziadku hekatarów ziemi we wiosce...? Albo nie ma sr*ających pieniędzmi rodziców, ciotek, wujków ? Nie mieszka z rodzicami i nie chce? Niechce tracić codziennie z 3-4 godzin z życia by dojechać w korkach do pracy z jakiejś białołeki czy innych legionowów, gdzie oczywiście z metra jest o połowę mniej? I niechce wynajmować do usranej śmierci za 3,5tysia 3-pokojowego mieszkania w śmierdzącym cebulą bloku z prl-u, by i tak później nic z tego nie mieć? Sorry każdy wybiera tak jak uważa. A ocenianie tego w taki sposób jak ty - może jedynie oznaczać frustrację lub ograniczone myślenie... Ja osobiście wolę mieć 2 tysie kredytu za trzy pokoje z ogódkiem niż za 2 tysie kisić się w wynajętym 2 pokojowym mieszkaniu w bloku na tarchominie. O taka już jestem nienormalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompon Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.14, 09:05 Oczywiście to było do "kiwi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJJ Re: atelier żoliborz IP: *.beyonddatacenter.com 23.01.14, 09:52 W takim razie ja tez jestem nienormalna. Bo podzielam zdanie Pompon. Dwa tysie może i bedziemy do banku płacić, ale na swoje, a nie komuś za wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.14, 01:28 > W takim razie ja tez jestem nienormalna. Bo podzielam zdanie Pompon. Dwa tysie może i bedziemy do banku płacić, ale na swoje, a nie komuś za wynajem. te franki jednak niczego ludzi nie nauczyły. Zaraz będzie pokolenie "nabitych w stopy procentowe". Najlepiej poproście o zaświadczenie z banku, że nie zostaliście poinformowani, że stopy mogą się zmienić :) PS w opowieści o najmie wynoszącym tyle co miniratka oraz o tym, że spłacając ratki "płacisz na swoje" już nikt nie uwierzy. Jeśli jednak otoczenie wie, że masz kredyt, to możesz spokojnie przedstawiać tego rodzaju poglądy i nikt ci nie zaprzeczy, ze względu na humanitarną zasadę nieodbierania resztek nadziei ludziom w ciężkim położeniu w Turcji z dnia na dzień podniesiono stopę z 4,5 na 10%. Można? Można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 09:55 Co myślicie o mieszkaniach od ulicy Przasnyskiej na najwyższych piętrach? będzie widno? będzie głośno czy nie? rozważam zakup i potrzebuje rady... jakie są jeszcze Waszym zdaniem plusy/minusy od tej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 26.01.14, 12:32 Ktoś już o to pytał kilkadziesiąt wpisów temu. Mieszkania od Przasnyskiej są od strony północno-wschodniej więc bezpośrednie słońce będzie tylko z samego rana. Tak więc jest to część budynku słabiej doświetlona. Ale jeśli rozważasz mieszkanie na wyższym piętrze - to nie będzie najgorzej (im wyżej tym jaśniej - pod warunkiem, że inny budynek lub drzewo nie zasłania). Hałasu też bym się specjalnie dużego nie spodziewał - ulica Przasnyska nie jest ulicą przelotową (jak np. Powązkowska czy Broniewskiego) więc będą nią jeździć tylko osoby zainteresowane tym rejonem (mieszkańcy, pracownicy, goście, itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.01.14, 11:13 Czy ktoś z Was może umówił się na oglądanie mieszkania? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 29.01.14, 23:57 mieszkań oglądać nie wolno ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.14, 09:38 Nie? Pytam, bo kilka razy już sie pojawiły takie informacje na forum plus chyba juz najwyższy czas,koniec prac w maju a nadal nikt mieszkania nie widzial:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z C Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.01.14, 10:48 My mieszkanie oglądaliśmy październiku na dniach otwartych jakiś czas temu ktoś pisał że znów będę takie organizowane ale wg to będzie raczej na wiosne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 10:03 Będą jeździć albo mieszkańcy, albo też wszyscy co stwierdzą, że szybciej tędy ominąć kawałek okolicznych korków, zwłaszcza jak już przebiją Rydygiera do Powązkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pat Re: atelier żoliborz IP: *.31.26.213.speedhost.pl 30.01.14, 22:41 Ceny może mają i nawet dobre ale architektura tego bloku jest wstrętna, ładna orydynarna wizualizacja a w realu wzieli kasę i wybudują brzydką studnie gdzie każdy będzie się oglądał za sąsiadem po oknach. Już nie mówiąć o dzieciach które narobią hałasu na całe osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.14, 07:53 fakt studnia to jest ..i wyobraźcie sobie jak bedą poniszczone klatki i czesci wspolne budynku podczas wykanczania mieszkan...masakra...cos wiem z doswiadczenia.ludzie nie dbaja o czesci wspolne ajedynie góra o swe mieszkania, a co dopiero ekipy wykonczeniowe.to bedzie tak jakby kupowac mieszkanie w budynku z klatkami przed remontem..a potem bedzie walka z zarzadcą nieruchomosci, z wysokoscia czynszy itp.dlaczego developer powołał takiego a nie innego.wrrrrrrr strach myslec.ale coz tak juz jest nie inaczej. no i zlepek ludzi jedni bedą grzeczni i wychowani a inni buractwo.ale jak sie chce mieszkac w Warszawie trzeba z tym sie liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: atelier żoliborz IP: 46.183.209.* 31.01.14, 17:37 skończcie z tym pesymizmem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 21:25 Też się nad tym zastanawiam, kto się wprowadzi i jaki będzie poziom kultury na osiedlu. Moi rodzice kupili dla siebie i mojej siostry z mężem naprawdę duże mieszkanie i wpakowali w nie naprawdę dużą, realną, ciężko zarobioną gotówkę. Teraz deweloper sprzedaje mieszkania po coraz śmieszniejszych cenach poniżej 7k/m. Nie twierdzę, że kultura jest zależna od zamożności, bo nie jest i zdarzają się bogate chamy, ale jeśli zeszli z cen wyraźnie to tzw. klasa średnia zwana przez tatę "pokoleniem ikea" rzuci się i się zaczną parapetówki, prywatki, pety z tarasów i wzywanie policji na krzyki po północy, a tego nikt by sobie nie życzył więc pozostaje mieć "nadzieję", że wprowadzą się same zakredytyowane po uszy osoby pracujące po godzinach. Co by złego nie powiedzieć o Miasteczku Wilanów to jest tam względnie spokojnie właśnie dlatego, że klasa aspirująca do średniej zapyzia w korporacjach, że jedyny wolny czas to wtedy kiedy pora rodzinę poza Warszawą odwiedzić. I hałasu nie ma cały weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.02.14, 00:36 Skąd wiesz, ze tak zeszli z cen? Ostanio słyszałem, ze jednak poszły u nich w górę:) Może chodzi rzeczywiście o cenę z metra, bo z tego co widziałem, do kupienia zostały w większości same duże mieszkania, ok 100 metrów i więcej i też dużo w budynku A, gdzie ceny były najniższe, więc może stąd cena z metra. A przynajmniej taką mam nadzieję, że to te powody:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 01.02.14, 00:47 ktos pisal, ze deweloper mial podniesc ceny a ty mowisz ze je obnizyl ponizej 7 ... ciekawe jak jest, czyzby wysyp gotowowcow i kredytow na 100% sie skonczyl i popyt tez sie skonczyl i ceny znowu sie obsuwaja ... no coz zobaczymy w dalszej czesci roku miatseczko wilanow jest fajniejsze ilosc kasy maniewiele wspolnego z kultura - ta sie wynosi z domu, a wiekszosc polskich domow to buractwo i patologia wiec nie maja skad czerpac wzorcow Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 01.02.14, 19:42 Ktore to mieszkania chodza ponizej 7 za metra? Chyba partery od Przasnyskiej...Bo ja chcialem kupic drugie w bud B i krzykneli mi 8 dwa tyg temu bez mozliwosci negocjacji. Jak ktos chce wozic dzieci do szkol i przedszkoli kilka km to niech bierze miasteczko Wilanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 03.02.14, 05:02 A jakie to bylo mieszkanie i co ta cena obejmowala - podaj konkretnie - metraz pietro garaz a najlepiej konkretny numer mieszkania Co do miasteczka wilanow to wyglada lepiej od zoliborza taka jest moja ocena a jak masz inna to masz prawo miec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 01:31 > Co do miasteczka wilanow to wyglada lepiej od zoliborza taka jest moja ocena a > jak masz inna to masz prawo miec Na jakiej właściwie podstawie uważasz, że ktoś ma prawo mieć inną opinię niż Twoja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.14, 12:57 a czy wiecie czy sa jeszcze wolne garaze? ile miejsc parkingowych juz sprzedali? w jakich cenach chodzą, czy jedno miejsce daja gratis? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho2014 Re: atelier żoliborz 03.02.14, 19:28 Czy ktoś może polecić kogoś,kto fachowo obejrzy mieszkanie do odbioru? Gdzie szukać usterek i na co zwracać uwagę? W końcu mieszkanie to fura kasy i lepiej ograniczyć następne wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 03.02.14, 23:20 Ja zamierzam skorzystać z usług fachowca przy odbiorze mieszkania. Nie mam jeszcze konkretnej osoby ale podobno łatwo znaleźć (wujek Google pomoże ;-). I jak już pisano trochę wcześniej - przy odbiorze mieszkania, koniecznie zwracajmy też uwagę na części wspólne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macono Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.14, 07:26 ja sam jestem elektrykiem inżynierem, duzo mam styczności z budowlanka na codzien i sam bede tam mieszkał ,wiec jak ktos chce moge po sąsiedzku cos doradzic;p na odbior bierze sie miarkę, poziomice krótką i długo i dobre oczy;p podstawowa sprawa to przelecmy metrówką powierzchnie mieszkania, potem poziomicą sprawdzamy poziom posadzek oraz ścian, a najważniejsze to czy równo są obsadzone drzwi wejściowe i okna. Patrzymy także na równośc tynku. Dzis tak naprawde gdy tynki gipsowe są rzetelnie wykonane, to nie trzeba naciągac juz scian!!!!!!!!!!!!! sciany naciągają ludzie którym "fachowiec" wmówi ze jednak trzeba naciągnac bo brzydkie sa;p - a takie byc nie powinny. (prócz wc). patrzymy jak są porobione podejscia wodno kanalizacyjne i czy w ogóle są bo istnieją przypadki ze była np. woda a nie było juz odpływu;p bierzemy próbówkę elektryczną sprawdzamy napięcie w gniazdkach (zazwyczaj przed odbiorem developer wymaga od nas bysmy mieli podpisaną juz umowę z elektrownią).sprawdzamy czy wszędzie jest napięcie, czy tablica jest opisana, czy obwody są porozdzielane i czy tak zrobione jak w projekcie. a na końcu oglądamy stan stolarki okiennej oraz szyby!!okna przy odbiorze developer musi umyc tak by sie lsniły, bysmy orzekli czy są porysowane czy nie!w koncu my kupujemy nowe mieszkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! patrzymy tez na drzwi wejsciowe jak są obsadzone, czy są na tyle wysoko podniesione ze wejdzie pod nie terakota lub parkiet. Wazna sprawa spadki na balkonie. i jeszcz e jedna sprawa- zwracajmy uwage na czesci wspolne. gdyz na dniach otwartych w pazdzierniku okna zarowno w lokalach jak i na klatkach byly tak pobrudzone i pochalapne i niczym nie zabezpieczone ze zastanawiam sie czy oni to doczyszcza!!!wrrrrrr wiec nie podpisujmy odbiorów przed poprawieniem wszystkiego!choc wiem ze duzo ludzi bedzie zalezec na czasie i mimo wszystko podpisze, ale kto moze niech nie daje sie nabijac w butelke!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 01:27 > Też się nad tym zastanawiam, kto się wprowadzi i jaki będzie poziom kultury na > osiedlu. Moi rodzice kupili dla siebie i mojej siostry z mężem naprawdę duże mi > eszkanie i wpakowali w nie naprawdę dużą, realną, ciężko zarobioną gotówkę. Ter > az deweloper sprzedaje mieszkania po coraz śmieszniejszych cenach poniżej 7k/m. Normalna strategia sprzedaży, jak poniżej 7 wszystko nie pójdzie, to będą sprzedawać poniżej 6. Coś jak w sieciówkach odzieżowych - kupują tekstylia z Bangladeszu po 2 złote sztuka, najpierw sprzedają po 50, potem w promocji po 40, a potem na wyprzedaży po 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelik Re: atelier żoliborz IP: *.play-internet.pl 08.02.14, 01:08 co za bezsensowna nazwa ATELIER, że niby co? kameralnie?na uboczu?artystycznie? przecież wiadomo, że będzie studnia na 9kondygnacji; nie wpuszczą Was do środka zbyt prędko bo boją się, że obczaicie błędy i niezgodności z projektem; i bynajmniej nie Żoliborz tylko Powązki; i tak po kolei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.30.45.