Gość: EM Re: atelier żoliborz IP: 217.153.13.* 19.02.14, 13:39 Internauta podpisujący się Klient szaleje na wszystkich forach osiedli Żoliborza Południowego. Kupił mieszkanie od ulicy i teraz walczy z pomysłem poprawienia komunikacji w tej okolicy. Ja decydowanie popieram inicjatywę autobusu na ul. Przasnyskiej. Jestem przyszłym mieszkańcem osiedla Atelier Żoliborz. Chcę mieć wygodnie skomunikowane osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 14:04 Problem w tym, że 99% procent mieszkańców, tak samo starych jak i nowych autobusu nie chce. Propozycji radnych są cztery, pierwsza i najważniejsza, najbardziej popierana to żadna linia a trzy pozostałe, mało prawdopodobne, to trzy możliwe trasy: zatrasie.pl/images/ztm-projekt-radnych-elblaska-rydygiera-autobusy.jpg I na spotkaniu w sprawie tych wytycznych radnych 99% osób było za niewpuszczaniem żadnych linii. www.infzoliborza.waw.pl/artykul7302_wolanie-z-zatrasia-8211-nie-dopuscimy zatrasie.pl/index.php/wiadomosci/11-co-z-autobusami-na-zatrasiu Tak samo ludzie piszą do ZTM masowo prośby o niewpuszczanie linii. Po co więc uszcześliwiać kogoś na siłę? Sprawa jest więc przegrana. Co jest niezrozumiałe zreszta, bo przecież do 122 jest 5 minut piechotą, tym sobie jeździj miłośniku podróżowania z bezdomnymi, kaszlącymi itd... Przasnyska nie jest przystosowana do autobusów, mieszkania nie tylko Ateliera są nad samą ulicą. Poza tym jeśli kiedyś linia miałaby powstać to ona służy do wożenia tych z Rydygiera co rzekomo mają daleko do komunikacji, dla nich ZTM szykuje linie z Powązek na Gdański, na Przasnyskiej nie potrzeba autobusów. Jak ktoś popiera walkę ze smrodem i hałasem niech pisze/dzwoni do ZTM ze skargą. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 21:13 Na pewno skierują ci smrodobus bo jako jedyny krzyczysz...wbrew woli większości, a krzycz sobie po forach:) Nie wtrącaj się w to co, kto i dlaczego kupił. Nie twój interes kolego. Żoliborz to dzielnica ciszy, spokoju i zieleni i niech tak pozostanie. Trzeba było kupić mieszkanko pod jakąś pętlą tramwajową czy stacją metra, ale skoro cię nie stać na lokum z zejściem do tak ukochanej komunikacji publicznej, to nie wychylaj się. Jestem pewien, że każdy kto tu kupuje mieszkanie ma samochód, to wygodne a nie niemodne, co lansują "fanatycy" komunikacji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.14, 21:18 "Drogi" kliencie mam wrażenie po przeczytaniu ostatnich postów że jest całkowicie odwrotnie. To Ty siejesz ferment w temacie autobusów. Chciałem Ci jedynie przypomieć, że ciagu najbliższych kilku lat autobusy nie będą w ogóle nikomu przeszkadzały bo będziesz miał pod nosem tysiące ciężarówej z pobliskich budów i tutaj się zgodzę z Tobą będzie smród i łoskot... Jeśli zakupiłeś mieszkanie od ulicy to cóż wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G_upi klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 21:25 sprzedaj szybko mieszkanie bo predzej czy pozniej autobusy beda. zobacz ile mieszkan sie buduje splace, krasinkiego 41, krasinskiego58, zielony ż, robyg, apartamenty przy krasinskiego itd. jak to wszystko ruszy to bedzie tu mieszkac mnóstwo ludzi ktorzy będą potrzebować transportuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gies Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 22:12 Świetne spostrzeżenie! Rzeczywiście Przasnyska wraz z okolicą przez kolejnych kilka lat będzie placem budowy. Śmieszne jest to że nie zauważamy lasu betoniarek a smrodzi nam jeden autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 17:38 Przeczytaj sobie relacje na infzoliborza i blogu wyborczej, cała okolica nie życzy sobie autobusów, wielki protest właściciwie już zablokował wszelką dalszą debatę i autobusów nie będzie, klamka zapadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 18:16 myślę, że przy ilości inwestycji która buduje się w okolicy prędzej czy później autobusy będą. Nie myślcie, że na żoliborzu mieszkania kupują milionerzy bo wiadomo, że jak ktoś ma kasę to kupuje na powiślu czy innej ekskluzywnej lokalizacji. Tutaj mieszkania są dla średnio zamożnych więc nie wszyscy będą mieć samochody. w ogóle nie spamujcie forum wpisami o autobusach bo mamy się tu wymieniać informacjami o deweloperze o negocjacjach itd Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 19.02.14, 21:21 Wpisy osób niezalogowanych w praktyce mogą być wpisem jednej i tej samej osoby, która sama ze sobą polemizuje. Dlatego zawsze przesiewam je przez gruuube sito. Ja popieram pomysł puszczenia autobusu ulicami Przasnyską i Rydygiera. Mieszkamy w mieście i korzystajmy z komunikacji miejskiej. Wysyłam moje poparcie do ZTM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 10:27 Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że coś ci się pomyliło... My sprawdzaliśmy ceny tych wideodomofonów i tej firmy model kosztuje średnio około 350-400 euro... np. tu: www.ebay.it/itm/VIDEOCITOFONO-MONITOR-DA-INCASSO-A-COLORI-ELVOX-6600-/200893871824?pt=Citofoni_e_Campanelli&hash=item2ec63536d0 Zatem cena 750zł netto jest całkiem w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.14, 11:06 ok, czyli ja też nie do końca miałam rację :) ale już wiemy, że przynajmniej tutaj nie chcą nas naciągnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buyer. Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 12:55 Przy tej ilości osiedli, które powstają na żoliborzu brak komunikacji miejskiej jest niedorzeczny. Oczywiście ,że będą jeździły autobusy po przasynyskiej, rydygiera i burakowskiej. Jestem przyszłym mieszkańcem Ateliera i nie wyobrażam sobie ,żeby nie było tam połączeń do placu wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 20.02.14, 17:45 ooo ku... hahahaha współczuję Twoim sąsiadom hahahaha :D dobry agent jesteś :D Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 20.02.14, 19:39 Powiedz oszolomie kiedy ostatnio jechales smierdzacym autobusem? Bo mibsie wydaje ze stan taboru bardzo sie poprawił. Jest czysto i cicho ale moze masz inne doświadczenia. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.14, 23:21 Skruszony kliencie, ubawiłeś mnie do łez:)...teraz tylko czekam, aż klient właściwy rozpęta na forum Armagedon;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 17:45 UWAGA! Uwaga na frustrata, który się pode mnie podszywa. Zrobił z 50 postów że niby ktoś chce autobusów pod oknami, śmieszne. Na szczęście decyzja już podjęta - ZTM nie będzie kierował tu żadnych śmierdzących autobusów ludziom pod okna, bo napłynęły same skargi mieszkańców po tym jak jeszcze w szkole na Przasnyskiej było znane w mediach spotkanie z ZTM i dzielnicą gdzie kilkadziesiąt osób wydało się na ZTM i dzielnicę bo nie życzą sobie autobusów. Więc ich po prostu nie będzie, na wszelki wypadek warto pisać do ZTM aby nie przychodziły im podobne pomysly do głowy za rok czy dwa. Jak ktoś wydał pieniądze na mieszkanie i nie stać go na samochód to jest wyjątkowym frajerem. Rozumiem, że pensja na kredycik a na paliwo i samochód zabrakło - ale żenada lepiej kisić się z bezdomnymi i niemyjącymi się brudasami w komunikacji miejskiej tracąc czas i przyjemność z życia... Jak ktoś kocha autobusy to ma je na Krasińskiego bardzo blisko a obok linie tramwajowe, proszę bardzo, jeździj nimi czubie całą dobę, będzie mniej korków do garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 22:23 Mylisz się, nie doczytałeś tekstu. Chyba sam jesteś tym trollem bo odwracasz kota ogonem!!! UWAGA WYJAŚNIAM: Chodzi właśnie o to, że jakiś troll chciał wbrew wszystkim wprowadzenia komunikacji, ale jak prawidłowo zauważono, nikt komunikacji nie potrzebuje i wręcz nie chce, na tym zebraniu wszyscy byli PRZECIWKO komunikacji, tak więc jeździj sobie autobusem ale z ul. Krasińskiego czy Broniewskiego - masz tam ich dziesiątki tras i daj żyć ludziom na poziomie dla których autobus NIE JEST niczym luksusowym, jest niewygodną metodą jazdy dla osób raczej słabo sytuowanych, na dodatek smrodzi w okolicy. Po co nam to potrzebne na małej uliczce? Przeczytajcie tekst a zrozumiecie, nie będzie zgody na żadne autobusy - nigdy. Przeczytajcie linkowany tekst a zrozumiecie. Tamci starsi ludzie chcą mieć spokoju i w Atelierze należy nam się taki sam spokój, a nie rumor i spaliny, czy tak ciężko to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 22:26 Jedyne problemy masz ty - autorze kolejnych wpisów pod różnymi nickami (m.in. podszywałeś się pode mnie). Próbowałeś nawet przeinaczyć tekst na blogu wyborczej - a tam jest właśnie relacja o tym że nikt nie chce autobusów na Przasnyskiej. Dlatego z tych głupot które wymyślili sobie radni można tylko zaakceptować wariant braku komunikacji albo wariant zielony czyli przez Powązki i Rydygiera, tamci mają daleko to można im puścić autobus, ale nie małą, wąską osiedlową ulicą Przasnyską pod samymi mieszkaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 23:17 żygać mi się chce od tej waszej dyskusji o autobusach. nie macie na to wpływu i tak to po chu... sie odzywacie.d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 23:25 A ten znowu mnoży nicki... tak trudno przyznać się, że jako jedyny idiota kupiłeś miejsce puste postojowe i nie chce ci się dymać na tramwaje? Sądzisz, że przez ciebie wszyscy mają mieć smrodzące autobusy pod oknem? Mylisz się. Tak, mamy na to wpływ i skutecznie zniechęcimy ZTM do wprowadzania jakichkolwiek autobusów tutaj, to nie jest na to miejsce, autobus dodatkowo blokowałby ruch, utrudniał wjazd do garażu itd. Na cholerę nam to potrzebne, masz autobus na Krasińskiego bardzo blisko, a jak się nie podoba to trzeba było kupić mniejsze mieszkanie i oszczędzić na samochód, a nie psuć spokój innym swoimi wymysłami. Nie będę więcej odpowiadał na prowokacje z kolejnych nicków rzekomych fanów zbiorkomu, którzy nakupili tu