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.14, 08:50 Widać, że dla niektórych nie ma to jak hejt o 1 w nocy z piątku na sobotę... Z pretensjonalnością i żoliborskoscią, etc. - pożyjemy, zobaczymy jak to będzie naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.14, 01:34 > Widać, że dla niektórych nie ma to jak hejt o 1 w nocy z piątku na sobotę... a w nocy z niedzieli na poniedziałek kładziemy się o 22.00, co? Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 05.02.14, 17:35 Witam, Orientują się Państwo, czy wykaz wolnych mieszkań w tej inwestycji, który widnieje na stronie jest aktualny? Próbowałem się dziś dodzwonić do biura, ale z marnym efektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyy Re: atelier żoliborz IP: *.180.208.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.14, 17:39 Nie jest aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 05.02.14, 17:45 Dzięki, a orientuje się ktoś czy zostały jakieś mieszkania metrażowo poniżej 40m? Czy wszystko się już rozeszło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.14, 19:42 wyglada na to, ze te trzy wolne i jeden zarezerwowany rzeczywiscie nie sa sprzedane, no chyba ze wlasnie podpisali umowy Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 06.02.14, 19:46 hmmm dziś dzwoniłem i powiedzieli mi, że wszystko się sprzedało, myślicie, że mogliby taki kit wcisnąć? czy rzeczywiście im tak dobrze sprzedaż poszła, że rozeszło się wszystko ? Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.02.14, 20:08 Raczej nie mają interesu w tym, żeby mówić, że wszystko się sprzedało jeśli się nie sprzedało. Może podjedź do biura sprzedaży i porozmawiaj ze sprzedawcą - zawsze to inna gadka. Wiem, że kilka (albo więcej) mieszkań zarezerwował (lub nawet kupił) jakiś fundusz inwestycyjny - więc może od nich coś się niedługo zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: atelier żoliborz IP: *.31.26.213.speedhost.pl 07.02.14, 19:22 Nazwanie tego Żoliborzem to gruba przesada. To tylko "Żoliborz Formalny" lub "Żoliborz Kredytowy" mówiąc szczerze. Obok jeździ słowem tylko jedna linia autobusowa, a do tramwajów jest dość daleko. Nie po to się kupuje mieszkanie w mieście by wydać pół miliona i mieszkać na wsi skąd tylko autem można się gdzieś dostać, nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.14, 19:37 Do tramwaju i autobusu masz siedem minut wejść jeśli to jest daleko to pozostaje dla Ciebie Iwo grupolar przy metrze Młociny. Żoliborz trochę naciągany ale wystarczy ulicę przejść żeby być na"prawdziwym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 21:40 Uwagi, o tym, czy to Zoliborz, czy nie byly juz na samym poczatku tego watku, wiec wszystkim, ktorzy nie planuja kupic mieszkania w tym "beznadziejnym miejscu" proponuje juz nie wyrzucac tu swoich frustracji dotyczących tej czesci miasta. Kogo mieliście zniechęcić, tego zniecheciliscie i naprawde tracicie czas powielajac ten temat. Juz sie cieszylam, ze forum zeszło na bardziej sensowne tematy, jednak widze co jakis czas musi sie trafic ktos, kto bedzie monitorowal forum i wyrzucał swoje zale, mimo- ze zupelnie nie jest zainteresowany i inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Produkt Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 08.02.14, 00:24 Tę żółć wylewają frustraci z PRLowskich bloków z okolicy, które przy nowopowstałych osiedlach wyglądają slumsowato. To ich najbardziej boli, więc za wszelką cenę chcą zdeprecjonować nowe osiedla Żoliborza Przemysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 08.02.14, 00:42 Ja jestem spoza Warszawy i zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Żoliborzu bo uważam, że jest to jedna z piękniejszych dzielnic, ma swój klimat czyli to co lubię. I nawet jak będę miał iść do tramwaju czy autobusu 10-15 min to mi to krzywdy nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typa Re: atelier żoliborz IP: *.hostowo.eu 08.02.14, 19:34 Z pewnością mieszkańcy starych bloków z okolicy, gdzie mają wszystko pod nosem a na zieleń nie będą czekać 50 lat, nie mają nic lepszego do roboty jak tylko zazdrościć zadłużonym po szyję całym osiedlom ludzi aspirujących do klasy średniej. Osiedlom okno w okno, bez zieleni, infrastruktury czy szkół/placówek zdrowia itd. Ci, co zamiast kupować dziurę w ziemi i czekać na apartament z widokiem na obiad sąsiada (lub jakies baraki) kupili na wtórnym w PRL-owskich blokach, to na pewno niespełni rozumu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: atelier żoliborz IP: *.free.aero2.net.pl 10.02.14, 02:02 > Z pewnością mieszkańcy starych bloków z okolicy, gdzie mają wszystko pod nosem > a na zieleń nie będą czekać 50 lat zieleni za 50 lat może tam dalej nie być. Przy starych blokach jest sporo, i to od lat. , nie mają nic lepszego do roboty jak tylko z > azdrościć zadłużonym po szyję całym osiedlom ludzi aspirujących do klasy średni > ej. Osiedlom okno w okno, bez zieleni, infrastruktury czy szkół/placówek zdrowi > a itd. Ci, co zamiast kupować dziurę w ziemi i czekać na apartament z widokiem > na obiad sąsiada (lub jakies baraki) kupili na wtórnym w PRL-owskich blokach, t > o na pewno niespełni rozumu;-) przy czym dokładnie wiadomo, jak PRL-owskie bloki będą się starzeć, bo starzeją się już od dawna. Starzenie się produktów współczesnych deweloperów to będzie interesujący, niezwykle dynamiczny proces, czy wręcz fenomen, jako że prawdopodobnie za 10 lat te mieszkania będą znacznie starsze niż PRL-owskie bloki (w sensie niższej ceny rynkowej). A czy kredytowi właściciele niewybudowanych jeszcze mieszkań sprawdzili już, z czego będą ścianki działowe oraz podłogi, uświadomili sobie parametry akustyczne gipsokartonu, a tym samym przyszłe warunki życia? (chociażby bycie na bieżąco z tym, co się dzieje u sąsiadów, i to nie tylko bezpośrednich. Łatwo to sprawdzić w dowolnym deweloperskim bloku). Ale nie przejmujcie się, wystarczy że mieszkania nie będą tanieć, stopy procentowe nie pójdą w górę, a popyt dalej nie będzie kumał o co chodzi z gipsokartonem, co najmniej te trzy warunki będą musiały być spełnione łącznie, a być może w sprzyjających pozostałych okolicznościach będziecie mogli wycofać się z tej inwestycji (ogólnie jeśli nie zabraknie jeleni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 08:51 Lekarz Ciebie nawet na internet płatny nie stać - korzystasz z darmowego shitu AERO więc tobie żaden bank by nawet kredytu by nie dał. Wygrałeś . Jesteś zwycięzcą. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilluk76 Re: atelier żoliborz 10.02.14, 09:29 witam, proponuję zamknąć wątek wszystkich opinii i uwag związanych z subiektywnymi ocenami położenia, przynależności i ocen moralnych w przy wyborze mieszkania... Uważam, że to forum mogłoby być pomocne gdyby wszyscy dzielili się swoją konkretną wiedzą odnośnie tej inwestycji lub ewentualnie zmian w zabudowie w okolicy. Aktualnie interesuje mnie np. czy ktoś z forumowiczów uzyskał bardziej precyzyjna odpowiedź odnośnie ukończenia inwestycji niż Ja? tj. 2 kwartał 2014? Obecnie mogę się podzielić jeszcze jedną informacją, uzyskałem pozytywną odpowiedź na pytanie czy można wejść i obejrzeć mieszkanie, jednak jednoznacznie zaznaczono, że może wejść jedynie właściciel-bez osób trzecich!!! (boją się, że ktoś wytknie usterki?) Bardzo proszę wszystkich przyszłych mieszkańców o możliwe dzielenie się wiadomościami...z terenu;) Swoją drogą przy takim nasileniu emocji na forum ciekawy jestem jak będzie w przyszłości wyglądała współpraca w ramach wspólnoty