mieszkań a teraz będą jeździć autobusami - taaa jasne i tylko ja biedny jeden chcę mieć spokój i będę parkował, co za bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.02.14, 09:50 Dyskusje na tym forum robią się żenujące. Niektorzy sa za autobusami, niektórzy przeciw - zawsze tak będzie. Ale zaprzestańcie już tej beznadziejnej dyskusji. Najlepiej nie komentować, nie oceniac trolla i tyle. Zreszta sa tez inne fora na które mało was zaglada a kultura i kontrola większa niż na wyborzczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atelier czy Zielon Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.14, 10:05 Popieram dyskusja jest zenujaca. Ludzie mysla ze cos wskuraja:) to forum mialo dot. inwestycji atelier!!! A nie autobusow na przasnyckiej!!! Lepiej napiszcie jak wynegocjowac nizsza cene. Czy kupowal ktos sam garaz kilka miesiecy po mieszkaniu? Za jaka cene? Dalo sie cos wynegocjowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 22.02.14, 10:13 Można powodzie ze kupiłem mieszkanie taniej o wartość miejsca plus przynależy do niego box. Patrząc ile sprzedali teraz d raczej marne szanse ale trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zja Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.14, 10:58 No i tak bedzie. Na atelier beda studenci i mlodzi ludzie bo atelier ma bardzo konkurencyjne ceny w porownaniu do sasiadow. Burakowska 16 jest tylko tansza a tak to atelier ma najnizsze ceny. Jak chcialo sie elity to zlota obok zlotych tarasow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk z wallstreet Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.02.14, 11:28 Coś w tym jest ... W biurze sprzedaży ZZ informowali, ze na ich osiedlu bedą mieszkać głownie lekarze i prawnicy. Jak rownież o jakości dostrzegalnej gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lll Re: atelier żoliborz IP: *.30.78.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.02.14, 13:10 Robyg jest znacznie tanszy od atelier, a splace i zielony zoliborz na tym samym poziomie (mowie o cenach mieszkan ok 100 m2 na wyzszych pietrach, z wylaczeniem loftow w splace, ktore sa znacznie drozsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buyer. Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 13:46 Akurat to robyg to masakra jeżeli chodzi o jakość. To samo SPLACE .mieszkania odlane z betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baja Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.14, 14:36 Robyg byc moze rzeczywiscie jest troche tanszy niz atelier. Ale wydaje mi sie ze atelier jest tansze niz zz i apartamenty przy krasinskiego itd . Zreszta nie wazne kto tanszy. Chodzi o to ze "kupujacy" mysli ze bogacze kupuja na atelier a tak nie jest. To zwykla inwestycja dla srednio zamoznych, potrzebujacych autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo_s Re: atelier żoliborz 22.02.14, 15:38 Hmmm a wy ciagle o tej zamożności. Ja uważam sie za zamoznego i jeszcze autobusem bo to wygodne i nie widze sensu spalania kilkuset pln w korku. Poza tym co jest bardziej smierdzace i mniej eco: 1 autobus czy 20 samochodow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hsj Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.14, 11:47 Na zielonym nie kupisz mieszkania ponizej 8.000 tys za metr. A nawet kupic 8.000 za metr to wyczyn. Roznica wychodzi spora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszaff Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 17:32 Pebe - skończ już bo na razie ty tu trollujesz z tymi autobusami nieustannie. ZTM i tak puści ci prędzej czy pozniej komunikacje pod domem więc lepiej zainwestuj w zatyczki na uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.14, 20:53 Skończcie ten temat, klient wyraził zdanie, co z tego że ktoś tam chce bydłowozów pod oknem, skoro po spotkaniu z ZTM wyszło, że ich nie ma i nie będzie, bo zdecydowali obecni mieszkańcy okolicy a zdanie nabywców z Atelier nie będzie brane pod uwagę bo większość nie interesuje się tym jakie decyzje zapadają o okolicy, przestańcie jątrzyć. Są ważniejsze sprawy niż hałas autobusów, których problem nie występuje bo ich nie ma. Zacznijcie się lepiej interesować stanem wykonawstwa i przygotowywać na odbiory aby wykryć i wywaliczyć niedoróbki bo tu jest teraz pole do popisu. Jestem ciekawy jak niektórym udało się zrobić zdjęcia budowy od wewnatrz budynków, jakoś mi wszyscy kategorycznie zabraniają wstępu jak dzwonię i mówię, że skąd inni mają już zdjęcia lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcemy wejscia!!! Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.14, 21:01 popieram zdanie przedmówcy. Zawalmy ich telefonami , emailami aby umożliwili nam wejście na budowę bo to chore ze nie mozna wejsc! co więcej dlaczego ten marmur przy windach taki brzydki skoro w planach byl taki ładny:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.14, 22:02 Jeśli chodzi o zdjęcia mieszkania, ja je dostałam od AŻ, poprosiłam i ktoś z ramienia dewelopera je dla mnie zrobił. Były też dni otwarte we wrześniu, więc niby można je było zrobić samodzielnie, o ile ktoś wykazał się refleksem - mi się niestety nie udało, ponieważ strasznie mnie poganiano. Dla tych co nie wiedzą - na dni otwarte przygotowano kilka kasków, bez których nie można było wejść na budowę, a było już wtedy sprzedanych ok 120 mieszkań, więc wiadomo, że chętnych do oglądania będzie co najmniej tyle samo i łatwe do przewidzenia, że raczej każdy przyjdzie z kimś z rodziny. Sytuacja była groteskowa -z racji małej ilości kasków każdy miał dosłownie chwilę, raczej żeby rzucić okiem, niż obejrzeć swoje mieszkanie. Ja osobiście postuluję, żebyśmy zawalczyli o kolejne dni otwarte, bo chciałabym wejść z aparatem i miarką i na spokojnie się rozejrzeć:) Nauczona doświadczeniem kask przyniosę swój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jska Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.14, 22:07 Problem w tym ze oni nie zamierzaja urzadzac dni otwartych. Sprzedawcy w biurze sprzedazy sie obija i nie zalezy im na sprzedazy mieszkan a co dopiero zeby ludzia pokazywac mieszkania. Dziwna polityka. Jedynie szymon z calego tego biura jest spoko. Reszta masakra. Niemili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.02.14, 11:35 Ale po co wam dni otwarte gdzie każdy na szybko będzie mogl obejrzeć swoje mieszkanie? Poczekajcie jeszcze trochę i będzie można się indywidualnie umawiać na oglądanie mieszkania. Na spokojnie będzie można sobie wszystko obejrzeć, bez pośpiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Wizyty na budowie 23.02.14, 11:46 Umawianie się na wizyty na budowie (podobno) planują rozpocząć na przełomie lutego i marca. Problem jest taki, że wg stanu na dziś na ich stronie www (23-02-2014): - 235 mieszkań (69%) jest sprzedanych - 8 mieszkań (2%) jest zarezerwowanych - 96 mieszkań (29%) jest wolnych Budynek ciągle jest w budowie więc mogliby wpuszczać ludzi (właścicieli i potencjalnych kupców) tylko w określonych dniach i godzinach, z osobą z biura sprzedaży lub budowy. Każdy będzie chciał spędzić w swoim mieszkaniu przynajmniej z pół godziny. Więc przyjmując, że wpuszczaliby ludzi nawet 1 dzień w tygodniu przez (8 godzin) - maksymalnie tygodniowo mieszkania może odwiedzić 16 właścicieli. Co już daje prawie 15 tygodni odwiedzin. Oczywiście możnaby powiedzieć, że mogą przydzielić kilku "oprowadzających" - ale to już by się zrobił bałagan na budowie no i takim osobom też trzeba zapłacić za cały dzień chodzenia. A gdzie jeszcze przyszli kupujący (na których z oczywistych względów bardziej im zależy obecnie)? Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: Wizyty na budowie 23.02.14, 11:57 Z tego co wiem rzeczoznawców wpuszczają bez problemu na budowę, trzeba tylko się wcześniej umówić aniżeli iść tak jak nam się zachce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezozwierz Re: Wizyty na budowie IP: 160.83.36.* 24.02.14, 10:47 nie wiem czy warto kierowac sie danymi ze strony. nasze mieszkanie jest kupione ale na stronie widnieje jako dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xen Re: Wizyty na budowie IP: 138.108.48.* 24.02.14, 11:58 " autobus dodatkowo blokowałby ruch, utrudniał wjazd do garażu " WPIS ROKU Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: Wizyty na budowie 24.02.14, 18:28 A które mieszkanie kupiłeś jeżozwierzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezozwierz Re: Wizyty na budowie IP: 160.83.42.* 25.02.14, 10:36 blok A drugie pietro z duzym balkonem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monda Re: Wizyty na budowie IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 15:38 Co do wizyt na budowie , to nie ma żadnego problemu. Sama idę ogladac mieszkanie umawiajac sie z posrednikiem dzien wczesniej, pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ska Re: Wizyty na budowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.14, 16:43 ta jasne. Nie wprowadzaj ludzi w blad. Nie wpuszczaja nikogo na budowe. Czy sie chce kupic mieszkanie czy sie kupilo nie wpuszczaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowboj Re: Wizyty na budowie IP: *.ericsson.net 28.02.14, 14:03 To pode mna :) Witam sasiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: Wizyty na budowie IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.14, 14:54 Taaa.... i dodatkowo wybudować rezerwowy pas startowy dla Okęcia oraz filię zakładu z Tworek. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xen Re: Wizyty na budowie IP: 138.108.48.