mieszkaniowej.., Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tipa Re: atelier żoliborz IP: *.hostowo.eu 08.02.14, 19:49 Dziecko ogarnij się i sprawdź realia, to co ludzie mówią na mieście, a nie tam jakieś formalne granice sprawdzasz w necie i posługujesz się wiki! Formalnie, jak najbardziej, zamieszkasz na "Żoliborzu", ale będziesz siedział w zdegradowanym otoczeniu wśród baraków i bloków naćkanych jeden na drugim tzw. kołochozów czyli wielkich studni gdzie piernięcie dziecka na placu zabaw słychać w 300 mieszkaniach! I ty się uważasz za człowieka klasy średniej? I ty śmiejesz się z PRL-owskich blokowisk, które są realizacją idei modernizmu? Nie chcę bronić starych bloków, ale w porównaniu do nowych to stara część Przasnyskiej ma klimat, ciszę, spokój, rozplanowanie, widoki no i duże drzewa a u was? Co wam wyrośnie na trawniku nad parkingiem? Kaktus? Uff, ludzie, którzy mają domek mogą tylko ze spokojem podziwić się takiemu podejściu frustratów. Te wasze niby-apartamenty (zwykłe bloki!) są jakimś powodem do dumy tylko wśród niskiej klasy aspirującej do średniej z korporacji. Siedzą tacy wyrobnicy w różnych bankach, callcentrach, agencjach reklamowych i łechcą się wzajemnie, że pobrali kredyty na 30 lat na norki w przemysłowej ruinie Żoliborza formalnego i wydaje im się, że są cool. Nie, nie są cool i będą jeszcze latami tupać nóżką, że chodniki wokół zrujnowane, że bezdomni pod oknem. Duża wada nowych osiedli, poza ściskiem jak w kurniku, to często usługi i ławki blisko okien. Ci wasi znienawidzeni sąsiedzi będą was nawiedzać spacerami do usług, sklepów w parterach waszych bloków i zaglądać wam w okna. To naprawdę takie przyjemne w nowym budownictwie? W życiu nie kupiłbym w tej inwestycji - w środku wielka ciemna studnia, wystarczy jedna babka na obcasie i mamy słuchowisko na 300 mieszkań, na zewnątrz widoki na slums przemysłowy, ewentualnie ludzie pod oknem zaczną chodzić do tych kawiarenek i usług jakże zmysłowo przedstawianych w folderach. A zrobię wam na złość:-) i jak się to wszystko zakredytowane do kołchozu wprowadzi, będę podjeżdżał pod wasze sklepy, usługi itp. i zaglądał wam w okna. Wyjdę na patio i pogwizdam sobie he he he. Uroki życia w bloczysku:-))) ps. oczywiście sobie kpię i nie zamierzam obrażać osób, których nie stać na nic lepszego. Natomiast nie mogę patrzeć jak ci biedni frustraci budują jakąś wizję mieszkania w elicie, przecież jest zupełnie odwrotnie - napatrzyli się w foldery reklamowe i myślą, że też będą uprawiać wizje szczęśliwych managerów (mcdonalda czy innej agencji reklamowej?) którzy zafundowali żonie a może i dziecku ten wystrzałowy gigaapartament:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.14, 19:55 Czemu nie mozesz na to patrzec? Co Ci do tego? To przeciez nie Twoje pieniadze ani kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 08.02.14, 23:02 Trochę zmieniając temat gorącej dyskusji... podobno pierwsze lokale usługowe w naszym budynku mają już rezerwacje. Plotka głosi, że ma być m.in. pizzeria i sklep spożywczy. Zobaczymy czy się potwierdzi... A sPlace zgodnie z przewidywaniem stanęło w miejscu... Pewnie szukają nowego wykonawcy (Henpol został postawiony w stan upadłości)... Oddanie pierwszego budynku z tej inwestycji się przedłuży... Oj coś nie mają szczęścia (najpierw długo nie mogli zacząć a teraz długo nie będą mogli skończyć) Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 08.02.14, 23:53 Czy 10 000 zł za 1m przy mieszkaniu 32m to dużo Waszym zdaniem? Myślicie, że da się wynegocjować coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.14, 00:59 Ludzie, co wam się wszystkim stało? W tej dyskusji absurd pogania absurd. Akurat na Przasnyskiej (w której sąsiedztwie mieszkałem kilka przyjemnych lat z życia) jak ktoś zna osiedle to wie jak jest zaprojektowane - w wieżowcach są małe mieszkanka, ale w niskich małych blokach - M4-M5. Nie ma żadnych małych okien, są za