* 24.02.14, 15:54 więzienie Guantanamo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawicki85 Re: atelier żoliborz IP: *.blue.kundencontroller.de 25.02.14, 18:50 Podsumowując ostatnie wpisy: - nie da się wejść na budowę - i bardzo słusznie - ZTM za namową mieszkańców nie wprowadzi autobusów pod okna - i słusznie (ja to bym rozważył ujednokierunkowienie Przasnyskiej bądź jej zamknięcie jakoś z jednej strony jeśli dałoby się, żeby nam pod oknami nie jeździlo za dużo osób) - sprzedano 70% lokali więc teraz będą szły wolno, drogo a deweloper będzie blokował oddanie budynku pod nasz zarząd - bardzo niesłusznie, trzeba będzie się zebrać i wygonić dewelopera jak tylko dostaniemy co trzeba - pora po woli przygotowywać się do odbiorów i wytykać, reklamować co się tylko da, nie dajcie się robić w bambuko Mieszkam dość daleko bo 6 godzin od Warszawy, ale moja rodzina oglądała w weekend moje przyszłe mieszkanie z zewnątrz, podobno jest już większość elewacji więc koniec jest kwestią paru miesięcy, oby robotnicy się zaczęli uwijać bo w weekend podobno w niedzielę nic się nie działo! Uważam, że po woli pora przemyśleć jakieś zasady na osiedlu. Na pewno trzeba wprowadzić zakaz gry i głośnych zabaw dzieci na patio, zakaz odtwarzania muzyki na balkonach, palenia na balkonach i ogródkach, trzeba nałożyć nakaz remontów w dni robocze 9-18 i ciszę nocną najlepiej 21-8, zakaz wyprowadzania psów w ogrodzonej części, czyli takie pierdułki co wychodzą na każdym nowym osiedlu jak się ludzie wprowadzą. Nie każdy z miasta się przeprowadzi, ludzie potrafią być różni ale liczę na sąsiedzki porządek, brak śmieci pod drzwiami na korytarzach i nie zajmowanie cudzych miejsc parkingowych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jsks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.14, 19:01 Podaj imie i nazwisko to jeszcze ustalimy Tobie zakaz mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 25.02.14, 19:05 człowieku, Ciebie to chyba popier... !!! zakaz, zakaz, zakaz, co Ty chcesz zrobić więzienie z tego osiedla? hahaha no uśmiałem się z tego wpisu hahaha :D może podaj co w Twoich zasadach wolno? bo z tego co piszesz wnioskuję, że nic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GPo Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 19:24 Sawicki, dlaczego chcesz ustalać zasady w Warszawie skoro pochodzić z jakiegoś wyp...wa na drugim końcu Polski. Pewnie będziesz wywieszal kartki na klatce czego nie wolno robić, a co wolno. Na tym osiedlu będzie mnóstwo halasliwych studentów i młodych małżeństw z placzacymi/krzyczacymi dziećmi i nikt na ciebie nie zwróci uwagi, wielkie panisko w kawalerce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipo Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 19:33 Ustalmy regulamin postępowania z dziecmi. Zakneblujmy, zwiążmy i zamknijmy na klucz w ciemnym pokoju. Nie zapomnijmy spuścić rolet. Ktoś robi spbie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 19:57 Z kilkoma zasadami na osiedlu, jakie proponujesz się zgadzam, ale z niektórymi trochę Cię poniosło ;) > zakaz gry i głośnych zabaw dzieci na patio - sama nie mam dzieci, ale liczyłam się z tym kupując mieszkanie, że plac zabaw to miejsce zabaw (również głośniejszych) a nie miejsce gry w króla ciszy... >zakaz odtwarzania muzyki na balkonach - nie spotkałam się nigdy z takim problemem... >zakaz palenia na balkonach i ogródkach - sama nie palę, ale bez przesady... wszystko kwestia rozsądku i dogadania się z sąsiadami, jak Ci przeszkadza zapach papierosów. Zakazami nic nie osiągniesz >nakaz remontów w dni robocze 9-18 i ciszę nocną najlepiej 21-8 - z remontami zgadzam się 8-18, ale cisza nocna przecież w standardzie jest 22-6 >zakaz wyprowadzania psów w ogrodzonej części - trzeba sprzątać po swoich pupilach bez znaczenia, gdzie narobią, czy w ogrodzonej czy nieogrodzonej części > nie zajmowanie cudzych miejsc parkingowych - to chyba oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nsjs Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.14, 20:29 widze ze sami "prawnicy" czyt. Roszczeniowe osoby beda mieszkac na tym osiedlu... Zenada jak czytam wasze wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawicki85 Re: atelier żoliborz IP: *.blue.kundencontroller.de 25.02.14, 20:32 Owszem wymieniłem dużo zasad, ale są to najczęstrze i spotykanie niemal w każdej wspólnocie zasady. Mieszkanie w bloku wiąże się z ograniczeniami dotyczącymi wpływu na sąsiadów i trzeba się wzajemnie szanować. Nie zamierzam tu się rozwodzić i udowadniać czegokolwiek trollom internetowym którzy tu jątrzą, a wcale nie kupili mieszkania albo są jakimiś tam pociotkami kupujących. Być może nie wiedzą co niektórzy (lub celowo nie chcą wiedzieć), ale w Austrii czy Niemczech jak zaczniesz się myć po 22 to masz wizytę policji po jednym donosie, bo nie wolno tego robić. To samo tyczy się jakiegokolwiek zakłócania spokoju, papierosami itp. Wiem coś o tym bo sam to stosuj Oglądanie głośno TV o 22 to już gwarantowany mandat. Poczytaj sobie pierwszy lepszy artykuł na ten temat: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9912326,Cisza_nocna__W_Niemczech_to_dopiero_jest_ordnung.html W Polsce powinny być przepisy jak w Niemczech (a nawet ostrzejsze, po Polacy mają z kulturą na bakier - to przez wymordowanie inteligencji w czasie wojny i przymusowy napływ wsi do bloków PRL) i mam nadzieję, że szybko wejdą, bo są ludzkie i biorą za pysk tych, co nie liczą się z tym, że żyją we wspólnocie. Mam nadzieję, że u nas nie będzie takiego bydła, jakie się powprowadzało do Zielonego Żoliborza i Robyga, ale i tam szybko sobie z takimi poradzili a przedszkole w mieszkaniu parterowym robyga zostało wyeksmitowane. Zapewniam was, że większość mieszkańców opowie się za poszanowaniem spokoju i prywatności i nikt z nas nie chciałby mieć chama za ścianą, ale trzeba nazywać rzeczy po imieniu - tacy zdarzają się wszędzie i wg. mnie lepiej od razu się za to brać, niż przyzwalać na jakieś bibki balkonowe, śmichy-chichy na całe patio po 22, a niemal każdy nowy apartamentowiec to przerabia i potem większość uchwala zaproponowane zasady. Ja jedynie apeluję, by je wprowadzić jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
maleworld Re: atelier żoliborz 25.02.14, 20:43 Niestety, ale mieszkamy w Polsce i mamy inne zasady. Śmiecenie, niedopałki itp to myślę, że to oczywista sprawa, i chyba nikt z mieszkających nie będzie robił syfu bo chyba nikt nie chce mieszkać na wysypisku. Ale cisza nocna od 21 to lekka przesada. To by był jakiś absurd jakbym we własnym mieszkaniu nie mógł się wykąpać po 21 hahaha pary i małżeństwa jak chcecie sobie zrobić wspólną romantyczną kapiel to pamiętajcie przed 21 bo potem sąsiad może na Was wezwać policję :D remonty ? musicie się z tym liczyć, że pierwsze 2-3 miesiące to będzie jeden wielki remont, bo każdy będzie chciał się jak najszybciej wprowadzić. A kolejne 2 miesiące - parapetówki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Psychiatra Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 14:19 > Być może nie wiedzą co niektórzy (lub celowo nie chcą wiedzieć), ale w Austrii > czy Niemczech jak zaczniesz się myć po 22 to masz wizytę policji po jednym dono > sie, bo nie wolno tego robić. Rzczywiście w tych krajach nigdy nie byłem w blokowisku z kartonu, ale wyobraź sobie, że w normalnych mieszkaniach wolno myć się o dowolnej porze doby. Po prostu myślisz sobie, o której by było najfajniej się umyć i myjesz się właśnie o tej godzinie, która ci najbardziej odpowiada - nadążasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulahoop Re: atelier żoliborz IP: 217.153.60.* 28.02.14, 16:33 w srode i czwartek (5,6) mozna wejsc do mieszkan. Trzeba sie jednak wczesniej umowic z biurem sprzedazy, jest duzo chetnych i malo czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 17:43 Kiedy płacicie ostatnią transzę 10 % po odbiorze technicznym czy przed??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.14, 09:36 Umówił się już ktoś? Bo kontakt z biurem jak zwykle rewelacyjny, nikt nie odbiera. Co za ludzi tam zatrudnili w ogóle, zero kontaktu z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajs Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 19:21 Nie ma szans na dodzwonienie sie czy odp na emaila...Wedlug mnie powinni pozwalniac wszystkich pracownikow tego biura. To sa sprzedawcy? oni sie zachowuja jakby za kare tam siedzieli. Ciekawe czy ich szef tez ma takie problemy w dodzwonieniu sie do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 20:55 nie wiem o czym piszecie - napisany mail, sami oddzwonili, postarali sie i dopasowali termin oglądu inwestycji pod nasze preferencje . Jak dla mnie 5 z plusem. Moze jak widza styl pisania niektorych osob i z gory nastawienie jestem Panem a wy nedznymi sprzedawcami to im się nie chce. Bo komu by sie chciało.... Pozdrowienia dla "normalnych" sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hsks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 22:24 To tobie sie udalo. Mi nie odpisuja na emaile i nie oddzwaniaja. I nie jest to jednorazowa sytuacja. Jestem zawsze grzeczny i kulturalny. Bron boze nie wywyzszam sie. Grzeczne emaile z pytaniami. Mam wrazenie ze jestes sprzedawca z tego biura... Ale to moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.14, 22:30 Niestety też mam wrażenie, że kolega wyżej reprezentuje biuro. Często nie ma z nimi kontaktu, nie wiem czemu i tak było od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 22:38 Nam też udało się już być w sumie trzy razy w mieszkaniu, raz na dniach otwartych i później dwa razy indywidualnie w tym raz z architektem żeby pomierzyć mieszkanie. Nie mam zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 04.03.14, 23:23 Ja nie jestem sprzedawcą lecz przyszłym mieszkańcem - i też nie miałem problemu umówić się na odwiedziny mieszkania. Oczywiście z pewnym wyprzedzeniem. Może akurat dodzwanialiście się wtedy kiedy sprzedawcy byli zajęci? Należy próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsl Re: atelier żoliborz IP: 62.29.248.