to klasyczne rozplanowania mieszkań (czytaj: dogodne, nie deweloperskie np. wąskie klity), bywają pożądane mieszkania dwustronne, dobrze doświetlone także dlatego, że jest tzw. przestrzeń. To osiedle ma mało wspólnego z typowymi blokowiskami jak na jakimś Bródnie, gdzie jest tylko trawnik, parking i wieżowce po kilkanaście pięter. Za to bloki mają już swoje lata, ulice zawalone autami, typowe problemy starzejącej się uliczki osiedlowej na "przedmieściach centrum". Nie rozumiem, czemu "nowym" tak bardzo to przeszkadza? W zamian za nieco gorsze otoczenie, widoki czy nieludzką architekturę (bo i stare kamienice, tu zgoda, z małą studnią nawet nie są przyjemne) czy ogólną ciasnotę macie za to nowy budynek, czyli proste ściany, nieco wyższe pomieszczenia, lepsze ocieplenie czy garaż pod ziemią. Wszystko jest kwestią kalkulacji. I na starej i na nowej Przasnyskiej nie mieszka elita, na jednej połowie "rodowici" na drugiej "zakredytowane lemingi" - więc tak będziecie sobie skakać do gardeł? Co do sąsiedztwa to chyba każdy kto ma trochę oleju w głowie i doświadczenia w kupowaniu mieszkań wam powie - sąsiedztwo to sztuka przypadku. Możecie kupić mieszkanie na wtórnym na Przasnyskiej i mieć imprezową mendę za ścianą, możecie kupić w Atelierze i tak samo mieć jakiegoś np. "pianistę" czy innego kretyna pod sobą. Tyle tylko, że: - w Atelierze raczej większość będzie zapylać 8-16 przez minimum 10-20 lat i nie mieć czasu na zakłócanie spokoju innym -> czytaj: większe prawdopodobieństwo spokoju, mniej babć osiedlowych, za to wkrótce więcej tzw. plotkar wózkowych itd. - w Atelierze to nie są bloki po 20 mieszkań więc wystarczy jeden na 300 takich wariatów i w takiej "studni" (trafne określenie) wszyscy mają przes...ane. Więc wszystko to sztuka wyboru oraz szczęście lub pech. Jak ktoś chce mieć gwarancję luksusu i spokoju nie wybiera ani tego ani tego tylko ładuje 4 mln i kupuje willę na starym żoliborzu ze sporym ogrodem i monitoringiem. Ale ten wątek to nie ta grupa docelowa aby się o tym rozwodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: atelier żoliborz IP: *.rev.netart.pl 09.02.14, 12:49 Dziecko, coś źle zobaczyłeś z okna szybko przejeżdżającego autobusu. Albo zobaczyłeś to, co twe zazdrosne oczęta chciały. Na Artystycznym budowana jest tylko wyższa dominanta przy Bulwarze Niemena, budowane kolonie wg. starożoliborskich klasycznych projektów to już niskie apartamentowce. Dominanta ma bodajże 7 pięter a nie kilkanaście ślepa kuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALI Re: atelier żoliborz IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.14, 14:45 W ogóle nie czaję dlaczego się tak wszyscy tu tak unosicie, i przerzucacie jakimiś niestworzonymi teoriami domysłami, bzdurami. Pożyjemy zobaczymy. Jak będzie i jak komu się będzie mieszkało na tym "nowym żoliborzu" Moja rodzina przeprowadziła się na Żoliborz po wojnie (wszystkich jadowitych od razu uspokajam, że ze wsi, bo tak się składa, że Wawrzyszew wtedy był wsią). To co nazywacie starym żoliborzem było wtedy mniej więcej takie jak okolice Atelier, słabo z zielenią, słabo z komunikacją (delikatnie mówiąc), mnóstwo sąsiadów z dziwnie brzmiącym wschodnim akcentem i do tego wiele rozpoczętych budów. Ale było też wiele plusów, przede wszystkim bliskość centrum, starówki. Teraz historia trochę się powtarza zarówno minusy jak i plusy są podobne. Pojawienie się rzeszy nowych ludzi przyczyni się tylko i wyłącznie do rozwoju tej części miasta (wiadomo, że będzie sporo chamów, ale wtedy też były i z czasem się ucywilizowały). Nie może być przecież tak, że rzut beretem od centrum są jakieś puste/ewentualnie przemysłowe tereny. Żadnej stolicy na świecie na to zwyczajnie nie stać, Warszawy też. W tym miejscu po prostu muszą mieszkać ludzie. Także zluzujcie trochę, pogadamy za 30 lat gdzie jest lepiej, a gdzie gorzej się żyje. Pozdrawiam normalnych Odpowiedz Link Zgłoś