* 05.03.14, 09:13 Mi udało się po lekturze kilku postów dodzwonić, w zasadzie to mój, nazwijmy to, "opiekun" z biura oddzwonił chwilę po moim telefonie i dostałem te informacje, których potrzebowałem. Generalnie oceniam kontakt jako dobry, choć moim zdaniem powinni być bardziej proaktywni w zakresie obsługi posprzedażowej, tj. wysyłać np maile z updatem, statusem, postępem prac w kolejnych budynkach/klatkach, możliwością oględzin, nowymi zdjęciami na stronie, etc. Póki co był z ich strony tylko mail o domofonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulahoop Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 18:38 ja po odbiorze technicznym, wszystko zalezy od kontraktu i negocjacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 18:45 mi nie chcą się zgodzić na po odbiorze i twierdzą ze to absolutnie niemożliwe... wiem ze sciemniaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sds Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 18:43 tez zadaje sobie to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 22:09 Ja też ostatnią transzę 10% płacę po odbiorze technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 22:12 dziękuję za informację i proszę innych również o wpisy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc2000 Re: atelier żoliborz IP: *.205.109.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.14, 22:15 Rownież ostatnia transza 10% po odbiorze tech., ale umowę podpisywaliśmy jeszcze w 2012 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 22:28 A my podpisywalismy na poczatku 2013 roku i w umowie mamy ostatnia transze przed odbiorem technicznym :( wtedy jeszcze nikt o tym nie mowil i nawet nie pomyslelismy, zeby to negocjowac... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdfjfo Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 22:30 jakie zmiany w umowie udało wam się w ogóle wynegocjować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 09:43 JA czytam i zstanawiam się czy wy umiecie negocjować? My mamy 75% po odbiorze technicznym umowa z połowy 2013 roku. teraz znajomy kupował i już nie dał rady tak zbudować harmonogramu ale i tak miał powyżej 30% po odbiorze umowa z grudnia 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 11:15 W biurze sprzedaży deklarują, że ok 8zł/m2; ale warszawska norma to ok. 10zł/m2, więc bardziej nastawiam się na to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 11:18 jakie zmiany w umowie wynegocjowaliscie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 13:07 Ja niewiele wynegocjowałam niestety, okazało się, że wszystko co do czego miałam zastrzeżenia jest zgodne z ustawą deweloperską, czyli jest nie do ruszenia. Sprawdzałam umowę z prawnikiem, generalnie nie jest to zła umowa - miał tylko jakieś kosmetyczne uwagi. Wynegocjowałam zapłatę ostatniej transzy przy odbiorze technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 13:09 oczywiście miało być "po odbiorze technicznym":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coto Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.03.14, 15:44 W moim przypadku udało się wynegocjować wysokość ostatniej transzy z 10 na 30% ale termin przed odbiorem. Przy okazji zapytam, czy orientuje się ktoś jak wygląda kwestia obmiaru przy odbiorze? W projektach mamy podane wymiary i metraż bez tynków więc przy odbiorze powierzchnia będzie mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 15:56 Zwróć uwagę na to, że w umowie masz podaną normę w oparciu o którą będą podawane obliczenia. W tej normie przeczytasz jak liczony jest obmiar. Najlepiej wziąć profesjonalistę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coto Re: atelier żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.03.14, 18:48 Doczytałem, że obmiar wg PN-70/B-02365. Czyli płacimy za metraż bez tynków, a faktycznie dostajemy powierzchnię użytkową mniejszą o dobry 1m2 - dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 18:57 ja Ci nie pomoge bo sie na tym nie znam. wiem tylko ze trzeba sie trzymac normy na ktora sie powoluja, a jest wiele sposobow na liczenie metrazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 06:24 Uważam, że ryzyko hałasu autobusów pod oknami to równie ważny temat, co odbiory, bo jeśli takie decyzje by zapadły, to byłoby to tragiczne w skutkach na lata. Spieszę natomiast donieść, że sprawy nabrały korzystnego obrotu w kierunku zadowalającym jak sądzę większość, tj. miasto jeśli w ogóle zdecyduje się skierować w okolicę autobus (bo i to nie jest pewne, wszystkie osiedla protestują, nie tylko my), to pojedzie on dokładnie daleko dookoła naszego bloku (wariant zielony przez Powązkowską, czyli pominie naszą część Przasnyskiej), pan radny po tym jak mocno skytykowano go a mieszkańcy zalali go e-mailami z zapowiedzią dymisji wstawił się za tym, by Przasnyską nic nie jeździło i wybił sobie to, to popierał, czyli chore wizje radnych PO pchania nam smrodobusów na siłę! To mała ulica i nikomu autobusy nie są tu naprawdę potrzebne. www.infzoliborza.waw.pl/artykul7392_mniej-sprawni-potrzebuja-tej-linii- Tak więc już nawet radni przekonują ZTM, że nie potrzeba więcej smrodzących autobusów. Dla nas to też plus taki, poza oczywistymi aspektami społeczno-zdrowotnymi, że taki autobus nie będzie psuł wizerunku osiedla i nie obniży w ten sposób wartości naszych nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsl Re: atelier żoliborz IP: 62.29.248.* 06.03.14, 10:46 Poruszam się przeważnie komunikacją miejską i cenię sobie taką możliwość, jednak nie mam problemu, żeby podejść kawałeczek ,dosłownie 4 min, do 122 lub 8 min do skrzyżowania z Broniewskiego. Do tej pory mieszkaliśmy oboje z Małżonką (a nawet jeszcze osobno) w pobliżu dobrze skomunikowanych ulic, jednak zawsze w pewnym oddaleniu - kilka minut piechotą - i było to bardzo dobre ze względu na brak szumu i hałasu. Nie mam problemu z poprowadzeniem nowych linii, nawet tramwajowych, np ulicą Krasińskiego, gdzie nie ma wielu domów bardzo blisko ulicy. Komunikacja zbiorowa na Przasnyskiej to moim zdaniem nie jest najlepszy pomysł, podoba mi się lokalizacja AŻ właśnie ze względu na pewne oddalenie od dużego ruchu miejskiego. Wolałbym raczej promować pomysły w stylu rewitalizacji Rydygiera i Przasnyskiej, szerokie chodniki, ławeczki, cień drzew itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 14:21 absolutnie zgadzam sie z wpisem WPL. Od naszego osiedla do przystanku 122 jest naprawde blisko!! i dokladnie dlatego zdecydowalismy sie na zakup w AZ,ze jest w pewnym oddaleniu od bezposredniego ruchu komunikacji miejskiej. Jesli juz jakas dodatkowa linia mialaby byc przeprowadzona to ewent. po rydygiera- bedzie dostep z obu stron i do obu bardzo blisko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: atelier żoliborz IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.14, 15:04 Do autobusow teraz jest bardzo blisko i spokojnie mozna podejsc. Ja nie potrzebuje autobusow na Przasnyskiej. Przysnek maja zabrac do jakiegos muzeum transportu ktore sie tworzy i bardzo dobrze bo jak na razie to tam zbieraja sie ludzie na pifko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 06.03.14, 20:20 > A tak z innej beczki... Ktoś kiedyś pytał o terminy. Zakończenie budowy czerwie > c... Wtedy deweloper odbiera budowę od wykonawcy... Pozwolenie na użytkowanie o > k 2 miesiące pózniej - wiec odbiory kluczy to wrzesień. A do końca roku przenie > sienie własności... Myślisz, że odbiory mieszkań dopiero we wrześniu? Chyba większość nowych właścicieli (włącznie ze mną) liczy, że odbiory mieszkań zaczną się już w lipcu. Jak ostatnio pytałem na budowie to mają w planie oddać budynek inwestorowi do końca maja, potem odbiory przez miasto i różne służby techniczne (zwykle trwają około miesiąca), więc lipiec na odbiory mieszkańców wydaje się realny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipo Re: atelier żoliborz IP: 93.154.170.* 06.03.14, 20:51 Deweloperowi powinno zależeć na szybkim zebraniu kasy do końca. Nawet te 10% daje dużą sumę. Dobre ekipy wykończeniowe zaś nie czekają na klientów. Pytanie, kiedy dostaniemy klucze, jest b. istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hulahoop Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 22:55 sa nowe zdjecia, calkiem fajnie wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 00:42 Ja też wczoraj dostałam info, że odbiory mieszkań mogą zacząć się już w lipcu. Wczoraj oglądałam swoje mieszkanie w budynku B (wieża) i tu wykończenie klatek jest dosyć zaawansowane, na schodach jest terakota, ściany pomalowane - co prawda moje mieszkanie jest na 2 piętrze, więc nie wiem jak jest wyżej;) Na dziedzińcu też postępy - chodniczki dochodzące do klatek wykładane są kostką. Do końca maja jest jeszcze 3 miesiące, pogoda sprzyja...więc cicho liczę, że lipiec jednak się sprawdzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 20:09 a kto was oprowadzał po budowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
komalo Re: atelier żoliborz 08.03.14, 21:11 Mnie zastanawia dlaczego drzwi do mieszkań są obecnie z takiej prostej cienkiej płyty metalowej. Czy one docelowo zostaną wymienione na zupełnie inne czy też po prostu "obiją je" z obu stron jakąś "okładziną" i na tym się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 20:15 Oprowadzał mnie pracownik biura sprzedaży - wcześniej na forum ktoś dał cynk, że będzie możliwość oglądania mieszkań, więc skontaktowałam się z biurem sprzedaży i umówiłam się na zwiedzanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buyer. Re: atelier żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 07:49 Jestem mieszkańcem budynku A - dostałem info ,że odbiory będą w Lipcu. Coś mi się wydaje, że to jakiś super szybki termin. Odpowiedz Link Zgłoś